Jump to content

Interview: Ο Marc Dillon από τη Jolla μιλάει για όλα στο myphone.gr!

DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Eίναι πολλά τα 400 ευρώ για μια πρωτόλεια συσκευή όπως το Jolla.

Περιμένω με ενδιαφέρον τον διάδοχό της όμως.

είπαμε ότι είναι όντως πολλά. Για αυτο και δεν το πήρα.

Αλλα όχι να κρίνουμε το SW απο την τιμή. Το ativ s και το 920 τα πήραν για την τιμή και το HW (και για το ονομα) όχι για το is του.

Αυτό εννοούσα λέγοντας γιατί όχι αν έχει καλό hw

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Γιατί όχι αν το hw είναι καλό;

Με γενναία μείωση της τιμής θα δούμε ίσως καλυτέρα πράγματα αλλά δεν στοχεύει εκεί.

Ούτε είπαν ποτέ πως θα κυριαρχήσουν. Την διαφορά όμως θα την κάνουν.

δεν διαφωνώ και προσωπικά είμαι το τελευταίο άτομο που θέλει 10πύρηνους επεξεργαστές, θέλω καλό και αξιόπιστο λειτουργικό και καλή κάμερα! Αν τα έχει αυτά το επόμενο Jolla και με τιμή μικρότερη από αυτή που μπήκε στην αγορά τότε θα με κερδίσει κι εμένα!

Εγώ προσωπικά θεωρώ, ότι είναι μια πολύ καλή εναλλακτική πρόταση. Άλλαξα άρδην άποψη για το meego και τα αντίστοιχα meego based OS, όντας κάτοχος εδώ και δυο ημέρες ενός Ν9 (αρκετά αρνητικά, αλλά είναι νομίζω, από την έλλειψη υποστήριξης από τη μαμά). Τα gesture based controls είναι για μένα το μέλλον, ειδικά για μεγάλες οθόνες.

Τώρα για το hw, δεν νομίζω, ότι πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του κυνηγιού των specs καθεαυτών. Το σύνολο της υλοποίησης είναι για μένα που μετράει και αυτό δεν εξασφαλίζεται από μόνο μια οθόνη fullHD ή πολυπήρηνους επεξεργαστές ή πέντε κιλά ram. Και από τις πρώτες εικόνες, η jolla φαίνεται να έχει κάνει καλή δουλειά.

Περιμένω με ενδιαφέρον την ευρύτερη διαθεσιμότητα και τα μελλοντικά προϊόντα της jolla, κυρίως με την περαιτέρω "φυσική" παρουσία της στη χώρα μας και σε ό,τι έχει σχέση με την εγγύηση και το service.

Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..

το μεγάλο λάθος της εταιρίας είναι ότι θέλει να πουλήσει και συσκευές ενώ ίσος να επικεντρωθούν στο λειτουργικό που μοιάζει αρκετά καλό και να μπορεί να το προωθήσει σε διαφορετικές συσκευές και από διάφορους κατασκευαστές γιατί το όλο σχέδιο φτιάχνω τηλέφωνα με το λειτουργικό δικά μου όλα έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το λειτουργικό

που δεν είναι τίποτα άλλο από παρακλάδι του linux όπως και το android

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

Καλώς ήρθες στην παρέα μας cookieman. Περνά και απο το επίσημο τοπικ για ότι χρειαστεις. Για την υποστήριξη έχεις δικιο

@sokel δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου λέγοντας ότι είναι ένα ακομα Linux is και τίποτα παραπάνω!!

Η συσκευή πρέπει να καταλάβετε πως βγήκε ως developer edition.

Edited by aliengoa

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

το μεγάλο λάθος της εταιρίας είναι ότι θέλει να πουλήσει και συσκευές ενώ ίσος να επικεντρωθούν στο λειτουργικό που μοιάζει αρκετά καλό και να μπορεί να το προωθήσει σε διαφορετικές συσκευές και από διάφορους κατασκευαστές γιατί το όλο σχέδιο φτιάχνω τηλέφωνα με το λειτουργικό δικά μου όλα έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το λειτουργικό

που δεν είναι τίποτα άλλο από παρακλάδι του linux όπως και το android

Πρωτο. Θα το διαθεσει και σε αλλους κατασκευαστες. Αλλα πρεπει βγαλεις δικια σου συσκευη που το λειτουργικο να ειναι optimised για το hardware ωστε οι developers να ασχοληθουν με τις native χωρις να παιδευονται με emulators και dualboot σε μην optimised συσκευες.

Δευτερο. Τι εννοεις σε αντιθεση με το ιδιο το λειτουργικο; Το linux ειναι δωρεαν, αλλα οταν απο πισω υπαρχουν proprietary οπως codec, UI, εφαρμογες οπως το HERE maps , δεν ειναι δωρεαν. Σιγα μην μοιραζανε την συσκευη δωρεαν επειδη εχει linux kernel. Ξερεις ποσε συσκευες εχεις αγορασει και εχεις μεσα στο σπιτι σου με Linux kernel;

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι το Sailfish OS μπορεί να ξεφύγει από την κατηγορία Other OS;
αυτή τη στιγμή παλεύουν να ξεφύγουν απο το "others" η BB και τα wp . Έτσι πως ανοίγει η πίτα απο το android . Όλα θα κριθούν απο το ποτε θα ειναι διαθέσιμο απο άλλους κατασκευαστές. Σε συσκευές για όλα τα βαλάντια. Δείχνουν να το παλεύουν με συμφωνίες πάντως και να εξοπλίζουν το λειτουργικό ώστε να μην εχει κάποιος πρόβλημα με εφαρμογες.

Αν δεν γίνουν αυτές οι κινήσεις δεν θα υπάρχει ούτε στο others.

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι το Sailfish OS μπορεί να ξεφύγει από την κατηγορία Other OS;

Μπορεί να ξεφύγει αλλά δυστυχώς όλα εξαρτώνται από τους μεγάλους "παίκτες". Αλλιώς θα έχουμε (ίσως) επανάληψη του MeeGo (αν και ελπίζουμε να μην εγκαταλείψει το Sailfish η Jolla όπως έκανε η Nokia).

Όταν η πλειοψηφία βασίζεται στην δυάδα των Samsung και Apple και όταν κοτζάμ Nokia με τις ευλογίες της Μεγάλης Microsoft δεν μπορεί να "σπάσει" αυτο που γίνεται με τα android κινητά, ελπίζω σε λίγο να μην μείνουμε με δύο λειτουργικά (ή ένα)!

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Cookieman, και σκέψου πως το λειτουργικό του Ν9 έχει να πάρει update 2 χρονια. Φαντασου ποσο ομορφο και λειτουργικό θα ήταν σήμερα με αλλους δυο διαδόχους του Ν9 στην αγορά. Θα είχε πάρει σίγουρα 2 major updates.

Φαντασου ποσο τέλειο θα ηταν ενα Meego Harmattan 2 του 2014...

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Cookieman, και σκέψου πως το λειτουργικό του Ν9 έχει να πάρει update 2 χρονια. Φαντασου ποσο ομορφο και λειτουργικό θα ήταν σήμερα με αλλους δυο διαδόχους του Ν9 στην αγορά. Θα είχε πάρει σίγουρα 2 major updates.

Φαντασου ποσο τέλειο θα ηταν ενα Meego Harmattan 2 του 2014...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ναι γι' αυτό λέω, ότι φταίει η μαμά, που το άφησε ορφανό. Δηλ. τα θέματα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα (σιχτίρισμα, μέχρι να βάλω ελληνικό πληκτρολόγιο και να συγχρονίσω με mail for exchange), έχουν να κάνουν με το γεγονός, ότι είναι παρατημένο από τη ΝΟΚΙΑ.

Με έχουν ενθουσιάσει όμως κάποια πράγματα και ειδικά ο έλεγχος με χειρονομίες, που προσωπικά πιστεύω, ότι είναι μονόδρομος για τις οθόνες αφής και ειδικά τις μεγάλες (πραγματική επανάσταση - χειρίζεσαι μια capacitive όπως πρέπει και όχι ως resistive), και κυρίως που δείχνει το δρόμο για το multitasking με "ταπεινό" για τα σημερινά δεδομένα hw.

Νομίζω, ότι και η jolla έχει καλό δρόμο μπροστά της, αν και παράλληλα με την πρωτοπορία στην εξέλιξη του λειτουργικού της, θα πρέπει να επικεντρωθεί και στον τομέα του marketing, των πόρων αλλά και της "φυσικής" παρουσίας της σε περισσότερες χώρες.

Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..

το δοκίμασα στο SDK με simulator και πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον! όποιος θελει να το δοκιμασει χωρίς να έχει αγοράσει το κινητό μπορει να κατεβασει το SDK απο εδώ : https://sailfishos.org/develop.html ορίστε το δικό μου : http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/SailfishOSSDK1_zps16f9a176.png εχει δικο του προγραμμα SDK δεν ειναι ιδιο με του android αλλα μοιαζει και υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα. (linux, mac, win).

το δοκίμασα στο SDK με simulator και πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον! όποιος θελει να το δοκιμασει χωρίς να έχει αγοράσει το κινητό μπορει να κατεβασει το SDK απο εδώ : https://sailfishos.org/develop.html ορίστε το δικό μου : http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/SailfishOSSDK1_zps16f9a176.png εχει δικο του προγραμμα SDK δεν ειναι ιδιο με του android αλλα μοιαζει και υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα. (linux, mac, win).
Μα δεν ειναι android :worry:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ναι γι' αυτό λέω, ότι φταίει η μαμά, που το άφησε ορφανό. Δηλ. τα θέματα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα (σιχτίρισμα, μέχρι να βάλω ελληνικό πληκτρολόγιο και να συγχρονίσω με mail for exchange), έχουν να κάνουν με το γεγονός, ότι είναι παρατημένο από τη ΝΟΚΙΑ.

Με έχουν ενθουσιάσει όμως κάποια πράγματα και ειδικά ο έλεγχος με χειρονομίες, που προσωπικά πιστεύω, ότι είναι μονόδρομος για τις οθόνες αφής και ειδικά τις μεγάλες (πραγματική επανάσταση - χειρίζεσαι μια capacitive όπως πρέπει και όχι ως resistive), και κυρίως που δείχνει το δρόμο για το multitasking με "ταπεινό" για τα σημερινά δεδομένα hw.

Νομίζω, ότι και η jolla έχει καλό δρόμο μπροστά της, αν και παράλληλα με την πρωτοπορία στην εξέλιξη του λειτουργικού της, θα πρέπει να επικεντρωθεί και στον τομέα του marketing, των πόρων αλλά και της "φυσικής" παρουσίας της σε περισσότερες χώρες.

Έλα ρε! Το ελληνικό πληκτρολόγιο μπαίνει σε 30''

:)

mesinput

στα υπόλοιπα συμφωνώ!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

«Γλωσσική» Προσθήκη@Swype™ προφανώς -+27 ακόμη, περιλαμβανομένων των 2ων Εγγλέζικων- ιδανικό ταίρι του SwipeUI· 1.19.92.38839 παρεμπιπτόντως:offtopic:

Μα δεν ειναι android :worry:

Αν και δεν κατάλαβα γιατί μου το λες αυτό, το ξερω το εχω δει φυσικα! δεν ειπα οτι ειναι, γιαυτο εχει και δικο του προγραμμα αλλωστε, ενω των Nokia Χ για παραδειγμα που ειναι Android τα παιρναμε στο sdk του android και παιζουμε απο εκει ή android studio. To ακριβες link https://sailfishos.org/develop-installation-article.html πολυ μου αρέσει πάντως το περιβαλλον, δυστυχως οι τιμες των κινητων της Jolla ειναι απαγορευτικες http://shop.jolla.com/cat-jolla/jolla-1.html, ελπίζω το λειτουργικο να μπορεσει να μπει σε συσκευες android εστω με dual boot, η αντικατασταση του android δεν μου φαινεται ενδιαφερον και δεν θα την ήθελα φυσικά, μεχρι τοτε παιζουμε με sailfish SDK και simulator μεσω virtualbox :)

Edited by Nikifoross

«Γλωσσική» Προσθήκη@Swype™ προφανώς -+27 ακόμη, περιλαμβανομένων των 2ων Εγγλέζικων- ιδανικό ταίρι του SwipeUI· 1.19.92.38839 παρεμπιπτόντως:offtopic:

που χαθηκες εσυ;;;;

καιρο ειχαμε να σε δουμε!

Αναβαθμισμένος σε Pebbler πλέον, οσονούπω… υποβαθμισμένος ως Xtra Large τύπος, πρήζω την «Ηλεκτρονική» να ζητά απ' την τέως φινλανδική εισαγωγή της νέας παρέας για “το μαύρο μου βοτσαλάκι„· "Yeah! Good luck with that" σχολίαζε τις προάλλες τη σταδιοδρομία τού επανακάμψαντος ¤φυτευτού¤, σε νέο ρόλο@α(ει)γαπημένη του ΕΤΑΙΡείΑ, η φάτσαρα που γνωρίΖει παλαιόθεν Μπουλκουμεδάκο&Ταράς Μπούλμπα::ooch:☛Quest☚:alien:

*Πλήρης επιστροφή της Γιόλα μετά του Ετέρου Ημίσεός της@πάτρια εδάφη τής νυν μητριάς -& του Σωτήρη Μακρυγιάννη@δικά τους- άμα τη ελεύσει της ερχομένης 1ºμηνιάς…:frog:

Edited by w@P
Αφαίρεση off topic φωτογραφίας· επανατοποθέτηση ¿εκ παραδρομής? αφαιρεθέντος «μηδιού» εντός θέματος!