Jump to content

Jiayu G4S

kostas123pao
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οσον αφορα το gps ειναι καθαρα θεμα hardware και δεν υπαρχει καποιο fix για να κανουμε καλυτερη την κεραια.

Επομενως σε ολες τις ρομ η ανταποκριση ειναι ιδια.

Εκτός από θέμα σχεδίασης (σασί, κεραία κλπ), φαίνεται να είναι θέμα ποιότητος υλικών και κατασκευής και ποιοτικού ελέγχου (ή μάλλον απουσίας αυτού...) από τα κινέζικα εργοστάσια.

Τον τελευταίο χρόνο έτυχε να περάσουν από τα χέρια μου περισσότερα του ενός Jiayu G3S (τρία είχα την ευκαιρία να τα δω... καλά, και άλλα 2-3 περιστασιακά), όλα αγορασμένα σε ένα διάστημα 2-3 μηνών και όλα (θεωρητικά) ίδιο μοντέλο.

Η απόδοση του GPS διέφερε αξιοσημείωτα από το ένα στο άλλο!

Τα δύο πιο ακραία παραδείγματα είναι, ίσως, αυτό που έχω τώρα, στο οποίο το GPS είναι πρακτικά άχρηστο...:

μέ όλα τα... γιατροσόφια που έχουν κατά καιρούς γραφτεί, και με data ανοιχτά, το τηλέφωνο πραγματικά μοχθεί μέχρι να βρει (αν βρει!) στίγμα και με το που αρχίσω να μετακινούμαι, το χάνει(!)

Στο αντίθετο άκρο, το G3S ενός φίλου βρίσκει στίγμα με χαρακτηριστική ευκολία (και χωρίς απαραίτητα data, αρκεί να είχε κάνει κάποιο data-assisted fix μέσα στις τελευταίες 1-2 μέρες) και το διατηρεί με ικανοποιητική σταθερότητα ώστε να μπορεί κανείς π.χ. να το χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητο για πλοήγηση.

Οπότε το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το GPS με τις κινέζικες συσκευές είναι λίγο... λαχείο, και πάει... με το κομμάτι! (εκτός από τη γενικότερα διαπιστωμένη καλή ή κακή απόδοση στο θέμα αυτό μιας συγκεκριμένης μάρκας/μοντέλου κινητού)

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εκτός από θέμα σχεδίασης (σασί, κεραία κλπ), φαίνεται να είναι θέμα ποιότητος υλικών και κατασκευής και ποιοτικού ελέγχου (ή μάλλον απουσίας αυτού...) από τα κινέζικα εργοστάσια.

Τον τελευταίο χρόνο έτυχε να περάσουν από τα χέρια μου περισσότερα του ενός Jiayu G3S.......... όλα αγορασμένα σε ένα διάστημα 2-3 μηνών και όλα (θεωρητικά) ίδιο μοντέλο.

Η απόδοση του GPS διέφερε αξιοσημείωτα από το ένα στο άλλο!

Στο αντίθετο άκρο, το G3S ενός φίλου βρίσκει στίγμα με χαρακτηριστική ευκολία (και χωρίς απαραίτητα data, αρκεί να είχε κάνει κάποιο data-assisted fix μέσα στις τελευταίες 1-2 μέρες) και το διατηρεί με ικανοποιητική σταθερότητα ώστε να μπορεί κανείς π.χ. να το χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητο για πλοήγηση.

Οπότε το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το GPS με τις κινέζικες συσκευές είναι λίγο... λαχείο, και πάει... με το κομμάτι! (εκτός από τη γενικότερα διαπιστωμένη καλή ή κακή απόδοση στο θέμα αυτό μιας συγκεκριμένης μάρκας/μοντέλου κινητού)

ίσος να έχεις δίκιο αν και μου φαίνεται περίεργο μιάς και όλα είναι τόσο φιξαρισμένα (καλούπι), δεν έπρεπε να ισχύει και με το wifi η το gsm η το ραδιόφωνο? συσκευή με συσκευή να έχει διαφορές και σαυτά? εκτος εάν παρτίδα με παρτίδα αλλάζουν τα chipάκια του gps,

πιστεύω με βελτιωμένο kernel θα φτιάξει.

Κάποιος ισχυρίζεται ότι αλλάζοντας την ώρα (μια ώρα πίσω) λειτουργεί άψογα το gps, δε το δοκίμασα, επίσης σε κάποιες rom λένε, increasing the GPS satellite search configuration (server port), και η AOSP Android 4.4.2 TF λέει GPS lock faster. Improved GPS positioning κλπ κλπ...

όταν βρω χρόνο θα ασχοληθώ, ακόμη και να το ανοίξω να παίξω με την κεραία του που βρίσκετε κάπου δεξιά επάνω, (αριστερά είναι η κάμερα)

http://www.antelife.com/original-gps-antenna-for-jiayu-g4.html

http://stackoverflow.com/questions/24465096/change-gps-utc-time-in-a-mediatek-based-android-system

Θυμάμαι ότι ένας τύπος έγραφε παλιότερα σε κάποιο forum (ξένο, ανάλογο του δικού μας εδώ - αν το ξαναβρώ θα παραθέσω link), συνιστώντας να ανοίξουμε και να ξεμοντάρουμε την κεραία στα κινεζο-τηλέφωνά μας και να καθαρίσουμε τα εξαρτήματα και τις επαφές τους.

Εξηγούσε ότι έτσι όπως συναρμολογούνται στο χέρι, είναι -λέει- πιθανό να έχουν πιάσει ανάμεσα σκόνη, σκουπιδάκια ή λίπος από δάχτυλα, ή/και να μην "πατάνε" καλά κάποιες επαφές.

Ο ίδιος έλεγε ότι το είχε κάνει και είχε δει, λέει, αξιόλογα αποτελέσματα.

Λογικό μου ακουγόταν, αλλά τελικά δεν έκατσα ποτέ να το δοκιμάσω (δε βρήκα το χρόνο - και το κουράγιο :p)

Edit: Διαβάζοντας το link σου για την ώρα, μου ακούγεται όντως (αν δεχθούμε βεβαίως ότι αυτοί που τα γράφουν έχουν δίκιο) σα να υπάρχει πρόβλημα με το time zone - πιθανότατα με το συνυπολογισμό της θερινής ώρας. Ανα τα έτη έχω πετύχει αρκετές περιπτώσεις (και με συσκευές, αλλά και με εμπορικές υλοποιήσεις software σε μεγάλες εταιρίες) όπου το συγκεκριμένο θέμα διαχειριζόταν με λάθος τρόπο και ενίοτε δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα (και έβαζε πολυ κόσμο να τρέχει)...

Αν κάνεις καμιά σχετική δοκιμή, ενημέρωσέ μας για τ' αποτελέσματα!

Edited by w2o4ts

Βγήκε νέα επίσημη ROM με νέο Kernel και καινούριους drivers. Δεν είναι beta.

Εάν δεν έχει στα κινέζικα τον dialer και τις επαφές την έβαλα. Τα ελληνικά είχαν θεματάκι σ' αυτό στις προηγούμενες Kitkat. Μόνο η τελευταία επίσημη 4.2.2 που έχω δεν είχε θέμα με τα Ελληνικά.

Hello moto....!

Γεια σαs και απο εμένα.

Εχω εδω και κανα μηνα και εγω το JIayu G4s και ήθελα να ρωτήσω γιατί είμαι και ασχετος, αν μπορει να συνδεθεί ασύρματα σε

μια smart tv.

Eυχαριστώ.

Βγήκε νέα επίσημη ROM με νέο Kernel και καινούριους drivers. Δεν είναι beta.

Εάν δεν έχει στα κινέζικα τον dialer και τις επαφές την έβαλα. Τα ελληνικά είχαν θεματάκι σ' αυτό στις προηγούμενες Kitkat. Μόνο η τελευταία επίσημη 4.2.2 που έχω δεν είχε θέμα με τα Ελληνικά.

Κάποιο link να δούμε;
... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Να μην επανέρχομαι σε γνωστά ίσως.. Αλλά διάβασα πολλές σελίδες και δεν το είδα κάπου:

Τρόπος για να το κάνουμε root και recovery της προκοπής, έχει αναφερθεί; Κάποια παραπομπή ίσως, θα με βοηθούσε.

Ετοιμάζω ένα για μια κοπέλα και θέλω να ξεφορτώσω κινεζικές εφαρμογές και να

κάνω κι ένα backup για σιγουριά.

Όπως είναι πάντως δουλεύει απροβλημάτιστα. Μακάρι να έρθει και μια καλή kit kat

καλημερα παιδες, καταληγω σε αυτη τη συσκευη για την κοπελα μου και μια φιλη που θελουν φθηνο και οσο το δυνατον δυνατο smartphone..

Η μια χρειαζεται οπωσδηποτε καλο GPS και επειδη ξερω οτι παιζουν θεματα, ποια η αποψη σας τοσο γενικα, δηλαδη στο θεμα επιδοσεων και μπαταριας οσο και ειδικα, στο GPS..

Επειδη μαλλον ειναι λαχειο το τελευταιο, μηπως να καναμε ενα poll να δουμε ποσα δουλευουν σωστα ετσι για στατιστικους λογους?

Τελος, επειδη ειναι κοπελες και επειδη δεν εχω ορεξη να παιζω με αλλες ρομ, θελω να μαθω αν με την μαμισια παιζουν σωστα και ποια ειναι η τελευταια επισημη εκδοση λογισμικου?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

καλημερα παιδες, καταληγω σε αυτη τη συσκευη για την κοπελα μου και μια φιλη που θελουν φθηνο και οσο το δυνατον δυνατο smartphone... Η μια χρειαζεται οπωσδηποτε καλο GPS και επειδη ξερω οτι παιζουν θεματα,

Οντως υπάρχουν ακόμα - μάλλον - θεματάκια

Εγώ θα σου έλεγα να δεις και το Huawei Honor 3C, το οποίο μπορεί να μην είναι και "οτι πιο δυνατό" αλλα είναι απροβλημάτιστο ΚΑΙ στο GPS.-

OnePlus 12 (16/512): - in the past: [iPhone 13 Pro], OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

Στην 20140609-211642 που έχω εδώ όλα είναι πολύ καλά πραγματικά. Συμπεριλαμβανομένου του GPS που βρίσκει και μέσα στο σπίτι δορυφόρους. Σήμα κινητής, Wi-Fi κλπ άψογα. Ήχος δυνατός.. Αυτονομία προβλέπω πολύ καλή, κρίνοντας από το πως πάει με την προϋπάρχουσα. Αν θυμάμαι καλά 32200+ στο antutu. Κι όλα αυτά χωρίς να το πειράξω καθόλου.

Το ρουτ θέλω να ψάξω λίγο.. πολύ ευχαριστημένος από το τηλέφωνό.

Edited by Costas_v

Γεια σας παιδια και εγω με την σειρα μου επειτα απο την απογοητευση με το iocean x8 mini ειμαι αναμεσα στο g4s kai to lenovo a806 αλλα πιο πολυ οδευω στο πρωτο. Απο ολες τις σελιδες που διαβασα στο φορουμ του g4s καταλαβα πως το κινητο ειναι πυραυλος με τελεια μπαταρια αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος. Τωρα δεν ειμαι σιγουρος αν η καμερα ειναι καλη γιατι καποιοι λεγατε πως ειναι καλη και αλλοι λεγατε πως δεν ειναι ικανοποιητικη. Το τελευταιο κινητο που ειχα(που δουλευε νορμαλ) ηταν το samsung galaxy s2 i9100. Το g4s φαινεται ωραιο και εγω απο ενα κινητο ζηταω να ειναι γρηγορο και να μην κολλαει, να εχει ικανοποιητικη καμερα (οπως του galaxy s2 η και καλυτερη) να εχει δυνατο ηχειο, να δουλευει το gps( δεν με ενδιαφερει αν χριεαζετε να ψαχνει δορυφορους για 2-3 λεπτα), να μην χανεται το σημα του, να μην ζεστενεται (γιατι το iocean μετα απο 10 λεπτα μπορουσε να τηγανισει μπριζολα) και να αντεξει κανα 1,5-2 χρονακια. Ζηταω αυτα που ζηταει συνηθως και ενας απλος χρηστης android χωρις προχορημενα σταδια οπως το root αν και πιστευω πως αν αντιμετωπιζε κανα προβλημα το κινητο καλο θα ηταν να ξερω πως γινετε :p

Οποιος μπορει ας με βοηθησει γιατι οσο και να διαβασα το φορουμ δεν εβγαλα ενα συνολικο συμπερασμα για τη συσκευη και επισης αν ξερει κανεις σας κανενα κουπονι για minideal η merimobiles ας μου πει παρακαλω

Edited by vaskas

Γεια σας παιδια και εγω με την σειρα μου επειτα απο την απογοητευση με το iocean x8 mini ειμαι αναμεσα στο g4s kai to lenovo a806 αλλα πιο πολυ οδευω στο πρωτο. Απο ολες τις σελιδες που διαβασα στο φορουμ του g4s καταλαβα πως το κινητο ειναι πυραυλος με τελεια μπαταρια αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος. Τωρα δεν ειμαι σιγουρος αν η καμερα ειναι καλη γιατι καποιοι λεγατε πως ειναι καλη και αλλοι λεγατε πως δεν ειναι ικανοποιητικη. Το τελευταιο κινητο που ειχα(που δουλευε νορμαλ) ηταν το samsung galaxy s2 i9100. Το g4s φαινεται ωραιο και εγω απο ενα κινητο ζηταω να ειναι γρηγορο και να μην κολλαει, να εχει ικανοποιητικη καμερα (οπως του galaxy s2 η και καλυτερη) να εχει δυνατο ηχειο, να δουλευει το gps( δεν με ενδιαφερει αν χριεαζετε να ψαχνει δορυφορους για 2-3 λεπτα), να μην χανεται το σημα του, να μην ζεστενεται (γιατι το iocean μετα απο 10 λεπτα μπορουσε να τηγανισει μπριζολα) και να αντεξει κανα 1,5-2 χρονακια. Ζηταω αυτα που ζηταει συνηθως και ενας απλος χρηστης android χωρις προχορημενα σταδια οπως το root αν και πιστευω πως αν αντιμετωπιζε κανα προβλημα το κινητο καλο θα ηταν να ξερω πως γινετε :p

Οποιος μπορει ας με βοηθησει γιατι οσο και να διαβασα το φορουμ δεν εβγαλα ενα συνολικο συμπερασμα για τη συσκευη και επισης αν ξερει κανεις σας κανενα κουπονι για minideal η merimobiles ας μου πει παρακαλω

φίλε μου το κινητό είναι σφαίρα, βολικό στο χέρι, άριστη μπαταρία, καθόλου κωλύματα, η camera είναι μέτρια ως καλή για no name κινητό (όχι εξαιρετική κατηγοριας iphone, galaxy, κλπ), το gps δουλεύει αλλα όχι σφαίρα έχει μέτρια λήψη,

από την άλλη χωρίς να ξέρω το a806 εγώ θα το επέλεγα εάν δε κολλούσα με τις μεγάλες διαστάσεις του (133x65 vs 140x71) επειδή σίγουρα θα έχει καλύτερη camera και gps όπως και μεγαλύτερη υποστήριξη

Η κάμερα έχει θεματάκια λόγω λογισμικού. Με άλλες εφαρμογές η βελτίωση είναι αισθητή.

Εξακολουθώ και λέω ότι το GPS σε ΄μένα δουλεύει μια χαρά και σε πλοήγηση. Κλειδώνω 10 δορυφόρους συνήθως σε 20" από τότε που θα βρεθώ στον δρόμο.

Hello moto....!

Η κάμερα έχει θεματάκια λόγω λογισμικού. Με άλλες εφαρμογές η βελτίωση είναι αισθητή.

Εξακολουθώ και λέω ότι το GPS σε ΄μένα δουλεύει μια χαρά και σε πλοήγηση. Κλειδώνω 10 δορυφόρους συνήθως σε 20" από τότε που θα βρεθώ στον δρόμο.

Να συμφωνήσω, αν και δεν το έχω ζήσει ιδιαίτερα το κινητό, το μόνο σημείο που θα ήθελα περισσότερα είναι η κάμερα. Χειρότερη του hongmi 1s που έχω αυτόν το καιρό.

Με "άλλη εφαρμογή" όπως της lenovo εννοείς φίλε μου; το έχεις δηλαδή συγκρίνει; Μακάρι!

Ευχαριστω για τις απαντησεις.. το to2c .com ειναι αξιοπιστο σιτε για να το παραγγειλω η αντιμετωπισατε προβληματα? Μηπως μου προτεινετε κανενα σιτε γιατι δεν γνωριζω απο αυτα.. το πρωτο σιτε που παρειγγειλα ηταν το merimobiles και εκει περα επρεπε να πληρωσω για προστατευτικο οθονης 1.99$ και για singapore πανω κατω στα 6$ ενω σε αλλα σιτε ασπουμε σου δινουν δωρεαν προστατευτικο οθονης και δωρεαν αποστολη με singapore. :P

Καλησπέρα παιδιά έχω το ζωακι 2 βδομάδες έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος δεν κολλάει με τπτ η κάμερα είναι λίγο από τα μέρη τους και το GPS. Κατά τα άλλα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει να αλλάξω ρομ αν θα είναι σταθερό κτλ. Έχω τη μαμα ρομ 4.2.2 κανένα πρόβλημα με ελληνικά. Επίσης θα ήθελα αν είναι εύκολο τους τελευταίους οδηγούς για root και recovery και αλλαγή ρομ

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!

Edited by Floudas

παιδες, μια ερωτηση απο οσους το εχουν, το GPS ΠΟυ λετε οτι δεν ειναι τοσο καλο, εννοειτε οτι αργει να κλειδωσει ή οτι παιζει και να μην κλειδωνει? αν ισχυει το 1ο δεν με πειραζει, για το 2ο ομως εχω θεμα.

2ον, ερχεται με playstore κτλ μεσα? ή πρεπει να μπω σε διαδικασιες για να παιξει σωστα? θελω να ειναι ετοιμο out of the box που λεμε για να μην μπλεκω καθως δεν ειναι για μενα..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

παιδες, μια ερωτηση απο οσους το εχουν, το GPS ΠΟυ λετε οτι δεν ειναι τοσο καλο, εννοειτε οτι αργει να κλειδωσει ή οτι παιζει και να μην κλειδωνει? αν ισχυει το 1ο δεν με πειραζει, για το 2ο ομως εχω θεμα.

2ον, ερχεται με playstore κτλ μεσα? ή πρεπει να μπω σε διαδικασιες για να παιξει σωστα? θελω να ειναι ετοιμο out of the box που λεμε για να μην μπλεκω καθως δεν ειναι για μενα..

Όπως έρχεται, είναι έτοιμο, οκ

Όσοι έχετε πρόβλημα με το GPS δοκιμάστε να μετατρέψετε την εφαρμογή του προγράμματος πλοήγησης(π.χ sygic) από εφαρμογή χρήστη σε εφαρμογή συστήματος. Μπορεί να γίνει μέσα από titanium backup. Ίσως να βοηθήσει
No root->No problem

Σχετικά με το root:

Μετά από λίγο ψάξιμο, ανακαξυψα πως απλώς θέλει ενεργοποίηση από το μενού των ρυθμίσεων / ασφάλεια. Εντυπωσιακό! Μόνο σε miui τέτοια πράγματα

Όσοι έχετε πρόβλημα με το GPS δοκιμάστε να μετατρέψετε την εφαρμογή του προγράμματος πλοήγησης(π.χ sygic) από εφαρμογή χρήστη σε εφαρμογή συστήματος. Μπορεί να γίνει μέσα από titanium backup. Ίσως να βοηθήσει

Τι παταμε και που

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Ανοίγεις το titanium backup-> πατάς συνεχόμενα πάνω στην εφαρμογή - >swipe προς τα κάτω - > μετατροπή σε εφαρμογή συστήματος
No root->No problem

Παιδιά SOS!

Μπορεί κάποιος να μου δώσει link από την περίφημη official 4.2.2 που δουλεύει σταθερά;

Έχω πρόβλημα με το κινητό και πριν τους το στείλω πίσω θέλω να δοκιμάσω και αυτήν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παιδιά SOS!

Μπορεί κάποιος να μου δώσει link από την περίφημη official 4.2.2 που δουλεύει σταθερά;

Έχω πρόβλημα με το κινητό και πριν τους το στείλω πίσω θέλω να δοκιμάσω και αυτήν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

http://www.needrom.com/download/jiayu-g4s/