Jump to content

Τα κατοικίδιά μας

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

φίλοι μου θέλω μια γρήγορη απάντηση για κάποιον που ξέρει. Εχω δυο γατάκια το πολύ δύο βδομάδων. η μητέρα τους χαθηκε. Και εδω και 2 μέρες δεν τρώνε φυσιολογικα γιαυτο και ειναι λίγο υποτονικά. Ειδικά το ένα. Τα μάτια τους έχουν ψηλο ανοίξει. Αγορασα μπιμπερο και γάλα για γάτες απο ένα κτηνίατρο.

Τα γατάκια ναι μεν τραβανε δυο τρεις ρουφιές οχι ομως με την όρεξη τους. Μηπως ειναι λόγο οτι ειναι αταιστα και εχουν ψηλο παρατήσει την δύναμη τους? Να τα πιέσω λίγο να τρώνε? Η να μην τα πιέζω?

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

πρεπει να τα πιεσεις να τρωνε, τουλαχιστον ετσι με ειχε πει γιατρος παλιοτερα... πρεπει να παιρνουν δυναμεις, οσο πιο πολυ τρωνε τοσο το καλυτερο

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Για να δουμε. Το ένα γατάκι που ειναι πολύ λιποσαρκο συνέχεια βγάζει κραβγουλες λες και κοιμαται-ψιλοπονάει. Ελπιζω να μην επαθε αυτο που λενε για τα παιδια στην αφρική πως δεν πρέπει να τρώνε αποτομα αλλα ειδικο ορό.

Τώρα το ένα το εχω στην κοιλιά μου για να τραβάει θερμοτητα γιατι μου φαινεται πως τα ποδαράκια του ειναι κρύα.

Δεχτές ολες οι συμβουλές.

γιατι δεν συμβουλευεσαι καποιον κτηνιατρο ?

μίλησα με την κτηνίατρο που πήρα την τροφή. Ομως οι περισσοτερες παρατηρήσεις τις βλεπω τώρα που ειμαι μαζί τους. Δεν μπορω να την πάρω τώρα. θα σχολασε εξάλλου.

To μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τα εξασφαλίσεις ένα ζεστό μέρος, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες και να ταΐζεις το γάλα τους, ακόμη και με το ζόρι. Θα τα δίνεις γάλα δυο-τρεις φορές την ημέρα. Αρχικά, θα σε παιδέψουν, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα συνηθίσουν. Κάτι ακόμη, να τα έχεις ένα περιορισμένο μέρος που θα κινούνται, είναι μικρά και καλό θα ήταν να μην διανύουν μεγάλες αποστάσεις γιατί θα χρειάζονται πολλή ενέργεια και δεν την διαθέτουν ακόμη.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Βάλε τα σε ένα κουτί και από πάνω μια λάμπα για να τα κρατά ζεστά. Συχνό τάισμα, από λίγο γάλα κάθε φορά και υπομονή.

Δυστυχώς τα γατάκια πέθαναν. Δεν ξέρω αν εφταιγα εγώ με τον τροπο που τα τάισα 3-4 φόρες, αν τους προκάλεσα κάτι σαν πνιγμο που διαβασα στο νετ, αμα γεμίσουν τα πνευμονια τους γάλα.

Ή αν ήταν απο πριν σε ασχημη κατασταση γιατι η μανα ειναι η πρωτη της γέννα.

Αυτη τη στιγμή που γράφω, ακουσα κατι στην πορτα και ήταν η μαμα γάτα! Δεν ξερω αν πρεπει να χαρώ, να λυπηθω η να θυμώσω μαζι της.

Δεν ειναι ουτε ταλαιπωρημενη ουτε τιποτα χτυπημενη. Μονο ψηλο ανήσυχη. Μηπως λογο της πρωτης της γέννας ειναι απειρη? Δεν ειχε ξανα φυγει για 4 μέρες μεχρι προχτες.

Εξηγειτε μήπως η συμπεριφορά της?

Δυστηχως δεν ειναι ολες οι γατες καλες μανες :mad:. Στη γειτονια μας εχουμε μια που ταιζουμε, φετος εμεινε 2 φορες εγκυος αλλα και τις δυο φορες τα παρατησε και πεθαναν η ρουφιανα.
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΜΑΕΤΖΙΜΑ!

Δυστυχώς τα γατάκια πέθαναν. Δεν ξέρω αν εφταιγα εγώ με τον τροπο που τα τάισα 3-4 φόρες, αν τους προκάλεσα κάτι σαν πνιγμο που διαβασα στο νετ, αμα γεμίσουν τα πνευμονια τους γάλα.

Ή αν ήταν απο πριν σε ασχημη κατασταση γιατι η μανα ειναι η πρωτη της γέννα.

Αυτη τη στιγμή που γράφω, ακουσα κατι στην πορτα και ήταν η μαμα γάτα! Δεν ξερω αν πρεπει να χαρώ, να λυπηθω η να θυμώσω μαζι της.

Δεν ειναι ουτε ταλαιπωρημενη ουτε τιποτα χτυπημενη. Μονο ψηλο ανήσυχη. Μηπως λογο της πρωτης της γέννας ειναι απειρη? Δεν ειχε ξανα φυγει για 4 μέρες μεχρι προχτες.

Εξηγειτε μήπως η συμπεριφορά της?

Αν η μαμά γάτα τα τάιζε τουλάχιστον για τις πρώτες 4-5 εβδομάδες, θα ήταν καλύτερα, τα γατάκια θα μπορούσαν να πιουν μετά και το γάλα που τα βάζεις και έπειτα να ξεκινήσουν να τρώνε και περαιτέρω. Τώρα και να τα ψάξει είναι αργά.

Το χρυσόψαρο είναι πολύ ανθεκτικό ψάρι και μπορεί εύκολα να επιβιώσει σε μια απλή κοινή γυάλα.

Από εκεί και πέρα εάν θες, μπορείς να πάρεις δυο αγγελόψαρα μικρά που είναι όμορφα και με διάφορα χρώματα. :)

ναι, τα ξερω. εχουν περασει αρκετα απο τα χερια μου :)

το ενα μαλιστα πρεπει να το ειχα 4-5 χρονια το οποιο μεγαλωσε κιολας :lol:

αλλα το αυτοκτονησα απο τον 6ο οροφο :(

ισως ξαναπαρω (αν και θελω ενυδρειο με πολλα και διαφορετικα ψαρια) χρυσοψαρο ή κανα χελωνακι :p

Επειδή ανέφερες για ενυδρείο, για τί χωρητικότητα μιλάμε; ( πόσα λίτρα;)

Μπορείς να βάλεις κιχλίδες, υπάρχουν σε πολλά χρώματα.

δεν εχω αποφασισει ακομη για ενυδρειο. το σκεφτομουν και παλιοτερα αλλα ναυαγησαν τα σχεδια μου :( επισης δε πιστευω να εχω χρονο να ασχοληθω με αυτο

το μονο ευκολο ειναι το απλο χρυσοψαρο, απλα να το εχω. και μαλλον σε κατι τετοιο θα καταληξω.

για γυαλα τωρα... εχει η μητερα μου κατι βαζα (για λουλουδια). μπορω να το βαλω εκει μεσα ή θα παθει ψυχολογικα? :lol: (εστω για τα 3 δευτερολεπτα μνημης του :lol:)

το μονο ευκολο ειναι το απλο χρυσοψαρο, απλα να το εχω. και μαλλον σε κατι τετοιο θα καταληξω.

για γυαλα τωρα... εχει η μητερα μου κατι βαζα (για λουλουδια). μπορω να το βαλω εκει μεσα ή θα παθει ψυχολογικα? :lol: (εστω για τα 3 δευτερολεπτα μνημης του :lol:)

δεν νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη λυση :p

οσο για το τελευταιο ειναι ψεμα... βγηκε απο μια καταπληκτικη ερευνα που ελεγε οτι αφου ξαναπερναει απο το ιδιο σημειο, εχει ξεχασει οτι εχει βρεθει ηδη εκει (λες και εχει πολλα μερη να επισκεφτει:lol::lol:)

Συμβουλή μου, επισκέψου ένα αντίστοιχο κατάστημα, αγόρασε μια γυάλα των 10-20 λίτρων, διακόσμησε την με άμμο και κανα δυο φυτά και βάλε μέσα δυο μικρά χρυσόψαρα. Όλα μαζί να σου βγουν 40-50 ευρώ. :)

ο γατος μου, αγουροξυπνημενος :D http://img641.imageshack.us/img641/897/10102009202.jpg

ο γατος μου, αγουροξυπνημενος :D http://img641.imageshack.us/img641/897/10102009202.jpg

τελειος ειναι ο γατουλης σου......θελω κι εγωωωωωωωωωω!!!

τελειος ειναι ο γατουλης σου......θελω κι εγωωωωωωωωωω!!!

ευχαριστω :D σου προτεινω ανεπιφυλακτα μια γατα (βασικα γατο) ειναι πολυ πιο ευκολα ζωα απο τους σκυλους, πιο καθαρα και ξεκουρστα (ουτε μπανιο καθε τοσο, ουτε τσιμπουρια, ουτε βολτα 2-3 φορες τη μερα, μονο μερα παρα μερα την αμμο του)

παιδια κανας τροπος να τον αδυνατισω λιγο? ειναι στειρωμενος (ας ειναι καλα οι γυναικες του σπιτιου :mad:) και απο τοτε εχει παχυνει λιγακι... παιζω καθε μερα μαζι του και δεν του βαζω φαι συνεχεια αλλα κανενα αποτελεσμα, παραμενει χοντρος :lol:

ευχαριστω :D σου προτεινω ανεπιφυλακτα μια γατα (βασικα γατο) ειναι πολυ πιο ευκολα ζωα απο τους σκυλους, πιο καθαρα και ξεκουρστα (ουτε μπανιο καθε τοσο, ουτε τσιμπουρια, ουτε βολτα 2-3 φορες τη μερα, μονο μερα παρα μερα την αμμο του)

παιδια κανας τροπος να τον αδυνατισω λιγο? ειναι στειρωμενος (ας ειναι καλα οι γυναικες του σπιτιου :mad:) και απο τοτε εχει παχυνει λιγακι... παιζω καθε μερα μαζι του και δεν του βαζω φαι συνεχεια αλλα κανενα αποτελεσμα, παραμενει χοντρος :lol:

μ αρεσουν και μενα τρομερα οι γατες οπως και τα σκυλια αλλα στο σπιτι δυστυχως δεν θελει κανεις αλλος....:mad:

Δειτε εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3515808#post3515808

το λιονταρογατο μου :lol: και παρακατω αλλη μια φωτο...

Jason the Greek

• 8 months later...
Μια βοηθεια βρε παιδια.Δινω στη σκυλα μου ξηρα τροφη Royal Canin mature veterinary που την πουλανε ΜΟΝΟ οι κτηνιατροι που εχουν και μαγαζι με ειδη κτηνιατρικα.Το θεμα ειναι οτι απο εκει που την επαιρνα λογω κρισης δεν μπορει να κανει μεγαλη παραγγελια μια και η συγκεκριμενη τροφη ειναι μονο για ψωνια σαν και μενα :lol::lol:.Γνωριζει κανενας να υπαρχει πουθενα αλλου?Βασικη προυποθεση:Θα πρεπει να λεει στα πλαγια την λεξη VETERINARY γιατι απλη βρισκω και στα κοινα pet shop.Ευχαριστω εκ των προτερων.
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements