mixalis1202 Δημοσιεύτηκε February 25, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 25, 2014 http://www.hcn.gr/ Μπες στη νέα τεχνολογία των οπτικών ινών! Οι οπτικές ίνες είναι το πιο σύγχρονο είδος καλωδίωσης που υπάρχει σήμερα. Φανταστείτε μια πολύ λεπτή κλωστή, μια ίνα, κατασκευασμένη από κράμα σιλικόνης, που μεταφέρει πληροφορίες σε μορφή φωτός. Η οπτική ίνα μεταφέρει φως. Και όταν το φως αντανακλάται εξ' ολοκλήρου στο κλειστό εσωτερικό περιβάλλον της ίνας, μπορεί να ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να μειωθεί η έντασή του. Αυτο δίνει εξαιρετικά υψηλή ποιότητα ψηφιακού σήματος με εκπληκτική σταθερότητα. Η σύνδεση με οπτικές ίνες επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση της γραμμής από πολλαπλούς χρήστες χωρίς όμως να επηρεάζεται η ταχύτητα. Έτσι μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα όλες τις εργασίες σας, χωρίς να δεσμεύονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σας που θέλουν να ψυχαγωγηθούν, να κατεβάσουν ταινίες, να παίξουν παιχνίδια on line ενώ εσείς να σερφάρετε, χωρίς αναμονές η διακοπές. Από την πρώτη στιγμη που δηλώνετε την επιθυμία να γίνετε πελάτης της HCN, ειδικό συνεργείο με εξειδικευμένο προσωπικό έρχεται και ανοίγει το δρόμο στο κτίριο σας προκειμένου να περάσει τις οπτικές ίνες. Η HCN διαχειρίζεται το πρώτο και μοναδικό δίκτυο οπτικών ινών που φτάνει έως το κτήριο σας χωρίς να παρεμβάλλεται κανένα άλλο παραδοσιακό δίκτυο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. γνωριζει κανεις τιποτα για αυτην την εταιρεια? ποσο καλο ειναι το συστημα καλωδιακης συνδεσης(οπτικης ινας μεχρι το πεζοδρομιο και απο εκει με καλωδιο στο σπιτι) με το οποιο λειτουργει? αν εχει γινει ξανα συζητηση ας μεταφερθει το θεμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antipages Δημ. March 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2014 http://www.hcn.gr/ γνωριζει κανεις τιποτα για αυτην την εταιρεια? ποσο καλο ειναι το συστημα καλωδιακης συνδεσης(οπτικης ινας μεχρι το πεζοδρομιο και απο εκει με καλωδιο στο σπιτι) με το οποιο λειτουργει? αν εχει γινει ξανα συζητηση ας μεταφερθει το θεμα. Δεν υστερει σε τιποτα. Παρεχει ακριβως αυτα που αναφερονται στο site. Αν το δικτυο εφτασε στην περιοχη σου συνδεσου ανεπιφύλακτα. Στην απιθανη περιπτωση που δε μεινεις ικανοποιημενος διακοπτεις εντος 1 μηνα χωρις καμία χρέωση. Προσφερει Ιντερνετ, τελεφωνια (voip), τηλεοραση απο 15€. Ξεκαθαρες χρεωσεις, αλλα τα προβλήματα λύνονται άμεσα, ξεχνας τον ΟΤΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroumel Δημ. June 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2014 (edited) Έργα της HCN γίνονται στην Ευριπίδου. [ATTACH]46039[/ATTACH][ATTACH]46040[/ATTACH] Edited June 12, 2014 by kroumel Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythoc Δημ. July 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2014 εκανα αιτηση στην HCN μιας και ειδα απο φιλο οτι οντως επιανε τις ταχυτητες που λενε, δυστηχως ειναι πολυ μεγαλος ο χρονος που χρειαζονται για την αδεια + σκαψιμο :/ 3 στενα διαφορα ειμαι απο το παιδι που ειναι συνδρομητης και αναμενω, μπας και κανουμε "γρηγορο" Αυγουστο! :) Παράθεση One Plus 5T < Samsung Galaxy S7 Edge < Xiaomi Redmi Note 3 < Samsung Galaxy Note 4 < Samsung Galaxy S IV < Samsung Galaxy S II < iPhone 3GS < LG Arena Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroumel Δημ. July 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2014 Όταν βρέχει η ταχύτητα πέφτει αρκετά, το γνωρίζουν και δουλεύουν πάνω σε αυτό. Άντε τώρα που είναι καλοκαίρι ήμαστε καλά, τον χειμώνα με τις βροχές τι θα γίνει άραγε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythoc Δημ. July 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2014 σημερα που εριξε "λιιιιιιγη" βροχη (κατακλυσμος) θα ηθελα να μαθω πως τα πηγε... Παράθεση One Plus 5T < Samsung Galaxy S7 Edge < Xiaomi Redmi Note 3 < Samsung Galaxy Note 4 < Samsung Galaxy S IV < Samsung Galaxy S II < iPhone 3GS < LG Arena Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroumel Δημ. July 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2014 Τα ξημερώματα που ξεκίνησε η βροχή από τα 20 mbps έπεσε στα 4 για μισή ώρα. Μετά επανήλθε κανονικά. Όλο το πρωί που έβρεχε ήταν μια χαρά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Psylos_ Δημ. July 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2014 Επηρεαζεται η καλωδιακη συνδεση ιντερνετ απο τη βροχη; Υποτιθεται αυτο δεν ειναι ενα απο τα θετικα της συγκεκριμενης υλοποιησης δικτυου σε σχεση με το χαλκο; Παράθεση Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythoc Δημ. July 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2014 εχουν προβλημα με την βροχη προφανως σε καποιο σημειο που εσκαψαν.. σε ποια περιοχη εισαι φιλε kroumel? Παράθεση One Plus 5T < Samsung Galaxy S7 Edge < Xiaomi Redmi Note 3 < Samsung Galaxy Note 4 < Samsung Galaxy S IV < Samsung Galaxy S II < iPhone 3GS < LG Arena Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroumel Δημ. July 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2014 (edited) εχουν προβλημα με την βροχη προφανως σε καποιο σημειο που εσκαψαν.. σε ποια περιοχη εισαι φιλε kroumel? Αιγαίου με Κηφισίας. Εσύ? Edited July 18, 2014 by kroumel Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythoc Δημ. July 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2014 Αιγαίου με Κηφισίας. Εσύ? Κατω Τουμπα ειμαι.. ακομα περιμενω να σκαψουν :P Σκαψαν την μιση Αμφιπολεως πριν 3 βδομαδες και στριψανε Ατλαντιδος.. τωρα ξαναπεριμενουν αδεια για σκαψιμο στην Αμφιπολεως (fail) Παράθεση One Plus 5T < Samsung Galaxy S7 Edge < Xiaomi Redmi Note 3 < Samsung Galaxy Note 4 < Samsung Galaxy S IV < Samsung Galaxy S II < iPhone 3GS < LG Arena Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
motor Δημ. August 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2014 σε ποιες πόλεις παρέχει τις υπηρεσίες της αυτή η εταιρεία και εως πόση ταχύτητα; συμμετρική ή ασύμμετρη σύνδεση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythoc Δημ. August 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2014 Θεσσαλονικη μονο και αυτο σε περιορισμενες περιοχες, Καλαμαρια Χαριλαου Τουμπα. Υπαρχει και 50/50 συμμετρικη αλλα κοστιζει. Τα περισσοτερα της πακετα ειναι ασυμμετρα 20/2, 40/4 ας πουμε. Εως 120 αναφερει στο site αλλα μπορει και παραπανω με ειδικη αιτηση. Παράθεση One Plus 5T < Samsung Galaxy S7 Edge < Xiaomi Redmi Note 3 < Samsung Galaxy Note 4 < Samsung Galaxy S IV < Samsung Galaxy S II < iPhone 3GS < LG Arena Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
osalonikios77 Δημ. May 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2015 Έκανα αίτηση προ 15 ημέρων. Ήρθαν και μου έβαλαν το cable modem και κάνανε την εγκατάσταση μέσα στο μαγαζί. Όλα μια χαρά. Προσέχαν να μη λερώσουν, θέλανε και να σκουπίσουν κάτι σκόνες από μια τρύπα. Πραγματικά τα 40€ για τέλη σύνδεσης τα αξίζει μέχρι το τελευταίο € και λίγα είναι. Θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είμαι έτοιμος. Μετά σειρά παίρνει το σπίτι και bye bye χαλκος for ever. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos30 Δημ. December 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2016 Έχω παρατηρήσει πως υπάρχει ένας πάροχος σταθερής τηλεφωνίας, ιντερνετ και καλωδιακής τηλεόρασης που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Θεσ/νίκη. Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη εταιρία είναι πως φέρνει ξεχωριστό καλώδιο οπτικής ίνας στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένουμε και είναι ανεξάρτητο από το υπάρχον δίκτυο του οτε. Δηλαδή είναι μια υλοποίηση του fiber to home δικτύου. Φέρνει οπτική ίνα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας και στη συνέχεια με ομοαξονικό καλώδιο συνδέεται το ρουτερ αλλά και η τηλεόραση. Η σύνδεση οπτικής ίνας και ομοαξονικού καλωδίου γίνεται σε κουτιά όπως αυτά του φυσικού αερίου. Έχει κάνει κάποιος φίλος τέτοια σύνδεση να μας πει εντυπώσεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 Μου κάνει εντύπωση που το θέμα είναι τόσο "πεθαμένο" υπάρχει άλλο πιο ενεργό ή γράφουμε κανονικά εδώ? Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos30 Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 Λογικό να μην υπάρχει κίνηση αφού hcn υπάρχει κυρίως στην Καλαμαριά και περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, δηλαδή μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας και δεν είναι πολλοί αυτοί που αποφασίζουν να φύγουν από το κλασσικό δίκτυο και να πάνε σε οπτικές ίνες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 Με αυτή την αφορμή μπήκα να γράψω! http://www.hcn.gr/coverage.html βλέπω ξαφνικά τεράστια κάλυψη ακόμα Αμπελόκηπους και πολύ πιο δυτικά. Γνωρίζει κανείς τίποτα? Θα πάρω αύριο τηλέφωνο για πληροφορίες. Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos30 Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 (edited) Ναι, επεκτείνεται. Αυτό που παρατηρώ, από φίλους που είχαν κάνει αίτηση, υπάρχει μεγάλη αναμονή στην σύνδεση με το δίκτυο δεδομένου ότι πρέπει να αδειοδοτηθεί από τον Δήμο της περιοχής η εγκατάσταση εάν δεν έχει περάσει ίνα από την περιοχή. Δηλαδή κάνεις αίτηση και εάν υπάρχει εγκατάσταση ήδη στην περιοχή σου κοντά, δεν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Αν δεν υπάρχει τότε θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση από την hcn στον Δήμο για εργασίες εγκατάστασης της ινας κτλ... P.s Αυτό που βλέπεις σαν κάλυψη αφορά το wifi δίκτυο νομίζω που έχει με hot spots. Δεν είμαι 100% σίγουρος. Έχει κόμβους για wifi η hcn. Ωστόσο δίκτυο ίνας έχει ανατολικά. Edited October 25, 2017 by Tasos30 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 Τζάμπα χάρηκα δηλαδή.. έχουμε ακόμα δρόμο δηλαδή. Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos30 Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 Τζάμπα χάρηκα δηλαδή.. έχουμε ακόμα δρόμο δηλαδή. Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Πάρε ένα τηλέφωνο αύριο να πάρεις πληροφορίες. Το ότι έχει αυξηθεί η κάλυψη είναι σίγουρο οπότε μπορεί να έχουν φτάσει και στην περιοχή σου. Επίσης βλέπω νεα προγράμματα στη σελίδα τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. October 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2017 Θα μαθω και θα ενημερώσω αύριο! (Αν δουλευουν δηλαδή) Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Darkion43 Δημ. November 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2017 Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν έχω cyta 50 vdsl και πιάνω με το ζόρι 30 (και fastpath) με ping (ms) στα παιχνίδια γύρο στα 60-70. Ανακάλυψα την inalan που παρέχει 100-100 με 30 ευρό αλλα εδώ (Θεσσαλονίκη) δεν υπάρχει. Και μετά ανακάλυψα την hcn. Λοιπόν από το σπίτι μου 30-40 μέτρα πιο κάτω (2-3 πολυκατοικίες) υπάρχει κουτάκι της hcn οπότε σκέφτομαι ότι άμα κάνω αίτηση δεν θα έχω μεγάλη αναμονή. Οι ερώτησης είναι οι έξεις: 1) θα έχω όντως της ταχύτητες που αναφέρει (35€ Download: 60 Mbps Up: 20 Mbps)? 2) υπάρχει θέμα ασφάλειας ξέρω γω ας πούμε προσωπικά δεδομένα ( λέω αν :-P) 3) μέχρι που θα φτάσει η ινα? Γιατί πιστεύω ότι η καλώδιοση της πολυκατοικίας είναι λίγο παλιά. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά θέλω να είμαι σίγουρος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Psylos_ Δημ. November 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2017 Κάποτε η ίνα έφτανε μέχρι ένα κουτί στην είσοδο την πολυκατοικίας και μετά ανέβαινε ομοαξονικό μέχρι το router μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει πλέον η συνδεσμολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο στην HCN για να σου απαντήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες οι ίδιοι. Παράθεση Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Darkion43 Δημ. November 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2017 καλά εννοείτε θα επικοινωνήσω...άπλα και αυτοί θα λένε τα δικά τους (βλέπε ΟΤΕ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts