soom Δημ. December 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2009 Και τωρα την εκανα ακομη καλυτερη χαχαχαχαχα :lol: :lol: :lol: :lol: Πουλάδες αν δεν κάνω λάθος; Δεν έχω ιδέα.... Εσείς έχετε πάει φαντάροι.. Εγώ είμαι μικρούλης ακόμα... :lol: :lol: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. December 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2009 Αυτό δυστυχώς είναι μεγάλη και απόλυτη αλήθεια, και εν μέρει δικαιολογείται από την ευκολία απόκτησης ενός Windows συστήματος ή έστω πρόσβασης σε αυτό. Αυτό σε συνδυασμό με το "σκονάκι" των web search engines και του κάθε blog-hits-tips website, κάνει πολλούς αν όχι τους περισσότερους Windows users να έχουν μεγαλύτερη εντύπωση για τον εαυτό και τις ικανότητές τους από όσες πραγματικά έχουν, αν έχουν (πράγμα μάλλον σπάνιο). Και αν το συνδυάσεις αυτό, με την υπερπληθώρα και την ευκολία εύρεσης wareΖ, crαckZ κλπ, κάνει αυτούς τους χρήστες από αυτοκαταστροφικούς μέχρι χοντροκέφαλους παντογνώστες καταστροφείς. Βάλε από επάνω και κάθε malware ή σκουπιδο-"optimization" software (βλεπε registry cleaners και άλλα τέτοια χαζά) που ευρέως κυκλοφορούν και που φυσικά δεν λείπουν από την εργαλειοθήκη τέτοιων χρηστών, και έχεις ένα εκρηκτικό μίγμα έτοιμο για κάθε χρήση. :lol: Από αυτά τα χάλια (και τους χρήστες) είχε μέχρι σήμερα γλυτώσει το OSX και η Apple που κυρίως περιστοιχιζόταν από "συνετούς" και πειθαρχημένους κατά βάση χρήστες, αλλά από ότι φαίνεται με μια στατιστική ματιά στα Apple discussions, ήρθε και η ώρα του να απολαύσει και αυτό το λειτουργικό τα "καλά" της πολυκοσμίας. Βλέπω σε λίγο καιρό το jail να μην αποτελεί "προνόμιο" αποκλειστικά των iPhones αλλά να επεκταθεί ευρύτερα στα Macs μήπως και σωθεί η αξιοπρέπεια του συστήματος από τα αρπακτικά. :lol: Καταρχήν το μόνο σκουπίδι στα λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows και το όνομα αυτού registry, σαν να προσκαλεί τους πάντες να καταστρέψουν το σύστημα. Από πότε χρειάζεται μάστερ φυσικομαθηματικού η πυρηνικού φυσικού για να μπορέσεις να χειριστείς τα windows. Φταίνε οι χρήστες όταν μου φέρνουν το USB δισκάκι τους για να εκτυπώσουν κάτι και προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι μέσα έχουν την συντόμευση του αρχείου και όχι το ίδιο το αρχείο ??? Αλήθεια τα windows έχουν σύστημα backup? 20 χρόνια με microsoft πρώτη φορά το ακούω, άλλα γιατί στα MAC κάθε φορά που βάζεις έναν νέο εξωτερικό δίσκο σου προτείνει να τον χρησιμοποιήσει για backup και κάθε εβδομάδα πετάγεται ένα μήνυμα ότι δεν έκανες backup. Φταίνε οι χρήστες των windows που δεν γνωρίζουν οτι τα windows έχουν backup, η όταν μου φέρνουν για επισκευή τα λαπτοπ και τους ζητάω τα δισκάκια του λειτουργικού και κανένας δεν τα έχει δημιουργήσει ????? Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Σιγά μην βγάλει και πανεπιστήμιο για να μπορεί να οδηγάει αυτοκίνητο. Αλλιώς δεν θα το λέγανε UI (user interface αλλα master guru interface) Καλά θα κάνουν να κάτσουν όλοι τους και να βελτιώσουν την επαφή του χρήστη με τα λειτουργικά, να τα κάνουν πιο προνοητικά, να επιτρέπουν περισσότερα λάθη, να συμπληρώνουν και να βοηθούν τον χρήστη. Βέβαια εγώ θα χάσω την δουλειά μου, μιας και θεωρώ την Microsoft τον μεγαλύτερο εργοδότη του κόσμου. Υ.Γ. Μην αναγκαστώ να πω την γνώμη μου για την Cisco (άλλος απατεώνας και αυτός) τουλάχιστον στην Ελλάδα. Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. December 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2009 Πουλάδες αν δεν κάνω λάθος; Α παπαπαπα, θα σας αφησω ολους στην ιδια ταξη. Πουλαδα ειναι το διακριτικο των Ιπταμενων. Τα πολυχρωμα "κουτακια" που λεει και ο φιλος μου ο El Costa ειναι οπως ειπα Παρασημα, μεταλεια, εμβληματα και διαμνημονευσεις. Τελος !!!!!!!!!!!! :mad: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2009 Α παπαπαπα, θα σας αφησω ολους στην ιδια ταξη. Πουλαδα ειναι το διακριτικο των Ιπταμενων. Τα πολυχρωμα "κουτακια" που λεει και ο φιλος μου ο El Costaε ιναι οπως ειπα Παρασημα, μεταλεια, εμβληματα και διαμνημονευσεις. Τελος !!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Μα δεν τα λένε και κάπως αλλιώς.. ;; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.. Αλλά εσείς οι υψηλόβαθμοι δεν τα ξέρετε... :lol: :p :p http://img.pathfinder.gr/clubs/images/18/15718/13.jpg Πτέραρχε, εσύ έχεις τέτοια? http://www.thiteia.org/images/Paranks2.jpg Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Μα δεν τα λένε και κάπως αλλιώς.. ;; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.. Αλλά εσείς οι υψηλόβαθμοι δεν τα ξέρετε... Εσυ δεν γλυτωνεις, θα μεινεις στην ιδια ταξη, και δεν εχεις παει και φανταρος ακομη. :happy: Πτέραρχε, εσύ έχεις τέτοια? http://www.yen.gr/wide/media/24198/gelssar.jpg Αστοχο το παραδειγμα, ο θειος ειναι του Εμπορικου Ναυτικου, του Λιμενικου, κατι τετοιο :p και επειδη ειναι και χειριστης (Ιπταμενος) μαλλον ελικοπτερου, φοραει "πουλαδα". Προλαβες ομως και την απεσυρες τη φωτο, γιατι θα σε εκραζα :p Φυσικα και εχω, (πλην "πουλαδας" ειπαμε), τι Πτεραρχος θα ημουν αλλοιως ? ;) Εφυγα με το βαθμο του Σμηναρχου ( στα διακριτικα βαθμων το Νο 5), φορουσα το μεσαιο πηλικιο με 1 κλαρα και τα υπολοιπα με ΡΜ :rolleyes: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Εσυ δεν γλυτωνεις, θα μεινεις στην ιδια ταξη, και δεν εχεις παει και φανταρος ακομη. :lol: Όταν θα πάω......... Θα τα μάθω κιόλας..! Προς το παρόν....:p Βέβαια, από εδώ και μπρος, μόνο Πεζικό.. και 9μηνο πλέον. Και μέχρι να πάω.. Έχω ακόμα... Αυτο το συνδυασμο "πουλαδας" με ζυγαρια και δαφνη δεν τον εχω ξαναδει, δεν ξερω μηπως ειναι "fake" πουλαδα Κωστή θα σε γελάσω.. Γράψε "πουλάδα" στο Google, πάτα Images και μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου...:confused: Αστοχο το παραδειγμα, ο θειος ειναι του Ναυτικου :p και επειδη ειναι και χειριστης (Ιπταμενος) μαλλον ελικοπτερου, φοραει "πουλαδα". Φυσικα και εχω, (πλην "πουλαδας" ειπαμε), τι Πτεραρχος θα ημουν αλλοιως ? ;) :O:O Πτέραρχος έγραψα εγώ... Του ναυτικού μου έβγαλε. Το διαπίστωσα αφού το έβαλα.. Μετά έβαλα άλλη φωτό αφού είδα ότι είναι του Ναυτικού (Λιμενικός)....:O Πάντως αυτές οι στολές οι επίσημες.. Είναι πολύ εντυπωσιακές.. Ιδιαίτερα σε εσάς τους "μεγάλους" είναι πολύ ωραίες.. Με τα παράσημά σας, τα χρυσά.....! Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Πριν σας πω καληνύχτα, ας σας δώσω μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τον χώρο που διάβασα.. Αν δω κάτι επίσης, αξιοσημείωτο, θα σας το γράψω. Epson iPrint: Print your iPhone photos wirelessly TK Ταχυδρομικοί Κωδικοί [Greek developers] The new iPhone 3GS charger Να πως μικραίνει και άλλο το κουτί! :D Wolfram Alpha Discount: From 40€ to 16€ Εμ οι απαράδεκτοι... Το ίδιο με το site το βάλανε 40Ε... Ήθελα να ήξερα.. Πούλησε καθόλου η εφαρμογή???? iPhone OS 3.1.3 coming soon? OS 4.0 discovered! Αυτό νομίζω το έγραψε και στο Yahoo! σε αυτό που ανέφερε και ο Κώστας-kkalog πριν από μερικές σελίδες. Όπως καταλάβαμε.. Διάβαζα στο iPhoneHellas... Αν δεν τα έχετε δει, είναι ενδιαφέροντα!!:ninja: Και κάτι άλλο.. Δεν ξέρω αν το έχετε δει.. iLocalis Είναι αξιόπιστο? Ξέρουμε κάτι?? Και τώρα, ώρα για ύπνο! Καληνύχτα! :yawn: :zzz: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Αντί για ilocalis γιατί δεν βλέπεις αυτό http://maps.google.com/maps/m?mode=latitude&source=mgc Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 1) Αγνοια ειναι, η οτι για απλα πραγματα που στα MAC τα εχεις φατσα καρτα, στα windows πρεπει να φας μια μερα μονο για να τα βρεις. Εξηγησε μας με απλα λογια πως μπορει να παρει καποιος backup σε *Windows και μετα θα γραψω εγω πως γινεται στα mac. Να δουμε ποιος τροπος ειναι απλουστερος. Εσύ ίσως να χρειάζεσαι μια ημέρα αγαπητέ Κώστα, αν και πολύ αμφιβάλλω γι'αυτό. Προσωπικά ποτέ δεν χρειάστηκα παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα στο να κάνω οτιδήποτε και ειλικρινά θα ήθελα να μου περιγράψεις κάτι με το οποίο έχεις δυσκολία. Όσο για το backup, τι απλούστερο από το πληκτρολογήσω backup στο search του start menu, ή να επιλέξω το "Backup & Restore" από το ίδιο start menu, ή αν βρίσκομαι εντός explore να επιλέξω "Backup Now" από τα property - tools του δίσκου μου. Το μόνο που θα ερωτηθώ, και αυτό μόνο εφόσον δεν έχω ξανακάνει backup είναι το ποιό δίσκο, DVD ή network path θέλω να χρησιμοποιήσω, τίποτα άλλο. Μεγάλη δυσκολία δεν λέω... :lol: Θες να μιλήσουμε και για file backup; Ναι αυτό είναι τόσο μα τόσο δυσκολότερο, αφού μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω manually ποια αρχεία ή directories θέλω να συμπεριληφθούν στο file backup. Πάντως και για τα δύο ο συνολικός χρόνος έναρξης του backup δεν είναι περισσότερος από ...