siciliano Δημ. August 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2011 πιθανότατα περιστεφανίτιδα έχεις.. σταματα να διαβαζεις στο ιντερνετ ωστοσο και να βγαζεις μονη σου συμπερασματα και διαγνωσεις. και εδώ ιντερνετ είναι:p το κοστος εξαρταται απο τον γιατρο,την πολυπλοκοτητα του περιστατικου κτλ. απο 30-150 ευρω. Στο Α.Π.Θ. η εξαγωγή ημιέγκλειστου κοστίζει 50 ευρώ. Καλύτερα να μην περιγράψω τι πέρασα :cry: ...θα το δείτε στο Hostel 4 :lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2011 συμβαινει.... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2011 Ποια θεωρείτε την καλύτερη φαρμακευτική οδοντόκρεμα? Επίσης για στοματικό διάλυμα??? Παλιότερα είχα πάει listerine αλλά είχα διαβάσει ότι πολλές φορές μπορεί να σου μαυρίσει η γλώσσα αν είναι δυνατό το διαλυμα ή δεν ξέρω τι παίζει... Κανένα έτσι πιο προς φυτικό υπάρχει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2011 Ποια θεωρείτε την καλύτερη φαρμακευτική οδοντόκρεμα? Επίσης για στοματικό διάλυμα??? Παλιότερα είχα πάει listerine αλλά είχα διαβάσει ότι πολλές φορές μπορεί να σου μαυρίσει η γλώσσα αν είναι δυνατό το διαλυμα ή δεν ξέρω τι παίζει... Κανένα έτσι πιο προς φυτικό υπάρχει?kalytero ειναι αυτο που χρειαζομαστε. αν εσυ εχεις περιοδοντιτιδα(λχ)κι εγω σου προτεινω οδοντοπαστα/διαλυμα κατα της ουλίτιδας,δεν κανουμε και κατι σπουδαιο... στοματικα διαλυματα επισης υπαρχουν πολλα.το λιστεριν ειναι το πιο τζιζ.. απλα να προσεχεις το διαλυμα να περιεχει χλωρεξιδινη. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2011 kalytero ειναι αυτο που χρειαζομαστε. αν εσυ εχεις περιοδοντιτιδα(λχ)κι εγω σου προτεινω οδοντοπαστα/διαλυμα κατα της ουλίτιδας,δεν κανουμε και κατι σπουδαιο... στοματικα διαλυματα επισης υπαρχουν πολλα.το λιστεριν ειναι το πιο τζιζ.. απλα να προσεχεις το διαλυμα να περιεχει χλωρεξιδινη. Σε περίπτωση που δεν έχω τίποτα και θέλω μια απλή λευκαντική όμως? Ποια μάρκα προτείνεται περισσότερο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2011 Σε περίπτωση που δεν έχω τίποτα και θέλω μια απλή λευκαντική όμως? Ποια μάρκα προτείνεται περισσότερο? η απλη λευκαντικη δεν κανει δουλεια...οποτε θα σου πουμε την αληθεια.. αν με 4-5 η 10 ευρω νομιζεις πως θα ασπρισουν τα δοντια σου(και οχι απλα να αφαιρεθουν κηλιδες) τοτε πλανασαι πλανην οικτρα! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2011 η απλη λευκαντικη δεν κανει δουλεια...οποτε θα σου πουμε την αληθεια.. αν με 4-5 η 10 ευρω νομιζεις πως θα ασπρισουν τα δοντια σου(και οχι απλα να αφαιρεθουν κηλιδες) τοτε πλανασαι πλανην οικτρα! Μα φυσικά και το ξέρω... Και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Άσπρα είναι τα δόντια μου :D απλά από τη στιμή που δεν έχω άλλο πρόβλημα λέω να παίρνω μια απλή λευκαντική να απομακρύνει τους καθημερινούε λεκέδες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2011 Μα φυσικά και το ξέρω... Και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Άσπρα είναι τα δόντια μου :D απλά από τη στιμή που δεν έχω άλλο πρόβλημα λέω να παίρνω μια απλή λευκαντική να απομακρύνει τους καθημερινούε λεκέδες...μα η λευκαντικη δεν ειναι για καθημερινη χρηση.... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2011 μα η λευκαντικη δεν ειναι για καθημερινη χρηση.... Η φαρμακοποιός έτσι μου είπε. Τι εννοείς? Είναι απλά να τη χρησιμοποιούμε 1 φορά την εβδομάδα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anna90 Δημ. August 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2011 Αφου διαβασα καμποσα ποστ θελω να κανω και γω καποιες ερωτησουλες ειδικα στους ειδικους :p 1ον Εγω που ειχα ουλιτιδα (τωρα την εχω αντιμετωπισει) και μου ειχε πει ο οδοντιατρος μου οτι εχω ευαισθητα δοντια ως προς τη διαβρωση του σμαλτου κάνει να χρησιμοποιω την ηλεκτρικη μου οδοντοβουρτσα ή αντί για καλο τελικα κανω κακο ?! Νιωθω οτι καθαριζει πολυ καλυτερα απο την απλη.. ! Και 2ον καπου διάβασα οτι λεει δεν κανει να βουρτιζουμε τα δοντια μας αμεσως μετα το φαγητο και ψιλοφρικαρα γιατι εγω ετσι κανω παντα ... μαλιστα αυτο που διαβασα λεει οτι καλυτερα να τα βουρτιζουμε πριν το φαγητο γιατι μετα το φαγητο το βουρτισμα μπορει να διαβρωσει το σμαλτο (εχω που εχω το προβλημα δηλαδη αμα μου μπαινουν και τετοιες ιδεες ........ Νομιζα οτι εκανα καλα που ειμαι σχολαστικη με το πλυσιμο των δοντιων μετα τα γευματα ) .. τα πανω κατω δηλαδη ... και για του λογου το αληθες επισυναπτο το λινκ ..! http://www.shape.gr/news/155/ARTICLE/3387/2011-02-11.html ας μου πει καποιος γιατι με οτι εχω ακουσει εχω αρχισει να μπερδευομαι :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. August 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2011 μα η λευκαντικη δεν ειναι για καθημερινη χρηση.... Το να πάρει μια Colgate Whitening π.χ. και να την χρησιμοποιεί κάθε μέρα δεν γίνεται; Ή δεν κατάλαβες ότι κάτι τέτοιο ζητάει; Το είπε 3 φορές ο άνθρωπος, κάτι τέτοιο θέλει, δεν περιμένει κανείς να πάρει μια οδοντόκρεμα από το σούπερ μάρκετ και να αποκτήσει σε μια βδομάδα λευκότητα σαν να βγήκε από τον οδοντίατρο μετά από λεύκανση. Πρέπει να το έχω διαβάσει 40 φορές αυτό το "αν θες λευκά δόντια να πας στον οδοντίατρο για λεύκανση" σ' αυτό το τόπικ ενώ όλοι ρωτάνε μια μάρκα οδοντόκρεμας. Μερικές φορές Freak και σόρρυ που θα στο πω, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις λες και μιλάς σε ηλίθιους. Πόσο δύσκολο είναι να πεις αν σε ρωτάνε ποια οδοντόκρεμα να πάρω, "εγώ χρησιμοποιώ την Colgate/Crest/Oral B"; Πρέπει κάθε φορά την ίδια εξυπνάδα; Και συ ρε φιλαράκι, όλες οι οδοντόκρεμες πάνω κάτω ίδιες είναι. Λες να κάνει δουλειά η Crest και η Colgate να σου χαλάει τα δόντια; Αν πλένεις τα δόντια σου 3 φορές την μέρα και πηγαίνεις για καθαρισμό κάθε 6 μήνες λες να μην αρκεί; Πρέπει η οδοντόκρεμα να 'ναι η Χ μάρκα συγκεκριμένα από την στιγμή που δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα δόντια σου, ούτε καμιά ευαισθησία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2011 Ποια θεωρείτε την καλύτερη φαρμακευτική οδοντόκρεμα? Το να πάρει μια Colgate Whitening π.χ. και να την χρησιμοποιεί κάθε μέρα δεν γίνεται; Ή δεν κατάλαβες ότι κάτι τέτοιο ζητάει; Το είπε 3 φορές ο άνθρωπος, κάτι τέτοιο θέλει, δεν περιμένει κανείς να πάρει μια οδοντόκρεμα από το σούπερ μάρκετ και να αποκτήσει σε μια βδομάδα λευκότητα σαν να βγήκε από τον οδοντίατρο μετά από λεύκανση. Πρέπει να το έχω διαβάσει 40 φορές αυτό το "αν θες λευκά δόντια να πας στον οδοντίατρο για λεύκανση" σ' αυτό το τόπικ ενώ όλοι ρωτάνε μια μάρκα οδοντόκρεμας. Μερικές φορές Freak και σόρρυ που θα στο πω, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις λες και μιλάς σε ηλίθιους. Πόσο δύσκολο είναι να πεις αν σε ρωτάνε ποια οδοντόκρεμα να πάρω, "εγώ χρησιμοποιώ την Colgate/Crest/Oral B"; Πρέπει κάθε φορά την ίδια εξυπνάδα; Και συ ρε φιλαράκι, όλες οι οδοντόκρεμες πάνω κάτω ίδιες είναι. Λες να κάνει δουλειά η Crest και η Colgate να σου χαλάει τα δόντια; Αν πλένεις τα δόντια σου 3 φορές την μέρα και πηγαίνεις για καθαρισμό κάθε 6 μήνες λες να μην αρκεί; Πρέπει η οδοντόκρεμα να 'ναι η Χ μάρκα συγκεκριμένα από την στιγμή που δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα δόντια σου, ούτε καμιά ευαισθησία; 1ον το 1ο του ποστ λεει πως θελει φαρμακευτικη...οποτε ξεφευγουμε απο κολγκειτ,ειμ κτλ κτλ. και ναι ειναι δυσκολο να προτεινεις σε καποιον μια οδοντοπαστα για το δικο του στομα χωρις να το εχεις δει..ειναι σα να σου πω εγω να μου παρεις παπουτσια χωρις να ξερεις το νουμερο μου.σε σενα μπορει να ακουγεται αστειο,αλλα ετσι ειναι.δεν ειμαστε μπακαλικο να λεμε "παρε φετα τυρναβου σημερα ειναι φρεσκια" αλλωστε οι μαρκες ειναι ολες γνωστες...μονος σου τις ανεφερες..ας παρει οποια θελει,γιατι να ρωτησει? και οντως αν δεν εχει καποιο προβλημα μπορει να βαζει οποια θελει ΑΛΛΑ ο συγκεκριμενος θελει να αφαιρεθουν οι κηλιδες...και το ξαναλεω...φευγουμε απο τις παστες εμποριου και παμε σε φαρμακευτικες... Αφου διαβασα καμποσα ποστ θελω να κανω και γω καποιες ερωτησουλες ειδικα στους ειδικους :p 1ον Εγω που ειχα ουλιτιδα (τωρα την εχω αντιμετωπισει) και μου ειχε πει ο οδοντιατρος μου οτι εχω ευαισθητα δοντια ως προς τη διαβρωση του σμαλτου κάνει να χρησιμοποιω την ηλεκτρικη μου οδοντοβουρτσα ή αντί για καλο τελικα κανω κακο ?! Νιωθω οτι καθαριζει πολυ καλυτερα απο την απλη.. ! Και 2ον καπου διάβασα οτι λεει δεν κανει να βουρτιζουμε τα δοντια μας αμεσως μετα το φαγητο και ψιλοφρικαρα γιατι εγω ετσι κανω παντα ... μαλιστα αυτο που διαβασα λεει οτι καλυτερα να τα βουρτιζουμε πριν το φαγητο γιατι μετα το φαγητο το βουρτισμα μπορει να διαβρωσει το σμαλτο (εχω που εχω το προβλημα δηλαδη αμα μου μπαινουν και τετοιες ιδεες ........ Νομιζα οτι εκανα καλα που ειμαι σχολαστικη με το πλυσιμο των δοντιων μετα τα γευματα ) .. τα πανω κατω δηλαδη ... και για του λογου το αληθες επισυναπτο το λινκ ..! http://www.shape.gr/news/155/ARTICLE/3387/2011-02-11.html ας μου πει καποιος γιατι με οτι εχω ακουσει εχω αρχισει να μπερδευομαι :O 1. οχι δεν σου δημιουργει προβλημα.ισα ισα αν κανεις κινησεις μπρος-πισω(ολντ ταιμ κλασικ) σε προφυλλασει καθως η κεφαλη της κανει τις κυκλικες κινησεις που πρεπει.μην ασκεις ομως πολυ δυναμη. 2. στο αρθρακι εχει ξεχασει να αναφερει μια λεπτομερεια αλλα οκ...δεν μπορω να τον κρινω,αποψη του ειναι αυτη. το φθοριο καταστρεφεται με το νερο.γιαυτο και οταν κανουμε φθοριωσεις λεμε στον ασθενη να μην φαει και να μην πιει νερο γαι μιση ωρα.συνεπως αν βουρτσισεις τα δοντια σου πριν φας,δεν σου κανει το φθοριο τιποτα...(εκτος αν εννοει να τα βουρτσιζουμε μιση ωρα πριν το φαγητο).αλλα και ετσι να ειναι αν φαω και περιμενω να βουρτσισω μεχρι το επομενο γευμα,θα γινει ενα παρτυ στο στομα μου... προσωπικα διαφωνω. η μονη περιπτωση που δεν βουρτσιζουμε αμεσα τα δοντια μας μετα το φαγητο,ειναι οταν φαμε κατι όξινο..τοτε περιμενουμε μιση ωρα και βουρτσιζουμε μετα. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2011 Πραγματικά συμφωνώ με τον απο πάνω σχετικά με την FREAK. Αυτό που ρώτησα νομίζω ήταν απλό.. Το έχω διαβάσει και εγώ πάρα πολλές φορές αυτό με τη λεύκανση. Καταρχάς εγώ δεν ζήτησα και είπα ότι θέλω τα δόντια μου να γίνουν λευκά.. Είπα κάτι απλό μια λευκαντική οδοντόκρεμα.. Και όπως τόνισα δεν θέλω από της ευρείας (colgate/aim κτλ κτλ) αλλά θέλω μια φαρμακευτική που δεν έχω ιδέα τι παίζει από μάρκες. Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο δύσκολο να μου πεις εσύ σαν άνθρωπος και σαν σχετική με το επάγγελμα ποια οδοντόκρεμα να εμπιστευτώ περισσότερο. Γενικά για το ποια μάρκα έχουν ακουστεί τα καλύτερα πχ... ποια μάρκα έχει καλύτερα συστατικά ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Δηλαδή ο φαρμακοποιός που πηγαίνεις τι θα πρεπε να σου πει? Κάτσε και διάλεξε και πάρε όποια νομίζεις? Και είπα από την αρχή ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα σχετικά με ουλίτιδες , αδύναμα ούλα, ευαισθησία στο κρύο ή τίποτα άλλο.. Και το άλλο που μου πες και με τρόμαξες ότι δεν είναι για καθημερινή χρήση.. Θες να μου το εξηγήσεις λίγο παραπάνω τι εννοείς? Η φαρμαγοποιός μου έδωσε μία και στην ερώτηση μου αν είναι για καθημερινή χρήση μου είπε ότι είναι.. Έκανε λάθος ή όχι? Το εκτιμώ ότι ασχολήθηκες και δεν ποστάρω το συγκεκριμένο ποστ για να σου την πω αλλά για απλή ενημέρωση. Δικαίωμα του καθενός είναι βέβαια όταν τηρεί τους κανόνες του φόρουμ να απαντάει όπως θελει.. Περι ορεξεως... Και συ ρε φιλαράκι, όλες οι οδοντόκρεμες πάνω κάτω ίδιες είναι. Λες να κάνει δουλειά η Crest και η Colgate να σου χαλάει τα δόντια; Αν πλένεις τα δόντια σου 3 φορές την μέρα και πηγαίνεις για καθαρισμό κάθε 6 μήνες λες να μην αρκεί; Πρέπει η οδοντόκρεμα να 'ναι η Χ μάρκα συγκεκριμένα από την στιγμή που δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα δόντια σου, ούτε καμιά ευαισθησία; Ελπίζω να σε κάλυψα με τα παραπάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anna90 Δημ. August 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2011 1. οχι δεν σου δημιουργει προβλημα.ισα ισα αν κανεις κινησεις μπρος-πισω(ολντ ταιμ κλασικ) σε προφυλλασει καθως η κεφαλη της κανει τις κυκλικες κινησεις που πρεπει.μην ασκεις ομως πολυ δυναμη. 2. στο αρθρακι εχει ξεχασει να αναφερει μια λεπτομερεια αλλα οκ...δεν μπορω να τον κρινω,αποψη του ειναι αυτη. το φθοριο καταστρεφεται με το νερο.γιαυτο και οταν κανουμε φθοριωσεις λεμε στον ασθενη να μην φαει και να μην πιει νερο γαι μιση ωρα.συνεπως αν βουρτσισεις τα δοντια σου πριν φας,δεν σου κανει το φθοριο τιποτα...(εκτος αν εννοει να τα βουρτσιζουμε μιση ωρα πριν το φαγητο).αλλα και ετσι να ειναι αν φαω και περιμενω να βουρτσισω μεχρι το επομενο γευμα,θα γινει ενα παρτυ στο στομα μου... προσωπικα διαφωνω. η μονη περιπτωση που δεν βουρτσιζουμε αμεσα τα δοντια μας μετα το φαγητο,ειναι οταν φαμε κατι όξινο..τοτε περιμενουμε μιση ωρα και βουρτσιζουμε μετα. σε ευχαριστω που επιβεβαιωσες το προφανες :D αρα αν καταλαβαινω καλα αφου το φθοριο καταστρεφεται με το νερο καλο ειναι να μη βρεχουμε την οδοντοβουρτα οταν πλενουμε τα δοντια ε? και γενικα μετα που ξεπλεμουμε με νερο δεν κανει κακο ? ! νημα μονο το βραδυ αρκει ? ή πρεπει περισσοτερες φορες ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. August 21, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2011 σε ευχαριστω που επιβεβαιωσες το προφανες :D αρα αν καταλαβαινω καλα αφου το φθοριο καταστρεφεται με το νερο καλο ειναι να μη βρεχουμε την οδοντοβουρτα οταν πλενουμε τα δοντια ε? και γενικα μετα που ξεπλεμουμε με νερο δεν κανει κακο ? ! νημα μονο το βραδυ αρκει ? ή πρεπει περισσοτερες φορες ?οχι.την οδοντοβουρτσα δε την βρεχουμε ποτε... οσον αφορα το ξεπλυμα,πολλοι συναδελφοι λενε να μην ξεπλυνουμε καν.απλα να φτυσουμε.επειδη ακομα και εγω η ιδια δε το μπορω ,ξεπλενω μια φορα. επισης καλο ειναι αναμεσα στο βουρτσισμα και στο διαλυμα,να περασει μιση ωριτσα. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. August 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2011 Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντέξει απλά φτύνοντας την οδοντόπαστα; Τι λέτε ωρέ παιδιά; Αήδιασα τώρα! Εγώ πάλι, δεν αντέχω να παραμένει η παραμικρή οδοντοπαστίλα στο στόμα μου... Ξεπλένω μέχρι να μείνει πεντακάθαρο το στόμα από οδοντόπαστες!:wacko: Και πρόσεξε! Δεν βρέχουμε ΚΑΝ την οδοντόβουρτσα! Δηλαδή βάζεις την οδοντόκρεμα πάνω στην οδοντόβουρτσα, βουρτσίζεις στεγνά και στο τέλος φτύνεις μια φορά (κακώς και αυτό, κανονικά δεν πρέπει καθόλου). Και μετά βγαίνεις έξω σαν τον τρελό και σε κοιτάνε όλοι που είσαι με τις οδοντόκρεμες στα δόντια. Εσύ φυσικά απαντάς "Έτσι πρέπει κανονικά άσχετε!". :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. August 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2011 ... η μονη περιπτωση που δεν βουρτσιζουμε αμεσα τα δοντια μας μετα το φαγητο,ειναι οταν φαμε κατι όξινο..τοτε περιμενουμε μιση ωρα και βουρτσιζουμε μετα. Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι αυτό το "κάτι όξινο" δεν είναι κάτι το σπάνιο. Όποιος πίνει ανθρακούχο αναψυκτικό, μπύρα, σόδα με το φαγητό του ή φάει φρούτα ως επιδόρπιο ή έχει βάλει λεμόνι ή ξύδι στη σαλάτα του ή λεμόνι στο κρέας του, κοκ (και ίσως και κάποια άλλα πράγματα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή) τότε έχει φάει κάτι όξινο. Σωστά δεν λέω; Νομίζω ότι ακόμη και ο καφές είναι ελαφρά όξινος στο pH του -αν δεν κάνω λάθος. Οπότε το να φας κάτι όξινο είναι το στάνταρ, πιστεύω. Το να μην φας είναι το πιο σπάνιο. [άρα πχ εγώ που πίνω σχεδόν πάντα κάτι ανθρακούχο με το φαγητό μου (συνήθως τύπου κόλα που έχει επιπλέον και φωσφορικό οξύ, δεν θα πρέπει να πλένω ποτέ τα δόντια μου αμέσως μετά το φαγητό, και αυτό κάνω άλλωστε.] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
costini Δημ. August 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2011 Εγώ πάλι ακολουθώ και μία άλλη συμβουλή που είδα γραμμένη σε φυλλαδιάκι σε αίθουσα αναμονής οδοντριατρείου: Τα αναψυκτικά και τους χυμούς τα πίνω με καλαμάκι!! Για να μη διαβρώνονται τα δόντια! Άλλο αν με κράζουν οι φίλου μου!:lol: Επίσης, το πρωι πότε πλένετε τα δόντια σας? Μόλις ξυπνήσετε ή μετά το πρωινό? Μόλις ξυπνάω θέλω να τα πλένω αλλά επειδή μετά πίνω και γάλα, θέλουν πάλι πλύσιμο.. Άρα το κάνω μια και καλή μετά.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. August 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2011 Ναι, γνωστό αυτό με το καλαμάκι, αλλά άμα είναι να το πίνεις γκλουπ και κάτω, δεν απολαμβάνεις τη γεύση... Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Όσο γι'αυτο με το πρωινό, εγώ απλώς ξεπλένω πολύ καλά το στόμα μου μόλις ξυπνήσω, ίσως να "περάσω" και δόντια και μάγουλα με το δάχτυλο μία, για να φύγει η άσχημη γεύση. Μετά, επειδή δεν ξέρω πότε τελειώνει το πρωινό -αφού τρώω μεν το πρωινό μου αλλά συνεχίζω να πίνω τον καφέ μου μέχρι που τρώω για μεσημέρι- τελικά δεν τα πλένω ποτέ, αφού συνεχώς κάτι πιπιλάω για ώρες. Και το ξέρω ότι αυτό είναι κακό, ειδικά αφού ο καφές μου είναι με μπόλικη ζάχαρη. Είπαμε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα... Τελικά, μόνο πριν πέσω για ύπνο τα πλένω τα δόντια μου. Για να δούμε που θα με βγάλει αυτή η τακτική! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. August 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2011 Τελικά, μόνο πριν πέσω για ύπνο τα πλένω τα δόντια μου. Για να δούμε που θα με βγάλει αυτή η τακτική! :lol: Στον οδοντίατρο :D. Κι εγώ αυτην την τακτική ακολουθώ κι ούτε ένα δόντι δεν εχω ασφραγιστο. :lol: Άλλα γνωρίζω άτομα που δεν πλένουν τα δόντια τους και δεν είχαν ποτέ τερηδόνα. :blink: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. August 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2011 Άλλα γνωρίζω άτομα που δεν πλένουν τα δόντια τους και δεν είχαν ποτέ τερηδόνα. :blink: εχω ξαδελφο λιγο μεγαλυτερο που δεν τα πλενει εδω και χρονια και οδοντιατρο δεν εχει χρειαστει ποτε :wacko: παντως αυτο για το φθοριο πως προστατευει απο τερηδονα κτλ μεγαλος μυθος ;) ψαξτε το, υπαρχουν κατι ερευνες... Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. September 1, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2011 Έχω διαβάσει κάποια άρθρα ότι το απονευρωμένο δόντι έχει διάρκεια ζωής και μάλιστα 5-6 χρόνια.Ισχύει κάτι τέτοιο? εχω ξαδελφο λιγο μεγαλυτερο που δεν τα πλενει εδω και χρονια και οδοντιατρο δεν εχει χρειαστει ποτε :wacko: Θα τον χρειαστεί να είσαι σίγουρος.. Και μετά θα τρέχει και δε θα φτάνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. September 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2011 Mε ηλεκτρική βουρτσίζω, και τελικά (μιας και επισκέφτηκα οδοντίατρο) δεν φταίει η υγιεινή του στόματος. Απ' οτι φαίνεται, στο προγόμφιο (και όχι τραπεζίτη), όπου έχω ένα λευκό σφράγισμα που φτάνει μέχρι το νεύρο, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μικρό κενό μεταξύ του σφραγίσματος και της επιφάνειας του δοντίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρυο να φτάνει μέχρι το νεύρο και να με "χτυπάει". Δυστυχώς θα χρειαστεί απονεύρωση στο δοντί, όταν επιστρέψω από τις διακοπές. :( Ο οδοντίατρος μου είπε ότι αρκετά συχνά εμφανίζονται τέτοια κενά/κανάλια στις επιφάνειες όπου εφάπτονται τα λευκά σφραγίσματα με το δόντι, και αυτό έχει να κάνει με το υλικό του σφραγίσματος (κάτι σχετικά με συστολή μου είπε νομίζω, δεν κατάλαβα και καλά ίσως). Anyway, θα βγάλει το τωρινό σφράγισμα, θα κάνει την απονεύρωση και θα το ξανασφραγίσει. Να' μαι και γω, με μια απονεύρωση και ένα σφράγισμα στο ενεργητικό μου. :p Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ' οτι φανταζόμουν, πόνος ανύπαρκτος (ούτε πρήξιμο) και μπορώ πλέον να πίνω/τρώω κρύα και δροσερά χωρίς ενοχλήσεις!!! :D Δυστυχώς, αν ο περσινός οδοντίατρος είχε βγάλει μια ακτινογραφία πριν κάνει το σφράγισμα (και έβλεπε ότι το σφράγισμα φτάνει έως το νεύρο του δοντιού) θα είχα αποφύγει φέτος όλη αυτή την ταλαιπωρία. :( Τώρα πήρα φόρα και θα πάω και για άλλο δόντι (μικρή αφαίρεση ούλων και μετά σφράγισμα) αυτή την εβδομάδα. :lol: Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
the_best2905 Δημ. September 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 παιδια τι τιμες παιζουν για σιδερακια?μονο απο 3000 και πανω?και αυτα τα χρηματα τα δινεις για ενα χρονο μονο?και απο ρην αλλη τι ειναι αυτο το fastbrace η facebrase οπου λενε οτι βαζουν σιδερακια και τα δοντια γινονται γρηγοροτερα ισα?επισης στο αει ορθοδοντικης το πανεπιστημιο μπορεις να πας εκει να φιαξεις τα δοντια σου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Loukas_94 Δημ. September 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2011 παιδια τι τιμες παιζουν για σιδερακια?μονο απο 3000 και πανω?και αυτα τα χρηματα τα δινεις για ενα χρονο μονο?και απο ρην αλλη τι ειναι αυτο το fastbrace η facebrase οπου λενε οτι βαζουν σιδερακια και τα δοντια γινονται γρηγοροτερα ισα?επισης στο αει ορθοδοντικης το πανεπιστημιο μπορεις να πας εκει να φιαξεις τα δοντια σου? Φίλε εγώ είχα πρόσφατα σιδεράκια για 20 μήνες και δώσαμε περίπου 1800 ευρώ. Δεν είχα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα, πήγα κυρίως για ένα δόντι που πήρε "το λάθος δρόμο". Είχα σιδεράκια και στις δυο σιαγόνες. Γενικά μάλλον εξαρταται από το πρόβλημα. Όσο για τα fastbraces :google: Παράθεση ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!!! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts