Jump to content

3 Χειρονομίες που αξίζει να δοκιμάσετε στο iPad σας!


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είμαι βέβαιος πως ήδη γνωρίζετε πολλά πράγματα για χειρονομίες στο iPad, προκειμένου να περιστρέψετε ή να μεγαλώσετε, μικρύνετε το μέγεθος μιας φωτογραφίας. Έχετε όμως δοκιμάσει χειρονομίες με τέσσερα δάχτυλα ή και πέντε; Υπάρχουν στην πραγματικότητα 3 ενδιαφέρουσες χειρονομίες "Μultitasking" οι οποίες απαιτούν τέσσερα ή πέντε δάχτυλα για να πραγματοποιήσουν διαφορετικές εντολές.

 

Οι τρεις αυτές χειρονομίες είναι εντελώς προαιρετικές και μπορείτε φυσικά να τις απενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις >Χειρονομίες πολυδιεργασίας.

 

Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να κάνει το iPad για εσάς με τέσσερα ή πέντε δάχτυλα:

 

 

Εμφάνιση Σελίδας Multitasking

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42619&stc=1&d=1395218871

 

Εάν θέλετε να ελέγχετε τη Multitasking οθόνη χωρίς να κάνετε χρήση του διπλού πατήματος του πλήκτρου Home button ακολουθήστε το παρακάτω tip. Αγγίξτε την οθόνη του iPad με τέσσερα δάχτυλα και σύρετε την προς τα επάνω. Θα δείτε την οθόνη Multitasking να εμφανίζεται και με swipe δεξιά ή αριστερά μπορείτε να μεταφερθείτε από την καρτέλα της μιας εφαρμογής στην άλλη.

 

Επίσης να θυμίσουμε πως από εδώ μπορείτε να κλέισετε μία εφαρμογή οριστικά σύροντας την καρτέλα - καρτέλες (έως τρεις ταυτόχρονα ) της εφαρμογής/ες, προς τα επάνω. εάν θέλετε και πάλι να επανέρθετε στη σελίδα που είσασταν, αρκεί να σύρετε τα τέσσερα δάχτυλά σας και πάλι στη οθόνη προς την αντίθετη φορά, προς τα κάτω.

 

 

Περάστε από τη μία ανοιχτή εφαρμογή στην άλλη

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42620&stc=1&d=1395218940

 

Μπορείτε χρησιμοποιώντας άλλη χειρονομία (Gesture) να περάσετε από τη μια ανοιχτή εφαρμογή στην αμέσως προηγούμενη ή στην αμέσως επόμενη, χωρίς να κάνετε χρήση της σελίδας Multitasking.

 

Είναι πολύ απλό. Αγγίξτε και πάλι την οθόνη του iPad σας με τέσσερα δάχτυλα ταυτόχρονα και σύρετε την δεξιά για να μεταφερθείτε στην επόμενη ανοιχτή εφαρμογή ή προς τα αριστερά για να μεταφερθείτε στην προηγούμενη. Αυτό γίνεται μόνο μέσα από το περιβάλλον μιας εφαρμογής (συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις) κι όχι από την Αρχική οθόνη.

 

 

Επιστροφή στην Αρχική οθόνη από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42621&stc=1&d=1395219006

 

Γνωρίζετε πολύ καλά πως ασχέτως σε ποια εφαρμογή βρίσκετε ή σημείο του λειτουργικού συστήματος, μπορείτε να επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη του iPad πατώντας το πλήκτρο home button. Δυστυχώς η συχνή του χρήση μακροπρόθεσμα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα καθώς θα χρειάζεται περισσότερα από ένα πατήματα για να ανταποκριθεί ή δεν θα ανταποκρίνεται καθόλου και θα πρέπει να μεταβεί σε service για επισκευή.

 

H Αpple λοιπόν στο iPad μας δίνει άλλη μία χειρονομία (Gesture) ώστε να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση του Home button. Αγγίξτε την οθόνη του iPad από οποιδήποτε σημείο ή εφαμρμογή βρίσκεστε με πέντε ανοιχτά δάχτυλα, κλείνοντας τα μέχρι να συναντηθούν (φαίνεται στη photo). Αμέσως θα μεταφερθείτε στην Αρχική οθόνη της συσκεύης σας.

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...