δύο δευτερόλεπτα και δύο click. Τρομερό έτσι; :p Δεν χρειάζεται να προσθέσω πως από εποχής Vista, τα backup creation ή το incremental backup μετά την πρώτη τους χρήση είναι αυτόματα με μόνη επιλογή από το χρήστη του χρόνου που αυτό θέλει να γίνεται, αν φυσικά επιθυμεί τέτοιο scheduling. Τουλαχιστον εγω τοσα χρονια οταν ρωταγα, επαιρνα την ιδια απάντηση ῞backup??? αγόρασε μια εφαρμογή να κανεις την δουλεια σου, ῞ Λάθος ανθρώπους ρωτούσες Κώστα μου, sorry. :p Και μην φαντάζεσαι πως το backup των Windows όπως το περιέγραψα παραπάνω είναι η μόνη μέθοδος που παρέχουν τα Windows. Απλά είναι ο εύκολος τρόπος για οικιακούς κυρίως μέσους χρήστες, καθώς οι εμπειρότεροι προτιμούν συνήθως το folder sync αυτοματοποιημένο μέσω admin scripting ή logon command files. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει. Θαυματα δεν γινονται αλλα η registry γεμιζει σκουπίδια οχι μονο απο κακη επιλογη software αλλα απο χιλια δυο αλλα πραγματα. Όπως τι; Και τι σε ενδιαφέρει τι γεμίζει την registry και δεν σε ενδιαφέρει τι γεμίζει τα property list files του OSX; Ή μήπως έχεις την εντύπωση Κώστα πως επειδή δεν βλέπεις μέσα στα plist files τόσο εύκολα όσο "παίζεις" μέσω του regedit, αυτό πάει να πει πως δεν υπάρχουν και δεν αποθηκεύονται λεπτομερώς settings κάθε μορφής στο OSX; Ή τέλος έχεις την εντύπωση πως εκατοντάδες text - XMP property list files είναι ταχύτερα από μια indexed database όπως η registry; Τέλος γνωρίζεις άραγε πως το security model των Windows επιτρέπει διαφορετικά και ανεξάρτητα policy settings για κάθε registry key κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε κανένα text setting file όπως τα plist, και αυτό είναι ακόμα ένας λόγος που στο OSX δεν υπάρχει central policy management, κάτι που μαζί με άλλες ανάλογες ελλείψεις του OSX το κατέστησαν ανύπαρκτο σε οποιοδήποτε enterprise - corporate περιβάλλον; Αντίθετα, δεν έχω γνωρίσει χρήστη που να μην είχε κάποιο πρόβλημα μικρότερο ή μεγαλύτερο με τα windows (να πω για ιούς, να πω για οδηγούς περιφερειακών, να πω για μπλε οθόνες; ) Μόλις γνώρισες φίλε Κώστα έναν χρήστη που σχεδόν ποτέ δεν είχε πρόβλημα ιών και μάλιστα χωρίς AV ή άλλες τέτοιες ανοησίες. Όσο για μπλε οθόνες έχω να δω πάνω από μια δεκαετία, μάλλον όσο έχεις και εσύ να δεις τα εξίσου διάσημα αν και άγνωστα σε νεόκοπους Mac users "white screens" των kernel panics (ή Sad Mac στο παρελθόν). :lol: Όσο για προβλήματα φυσικά και υπάρχουν, όπως υπάρχουν σε κάθε σύστημα. Εκτός βέβαια και αν τα χιλιάδες προβλήματα για τα οποία διαβάζούμε στα Apple discussions και στα άλλα Mac forums είναι "ευλογημένα". Μεγάλη εξαίρεση τα προβλήματα οδηγών περιφερειακών, που όμως φίλε μου Κώστα είναι αναμενόμενο να τα έχει ένα λειτουργικό το οποίο υποστηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες περιφερειακών, πρακτικά δηλαδή οποιοδήποτε φτιάχτηκε ή θα φτιαχτεί, σε αντίθεση με κλειστά όσον αφορά το hardware λειτουργικά όπως το OSX που το μόνο που υποστηρίζει είναι κάποια μετρημένα ελάχιστα και μόνο αυτά που έχουν την ευχή της Apple. Ξέρεις όπως λέει και ένας καλός μου φίλος, είναι εύκολο να μην έχεις προβλήματα με αφροδίσια νοσήματα αν δεν κάνεις sex. :lol: (β) Λόγω αρχιτεκτονικής του συστήματος δεν υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθεί "πονηρό" πρόγραμμα αν δεν δώσεις εσύ την έγκριση αποδεχόμενος να εγκατασταθεί κάτι με root δικαιώματα σε ρητή ερώτηση που σου κάνει το σύστημα. Το ίδιο ακριβώς είναι και στα Windows φίλε μου Κώστα. Τίποτα δεν εγκαθίσταται, rooted ή μη χωρίς την έγκριση του user. Η ερώτηση όμως του 1.000.000 δολαρίων είναι "τι θα εμποδίσει τον άσχετο χρήστη να πατήσει OK επιτρέποντας αυτή την εγκατάσταση;". Και η απάντηση νομίζω είναι η ίδια και στα δύο λειτουργικά, έτσι δεν είναι; Απλή λογική ή μάλλον έλλειψή της θα έλεγα... :lol: Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και οι δυό μας φίλε Κώστα, αν υπάρχει κάτι που μέχρι πρόσφατα "έσωζε" τα Mac, αυτό δεν ήταν το λειτουργικό ή οι μηχανισμοί ασφάλειάς του, αλλά η μικρή του διάδοση που δεν καθιστούσε το OSX "ελκυστικό" ως στόχο. Βλέπεις όμως τα πράγματα αλλάζουν και μαζί με την αύξηση της εμπορικότητας ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται αυτά τα προβλήματα, είτε με τη μορφή ιών είτε με μορφή malwares και worms τα οποία πρόσφατα έφτασαν ακόμα και στο iPhone. Το τίμημα της επιτυχίας βλέπεις... :) Καταρχήν το μόνο σκουπίδι στα λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows και το όνομα αυτού registry, σαν να προσκαλεί τους πάντες να καταστρέψουν το σύστημα. Να ξαναρωτήσω ότι και προηγουμένως φίλε Γιάννη. Τι διαφορά έχει η registry από τα XML settings files, η οποία διαφορά επιβαρύνει το σύστημα; Θα χαρώ να ακούσω την απάντησή σου, αν και όσο και αν στίψεις το μυαλό σου δεν πρόκειται να βρεις καμμιά απολύτως που αποτελεί αρνητικό "προνόμιο" της registry και εδώ είμαι να το συζητήσουμε όσο θέλεις. Το αντίθετο μάλιστα, θέλεις να ενημερώσουμε τους φίλους μας για τις διαφορές performance στο indexing και retrieval μεμονωμένων entries σε ένα XML file και σε μια indexed B-Tree database όπως η registry για να δούμε γιατί είναι απαγορευτική η χρήση text settings files όταν το performance και το policy management είναι τα ζητούμενα; Ή μήπως θα χρειαστεί να επαναλάβω πως τα plists για παράδειγμα όπως και οποιοδήποτε text file σε οποιοδήποτε λειτουργικό δεν μπορεί να έχει διαφορετικά ACL και user rights για κάθε κλειδί ούτε και record locking κάτι που καθιστά αυτή τη μέθοδο εντελώς ακατάλληλη για οποιοδήποτε managed system; Ας μην καθόμαστε λοιπόν να αναμασούμε τις ανοησίες που γράφονται στο web χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν του τι πραγματικά ισχύει και πως λειτουργούν στην πραγματικότητα οι μηχανισμοί αποθήκευσης ρυθμίσεων σε όλα τα λειτουργικά και τι πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα αυτοί οι μηχανισμοί έχουν. Άσχετο, αλλά καταφέραμε να το κάνουμε "PC vs MAC" και μάλλον ενοχλούμε την καλή παρέα άρα καλύτερα να την κάνουμε για κανένα άλλο thread αν πρόκειται να το συνεχίσουμε. :) Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Φίλε Θάνο τώρα μιλάμε για την ασφάλεια του λειτουργικού η για την ταχύτητά του; Δεν μπορούσε ο μακακας που σκέφτηκε την registry να την καρακλειδώσει μετά την εγγατάσταση και να χρησιμοποιηται μια δεύτερη για όλα τα σκ@t@ που μπένουν μετά ;;; Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Φίλε Θάνο τώρα μιλάμε για την ασφάλεια του λειτουργικού η για την ταχύτητά του; Δεν μπορούσε ο μακακας που σκέφτηκε την registry να την καρακλειδώσει μετά την εγγατάσταση και να χρησιμοποιηται μια δεύτερη για όλα τα σκ@t@ που μπένουν μετά ;;; Και για τα δύο μιλάμε Γιάννη, και για την ασφάλεια και για την ταχύτητα καθώς και τα δύο είναι ζητούμενα. Εκτός δε από αυτό, και σχετικά με την ερώτησή σου, ήδη δημιουργούνται διαφορετικά registry hives έστω και αν το registry editor ως εφαρμογεί τα παρουσιάζει εννιαία. Δεν είναι όμως καθώς η registry αποτελείται από περισσότερα του ενός κομμάτια και αντίγραφα, αν και αυτό είναι άσχετο εντελώς με ότι συζητούμε. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος με το θέμα των registry σκουπιδιών που συνηθίζουν να αναφέρονται τα FUD του web, θα σου θυμίσω πως η registry όπως και τα INI text files στο παρελθόντος, ή τα plist, τα XML files και κάθε setting mechanism, δεν καταχωρούν τίποτα περισσότερο από απλά setting values και φυσικά αναφορές σε εξωτερικά dependencies με τη μορφή runnable modules, dynamic linked libs, COM ή DCOM servers και πάει λέγοντας. Καταλαβαίνεις όμως πως εφόσον ένα τέτοιο reference παραμείνει orphan μετά το uninstall της εφαρμογής, είτε είναι text file entry είτε registry key είτε XML είτε plist το ίδιο κακό κάνει στο σύστημα και φαντάζομαι πως συμφωνείς και εσύ. Οπότε που το πρόβλημα με την registry συγκεκριμένα τη στιγμή που αυτή λειτουργεί ακριβώς όπως τα text files αλλά χωρίς τους εγγενείς περιορισμούς τους; Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνούμε, και το λέω κυρίως για τους φίλους που το αγνοούν, πως τα Windows στο παρελθόν text files σαν τα plist χρησιμοποιούσαν. Μόνο που οι πάρα πολλοί περιορισμοί αυτού του απλοικού μηχανισμού και η απόλυτη αδυναμία scaling και management καθώς και οι ανάγκες roaming server based storage έκαναν απαραίτητη την χρήση της central db-based registry. Η μήπως φαντάζεται κανείς πως θα μπορούσαν για παράδειγμα τα Mac να μπουν ποτέ στο χώρο του enterprise computing και στα domain nets με εκατοντάδες σκόρπια plist files επαναλαμβανόμενα σε servers και clients χωρίς κεντρικό ιεραρχημένο setting store; :lol: Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Φίλε μου θάνο νομίζω ότι έχεις κόλλημα με την μικρομαλακή Οπως και να είναι κατασκευασμένη η registry έχει πρόσβαση ο κάθε κερ@τ@σ και μπορεί να την πηδήξη ανελέητα. Δυστηχώς οι γνώσεις σου άλλα λένε και άλλα λέει η μικρή μου ομολογουμένως πείρα. Μην υποθέτεις ότι είμαι fan της apple απλός αγανακτισμένος χρήστης της μικρομαλακής. Το έχω ξαναδηλώσει είναι μακράν το χειρότερο λειτουργικό που πέρασε από τα χέρια μου. Δυστηχώς είμαι αναγκασμένος να δουλεύω με αυτά. Σαν τεχνικός τα windows είναι ένα συρτάρι που βγάζει λεφτά αλλά σαν ιδιοκτήτης ιντερνετ καφέ από το 2000 είναι ένας εφιάλτης. Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Φίλε μου θάνο νομίζω ότι έχεις κόλλημα με την μικρομαλακή Οπως και να είναι κατασκευασμένη η registry έχει πρόσβαση ο κάθε κερ@τ@σ και μπορεί να την πηδήξη ανελέητα. Κόλλημα Γιάννη μου δεν έχω, με την έννοια του άνευ λόγου και αιτίας φανατισμού. Αν είχα τέτοιο κόλλημα μάλλον δεν θα μιλούσαμε τώρα εδώ στο συγκεκριμένο topic ούτε θα ήμουν κάτοχος iPhone και μέχρι πρόσφατα αρκετών Mac. Αυτό που έχω είναι μια ψιλοαλλεργία στην "εύκολη" κριτική άποψη εναντίον είτε της MS είτε των Windows είτε οποιουδήποτε άλλου συστήματος ή εταιρείας, όταν δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένα τεκμήρια. Ένα κόλλημα που επίσης έχω είναι εναντίον των ανοησιών που γεμίζουν το web, ότι και αν αφορούν αυτές εξωγήινους και θεωρίες συνομωσίας ή φαντασιώσεις περί registry κλπ. :lol: Όσο συγκεκριμένα για την registry δεν έχει πρόσβαση ο κάθε κερ@τ@ς όπως λες, αλλά ο admin - root, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα εκατοντάδες αρχείων του /Library/Preferences folder στο OSX. Όσο μπορεί ο κάθε κερ@τ@ς να πηδήξει τη registry (αν έχει admin rights) άλλο τόσο μπορεί να πηδήξει και αυτά τα αρχεία. Τώρα το αν ο κάθε οικιακός κυρίως χρήστης θεωρεί τον εαυτό του τον μέγα "αδμινιστράτορα διαχειριστάρα" που δεν κωλώνει και θέλει να δουλεύει ως root ή να αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις είτε του OSX είτε του UAC είτε του WD, ή ακόμα χειρότερα να παρεμβαίνει σε πράγματα για τα οποία έχει μαύρα μεσάνυχτα (βλέπε registry, services κλπ) τότε δεν του φταίει το σύστημα ούτε η MS ούτε η Apple αλλά το κεφάλι του το ...κλούβιο. :lol: Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loftys Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 καλημέρα, παίδες :yawn::happy: αγαπητοί μου φίλοι Γιάννη, Θάνο, απ΄ότι διάβασα, είστε και οι δύο αρκετά για να μην πω πολύ, ενημερωμένοι για το θέμα windows - osx. Μπορώ να ρωτήσω κάτι όμως; Κατάλαβα καλά ή όχι ότι τελικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς κανενός είδους AV; και ότι όλα εναπόκεινται στην αντίληψη του χρήστη; δλδ τόσο καιρό, που φορτώνουμε τα πισιά μας με ένα σωρό AV, κάνουμε λάθος; και όταν ανά καιρούς βγαίνουν διάφορες ειδοποιήσεις τύπου "προσοχή μην ανοίξετε e-mail τάδε ακόμα και από γνωστό σας" , είναι υπερβολές; :O:O ρωτάω σαν απλός χρήστης, διορθώστε με αν κάνω λάθος... Παράθεση Λευτέρης iPhone 3GS 32gb back in black iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note, iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Εγω Παιδια παντως αφηνω οποιον θελει να μην βαλει ποτε αντιβαιρους στο πισι του!! Ειναι χρονια τωρα που δεν βγηκε ακρη με αυτην την σκεψη... Τωρα θα βγαλετε εσεις;:lol: ειναι στην κριση κ την εμπειρια του καθενος τι πρεπει η τι θελει να κανει η οχι! Καιρος ειναι να μου πει και καποιος οτι χρησιμοποιει ιντερνετ μπανκινγκ και δεν εχει αντιβαιρους και να πρεπει να του πω και μπραβο απο πανω;;:p εγω ποτε δεν αφησα πισι χωρις αντιβαιρους!! Με το kaspersky τα τελευταια 5-6 χρονια εχω ξεχασει τι θα πει λειτουργικο προβλημα η φορματ σε windows!!!! Απλα το καλυτερο και το πιο σταθερο... Φυσικα ειναι η φτωχη προσωπικη γνωμη μου, απο την μικρη εμπειρια μου στα windows τα τελευταια 14χρονια... δεν ειμαι προγραμματιστης ουτε κ προκειται να γινω,μιλαω παντα σαν απλος χρηστης αυτων. Την καλημερα μου σε ολους!!:) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Λευτέρη καλημέρα. :) Το AV είναι απαραίτητο εφόσον κάποιος λαμβάνει, χρησιμοποιεί, δοκιμάζει ή έχει αρχεία (κυρίως binary) άγνωστης προέλευσης. Αυτό φυσικά ισχύει σε κάθε λειτουργικό, συμπεριλαμβανομένου του OSX καθώς δεν αληθεύουν αφελείς ισχυρισμοί κάποιων fans πως δήθεν τα Mac δεν έχουν ιούς και άλλα τέτοια χαζά. Γι'αυτό άλλωστε και η ίδια η Apple στην περίπτωση του OSX επισήμως συστήνει τη χρήση του. Όμως και στην περίπτωση της MS και της Apple η σύσταση αυτή δεν αφορά όλους ούτε φυσικά την ύπαρξη realtime AV. Το δεύτερο γιατί πολύ απλά κάποιος που ελέγχει τα ύποπτα αρχεία ή mail attachments κατά την παραλαβή τους δεν χρειάζεται να "τυρρανάει" το σύστημά του με realtime - alltime AV που μόνο resources καταναλώνουν και ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων και παρενεργειών σε επίπεδο τόσο software όσο και hardware. Το ότι δεν αφορά όλους τους χρήστες, και το ότι δεν το χρειάζονται όλοι είναι λίγο πολυπλοκότερη υπόθεση και αφορά κύρια έμπειρους χρήστες ή εταιρικούς οπότε και τα setup τους γίνονται επιμελώς από γνώστες IT techs. Με απλά λόγια, ειδικά στα Windows υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός policies και security settings, που σε συνεργασία με non-admin user account μπορούν να προφυλάξουν πρακτικά άριστα ένα σύστημα, πολύ καλύτερα ακόμα και από οποιοδήποτε AV ή antimalware τα οποία ως επί το πλείστον είναι στην κυριολεξία σκουπίδια. Αυτό φυσικά, όπως άλλωστε και στην περίπτωση χρήσης realtime protection, απαιτεί συναίνεση και υπευθυνότητα και από τον χρήστη. Φυσικά στην περίπτωση εταιρικών ή critical setups, η "υπευθυνότητα" επιβάλλεται μέσω policies χωρίς δυνατότητα αναίρεσης. Ο έμπειρος πάλι χρήστης δεν χρειάζεται κανενός είδους επιβολή καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρει τι να αποφύγει, δεν χρησιμοποιεί για ψύλλου πήδημα admin-rights account, ούτε πατάει OK σε ότι τον ρωτά το σύστημα, ούτε και τρέχει να εφαρμόσει ότι ανόητο tip ή δήθεν optimization trick διάβασε σε κάποιο site. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις φίλε Λευτέρη, AV και άλλα τέτοια είναι χρήσιμα ίσως επικουρικά αλλά στην κυριολεξία απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε αδαείς και εντελώς απρόσεχτους χρήστες που ταυτόχρονα έχουν την κακιά συνήθεια να τρέχουν ότι βρουν και από όπου το βρουν, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τις προειδοποιήσεις του ίδιου του συστήματος για επικίνδυνες ενέργειες. Τώρα θα μου πεις τέτοιους χρήστες θα τους σώσει ένα realtime AV; Αν θες την άποψή μου, όχι. Ούτε θα τους σώσει και επιπρόσθετα τους δίνει και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Και στα όσα χρόνια ασχολούμαι τα περισσότερα "μολυσμένα" συστήματα που είδα είχαν AV πολλές φορές και δύο μάλιστα (άλλη βλακεία και αυτό αλλά όντως συμβαίνει). Αντίθετα έχω συνεργάτες που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ A/V (όπως και εγώ άλλωστε), και σχεδόν ποτέ δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα. :) Και για να συνοψίσω, κάποιος που σήμερα για παράδειγμα χρησιμοποιεί Windows, ειδικά με UAC enabled, δεν τρέχει αφελώς καθημερινά με admin rights και προσέχει τι εγκαθιστά δεν έχει την παραμικρή ανάγκη AV ή άλλων τέτοιων μέτρων. Αντίθετα αν όλη μέρα τριγυρνά ως administrator, καταργεί το UAC γιατί έτσι θέλει, θεωρεί το Windows Defender περριτό, δεν προσέχει τι εγκαθιστά, πατάει OK σε οποιοδήποτε prompt dialog αδιαφορώντας για το τι γράφει, πειράζει τη registry και τα services γιατί έτσι διάβασε σε κάποιο κ@λ@site, αφήνει ορθάνοιχτο το f/w για να περνά άφοβα το μουλάρι του και θεωρεί τον εαυτό του παντογνώστη και άτρωτο, αυτός καλό είναι και AV να βάλει, και καμμιά προσευχή να κάνει και κανένα ψυχίατρο να δει. :lol: Αν πάλι εσύ Λευτέρη ή κάποιος άλλος χρήστης χωρίς να υποπύπτει σε όλα αυτά τα "έκτροπα" αλλά σε μερικά μόνο, αλλά συνετά κρίνει πως δεν μπορεί να τηρήσει όλα τα security standards τότε ένα επικουρικό AV δεν θα τον βλάψει πολύ. Και λέω πολύ, γιατί ανώδυνο και χωρίς παρενέργειες AV δεν υπάρχει. Το αντίθετο είναι η κύρια αιτία άπειρων προβλημάτων και side effects τα οποία κακώς μεν αλλά συνήθως αποδίδονται σε hardware ή software issues του λειτουργικού ή των εφαρμογών του. Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
L10nH34Rt Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Διαβάζω τα γραφόμενα του Θάνου και ομολογουμένως, δεν καταλαβαίνω γιατί απαντάει έτσι.... Δεν είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις τη registry και όλα τα "καλά" που περιέχει, τα οποία συσσωρεύονται σε ένα μεγάλο αρχείο που ο Η/Υ το κάνει parse στο boot, με τα άκακα .plist αρχεία στα MAC. Έλεος δηλαδή!!! Φυσικά και δεν κάνουν την ίδια ζημιά. Όσο και να θες να μας δείξεις ότι κάτι ξέρεις χρησιμοποιώντας τους τεχνικούς όρους και αναλύοντας abbreviations μάλλον το αντίθετο πετυχαίνεις στο μάτι του έμπειρου χρήστη :p Φιλικά πάντα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Και η δική μου άποψη είναι πως το antivirus είναι sine qua non για ένα PC με Windows, ειδικά τώρα με τη συνεχή πρόσβαση στο δίκτυο. Και εγώ έχω το AVast Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Δεν είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις τη registry και όλα τα "καλά" που περιέχει, τα οποία συσσωρεύονται σε ένα μεγάλο αρχείο που ο Η/Υ το κάνει parse στο boot, με τα άκακα .plist αρχεία στα MAC. Έλεος δηλαδή!!! Φυσικά και δεν κάνουν την ίδια ζημιά. Όσο και να θες να μας δείξεις ότι κάτι ξέρεις χρησιμοποιώντας τους τεχνικούς όρους και αναλύοντας abbreviations μάλλον το αντίθετο πετυχαίνεις στο μάτι του έμπειρου χρήστη :p Σε πρώτη φάση, και πάντα φιλικά, δεν νομίζω φίλε L10nH34Rt πως σε πρόσβαλλα λέγοντας πως "θες να δείξεις πως κάτι ξέρεις" και τα λοιπά. Στα επιστρέφω λοιπόν λέγοντάς σου πως εντελώς κατά τύχη όπως εσύ υποθέτω ξέρεις τα της δουλειάς σου, γνωρίζω και εγώ αρκετά καλά τα της δικής μου και σίγουρα δεν επιδιώκω να "διακριθώ" μέσα σε μια παρέα φίλων από τους οποίους ούτε αναγνώριση ούτε αρχηγία διεκδικώ ούτε κανένα αρχηγικό τίτλο φέρω ούτε νύφη ψάχνω. Ξέρεις την εφηβία και όλα αυτά τα στραβά της την πέρασα πριν δυόμισι και κάτι δεκαετίες. Αυτά σαν διευκρίνηση και συγγνώμη για το ύφος αλλά όφειλα να απαντήσω ανάλογα με το δικό σου. Κατά δεύτερον, εσύ ο έμπειρος χρήστης πριν χαρακτηρίσεις ως "άκακα" οποιαδήποτε text files είτε plist, είτε ini είτε οτιδήποτε είναι αυτά, θα πρέπει πρώτα να μου πεις πόσο διαφορετική είναι μια περιττή reference εγγραφή σε αυτά ή στη registry. Καθόλου λέω εγώ εκτός αν έχεις αντίθετη άποψη οπότε εδώ είμαι να το αναλύσουμε. Όσο για το parsing μόνο τα system - kernel και hal settings γίνονται parsing κατά το boot, όχι τα user ούτε αυτά που αφορούν τα user apps, που και ακόμα αν γινόταν το ζητούμενο δεν είναι το parsing αλλά η κλήση και εκτέλεση των DLIB/COM components (το σύνολο σχεδόν των οποίων είναι user classes) και που δημιουργεί και τα προβληματα όταν αυτά αναφέρονται σε ορφανά ή conflicted files. Α και επί τη ευκαιρία συγγνώμη που δεν μετάφρασα τα "DLIB" "COM" και "conflicted". Δεν το έκανα καλέ μου φίλε όχι για να παραστήσω τον "σπουδαίο" αλλά γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να τα πω. Θα χαρώ όμως να ακούσω από εσένα την προτεινόμενη μετάφραση που δεν θα σε ενοχλούσε και δεν θα παρεξηγούσες και σου δίνω το λόγο μου πως θα την χρησιμοποιώ στο μέλλον. :) Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Ακριβως Δημήτρη, σαν απλοι χρηστες μιλάμε βαση αυτων που βλέπουμε και κρίνουμε αναλογα με οσα συμβαινουν σε μας. Μπορει να μην πρόκειται για ιούς αλλα κατεβάζοντας διαφορα για χρηση κυρίως WWM όλο και κάτι περναει. Γινεται να μην χρησιμοποιεις antivirus, αλλα θα πρεπει να καταργήσεις το download, να μπαινεις μονο σε γνωστά sites, να βαζεις μονο αγορασμενες εφαρμογές γιατι πέρα απο τις σπασμενες, οι free κρυβουν πολλα. Θανο κανουμε μια συζητηση για ενα θεμα που λογο οτι ειναι μερος της δουλειας σου το γνωρίζεις σε βαθος. Ομως οπως τόσες φορες επανελαβα, σε μας τους lite χρηστες για τους οποιους προορίζονται αυτα τα λειτουργικά, δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα και αλλα βγαινουν στην πράξη. Σαν νεος mac user δεν μπορω να σου απαντησω τώρα - πιθανώς να μπορω σε κανα χρόνο - για το τι συμβαινει σ ενα mac εξ αιτίας των σκουπιδιών. Ομως αυτα που διαβαζω σε διαφορα φορα, άλλα λενε, κανενας δεν εχει παραπονεθει για μειωμενη αποκριση του συστηματος μετά από κάποιο διάστημα. Και ξερεις οι mac users, οσο δυναμικά και αν τα υποστηρίζουν, εχουν μηδενική ανοχή σε προβλήματα. Θα δοκιμασω να πάρω backup στο notebook και θα επιχειρησω φορματ και επαναφορά. Ελπίζω να πάνε ολα καλά γιατι το εχω χαρίσει στην γυναικα μου και ποιός την ακούει μετα.:worry: Ομολογώ ότι απο το 1995 και μετα δεν εχω ξαναπιάσει στα χερια μου βιβλιο για χρηση windows. Η λεγόμενη ῞βοήθεια῞ πάντα μου εφερνε αλεργία οταν χρειαζομουν να βρω κάτι, αφου για να φτασω σ αυτο που ζητω επρεπε να περασω απο αλλα 10 βηματα του στυλ μηπως αυτο, μηπως το αλλο κ.λ.π. Μετα εμπλεξα με τα λαπτοπ και σταματησα εντελως να ασχολουμαι περα απο το να κάνω φορματ μια φορα τον χρόνο και να ξαναπερναω τα *XP απο το cd συν τα αρχεια μου, που ειχα σώσει τα πρωτα χρονια στον σερβερ και μετεπειτα οταν αρχισαν να κυκλοφορουν, σε εξωτερικο σκληρό. Δεν εκθιάζω την λειτουργικότητα των mac, επειδη ετσι πρεπει να κάνω, σαν καλός νεος mac user. Το αντιθετο θα ελεγα, αφου φροντισα απο την αρχη να κανω αναφορές στα οποια αρνητικά όπως ανεπάρκεια στην χρηση ειδικών προγραμματων φτιαγμανων για windows. Αυτό που υποστηριζω και επαναλαμβανω διαρκώς είναι: Σαν νεος χρηστης δεν δυσκολευτηκα πουθενα στην καθημερινη μου χρηση, ολα οσα χρειαζεται να ξερω βρισκονται μπροστά μου και δεν απαιτηται να διαβασει κανεις βιβλια για να μπορεσει να δουλέψει ενα mac. Το μονο που χρειαζεται είναι μια δυο μερες προσαρμογή. Τίποτα άλλο. Αν το αγοράσει Παρασκευή, την Δευτερα θα είναι ετοιμος να πάει στην δουλεια του και να κανει οτι και πριν με πολυ πιο γρηγορο και απλουστερο τροπο.:) Φαντάσου καποιον που ξεκινησε με Mac, να αποφασίσει να κάνει το ίδιο με windows. θα χάσει τον μπουσουλα. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Δεν αντιλέγω Κώστα στα περί της προτίμησής σου στο Mac. Είπαμε πως γι'αυτό ακριβώς υπάρχουν πολλές επιλογές σε κάθε τι, ώστε ο καθένας μας να βρίσκει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Και φυσικά παρόλο που η δική μου προτίμηση είναι εντελώς διαφορετική, ούτε τα Mac υποτιμώ ούτε την Apple το αντίθετο μάλιστα. Απλά όφειλα να διευκρινήσω κάποιες παρανοήσεις σχετικά με τα Windows, το backup, τη registry κλπ, έτσι κουβέντα για να γίνεται. Από την άλλη όμως, όπως πολλές φορές έχουμε συζητήσει τα στραβά της MS π.χ με τα WM ή με τα Windows με το ίδιο ανοιχτό μυαλό θα πρέπει να ακούμε και να συζητούμε και αντίστοιχες απόψεις για τομείς όπου πραγματικά πάσχει το άλλο στρατόπεδο, όσο και αν αυτό "υποτιμά" λίγο τις προτιμήσεις μας. Άλλωστε από την αρχή τόνισα πως δεν είναι θέμα μας το X vs Y που δεν βγάζει πουθενά ούτε και έχει κανείς μας να κερδίσει τίποτα από ένα ακόμα flame. :) Τέλος πάντων, εγώ σταματώ εδώ γιατί προφανώς παρερμηνεύτηκε η συμμετοχή μου στη συζήτηση, όχι φυσικά από εσένα φίλε Κώστα, και δεν θα ήθελα για μια χαζοκουβεντούλα να χαλάσουμε τη διάθεση κανενός μας μέρες που είναι. :) Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Πριν λιγες σελιδες καποιος ρωτησε αν υπαρχει site που να δειχνει ποιες εφαρμογες ειναι σε προσφορα εκτος απο αυτο λοιπον που αναφερθηκε, μπορειτε να κατεβασετε απο το appstore την εφαρμογη pandorasbox :D Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Καλημέρα στην παρέα, Θάνο μου πραγματικά πιστεύω ότι οι γνώσεις σου τουλάχιστον θεωρητικά ξεπερνούν κατα πολύ τις δικές μου. Αλλά αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι δεν φταίει ο χρήστης που μέχρι και τα xp μπορούσες να είσαι admin χωρίς password. Τώρα να ρωτήσω και κάτι που με τρώει πολλά χρόνια, εάν πάρουμε έναν δίσκο με xp και τον βάλουμε σε διαφορετικό μηχάνημα και δεν ανοίγει , υπάρχρει τρόπος να το «ζωρίσουμε» να ανοίξει με τους τυπικούς drivers της εγκατάστασης; Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο θα με διευκόλυνε τρομερά στην δουλειά μου. Παράθεση http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 καλημερα παιδες ολα καλα...; τι νεα; επιτελους εδω μετα απο 2 μερες χιονι.....ειδαμε ηλιο.... οσον αφορα τις προσφορες καλο ειναι και το ispazio.net η Ιταλικη του εκδοση ενημερωνεται διαρκως. Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2009 Αλλά αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι δεν φταίει ο χρήστης που μέχρι και τα xp μπορούσες να είσαι admin χωρίς password. Όχι βέβαια Γιάννη. Ανοησία των Windows ήταν. Και πάλι βέβαια μιλάμε για τον μέσο ψιλοαδαή χρήστη, γιατί ο έστω και λίγο έμπειρος ούτε χωρίς password θα άφηνε το admin account αλλά ούτε και θα το χρησιμοποιούσε για τίποτα άλλο εκτός από αυτό για το οποίο προοριζόταν. Τώρα να ρωτήσω και κάτι που με τρώει πολλά χρόνια, εάν πάρουμε έναν δίσκο με xp και τον βάλουμε σε διαφορετικό μηχάνημα και δεν ανοίγει , υπάρχρει τρόπος να το «ζωρίσουμε» να ανοίξει με τους τυπικούς drivers της εγκατάστασης; Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο θα με διευκόλυνε τρομερά στην δουλειά μου. Να ανοίξει απλά ή να λειτουργήσει σταθερά και μόνιμα; Γιατί καταλαβαίνεις πως δεν είναι μόνο το σύστημα που εμποδίζει κάτι τέτοιο, αλλά και οι εφαρμογές και ειδικά τα settings τους. Πάντως τις περισσότερες φορές για στοιχειώδες τουλάχιστον recovery ανοίγει normal και ακόμα ευκολότερα σε safe mode όπου έτσι και αλλιώς δεν χρησιμοποιούνται τρίτα extensions και drivers. Εξαιρoύνται φυσικά οι περιπτώσεις mirror, dynamic volumes, και αυτές που ο συνδυασμός δίσκος - controller χρησιμοποιεί τρίτο driver που δεν φορτώνεται σε safe mode και είναι ίσως ασύμβατος (ο driver) με την αρχιτεκτονική του νέου συστήματος. Και φυσικά η περίπτωση να μην είναι active volume κάτι που διορθώνεται από το disk management. Αν πάλι θες απλά Γιάννη να ανοίξει για τίποτα recover αρχείων, settings, reg hives κλπ κάντον απλά mount στο WinPE και τελείωσες. Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts