Black_Drag0n Δημοσιεύτηκε December 24, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 24, 2013 Η αιθαλομίχλη μου προκαλεί δύσπνοια και κάποιες παροδικές εχοχλήσεις στην καρδιά. Μιας που είμαι κυρίως σπίτι, θέλω να αγοράσω έναν ιονιστή. Άκουσα πως ο BREATHE AIR REVITALIZER είναι πολύ καλός για 80€, αλλά κάνει για το σκοπό που τον θέλω; Ξέρετε κάποιον καλό γι' αυτό το σκοπό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. December 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2013 Δυστυχώς με έναν ιονιστή δεν πρόκειται να πετύχεις πολλά πράγματα. Χρειάζεται air purifier, o οποίος να χρησιμοποιεί συνδυασμό μεθόδων για τον καθαρισμό του αέρα και να έχει υψηλή παροχή καθαρισμού αέρα, ειδικά αν τοποθετηθεί σε μεγάλο δωμάτιο. Για τις διάφορες μεθόδους καθαρισμού του αέρα, διάβασε εδώ. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. December 28, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 (edited) Όλο αυτό το διάστημα μελετούσα σχετικά με το τοξικό νέφος (αυτή είναι η επιστημονική ονομασία της αιθαλομίχλης, παρόλο που θέλουνε να ακούγεται πιο ανόδυνο). Ο BREATHE AIR REVITALIZER καθαριστής αέρα είναι. Απλά αρχικά νόμιζα ότι ιονιστές και καθαριστές αέρα είναι το ίδιο. Θα πρέπει να ρωτήσω πόσο ισχυρό HEPA φίλτρο έχει. Θέλω να πιάνει τα σημαντικότερα PM2.5, οπότε χρειάζεται ΜΕRV 9-12 ή καλύτερο. Πόσο ακριβώς πιστεύετε ότι χρειάζεται; Επίσης, θέλω να εξουδετερώνει το μονοξύδιο του άνθρακα. Ποιό φίλτρο το κάνει αυτό; Πάντως για τον BREATHE AIR REVITALIZER λέει "Αποτρέπει την δημιουργία μονοξειδίου του άνθρακα" (δες εδώ, μετά τη μέση της σελίδας). Δεν ξέρω αν εννοεί ότι το εξουδετερώνει κιόλας. Εκτός από αυτά, χρειάζεται να εξουδετερωθεί κάτι άλλο που να σχετίζεται με το τοξικό νέφος; Η αιθάλη είναι κάτι ξεχωριστό ή είναι οτιδήποτε παράγεται αρχικά αυπό την καύση, πριν ενωθεί με το οξυγόνο; Δε μπόρεσα να καταλάβω. Ευχαριστώ πολύ! Edited December 28, 2013 by Black_Drag0n Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. December 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 Σίγουρα ένας καθαριστής αέρα θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η ποιότητα αέρα εντός ενός δωματίου, όμως δεν υπάρχει λύση με υψηλή απόδοση εκτός και αν απομονωθεί το σπίτι από τον έξω κόσμο και τοποθετηθεί κεντρικό σύστημα καθαρισμού του αέρα με αεραγωγούς. Πρακτικά όλες οι μικρότερες εγκαταστάσεις έχουν περιορισμούς. Στο άρθρο που σου παρέθεσα, έχει στο τέλος πηγή την EPA όπου αναλυτικά ορίζει τους ρύπους και πως αντιμετωπίζονται. Δεν είναι μόνο τα μικροσωματίδια αλλά και οι πτητικές ουσίες και λοιποί αέριοι ρύποι, ειδικά τα προϊόντα ατελούς καύσης χημικά επεξεργασμένης ξυλείας. Η συμβουλή μου είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε λύση λειτουργεί με νερό, διότι είναι περιβάλλον ανάπτυξης μυκήτων. Το ιδανικό σύστημα για μένα θα είναι μια μεγάλη συστοιχία φίλτρων με MERV γύρω στο 12 με 15, με εναλλαγή φίλτρων εμποτισμού και ενεργού άνθρακα και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πηγή UV ακτινοβολίας με διπλό ρόλο, την καταστροφή παθογόνων και την επανενεργοποίηση των καταλυτών των φίλτρων εμποτισμού. Επίσης θα πρέπει να έχει ισχυρό ανεμιστήρα (και κατά συνέπεια θορυβώδη), δίοτι τα πολλαπλά και αποδοτικά φίλτρα μειώνουν σημαντικά τη ροή αέρα. Δεν έχω κάνει έρευνα αγοράς, αλλά υποθέτω ότι μια καλής ποιότητας συστοιχία θα είναι αρκετά ογκώδης, θορυβώδης και ακριβή. Όμως θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα στον αέρα εντός του χώρου που καλύπτει. Προσοχή, οι καιροί είναι περίεργοι. Πολλοί επιτήδιοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τα καινά φαινόμενα. Όταν βλέπεις λύσεις για ένα πρόβλημα να ξεφυτρώνουν με πολύ μεγάλο ρυθμό, τότε κάτι δεν πάει καλά, βλέπε «εναλλακτικές» μεθόδους θέρμανσης, τρόπους «μείωσης» κατανάλωσης ενέργειας και καυσίμων κτλ Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. December 28, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 (edited) Όταν λες ακριβό, τί ποσό περίπου εννοείς; Δε με ενδιαφέρει ο όγκος και ο θόρυβος μπροστά στο να κάνω δουλειά. Το σπίτι είναι μόνο 34τ.μ. και το δωμάτειό μου γύρω στα 15τ.μ. Το μονοξείδιο του άνθρακα τί απ' όλα αυτα που είπες το εξουδετερώνει; Στην πηγή που ανέφερες να δω λέει ότι θέλει Gas-phase filter. Όταν λες ότι δεν υπάρχει λύση με υψηλή απόδοση, εννοείς ότι δε γίνεται να έχω τον αέρα εξοχής ή ότι δε γίνεται καν να έχω τον αέρα που υπήρχε έξω πριν 5 χρόνια, όταν δεν ήταν τεταμένο το πρόβλημα με το τοξικό νέφος; Πόσο περίπου θα κοστίσει να τοποθετηθεί κεντρικό σύστημα καθαρισμού του αέρα με αεραγωγούς; Πήρα κάποιον τηλέφωνο και τον ρώτησα τιμή και μου είπε ότι θα μου πει τη Δευτέρα και θα μου βρει κάτι αρκετά φθηνό :worry:. Με ανυσήχησε λίγο ο τρόπος του που ήταν "μην ανυσηχείς, ΕΓΩ θα σου βρω το καλύτερο σε super τιμή". Γι' αυτό θέλω να ξέρω τί ακτιβώς κάνει τί, για να μπορώ να κρίνω τί μου λένε με στοιχεία. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Υπάρχει χαρακτηριστικό μέτρησης του πόσου εξωτερικού αέρα περνάει μέσα από το μηχάνημα ή κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω; Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο; ΥΓ: Όλες αυτές τις μέρες έχω βαρύ στήθος και αισθάνομαι σαν να καπνίζω κάθε μέρα 100 τσιγάρα (κι ας μην καπνίζω κανένα). Μόλις γελάω πονάει ακόμη περισσότερο το στήθος μου. ...Λάβετε τα εξής μέτρα: 1. Μη βγαίνετε έξω 2. Μην ασκήστε 3. Μη γελάτε... :cry: Edited December 28, 2013 by Black_Drag0n Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 Καλά κανεις και το ψάχνεις το θέμα, αλλα είσαι σίγουρος ότι το θέμα που έχεις σχετίζεται με την αιθαλομίχλη? Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. December 28, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 (edited) suspect21, Ναι, γιατί είμουν Κρήτη 8 χρόνια λόγω σπουδών και ποτέ δεν είχα παρόμοια προβλήματα. Ίσα, ίσα, ασκούμουν πολύ και πήγαινα και στον ορειβατικό. Έμενα μπροστά σε δάσος. Τώρα, με το που βγαίνω έξω από το σπίτι βλέπω μια μαύρη μαυρίλα παντού γύρω, ο ουρανός ίσα που φαίνεται από μια τρύπα πάνω πάνω, και με το που κάνω λίγα βήματα νιώθω κατάπτωση. Τις τελεταίες μέρες δε βγαίνω καθόλου απ' το σπίτι, αλλά εξακολουθώ να έχω κάποια συμπτώματα όπως αυτά που είπα. Σήμερα, όταν άνοιξα το παράθυρο και έβηχα ένοιθα κάποια μικροενόχληση στο λεμό και ακριβώς κάτω απ' τις αμυγδαλές. Μπορεί να είναι αντίδραση του οργανισμού, λόγω της απότομης αλλαγής ποιότητας αέρα. Δεν ξέρω, πάντως δε μπορώ να το αντέξω αυτό και σκοπεύω να ξοδέψω όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα μου γι' αυτό το σκοπό. Edited December 28, 2013 by Black_Drag0n Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. December 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 Έχεις ψάξει αν έχεις κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα; Εκατομμύρια κόσμος αναγκάζεται να ζει υπό τις συνθήκες αυτές αλλά δεν εμφανίζει τα συμπτώματα που περιγράφεις. Η βεβαρημένη ατμόσφαιρα κάνει ζημιά με αργό ρυθμό, συνήθως δεκαετίες. Η ατμόσφαιρα πάντως εξακολουθεί να είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 90'. Τώρα για κεντρική εγκατάσταση, το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό, σίγουρα μιλάμε για τετραψήφιο ποσό. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. December 28, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 (edited) Έχεις ψάξει αν έχεις κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα; Εκατομμύρια κόσμος αναγκάζεται να ζει υπό τις συνθήκες αυτές αλλά δεν εμφανίζει τα συμπτώματα που περιγράφεις. Η βεβαρημένη ατμόσφαιρα κάνει ζημιά με αργό ρυθμό, συνήθως δεκαετίες. Η ατμόσφαιρα πάντως εξακολουθεί να είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 90'. Τί συνέβαινε στις αρχές του '90; :confused: Εγώ τότε ζούσα σε μια περιοχή με μονοκατοικίες και αρκετό πράσινο. Είμουν 5 χρονών, οπότε με συγχωρείτε που δεν ασχολούμουν με το θέμα :p. Όχι, δεν το έχω ψάξει. Αν και δε νομίζω να έχω κάτι σοβαρό (ακόμα). Γιατί πού και πού νιώθω αρκετά καλά. Αν ήταν κάτι μόνιμο λογικά θα παρέμενε. Ίσως και να υπερβάλλω στον τρόπο που λέω ό,τι λεω εξαιτίας του σοκ της ξαφνικής αλλαγής. Από εκεί που είμουν μες στα δάση και τα λιβάδια σε μια τέτοια κόλαση. Αν το σκεφτούμε λίγο, ένας που δεν έχει καπνίσει ποτέ και ξαφνικά κάνει 2 πακέτα μέσα σε μια μέρα δε θα νιώθει ενοχλήσεις; Κι ας είναι σίγουρο πως αν δεν ξανακαπνίσει ποτέ δε θα πάθει τίποτα. Μακάρι να αληθεύει ότι δεν παθαίνει κάποιος τίποτα και με βραχυπρόθεσμη έκθεση στο τοξικό νέφος τοξικό νέφος, γιατί δε μου αρέσει η ιδέα να μη μπορώ να ξαναπάω δύσκολη εκδρομή στον ορειβατικό και να μην μπορώ να ξαναπαίξω μπάσκετ ή να κάνω ποδήλατο, λόγω μείωσης της αναπνευστικής μου ικανότητας. Σε άλλο site διάβασα ότι τα PM2.5 δε φεύγουν ποτέ από τους πνεύμονες. Πάντως, κατά τη διάρκεια του ψαξίματός μου, είχα βρει κι άλλα άτομα που έχουν ενοχλήσεις (ανάλογα με το πού μένουν) πχ. εδώ: νιωθω τοσο πολυ που με γρατζουναει ο λαιμος μου Έχουμε όλοι έναν σπαστικό βήχα που δεν σταματά έχω έντονους πονιοκεφάλους και στη μύτη μου τη μυρωδια της τσίκνας και η μικρή μου μου έκανε αλλέργικό βήχα. Η παιδίατρος μου είπε ότι φέτος όλα τα παιδιά που έρχονται έχουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργικό βήχα, άσθμα κ.α που οφείλονται καθαρά στο θέμα ατμόσφαιρα. οχι δεν εισαι εσυ η παραλογη..κ γω το νομιζα αυτο για μενα,λεω μαλλον θα ειναι ιδεα μου!θα χω καποια ευαισθησια Και η μαμά μου λέει ότι αισθάνεται την κάπνα, την ενοχλεί κάτι στα ρουθούνια της και έχει βλέννα. ___________________ Όχι, τετραψίφιο ποσό δε μπορώ να δώσω. Έλεγα για 100 ευρώ αρχικά. Τώρα, με όλα αυτά, πουλώντας και το air condition, λέω μέχρι 500. Με βαριά καρδιά, αλλά ας είναι. Αρκεί να κάνει δουλειά. gnt, μήπως ξέρεις να μου πεις τίποτε άλλο απ' αυτά που ρώτησα για τον καθαριστή; Edited December 29, 2013 by impreza_sti Συνεχόμενα μηνύματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsak8 Δημ. December 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2013 Φιλε μου, πρωτα περνα απο πνευμονολογο, καρδιολογο,παθολογο και μετα αποφασισε Παράθεση tsak8 - Χρήστος LG G6 / LG G Pad 8,3" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. December 29, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2013 (edited) Φιλε μου, πρωτα περνα απο πνευμονολογο, καρδιολογο,παθολογο και μετα αποφασισε Έτσι όπως τα 'χουν κάνει τα πράγματα και με την υγεία, θα δώσω περισσότερα για να πάω σε όλους αυτούς παρά να πάρω καθαριστή αέρα και να δω τα αποτελέσματα :p Σήμερα αέρισα το σπίτι το πρωί μόνο και από τότε είναι όλα κλειστά. Νιώθω καλά τώρα :rolleyes: Βέβαια, εξακολουθεί να μου λείπει ο αέρας που είχα στην Κρήτη. Edited December 29, 2013 by Black_Drag0n Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmeletis Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Καλησπέρα. Επειδή ψάχνω και εγώ για ιονιστη καθαριστη αέρα,για χώρο 20 τετρ.μετρα,ειδα τον philco I-breathe 30. Έχετε καμία ιδέα αν είναι καλός,ή να προτείνετε κάποιο άλλο. Θελω να το κάνω δώρο σε φίλη που καπνίζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixlis Δημ. January 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2014 (edited) Υπαρχει καποια επιστημονικη ερευνα για αυτες τις συσκευες ή ειναι τυπου νερο με οζον :D Edited January 19, 2014 by mixlis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Yπάρχει η συνοπτική παρουσίαση από την αμερικανική EPA (Environmental Protection Agency) Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
orestis28 Δημ. January 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2014 Παρ ότι αυτό που προτείνεις δεν το ξερω, η προσωπικη μου αποψη είναι ότι ένα τοσο μικρο μηχανημα, το μονο που μπορει να κανει είναι να λειτουργει ως αρωματικο χωρου. Η ποσοτητα αερα που μπορει να τραβηξει είναι τοσο μικρη που δεν υπαρχει περιπτωση να κανει κατι. Στο λεω αυτό, γιατι εχω κανονικο ιονιστη/καθαριστη. Για την ακριβεια εχω αυτόν εδώ http://climahellasshop.gr/gr/air_purifier.html τον ειχα παρει πριν αρκετα χρονια 300 ευρω. Ο λογος που τον πηρα ηταν για να καθαριζει το χωρο από το τσιγαρο, μιας και καπνιζω πολύ. Η αληθεια είναι ότι κανει καποια δουλεια, αλλα όχι θαυματα. Αν παλι υπαρχει και δευτερο ατομο στο δωματιο που καπνιζει, τοτε ακομα και αυτος ο τυπος που είναι ένα σχετικα μεγαλο μηχανημα , δεν προλαβαινει να κανει και πολλα. Ισως εσυ να πρεπει να πας σε μια πιο μεγαλη μοναδα. Το καλυτερο θα ηταν αν μπορεις να βρεις μια μοναδα που να εχει σωληνα εξαγωγης του αερα σε εξωτερικο χωρο. Δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο στην ελλαδα. Παντως στο youtube ειχα δει καποια στιγμη ένα βιντεο, με έναν ακριβως σαν τον δικο μου που του ειχαν προσαρμόσει σωληνα και εβγαζε τον αερα εξω, αλλα μαλλον αυτό ηταν πατεντα καποιου. Όταν λεω μεγαλη μοναδα παντως εννοω κατι σαν αυτό http://www.kaffe.gr/product.asp?catid=176 Αν το ψαξεις λιγο μπορει να βρεις κατι αναλογο . Παντως θελει πολύ ψαξιμο αν θες να βρεις κατι που να κανει οντως δουλεια, και η αποψη μου είναι ότι πρεπει να πας σε μια επαγγελματικη μοναδα, και όχι σε αυτά τα μικρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
easytarget Δημ. January 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2015 Καλησπέρα , επαναφέρω το θέμα μιας και ψάχνω κάτι παρόμοιο Ψαχνω για εναν καθαριστή αέρα που θα μπει σε μεζονέτα 45+45 (με ενδιαφέρει κυρίως ο κάτω χώρος) .Υπάρχει άτομο που έχει πολύ ευαίσθητη μύτη στο σπίτι ;) καθώς και μικρά παιδιά και επειδή υπάρχει σόμπα πέλλετ αλλά και η γενικότερη ρύπανση του εξωτερικού αέρα ειδικά αυτήν την περίοδο με τα τζακια να καινε στο φουλ θέλω να περιορίσω ότι μπορώ... Δυστυχώς οι κριτικές για προιόντα είναι περιορισμένες και οι πληροφορίες σε μπερδέυουν.Το μόνο που έχω καταλήξει είναι ότι οι απλοί ιονιστές δεν κάνουν την δουλεια που θέλω απλα καλύπτουν τις οσμές. Πάμε λοιπόν για καθαριστή αέρα με φίλτρα. Απότι έψαξα οι καθαριστές της IQAIR είναι οι κορυφαίοι αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές..Στην ελληνική αγορά βρήκα 2 ενδιαφέροντα μοντέλα http://www.toyotomi.jp/en-products/electrical-appliances/etk-s50/ http://www.daikin.gr/products/index.jsp?singleprv=MC70L&pf=0 Το πρώτο γράφει ότι έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα και HEPA τα οποία απότι διαβασα είναι τα καλύτερα και μάλλον έχει και φτηνά ανταλακτικά για τα φίλτρα καθώς και υπαρκτή αντιπροσωπεία (σημαντικό) δεν βρήκα δυστυχώς καμία κριτική καθως και οτι πλυν της Ελλαδας το βρήκα διαθέσιμο μόνο στην Χιλή.. Το δέυτερο είναι λίγο ποιο ακριβό δεν έχει τέτοια φίλτρα αλλά κάποια άλλα που δεν ξέρω αν ειναι καλύτερα,λίγο ποιο επωνυμη σαν μαρκα,ακριβότερα ανταλακτικά και υπάρχουν κάποιες λίγες (καλές) κριτικές και βίντεο Δεν ξερω τι αλλο πρεπει να λαβω υποψη (εχω διαβασει οτι πρεπει να μην εκπεμπει οζον η συσκευη αλλα δεν ξερω πως να το ψαξω) οποιαδήποτε συμβουλή η προταση δεκτή ! Ευχαριστω Παράθεση Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ru5ty Δημ. March 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2016 Καλησπέρα , επαναφέρω το θέμα μιας και ψάχνω κάτι παρόμοιο Ψαχνω για εναν καθαριστή αέρα που θα μπει σε μεζονέτα 45+45 (με ενδιαφέρει κυρίως ο κάτω χώρος) .Υπάρχει άτομο που έχει πολύ ευαίσθητη μύτη στο σπίτι ;) καθώς και μικρά παιδιά και επειδή υπάρχει σόμπα πέλλετ αλλά και η γενικότερη ρύπανση του εξωτερικού αέρα ειδικά αυτήν την περίοδο με τα τζακια να καινε στο φουλ θέλω να περιορίσω ότι μπορώ... Δυστυχώς οι κριτικές για προιόντα είναι περιορισμένες και οι πληροφορίες σε μπερδέυουν.Το μόνο που έχω καταλήξει είναι ότι οι απλοί ιονιστές δεν κάνουν την δουλεια που θέλω απλα καλύπτουν τις οσμές. Πάμε λοιπόν για καθαριστή αέρα με φίλτρα. Απότι έψαξα οι καθαριστές της IQAIR είναι οι κορυφαίοι αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές..Στην ελληνική αγορά βρήκα 2 ενδιαφέροντα μοντέλα http://www.toyotomi.jp/en-products/electrical-appliances/etk-s50/ http://www.daikin.gr/products/index.jsp?singleprv=MC70L&pf=0 Το πρώτο γράφει ότι έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα και HEPA τα οποία απότι διαβασα είναι τα καλύτερα και μάλλον έχει και φτηνά ανταλακτικά για τα φίλτρα καθώς και υπαρκτή αντιπροσωπεία (σημαντικό) δεν βρήκα δυστυχώς καμία κριτική καθως και οτι πλυν της Ελλαδας το βρήκα διαθέσιμο μόνο στην Χιλή.. Το δέυτερο είναι λίγο ποιο ακριβό δεν έχει τέτοια φίλτρα αλλά κάποια άλλα που δεν ξέρω αν ειναι καλύτερα,λίγο ποιο επωνυμη σαν μαρκα,ακριβότερα ανταλακτικά και υπάρχουν κάποιες λίγες (καλές) κριτικές και βίντεο Δεν ξερω τι αλλο πρεπει να λαβω υποψη (εχω διαβασει οτι πρεπει να μην εκπεμπει οζον η συσκευη αλλα δεν ξερω πως να το ψαξω) οποιαδήποτε συμβουλή η προταση δεκτή ! Ευχαριστω τελικά φίλε μου τι αγόρασες? ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά καθαριστή αέρα και είμαι στην αναζήτηση αλλά οι κριτικές και τα σχόλια στους περισσότερους είναι απο ελάχιστα ως καθόλου. κυρίως με νοίαζει να καθαρίζει ο αέρας απο γύρη , οικιακή σκόνη αλλά και τη σκόνη που φέρνει ο αέρας απο την Αφρική Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkouk74 Δημ. March 17, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2016 τελικά φίλε μου τι αγόρασες? ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά καθαριστή αέρα και είμαι στην αναζήτηση αλλά οι κριτικές και τα σχόλια στους περισσότερους είναι απο ελάχιστα ως καθόλου. κυρίως με νοίαζει να καθαρίζει ο αέρας απο γύρη , οικιακή σκόνη αλλά και τη σκόνη που φέρνει ο αέρας απο την Αφρική Και εγώ στην ίδια αναζήτηση είμαι αλλά μάλλον θα πάω στον U-300 http://www.healthyhouse.gr/siskeves-katharismou-aera/wac-u-300-detail Tα ανταλλακτικά φίλτρα είναι ακριβά (80 ευρώ τον χρόνο νομίζω) αλλά τον έχω δει σε 2 τουλάχιστον ιατρεία που έχω πάει το παιδί μου και αυτό κάπως μου δίνει μια σιγουριά.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bananas Δημ. March 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2016 (edited) Σίγουρα ένας καθαριστής αέρα θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η ποιότητα αέρα εντός ενός δωματίου, όμως δεν υπάρχει λύση με υψηλή απόδοση εκτός και αν απομονωθεί το σπίτι από τον έξω κόσμο και τοποθετηθεί κεντρικό σύστημα καθαρισμού του αέρα με αεραγωγούς. Πρακτικά όλες οι μικρότερες εγκαταστάσεις έχουν περιορισμούς. Στο άρθρο που σου παρέθεσα, έχει στο τέλος πηγή την EPA όπου αναλυτικά ορίζει τους ρύπους και πως αντιμετωπίζονται. Δεν είναι μόνο τα μικροσωματίδια αλλά και οι πτητικές ουσίες και λοιποί αέριοι ρύποι, ειδικά τα προϊόντα ατελούς καύσης χημικά επεξεργασμένης ξυλείας. Η συμβουλή μου είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε λύση λειτουργεί με νερό, διότι είναι περιβάλλον ανάπτυξης μυκήτων. Το ιδανικό σύστημα για μένα θα είναι μια μεγάλη συστοιχία φίλτρων με MERV γύρω στο 12 με 15, με εναλλαγή φίλτρων εμποτισμού και ενεργού άνθρακα και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πηγή UV ακτινοβολίας με διπλό ρόλο, την καταστροφή παθογόνων και την επανενεργοποίηση των καταλυτών των φίλτρων εμποτισμού. Επίσης θα πρέπει να έχει ισχυρό ανεμιστήρα (και κατά συνέπεια θορυβώδη), δίοτι τα πολλαπλά και αποδοτικά φίλτρα μειώνουν σημαντικά τη ροή αέρα. Δεν έχω κάνει έρευνα αγοράς, αλλά υποθέτω ότι μια καλής ποιότητας συστοιχία θα είναι αρκετά ογκώδης, θορυβώδης και ακριβή. Όμως θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα στον αέρα εντός του χώρου που καλύπτει. Προσοχή, οι καιροί είναι περίεργοι. Πολλοί επιτήδιοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τα καινά φαινόμενα. Όταν βλέπεις λύσεις για ένα πρόβλημα να ξεφυτρώνουν με πολύ μεγάλο ρυθμό, τότε κάτι δεν πάει καλά, βλέπε «εναλλακτικές» μεθόδους θέρμανσης, τρόπους «μείωσης» κατανάλωσης ενέργειας και καυσίμων κτλ Μιλάς για μηχανικό αερισμό με κανάλια . Όχι δεν είναι ογκώδης εγκατάσταση και βρίσκεις τελείως αθόρυβη μονάδα . Οι μονάδες αυτέ για ένα σπίτι π.χ 80 τ.μ είναι compact και έχουν το μέγεθος ενός ντουλαπιού (ακόμα και όταν έχουν εσωματομένο εναλλάκτη θερμότητας που είναι μεγάλο συν για την εξοικονόμηση ενεργειας ) Λύσεις για οικίες υπάρχουν πολλές. Π.χ της systemair . Μπορούν να συνδιαστούν και με αισθητήρες CO2 για να αναλαμβάνει αυτόματα η μονάδα να κρατά σωστά επιπεδα στο χώρο και σωστή ρύθμιση εναλλαγών αέρα. Βέβαια όλο αυτό προυποθέτει να έχεις άριστη αεροστεγανότητα στο χώρο και φυσικά να μην ανοίγεις παράθυρα γιατί αλλιώς όλα πάνε περίπατο μετά . Yπόψιν ο ελεγχόμενος μηχανικός αερισμός με φίλτρα είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ για την υγεία ενός παιδιού που έχει άσθμα . Edited March 23, 2016 by Bananas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lan711 Δημ. March 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2016 παιδιά καλημέρα, και εγώ ψάχνομαι τώρα να αγοράσω συσκευή καθαρισμού αέρα για το σπίτι γιατί πλησιάζει ο Απρίλιος και κάθε χρόνο δεινοπαθώ με τις αλλεργίες. Σήμερα ειδικά με την Αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει τα πάντα, με έχει πιάσει δύσπνοια. @ gkouk74 Ήθελα να ρωτήσω, μήπως πήρες την συσκευή WINIX να μας πείς την γνώμη σου ή αν κάποιος άλλος την έχει αγοράσει. Μπήκα στο link που έδωσες http://www.healthyhouse.gr και είδα οτι έχει πιστοποιητικό από Δημόκριτο οτι δεν παράγει όζον, το οποίο είναι το πιο σημαντικό από όλα. επίσης μπήκα στο http://www.ahamdir.com/aham_cm/site/pages/search_airCleaners.html;jsessionid=2CB9E6B9C03ED4988F4A985E67D51BB4.node2 και σύγκρινα συσκευές και η WINIX U300 βγαίνει η καλύτερη, για τα λεφτά της φυσικά. μια άμεση απάντηση θα ήταν πολύτιμη μια και θέλω να αγοράσω άμεσα μια συσκευή ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MotoFan Δημ. April 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2018 Καλημέρες, Sorry για το ξέθαμα, αλλά μήπως μπορεί κάποιος που αγόρασε ιονιστή να κάνει ένα review? Χάψνω και γω για άμεση αγορά για να μπεί σε υπνοδωμάτιο με άτομο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όποιος μπορεί να προτείνει οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts