Jump to content

nikipe

Members
  • Δημοσιεύσεις

    14
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About nikipe

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 26

nikipe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. MARIA 334 pira thn CAPRICCI. mpika sto site tous (apo to ellhniko einwai pio leitourgiko kai eukolo. u ti perneis telika?
  2. παίζει ρόλο και η μάρκα και ο καφές. άλλο 300 ευρώ και άλλο 50. μην τρελλαθούμε κιόλας. εγώ τις προάλλες την πήρα στο σπίτι. πολύ καλή, καθώς και ο καφές τους.
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως. Πραγματικό ελληνικό καρναβάλι. Αν ήθελα ευρωπαικό θα πήγαινα Βενετία και όχι στην δήθεν Πάτρα. Καλά γιαπράκια για όλους
  4. AISXOS http://www.tv.com/prison-break/show/31635/episode_guide.html?season=2&tag=season_dropdown;dropdown;1 πάμε για 19 του μηνός, και εγώ πάω για ένα εσπρεσσακι
  5. υπάρχουν δύο είδη καφέ. οι βρασμένοι και οι στιγμιαίοι. όταν λένε nescaffe espresso, εννοούν στιγμιαίο με άρωμα espresso. φυσικά ούτε espresso είναι και είναι ανθυγειινός (σαν στιγμιαίος που είναι). Οι βρασμένοι καφέδες είναι ο φίλτρου , ο τούρκικος και ο espresso. Εγώ προτιμώ τον espresso για το άρωμά του, αλλά και για τις άπειρες παραλλαγές του. Στην Ιταλία είχα μηχανή ARIETE και χρησιμοποιούσα τοπικό καφέ. Τώρα στην Ελλάδα, σήμερα παίρνω μηχανή ARIETE με κάπσουλες Capricci. Το έχουμε στη δουλειά και είναι πολύ αρωματικός. Θα πάρω την ποικιλία arabica από την Capricci. :)
  6. 15 bar είναι οι πραγματικές εσπρεσσο. με 3 bar, αστα να πάνε.... εγώ έχω μόνο στο γραφείο΄, μία ariete, πολύ καλή, τώρα προσπαθώ να πάρω μία και για το σπίτι. (τη δίνουν μαζί με καφέ σε κάπσουλα, γιά εταιρείες). είναι 15 bar, αλλά ο καφές είναι άπαικτος. η κατανάλωση όμως δέν είναι και φθηνή. απλά το ότι τη δίνουν για δωρεάν χρήση βοηθά.
  7. εγώ πίνω arabica. θεωρείται η καλύτερη ποικιλία (είναι ο original της αιθιοπίας). νεσπρεσσο είχα δοκιμάσει κάποτε στην αίγυπτο, δεν είναι άσχημος.
  8. PRISON BREAK. είδα μέχρι το νο 16 επεισόδιο του δεύτερου κύκλου. Σήμερα στην αμερική προβάλεται το 17ο. Η σειρά είναι καταπληκτική. Συνδυάζει δράση και ανάλυση. Τα γυρίσματα είναι κινηματογραφικά. Μην την χάσετε. όσο για espressaki, προτιμώ τον arabica
  9. όχι, το πίνω με mix systema, (πίνω λουνγκο) γι ανα κρατά πιο πολύ
  10. e, na kanoume kai kammia epanastash pou kai pou. όχι μωρε, αστειέυομαι. (πάντως ο espresso είναι απαικτος!!):lol:
  11. miso. http://www.capricci.hellas.ariete.net/ cappuccino κάνει, αλλά εγώ δεν έκανα ποτέ μου σε αυτή την μηχανή. Συνήθως πίνω μόνο espressaki.
  12. Πρόσφατα επέστρεψα από Φλωρεντία και θα ήθελα να ανοίξουμε μία συζήτηση για τον καφέ. Έπειτα από έξι χρόνια Ιταλία, βρίσκω κάπως "ανώριμη" την προσέγγιση του καφέ στην αγορά. Υπάρχουν στιγμιαίοι καφέδες, με άρωμα "espresso" που οι καταστηματάρχες τους πλασάρουν σαν κανονικό espresso:mad: . Τελικά, αναζητώντας καφέ, κατέληξα να πίνω μόνο στο σπίτι, και έξω να προτιμώ εναλλακτικά ροφήματα. Επίσης είδα ότι οι μηχανές espresso στην ελλάδα είναι πανάκριβες, και μέτριας ποιότητας. Μου έφεραν δώρο μία καφετιέρα εσπρεσσο/γαλλικού, καλή μάρκα, άλλα η πίεση είναι ανύπαρκτη. Ο espresso χρειάζεται υψηλή πίεση και στην αντλία και στο ρύγχος. 15 και 10 bar αντίστοιχα. Μόνο τότε περνά ο ατμός από τον καφέ και αρωματιζόμενος βγαίνει στο φλυτζάνι. Από την άλλη μεριά, αυτό που είδα στις καφετέριες, είναι ότι κάθε μέρα έχω και διαφορετικό espresso. Αυτό έχει να κάνει από την παντελλή εκπαίδευση των baristas. Χρειάζονται σεμινάρια και όχι να προσπαθούν συνεχώς να δημιουργούν "φρεντοτσίνους κλπ". Μιλώντας με κάποιον απ΄αυτούς, είδα ότι δεν είχε πάει καν Ιταλία. (αλήθεια, που έμαθε να κάνει καφέ?). Τελικά καλό καφέ πίνω σταθερά στη δουλειά. Εκεί έχουμε μηχανή με κάπσουλες (δεν θέλω να πώ μάρκα), που και καλή κρέμα κάνει και σταθερή ποιότητα έχει. Δυστυχώς δεν την πουλάνε για να την πάρω σπίτι, οπότε είπα στον επιχειρηματία, να πάρει μία ακόμη και να μου τη δώσει για το σπίτι. (αφού με κοίταξε περίεργα, τελικά δέχτηκε). Ελπίζω να μή το ξεχάσει. Αναμένω σχόλια περί espresso. Εμπρός να κάνουμε την επανάστασή μας. ΟΧΙ άλλον στιγμιαίο!!!
×
×
  • Create New...