Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

όσο αναφορά την εγγύηση ρώτησα και εγώ πριν κανένα μήνα, η απάντηση ήταν η εξής απο τη Vodafone.

" Στον έναν χρόνο γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο, στο δεύτερο χρόνο (συνεχίζει η εγγύηση αλλά πηγαίνει για service "

τώρα απο υπάληλο το άκουσα δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται και στην πράξη.

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

Μας δουλεύουν μου φαίνεται.

Τα refurbished είναι καινούρια;

Και αν πας τη συσκευή μετά τον ένα χρόνο θα την φτιάξουν δωρεάν;

Την καλησπέρα μου κύριοι. Από σήμερα και για δύο βδομάδες θα είμαι χωρίς το iPhone μου γιατί έπρεπε να πάει service. Όταν πήγα να κάνω την παράδοση της συσκευής διαπίστωσα κάτι και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας για να ενημερωθείτε.

Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όταν αγόρασα το iPhone τον Αύγουστο του 2009 εδώ στο Βέλγιο, γνωρίζοντας το όλο θέμα με τις εγγυήσεις που είναι μονοετείς ρώτησα την πωλήτρια πόσο καιρό εγγύηση δίνουν στο iPhone και μου είπε τότε δύο χρόνια. Αγοράζοντας και το iMac 2 μήνες αργότερα έκανα ερώτηση στον πωλητή του retail store και αυτός μου απάντησε ότι η εγγύηση είναι όπως στην Αμερική για τα προϊόντα που πουλάνε: 1 χρόνος + 2 με το Apple Care.

Γνωρίζοντας ότι και στην Ελλάδα η Cosmote και η Vodafone δίνουν για το iPhone ένα χρόνο εγγύησης (κακώς) θεώρησα ότι η πωλήτρια είτε με κορόιδεψε για να πάρω τη συσκευή, είτε παρασυρόμενη από την πολιτική που ακολουθούν με τις άλλες συσκευές τους μου είπε λανθασμένα ότι στο iPhone δίνουν 2 χρόνια.

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Αφού έκανα erase όλα τα data από το iPhone έψαξα να βρω την απόδειξη αγοράς του για να το πάω στο service. Όταν τη βρήκα το μάτι μου έπεσε σε κείμενο πάνω στην απόδειξη που έγραφε ξεκάθαρα για 2ετή εγγύηση. Κατέβηκα στο κατάστημα λοιπόν και αφού τελειώσαμε τα διαδικαστικά με το RMA, ρώτησα τον υπεύθυνο που με εξυπηρέτησε αν ισχύουν τα 2 χρόνια που γράφει πάνω η εγγύηση.

Χαμογέλασε και μου απάντησε: Ναι. Προφανώς και ισχύουν. Το Βέλγιο είναι η μόνη χώρα που το iPhone πωλείται με δύο χρόνια εγγύηση. Μας υποχρεώνει ο νόμος. Τον πρώτο χρόνο εγγύησης τον καλύπτει η Apple και τον δεύτερο εμείς (σημ: αυτό σημαίνει ότι πληρώνουν στην Apple τα έξοδα επισκευής μετά τον πρώτο χρόνο).

Θυμάμαι λοιπόν το ποστ εδώ στο myphone ενός πωλητή (?) ή υπευθύνου (?) της Vodafone που μετά από κάποια παράπονα για το service γενικά έγραψε το εξής:

Πηγή

Τα bold έχουν προστεθεί από μένα γιατί εκεί είναι το ζουμί!

Ακολουθεί η απάντηση που το είχα δώσει τότε θεωρώντας λανθασμένα ότι και εδώ στο Βέλγιο το iPhone έχει μονοετή εγγύηση.

