Jump to content

[S5] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και πως διορθώνεται αυτο(hidden.img)...αν διορθώνεται..δε μπορώ να βρω lollipop που να χει το ίδιο είδους αρχείο για να το εγκαταστήσω? Ευχαριστώ!

Κοίτα,επειδή δεν μπορούμε να επέμβουμε στο hidden.img, είτε θα δοκιμάσεις κάποια άλλη ρομ (διαφορετικού region δηλαδή - είναι το καλύτερο αυτό), είτε θα ακολουθήσεις μια πιο περίπλοκη διαδικασία (δεν την συνιστώ) για να εγκαταστήσεις αυτή τη ρομ.

• Απαντήσεις 578
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια ερωτηση για την alliance. Πως αλλαζει το μενου των ρυθμισεων; μου εχει λευκο φοντο και λευκα γραμματα, σαν τυφλος αισθανομαι

Μια ερωτηση για την alliance. Πως αλλαζει το μενου των ρυθμισεων; μου εχει λευκο φοντο και λευκα γραμματα, σαν τυφλος αισθανομαι

Δε θυμάμαι τωρα.. Αλλαξες χρώμα κειμένου πιθανότατα απο μαυρο σε λευκο, με αποτέλεσμα αυτο.. Εχει 500 επιλογές θελει ψαξιμο. Βαλε το s5 theme να ξαναπαρει τα Original χρώματα.

Δεν τα πειραζω ειδικά χρωμα φοντου και κειμένου γενικα γιατι ολο τέτοια θα εχεις.

Μια ακομα ερωτηση. Εχω παρατηρησει την μπαρα με την φωτεινοτητα καποιες φορες να χανεται. Πως λυνεται αυτο;

Μια ακομα ερωτηση. Εχω παρατηρησει την μπαρα με την φωτεινοτητα καποιες φορες να χανεται. Πως λυνεται αυτο;

Δε λύνεται.. Είναι το μοναδικο bug της ρομ. Δεν εχει καταφερει να βρει που οφείλεται. Εξαφανιζεται ομως, μονο αν δεν την έχεις στην αυτοματη φωτεινότητα και κανεις ρεσταρτ.

Αστο στο αυτοματο και δε θα εξαφανιστει ποτε. (Αμα ομως πχ πεσει η μπαταρία κατω απο 5%, το κινητο παει τη φωτεινότητα απο μονο του σε manual, στο 0. Οπότε αμα κανεις ρεσταρτ θα εξαφανιστει). Αμα εξαφανιστει, μεσα απο της ρυθμίσεις του aliance πήγαινε στην επιλογη που εχει για να εμφανιζει ή να εξαφανιζει την μπάρα. Ξετικαρε το και ξανα τικαρε το, κανε restart ui. Αν πάλι δε φτιαξει μεσα απο τις ρυθμίσεις του κινητου επελεξε αυτοματη φωτεινότητα.

Πρακτικα εγω εχω μονιμα αυτόματη φωτεινότητα και δεν εχω ποτε το bug..

Κοίτα,επειδή δεν μπορούμε να επέμβουμε στο hidden.img, είτε θα δοκιμάσεις κάποια άλλη ρομ (διαφορετικού region δηλαδή - είναι το καλύτερο αυτό), είτε θα ακολουθήσεις μια πιο περίπλοκη διαδικασία (δεν την συνιστώ) για να εγκαταστήσεις αυτή τη ρομ.

ok,συμφωνω φιλε μου σ αυτο που λες και σ ευχαριστω για την συμβουλη σου,αλλα υπαρχει ενα οχι ευκαταφρονητο χρονοβορο προβλημα γι αυτο που προτεινεις,αν δεν ξερεις πια ρομ να βαλεις.Γιατι απ την μια θα κατεβαζεις μια τυχαια ρομ(η οποια αργει αν δεν εισαι premium),θα την βαζεις στο odin,κι αμα σου βγαζει FAIL,κολλαει το κινητο και πρεπει να ξαναβαλεις μια αλλη κατεβαζοντας κλπ,κλπ,θελω να πω οτι αν δεν ξερεις πια να βαλεις,καλυτερα ειναι να μην την βαλεις καθολου,γιατι αυτο που τραβηξα εχθες δεν θα θελα να το ξανατραβηξω.Τωρα αν καποιος φιλος το γνωριζει το θεμα και ξερει μια official rom Που μπορει να δουλεψει και το χει δοκιμασει εχει καλως,αλλιως δεν ξαναδοκιμαζω σ ευχαριστω παντως φιλε :)

Δε λύνεται.. Είναι το μοναδικο bug της ρομ. Δεν εχει καταφερει να βρει που οφείλεται. Εξαφανιζεται ομως, μονο αν δεν την έχεις στην αυτοματη φωτεινότητα και κανεις ρεσταρτ.

Αστο στο αυτοματο και δε θα εξαφανιστει ποτε. (Αμα ομως πχ πεσει η μπαταρία κατω απο 5%, το κινητο παει τη φωτεινότητα απο μονο του σε manual, στο 0. Οπότε αμα κανεις ρεσταρτ θα εξαφανιστει). Αμα εξαφανιστει, μεσα απο της ρυθμίσεις του aliance πήγαινε στην επιλογη που εχει για να εμφανιζει ή να εξαφανιζει την μπάρα. Ξετικαρε το και ξανα τικαρε το, κανε restart ui. Αν πάλι δε φτιαξει μεσα απο τις ρυθμίσεις του κινητου επελεξε αυτοματη φωτεινότητα.

Πρακτικα εγω εχω μονιμα αυτόματη φωτεινότητα και δεν εχω ποτε το bug..

Ευχαριστώ πολύ φίλε για τις οδηγίες, αλλά επειδή έχω μάθει να αλλάζω την φωτεινότητα μόνος μου, ήταν ένα θεματάκι για μένα αυτό. Τελικά έβαλα την xtrestolite την βλέπω αρκετά γρήγορη, μάλλον θα μείνω εδώ.

Kαλησπέρα παιδιά,

Όσον αφορά το hidden.img και την αδυναμία του Odin να το φλασάρει υπάρχει λύση. Θα φλασάρετε κανονικά τη ROM, θα το αφήσετε να γράψει FAIL και στη συνέχεια θα φλασάρετε το αρχείο .pit για τη συσκευή σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε με λίγο ψάξιμο στο xda (δεν έχω link εύκαιρο, δυστυχώς). Μετά από αυτό θα πρέπει, με το που το κινητό ανοίξει, να μπείτε στο recovery μόνοι σας, αφού έχει εφαρμόσει το CSC και να κάνετε wipe cache και data. Το κινητό θα δουλέψει κανονικά.

Θα ήθελα να προτείνω να γράψω έναν οδηγό root Lollipop διατηρώντας το Knox σε 0x0 και το post να γίνει pinned. Το δοκίμασα πολλές φορές και ο διακόπτης είναι ακόμη απενεργοποιημένος. Θα ενδιαφερόταν κάποιος;

Τι εννοείς με το να φλασαρουν σκέτο το pit file? Το έχεις δοκιμάσει??

Παίζει να πάει η συσκευή εν τοπο χλοερό με την μια.

Edited by truckman

Τιεννοείς με το να φλασαρουν σκέτο το pit file? Το έχεις δοκιμάσει?

Παίζει να πάει η συσκευή εν τοπο χλοερό με την μια.

Εννοώ να φλασάρουν σκέτο το pit file. Ναι, το έχω δοκιμάσει (και παραπάνω από 3 φορές) γιατί η ROM που ήθελα δε περνιόταν γιατί το ODIN αρνούνταν να φλασάρει το hidden.img. Το κινητό άνοιγε σε emergency mode και δε δούλευε κάτι άλλο. Μόλις φλάσαρα το pit file έκανε επανεκκίνηση και κόλλησε στο Samsung με τα χρώματα. Έβγαλα τη μπαταρία, μπήκα σε Recovery mode, έκανα wipe cache και data, reboot και το κινητό δούλεψε κανονικότατα. Το πρόβλημα μάλλον ήταν ότι το ODIN δε συνεργάζεται καλά με VMWare κλπ και μου χάλασε τα partitions του τηλεφώνου και δεν έμπαινε καμία ROM. Με την παραπάνω μέθοδο διόρθωσα το πρόβλημά μου.

Προφανώς και δε φέρω ευθύνη για οτιδήποτε οποιοσδήποτε κάνει στη συσκευή του και απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου, όμως η λύση που προσφέρεται στο XDA για το ανάλογο πρόβλημα είναι αυτή και επειδή δούλεψε για 'μένα σκέφτηκα να το μοιραστώ.

Απλά να πω προς ενημέρωση των χρηστών, ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ ανορθόδοξος και εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό επικινδυνότητας, παίζει και να πάθει ξαφνικό θάνατο η συσκευή και να πάει για πλακέτα. Τέτοιες λύσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Για όποιον ενδιαφέρεται συνέταξα τον οδηγό που ανέφερα πιο πάνω

Galaxy S5: Root και αναβάθμιση σε Android 5.0 με Knox 0x0

Αυτό το 3min battery ή όπως λέγεται που υπάρχει στην Alliance μπορώ να το βάλω σε οποιαδήποτε ρομ; και αν ναι υπάρχει κάποιο λινκ να με στείλετε;

Παραθέτω μια λύση στο πρόβλημα που είχα με την εγκατάσταση της lollipop Romano, με το FAIL! στο Odin. Δεν ξέρω αν δίνει λύση, εγώ όμως μάλλον θα το δοκιμάσω

"1. Download total commander

2. Extract the zip file

3. Open the extracted file via total commander and delete the files hidden.img and cache.img

4. close the total commander and cpme back to the file location you saved. delete the file extension tht is .md5 leave the file only with .tar

5. put the edited file in odin in AP

6. Dont wait just press start and be patient for sometime till odin finishes it work.

everything should work finally"

Κατέβασα την εφαρμογή 3 minit battery, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω το εικονίδιο της μπαταρίας μου. Ξέρει κανείς πως γίνεται να δουλέψει; Xtrestolite rom φοράω

δοκιμασα καποιες εφαρμογες του s6 app στο s5..δουλευουν τελεια..αλλα χρειαζεται root!!!

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4/themes-apps/hot-galaxy-s6-apps-t3041330

I Want To Believe

Παραθέτω μια λύση στο πρόβλημα που είχα με την εγκατάσταση της lollipop Romano, με το FAIL! στο Odin. Δεν ξέρω αν δίνει λύση, εγώ όμως μάλλον θα το δοκιμάσω

"1. Download total commander

2. Extract the zip file

3. Open the extracted file via total commander and delete the files hidden.img and cache.img

4. close the total commander and cpme back to the file location you saved. delete the file extension tht is .md5 leave the file only with .tar

5. put the edited file in odin in AP

6. Dont wait just press start and be patient for sometime till odin finishes it work.

everything should work finally"

Παιδιά το έκανα με αυτόν τρόπο κι είχε 100% επιτυχία , ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που έδωσε αυτές τις οδηγίες ,και το Knox 0x0,έκανα κι ένα benchmark Antutu κι είμαι κοντά στα 45000...Αυτά!

Edited by vasilis69

Επανέρχομαι για να ενημερώσω πως το τηλέφωνό μου επανήλθε όταν του πέρασα το TWRP 2.8.5 μέσω odin.

Μπούταρε κανονικά, χωρίς να έχει γίνει root όμως. Επίσης, επανέκτισα το recovery mode (πιο πάνω έγραφα πως δεν μπορούσα να μπω πατώντας volup + home + power), αλλά είναι το stock recovery και όχι του TWRP το οποίο φλάσαρα.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ίσως το reboot που κάνει μετά το φλασαρισμα, κάτι άλλο... δεν ξέρω.

Υποθέτω πως ίσως κάτι τρέχει με το firmware που έχω (κάπου διάβασα πως χρησιμοποίησαν το cfroot για 442 για το συγκεκριμένο firmware sm-g900fxxu1boc7).

Φυσικά αισθάνομαι χαρούμενος που έχω πάλι τηλέφωνο (αν και αρκετά γκαντέμης με την σημερινή μου περιπέτεια) και δε νομίζω πως θα το κυνηγίσω περαιτέρω για την ώρα τουλάχιστον.

Αυτά!

Το παλικαρι εχει δικιο , το cf root που εχει εδω http://autoroot.chainfire.eu/ ο chainfire για lolipop εχει θεμα και επαθα τα ιδια.

Κατεβασα το file αυτης της σελιδας (δε μπηκα καν στο κοπο να δω ποιας εκδοσης υποτιθεται οτι ειναι ) και ολα μελι γαλα.

Και μετα το "μελι γαλα" προσπαθησα να περασω cwm και κατι εκανα και δεν ανοιγει καν μετα το samsung logo. Κρασαρουν οι εφαρμογες η μια πισω απ την αλλη και εχω μαυρη οθονη στο τελος ..

παιδια μια ερωτηση γιατι δε βλεπω φως. Περναω twrp κανω reboot μπαινει κανονικα , κανω restart μπαινω recovery , αφαντο το twrp .

τι κανω λαθος ?

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by truckman

παιδια μια ερωτηση γιατι δε βλεπω φως. Περναω twrp κανω reboot μπαινει κανονικα , κανω restart μπαινω recovery , αφαντο το twrp .

τι κανω λαθος ?

Φίλε μου αυτό εννοούσα όταν έγραφα πως μετά το TWRP επανέκτισα recovery σε stock recovery και όχι του TWRP το οποίο φλάσαρα.

Οι οδηγίες στην σελίδα του TWRP http://twrp.me/devices/samsunggalaxys5qualcomm.html για την συσκευή μας γράφει:

http://i58.tinypic.com/25ovpqv.jpg

γεια να ξεπεράσεις το παραπάνω εδώ http://www.droidviews.com/install-twrp-recovery-samsung-galaxy-s5/ αναφέρει:

http://i57.tinypic.com/2m4c64y.jpg

τέλος μια άλλη λύση προτείνεται στο παρακάτω:

http://www.teamandroid.com/2014/04/13/install-twrp-27-recovery-galaxy-s5-g900f-g900h-tutorial/3/

Να προσθέσω πως εγώ δεν προχώρησα σε κάποιες από τις λύσεις αυτές καθώς επανέφερα το τηλέφωνο στο τελευταίο επίσημο firmware

Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience!

Παιδια καλησπερα. Καποια καλη εφαρμογη για καμερα εχετε να προτεινετε; Πολυ κομπλε ειναι η στοκ της σαμμυ αλλα θελω κατι διαφορετικο, εξίσσου καλο ομως.

Παιδια καλησπερα. Καποια καλη εφαρμογη για καμερα εχετε να προτεινετε; Πολυ κομπλε ειναι η στοκ της σαμμυ αλλα θελω κατι διαφορετικο, εξίσσου καλο ομως.

Camera FV-5,A better Camera,Snap Camera HDR,Camera ZOOM FX,HD Camera Pro αυτες ειναι απ τις καλυτερες...διαλεγεις.:)

Jason the Greek

Camera FV-5,A better Camera,Snap Camera HDR,Camera ZOOM FX,HD Camera Pro αυτες ειναι απ τις καλυτερες...διαλεγεις.:)

Εσύ ποια προτείνεις απ όλες για καλύτερη; είναι λίγο δύσκολο να τις δοκιμάσω όλες :P

Εσύ ποια προτείνεις απ όλες για καλύτερη; είναι λίγο δύσκολο να τις δοκιμάσω όλες :P

Aυτες που εχω εγω (και μ αρεσουν) ειναι A better Camera,Snap Camera HDR.

Jason the Greek

Aυτες που εχω εγω (και μ αρεσουν) ειναι A better Camera,Snap Camera HDR.

Ευχαριστώ φίλε θα τις δοκιμάσω αν είναι αυτές τις 2

• The title was changed to [S5] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις