Jump to content

lvrysis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    82
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by lvrysis

  1. Μια ταλαιπώρια είναι. Φούσκα για να πουλάνε και να σπάνε τα νεύρα μας.
  2. Μετά από αρκετό καιρό που έχουμε ηρεμία ελπίζω να δουμε κάτι ενδιαφέρον. Πέρα από τα άλλα, αναμένω νούμερα πωλήσεων για το Watch και γενικά πως θα το ενσωματώσουν στην εκδήλωση.
  3. Μεγάλο ενδιαφέρον για ακόμη μια φορά για την εκδήλωση, η Apple έχει ανοιχτεί προς πολλά μέτωπα και σίγουρα θα έχουμε κάποια σημαντικά νέα. Θεωρώ σίγουρες τις αναφορές σε iOS & Mac OS, θα ήθελα κάποια έκπληξη σε επίπεδο hardware (πχ iPad Pro). Για να δούμε!
  4. Το πρόβλημα είναι ένα, ότι βγάζουν κάθε χρόνο νέο OS. Στο χώρο του desktop απαράδεκτο, δεν έχω τη διάθεση και το χρόνο κάθε έτος να προσαρμόζομαι - προτιμώ να μην έχω μερικές νέες δυνατότητες (που οι περισσότερες είναι φούμαρα) και έτσι αναβαθμίζω OSX κάθε δύο έτη. Τα ίδια καταθέτω και για τα Windows, τα 8 τώρα έπρεπε να βγουν, το OS πρέπει να αλλάζει ανα 3-4 έτη. Δεν καταδέχομαι καν να σπατάλησω κλικ για τα RT. Δε μπορώ άλλες beta στα χέρια μου, ο Chrome έφτασε στην έκδοση 40 και κανείς δεν ξέρει πλέον τι έκδοση έχει. Μπράβο και στην Google για τα καραγκιοζιλίκια της εκεί. Παιχνίδια εντυπώσεων και τίποτα άλλο. Μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση. Τελειώνω με το μότο μου, που δεν το ασπάζεται κανείς: "Όσο σπανίοτερα αναβαθμίζεται ένα προϊόν λογισμικού, τόσο ποιοτικότερο είναι" Και τώρα μπορούμε να ζήσουμε σε έναν beta κόσμο... Το κακό είναι ότι αυτή η λογική περνά και αλλού, σε ηλεκτρικές συσκευές, σε αυτοκίνητα...
  5. Άριστο άρθρο. Επισημαίνω: δικτάκτορας->δικτάτορας και γιατί να αλλάζει σελίδα;
  6. Από τις καλύτερες διασκευές Χίτλερ. Μπορεί και η καλύτερη. :lol:
  7. Επειδή πολλά λέγονται και ανακυκλώνονται, παραθέτω τα παρακάτω τρία links (αν και είναι από review άλλου τηλεφώνου) για να έχουμε μια βάση σε αυτά που συζητάμε: http://www.anandtech.com/show/8441/nokia-lumia-930-review/3 http://www.anandtech.com/show/8441/nokia-lumia-930-review/4 http://www.anandtech.com/show/8441/nokia-lumia-930-review/5
  8. Στο λειτουργικό Στην εμφάνιση Στην κάμερα
  9. Μετά από λίγες μέρες από την παρουσίαση, αρχίζω να ξεπερνάω τους προβληματισμούς μου σχετικά με το μεγαλύτερο μέγεθος, την κάμερα που προεξέχει, και συνειδητοποιώ πως με ενοχλούν περισσότερο οι γραμμές στην πλάτη. Σκέφτομαι, αν ένας άνθρωπος της τεχνολογίας επηρεάζεται τόσο από το design, πόσο σημαντικός παράγοντας είναι για το υπόλοιπο, ευρύτερο κοινό. Πέρα από τα όλα στοιχείο που έκαναν το iPhone αυτό που είναι, η σχεδίαση και η κατασκευή συνετέλεσαν τα μέγιστα. Μένει να το δούμε απο κοντά, αν και πάλι η εμφάνιση δεν ενθουσιάσει, υπάρχει θέμα. Οι πωλήσεις, η αποδοχή θα ειναι τρομερή, δε θα επηρεαστεί - υπάρχει πλέον παράδοση, καλό όνομα. Αντισταθμίζει η ζήτηση για μεγαλύτερη οθόνη, οι NFC πληρωμές. Το θέμα είναι πως αν συνεχιστεί η στασιμότητα, η φθίνουσα απόδοση στη σχεδίαση τότε δημιουργείται προηγούμενο και ξεκινούν τα πραγματικά προβλήματα. Για να γίνω σαφέστερος, μια του κλέφτη, δυο, τρεις, αρχίζει η κατρακύλα. Το GS3 χρωστά πολλά στο GS2.
  10. +1 Τα 16GB γεμίζουν για πλάκα, με 10-20 κλασικές εφαρμογές και μερικές φωτογραφίες βίντεο. Είναι ζήτημα που θα πάει η βασική τιμή.
  11. Μου αρέσει η στρατηγική που αναφέρεις με το να μένει ελεύθερο ένα κομμάτι μνήμης και να κάθεται εκεί η νέα εφαρμογή. Αυτό το κομμάτι μπορεί να ξαναελευθερώνεται σε κάποια στιγμή αδράνειας για την επόμενη και όχι πάνω στο άνοιγμα της. Έτσι δε θα έχουμε χάσιμο χρόνου στο άνοιγμα μιας εφαρμογής για τη διαδικασία ελευθέρωσης μνήμης. Μακάρι να το έχουν σκεφτεί και απορρίψει για κάποιο λόγο που δε μπορούμε να σκεφτούμε τώρα. Φαντάζεσαι να μην το έχουν σκεφτεί καν; :lol:
  12. Από κει και πέρα είναι επιλογή της εταιρείας, με βάση τις ανάγκες των χρηστών, τι δίνει. Με βάση το παράδειγμα που αναφέρεις για το μεγάλο αρχείο Excel και το iPhone, νομίζω πως δε θα δώσει σημασία η Apple - η απαίτηση αυτή αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό των χρηστών. Στο iPad το ποσοστό αυτό θεωρώ πως είναι αυξημένο, αλλά μάλλον τους αφήνει και αυτά ασυγκίνητους. Γυρνώ όμως στο πρώτο σκέλος του μηνύματός σου, η περίπτωση που αναφέρεται δεν έχει πολύ σημαντική πρακτική αξία. Και 4GB να ήταν η RAM, μετά από 10-20 ανοικτές εφαρμογές θα είναι γεμάτη. Στο iOS η μνήμη είναι πάντα γεμάτη, και μια εφαρμογή που δεν είναι ήδη φορτωμένη θα διώξει κάποια ή κάποιες άλλες από τη RAM. Το μόνο που κερδίζεις είναι οι 5 εφαρμογές να γίνουν 10 ή 15. Καλό, αλλά μέχρι ενός σημείου. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κανείς δεν κλείνει εντελώς τις εφαρμογές προκειμένου να έχει Free RAM. Πλήρης τερματισμός εφαρμογής ενδείκνυται σε κάποιο κόλλημα της.
  13. Ίσως έκανα χαζομάρα, έκανα επαναφορά από τις ρυθμίσεις. Εντάξει δεν ήταν τραγικό, τακ τακ τα έβαλα όλα στη θέση τους. Το βασικό είναι ότι δεν ταλαιπωρήθηκα!
  14. Το έκανα και έφτιαξε. Ξενέρωσα αρκετά, γιατί ξαναπέρασα τα πάντα αλλά ΟΚ. Καλή αναβάθμιση, επιτέλους τα Notifications έρχονται στην ώρα τους και το ημερολόγιο ξεκινά και σε προβολή μήνα...
  15. Αυτό είναι αλήθεια, δεν είναι τόσο εμφανές - αλλά δε σημαίνει πως δεν ισχύει. Για παράδειγμα, και ενώ στο 3GS έγινε διπλασιασμός της ανάλυσης της οθόνη, είχαμε και στην αμέσως επόμενη γενιά - στο iPhone 4. Το 4άρι θα ήταν αδύνατο να τρέξει με 256MB RAM. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε θέμα ακόμη και στην GPU που λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης το 4άρι γονάτιζε πιο εύκολα από το 3GS, παρότι ήταν πιο γρήγορο. Θα συμφωνήσω στο σύνολο το κειμένου, απλά θα αναφερθώ στο είδος των υπό ανάπτυξη εφαρμογών όπως έκανα και στο παραπάνω μήνυμα. Instagram, Twitter, Facebook, Foursquare, Mail Apps, Skype, Messenger, Viber και παραπλήσιες κερδίζουν στη δημοφιλία. Έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Ακόμη και τα κορυφαία παιχνίδια, Angry Birds, Fruit Ninja, Cut the Rope, 2048, χιλιάδες κουιζάκια, είναι βούτυρο στο ψωμί ενός iPhone 5 ή 5s. Το browsing είναι τεράστιος βραχνάς - και θα είναι, καθώς δε μπορεί κανείς να περιορίσει τις απαιτήσεις των ιστοχώρων. Δυστυχώς το πρόβλημα δε μπορεί να σωθεί από τις βελτιστοποιήσεις στους browsers. Αν δε δώσουν περισσότερη μνήμη στα επερχόμενα iPads, Θα μείνω με το 4άρι. Παρόμοια είναι η γνώμη μου και για το iPhone των 5.5', που λογικά θα προορίζεται για πιο εξεζητημένη χρήση. Όμως, και για να γυρίσω τη κουβέντα, αν έρθει η παραπανίσια RAM με αυτή την αυτονομία θα είναι μια τρύπα στο νερό. Τέλος, κάτι που δεν το συζητά κανείς καθότι οι περισσότεροι είμαστε Power Users και σκεφτόμαστε τα νέα μοντέλα των 4.7' και 5.5', κατά τη γνώμη μου πρέπει να ανανεωθεί και το μοντέλο των 4' και να συνεχίσει να αναβαθμίζεται κανονικά. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, θα το θεωρήσω μέγιστο σφάλμα. Απαιτώ καλύτερη φωτογραφική σε όλη τη σειρά iPhones. Και στερεοφωνική λήψη ήχου.
  16. Καλησπέρα! Θεωρώ πως απασχολεί πολύ το θέμα του μεγέθους της RAM, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος αυτή τη στιγμή. Καθημερινά κρίνουμε τις επιδόσεις του iPhone μας με τη χρήση του, και ο βαθμός ικανοποίησης ορίζει τα συμπεράσματα που βγάζουμε. Ο χρήστης είναι ο πελάτης, αυτός έχει πάντα δίκιο, ο developer ας βρει λύση (γι' αυτό πληρώνεται άλλωστε). Στα iPhone 5 & 5s που εξοπλίζονται με 1GB RAM η κάθε εφαρμογή έχει πάνω από 500MB διαθέσιμα για να τρέξει, για παράδειγμα να αναφέρω πως κλασικές περιπτώσεις, όπως το Instagram, θα χρειαστούν 50-100MB έκαστη ενώ ένα παιχνίδι 100-150ΜΒ στη RAM. Άλλες εφαρμογές, όπως το Mail απαιτούν ακόμη λιγότερη μνήμη. Με αυτά τα δεδομένα "μένουν ανοιχτές στη μνήμη" 5-10 εφαρμογές και φορτώνουν ακαριαία. Αν νιώθετε πως το τελευταίο είναι περιοριστικό, τότε ναι, η περισσότερη μνήμη καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Τώρα, από την πλευρά του developer, αν θέλει να δημιουργήσει μία εφαρμογή που χρειάζεται περισσότερη μνήμη για να λειτουργήσει, θα έχει πρόβλημα. Προσωπικά, δε βλέπω τι είδους εφαρμογή θα μπορούσε να είναι αυτή... Σημειώστε δε, πως μια εφαρμογή σχεδιάζεται έτσι ώστε να εκτελείται απρόσκοπτα και στις παλαιότερες συσκευές που δεν έχουν "τελειώσει" ακόμα. π.χ. iPhone 4, 4S με μόλις 512ΜΒ συνολικής RAM. Μην ξεχνάτε πως οι iOS εφαρμογές πριν μερικά χρόνια "έτρεχαν" στο iPhone 3G με 128MB RAM και με μόλις 40-50ΜΒ διαθέσιμα για τις εφαρμογές. Ναι, το iSouvlaki είχε αποτύπωμα στη μνήμη κάτω από 50MB. Με τους διαδοχικούς διπλασιασμούς στη RAM που έγιναν τα επόμενα χρόνια (8πλασιασμός από το αρχικό iPhone) η έγνοια του developer για οικονομία στη μνήμη σιγά σιγά ξεχάστηκε, προφανώς. Από κει που έπρεπε να στριμωχτείς σε μόλις 50MB φτάσαμε στην άπλα των 500ΜΒ. Εφαρμογές όπως το Twitter, έτρεχαν και τότε... κανονικότατα (και δεν άλλαξαν σημαντικά). Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για Mobile Applications, εφαρμογίδια που κάνουν πέντε δέκα απλά πράγματα. Η αλλαγή που απαίτησε άμεσα περισσότερη μνήμη είναι αυτή του διπλασιασμού την ανάλυσης της οθόνης (Retina) από το iPhone 4 και μετά, που έκανε όλα τα γραφικά στοιχεία των εφαρμογών πολύ πιο μνημοβόρα. Περισσότερο απ' όλα "βάρυνε" το λειτουργικό, που με τις βελτιώσεις και τις προσθήκες που έγιναν, έχει σημαντικά μεγαλύτερο αποτύπωμα στη μνήμη στις τελευταίες εκδόσεις. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα δούμε 2GB RAM - σαν χρήστης και developer δεν τα έχω ανάγκη. H Apple η ίδια γνωρίζει καλύτερα πόσο απαιτητικό θα είναι το iOS 8 και μετά το 9 κ.ο.κ., με τι αναλύσεις οθόνης θα εφοδιάσει τις νέες συσκευές και θα αποφασίσει αν θα δώσει 2GB RAM τελικά. Ας βάλουν πρώτα 2GB RAM στο iPad... Άσχετο, αλλά να σημειώσω πως καταλήγουμε να αισθανόμαστε λίγα ολόκληρα Gigabytes RAM σε κινητά τηλέφωνα, ενώ αυτά τα μεγέθη τα συναντάμε σε H/Y! Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρο ράλλυ εντυπώσεων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, και σαφή κατασπατάληση των πόρων του συστήματος από τους developers. Αν μου δώσεις 2€ για ένα μπουκαλάκι νερό, θα στο πουλήσω 2€ - δε σημαίνει όμως ότι δε θα το πουλούσα και 0,5€.
  17. Καλησπέρα παίδες, Ήρθε πριν λίγο η 8.1 σε Λούμια 920, όλα ΟΚ αλλά νομίζω πως έχω πρόβλημα: Το scrolling στα πλακάκια δεν είναι ομαλό (vertical scrolling) και ιδιαίτερα οταν κάνεις δεξιά για να πας στη λίστα των εφαρμογών φαίνεται πολύ άσχημα. Κάπου στη μέση της οθόνης η εικόνα παρουσίαζει ασυνέχεια, απο τη μέση και κάτω παρουσίαζει ένα κόψιμο - σα να έχει μια καθυστέρηση 10-20pixels σε σχέση με το πάνω μισό. Έχετε παρόμοιο θέμα; Δε μου φαίνεται φυσιολογικό...
×
×
  • Create New...