Jump to content

Τα άπαντα για καφέ/τσάι (είδη, χαρμάνια, συμβουλές, απορίες)

Arky
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από στιγμιαίους καφέδες προτείνω τους Nestle Nescafe Gold Blend και Jacobs Kronung, οι οποίοι είναι σαφώς πιο ακριβοί αλλά η γεύση τους είναι πολύ καλή και προσωπικά δεν με πειράζουν στο στομάχι (προτιμώ τον φραπέ σκέτο με λίγο γάλα).

Από espresso κυρίως Illy και Lavazza (ως freddo espresso).

Πλέον δεν μπορώ να πιω με τίποτα τον Nescafe Classic σε μορφή σκόνης (που παρέχεται στις επαγγελματικές συσκευασίες). Πέρα από τη διαφοροποιημένη γεύση του σε σχέση με αυτόν στις απλές συσκευασίες, καταφέρνει να με ενοχλεί και στο στομάχι.

Επίσης διάβασα ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η Nestle διαφοροποιεί τη γεύση του Nescafe Classic από χώρα σε χώρα, ώστε να αποτρέψει τις απευθείας εισαγωγές από άλλες χώρες. Τουλάχιστον για δύο χώρες των βαλκανίων όπου έχω δοκιμάσει, ισχύει.

Live Another Day,

Climb A Little Higher,

Find Another Reason To Stay...

• Απαντήσεις 878
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Espresso τον σιχαίνομαι, δεν μπορώ μου προκαλεί ταχυκαρδία και έχει πολύ βαριά γεύση για μένα. Είμαι του φραπόγαλου το καλοκαίρι και του ice tea λεμόνι. Όσο για τον χειμώνα, ζεστό νες πολύ γλυκό με γάλα rules αλλά και τσάι με φρουτένια γεύση που μου φέρνει η κολλητή μου απο Αγγλία. Πίνω και ελληνικό καφέ πολύ γλυκό στα γερά κρύα.
Namaste!

• 1 month later...

Παιδιά χρόνια πολλά :)

Πρόσφατα άνοιξε το πρώτο stαrbucks στην παραλίακή της Λάρνακας καί έτυχε να πάω προχθές μαζί μέ την παρέα μου.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις.....

Τα προσωπικό που εργάζεται εκεί είναι πολυ ευγενικό και η εξυπηρέτιση άψογη.

Η τιμή όμως είναι πολύ ακριβή για καφέ . Παράγγειλα ένα μεγάλο "toffe nut latte" (αν θυμάμαι καλά την ονομασία ) και μου τον χρεώσανε 3 λίρες και 65 σέντ........ οσο περίπου μία μερίδα κανονικό φαγητό σε εστιατόριο. Το ίδιο ακριβά ήταν και τα γλυκίσματα που φάγαμε.

Απο απόψεως γεύσης, τίποτε το ιδιαίτερο δεν βρήκα, μιά και παρόμοιο καφέ και συνοδευτικά μπορείς να βρείς σε οποιαδήποτε καφετέρεια.

Τώρα αυτό που σκέφτομαι είναι γιατί άραγε τα χρεώνουν τόσο ακριβά, είναι επειδή τα "στολίζουν" με λίγη σαντιγί, καραμέλα και τέτοια ή απλά πληρώνεις όνομα?

Τελευταία που ήλθα στην Αθήνα είδα ότι υπάρχουν και άλλες εμπορικές καφέ-αλυσίδες όμως δέν έτυχε να δοκιμάσω και έτσι δέν ξέρω άν είναι στά ίδια επίπεδα.

Νομίζω είναι η λίρα ακριβή.

Εδώ να πείς του Αμερικάνου 7-8 δολλάρια για Starbucks [όσο τον χρεώνουν στη Κύπρο δηλαδή] θα σου πει .. αη .. βασίλης. :lol:

Αλλά ντάξει.. και λόγω του ότι δεν έχει κάτι άλλο κοντά με πιο χαμηλές τιμές, προτιμούμε το Starbucks. Ειδικά όταν πρέπει να πάρω ενα latte και βούρ για το λεωφορείο, χρειάζομαι take away, και βολεύει το starbucks.

It's what you do to me..

