Jump to content

Πόσο επικίνδυνο είναι το Bluetooth;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδη εγινε αναφορα στα dect (ασυρματα τηλεφωνα σπιτιου) καπου διαβασα δυστυχως δεν θυμαμαι που...οτι ειναι πιο επικινδυνα απο τα κινητα τηλεφωνα!!!:!:

einai pio epikindyna logo pio palias texnologias kai alogisths xrhshs (logo xamhlwn xrewsewn sta stathera).

• 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 115
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το handsfree με καλώδιο είναι πολύ χειρότερο γιατι μεταφέρει την ακτινοβολία μέσο του καλωδίου, μην ξεχνάμε και τα κινητά με ραδιόφωνο που απαιτείται η σύνδεση του ακουστικού μιας και το καλώδιο λειτουργεί ως κεραία.....

Γιατί αυτή η χαζή άποψη κυριαρχεί παντού και μου την λένε και φίλοι μου και εκνευρίζομαι; Το handfree χειρότερο από το bluetooth; Το handsfree μεταφέρει την ακτινοβολία; Έλεος ρε παιδιά, αυτό ίσχυε στα πρώτα κινητά που δεν είχαν στο κινητό την κεραία ραδιοφώνου αλλά το ραδιόφωνο ήταν στα ειδικά handsfree. Σήμερα όλα τα κινητά με ραδιόφωνο ενσωματώνουν την κεραία μέσα και τα ακουστικά είναι απλά ακουστικά. Δηλαδή στα παλιά walkman που είχαμε, όταν το γυρνούσαμε στο ράδιο τα ακουστικά μας γίνονταν κεραία;;;

Γιατί αυτή η χαζή άποψη κυριαρχεί παντού και μου την λένε και φίλοι μου και εκνευρίζομαι; Το handfree χειρότερο από το bluetooth; Το handsfree μεταφέρει την ακτινοβολία; Έλεος ρε παιδιά, αυτό ίσχυε στα πρώτα κινητά που δεν είχαν στο κινητό την κεραία ραδιοφώνου αλλά το ραδιόφωνο ήταν στα ειδικά handsfree. Σήμερα όλα τα κινητά με ραδιόφωνο ενσωματώνουν την κεραία μέσα και τα ακουστικά είναι απλά ακουστικά. Δηλαδή στα παλιά walkman που είχαμε, όταν το γυρνούσαμε στο ράδιο τα ακουστικά μας γίνονταν κεραία;;;
Αχ, τι ακούω (διαβάζω μάλλον)... :blink: To handsfree είναι όντως κεραία ραδιοφώνου (δοκιμάστε π.χ. σε Nokia να ενεργοποιήσετε το ραδιόφωνο χωρίς το handsfree, απλά δεν παίζει). Όμως η κεραία ραδιοφώνου είναι παθητική, δεν εκπέμπει δηλαδή κάτι (λαμβάνει μόνο) και φυσικά καμία «ακτινοβολία». Αλλιώς θα είχαμε ραδιοφωνικό σταθμό και θα κάναμε εκπομπή τώρα ή όλα τα ραδιοφωνάκια θα ήταν καρκινογόνα... :rolleyes: Οπότε είναι εντελώς άσχετο το αν η κεραία του ραδιοφώνου είναι μέσα στο κινητό ή στο handsfree. Η κεραία του κινητού, ναι, εκπέμπει «ακτινοβολία», αλλά και handsfree να έχετε, παραμένει στο κινητό. Υπάρχουν βέβαια έρευνες που λένε ότι μερικές φορές και υπό πολύ ειδικές συνθήκες το handsfree μπορεί να γίνει κεραία που εκπέμπει, αλλά δεν εννοούν του ραδιοφώνου. ;)

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Συμφωνώ. Σε κάποιες περιπτώσεις λένε ότι το ενσύρματο hands free μπορεί να λειτουργήσει σαν κυματοδηγός και ένα κομμάτι της ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό να το οδηγήσει μέσα από το καλώδιο προς το ακουστικό. Σε ένα φτηνό κινητό είναι ίσως πιο πιθανό να συμβεί αυτό, πιστεύω ότι οι σοβαρές τουλάχιστον εταιρίες φροντίζουν τις απαραίτητες "λεπτομέρειες" στην κατασκευή ώστε να πνίγουν ηλεκτρομαγνητικές διαρροές προς το καλώδιο του hands free.
Read The F...ing Manual First

• 4 weeks later...
Ενω μιλατε στο κινητο και το βαλετε κοντα σε καποιο ηχειο ακουτε τον χαρακτηριστικο ηχο απο το ηχειο (ενος μικρου φορητου ραδιοφωνου) για παραδειγμα).Αν συνδεσετε το hands free στο κινητο (παντα σε κατασταση κλησης) και βαλετε τα καλωδια,ακουστικα του hands free διπλα στο ηχειο δεν ακουγεται τιποτα.Αρα τα ακουστικα και το καλωδιο tou hands free δεν πρεπει να εχουν σχεση με το σημα του κινητου,αλλα μονο με του ραδιοφωνου.

• 3 months later...

Παιδιά το δικό μου hands free ή είναι προβληματικό ή φταίει το κινητό μου.. δεν ξέρω τι να πω.. Έχω ενσύρματο hands free και πολλές φορές όταν μιλάω οι άλλοι ακούν αυτό τον ήχο που κάνουν και τα ηχεία όταν πλησιάζεις το κινητό.. Για να δω αν όντως το πρόβλημα είναι στο hands free, άνοιξα το ράδιο (όχι του κινητού), έκανα μία κλήση και πλησίασα το ακουστικό από το hands free στην κεραία του ραδιοφώνου. Μόλις το έβαζα κοντά το ράδιο έκανε παράσητα και μόλις το έπαιρνα σταματούσε. Το κινητό το είχα στην μέγιστη απόσταση που φτάνει το καλώδιο και δεν το μετακινούσα καθόλου.

Να πω οτι το hands free είναι της vodafone και όχι γνήσιο. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.. Τί μπορεί να φταίει? Τί να κάνω? Να το πετάξω?

Επίδραση ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

http://kyttariki.biol.uoa.gr/MOBILE-PHONES/ERMHS-MARGARITIS-teliko7-07-07-05.htm

Καπου προς το τελος, λεει για μια θηκη. Απο τι υλικο ειναι φτιαγμενη και που μπορουμε να το βρουμε?

Καπου προς το τελος, λεει για μια θηκη. Απο τι υλικο ειναι φτιαγμενη και που μπορουμε να το βρουμε?

στο ebay σιγουρα...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Guest dog1971

Εγώ αυτό που διάβασα τελευταία είναι ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότατο, αλλά οι μεγάλες παρενέργειες φαίνονται μετά το πέρας 10ετίας, οπότε όπου ναναι θα αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα στον πληθυσμό...

Μου θυμίζει λίγο την ιστορία με το τσιγάρο που αρχικά οι εταιρείες απέκρυπταν τις ιατρικές μελέτες και έλεγαν ότι είναι αβλαβές. Λέτε να πάμε όλοι απο καρκίνο του εγκεφάλου;

• 2 weeks later...
Επίδραση ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας:

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

http://kyttariki.biol.uoa.gr/MOBILE-PHONES/ERMHS-MARGARITIS-teliko7-07-07-05.htm

περιέχει μέσα ύφασμα το οποίο έχει επίστωση μετάλλου (αλουμινίου νομίζω) και παρεμποδίζει την διάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων

δεν γνωρίζω που υπάρχει αλλά

1) αν κατασκευάσουμε ολόκληρη τη θήκη από τέτοιο υλικό, τότε το κινητό δεν θα έχει καθόλου σήμα, άρα και η ενίσχυση θα λειτουργεί στο τέρμα άρα μέγιστη ακτινοβολία ή αν έχει κενό κάπου η θήκη η ακτινοβολία που θα διαχέεται θα είναι πολλή παραπάνω απ ότι αν είχαμε σκέτο το κινητό

2)οι θήκες αυτές κατασκευάζονται οι μισές από αυτό το υλικό, ώστε από τη μία να κόβεται η ακτινοβολία και από την άλλη να υπάρχει κανονικά, ίσως και περισσότερη αφού θα αντανακλάται.....

επίσης κάθε μεταλλική επιφάνεια αντανακλά την ακτινοβολία του κινητού, που σημαίνει ότι όταν μιλάει κάποιος μέσα σε ασανσέρ, δεχόμαστε αρκετή ακτινοβολία, όπως επίσης και όταν δίπλα μας έχει μεταλλική κολώνα

l33t )3\/&1_[]|* &2

• 3 weeks later...

γεια σας.εχω παρει ενα BLUETOOTH HEADSET(AΣΥΡΜΑΤΟ) απο πλασιο (PL B02C) και ηθελα να σας ρωτησω αν κανεις ξερει,αν το bluetooth αυτο (μπαινει στο αυτι) ή το

bluetooth με clip -καλωδιο-ακουστικο(ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ) παραγει χαμηλοτερη ακτινοβολια?