Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δυστυχώς έχασα τα χρήματα της αγοράς...

Ενημερώθηκε ο πωλητής για την επιστροφή του κινητού και αρνήθηκε να σας τα επιστρέψει;

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Guest margarita12
Ενημερώθηκε ο πωλητής για την επιστροφή του κινητού και αρνήθηκε να σας τα επιστρέψει;

Δεν δέχεται την επιστροφή λόγω υψηλού κοστους επιστροφής... Λέει...

Οποτε θα μείνει στα αζητητα στο τελωνείο μέχρι τον πληστηριασμο που κάνουν μεταξύ τους...

Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλα το mtalk στα Windows Phone με έβγαλε την πίστη.

Πάμε τώρα στο προσκείμενο.

Χωρίς να θέλω να ξεφύγω από τη συζήτηση απλα θέλω να δείξω ότι η μέθοδος του τελωνείου είναι απαράδεκτη και εξωφρενικά εκνευριστική.

Παραθέτω απόσπασμα από συνέντευξη επιχειρηματία που μετακίνησε εργοστάσιο 700

ατόμων στη Βουλγαρία και εξηγεί τους λόγους.

Επικεντρωθείτε μόνο στο κομμάτι του τελωνείου

http://i.imgur.com/Zdud6Wh.png

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Δεν δέχεται την επιστροφή λόγω υψηλού κοστους επιστροφής... Λέει...

Οποτε θα μείνει στα αζητητα στο τελωνείο μέχρι τον πληστηριασμο που κάνουν μεταξύ τους...

Είπε ποιο είναι το κόστος επιστροφής (υπάρχει τρόπος να το μάθετε εσείς από την fedex); θα μπορούσε να τα κρατήσει και να σας επιστρέψει το υπόλοιπο ποσό, από το τίποτα...

Guest margarita12
Είπε ποιο είναι το κόστος επιστροφής (υπάρχει τρόπος να το μάθετε εσείς από την fedex); θα μπορούσε να τα κρατήσει και να σας επιστρέψει το υπόλοιπο ποσό, από το τίποτα...

Αν το στείλω με δικη μου χρέωση μου είπαν 150 ευρω(ρώτησα για να δω τι θα πληρώσει...)αλλα αφού συνεργάζεται μαζί τους σίγουρα μπορεί να πληρώσει καλυτερη τιμή.Αλλα δεν θέλει...

Πάντως προς τιμή του μου πρότεινε να μου στείλει εικονικό τιμολόγιο 100 ευρω και να μου πληρώσει τα μισό κόστος εκτελωνισμού που το υπολόγισε στα 30 ευρω(στα σοβαρά κράτη...)όταν του απάντησα ότι για invoice 100 euros πληρώνεις 150 με κίνδυνο να χρεωθείς και επιπλέον ναυλα από τον τελωνη και φαρισαίο εκεί ο κινέζος παρεδωσε πνεύμα...

Αλήθεια,ποσο εξωπραγματικά φαντάζουν στην ελεύθερη αγορά της Κίνας...

Απογοητεύτηκε ο ανθρωπος αλλα και ξενέρωσε συνάμα...

Ειλικρινά δεν ξέρω τι feedback να βάλω! Negative ή neutral; φταίει σε κάτι ο πωλητής; τι να πω... Οδυνηρή εμπειρία...

Edited by margarita12

Το μόνο που δείχνουν τα παραπάνω είναι πως ο "άνθρωπος", μόνο άνθρωπος δεν είναι. Κρίμα. Εγώ θα έβαζα αρνητική. Επιπλέον θα άνοιγα case αν μιλάμε για πληρωμή με paypal, κι ότι βγει. Ναι, έχετε κι εσείς υπαιτιότητα που δεν προσέξατε ότι στέλνει με κούριερ, αλλά αυτή του η άρνηση ενώ ξέρει πως ούτε προϊόν θα παραλάβετε και θα έχετε 235Ε χασούρα (να ήταν για κανένα μικρό ποσό δεν θα το συζητούσαμε στην τελική), για μένα ξεπερνάει πολλάκις την δική σας ευθύνη. Αν είστε με paypal, ανοίξτε case μήπως βγει κάτι θετικό (το PP συνήθως ευνοεί τον πελάτη, μήπως το δούνε πιο ευνοικά και αυτοί... ίσως με αυτή την προοπτική να ταρακουνηθεί και να προτείνει μόνος του καμιά πιο συμβιβαστική λύση), έτσι κι αλλιώς δεν έχετε να χάσετε κάτι παραπάνω, και προϊόν και χρήματα είναι ήδη χαμένα αυτή τη στιγμή... Edited by apVga