Ούτε και εγώ πίνω πολύ συχνά καφε:cool: αλλά όταν πίνω πίνω μόνο caputsino capoutsinisimo

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Γνώμες κάποιου άλλου είναι οι σκέψεις τους, μίμηση οι ζωές τους, αντιγραφή τα πάθη τους.

http://matiapouklaine.blogspot.com/

Εγώ από εποχές...γυμνασίου (καμιά 8ρα χρόνια τώρα) έπινα καφέ σπανιότατα. Ελληνικός, ποτέ δεν μου άρεσε...Γαλλικός, μια απ' τα ίδια...Εσπρέσο, πολύ μικρός και πικρός για τα γούστα μου...

Μέχρι και πριν 2-3 χρόνια έπινα μόνο φραπέ, μόνο όταν βγαίναμε έξω 'για καφέ' και ποτέ σπίτι.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια πίνω φραπέ σπίτι, έξω ό,τι πιο κρύο έχουν (freddoccino? φραπέ? κάτι να παγώνει τέλος πάντων), και αυτό χειμώνα καλοκαίρι!

Δεν νοείται να πιω ζεστό ρόφημα, τα απαιχθάνομαι...Όλο το χρόνο, ίσως πιω μια φορά έναν Νεσκαφέ ζεστό, και έναν cappuccino στο τσακίρ κέφι...Κατά τα άλλα, iced coffee FOREVER!

Τα ζεστά δεν μου πάνε...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

nescafe gold χειμώνα, καλοκαίρι. τώρα αν είμαι έξω σε cafe θα πιώ καπουτσίνο το χειμώνα και φρέντο καπουτσίνο το καλοκαιράκι.
fake! :X

Κατ' αρχάς, Χρόνια Πολλά σε όλους μέρες που ναι!

Λοιπόοον, έχουμε και λέμε: Είμαι λάτρης του φραπέ (μιλάμε για εξάρτηση). Συγκεκριμένα, προτιμώ τον Jacobs που κι έχει δυνατή γεύση και έντονο άρωμα και τον πίνω μέτριο με μπόλικο γάλα (και με καμιά δεκαριά παγάκια :w00t: ). Ζεστό NES πίνω μόνο όταν με πονάει ο λαιμός το χειμώνα :p .

Όταν βγαίνω έξω, εκτός από φραπέ, μ' αρέσει και ο Freddos με αφρόγαλα (ιδιαίτερα το καλοκαίρι μιας και είναι και πολύ δροσιστικός).

Παω τώρα να πιω τη φράπα μου να στανιάρω! :cool:

http://www.smileyhut.com/smileys/blob6.gif

(Αν και βγαίνουμε λίγο offtopic) Αρέσουν σε πολλούς εδώ τα Starbucks? Γιατί κι εγώ τα έβλεπα πολύ μουράτα και μόλις δοκίμασα καφέ ξενέρωσα... κυριολεκτικά :) "καφέ" νερό με λίγο γάλα μου βγήκε.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Πήγα για δεύτερη φορά στο starbucks καί αυτή την φορά δοκίμασα το "caramel machiato" . (λέω μπας και έτυχε το πρώτο είδος που δοκίμασα να μην ήταν τόσο καλό :) ).

Τελικά φίλε μου δεν αξίζει ....μόνο διαφήμιση είναι και στο φινάλε ακριβοπληρώνεις μόνο το όνομα. :confused:

Νescafe ζεστό Χειμώνα-Καλοκαίρι!

Με 4 ζάχαρη / 2 καφέ / αρκετό γάλα!

Και πάντα αχτύπητο!!!

Αγάπη δεν θα πεί να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια...

Αλλά να κοιτάζουν και οι δύο πρός την ίδια κατεύθυνση...

Νescafe ζεστό Χειμώνα-Καλοκαίρι!
Το καλοκαιρι δεν σκας;

Με 4 ζάχαρη / 2 καφέ / αρκετό γάλα!
Αυτο δεν ειναι καφες, μπομπα ειναι! :lol:

Και πάντα αχτύπητο!!!
Δεν το καταλαβα αυτο. Τι εννοεις αχτυπητο; :wacko:

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Δεν το καταλαβα αυτο. Τι εννοεις αχτυπητο; :wacko:

Δεν χτυπάς το μείγμα καφε-ζαχαρη-λιγονερο στην αρχη για να κάνει αφρό-κρέμα.

Shaken, not stirred που λέει και ο james:happy:

Δεν χτυπάς το μείγμα καφε-ζαχαρη-λιγονερο στην αρχη για να κάνει αφρό-κρέμα.

Shaken, not stirred που λέει και ο james:happy:

Καλα, αυτο ειναι ευνοητο. Δεν μενει ομως ολος ο καφες και η ζαχαρη κατω; :confused:

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Καλα, αυτο ειναι ευνοητο. Δεν μενει ομως ολος ο καφες και η ζαχαρη κατω; :confused:

Μπα. Αμα είναι καυτό το νερό λιώνουν αμέσως, με ένα καλο ανακάτεμα είσα ΟΚ.

Τώρα με 2 κουταλιές καφέ και άλλες 4 ζάχαρη :wacko: που βάζει η χρυση αυγή, μάλλον κουρκούτη θα γίνεται.:lol:

Μπα. Αμα είναι καυτό το νερό λιώνουν αμέσως, με ένα καλο ανακάτεμα είσα ΟΚ.

Τώρα με 2 κουταλιές καφέ και άλλες 4 ζάχαρη :wacko: που βάζει η χρυση αυγή, μάλλον κουρκούτη θα γίνεται.:lol:

Ίσως ξέχασα να αναφέρω πως η κούπα που πίνω τον καφέ μου...

Μοιάζει με ανθοδοχείο!!!

Οπότε η ποσότητα καφέ / ζάχαρης είναι ανάλογη!!!

Αγάπη δεν θα πεί να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια...

Αλλά να κοιτάζουν και οι δύο πρός την ίδια κατεύθυνση...

και εγω χειμωνα καλοκαιρι νες πινω...αλλα οχι απαραιτητα το καλοκαιρι νες αλλα και φραπε.

δεν ειμαι φανατικος του καφε (2 το πολυ/μερα)

παλιοτερα τον επινα γλυκο 3ζαχ-1καφε

τωρα τον πινω 1-1 αντε 1,5-1 για να ειναι γλυκια η μερα :p

Never Give Up:!:

Join friend!

Χμμ δηλαδή εγώ και οι φίλοι μου πίνουμε μαντζούνια ε...Πάντα 2 καφέ, 4 ζάχαρη εκείνοι, 2.5 ζάχαρη εγώ...

Μάλλον πρέπει να το κάνουμε 1...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Ρε παιδιά.. μια ερώτηση.

Στο σύνταγμα/σταδίου/βουκουρεστίου, τέτοιες γειτονιές, που υπάρχει Starbucks?

Ήμουν Αθήνα για λίγες μέρες και μόνο Μαρούσι και Γλυφάδα έπιασε κάτι το μάτι μου.

It's what you do to me..

Ρε παιδιά.. μια ερώτηση.

Στο σύνταγμα/σταδίου/βουκουρεστίου, τέτοιες γειτονιές, που υπάρχει Starbucks?

Ήμουν Αθήνα για λίγες μέρες και μόνο Μαρούσι και Γλυφάδα έπιασε κάτι το μάτι μου.

Σταδίου/Βουκουρεστίου αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει...

Στην ευρύτερη περιοχή έχει α) ένα λίγο πιο κάτω από τη Μητρόπολη επί της οδού Μητροπόλεως, β) στην πλατεία Κοραή (στάση Πανεπιστήμιο του μετρό), γ) επί της Σόλωνος (λίγο πιο κάτω από τη Νομική) και δ) στην Αιόλου (ανάμεσα σε Σταδίου και Πανεπιστημίου, στην πλατεία Ομονοίας).

Νομίζω ότι δε μου έχει ξεφύγει κανένα... :confused: :p

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Ευχαριστώ seventh_heaven.

Λέω .. "σιγά μην κάνω το κόπο να πάω γλυφάδα για ένα καφέ" lol.

Οχι πως με χαλάνε τα καφέ στις παρόδους, απλά μου έλειψε ένα toffee nut latte :D

It's what you do to me..

Ευχαριστώ seventh_heaven.

Λέω .. "σιγά μην κάνω το κόπο να πάω γλυφάδα για ένα καφέ" lol.

Οχι πως με χαλάνε τα καφέ στις παρόδους, απλά μου έλειψε ένα toffee nut latte :D

Και για να μη χανεσε ποτε... http://**************.gr/el/_Our+Stores/ :happy:

Και για να μη χανεσε ποτε... http://**************.gr/el/_Our+Stores/ :happy:

Α γειά σου..

Χρήσιμο για την επόμενη φορά που θα ανέβω Αθήνα.

;)

It's what you do to me..

καφες της παρηγοριας...........................................................

...................................................