Jump to content

kontow

Members
  • Δημοσιεύσεις

    102
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by kontow

  1. Όταν πριν λίγους μήνες ήθελα να κάνω τη μετάβαση σε μικρό κινητό (κ πρώτη φορά σε iOS) κοιτούσα το SE 2020 κ το 12 mini. Δεδομένου ότι τα κινητά μου τα κρατάω σε καλή κατάσταση κ για πολύ πολύ καιρό, εκτός απο την τιμή, έβαλα στη ζυγαριά τα πλεονεκτήματα του ενός κ του άλλου. Το κύριο κριτήριο λοιπόν ήταν το future proof που λέμε, ήτοι, το 5G, καλύτερος επεξεργαστής κτλ. Τουτ έστιν με τα χαρακτηριστικά του φαίνεται ότι θα κρατήσω το Mini περισσότερο καιρό απο ότι θα κρατούσα ενδεχομένως το SE. Θα γίνει λοιπόν μια μικρή απόσβεση εκεί, κ όντας επαγγελματίας, εκτιμώ κ τον χρόνο μου. Το δευτερεύον κριτήριο ήταν κ πάλι το μέγεθος/οθόνη-μπαταρία. Το mini έχει μικρότερο μέγεθος κ μεγαλύτερη (κ καλύτερη βέβαια) οθόνη κ μπαταρία. Συνδυασμός που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Θα με κάλυπτε το SE? To πιο πιθανόν είναι πως ναι. Έδωσα όμως το κάτι παραπάνω για να πάρω κ κάτι παραπάνω, σε σημαντικά θέματα κατ'εμέ.
  2. kontow

    LG G8 / G8s

    Μπορεί να το έδωσα, αλλά η αγάπη παραμένει. Εδώ λέει πότε θα πάρει Android 11 η συσκευή. Q3 2021 https://www.xda-developers.com/lg-germany-android-11-roadmap/ Να προσθέσω ότι δεν το περίμενα
  3. kontow

    iPhone 12

    FAQ ΕΔΩ https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/esim.html Κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στην eSIM συμβατή συσκευή μου. Παραμένει ενεργοποιημένο το eSIM προφίλ μου; -------Εφόσον δεν το έχεις διαγράψει, ναι, παραμένει φορτωμένο και ενεργοποιημένο κανονικά. Η eSIM συμβατή συσκευή μου δεν λειτουργεί (DOA) ή χρειάζεται service. Τι κάνω με τη συσκευή αλλά και με το eSIM profile που είναι φορτωμένο; -------Εφόσον η eSIM συσκευή έχει αγοραστεί από κατάστημα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή συνεργαζόμενο δίκτυο, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα από αυτά προκειμένου να γίνει αλλαγή της συσκευής. Επίσης, στο κατάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αλλαγή από eSIM σε eSIM και, εφόσον το νέο eSIM profile έχει καταχωρηθεί στο σύστημα, να φορτωθεί και να ενεργοποιηθεί στην νέα eSIM συσκευή. Αν η νέα συσκευή δεν είναι eSIM συμβατή, μια κλασική κάρτα SIM θα χρησιμοποιηθεί. Η αλλαγή eSIM σε περίπτωση DOA και service εντός εγγύησης είναι δωρεάν.
  4. kontow

    iPhone 12 Pro Max

    Πρώην χρήστης Android κ εγώ, με ξένισε πολύ αυτό το switch στο πλάι... Περιττό να πώ ότι το χρειάζομαι να το ανοιγοκλείνω συνέχεια κ πλέον δεν το διακινδυνεύω. Το on/off της δόνησης γίνεται απο το software(/προσβασιμότητα). Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ έχω την αίσθηση ότι θα μου μείνει στο χέρι το διακοπτάκι αυτό...
  5. kontow

    iPhone 12 Mini

    To Γαλλικό Amazon το έχει διαθέσιμο κανονικά. Απο εκεί το πήρα κ εγώ 128gb μαύρο. Θυμίζω ότι έχει μέσα κ ακουστικά η συσκευασία.
  6. kontow

    iPhone 12 Mini

    Καλησπέρα κ απο εμένα. Η μπαταρία είναι μια χαρά για μένα - φυσικά δεν είναι κ πρωταθλητής. Βασικό να σου πω ότι δέχομαι πολλέεεεες κλήσεις καθημερινά, wifi, bluetooth μονίμως ανοιχτά με ρολόι κ handsfree, browsing κ καμμιά φορά μουσική κ γυρνάω στο σπίτι με 60%. Εκεί το βάζω στο VoWifi για περισσότερη εξοικονόμηση, ασχολούμαι κ στο σπίτι με αυτό κ κοιμάμαι τελικά με >20%. Το φορτίζω κάθε μέρα. Τώρα τα χριστούγεννα με πήγε κ 2 μέρες. Άρα η μπαταρία είναι μια χαρά για μένα. Κ εγώ πρώτη φορά χρήστης iOS, βρίσκω αρκετά χρήσιμα πράγματα, αλλά κ αρκετά χαζά (βλ iMessages για παράδειγμα) κ ακόμη έχω αρκετό χρόνο για να το συνηθίσω. Το πρόβλημα μου όμως πλέον είναι άλλο: Στη δουλειά μου έχω ένα στανταρ γραφείο. Ούτε μετακινείται, ούτε αλλάζει. Το ίδιο αμετακίνητο είναι κ το ρούτερ που υφίστανται κ το οποίο είναι σχετικά μακριά. Ε με τα προηγούμενα android κινητά μου τα είχα σε μια στανταρ θέση πάνω στο γραφείο κ έπιανα 1-2 παυλίτσες κ εν πάσει περιπτώσει έκανα την δουλειά μου για να πιάνει λίγο ίντερνετ εκεί που κάθομαι. Με αυτό δυστυχώς ενώ πιάνει το σήμα, δεν "κατεβάζει", δλδ δεν πιάνει τόσο καλά, δεν κάνεις τη δουλειά σου κ εν τέλει πρέπει ή να μετακινούμαι ή να αλλάζω χειροκίνητα σε δεδομένα, πράγμα σπαστικό. Έχει λοιπόν αποδεδειγμένα, (αφού οι συνθήκες μου είναι ίδιες) αποδεδειγμένα πιο αδύναμο δέκτη wifi, τουλάχιστον στα δεδομένα μου. Θυμίζω ότι τα προηγούμενα κινητά μου ήταν του 2017 κ 2019.
  7. kontow

    iPhone 12 Pro Max

    Άρα φίλε aenaos μάλλον εσύ μιλάς ότι έγινε κατάθεση από κάποιο APS μέσα σε τράπεζα, δίχως κάρτα . Έτσι ναι, το δέχομαι. Αν όμως χρησιμοποιήθηκε ΑΤΜ, τότε σε αυτό εισήχθη μια κάρτα, που αν δεν είναι του ενδιαφερόμενου επαγγελματία, τότε σε έναν ενδελεχή έλεγχο, μπορεί να «χτυπήσει» . Όταν έγινε έλεγχος στη περίπτωση σας μπορεί να μην το έλεγξαν αυτό.
  8. kontow

    iPhone 12 Pro Max

    Βάλε κ τον σειριακό σου εδώ https://checkcoverage.apple.com/gr/el/ Βγάζει 1 χρόνο?
  9. kontow

    iPhone 12 Pro Max

    Πληροφοριακά κ για να βοηθήσω, αγορά με τιμολόγιο απο Amazon (Γαλλίας αν παίζει ρόλο), επίσημη γραπτή απάντηση απο το support της Amazon, οτί καλύπτομαι με 2 χρόνια εγγύηση. Σε ερώτηση μου που το στέλνω για επισκευή, μου είπαν σε αυτούς. Εγώ μένω ευχαριστημένος, γνωρίζοντας τι σημαίνει Amazon. Τα μεταφορικά δεν ξέρω ποιόν χρεώνουν, ελπίζω να μην το χρειαστώ.
  10. kontow

    iPhone 12 Mini

    Καλημέρα κ από εμένα. Πρώτη φορά χρήστης Iphone κ ήθελα κάτι μικρό κ γρήγορο οπότε το 12 mini ήταν μονόδρομος αυτή τη στιγμή. Το δοκιμάζουμε το βλέπουμε αν μας βολέψει το οικοσύστημα. Αγορά από γαλλικό Amazon, να πάρω κ τα ακουστικά (δεν έχω ούτε φορτιστή Lightning, κ ψάχνομαι με αντάπτορες, τώρα βρήκε να τα βγάλει όλα από την συσκευασία...) Η micro sd 256 που είχα στο προηγούμενο κινητό μου πηγαίνει άκλαφτη στο συρτάρι... Ερώτηση, αγοράστηκε με τιμολόγιο από Amazon Γαλλίας όπως είπα, η εγγύηση είναι 1 χρόνος ή 2? Χτύπα ξύλο στέλνεται Amazon ή μιλάω με Ελλάδα?
  11. Συγγνώμη για το ολίγον offtopic, αλλά ωραιότατη θήκη βάζουν κ στα LG. πχ G8 :) Κατά τα άλλα όμως, ναι έχεις δίκιο για τους υπόλοιπους
  12. kontow

    LG G8 / G8s

    Split Screen με τα gestures πως κάνουμε? Να έχω στην μισή οθόνη μια εφαρμογή κ στην άλλη μιαν άλλη. Με τα κουμπιά πατούσαμε παρατεταμένα το πλήκτρο των εφαρμογών.
  13. kontow

    LG G8 / G8s

    Πριν 1 μήνα παρέλαβα αυτήν εδώ https://www.amazon.it/gp/product/B0876XTGCJ/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1 Δεν άργησε παραπάνω απο ότι λέει το άμαζον, την έβαλα κ κάθισε καλά. Είναι εντελώς τσίμα τσίμα με την θήκη που μας έχουν στο κουτί, δλδ είναι μεγαλούτσικη κ πρέπει να την βάλεις απο την αρχή καλά. Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές.
  14. kontow

    LG G8 / G8s

    Υπάρχει κανένας πιο εύκολος τρόπος για screenshot εκτός απο το Power+Vol Down? Κάτι κατά προτίμηση που να μπορεί να γίνει με ένα χέρι.(κ να μην εγκατασταθεί app μόνο για αυτό...)
  15. kontow

    LG G8 / G8s

    Νέος χρήστης (25 ημερών) κ φρέσκος με συσκευές LG. Παλαιότερα χρήστης Samsung & Sony. Γενικά μου άρεσαν κ τα προηγούμενα κινητά μου αλλά πολύ bloatware το samsung με αποτέλεσμα να lagaρει συχνά, κ το sony κανένα θέμα, απλά στα 2,5 χρόνια κάηκε η μητρική (ήμαρτον). Πολύ ευχαριστημένος με την συσκευή, στα 365 την αγόρασα, κ τώρα πάει προς το να μην μπορείς να την βρείς να την αγοράσεις. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στο το ότι δεν είναι δημοφιλής γενικά αλλά είναι κ πολύ vfm κ γι αυτό την προτιμούν-με. Έχει τα καλά του κ τα (λίγα) κακά της. Θα σταθώ στο ότι είναι μεγαλούτσικη για τα γούστα μου (συνέχεια ρολάρω το δάχτυλο για να μικρύνει να μπορώ να το χειριστώ με το ένα χέρι), η οθόνη με εντυπωσίασε, το AOD μ αρέσει, ήχος καλός κ δυνατός, κάμερα πολύ καλή κ η μπαταρία μου βγάζει 1,5 - 2 ημέρες, πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου, ο χειρισμός με την παλάμη άχρηστος, το δαχτυλικό ταχύτατο, το κουμπί του google assistant σαν να μην υπάρχει, το power button ψηλότερα απο όσο έπρεπε. Φακός πολύ δυνατός κ οι κλήσεις πολύ καθαρές. Bluetooth-GPS-Wifi χωρίς προβλήματα. Γενικά νοιώθω ότι είναι γρήγορο κ δεν κολλάει πουθενά, αν κ θα το περίμενα πιο smooth αν σκεφτείς το προηγούμενο κινητό μου του 2017 κ 2 γενιές πίσω (sd835 & 4gb ram), ήταν κ αυτό (σχεδόν) εξίσου γρήγορο. Επειδή γενικά τα κινητά τα κρατάω για πολλά χρόνια (συνήθως 4+), θεωρώ ότι μόλις το συνηθίσω, δεν θα το αλλάζω κ αυτό. :happy:
  16. kontow

    Sony Xperia XZ1

    Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Άφησα το κινητό μου τελικά σε τοπικό μαγαζί επαρχίας με καλές κριτικές κ το πόρισμα βγήκε μόλις .... καμμένη μητρική πλακέτα.. Μόνο μια λέξη έχω στο νου, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Είπα να πάρω SONY για κάτι καλό κ να μου κρατήσει χρόνια. Αυτό κράτησε 2,5 χρόνια. Εντωμεταξύ από τη χρήση είμαι πολύ ευχαριστημένος, ταχύτητες, μπαταρία όλα, αλλά όχι κ έτσι. Τo S4 mini duos του 2012 που έχω ακόμη δουλεύει με την 3πλάσια χρήση.. Το κινητό το έχω σε άριστη κατάσταση κ προσεγμένο κ να σκάσει η πλακέτα. Θυμίζω ότι φόρτιζε το βράδυ στον original SONY φορτιστή. Λέτε να έγινε καμμιά υπέρταση? Έχω σκάσει ο ίδιος από τα νέα. 3 πράγματα δεν ξέρω: Αν αξίζει να το στείλω τώρα στην Omnitech. Θα μου κοστίσει τα μεταφορικά+τον έλεγχο τουλάχιστον 30 ευρώ. Για να μου πουν τα ίδια? Για μήπως έχουν κάτι άλλο να μου πουν? Ή καμμιά μεταχειρισμένη - λέω εγώ - πλακέτα? Πόσο κάνει μια πλακέτα, κανα 180άρι?Στον τεχνικό εδώ έδωσα μόνο 5 ευρώ. Ο άνθρωπος κ άλλη μπαταρία αγόρασε κ χρόνο αφιέρωσε αλλά δεν... Να βρώ κανα μεταχειρισμένο με σπασμένη πχ οθόνη κ να πάρω την πλακέτα απο εκεί? Αν υπάρχει άλλο κινητό μικρό κ δυνατό, οποιασδήποτε εταιρείας. (Ακόμη κ το SE 2020 συζητάω..)
  17. kontow

    Sony Xperia XZ1

    Είμαι 1 ώρα απο Θεσσαλονίκη, αλλά δεν βγαίνει να πάω απο εκεί μόνο για αυτό. Πρέπει να το στείλω κάπου ή να το πάω στον Γερμανό πχ. Ο Γερμανός που το στέλνει? Τους έχω για λίγο άσχετους γενικά εκεί μέσα, εκτός κ αν το προωθούν αυτοί στην Αρβάτο ή στην κάθε αρβάτο.
  18. kontow

    Sony Xperia XZ1

    Δεν είμαι στην εγγύηση... Αγοράστηκε από Amazon το Νοέμβρη του 2017. Επαρχία είμαι οπότε όλα θα γίνουν εξ αποστάσεως με αποστολή, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όντας εκτός εγγύησης λοιπόν, να το στείλω στα επίσημα λέτε? Μια άλλη ιδέα είναι να περιμένω κάποιες μέρες μήπως ξεφορτίσει εντελώς η μπαταρία κ να ξαναπροσπαθήσω.
  19. kontow

    Sony Xperia XZ1

    Όχι, τίποτα. Δεν ανταποκρίνεται καθόλου, με κανένα συνδυασμό πλήκτρων, με κανένα pc companion, δεν το βλέπει καθόλου... Φοβάμαι ότι πρέπει να ανοιχθεί (από κάποιον άλλον προφανώς) κ να βγάλει τον κονέκτορα της μπαταρίας από την πλακέτα κ να την ξανασυνδέσει, μπας και... Δεν μπορεί να κόλλησε τόσο γερά...
  20. kontow

    Sony Xperia XZ1

    Ξαφνικά, μας έκανε κ πρωινιάτικα το κουλό του. Έβαλα χθες βράδυ στον φορτιστή το κινητό κ έπεσα για ύπνο. Μου έδειξε κιόλας ότι θα παύσει την φόρτιση έως τις 6.20, όπως αναμενόταν. Το έβαλα στο κομοδίνο ανοιχτό κ κοιμήθηκα. Το πρωί δεν ανάβει με τίποτα! Κλειστή οθόνη κ καμμία απόκριση στα κουμπιά. Power Button + Up Button δεν κάνουν τίποτα, με το φορτιστή δεν νοιώθει τπτ, κ του κάνω κλήση κ είναι απενεργοποιημένο. Έβγαλα κ sim card + sd, τίποτα κ εκεί κ γενικώς ένα άξαφνο sudden death απο το πουθενά. Τώρα που το πας? Στο τοπικό μαγαζάκι τύπου "τα φτιάχνω όλα"? Στον Γερμανό?Η αποστολή Αθήνα στην Αρβάτο (ή οπουδήποτε)? Δεν υπολογίζω τόσο το κόστος τώρα, είναι κινητό εργασίας. Αγορασμένο Νοε 2017! (Αφορά το compact)
  21. kontow

    Sony Xperia XZ1

    Χωρίς να μπορώ να απαντήσω ακριβώς, (αν κ θα έψαχνα στο xda dev), να ρωτήσω γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό? Αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα?
  22. Βλέποντας την ανάρτηση μου που είχα κάνει τον Δεκ 17, μπορώ να πώ κάποια πράγματα πιο ώριμα πια: 1. Βολικό είναι, σε σχέση με πχ της γυναίκας μου το Α5 2017 που το θεωρώ μεγάλο. Μεγάλο είναι σε σχέση με το προηγούμενο που είχα. Γενικά πάντως να ξέρεις ότι το συνήθισα πια κ τέτοιο μέγεθος με τέτοια χαρακτηριστικά πλέον δεν παίζει πια πουθενά, ούτε απο την Sony 2. Απενεργοποίησα το Stamina εντελώς κ το ζορίζω πάρα πολύ ήτοι πολλλλές κλήσεις καθημερινά, wifi, bluetooth με ακουστικά+ρολόι, data+4g όταν βγαίνω εκτός γραφείου, Gps κ όλα αυτά πάντα ανοιχτά. Η μπαταρία για μένα ήταν κριτήριο, κ δεν μπορώ να κρατάω powerbank ή να το φορτίζω στη δουλειά. Η συσκευή μου βγάζει την ημέρα άνετα κ πέφτω στο κρεββάτι, παίζω μαζί του κ το βάζω για φόρτιση στο 15%. Δεν με έχει αφήσει ποτέ αλλά δεν ήταν κ όπως στην αρχή. Πάντως σκέφτομαι να βάλω το "ήπιο" stamina να ενεργοποιείται στο 70-80% για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τα ΣΚ επίσης να πώ μου βγάζει 2 ημέρες. 3. Το gps είναι ά ρ ι σ τ ο κ ταχύτατο. Το έχω χρησιμοποιήσει σε δάση αλλά κ σε πόλεις. Άριστο απλά. 4. Όπως λέει κ ο φίλος Athanaso77, Από το αγγλικό ή το γερμανικό amazon ή από ευρωπαική χώρα από το ebay δεν περνάνε τελωνείο.
  23. Γειά σου Βαγγέλη (?), πήγα τώρα να σου απαντήσω κ είδα κ το μνμ σου. Λοιπόν, μια τίμια επιλογή για μεταχειρισμένο είναι ίσως κ απο εδώ: https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B0756BJMMB/ref=olp_twister_all?ie=UTF8&mv_color_name=all&mv_style_name=0 https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B07JD1TJ5N/ref=olp_twister_all?ie=UTF8&mv_color_name=all Βλέπεις ότι βάζω το amazon μπροστά, το θεωρώ ότι γενικά είναι έμπιστο, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Φυσικά κάνει κ μια περιγραφή τι είναι αυτό που το κάνει μεταχειρισμένο (γρατσουνιές κτλ) αλλά κρίνεις κ αποφασίζεις. Το ebay δεν ξέρω, δεν το θεωρώ ότι είναι κ το πιο σοβαρό για μεγάλες αγορές, τουλάχιστον εγώ το χρησιμοποιώ μόνο για αγορές απο κινεζομάγαζα αντικειμένων μικρής αξίας. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, η μπαταρία του πάει καλά (λίγο ίσως έπεσε σε σχέση με την αρχή), πάει σφαίρα, λίγα έως μηδαμινά κολλήματα, γενικά είμαι άνθρωπος που στο νετ κ στο τηλέφωνο θέλω ταχύτητα κ σε αυτό με ικανοποιεί πλήρως. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω 1-2 αρνητικά, είναι το ότι πέφτει το wifi που κ που (κατα κύριο λόγο στο σπίτι πάντως), κ ότι δεν μπορώ να στείλω με wifi direct. Κ αυτός ο φακός ρε παιδί μου δεν ξέρω, τον χρειάζομαι κ τον ανοίγω καθημερινά, ε εδώ κ 1,5 χρόνο που το έχω, δεν τον έχω χωνέψει πόσο αδύναμος είναι. Αυτά θυμάμαι προς το παρόν
×
×
  • Create New...