Guest margarita12
Το μόνο που δείχνουν τα παραπάνω είναι πως ο "άνθρωπος", μόνο άνθρωπος δεν είναι. Κρίμα. Εγώ θα έβαζα αρνητική. Επιπλέον θα άνοιγα case αν μιλάμε για πληρωμή με paypal, κι ότι βγει. Ναι, έχετε κι εσείς υπαιτιότητα που δεν προσέξατε ότι στέλνει με κούριερ, αλλά αυτή του η άρνηση ενώ ξέρει πως ούτε προϊόν θα παραλάβετε και θα έχετε 235Ε χασούρα (να ήταν για κανένα μικρό ποσό δεν θα το συζητούσαμε στην τελική), για μένα ξεπερνάει πολλάκις την δική σας ευθύνη. Αν είστε με paypal, ανοίξτε case μήπως βγει κάτι θετικό (το PP συνήθως ευνοεί τον πελάτη, μήπως το δούνε πιο ευνοικά και αυτοί... ίσως με αυτή την προοπτική να ταρακουνηθεί και να προτείνει μόνος του καμιά πιο συμβιβαστική λύση), έτσι κι αλλιώς δεν έχετε να χάσετε κάτι παραπάνω, και προϊόν και χρήματα είναι ήδη χαμένα αυτή τη στιγμή...

Δυστυχώς στο site γράφει returns no accepted,οποτε δεν πιστεύω ότι έχω τύχη με το PayPal...

Ψώνισα κουρασμένη μετά την δουλεια & έκανα 2 βαριά λάθη,ας πρόσεχα!

Ίσως του βάλω αρνητική βαθμολογια αιτιολογοντας ότι αποστελει αποκλειστικά με fedex με συνέπεια υπερβολικές χρεώσεις,θα δω,τι μου φταει ο ανθρωπος...

Edited by margarita12

Εγώ θεωρώ πως είναι τουλάχιστον 50-50 οι πιθανότητες να δικαιωθείται -πλήρως ή μερικώς- αλλά δεν βλέπω διάθεση να το διεκδικήσετε, οπότε πάω πάσο :)

Guest margarita12
Εγώ θεωρώ πως είναι τουλάχιστον 50-50 οι πιθανότητες να δικαιωθείται -πλήρως ή μερικώς- αλλά δεν βλέπω διάθεση να το διεκδικήσετε, οπότε πάω πάσο :)

Να στείλω στο paypal αλλα αφού στα ψιλά γράμματα στα ταχυδρομικά αναγραφει για πιθανες χρεώσεις τελωνείου,το paypal πως θα με δικαιωσει;

Το PayPal δεν σε δικαιώνει ακόμη και με απλό ταχυδρομείο να έρθει το δεμα..ήρθε στην ώρα του;;ηρθε εντάξει;;Εσύ πρέπει να ξερεις ότι αν αγοράζεις απο 3η χωρά έχει χρεώσεις(άσχετα που χρεώνουν οτι θέλουν οι courier).Όπως βλέπεις Δεν φταίει πουθενά ο πωλητής για να σε δικαιώσει..Και εφόσον γράφει ότι δεν δέχεται επιστροφές δεν το κοιτάει κιόλας..

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Συμφωνώ απόλυτα με τον dimgeo. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δικαιώσει το PayPal επειδή δεν θες να πληρώσεις τα νόμιμα. Αφού έφτασε χωρίς πρόβλημα ( αφού δεν το παρέλαβες δεν μπορείς να υποστηριξεις ότι έχει βλάβη ή ότι σου έστειλε τούβλο αντί για κινητό) για το PayPal δεν νοείται θέμα refund.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Guest margarita12
Συμφωνώ απόλυτα με τον dimgeo. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δικαιώσει το PayPal επειδή δεν θες να πληρώσεις τα νόμιμα. Αφού έφτασε χωρίς πρόβλημα ( αφού δεν το παρέλαβες δεν μπορείς να υποστηριξεις ότι έχει βλάβη ή ότι σου έστειλε τούβλο αντί για κινητό) για το PayPal δεν νοείται θέμα refund.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν θέλω refund,θέλω να επιστραφεί και να μου το στείλει εκ νέου,να το παραλάβω από τα ελτα

Δεν γνωριζω ακομα περιμενω να μαθω..Ενα κινητο ειναι με αναγραφομενη τιμη 218 οσο πληρωσα paypal ελλαδα εχει 299 τωρα αν μου ζητησουν 400 οπως και εσυ τοτε τι να πω...

Guest margarita12
Δεν γνωριζω ακομα περιμενω να μαθω..Ενα κινητο ειναι με αναγραφομενη τιμη 218 οσο πληρωσα paypal ελλαδα εχει 299 τωρα αν μου ζητησουν 400 οπως και εσυ τοτε τι να πω...

Εμενα πάντως για 234 θέλουν με απόδειξη paypal(FedEx courier) 400 ευρω.Αν την γλυτώσεις λόγω Ελτα που είναι πιθανόν,ίσως πληρώσεις λιγότερα.Ειδαλλως,αν στο κοστολογησουν σαν εμενα,να υπολογίζεις περίπου 350 ευρω φόρος,έξοδα εκτελωνιστή,δασμος,αποθηκευση. Να γνωριζεις οτι οσο περισσότερο παραμένει στις αποθήκες τους,τόσο ανεβαίνει το κόστος!

Edited by margarita12

Εμενα πάντως για 234 θέλουν με απόδειξη paypal(FedEx courier) 400 ευρω. Αν την γλυτώσεις λόγω Ελτα που είναι πιθανόν, ίσως πληρώσεις λιγότερα.Ειδαλλως, αν στο κοστολογησουν σαν εμενα, να υπολογίζεις περίπου 350 ευρω φόρος, έξοδα εκτελωνιστή, δασμος, αποθηκευση. Προσοχη! Όσο περισσότερο μένει στις αποθήκες τους, τόσο ανεβαίνει το κόστος!

και τι πρεπει να κανω για να το παρω πιο νωρις να μην μεινει τοσο καιρο στης αποθηκες?περιμενω 20 ημερες και ακομα τιποτα...

Edited by impreza_sti

Guest margarita12
και τι πρεπει να κανω για να το παρω πιο νωρις να μην μεινει τοσο καιρο στης αποθηκες?περιμενω 20 ημερες και ακομα τιποτα...

Επικοινώνησε άμεσα με την εταιρία που στο έφερε πχ fedex να σου δώσουν το τηλ στο αεροδρόμιο όπου έχει αποθηκευτεί,με το tracking number σου θα σου ζητησουν να στείλεις στο mail που θα σου δώσουν αφμ,αντίγραφο τιμολογιου ή paypal.Δίχως όμως να θέλω να σε απογοητεύσω,αν είναι 20 ημερες ήδη,υπολόγισε το ελάχιστο ένα επιπλέον 50αρικο για τέλη αποθήκευσης...

Αν σε ενημέρωσαν ότι το δέμα βρίσκεται τελωνείο,έπρεπε να κινηθείς άμεσα για να ελαχιστοποιήσεις τα κοστη.Οσα σου περιγραφω,τα βίωσα πριν 2 ημερες! Τα έμαθα όλα σε λίγες ώρες...

Υπόψιν ότι για να είναι 20 ημερες στο τελωνείο,ο πωλητής αρνήθηκε να του επιστραφεί για να αποφύγει την χρέωση,οποτε η' το παραλαμβάνεις με υπερογκο κόστος,πράγμα ασύμφορο κατά την γνώμη μου,ή μένει στα αζητητα και δημοπρατείται σε λίγους μήνες σε εξευτελιστική τιμή από τα γνωστά κοράκια...

Ο,τι και να κανεις βγαίνεις χαμένος! Εγώ την πάτησα προχθές και έμαθα! Και μαλλον θα καταφύγω στην ακραία λύση να κόψω Amazon,eBay,PayPal και να αγοράζω εγχωρια.Τα έχω πάρει! Και με την απροσεξία μου,αλλα και με την ληστρικη αντιμετώπιση μέσω των δασμων που επιβάλλουν οι τελωνες & φαρισαίοι...

Και επειδή δειλα-δειλα αρχιζουν να εμφανίζονται ανάλογα κρούσματα εκτος από τις courier και στις αποστολές των ΕΛΤΑ κανενας δεν μου εξασφαλιζει οτι δεν θα μου συμβει ξανα ακομα κσι απο τα κρατικα ταχυδρομεια.Δεν θα κανω μάγκες τους εκτελωνιστές!

ΥΓ μπορείς να το εκτελωνισεις κσι μόνος σου,αλλα θα ταλαιπωρηθείς αφάνταστα,θα πληρώσεις καύσιμα,διόδια αττική οδό & 35 ευρω για ένα χαρτί που σου δίνουν,οποτε δίνεις 60 στον εκτελωνιστή και έρχεται στην πόρτα σου!

Πάντως από όσα μου περιγράφεις,μάλλον και σένα γύρω στα 400 σε βλέπω...

Αν δεν σου κάνει κόπο,γράψε μας τι ποσό σου ζήτησαν στο τελωνείο.

Edited by margarita12

Επικοινώνησε άμεσα με την εταιρία που στο έφερε πχ fedex να σου δώσουν το τηλ στο αεροδρόμιο όπου έχει αποθηκευτεί,με το tracking number σου θα σου ζητησουν να στείλεις στο mail που θα σου δώσουν αφμ,αντίγραφο τιμολογιου ή paypal.Δίχως όμως να θέλω να σε απογοητεύσω,αν είναι 20 ημερες ήδη,υπολόγισε το ελάχιστο ένα επιπλέον 50αρικο για τέλη αποθήκευσης...

Αν σε ενημέρωσαν ότι το δέμα βρίσκεται τελωνείο,έπρεπε να κινηθείς άμεσα για να ελαχιστοποιήσεις τα κοστη.Οσα σου περιγραφω,τα βίωσα πριν 2 ημερες! Τα έμαθα όλα σε λίγες ώρες...

Υπόψιν ότι για να είναι 20 ημερες στο τελωνείο,ο πωλητής αρνήθηκε να του επιστραφεί για να αποφύγει την χρέωση,οποτε η' το παραλαμβάνεις με υπερογκο κόστος,πράγμα ασύμφορο κατά την γνώμη μου,ή μένει στα αζητητα και δημοπρατείται σε λίγους μήνες σε εξευτελιστική τιμή από τα γνωστά κοράκια...

Ο,τι και να κανεις βγαίνεις χαμένος! Εγώ την πάτησα προχθές και έμαθα! Και μσλλον θα καταφύγω στην ακραία λύση να κόψω Amazon,eBay,PayPal και να αγοράζω εγχωρια.Τα έχω πάρει! Και με την απροσεξία μου,αλλα και την ληστρικη αντιμετώπιση μέσω των δασμων που επιβάλλουν οι τελωνες & φαρισαίοι...

Και επειδή δειλα-δειλα αρχιζουν να εμφανίζονται ανάλογα κρούσματα εκτος από τις courier και στις αποστολές των ΕΛΤΑ κανενας δεν μου εξασφαλιζει οτι δεν θα μου συμβει ξανα ακομα κσι απο τα κρατικα ταχυδρομεια.Δεν θα κανω μάγκες τους εκτελωνιστές!

Μολις μιλησα με ΕΛΤΑ τους ρωτησα οτι το δεμα μου εχει 20 ημερες εκει εαν οσο περναει ο καιρος εγω χρεωνομαι κατι παραπανω,μου λενε οχι διοτι το δεμα σας δεν εχει περασει ακομα για να το κοστολογήσουν οποτε δεν υπαρχει καποιο τετοιο θεμα μου λενε περνει τοσο χρονο διοτι ακομα δεν ανοιξαν το δεμα σας...

Guest margarita12
Μολις μιλησα με ΕΛΤΑ τους ρωτησα οτι το δεμα μου εχει 20 ημερες εκει εαν οσο περναει ο καιρος εγω χρεωνομαι κατι παραπανω,μου λενε οχι διοτι το δεμα σας δεν εχει περασει ακομα για να το κοστολογήσουν οποτε δεν υπαρχει καποιο τετοιο θεμα μου λενε περνει τοσο χρονο διοτι ακομα δεν ανοιξαν το δεμα σας...

Είσαι τυχερός,στο είχα προαναφέρει οτι τα ΕΛΤΑ είναι πιο φιλικά! Έχουν όριο τα 150 ευρω για να περασει τελωνείο,ενώ οι courier σαν την orbit couriers(δηλαδή FedEx) έχουν όριο μόνο τα 30 ευρω και πληρώνεις αποθηκευση!

Γνώμη μου,το δεμα να ανοιχτεί παρουσία σου!

Μπορεί να λείπει κανα hands free μετά ή να είναι χτυπημενο...

Να απαιτήσεις να ανοιχτεί παρουσία σου,είναι υποχρεωμένοι,ανήκει μεν στην κυριότητα τους αλλα δεν μπορούν να κσνουν ο,τι θέλουν σε ξένα χωράφια...

Για να σε προετοιμάσω,αν έχεις πάει κτεο τις παλιές αλησμόνητες εποχές... προετοιμάσου για ανάλογη εμπειρία...

το δημόσιο στο μεγαλείο του... Και ευγενεστατοι οσο δεν παίρνει,καλή δύναμη!!!

Είσαι τυχερός,στο είχα προαναφέρει οτι τα ΕΛΤΑ είναι πιο φιλικά! Έχουν όριο τα 150 ευρω για να περασει τελωνείο,ενώ οι courier σαν την orbit couriers(δηλαδή FedEx) έχουν όριο μόνο τα 30 ευρω και πληρώνεις αποθηκευση!

Γνώμη μου,το δεμα να ανοιχτεί παρουσία σου!

Μπορεί να λείπει κανα hands free μετά ή να είναι χτυπημενο...

Να απαιτήσεις να ανοιχτεί παρουσία σου,είναι υποχρεωμένοι,ανήκει μεν στην κυριότητα τους αλλα δεν μπορούν να κσνουν ο,τι θέλουν σε ξένα χωράφια...

Για να σε προετοιμάσω,αν έχεις πάει κτεο τις παλιές αλησμόνητες εποχές... προετοιμάσου για ανάλογη εμπειρία...

το δημόσιο στο μεγαλείο του... Και ευγενεστατοι οσο δεν παίρνει,καλή δύναμη!!!

Οταν λες να ανοιχτει με παρουσια μου?Οταν ερθει και μου πουν να παω να πληρωσω στα ελτα για να το παρω?Μηπως εγινε καμια βλακεια εννοεις εκει στο τελωνειο με το δεμα ε?Θα με αφησουν ομως στα ελτα να το ανοιξουν το δεμα χωρις να πληρωσω?

Guest margarita12
Οταν λες να ανοιχτει με παρουσια μου?Οταν ερθει και μου πουν να παω να πληρωσω στα ελτα για να το παρω?Μηπως εγινε καμια βλακεια εννοεις εκει στο τελωνειο με το δεμα ε?Θα με αφησουν ομως στα ελτα να το ανοιξουν το δεμα χωρις να πληρωσω?

Αν στα Ελτα σου είπαν ότι θα ανοιχτει,τότε θα το ανοιξουν στο τελωνειο για να κοστολογηθεί,στα ελτα θα ερθει με την λυπητερή!

Αλλα γιατί είσαι σίγουρος ότι θα το παραλάβεις από τα ελτα; θα πας να το πάρεις δίχως να ξέρεις με ποσο φόρο δασμο στο καπέλωσαν; αν σου πουν δώσε 250 ευρω τι θα κανεις;

Αν στα Ελτα σου είπαν ότι θα ανοιχτει,τότε θα το ανοιξουν στο τελωνειο για να κοστολογηθεί,στα ελτα θα ερθει με την λυπητερή!

Αλλα γιατί είσαι σίγουρος ότι θα το παραλάβεις από τα ελτα; θα πας να το πάρεις δίχως να ξέρεις με ποσο φόρο δασμο στο καπέλωσαν; αν σου πουν δώσε 250 ευρω τι θα κανεις;

Στα ελτα μου ειπαν οτι τοτε θα μαθω οταν βγει απο τελωνειο και παει στα ΕΛΤΑ ποσο ειναι να πληρωσω οταν ερθει εδω δηλαδη.Και τοτε μου λεει εαν δεις σου πουν πολλα ειτε το παιρνεις η το αφηνεις να φυγει πισω...Το θεμα ειναι βεβαια να δεχεται και ο πωλητης να μου δωσει τα χρηματα πισω..Εσυ εαν επιτρεπεται τι ακριβως πηρες και σου ζητησαν τοσα χρηματα?Οπως εχω διαβασει εδω στο φορουμ για κινητα καπου 50-60 ευρο ζητανε σε ολους δηλαδη τον φορο +12 ελτα

Margarita12 τα έχεις λίγο μπερδέψει με αποτέλεσμα να τρελάνεις τον harake. Είναι διαφορετικές οι διαδικασίες εκτελωνισμου των κουριερ και των ΕΛΤΑ.

Στα ΕΛΤΑ δεν πληρώνεις φύλαξη, κατά 99.99% αν δεν αμφισβητησεις το κόστος δεν σου ζητάνε απόδειξη, δεν μπορείς να ξέρεις το κόστος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ και δεν μπορείς για κανένα λόγο να είσαι μπροστά όταν ελέγχουν την συσκευασία.

Harake στατιστικά θα πληρώσεις ένα 60ευρω αν κρίνω από καμιά 10αρια περιπτώσεις ανθρώπων που ξέρω προσωπικά η μέσω του φόρουμ για συσκευή τέτοιου κόστους.

Sent from my SM-T320 using Tapatalk

Guest margarita12
Στα ελτα μου ειπαν οτι τοτε θα μαθω οταν βγει απο τελωνειο και παει στα ΕΛΤΑ ποσο ειναι να πληρωσω οταν ερθει εδω δηλαδη.Και τοτε μου λεει εαν δεις σου πουν πολλα ειτε το παιρνεις η το αφηνεις να φυγει πισω...Το θεμα ειναι βεβαια να δεχεται και ο πωλητης να μου δωσει τα χρηματα πισω..Εσυ εαν επιτρεπεται τι ακριβως πηρες και σου ζητησαν τοσα χρηματα?Οπως εχω διαβασει εδω στο φορουμ για κινητα καπου 50-60 ευρο ζητανε σε ολους δηλαδη τον φορο +12 ελτα

Όπως σου προανεφερα,είσαι τυχερός μέσα στην ατυχία σου που τα ΕΛΤΑ σου έφεραν το δεμα! αν ήταν courier όπως συνέβη σε μενα(FedEx) επειδή ήμουν απρόσεκτη... τοτε κλαφτα!

Σε εμενα,κινητό αξίας 234 ευρω με PayPal invoice μου ζητησαν περίπου 400 ευρω! Φπα,δασμοι,ναυλα,έξοδα αποθήκης και έξοδα εκτελωνιστη

Με πείραξε την πρώτη μέρα,τώρα το αντιμετωπιζω σαν μια ακόμα διδακτική περιπέτεια στην ζωή μου! Ουδείς αλάθητος... Εγινα πιο έμπειρη στον διαδικτυακό κόσμο αγορών...

Edited by margarita12

Margarita12 τα έχεις λίγο μπερδέψει με αποτέλεσμα να τρελάνεις τον harake. Είναι διαφορετικές οι διαδικασίες εκτελωνισμου των κουριερ και των ΕΛΤΑ.

Στα ΕΛΤΑ δεν πληρώνεις φύλαξη, κατά 99.99% αν δεν αμφισβητησεις το κόστος δεν σου ζητάνε απόδειξη, δεν μπορείς να ξέρεις το κόστος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ και δεν μπορείς για κανένα λόγο να είσαι μπροστά όταν ελέγχουν την συσκευασία.

Harake στατιστικά θα πληρώσεις ένα 60ευρω αν κρίνω από καμιά 10αρια περιπτώσεις ανθρώπων που ξέρω προσωπικά η μέσω του φόρουμ για συσκευή τέτοιου κόστους.

Μακαρι να ειναι οπως τα λες να μου πουν καπου τοσα χρηματα απο το στομα σου και στου θεου το αυτι που λενε..Γιατι εχω τοσες ημερες που απλα περιμενω με το αγχος για το ποσα χρηματα θα πληρωσω και ποτε θα ερθει...

Guest margarita12

Από την πρώτη συνομιλία μας που δυστυχώς σβηστηκε επειδή έγραφε greeklish του ειχα διευκρινησει ότι τα ΕΛΤΑ έχουν αλλη πολιτικη από τις courier...

και εγώ έχω πληρώσει τελωνείο μέσω ελτα...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού η μέθοδος εκτελωνισμου είναι η ιδια,για αντικείμενο ισοποσης αξίας,γιατί αυτη η διαφορα; τι γίνεται με τις courier & διογκώνουν έτσι το ποσο εκτελωνισμου;

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μακαρι να ειναι οπως τα λες να μου πουν καπου τοσα χρηματα απο το στομα σου και στου θεου το αυτι που λενε..Γιατι εχω τοσες ημερες που απλα περιμενω με το αγχος για το ποσα χρηματα θα πληρωσω και ποτε θα ερθει...

Σου εύχομαι ειλικρινά ο,τι καλύτερο! Αν θες,ενημερωσε μας για το κόστος για να γνωριζουμε τι να αποφεύγουμε μελλοντικά...

Edited by margarita12