EliMiNaToR Δημ. August 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2006 emena m'aresei freddo espreso me 2 koutalies mauri zaxari Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. August 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2006 Τώρα τελευταία πίνω πολύ froccino τι ειναι τουτο ωρε?:blink: που το πουλανε?:!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNCubO Δημ. August 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2006 Χμ.. είναι ice καφές από μηχάνημα όπως αυτά που έχουν στις καφετέριες για τις γρανίτες..προς το παρόν πίνω απο ζαχαροπλαστεία και internet cafe αλλά επειδή είναι πολύ ωραίος μάλλον σιγά σιγά το βλέπω και σε καφετέριες.. Παράθεση Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό - www.transfermoney.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. August 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2006 Χμ.. είναι ice καφές από μηχάνημα όπως αυτά που έχουν στις καφετέριες για τις γρανίτες..προς το παρόν πίνω απο ζαχαροπλαστεία και internet cafe αλλά επειδή είναι πολύ ωραίος μάλλον σιγά σιγά το βλέπω και σε καφετέριες.. ευχαριστουμε για τη πληροφορια!!!:) θα τον τιμησω μολις μου δοθει η ευκαιρια!!!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. August 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2006 Τουλάχιστον τώρα είσαι καλά. Μα καλά, κάθε μέρα πόσους έπινες; Μπορει και 3-4.Αστα να πανε. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Πρόσφατα επέστρεψα από Φλωρεντία και θα ήθελα να ανοίξουμε μία συζήτηση για τον καφέ. Έπειτα από έξι χρόνια Ιταλία, βρίσκω κάπως "ανώριμη" την προσέγγιση του καφέ στην αγορά. Υπάρχουν στιγμιαίοι καφέδες, με άρωμα "espresso" που οι καταστηματάρχες τους πλασάρουν σαν κανονικό espresso:mad: . Τελικά, αναζητώντας καφέ, κατέληξα να πίνω μόνο στο σπίτι, και έξω να προτιμώ εναλλακτικά ροφήματα. Επίσης είδα ότι οι μηχανές espresso στην ελλάδα είναι πανάκριβες, και μέτριας ποιότητας. Μου έφεραν δώρο μία καφετιέρα εσπρεσσο/γαλλικού, καλή μάρκα, άλλα η πίεση είναι ανύπαρκτη. Ο espresso χρειάζεται υψηλή πίεση και στην αντλία και στο ρύγχος. 15 και 10 bar αντίστοιχα. Μόνο τότε περνά ο ατμός από τον καφέ και αρωματιζόμενος βγαίνει στο φλυτζάνι. Από την άλλη μεριά, αυτό που είδα στις καφετέριες, είναι ότι κάθε μέρα έχω και διαφορετικό espresso. Αυτό έχει να κάνει από την παντελλή εκπαίδευση των baristas. Χρειάζονται σεμινάρια και όχι να προσπαθούν συνεχώς να δημιουργούν "φρεντοτσίνους κλπ". Μιλώντας με κάποιον απ΄αυτούς, είδα ότι δεν είχε πάει καν Ιταλία. (αλήθεια, που έμαθε να κάνει καφέ?). Τελικά καλό καφέ πίνω σταθερά στη δουλειά. Εκεί έχουμε μηχανή με κάπσουλες (δεν θέλω να πώ μάρκα), που και καλή κρέμα κάνει και σταθερή ποιότητα έχει. Δυστυχώς δεν την πουλάνε για να την πάρω σπίτι, οπότε είπα στον επιχειρηματία, να πάρει μία ακόμη και να μου τη δώσει για το σπίτι. (αφού με κοίταξε περίεργα, τελικά δέχτηκε). Ελπίζω να μή το ξεχάσει. Αναμένω σχόλια περί espresso. Εμπρός να κάνουμε την επανάστασή μας. ΟΧΙ άλλον στιγμιαίο!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maria344 Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 endiaferon. poia marka, nespresso? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 endiaferon. poia marka, nespresso? η μηχανή ariete. ο καφές capricci. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maria344 Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 ξερεις κόστος? ενδιαφερόμαστε και εμείς. καπουτσίνο κάνει? έχεις το site τους? θενκς Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 miso. http://www.capricci.hellas.ariete.net/ cappuccino κάνει, αλλά εγώ δεν έκανα ποτέ μου σε αυτή την μηχανή. Συνήθως πίνω μόνο espressaki. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 ξερεις κόστος? ενδιαφερόμαστε και εμείς. καπουτσίνο κάνει? έχεις το site τους? θενκς Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνουμε επανάσταση απέναντι στους άλλους καφέδες; Εμένα προσωπικά μου αρέσουν όλοι ανεξαιρέτως οι καφέδες και τα ροφήματα και είναι το πρώτο δίλημα της ημέρας.......:) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 e, na kanoume kai kammia epanastash pou kai pou. όχι μωρε, αστειέυομαι. (πάντως ο espresso είναι απαικτος!!):lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 e, na kanoume kai kammia epanastash pou kai pou. όχι μωρε, αστειέυομαι. (πάντως ο espresso είναι απαικτος!!):lol: Δεν θέλω να τον ξεχωρίσω ως καλύτερο από όλους τους υπόλοιπους, αλλά θα πω οτι έχει την ιδιότητα να με ξυπνάει περισσότερο και πιο γρήγορα από όλους τους άλλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 hasta siempre comandante... Νομιζω υπερβαλλεις λιγακι, δεν ειναι απαραιτητο να παει καποιος Ιταλια για να μαθει να κανει σωστο καφε... Απο περιεργεια ομως, και μιας και εξυμνεις the Italian way, πινεις τον καφε σου οπως οι Ιταλοι; Δηλαδη, ορθιος, μεσα σε 5-10 λεπτα, χωρις νερο και μετα δρομο; Γιατι καλη η γευση δε λεω, αλλα το ελληνικο πακετο νομιζω ειναι καλυτερο :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 hasta siempre comandante... Νομιζω υπερβαλλεις λιγακι, δεν ειναι απαραιτητο να παει καποιος Ιταλια για να μαθει να κανει σωστο καφε... Απο περιεργεια ομως, και μιας και εξυμνεις the Italian way, πινεις τον καφε σου οπως οι Ιταλοι; Δηλαδη, ορθιος, μεσα σε 5-10 λεπτα, χωρις νερο και μετα δρομο; Γιατι καλη η γευση δε λεω, αλλα το ελληνικο πακετο νομιζω ειναι καλυτερο :rolleyes: Τώρα τελευταία πάντως και λόγω έλλειψης χρόνου, έχει έρθει και στη χώρα μας αυτή η συνήθεια.....:( Ευτυχώς όχι για μένα.....:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 όχι, το πίνω με mix systema, (πίνω λουνγκο) γι ανα κρατά πιο πολύ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Viper Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Εγω εχω 2 μηχανες (σπιτι-γραφειο) Nespresso Krups (Krups μηχανη espresso-Nespresso θυγατρικη της Nestle). Παιρνει καψουλες για καθε γουστο (12 διαφορετικες ποικιλιες καφε). Μπορω να πω οτι ειμαι καλυμενος απο την ποιοτητα και την γευση του καφε:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 εγώ πίνω arabica. θεωρείται η καλύτερη ποικιλία (είναι ο original της αιθιοπίας). νεσπρεσσο είχα δοκιμάσει κάποτε στην αίγυπτο, δεν είναι άσχημος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IVIetaCreatoR Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Έχω δεί μηχανές espresso με 300 αλλά και με 50 ευρώ... Το τελικό δημιούργημα θα διαφέρει αντίστοιχα δηλαδή? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Συνηθως οι ακριβες εχουν 15 bar πιεση και οι φτηνες 3 bar. Απο κει και περα, υπαρχουν και αλλες διαφορες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Ο espresso ειναι μακραν ο πιο αρωματικος και ευγευστος καφες, κατα τη γνωμη μου. Ο espresso επισης ειναι παθος... μεγαλο παθος :cool: Ως φοιτητης ειχα αγορασει μια macchinetta (bialetti για οσους ξερουν) και επειτα μια μηχανη της moulinex. Καφε αγοραζω σταθερα και μονο illy απο τα coffeway που τον αλεθουν επι τοπου :) Τελευταια εχω βαλει στο ματι μια gaggia, αλλα no money - no funny :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikipe Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 15 bar είναι οι πραγματικές εσπρεσσο. με 3 bar, αστα να πάνε.... εγώ έχω μόνο στο γραφείο΄, μία ariete, πολύ καλή, τώρα προσπαθώ να πάρω μία και για το σπίτι. (τη δίνουν μαζί με καφέ σε κάπσουλα, γιά εταιρείες). είναι 15 bar, αλλά ο καφές είναι άπαικτος. η κατανάλωση όμως δέν είναι και φθηνή. απλά το ότι τη δίνουν για δωρεάν χρήση βοηθά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Ρε παιδιά σε ποιές εταιρίες δουλεύετε να έρχομαι να φτιάχνω το καφέ μου; :D Επειδή δεν έχω πάει Ιταλία όπως ο φίλος για να γνωρίζω και το κυριότερο να συγκρίνω. Όντως είναι τόσο αντιληπτή η γεύση του καφέ; :rolleyes: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Καλησπερα.Σαν λατρης του espresso και αρκετα ψαγμενος σας προτεινω :blink: :worry: Τα παντα για τον espresso.;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Καφές που να πίνεται να είναι, nothing more....nothing less Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts