Jump to content

xamurabi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    451
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by xamurabi

  1. Μήπως μπορείς να δώσεις λίγα περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη δυνατότητα αυτή για το 925. Στο διαδίκτυο βλέπω πολύ γενικά howto. Στο 925 τριετίας+ που έχω, του έβαλα τα 10άρια αλλά με απογοητευτικά αποτελέσματα. Έχω developer account αλλά δε δοκίμασα κανένα trick. Αν όπως προανέφερες μπορέσει να μπει με επιτυχία, τουλάχιστον θα το αναβαθμίσω πάλι να δώ μέχρι που φτάνει. Αυτή τη στιγμή το έχω επαναφέρει στο 8.1 και μάλιστα όχι χωρίς προβλήματα (έχασα την ρύθμιση της glance screen) Ευτυχώς είναι πλέον αναπληρωματική συσκευή (και η αγαπημένη μου)
  2. Και όμως το δικό μου που αγόρασα από σκρουτζομαγαζο και που αποδείχθηκε πως ήταν πολωνέζικο μοντέλο...έβγαζε LTE. Τέλος δοκίμασα και μηνύματα. 100ο/ο λειτουργικό λοιπόν!
  3. Τόλμησα και το παρήγγειλα (logic board Verizon locked rm-1038)! Το παρέλαβα και το τοποθέτησα μόνος μου σε 2λεπτα! Ε λοιπόν δουλεύει μια χαρά. Δε χρειάζεται κανένα ξεκλείδωμα. Δουλεύει και αναγνωρίζει την sim (Vodafone) χωρίς κάνε περιορισμό. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι λήψη sms. Η μόνη διαφορά είναι πως στη σύνδεση δεδομένων εμφανίζεται αντί του LTE στην οθόνη, το 4G και πως η πλακέτα ήρθε με ... win 8.1. Ήδη ξεκίνησαν οι ενημερώσεις! Το κόστος έφτασε με τα μεταφορικά (έκανε 5 ημέρες από California) τα 55€!! Καθόλου άσχημα τι λέτε;
  4. Δε μου δώσανε τιμή. Απλά με απέτρεψαν με το να μου πούνε πως δε συμφέρει. Δεν άνοιξα κουβέντα γιατί με ενόχλησε η συμπεριφορά τους. Σχετικά με την logic board βρήκα μια με 8gb. Πιθανότατα πρόκειται για πλακέτα ανταλλακτικό από τηλέφωνο που δεν ανήκε στην Verizon, και που ο χρήστης του μετακινήθηκε σε δίκτυο CDMA. Η Verizon πουλάει μόνο 16αρια.
  5. Δεν είναι θέμα η μπάντα λειτουργίας από τη στιγμή που το 735 της Verizon υποστηρίζει, εκτός από CDMA/LTE, και το δικό μας GSM/LTE, δηλαδή έχει ευρύτερη γκάμα δικτύων, αλλά η βλακεία που έχει η Verizon να μην δίνει online δυνατότητα ξεκλειδώματος των συσκευών της. Το κόστος αγοράς είναι 50$ και το κόστος εγκατάστασης 0€ (από εμένα) άρα κάτω από τα μισά ενός 730 (που δεν είναι και 4G όπως το 735). Tέλος πάντων, ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον θα υποβαλλώ ερώτημα στην ίδια την Verizon μπας και ....!
  6. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, μια εισαγωγή sim κατέστρεψε την θύρα στην πλακέτα. Πλέον δεν αναγνωρίζεται καμία κάρτα sim. Κρίμα γιατί το τηλεφωνο είναι εξαιρετικο. Μετά από μια επίσκεψη σε Nokia care , έλαβα την απάντηση πως το κόστος αντικατάστασης πλακέτας υπερβαίνει το κόστος του τηλεφώνου. Επειδή μου αρέσει να το εξαντλώ, βρήκα πλακέτα στην Αμερική σε πολύ καλή τιμή, αλλα δυστυχώς είναι κλειδωμενη στο Verizon. Γνωρίζετε αν είναι δυνατόν με λογικο κόστος να το ξεκλειδώσω ; Όπου και αν έψαξα δε βρήκα κάποια υπηρεσία για το 735!
  7. Εγώ δε θα συμφωνήσω 100%. Για παράδειγμα, (παρά το ότι εγώ προσωπικά δεν είμαι μέσος χρήστης), θεωρώ πως ο προσανατολισμός των wp πρέπει να είναι ο μέσος χρήστης, και ο μέσος χρήστης δεν ξέρει τι είναι CONTINUUM MODE! Αυτή η πραγματικά πολύ χρήσιμη λειτουργία για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω από ένα smart phone, αφορά λιγότερο από το 10% των αγοραστών - χρηστών. Και μη ξεχνούμε ότι το ποσοστό των wp τηλεφώνων είναι πλέον <5% επί του συνόλου πωλήσεων, άρα πόσους πραγματικά αφορά το CONTINUUM και προς τι όλη αυτή η φασαρία? Θέλει πού "ψωμί" ακόμη για να αποτελέσει δέρεαρ για κάποιον υποψήφιο αγοραστή και σίγουρα μεγαλύτερη βάση hardware και όχι μόνο τα high end κινητά. (π.χ. 950) Κατά τη γνώμη μου το βάρος πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό των εφαρμογών και την universal δομή τους. Αυτές που κυκλοφορούν είναι ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Το ίδιο το λειτουργικό με μερικές μικρές προσθήκες μπορεί να γίνει άριστο. Υ.Γ. Η κοροϊδία πάντως της M$ είναι αδιαμφισβήτητη!
  8. 1000 δίκια έχει ο ayan Ανακόλουθη η Microsoft έναντι των υποσχέσεων αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Άδικη! Όποιος δεν το καταλαβαίνει, στεναχωριέται και εκνευρίζεται, χωρίς αυτό να οδηγεί και πουθενά. Στο τέλος πάλι από τους ίδιους αγοράζει! Θα πει κάποιος " ...Σιγά μην αγοράζω από τους ίδιους. Θα αγοράσω από τους άλλους..." και την τρώει την απογοήτευσή του, είτε γιατί το κινητό δεν είναι αυτό που ήθελε, είτε γιατί έδωσε έναν σκασμό λεφτά για κάτι που απαξιώνεται κάθε 6 μήνες. Ποιός είναι όμως "αυτός" ο αγοραστής που γκρινιάζει, ενθουσιάζεται, φωνάζει, χειροκροτεί κάθε λίγο και λιγάκι .Όλοι τον ξέρουμε αλλά δύσκολα τον περιγράφουμε με άμεσο τρόπο. Για παράδειγμα ξέρουμε πως "αυτός" ο αγοραστής ΔΕΝ είναι απλός χρήστης τηλεφώνου. Ξέρουμε επίσης πως ΔΕΝ θέλει το τηλέφωνο ως ένα απλό "τηλεφωνικό εργαλείο". Σίγουρα "αυτός" ο χρήστης ΔΕΝ είναι αδιάφορος με την αιχμή της τεχνολογίας. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος πως "αυτός" ο αγοραστής (μεταξύ αυτών και γω), ΔΕΝ είναι ικανοποιημένος με την ακολουθούμενη τακτική της M$ ως προς την υποστήριξη ή τουλάχιστον ώς προς την ανακολουθία της. Με γνώμονα τα παραπάνω η Microsoft ΔΕΝ στοχεύει σε "αυτόν" τον αγοραστή ακριβώς. Μάλλον προσπαθεί να πάρει από το σμάρι της αγοράς. Κάνει μια νέα αρχή με τα 10, ξεχνώντας ότι έχει με περίσσια ελαφρότητα υποσχεθεί. Πετά στο καλάθι όλα τα τηλέφωνα 2ετίας και άνω καθώς και όσα έχουν χαμηλή μνήμη, χρυσώνοντας προσωρινά το χάπι με την δυνατότητα του indider και δείχνει σαφή προσανατολισμό στα επερχόμενα μοντέλα προσδοκώντας να αυξήσει τις πωλήσεις και τη ζήτηση στα windows phone. H προσπάθεια είναι οριακή και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, αφενός μεν γιατί είναι πολύ φιλόδοξο, αφετέρου γιατί η αγοραστική βάση που απευθύνεται, είναι ισχνότατη. Έχω ένα 925 με W10 από το insider. Το τηλέφωνο τρέχει τα windows 10 με τον ίδιο ή και καλύτερο τρόπο από το 735 της κόρης μου που είναι μεταξύ των "τυχερών" υποστηριζόμενων μοντέλων. Από αυτό που βλέπω εικάζω πως αν η M$ είχει σκοπό να υποστηρίξει το 925 ή το 1020 κλπ με drivers και προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες εκάστου μοντέλου θα τα κατάφερνε. Είναι λοιπόν ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ η μη ενασχόληση με τα παλιά πιο ισχυρά μοντέλα. Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα W10 θεωρώ πως έχουν να κάνουν με την προσαρμογή των εφαρμογών και τον ελλειπή, πολλές φορές, σχεδιασμό τους. Το FB για παράδειγμα παρά τον επανασχεδιασμό, συνεχίζει να είναι προβληματικό με τις ενημερώσεις. Τo πρόβλημα δεν είναι στα W10 αλλά στο universal app FB για W10 (ακόμη και στα W10 PC τα ίδια κουλά κάνει)! Εν τέλει η M$ πήρε μια απόφαση. Θέλει να αγοράζουμε καινούργια τηλέφωνα. Όλοι "εμείς" πιθανώς να ξαναγοράσουμε. Το θέμα είναι να βελτιωθούν οι εφαρμογές, γιατί το λειτουργικό παρά τα όσα λέγονται είναι εξαιρετικό. Αν δεν το κάνει, θα έχει αγοραστές μόνο "αυτούς" που περιέγραψα παραπάνω, και το σμάρι των αγοραστών θα μείνει αδιάφορο κυκλοφορόντας με μουράτα iphone ή πανάκριβα android, για να είναι νοιώθει σχετικά ικανοποιημένο.
  9. Διαφωνείς μαζί μου συμφωνώντας στην ουσία του πράγματος. Χωρίς διαφήμιση (προώθηση) δηλαδή χωρίς λεφτά με ρίσκο δεν μπαίνεις στο παιχνίδι. Τα 10άρια είναι ακόμη υπό παράδοση και δεν έχουν εμφανίσει τις αρετές τους. Όταν παραδοθούν ευρέως και υπό την αίρεση πως όλα θα πάνε καλά, ίσως να δούμε μια στροφή των πραγμάτων, αλλά τελικά , χωρίς προώθηση (επένδυση χρημάτων σε επιθετική διαφήμιση και προσφορές με συνεργαζόμενες εταιρίες παρόχους) δε θα κερδίσει μεγάλο κοινό, όσο καλό και να είναι σαν λειτουργικό. Αναφορικά με το αν μπορεί η όχι να τα βρει η MS με την Google, να πω πως έχει αρκετές πιθανότητες να τα βρουν μόνο αν η μια αγοράσει κάτι από την άλλη, πράγμα προς το παρόν παντελώς απίθανο. Κοίτα και γω WP έχω και είχα κατά καιρούς από όλα τα είδη λειτουργικών. Τα WP είναι μακράν πιο εύχρηστα για τον αδαή χρήστη, ακόμη και από το iOS και βεβαίως κορυφαία μαζί με τα iOS στο "στήσιμο" και στην απόκριση των εφαρμογών αλλά μέχρι εκεί. Η μεγάλη "μάζα" των χρηστών θέλει εφαρμογές, εφαρμογές, εφαρμογές και όπου και να κοιτάξεις κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο android σε κάθε μορφή και για κάθε βαλάντιο! Οι εκλεκτικοί (ότι και αν επιλέγουν) είναι δεν είναι το 5% της αγοράς.
  10. Ήταν αναμενόμενο όλοι όσοι γράφουν εδώ μέσα, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι χρήστες Android (για κάποιο λόγο το iOS ουσιαστικά απέχει από μια τέτοια συζήτηση) μιλάνε για την έλλειψη εφαρμογών, την έλλειψη "ανοικτού" οικοσυστήματος και την κακή, κατά την άποψή τους εμφάνιση του λειτουργικού. Αντιπαραβάλλουν με κάποια επιχειρήματα την "ανωτερότητα" του android σε τομείς όπως το πλήθος των εφαρμογών, το "καλύτερο" περιβάλλον και τον ανοικτό κώδικα, στους ισχυρισμούς των οπαδών των wp πως το λειτουργικό τους τους εξηπηρετεί άριστα και η κουβέντα καλά κρατεί! Παρότι η υποκειμενικότητα του ζητήματος είναι πέρα από κάθε αμφιβολία προφανής και υπαρκτή, η άγνοια για το λειτουργικό και τις δυνατότητές του είναι διάχυτη μεταξύ του 97%. Άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι πως η προφανέστερη απάντηση (που δεν δίδεται από του πολλούς) θα έπρεπε να είναι πως αγνούν τις πραγματικές δυνατότητες του λειτουργικού. Η MS έχει αποτύχει παταγωδώς στην εμπορική προώθηση του προϊόντος τους και σε αυτό δεν αμφιβάλει κανείς! Η αποτυχία μάλιστα και η φυσική πορεία στην αγορά με μικρή συμμετοχή τις πωλήσεις έχει οδηγήσει σε έναν χωρίς τέλος φαύλο κύκλο με τις εφαρμογές που κυκλοφορούν. Μικρά ποσοστά πωλήσεων -> μικρό ενδιαφέρον από τους προγραμματιστές -> λίγες εφαρμογές -> μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον -> μικρά ποσοστά πωλήσεων. Τα παραπάνω ενισχύονται από τον πολύ έντονο ανταγωνισμό που προβάλει η τεράστια κοινότητα των android και ισχυρότατη κοινότητα του iOS που αυτάρεσκα κοιτά την MS από ψηλά. Συμπέρασμα; Η MS πρέπει να σκάσει ένα σωρό λεφτά με τεράστιο ρίσκο για να διεισδύσει στην αγορά πιο δυνατά. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να δοθούν στην συντριπτική πλειοψηφία τους στην προώθηση του προϊόντος και όχι απαραίτητα στην εξέλιξή του, που ούτως ή άλλως γίνεται με ικανοποιητικούς πλέον ρυθμούς. Αν το κάνει και καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της, τότε είμαι σίγουρος πως θα αποδειχθεί ένας ισχυρότατος αντίπαλος για τα άλλα δύο αντίπαλα δέη (google, apple) όχι μόνο λόγω εταιρικού μεγέθους, αλλά κυρίως λόγω της ποιότητας του ίδιου του λειτουργικού της που είναι, αν όχι ισάξιο των άλλων δύο, τουλάχιστον ανταγωνιστικότατο! Αν δεν το κάνει, θα μείνει τρίτη και καταϊδρωμένη στην κούρσα αυτή...!
  11. Προφανώς η δημοσκόπηση είναι ελλειπής όσο αφορά στις επιλογές απάντησης. Προσωπικά τείνω στο "εξαρτάται" από το ξερό "ναι" ή το ακόμη πιο ξερό και ισοπεδωτικό "όχι" που αρκετοί εύκολα λένε, πολλές φορές ακόμη και αν δεν έχουν ιδέα από windows phone. Το λειτουργικό κατά γενική ομολογία είναι σε πολύ καλό δρόμο. Καμία σύγκριση με τα πρώτα windows mobile. Αλίμονο αν συγκρίνουμε την εποχή που χωρίς γραφίδα δεν μπορούσες να χειριστείς το τηλέφωνο ούτε ακόμη και για να τηλεφωνήσεις. Πλέον, σαν χρήστης, έχεις εξαιρετική ευχέρεια και ελευθερία στην χρήση παρά τις μικρές ελλείψεις. Η έκδοση 10 φαίνεται να λύνει τα περισσότερα προβλήματα της πλατφόρμας αν και περιμένω την τελική έκδοση για να αποφανθώ. Η συνολική πορεία του όμως δεν θα εξαρτηθεί από τα 10 αλλά από το πόσο θα καταφέρει να "πείσει" περισσότερους προγραμματιστές εφαρμογών να το συμπεριλάβουν μεταξύ των πλατφορμών που εργάζονται. Αν το καταφέρουν, και το λειτουργικό αντιμετωπιστεί από τους προγραμματιστές ως ίσο των Android και IOS, οι καταναλωτές θα το αγκαλιάσουν. Αν μείνει όπως είναι σήμερα δηλαδή "φτωχός" συγγενής, τότε θα παραμένει τρίτο και καταϊδρωμένο, ακόμη και αν γίνει καλύτερο από τα άλλα δύο. Ο χρόνος θα δείξει !!
  12. Το έχω ακριβώς ενάμισυ χρόνο και εγώ, αλλά η μπαταρία του είναι ακόμη κραταιά. Με χαλαρή χρήση δηλαδή, λίγο wifi, λίγο τηλέφωνο, λίγο δεδομένα και λίγο intenet browsing κρατά άνετα 36 με 48 ώρες. Το πρόβλημα που εμφανίζεται στις μπαταρίες με την γρήγορη εξάντλησή τους μπορεί να έχει να κάνει με το software, πράγμα πολύ εύκολο να λυθεί με ένα reset, ή με την υπέρβαση των κύκλων (αποδοτικής) φόρτισής της από την πολύ χρήση. Για παράδειγμα φέρνω εμένα που το χρησιμοποιώ αυτό τον 1,5 χρόνο με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέτρια χρήση με κύκλους φόρτισης ανά 1,5 με 2 ημέρες. Αν θεωρητικά η μπαταρία ξεπερνά τον κύκλο (αποδοτικής) φόρτισής σε 2,5 χρόνια με αυτόν τον ρυθμό που το φορτίζω και την ένταση της χρήσης που κάνω, τότε (θεωρητικά πάντα) έχω ακόμη 1 χρόνο αποδοτικής φόρτισης μπροστά μου. Αν από την αρχή το φόρτιζα κάθε μέρα λόγω εντατικής χρήσης, τότε σίγουρα μέσα σε 1,5 χρόνο θα έχω ήδη ξεπεράσει τη διάρκεια (αποδοτικής) ζωής της μπαταρίας.
  13. Και όμως ζει ακόμη και λειτουργεί κανονικά. Λίγο το Joystick δυστροπεί λίγο η μπαταρία του τα έχει παίξει αλλά κατά τα άλλα είναι απόλυτα λειτουργικό. Μαζί με το T28 (σκέτο Ericsson) και το Τ610 είναι από τα καλύτερα και από τα πιο στυλάτα και πρακτικά τηλέφωνα που κυκλοφόρησε η εταιρία. Το δικό μου μάλιστα λόγω της γνωστής δυνατότητας που είχε για τροποποίηση, το είχα κάνει κανονικότατο W800 (μαζί με το housing) :D Τελικά βαρέθηκα τη walkman αισθητική και επέστρεψα στο αρχικό housing όπως και στο αρχικό firmware. Τηλεφωνάρα!!!
  14. Δεν λέω κάτι άλλο. Για το ίδιο πράγμα μιλάμε! Για να αγοράσεις πρέπει και να πληρώσεις. Μη "κολλάς" στις λέξεις. Τεχνοφοβικός μπορεί να είναι ο παππούς μου μπορεί και το παιδί μου! Όσο αφορά στην ιδιωτικότητα σε αντιδιαστολή με το κοινό καλό, νομίζω πως είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Προσωπικά πιστεύω πως η ιδιωτικότητα οφείλει να παραμερίζεται στο όνομα του κοινού καλού. Ακριβώς γι'αυτό δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την εξέλιξη. Προσπάθεια χειραγώγησης πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Τα εργαλεία χειραγώγησης είναι πάρα πολλά. O έλεγχος των οικονομικών συναλλαγών δεν φτιάχτηκε για να γίνει εργαλείο χειραγώγησης. Για τη διευκόλυνσή μας φτιάχτηκε. Αν χρησιμοποιηθεί από κάποιος ποτέ, δε θα φταίει η τεχνολογία. Δεν φταίει "το ξύλο που χτύπησε το σκύλο" αλλά αυτός που το κρατούσε. Η χρήση του smartphone ως μέσο πραγματοποίησης των οικονομικών συναλλαγών , είναι μοιραία (?) ένα ακόμη σκαλοπάτι εξέλιξης!
  15. Το μέλλον ανήκει στο ηλεκτρονικό χρήμα. Καλώς ή κακώς, το θέλουμε δε το θέλουμε! Προσωπικά δε βλέπω απολύτως κανένα λόγο να μη γίνονται όλες οι συναλλαγές μας ηλεκτρονικά, από τη στιγμή που πραγματοποιούνται με ασφάλεια και εγκυρότητα. Ανθώπινο λάθος ή απάτη, υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει, είτε το χρήμα είναι φυσικό είτε ηλεκτρονικό οπότε το όποιο επιχείρημα για μη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και βέβαια με τη χρήση smartphone, έχει πολλά αντεπιχειρήματα απέναντί του! Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ πως η χρήση ενός τηλεφώνου για πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών είναι απολύτως θεμιττή. Υ.Γ. Αυτοί που δεν επιθυμούν το ηλεκτρονικό χρήμα δηλαδή τη χρήση πιστωτικών, χρεωστικών καρτών και smartphone credits , είναι οι τεχνοφοβικοί και βέβαια όσοι πιστέυουν πως όλα γίνονται από "κέντρα" εξουσία με απώτερο σχέδιο τύπου "μεγάλος αδελφός" και έλεγχος-χειραγώγηση των μαζών μέσω του καταναλωτισμού! Αυτό το τελευταίο δεκτόν για παρεϊστική κουβέντα αλλά αν σκεφτούμε πως ούτε οι φοροδιαφεύγοντες αλλά ούτε οι μαυραγορίτες πόσο μάλλον οι απατεώνες τα πάνε καλό με τις καταγραφόμενες συναλλαγές. Αυτό σίγουρα θα μας βάλει σε σκέψη για το τι είναι σωστό και τι όχι και ποιο είναι τελικά το μεγάλο διακύβευμα. Η ιδιωτικότητα ή το κοινό καλό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών και η Εφορία πετάνε τη σκούφια τους για μια τέτοια εξέλιξη!
  16. Εντάξει όχι και τριπλάσια χρόνια. Το 2005 εμφανίστηκε τo Android, το 2007 το IOS και το 2009 τα WP. Το Android εμφάνισε HLS to 2011 από την 2.3.7 (Gingerbread) και μετά, ενώ το IOS από την αρχή του δηλαδή το 2008. Βάση των ετών εξέλιξης, θα έπρεπε να υπάρχει ήδη στα WP.
  17. Παρόλο πάντως που αφορά το 0,5% οι ανταγωνιστές φρόντισαν και το ενσωμάτωσαν! :X Ειναι προφανές πως οι προτεραιότητες της Microsoft δεν ταυτίζονται με αυτές των ανταγωνιστών της οι οποίοι έχασαν και χρόνο και πόρους για να ικανοποιήσουν μια τέτοια μικρή μερίδα χρηστών! :mad: Δε βαριέσαι, ας βράσουμε στο ζουμί μας! End offtopic.-
  18. Εντάξει, ξεκινήσαμε μια κουβέντα ολίγον offtopic αλλά έτσι για να την κλείνουμε, να πω πως αυτά που εμείς ζητάμε δε σημαίνει κατ'ανάγκη πως τα ζητά η πλειοψηφία! Μερικά μάλιστα ούτε το 0,5% των χρηστών δεν τα χρειάζονται όπως για παράδειγμα το HTTP Live Streaming (HLS) που επιτρέπει για παράδειγμα αναπαραγωγή στο τηλέφωνο ζωντανής τηλεοπτικής ροής TS από δορυφορικό αποκωδικοποιητή Enigma2 (Dreambox, VU+ κλπ). Αυτά τα εξηζητημένα που ζητάμε τα ζητάμε όχι απλά γιατί είμαστε "σπασίκλες" αλλά κυρίως για λόγους αρχής και πληρότητας. Δεν είναι δυνατόν τέτοιες λειτουργίες να τις επιτρέπoυν τα Android, ακόμη και το IOS και τα WP όχι! Προσωπικά το βρίσκω απαράδεκτο και χαζοελιτίστικο να μην ασχολείται η MS με τέτοια "μικρά", τουλάχιστον στον βαθμό που ένα λειτουργικό σύστημα σέβεται το εαυτό του. Ευτυχώς υπάρχει και το Opensource πεδίο. Εκεί τουλάχιστον κάποιοι ακόμη την παλεύουν!! ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Για δοκίμασε και πες μας αν έχεις ακόμη την Cortana, μετά την επιστροφή στα Vodafone rom με Cyan, DP και GDR1 !
  19. Μια από τα ίδια. Βαρέθηκα να ξαναστήνω το τηλέφωνο! Θα θεωρήσω σημαντικότατη βελτίωση, την ενδυνάμωση του notification center με επιπλέον επιλογές στην οθόνη (τουλάχιστον 5) με επιλογή ενεργοποίησης δεδομένων. Επίσης θεωρώ (και πολλοί άλλοι) πως ένα μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζει το λειτουργικό, είναι η καθόλου φιλική προς τον χρήστη (σε αντίθεση με άλλες λειτουργίες του λειτουργικού) λειτουργία των ρυθίσεων του συστήματος. Η πληθώρα των επιλογών, που παρεπιπτόντως είναι εξαιρετική ως προς της ποσότητα και το βάθος τους, δίνονται σχεδόν "χύμα" στον χρήστη σαν ένας τεράστιος ανομοιογενής κατάλογος! Μερικές ακόμη ανόητες κατά τη γνώμη μου ελλείψεις του λειτουργικού είναι η ανυπαρξία υποστήριξης αναπαραγωγής mpeg2-ts και άρα video streaming από τοπικό δίκτυο, και η δυνατότητα ενγενούς σύνδεσης σε δίκτυα smb, που θα επέτρεπαν την σύνδεση του σε οποιοδήποτε δίκτυο υπολογιστών. Τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στο Android.
  20. Επιβεβαιωμένο πως μετά την εγκατάσταση GDR1 σε Lumia 925 Vodafone 16Gb Cyan 8.1 με Developer Preview ενεργό η Cortana αγνοείται! Καμία ρύθμιση η soft reset δεν την επαναφέρουν. Δεν δοκίμασα hard reset γιατί βαριέμαι το restore! Ακόμη και αν την επαναφέρει ένα hard reset, δεν αξίζει τον κόπο. Πιθανώς το όλο θέμα να έχει δημιουργηθεί από το γεγονός πως το τηλέφωνό μου είναι vodafone GR και ως εκ τούτου δεν έχει λόγο να έχει region US. Πιθανώς κάποιος "φωστήρας" στην MS να την αφαίρεσε από την GDR1 για κάποιο δικό του λόγο. Μπορεί και να έγινε κατά λάθος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι bug! Κατά τα άλλα έχω την εντύπωση πως μετά την GDR1: 1. H διάρκεια της μπαταρίας είναι ελαφρώς χειρότερη από ότι πριν. 2. Η απόκριση στο double tap χειροτέρεψε από πριν. Εϊναι πλέον ή ίδια με την αρχική Black δηλαδή δεν αποκρίνεται παρά στο 70 με 80% των χτυπημάτων. Συμπέρασμα: Μη βιάζεστε με τις preview! Αν βιάζεστε, θα υποστείτε τα bugs τους ή την ταλαιπωρία να επαναφέρετε το τηλεφωνο στην προηγούμενη κατάσταση. Προσωπικά θα μπω για μια τελευταία φορά στη διαδικασία του downgrade με "ξήλωμα" του Vodafone και εγκατάσταση Cyan , αφήνω ανενεργό το DP, και κάθομαι στα αυγά μου. Έτσι και αλλιώς η MS για τα δικά μου χρονικά δεδομένα προχωρά γρήγορα με τις stable αναβαθμίσεις!
  21. Τελικά μόνο εγώ έχω χάσει την Cortana με Lumia 925 Vodafone cyan με ενεργό Developer Preview μετά την τελευταία GDR1 ? Ενοοείται ότι έχω region:US, lang: English(US), Keyboard: English(US). Έχω να την δω από την 8...! Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει και να μου πει ?
  22. Μμμ τίποτε δεν έφτιαξε με softreset! H Cortana αγνοείται. Όχι πως την χρησιμοποιούσα απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει πια στο τηλέφωνο! Edit: Διάβασα αυτό σχετικά!
  23. Μετά το update 1 σε DP Cyan 8.1 (Lumia 925 vodafone) έχασα την cortana...! region US, language English (US) αλλά η cortana ...άφαντη. Διάβασα κάπου πως και άλλοι την έχασαν. Άλλος με το ίδιο θέμα;
×
×
  • Create New...