doomx Δημοσιεύτηκε September 14, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 14, 2003 Μετά τις διακοπές βρήκα το pc να μην ανοίγει και αφού είχε καεί motherboard και ο intel celeron έκανα μια αντικατάσταση με ένα m/b Gigabyte GA-7VT600 και έναν Athlon XP 2400+ συν τα παρελκόμενα σε RAM, κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό. Στο νέο λοιπόν σύστημα αρχικά έκλεινε πάλι μόνο του και δεν άνοιγει παρα μόνο αφού είχε περάσει λίγη ώρα (να σημειώσω πως η m/b έχει thermal shutdown). Ταυτόχρονα κάτι γινόταν και με το τροφοδοτικό και δεν δούλευε καλά. Αφού μου αλλάξαν όλες τις συσκευές που είχε το σύστημα, τώρα δεν έχω τέτοια προβλήματα, αλλά το thermal shutdown είναι disabled και η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάνει τους 75 C σε χοντρό ζόρισμα πχ divx. Να πω πως ο επεξεργαστής είναι box και η ψύξη που έχει είναι εργοστατιακή της amd. Οι τιμές αυτές είναι καλές για τον επεξεργαστή μου ή πρέπει να αγχώνομαι; (Η AMD δίνει τιμές φυσιολογικής λειτουργίας μέχρι 85, αλλά αν όλα ήταν καλά γιατί έκλεινε το pc μόνο του για να "προστατευτεί"; Επίσης τα utilities που είχε το cd της gigabyte δεν κάνουν hardware monitoring για να βλέπω από τα windows (xp) τη θερμοκρασία, ενώ παλιότερες εκδόσεις είχαν και αυτή τη λειτουργία. Τώρα χρησιμοποιώ το CPUCool 7.2.7 αλλά είναι shareware και με χαλάει. Έχει κανείς άλλη λύση για τέτοιο προγραμματάκι; Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2003 Έχεις υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία στη cpu! Καλό είναι να μην φτάνει τους 70 C. Καλύτερα να πάρεις κάποιο άλλο ανεμιστηράκι. Προτίμησε κάποιο thermaltake (http://www.checkmate.gr). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. September 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2003 οι ψυκτρες της AMD ειναι χαλια παρε καινουρια, χαλκινη και βαλε και κανενα ανεμιστηρακι στο κουτι Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2003 Σωστά, πριν το ξέχασα. Καλό θα είναι να μπουν δύο ανεμιστήρες στο κουτί. Ένας χαμηλά μπροστά να βάζει αέρα και ένας πίσω ψηλά να βγάζει. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomx Δημ. September 14, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2003 Μα αφού η AMD δίνει αυτό το ανεμιστηράκι στο box, μάλλον με αυτή τη θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να αντέχει η cpu; Δεν έχει ελέγξει τις θερμοκρασίες και αν το εργοστασιακό της box αντέχει ή όχι; Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amorealex Δημ. September 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2003 Έχεις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Έχω Athlon XP 1900+ και το μεγαλύτερο που έχω δει είναι 53 βαθμοί Κελσίου με χοντρό ζόρισμα και καύσωνα. Κάνε αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά παραπάνω. Καλύτερη ψύκτρα στον επεξεργαστή και κουτί με δύο ανεμιστηράκια. Επίσης κατέβασε το Motherboard Monitor για να παρακολουθείς συνεχώς τη θερμοκρασία μέσα από τα Windows. Παράθεση Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. September 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον doomx Μα αφού η AMD δίνει αυτό το ανεμιστηράκι στο box, μάλλον με αυτή τη θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να αντέχει η cpu; Δεν έχει ελέγξει τις θερμοκρασίες και αν το εργοστασιακό της box αντέχει ή όχι; Γιατι η AMD δεν ειχε υπολογισει τις θερμοκρασιες που εχει στην Ελλαδα. Αν ερθει ο χειμωνας θα δεις οτι οι θερμοκρασιες να πεσουν. Επισης καλο ειναι το καλοκαιρι το κουτι να ειναι ανοικτο, ετσι επιτρεπει καλυτερη κυκλοφορια του αερα. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. September 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Γιατι η AMD δεν ειχε υπολογισει τις θερμοκρασιες που εχει στην Ελλαδα. Αν ερθει ο χειμωνας θα δεις οτι οι θερμοκρασιες να πεσουν. Επισης καλο ειναι το καλοκαιρι το κουτι να ειναι ανοικτο, ετσι επιτρεπει καλυτερη κυκλοφορια του αερα. Τρομερό λάθος αυτό φίλε fumantsu. Αν έχεις το κουτί ανοικτό δεν είναι δυνατή η δημιουργία ρεύματος αέρα με αποτέλεσμα να πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα. Το έχω διαβάσει σε δικτυακό τόπο για overclockers. Στο νέο λοιπόν σύστημα αρχικά έκλεινε πάλι μόνο του και δεν άνοιγει παρα μόνο αφού είχε περάσει λίγη ώρα (να σημειώσω πως η m/b έχει thermal shutdown). Ταυτόχρονα κάτι γινόταν και με το τροφοδοτικό και δεν δούλευε καλά. Αφού μου αλλάξαν όλες τις συσκευές που είχε το σύστημα, τώρα δεν έχω τέτοια προβλήματα, αλλά το thermal shutdown είναι disabled και η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάνει τους 75 C σε χοντρό ζόρισμα πχ divx. Να πω πως ο επεξεργαστής είναι box και η ψύξη που έχει είναι εργοστατιακή της amd. Την εγκατάσταση της cpu την έκανες εσύ ή στην έκαναν; Έγινε σωστή χρήση θερμοαγώγιμης σιλικόνης; Επίσης τα utilities που είχε το cd της gigabyte δεν κάνουν hardware monitoring για να βλέπω από τα windows (xp) τη θερμοκρασία Λάθος κάνεις. Κάνουν και μάλιστα πολύ καλό. Δοκίμασε το Easy Tune (ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι ακριβώς.) Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον astrolabos Τρομερό λάθος αυτό φίλε fumantsu. Αν έχεις το κουτί ανοικτό δεν είναι δυνατή η δημιουργία ρεύματος αέρα με αποτέλεσμα να πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα. Το έχω διαβάσει σε δικτυακό τόπο για overclockers. Nαι, το φυσιολογικό αυτό είναι. Όμως, πολλές φορές λόγω των καλωδίων και άλλων προβλημάτων, π.χ. όχι καλά ανεμιστηράκια, πολλές συσκευές, η ροή αέρα μέσα στο κουτί δεν είναι επαρκής. Σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να είναι ανοιχτό το κουτί. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomx Δημ. September 16, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 Την εγκατάσταση μου την έκαναν στο μαγαζί που το πήγα για να δουν τι είχε γίνει από την αρχή. Και ένα άλλο θέμα με τις ψύκτρες και τα ανεμιστηράκια είναι ο θόρυβος. Αυτό που έχω τώρα (Box) δουλεύει στις 3300 στροφές οπότε κάνει πολύ λίγο θόρυβο. Αν βάλω κάτι καλύτερο θα κάνει αναγκαστικά φοβερό θόρυβο (το πρόβλημα είναι η θερμοκρασία, οπότε για να την κρατάει χαμηλά θα δουλεύει παντα "ψηλά"). Ένας φίλος μου έχει μια volcano 9 (νομίζω) και κάτι φρικτό θόρυβο. Έχει κάποιος καμιά ιδέα για να αποφύγω τον θόρυβο; Γιατί αν είναι να έχω χαμηλές θερμοκρασίες αλλά να κάνει σαν ηλεκρτική σκούπα, τι να το κάνω; Σημ: Η θερμοκρασίς του συστήματος παραμένει στους 35 βαθμούς παρά τους 70 της cpu. Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια ανεμιστηράκια της zalman που είναι αρκετά πιο αθόρυβα από τα υπόλοιπα. Πάντως αν δεις τα περισσότερα σχετικά sites, αναφέρουν τον θόρυβο (σε db) και μπορείς να καταλάβεις περίπου τι γίνεται πριν αγοράσεις. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. September 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον astrolabos Τρομερό λάθος αυτό φίλε fumantsu. Αν έχεις το κουτί ανοικτό δεν είναι δυνατή η δημιουργία ρεύματος αέρα με αποτέλεσμα να πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα. Το έχω διαβάσει σε δικτυακό τόπο για overclockers. Την εγκατάσταση της cpu την έκανες εσύ ή στην έκαναν; Έγινε σωστή χρήση θερμοαγώγιμης σιλικόνης; Λάθος κάνεις. Κάνουν και μάλιστα πολύ καλό. Δοκίμασε το Easy Tune (ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι ακριβώς.) Η θεωρια των sites απο την πραξη ειναι μια μεγαλη αποσταση που πρεπει να την διανισεις για την δεις. Εξηγησε μου γιατι (με ολους τους AMD που ειχα) με 2 ανεμιστηρες εισαγωγης και 3 εξαγωγης σε full tower και γαματο cooler το καλοκαιρι με κλειστο το κουτι 65 με 70 σε idle και με ανοικτο 52 με 57; Και αυτο καθε καλοκαιρι. Δοκιμασε το και τωρα προλαβαινεις. Τα συγχρονα cooler σπρωχνουν τα αερα προς τα κατω και ετσι οταν υπαρχει διασκορπιση (και λογικα ανακυκλωση) αερα του εσωτερικου χωρου του κουτιου η θερμοκρασια του cooler πεφτει καθως δεν ζεσταινεται υπερβολικα ο εσωτερικος αερας. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomx Δημ. September 16, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον mcde Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια ανεμιστηράκια της zalman που είναι αρκετά πιο αθόρυβα από τα υπόλοιπα. Πάντως αν δεις τα περισσότερα σχετικά sites, αναφέρουν τον θόρυβο (σε db) και μπορείς να καταλάβεις περίπου τι γίνεται πριν αγοράσεις. Όλα τα "καλά" ανεμιστηράκια σε χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν 20 db θόρυβο αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες δουλεύον πολύ γρήγορα οπότε και κάνουν τρελό θόρυβο γύρω σα 40-50 db!! Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. September 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 βαλε υδροψυξη αφου σε ενδιαφερει τοσο ο θορυβος 0 db και χαμηλες θερμοκρασιες Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. September 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον doomx Όλα τα "καλά" ανεμιστηράκια σε χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν 20 db θόρυβο αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες δουλεύον πολύ γρήγορα οπότε και κάνουν τρελό θόρυβο γύρω σα 40-50 db!! Στο site του κατασκευαστή φαίνονται αυτά. Για το ανεμιστηράκι της zalman που αναφέρω, απ'ότι έχω δει είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να παρέχει επαρκή ροή αέρα χωρίς να γυρίζει σε πολλές στροφές. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest percis Δημ. September 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 Τι να πώ και γώ ρε παιδία; Έχω έναν Athlon XP 2000+ απρουσάριστο και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες του είναι 80-85 C (χειμερινές 50-60 C)* έχοντας βέβαια και ξεχωριστό ανεμιστηράκι για το κουτί!!! Έλεος. Και να ‘ταν μόνο αυτό… δεν θα με ένοιαζε και πολύ. Και να καιγότανε ο επεξεργαστής στα … μου θα έπαιρνα έναν άλλον. Αυτό που με πειράζει είναι ο θόρυβος του ανεμιστήρα του επεξεργαστή, ο οποίος είναι ξεχωριστός (δεν υπήρχε μαζί με τον επεξεργαστή) και δουλεύει στις 5500 rpm (χάλκινος)!!! Και αποτέλεσμα 0!!!!. Τώρα θέλω να αγοράσω μία καλύτερη ψύξη και με πολύ λιγότερο θόρυβο. Τι μου προτείνετε μέχρι 150 € ;;; *Με ανοικτό κουτί η θερμοκρασία έπεφτε γύρω στους 5 C. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest percis Δημ. September 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2003 http://www.hpphoto.com/sessions/496521389222/26276465lg.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest percis Δημ. September 19, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2003 Ρε παιδιά κάποιος ας μου απαντήσει! Δεν είναι πολύ περίεργο το φαινόμενο αυτό. Οι θερμοκρασίες τουλάχιστον εμένα μου φαίνονται υπερβολικές. Τώρα έκανα και κάτι άλλο. Τρύπησα από αριστερά το κουτί (ο απελπισμένος) και συνέδεσα το ανεμιστηράκι του υπολογιστή με ένα σωλήνα έως την τρύπα της αριστερής πλευράς του κουτιού. Έβαλα όμως τον ανεμιστήρα αυτή τη φορά ανάποδα, να βγάζει δηλαδή τον ζεστό αέρα έξω, με σκοπό ο ζεστός αέρας να βγαίνει κατευθείαν έξω, χωρίς να παγιδεύεται στο κουτί και να ανεβάζει την θερμοκρασία του. Επίσης συνέδεσα και το ανεμιστηράκι του κουτιού στο εμπρός μέρος κάτω από τον σκληρό για να βάζει κρύο αέρα στο κουτί. Τελικό αποτέλεσμα; Ο επεξεργαστής έπιανε λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες από αυτές του ανοικτού κουτιού ή τουλάχιστον καθυστερούσε να τις φτάσει. Επίσης ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή πιάνει τώρα 6178 rpm από 5600 περίπου παλιά. Τελικές θερμοκρασίες: Cpu 84 C Μotherboard 34 C σκληρού 38 C εξωτερική θερμοκρασία 29 C. Όλα αυτά μετά από λειτουργία 3 ωρών. Γιατί όταν ρωτάω άλλους που έχουν και αυτοί amd μου λένε ότι έχουν 50 C, μήπως φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο;. Όποιος ξέρει τι μπορεί να φταίει τον παρακαλώ να μου απαντήσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. September 19, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2003 Η θερμοκρασίες σου είναι υπερβολικές. Έλεγξε άν έχει μπεί σωστά η ψυκτρα στον επεξεργαστπη και άν έχει θερμοαγώγιμη πανω. Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. September 19, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2003 Πάντως ρε παιδιά και μένα μου φαίνονται ψιλουπερβολικά όλα αυτά, έχω εδώ και ένα χρόνο έναν AMD στα 1800+ και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα στους 40 βαθμούς το καλοκαίρι με το καύσωνα και το δωμάτιο έβραζε ολόκληρο και ο υπολογιστής πρόβλημα δε μου δημιούργησε κανένα παρόλο που έκλεινε 12ώρα ανοιχτός μιας και δε τον κλείνω και ποτέ. Τώρα άρχισε να σκούζει που και που το ανεμιστηράκι και μου φαίνεται θέλει άλλαγμα. Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JiMk Δημ. September 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2003 Δοκίμασε να ανοίξεις το κουτί και να δεις τις θερμοκρασίες... και αν έχεις πτώση.... Δοκίμασε αρχικά να βάλεις θερμοαγώγιμη... κατα προτίμηση Artic silver ceramique. Και αν πάλι έχιεις πρόβλημα πάρε μια globalwin cak4-88T ψύκτρα με 30ευρώ. Παράθεση Motorola MPX220 + 1GB MiniSD Sandisk http://www.danasoft.com/sig/JiMk.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomx Δημ. September 20, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον JiMk Δοκίμασε να ανοίξεις το κουτί και να δεις τις θερμοκρασίες... και αν έχεις πτώση.... Δοκίμασε αρχικά να βάλεις θερμοαγώγιμη... κατα προτίμηση Artic silver ceramique. Και αν πάλι έχιεις πρόβλημα πάρε μια globalwin cak4-88T ψύκτρα με 30ευρώ. File mou ksereis se ti taxutites douleuei to anemistiraki kai genika an kanei thoruvo? Giati kai emena pianei 70 vathmous alla me to anemistiraki tou box na douleuei stis 3300 Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thman Δημ. September 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2003 αυτες τις θερμοαγωγιμες ρε παιδια απο που μπορουμε να τις βρουμε? πουθενα online? Παράθεση http://img64.photobucket.com/albums/v195/oikono79/acropolis/07230045.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest percis Δημ. September 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον doomx File mou ksereis se ti taxutites douleuei to anemistiraki kai genika an kanei thoruvo? Giati kai emena pianei 70 vathmous alla me to anemistiraki tou box na douleuei stis 3300 Το ανεμιστηράκη δουλεύει στις 6000 rpm και κάνει πολύ! θόρυβο, η ψύχτρα είναι χάλκινη. Το stepeasy 2.0 και το Motherboard Monitor 5 δείχνει 77C ενώ το Bios δείχνει 85 +/- 3, ποιο να πιστέψω; Πρόσφατα του έκανα και overclocking από 1663 στα 1740 και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου. Δεν είναι και αυτό πολύ περίεργο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. September 20, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον percis Το ανεμιστηράκη δουλεύει στις 6000 rpm και κάνει πολύ! θόρυβο, η ψύχτρα είναι χάλκινη. Το stepeasy 2.0 και το Motherboard Monitor 5 δείχνει 77C ενώ το Bios δείχνει 85 +/- 3, ποιο να πιστέψω; Πρόσφατα του έκανα και overclocking από 1663 στα 1740 και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου. Δεν είναι και αυτό πολύ περίεργο; Κοίτα, γενικότερα το BIOS πάντα δειχνει θερμοκρασίες πιο πάνω από τις κανονικές, για λόγους ασφαλείας. Τώρα, στο δια ταύτα, έχεις σκεφτεί μήπως ο σένσορας της θερμοκρασίας τησ cpu είναι χαλασμένος; Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts