Jump to content

Lenovo A8 (A806)

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδη ενας φιλος μου θελει να αλλαξει rom στο συγκεκριμενο κινητο ταιριαζoυν και αυτες απο Α806 η μονο Α808Τ απο needrom και φυσικα να εχει ελληνιοκα;

Του A808T πάνε μόνο στο A808T

Του Α806 πάνε μόνο στο A806

μην πάτε και κάνετε καμιά δοκιμή, γιατί θα μπλέξετε και δεν έχω πολύ όρεξη και χρόνο να σας ξεμπλέξω.:confused:

Γεια χαρά παιδιά!

Παρακολουθώ το νήμα τώρα πολύ καιρό, και αύριο έρχεται το καινούριο μου Α806.

Το πήρα από To2c, και θα έρθει με την 1447.

Επειδή δεν το είδα κάπου να απαντιέται, εμένα δεν με νοιάζει να έχει ελληνικό μενού.

Στα αγγλικά με βολεύει καλύτερα. Ποιά Rom είναι καλύτερη και πιο stable να βάλω;

Ευχαριστώ!

Με την 9432 θα σου έρθει, ελληνικά μεν αλλά όχι σε όλα τα υπομενου,

αλλά είναι καλή rom,αν περάσεις μετά την 1447 θα δεις διαφορά κυρίως στην μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας

"Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει."

Ernesto "Che" Guevara

Μια ερώτηση. Θέλω να μεταφέρω το Backup (φάκελλο TWRP) που έκανα στο κινητό μου με το TWRP από την SD του τηλεφώνου στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή για να εξοικονομήσω χώρο. Αν στη συνέχεια θέλω να κάνω restore και ξαναβάλλω το φάκελλο στην SD, θα κάνει κανονικά το Backup με το TWRP; Όποιος γνωρίζει ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ.

Nαι, ανετα.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Με την 9432 θα σου έρθει, ελληνικά μεν αλλά όχι σε όλα τα υπομενου,

αλλά είναι καλή rom,αν περάσεις μετά την 1447 θα δεις διαφορά κυρίως στην μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας

Εγώ τους είπα να έρθει με 1447.

Γενικά είναι η πιο καινούρια? αν όχι, γιατί δεν προτήνουν όλοι την καινούρια?

θα μπορώ να κάνω update μέσα απο το κινητό?

Αν κανεις update θα χασεις το root. Γενικα, τις αναβαθμισεις θα τις κανεις μεσω του οδηγου αναβαθμισης, στο πρωτο ποστ του φορουμ. Παντως η 1447 ειναι η πιο σταθερη ως τωρα.

Καλησπέρα παιδιά.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες από την αγορά του κινητού και μετά το σετάρισμα (1447 Multi με SuperSu και Battery HD για καλιμπράρισμα μπαταρίας) και το ξεπέρασμα των παιδικών ασθενειών, μπορώ να πω ότι είναι καταπληκτικό.

Δεν κόλλησε ούτε μια φορά, ότι εφαρμογή και να προσπάθησα να τρέξω, ακόμα και Browser Games που κολλάνε Laptop ι3 με 4Gb Ram.

Οι ταχύτητες με το 3G (με το 4G δεν το συζητάω καν) σε σύγκριση με άλλα κινητά και Tablet (από ίδια θέση πάντα) είναι καλύτερες, όπως και με το WiFi σε σύγκριση με Laptop, Tablet και άλλα κινητά.

Όσο για την διάρκεια της μπαταρίας που έχω διαβάσει πολλά, θα πω μόνο ότι τώρα που γράφω το post έχουν περάσει έξι(6) 24ώρα από την τελευταία φόρτιση και είναι στο 20%, με ελαφριά χρήση (που περιλαμβάνει όμως παραπάνω από 1 ώρα ομιλία, 1-2 ώρες χρήση δικτύου και κανα μισάωρο GPS) χωρίς να χρησιμοποιήσω λειτουργία απόλυτης εξοικονόμησης και πάντα σε 3G. Πάντα όμως έκλεινα την χρήση δεδομένων, το wifi κλπ. στην αναμονή. Επίσης του έχω την θήκη της Nillkin με auto Start/Stop.

Έχει ένα θεματάκι με τις φωτογραφίες, που είναι μέτριες, αλλά χωρίς να το έχω ψάξει και πολύ στις ρυθμίσεις. Στην τελική όμως, δεν είναι και φωτογραφική μηχανή. :yahoo: :up:

Δεν ξερω, αλλα τα stats που δινεις για τη μπαταρία ειναι εξωπραγκατικα... Οι κλησεις τρωνε πολλη μπαταρια σε αυτο το τηλέφωνο + μισαωρο gps, ακομα και αν δεν ελεγες για 1-2 ωρες δίκτυο την ημερα x 6 δε βγαινουν...

Εχει μια καλη μπαταρία, που η χρηση χωρις παιχνιδια βγαζει 2+ μερες, αλλα 6...;

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Δεν ξερω, αλλα τα stats που δινεις για τη μπαταρία ειναι εξωπραγκατικα... Οι κλησεις τρωνε πολλη μπαταρια σε αυτο το τηλέφωνο + μισαωρο gps, ακομα και αν δεν ελεγες για 1-2 ωρες δίκτυο την ημερα x 6 δε βγαινουν...

μάλλον εννοεί 1-2 ώρες συνολικά στα 6 24ωρα.

Δεν ξερω αν θυμαστε αλλα ειμαι απο αυτους που ειχαν την ατυχια να δημιουργηθει προβλημα με το κινητο τους και μπηκα στην διαδικασια να το στειλω πισω στην Κινα για επισκευη.Για να μην σας κουραζω,μετα απο 2 μηνες "ησυχιας" απο την πλευρα του minideal,τους εστειλα μηνυμα και μου ειπαν οτι το εχουν φτιαξει και οτι το εχουν στειλει ηδη ξανα πισω (2 μερες πριν τους στειλω εγω μηνυμα).Οταν τους ρωτησα τι ειχε τελικα το τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν ξερανε και οτι ειναι θεμα του service.Οταν ζητησα να επικοινωνησω με το service μου ειπαν οτι δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.Πιασ'το αβγο και κουρευτο δηλαδη...Περιμενω να ερθει και θα σας ενημερωσω αν πραγματι το εχουν διορθωσει ή απλα πεταξαν τα 145€ που το αγορασα τον Οκτωβριο του 2014.

Δεν ξερω αν θυμαστε αλλα ειμαι απο αυτους που ειχαν την ατυχια να δημιουργηθει προβλημα με το κινητο τους και μπηκα στην διαδικασια να το στειλω πισω στην Κινα για επισκευη.Για να μην σας κουραζω,μετα απο 2 μηνες "ησυχιας" απο την πλευρα του minideal,τους εστειλα μηνυμα και μου ειπαν οτι το εχουν φτιαξει και οτι το εχουν στειλει ηδη ξανα πισω (2 μερες πριν τους στειλω εγω μηνυμα).Οταν τους ρωτησα τι ειχε τελικα το τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν ξερανε και οτι ειναι θεμα του service.Οταν ζητησα να επικοινωνησω με το service μου ειπαν οτι δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.Πιασ'το αβγο και κουρευτο δηλαδη...Περιμενω να ερθει και θα σας ενημερωσω αν πραγματι το εχουν διορθωσει ή απλα πεταξαν τα 145€ που το αγορασα τον Οκτωβριο του 2014.

Προσωπικά δεν θα έμπαινα σ' αυτή τη διαδικασία. Αν μπορούσα να το φτιάξω σε κανένα μαστόρι εδώ, θα το προτιμούσα από το να το στείλω πίσω.

Παιδια τη βοηθεια σας. Εγκατεστησα επιτυχως την 1447 αλλα δεν μου εμφανιζει το τηλεφωνο τον αριθμο imei. Παρολο που ακολουθησα τον οδηγο στην πρωτη σελιδα αομα και μετα την επανεκκινηση δεν μου τον εμφανιζει. Μπορει να βοπηθησει καποιος να του δωσω και το imei του κινητου να τον δημιουργησει με το προγραμμα imer.exe και να μου το στειλει; Δε γινεται κατι κανω λαθος.

Coolpad f1 (Great F1) - AEX MODDED LITE by jpower

Leeco Le Max 2 X820 6gb - 64gb (RROS-Q-8.7.3-20210920-x2-20210920)

19/March/2020 by C.B.G.)

μάλλον εννοεί 1-2 ώρες συνολικά στα 6 24ωρα.

Είπαμε παιδιά, όχι και κάθε μέρα 2 ώρες... όπως σωστά λέει ο Kandilak συνολικά 2 ώρες. Να και τα stats στο screenshot.

Εκεί που έχει σχεδόν ευθεία γραμμή προς τα κάτω είναι το GPS.

Παύλος Meizu Pro 6 Plus :)

Φίλε Kandilak επειδή το έχεις το σπορ... αν μπορείς να μου λύσεις μια απορία:

Η θήκη Mofi δεν ανοιγοκλείνει το κινητό με το flip παρά μόνο με πρόγραμμα που "παίζει" με τον αισθητήρα εγγύτητας. Η ρημάδα η Nillkin πως καταφέρνει και το ανοιγοκλείνει χωρίς να πειράξεις τίποτα; :confused:

Παύλος Meizu Pro 6 Plus :)

Προσωπικά δεν θα έμπαινα σ' αυτή τη διαδικασία. Αν μπορούσα να το φτιάξω σε κανένα μαστόρι εδώ, θα το προτιμούσα από το να το στείλω πίσω.

Δυστυχως οταν εχει καει η μητρικη κανενα μαστορι δεν μπορει να κανει κατι χωρις ανταλλακτικο.Ολοι μου ελεγαν οτι ΘΑ προσπαθησουν να το φτιαξουν και οτι δεν μπορουν να πουν με σιγουρια οτι θα δουλεψει.Ασε που εβαλαν σαν μινιμουμ κοστος το 50αρικο.Και οι 2 που ρωτησα μου ειπαν το ιδιο ποιημα.Ετσι αποφασισα να δωσω 14€ (μεταφορικα) και να περιμενω,παρα να το ρισκαρω με καποιον που θα μαθει στο δικο μου κινητο.

Φίλε Kandilak επειδή το έχεις το σπορ... αν μπορείς να μου λύσεις μια απορία:

Η θήκη Mofi δεν ανοιγοκλείνει το κινητό με το flip παρά μόνο με πρόγραμμα που "παίζει" με τον αισθητήρα εγγύτητας. Η ρημάδα η Nillkin πως καταφέρνει και το ανοιγοκλείνει χωρίς να πειράξεις τίποτα; :confused:

έλα μου ντε! και γω το 'χω απορία.

Μια ερώτηση. Θέλω να μεταφέρω το Backup (φάκελλο TWRP) που έκανα στο κινητό μου με το TWRP από την SD του τηλεφώνου στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή για να εξοικονομήσω χώρο. Αν στη συνέχεια θέλω να κάνω restore και ξαναβάλλω το φάκελλο στην SD, θα κάνει κανονικά το Backup με το TWRP; Όποιος γνωρίζει ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ.

ναι δεν θα έχεις θεμα, πολλές φορές το έχω κάνει με διαφορετικές συσκευές

"Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει."

Ernesto "Che" Guevara

ναι δεν θα έχεις θεμα, πολλές φορές το έχω κάνει με διαφορετικές συσκευές

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Γεια χαρά σε όλους. Παρακολουθώ εδώ και πάνω από ένα μήνα το συγκεκριμένο νήμα και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μου δώσατε με τις απόψεις σας-γνώμες σας. Αφού διάβασα σχεδόν όλες τις σελίδες του forum, αγόρασα το Α806 από to2c.com μιας και είχε την καλύτερη τιμή σε σχέση με τα άλλα μαγαζιά. Μετά από ένα μήνα αναμονής, το παρέλαβα την περασμένη τετάρτη κι άρχισα να το περιεργάζομαι, μιας και είναι η πρώτη μου επαφή με smartphone.

Ήρθε με την 9432 rom και ρουταρισμένο. Να μην μακρυγορώ, αφού πέρασα τις εφαρμογές που ήθελα απο playstore, του έκανα το Antutu να δούμε τι κάνει.

Τα σκορ ήταν από 34150 έως 34500. Το τηλ. πραγματικά "πετάει" και για τα λεφτά του απλώς είναι άπαιχτο.

Η συγκεκριμένη ρομ, αν και διαβάζω διάφορες απόψεις, στο δικό μου τηλ. δουλεύει τέλεια.

Εδώ να πω πως από επεξεργαστή, Ram και μνήμη ROM, το κινητό τα σπάει. Βάζει κάτω πολύ ακριβότερα. Τα αδύνατα σημεία του κατά τη γνώμη μου είναι η μπαταρία που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη και η οθόνη, που είναι μέτρια. Αλλά με 136€ που έδωσα το τηλ. είναι πύραυλος.

Διαβάζοντας για την 1447, αποφάσισα σήμερα να την εγκαταστήσω να δω τις διαφορές...

Εδώ να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έγραψαν τους οδηγούς και ιδιαίτερα τον kandilak. Η διαδικασία ήταν απλούστατη και μπράβο στα παιδιά για τη βοήθεια.

Πήρα backup την 9432 και πέρασα την 1447. Αφού το σετάρισα και ξαναπέρασα τις εφαρμογές μου, έκανα και το Antutu. Σκορ: 33400!!!! Πάλι και πάλι αλλά δεν ανέβαινε. Συν το γεγονός πως το τηλ. δεν έδειχνε να είναι σταθερό με ψιλοκολήματα.

Τελικά πάλι με το TWRP επανέφερα την 9432 κι είμαι μια χαρά.

Συγγνώμη για το μακροσκελές, αλλά έγραψα τις εντυπώσεις μου μιας και κάποιοι (όπως κι εγώ) θα ήθελαν να ξέρουν κάποια πράγματα πριν αγοράσουν το τηλ.

Η μπαταρία είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι στην 9432 με την οποία δεν έβγαζα τη μέρα ενώ με την 1443 και μετά βγάζω με μέτρια χρήση τουλάχιστον τέσσερις. Είσαι απ' τους λίγους που βρίσκουν ότι η 9432 είναι καλύτερη απ' την 1447. Το ότι βγάζεις λίγο λιγότερο στο antutu δεν είναι σημαντικό παρά μόνο ψυχολογικό. Προσωπικά, πιστεύω ότι η 9432 είναι αίσχος και κανείς δεν θα έπρεπε να μείνει σ' αυτήν. Καλό θα ήταν αντί για την 1447 να βάλεις την πιο πρόσφατη 1508st. Αυτήν έχω και έχω δει μικροβελτιώσεις σε σχέση με την 1443 που είχα πριν η οποία ήταν πολύ καλύτερη απ' την αρχική 9432.

Shake my body release my soul

Punish my senses lose control

THE JAMES

Το γιατί δεν προτείνουν όλοι την καινούρια (1508st) δεν το καταλαβαίνω ούτε εγώ. Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι έχουν την 1447multi η οποία είναι η πιο εξελληνισμένη. Για update θα κάνεις τον οδηγό του kantilak στην 1η σελίδα.

THE JAMES

Αν κανεις update θα χασεις το root. Γενικα, τις αναβαθμισεις θα τις κανεις μεσω του οδηγου αναβαθμισης, στο πρωτο ποστ του φορουμ. Παντως η 1447 ειναι η πιο σταθερη ως τωρα.
Είσαι σίγουρος ότι είναι καλύτερη απ' τη 1508st;

THE JAMES

Η μπαταρία είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι στην 9432 με την οποία δεν έβγαζα τη μέρα ενώ με την 1443 και μετά βγάζω με μέτρια χρήση τουλάχιστον τέσσερις. Είσαι απ' τους λίγους που βρίσκουν ότι η 9432 είναι καλύτερη απ' την 1447. Το ότι βγάζεις λίγο λιγότερο στο antutu δεν είναι σημαντικό παρά μόνο ψυχολογικό. Προσωπικά, πιστεύω ότι η 9432 είναι αίσχος και κανείς δεν θα έπρεπε να μείνει σ' αυτήν. Καλό θα ήταν αντί για την 1447 να βάλεις την πιο πρόσφατη 1508st. Αυτήν έχω και έχω δει μικροβελτιώσεις σε σχέση με την 1443 που είχα πριν η οποία ήταν πολύ καλύτερη απ' την αρχική 9432.

Έχεις δίκιο για την 1447. Την ξαναπέρασα (το αναφέρω σε προηγούμενο post) και πράγματι είναι καλύτερη της 9432. Δεν ξέρω τι "έπαιξε" την πρώτη φορά που την έβαλα, αλλά το τηλ. κόλαγε. Τώρα είναι οκ. Κι αυτό με την μπαταρία, πράγματι η 1447 κάνει καλύτερη διαχείρηση.

Επειδή θέλω το τηλ. στα Ελληνικά, ποια ROM είναι η περισσότερο (γιατί καμμια δεν είναι πλήρως) εξελληνισμένη; Η 1508st από ότι διαβάζω είναι στα Αγγλικά. Υπάρχει τρόπος να γίνει στα Ελληνικά π.χ με LocaleMore, MoreLocale 2 κλπ;

έλα μου ντε! και γω το 'χω απορία.

Το έψαξα αρκετά το θέμα, αλλά 100% ασφαλές συμπέρασμα δεν έβγαλα.

Υποπτεύομαι όμως ότι, επειδή για πολλές χρήσεις (proximity switching, positioning, speed detection, ακόμα και στο GPS για προσανατολισμό), χρησιμοποιείται αισθητήρας Hall effect, ένα τσιπάκι που εκτός των άλλων είναι και διακόπτης On/Off, με τον μαγνήτη που έχει το flip cover ενεργοποιεί το φαινόμενο, "ξεγελάει" τον όποιο αισθητήρα και το αποτέλεσμα είναι να ανοίγει και να κλείνει η οθόνη.

Και νομίζω όχι μόνο, γιατί με την VibeUi έφόσον κλείνω το Outlook και το Linkedin με το Task τα Push Notification από πίσω σταματάνε και θα έπρεπε να κάνω επανεκκίνηση για να τρέξουν από πίσω ή να ξανανοίξω τις εφαρμογές.

Όμως όταν κλείνω και ξανανοίγω το flip, χωρίς να είναι ανοιχτές οι εφαρμογές μου έρχονται οι ειδοποιήσεις, ακόμα και αν τελικά αφήσω το flip κλειστό.

Δες και αυτό.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχεις δίκιο για την 1447. Την ξαναπέρασα (το αναφέρω σε προηγούμενο post) και πράγματι είναι καλύτερη της 9432. Δεν ξέρω τι "έπαιξε" την πρώτη φορά που την έβαλα, αλλά το τηλ. κόλαγε. Τώρα είναι οκ. Κι αυτό με την μπαταρία, πράγματι η 1447 κάνει καλύτερη διαχείρηση.

Επειδή θέλω το τηλ. στα Ελληνικά, ποια ROM είναι η περισσότερο (γιατί καμμια δεν είναι πλήρως) εξελληνισμένη; Η 1508st από ότι διαβάζω είναι στα Αγγλικά. Υπάρχει τρόπος να γίνει στα Ελληνικά π.χ με LocaleMore, MoreLocale 2 κλπ;

Η 1447 multi έχει ένα θέμα με τον Battery manager τον οποίο χρησιμοποιούμε για το καλιμπράρισμα της μπαταρίας. Αν δεν έχεις πρόβλημα να τον βγάλεις και να βάλεις άλλη εφαρμογή π.χ. το Battery HD, κράτα αυτή, αλλιώς βάλε την 1508 multi (θα την βρείς στο NeedRom) που έχει τον Battery Manager προεγκατεστημένο.