Έρχομαι λοιπόν και επαναφέρω το ζήτημα. Είναι κοροϊδία αυτό που γίνεται με τις εγγυήσεις της Apple σε όλη την Ευρώπη για όλα της τα προϊόντα. Είναι ευθύνη των εισαγωγέων και των επιμέρους Apple Stores (της Apple δηλαδή). Πρέπει η Apple και ο κάθε εισαγωγέας να καταλάβει ότι στην Ευρώπη δεν ισχύει το Αμερικανικό δίκαιο. Και επειδή δεν είμαι γνώστης ούτε του Αγγλικού ούτε κανενός άλλου Ευρωπαϊκού κράτους το δίκαιο, κάντε κάτι απλό.

Επικοινωνήστε στην Ελλάδα με τη Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή και θέστε τους το ζήτημα. Πείτε τους ότι η Vodafone και η Cosmote δίνουν το iPhone με ένα χρόνο εγγύηση. Πείτε τους ότι οι πωλητές υπολογιστών Mac δίνουν 1 χρόνο. Μιλήστε μαζί τους και δείτε τους τι θα σας πουν. Είμαι 99.99% σίγουρος ότι θα σας αναφέρουν ότι κανονικά η εγγύηση πρέπει να είναι διετής. Η δικαιολογία ότι "η Apple λέει 1 χρόνο και έτσι κάνει στην Αμερική" δεν ισχύει, είναι παράλογη και δεν ευσταθεί.

Πολύ καλά τα λες!

Έτσι είναι, όχι μόνο στο Βέλγιο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το τι ισχύει στην Αμερική δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Αν η Απλ και η κάθε Απλ θέλει να δραστηριοποιείται εμπορικά στην Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί το Ευρωπαικό δίκαιο.

Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε, όποιος δεν το κατάλαβε μου είναι αδιάφορο.

Την ίδια πολιτική ακολουθούν και η HP και η Conon (αυτές μου έχουν τύχει μέχρι τώρα) δίδοντας μονοετή εγγύηση στα προιόντα τους.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Νίκο απάντησα στο thread για τις εγγυήσεις.

Edit: Προσπάθησα να βρω αναφορές για 2 χρόνια εγγυήση αλλά πουθενά. Το μόνο που έβρισκα είναι το όνομα του ΦΕΚ με την οποία εφαρμόστηκε η κοινοτική οδηγία, αλλά το πιο κορυφαίο χρειάζεσαι συνδρομή για να κατεβάσεις την Ελληνική νομοθεσία σε pdf!

Ο ΑΚ (αστικός κώδικας) το λέει φίλε μου, δεν θυμάμαι ακριβώς το άρθρο, κάπου στις πωλήσεις (500 κάτι..)

Γιάννη, αναφορικά με το Βέλγιο απλά ανέφερα ότι μόνο εδώ το iPhone πωλείται με διετή εγγύηση. Τα Mac έχουν και εδώ όπως και παντού 1 χρόνο.

Για όλα υπάρχει λύση...

Κανε ένα search στο Cydia για το firmware 3.1.3 app. Είναι μια εφαρμογή που αλλάζει «εικονικά» την έκδοση του κινητού σου από 3.1.2 σε 3.1.3 Ετσι, δεν θα έχεις πρόβλημα για εφαρμογές που ζητούν firmware 3.1.3

δυστηχως δεν δουλεύει το app. Και respring και reboot, τίποτα :(

Λευτέρης

iPhone 3GS 32gb back in black

iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note,  iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black

Λευτέρη να σου πώ ένα άλλο κόλπο;

Πάρε το .ipa αρχείο της εφαρμογής. Μετονόμασέ το σε .zip (από χχχχχ.ipa σε χχχχχ.zip). Κάνε extract. Πήγαινε στο φάκελο Payload και μετά στο φάκελο με το όνομα της εφαρμογής και την κατάληξη .app.

Εκεί θα βρεις ένα αρχείο με την κατάληξη .plist. Φέρε το αρχείο στο desktop σου και άνοιξέ το με ένα Text Editor. Κάτω κάτω θα δεις να γράφει:

Minimun OS Version

3.1.3

Άλλαξέ το σε 3.1.2. Μετά πέτα ξανά το .plist εκεί που ήταν και κάνε overwrite. Κάνε πάλι το .zip και μετονόμασέ το σε .ipa πάλι.

Είσαι έτοιμος.

μετα τα νεα μετρα δεν βλεπω να αγοραζω κατι...

ξαναπεστο.παλι καλα που προλαβαμε και πηραμε και αυτα που εχουμε!ρε παιδια εχω ρωτησει 3,4 φορες καταντησα ενοχλητικος αλλα δεν βρηκα ακομη ακρη.πως λενε την εφαρμογη στο μηλο που βαζεις ενα τηλεφωνο απο καποιον και σου βρισκει που ειναι,πολη,οδο κτλ.καποιος μου ειπε το icaller αλλα δεν ειναι αυτο.

ξαναπεστο.παλι καλα που προλαβαμε και πηραμε και αυτα που εχουμε!ρε παιδια εχω ρωτησει 3,4 φορες καταντησα ενοχλητικος αλλα δεν βρηκα ακομη ακρη.πως λενε την εφαρμογη στο μηλο που βαζεις ενα τηλεφωνο απο καποιον και σου βρισκει που ειναι,πολη,οδο κτλ.καποιος μου ειπε το icaller αλλα δεν ειναι αυτο.

Αυτό λες Τόλη;

http://itunes.apple.com/be/app/callerid/id334831422?mt=8

Λευτέρη να σου πώ ένα άλλο κόλπο;

Πάρε το .ipa αρχείο της εφαρμογής. Μετονόμασέ το σε .zip (από χχχχχ.ipa σε χχχχχ.zip). Κάνε extract. Πήγαινε στο φάκελο Payload και μετά στο φάκελο με το όνομα της εφαρμογής και την κατάληξη .app.

Εκεί θα βρεις ένα αρχείο με την κατάληξη .plist. Φέρε το αρχείο στο desktop σου και άνοιξέ το με ένα Text Editor. Κάτω κάτω θα δεις να γράφει:

Minimun OS Version

3.1.3

Άλλαξέ το σε 3.1.2. Μετά πέτα ξανά το .plist εκεί που ήταν και κάνε overwrite. Κάνε πάλι το .zip και μετονόμασέ το σε .ipa πάλι.

Είσαι έτοιμος.

Νικόλα είσαι αρχηγός και εγώ είμαι κεφαλας :O

δεν είδα ότι πρόκειται για εφαρμογή που την «τρεχεις» για το ποια version θέλεις :O

Λευτέρης

iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note,  iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black

οχι νικο βαζεις αριθμο κινητου στην αναζητηση και βγαζει χαρτη κατι σαν google maps και σου λεει που ειναι ο κατοχος του εκεινη την στιγμη,πχ λαρισα οδο κυπρου 16.

Νικόλα είσαι αρχηγός και εγώ είμαι κεφαλας :O

δεν είδα ότι πρόκειται για εφαρμογή που την «τρεχεις» για το ποια version θέλεις :O

Δούλεψε να υποθέσω ε;

οχι νικο βαζεις αριθμο κινητου στην αναζητηση και βγαζει χαρτη κατι σαν google maps και σου λεει που ειναι ο κατοχος του εκεινη την στιγμη,πχ λαρισα οδο κυπρου 16.

Το έχεις δει αυτό το πρόγραμμα ότι υπάρχει;

Δούλεψε να υποθέσω ε;

εεεεε.....ναι:O

Λευτέρης

Γιάννη, αναφορικά με το Βέλγιο απλά ανέφερα ότι μόνο εδώ το iPhone πωλείται με διετή εγγύηση. Τα Mac έχουν και εδώ όπως και παντού 1 χρόνο.

Για Ελλάδα που ξέρω σίγουρα, τόσο το Iphone , όσο και τα Mac έχουν από το Νόμο τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.

Το τι λέει ο κάθε πωλητής είναι αδιάφορο.;)

Διάβασε αυτό (το πρώτο πόστ).

Τα λέει μια χαρά και αναλυτικά

http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-191317.html

Edited by ddr2

Δούλεψε να υποθέσω ε;

Το έχεις δει αυτό το πρόγραμμα ότι υπάρχει;

καλημερα.ναι νικο με τα ιδια μου τα ματια σε 3g μαλιστα.τελος παντων που θα παει καπου θα το πετυχω

καλημερα σε ολους παιδια :)

καλη πρωτομαγια σε ολους και (οπως φαινεται) καλο καλοκαιρι :lol:

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

@zaharakis

Φίλε Δημήτρη ετοιμάσου για κόντρες στο 1gHz!!!!

Το desire έγινε rooted πλέον και αναμένουμε καλές rom από τους "μάγειρες"!!!

Φιλικά, Θάκης

παιδιά, μου φαίνεται ότι όχι καινούργιο iphone δεν θα πάρουμε, αλλά μήπως οι ιθύνοντες μας βάλουν στο κ@λο και αυτό που έχουμε ήδη, με τα μέτρα που εξαγγέλλονται:X:cry:

BTW, το κουμπί με την ένδειξη "change country" που βρίσκεται;:(:mad:

Λευτέρης

παιδιά, μου φαίνεται ότι όχι καινούργιο iphone δεν θα πάρουμε, αλλά μήπως οι ιθύνοντες μας βάλουν στο κ@λο και αυτό που έχουμε ήδη, με τα μέτρα που εξαγγέλλονται:X:cry:

loftys αν εννοείς στο iTunes βρίσκεται κάτω-κάτω δεξιά όταν βρίσκεσαι στο AppStore (έχει και στρογγυλή σημαία με την χώρα σου) :)

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

loftys αν εννοείς στο iTunes βρίσκεται κάτω-κάτω δεξιά όταν βρίσκεσαι στο AppStore (έχει και στρογγυλή σημαία με την χώρα σου) :)

Νομίζω ότι το είπε μεταφορικά.....:rolleyes:

Τώρα που το ξαναδιαβάζω πιο προσεχτικά μάλλον χεις δίκιο ddr2. :O

Το διάβασα γρήγορα και το κατάλαβα λάθος. Thanks για την παρατήρηση σου. :rolleyes:

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Νομίζω ότι το είπε μεταφορικά.....:rolleyes:

ακριβώς αυτό, a metaphor :blink::(

Λευτέρης

@zaharakis

Φίλε Δημήτρη ετοιμάσου για κόντρες στο 1gHz!!!!

Το desire έγινε rooted πλέον και αναμένουμε καλές rom από τους "μάγειρες"!!!

Θακη,εγω θα αρκεστω στα λογια του Λευτερη:)

οτι πηραμε πηραμε.....

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

παιδια καλησπερα, ξαφνικα διαπιστωσα οτι το iPhone μou δεν λαμβανει MMS ουτε μου δινει την επιλογη να στειλω...

εχω ενα 3gs 32gb JB, παλαιοτερα (με JB) ειχα στειλει και ειχα λαβει MMS

το εχω ρωτησει και στο θεμα του 3gs, αλλα δεν πηρα απαντηση...

και ειπα να δοκιμασω και εδω την τυχη μου:D

[sIGPIC][/sIGPIC]Ericsson 197,337,388,768,688,788,T39,T68_SE P900,K500,P910,K750,W800,K800,W910,T650,C905,X1,X10mini+pro_Nokia 6150,3210,8210,7110,6510,3650,6100,6600,6680,9500_Motorola MicroTac 7500,StarTac130,V3x,K1_Panasonic G500,GD90,GD92_Siemens C25,SL45,SX1,S65_Sharp GX20,GX30_Samsung D600,B2100,Galaxy SIII, Sonim XP1, Qtek8010,2020i,S100,9100,8310_iPAQ 6515,hx4700_O2 XDA IIs_Dell Axim X51V_FSC N560_MIO A701_SONY Xperia S,J,T,,Z,Z2_Z5_iPhone 3GS,4,5.6,7

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned