Jump to content

Xiaomi Redmi / Hongmi 1s

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δοκίμασε να κάνεις clean install την MIUI 7, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για το πως να περάσεις fastboot rom στο en.miui.com

Για λίγο καιρό μην φλασάρει κάνεις την CM12.1 γιατί οι devs φτιάξανε καινούριο Kernel βασισμένο στα νέα sources και προσπαθούν να φτιάξουν τα νέα θέματα που προκύπτουν...!

Μπορείς να μου παραθέσεις κανένα λινκ ; Δεν μ'άρεσαν τα MIUI και έβαλα τη CM 12.1 . Στην αρχή έκανε το wifi ίσα ίσα για να κατεβάσω εφαρμογές :p . Το πρόβλημα αυτό είναι κοινό ; Έχει προκύψει και σε άλλους ;

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, από χθες έχει βγει η σταθερή κινεζοαγγλικη v7 για το κινητό μας. Την πέρασα και έχω την αίσθηση πως είναι καλύτερη από την v6. Οπότε μια χαρά μέχρι εδώ. Υποστήριξη συσκευής για πάνω από 12 μήνες :-)

Καλημέρα, από χθες έχει βγει η σταθερή κινεζοαγγλικη v7 για το κινητό μας. Την πέρασα και έχω την αίσθηση πως είναι καλύτερη από την v6. Οπότε μια χαρά μέχρι εδώ. Υποστήριξη συσκευής για πάνω από 12 μήνες :-)

απο που την κατεβαζουμε

θα τη δοκιμασω και γω

υπαρχει και κανενας οδηγος?

ευχαριστω

κουκουρουκου

απο που την κατεβαζουμε

θα τη δοκιμασω και γω

υπαρχει και κανενας οδηγος?

ευχαριστω

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=176188&extra=page%3D1&mobile=2

Η fastboot κάνει καθαρή εγκατάσταση από το μηδέν και σβήνει τα πάντα. Επίσης δεν έχει play store, πρέπει να το βάλεις μόνος σου. Οπότε δοκίμασε την recovery καλύτερα. Βέβαια δεν ξέρω καν, με τι έχεις το κινητό σου τώρα :-) Αν είσαι με miui μπορείς απλά να περιμένεις λίγες μέρες και να την πάρεις μέσω Ota

Edited by canoni

Aφου εισαι με την ελληνικη, περιμενε τα παιδια να βγαλουν την αντιστοιχη ελληνικη . Aν δεν θες ελληνικα , κατεβασε και βαλε

​καλημερα

ειμαι με την 5.10.16​

πως θα περασω την stable?

κανω wipe cache & factory reset?

και μετα μεσω mi recovery βαζω της stable ως update.zip?

ευχαριστω

καλησπερα 3 βοηθειες γιατι εχω ξεχαστει τοσο καιρο

τωρα εκανα factory reset και full wipes

και εχω περασει την stable την τελευταια απο το miui.gr (με fastboot)

1. πως να εμφανιζονται στις επαφες ΜΟΝΟ αυτες του google ή/και του micloud

2. πως που οριζω παλι να εχω push notifications? viber/whatsapp & pushbullet και φυσικα τα mail (mailwise)

3. αυτοματη ενημερωση εφαρμογων απο google play. το ορισα μεσα αλλα και παλι βλεπω κοκκινα νουμερακια και πρεπει να ανοιγω και να επιλεγω ενημερωση

και τελος βγαινοντας απο εφαρμογες διαφορες

πολλλες φορες μου βγαζει ενημερωση launcher και το ενοχλητικο κυκλακι και καθυστερει φυσικα να επανελθει

A. επισης αυτος ο μαμα browser εχει βγει αχρηστος πια?

ευχαριστω

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα
κουκουρουκου

• 2 weeks later...

Έβαλα CM13. Μέχρι τώρα δουλεύει άψογα. Την συνιστω. Μόνο το Ραδιόφωνο δεν δουλεύει για την ώρα, αν δεν κάνω λαθος. Πληροφορίες στο XDA

Εννοείται ότι είναι Android 6.

Παιδιά έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου η συσκευή κανενός άλλου αργή; Αργεί να ανοίξει εφαρμογές ακόμη και εαν έχω σβήσει όλες τις εφαρμογές στο backround ενώ το τηλέφωνο δεν είναι και υπερφορτωμένο. Θα περάσω την νέα cm μπας και φτιάξει αλλά έχει αρχίσει να κουράζει το πράγμα...

Παιδιά έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου η συσκευή κανενός άλλου αργή; Αργεί να ανοίξει εφαρμογές ακόμη και εαν έχω σβήσει όλες τις εφαρμογές στο backround ενώ το τηλέφωνο δεν είναι και υπερφορτωμένο. Θα περάσω την νέα cm μπας και φτιάξει αλλά έχει αρχίσει να κουράζει το πράγμα...

Έχω μείνει εδώ και κάμποσους μήνες με ένα παλιό release της CM11.0 + Xposed, χωρίς να κάνω ούτε μία φορά clean data/cache κλπ. από τότε. Δεν έχω παρατηρήσει το φαινόμενο που λες... :-/

Εγώ από την πρώτη μέρα έχω CM12.1 R20 + Xcelerate και δεν έχω καθόλου κολλήματα.

Τώρα περιμένω να βγει ο παραπάνω Kernel για τα νέα sources για να πάω στην R29...

Εγω ναι

Και δεν ειναι υπερφορτωμενο

Οταν κλεινω πχ μια εφαρμογη

Μου βγαζει ενα κυκλακι και λεει φορτωση launcher

Θα δοκιμασω τον οδηγο του μπιλακου

κουκουρουκου

Βγήκε και ο kernel που περίμενα.

Πέτρο και όσοι άλλοι θέλετε να πάτε σε CM12.1 θα πρέπει πρώτα να flashαρετε και το firmware της kitkat που θα βρείτε στο 3ο post της ROM στο XDA

Παιδιά έγινε *******.

Είχαν βγει οι νέες εκδόσεις της cm 12 και εγω είχα μείνει με κάποια που δεν θυμάμαι τώρα, αλλά την είχα περάσει απο την αρχή. Είπα να περάσω μέσω της ενημέρωσης της cyanogenmod , από επάνω δλδ, την τελευταία έκδοση. Αλλά το κινητό έχει μπει σε ένα bootloop.

Aρχικά πήγε στο TWRP και εγκατέστησε την ενημέρωση και μετά πήγε να κάνει Εκκίνηση Androiod - όπου σου λέει "Βελτιστοποιήση της εφαρμογής 10 από 95" αλλά δεν τελειώνει ποτέ και κάπου στις 20 πρώτες εφαρμογές σταματά και κάνει εκκίνηση πάλι. Βγάσει το σήμα της xiaomi , μετά της cyanogenmod μετά πάει να κάνει πάλι την εκκίνηση με τν βελτιστοποίηση και το ίδιο. Έχετε καμιά ιδέα/guide του τι μπορώ να κάνω;

Προσπάθησα να κάνω κατι wipes που πρότεινε ένα guide αλλά και πάι δεν λειτουργεί και είναι σε bootloop. Βackup δεν θυμάμαι αν είχα κρατήσει κάποιο , νομίζω είχα σβήσει κάτι παλαιότερα με σκοπό να πάρω ένα νέο αλλά δεν το έκανα γιατί το ε΄χια ξεχασει ως τώρα...

Αν κάνω swipe to Factory reset που λέει και μετά κάνω reboot ουσιαστικά θα επιστρέψω στην 4.3 με την οποία ερχόταν το κινητό και χωρίς την TWRP και τπτ ε; Αν ναι, δεν έχω θέμα γιατί οι επαφέσ είναι αποθηκευμένες και οι φωτογραφίες επίσης και ξαναστείνω τα υπόλοιπα. Απλά επειδή δεν είμαι τόσο άνετος με αυτά περιμένω και μια επιβεβαίωση/συμβουλή.

Edited by Slester

Λοιπόν γράφω έναν οδηγό για το πως να περάσετε την τελευταία CM12.1 + τον Xcelerate Kernel.

/* --------------------------

Θεωρώ πως έχετε περασμένο το TWRP Recovery 2.8.7 και ξέρετε να το χρησιμοποιείτε στοιχειωδώς.

Αν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του TWRP καλό θα ήταν να αναβαθμίσετε στην τελευταία (2.8.7.0) για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Για να αναβαθμίσετε στην τελευταία του έκδοση κατεβάζεται το τελευταίο .img από εδώ και το flashάρετε μέσα από το TWRP recovery > install > images... > επιλογή twrpXXX.img > tick στο recovery > swipe .

Αν έχετε περασμένο το εργοστασιακό Mi Recovery ψάξτε στο Google για "Xiaomi RedMi 1S TWRP tutorial.

-----------------------------*/

Ξεκινάμε κατεβάζοντας τα απαραίτητα αρχεία από τους παρακάτω συνδέσμους.

1. CM12.1

2. Gapps

3. Kitkat Modem & Bootloader

4. Xcelerate Kernel

Αφού κατέβουν όλα τα αρχεία, τα περνάμε είτε στην εσωτερική μνήμη του κινητού μας είτε στην microSD μας.

Παίρνουμε backup από επαφές/αρχεία που χρειαζόμαστε και ξεκινάμε το flashάρισμα.

Κλείνουμε το κινητό και μπαίνουμε στο TWRP Recovery (power + vol up μέχρι να μας δείξει το logo του TWRP).

Μόλις ανοίξει το TWRP πάμε Wipe > Advanced Wipe > tick στα Dalvik Cache, Cache, System, Data > Swipe to Wipe

Πάμε πίσω στην αρχική οθόνη και Install > * > Επιλογή του .zip με το Kitkat Modem & Firmware > Add More Zips > Επιλογή του .zip με την CM12.1 > Add More Zips > Επιλογή του .zip με τα Gapps > Swipe to confirm flash > (Περιμένουμε μέχρι να μας πει Successful) > Reboot System.

*Σε περίπτωση που έχετε περάσει τα αρχεία στην microSD θα πρέπει να πατήσετε πάνω στο Storage και να επιλέξετε την SD σας για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα απαραίτητα αρχεία - αν τα έχετε στην εσωτερική μνήμη παραλείπετε το βήμα.

Αφού κάνει επανεκκίνηση περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να εκκινήσει η ROM και να κάνει το αρχικό Optimization (παίρνει 10 - 15 λεπτά).

Μόλις τελειώσει η εκκίνηση και διαπιστώσουμε πως όλα λειτουργούν, το κλείνουμε και μπαίνουμε πάλι στο TWRP.

Πάμε Install > Επιλογή του .zip με τον Xcelerate Kernel > Swipe to confirm flash > Reboot System.

Περιμένουμε να κάνει επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.

Για απορίες στέλνετε Π.Μ ή ποστάρετε στο τόπικ.

Υ.Γ @Slester ακολούθησε τον οδηγό γιατί το πρόβλημα σου προήλθε από το dirty flash που έκανες μέσω του OTA.

Επίσης αν κάνεις factory reset δεν θα επανέλθεις στην αρχική έκδοση του κινητού και ούτε θα λυθεί το πρόβλημά σου.

Edited by bilakos10

• 2 weeks later...
Kαλημερες ,

Γλυφιτζουρι και ζαχαρωτο το ξεχναμε ; Με miui . Εχετε διαβασει τιποτα νεωτερο ;

Εγώ τα έχω ξεχάσει, αν και το αγαπώ το κινητό μου (βάζω και κάθε εβδομάδα την καινούργια dev ρομ) δεν νομίζω πως θα βγάλουν καμία ROM με android 5/6. Να σου πω ειλικρινά μάλλον θα το κρατήσω όσο βγαίνουν dev roms, και μόλις αποσύρουν την συσκευή από την xiaomi θα του βάλω καμιά cm έκδοση..... προς το παρόν δεν το αλλάζω γιατί μου αρέσει πολύ το miui (για τα υπόλοιπα έχω ένα nexus 7 με android 6 οπότε καλά είμαι)

Καλησπέρα. Έσβησα το κινητό και το έβαλα στην μπριζα να φορτισει και έφυγα. Όταν επέστρεψα το βλέπω στο 74% και πατάω να το ανοίξω χωρίς να το βγάλω από το ρεύμα για να συνεχίσει την φόρτιση. Ανοίγει όμορφα και ωραία και η μπαταρία στο 94%. Έχει προσέξει κάνεις αν του συμβαίνει το ίδιο; 20% δεν είναι λίγο. Αν είναι να το φορτιζω σβηστο. Είμαι με την 7.0.5.0

Καλησπέρα. Έσβησα το κινητό και το έβαλα στην μπριζα να φορτισει και έφυγα. Όταν επέστρεψα το βλέπω στο 74% και πατάω να το ανοίξω χωρίς να το βγάλω από το ρεύμα για να συνεχίσει την φόρτιση. Ανοίγει όμορφα και ωραία και η μπαταρία στο 94%. Έχει προσέξει κάνεις αν του συμβαίνει το ίδιο; 20% δεν είναι λίγο. Αν είναι να το φορτιζω σβηστο. Είμαι με την 7.0.5.0

Κατά πάσα πιθανότητα είχε κολλήσει ο δείκτης μπαταρίας όσο το κινητό ήταν κλειστό.

Όπως και να το φορτίζεις δεν έχει μεγάλη διαφορά...

@xnikos Δοκιμάζοντας στο παρελθόν με miui 6 και στα δύο ( 1s & 2) δεν κατάφερα ή μπαταρία του 2 να φορτισει στο 1s ,παρόλο που σε διάφορα forum έγραφαν ότι μπορεί ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ !

Υ.Γ σημείωσε ότι το αντίστροφο έγινε με επιτυχία !

Edited by tpapo
Pipo M9 (RileyROM 2.6.4) - ZTE V967S (1.0.5) - Xiaomi RedMi 1S (MIUI V7 5.8.27)-Xiaomi Redmi 2 (MIUI V7 5.8.27)-Xiaomi Redmi Note 2 (MIUI V7 6.4.28)

υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί την μπαταρία του redmi 2(BM44) και φορτίζει, και αν ναι με ποιόν kernel?

Είχα περάσει για 2-3 μέρες την μπαταρία του redmi2 στο δικο μου(redmi1s) κ φορτιζε κανονικα,με temasek rom,η οποία έχει ενσωματωμένο τον xcelerate.

• 4 weeks later...
Παιδιά αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Είχα CM 12 Και είπα να περάσω Την τελευταία miui Ελληνική stable. (7.1.3.0). Αφού την φλασαρα μέσω twrp το κινητό άνοιξε κανονικά Και με βγάζει στην αρχική σελίδα υποδοχής να σεταρω το κινητό. Βάζω κωδικούς Google account συνεχίζω και φτάνω στο σημείο που ζητάει κωδικούς Mi account. Εκεί είτε βάλω κωδικό, είτε όχι Η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού μου γράφει " Η εφαρμογή micloud έχει σταματήσει" και με πηγαίνει πάλι ένα βήμα πίσω με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ολοκληρώσω το set up για να βγω στην κεντρική σελίδα. Έχει ιδέα κάνεις πως λύνεται; ξανά φλασαρσ τη rom, έκανα factory reset δεν μπορώ να μπω στην κεντρική σελίδα με τίποτα.