Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες ήθελα μια διευκρινιστική απάντηση, γιατί είναι πρώτη φορά που βγαίνει update όσο είμαι στο N5 κι έχω ένα "Gap". :rolleyes:

Όταν είναι κανείς σε custom rom/kernel ("4η περίπτωση" στον οδηγό του Gialakias), αν φλασάρεις τη νέα ενημερωμένη έκδοση της rom σου (ή έστω άλλης καινούργιας) ενημερώνονται και τα bootloader,radio ή μόνο μέσω fastboot ("3η περίπτωση") πρέπει να γίνει αυτό;

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παίδες ήθελα μια διευκρινιστική απάντηση, γιατί είναι πρώτη φορά που βγαίνει update όσο είμαι στο N5 κι έχω ένα "Gap". :rolleyes:

Όταν είναι κανείς σε custom rom/kernel ("4η περίπτωση" στον οδηγό του Gialakias), αν φλασάρεις τη νέα ενημερωμένη έκδοση της rom σου (ή έστω άλλης καινούργιας) ενημερώνονται και τα bootloader,radio ή μόνο μέσω fastboot ("3η περίπτωση") πρέπει να γίνει αυτό;

Δεν ενημερώνονται. Πρέπει να τα φλασαρεις ή με fastboot ή να βρεις τα zip για να τα βάλεις από custom recovery. Ο MaXAiRO έδωσε λινκ για το radio.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Ο MaXAiRO έδωσε λινκ για το radio.

Ο Captain το έδωσε. :p

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Συγνώμη και από τους δύο! Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

@Gialakias

Καλά δε παρεξηγούμε :p

Πάντως από όσα διαβάζω στο xda δε ξέρω και κατά πόσο έλυσε όντως το update διάφορα bugs , λολ.

Το νέο radio δείχνει τις ίδιες διακυμάνσεις, ίσως να είναι ένα απειροελάχιστο καλύτερο όσον αφορά τη ποιότητα επικοινωνίας,

σχετικό βέβαια είναι αυτό, χρειάζεται περισσότερο δοκιμή, εξάλλου εγώ ήμουν σε ένα παλαιότερο από αμερικάνικο nexus.

Προσωπικά είμαι σε δίκτυο wind Ηράκλειο, οπότε κάντε τις δοκιμές σας και αναφέρετε.

Μόνο το radio δοκιμάζω προς το παρόν.

Πρώτη custom εδώ, για όσους θυμούνται τη Niksus που είχα αναφέρει κάποτε. Εντάξει ουσιαστικά stock είναι με xposed+gravity.

Επίσης flashable stock zip εδώ από τον vomer. Παρεμπιπτόντως, κανονικά stock flashable zip θα έπρεπε να βγουν από τα πρώτα ΟΤΑ όταν διαρρεύσουν... Άλλο παράξενο, έσκασε η google το image και τον κώδικα πριν καλά καλά εμφανιστεί OTA...:rolleyes:

@Gialakias

Καλά δε παρεξηγούμε :p

Πάντως από όσα διαβάζω στο xda δε ξέρω και κατά πόσο έλυσε όντως το update διάφορα bugs , λολ.

Το νέο radio δείχνει τις ίδιες διακυμάνσεις, ίσως να είναι ένα απειροελάχιστο καλύτερο όσον αφορά τη ποιότητα επικοινωνίας,

σχετικό βέβαια είναι αυτό, χρειάζεται περισσότερο δοκιμή, εξάλλου εγώ ήμουν σε ένα παλαιότερο από αμερικάνικο nexus.

Προσωπικά είμαι σε δίκτυο wind Ηράκλειο, οπότε κάντε τις δοκιμές σας και αναφέρετε.

Μόνο το radio δοκιμάζω προς το παρόν.

Πρώτη custom εδώ, για όσους θυμούνται τη Niksus που είχα αναφέρει κάποτε. Εντάξει ουσιαστικά stock είναι με xposed+gravity.

Επίσης flashable stock zip εδώ από τον vomer. Παρεμπιπτόντως, κανονικά stock flashable zip θα έπρεπε να βγουν από τα πρώτα ΟΤΑ όταν διαρρεύσουν... Άλλο παράξενο, έσκασε η google το image και τον κώδικα πριν καλά καλά εμφανιστεί OTA...:rolleyes:

Εφτιαξε 7,000+ bugs αλλα με το σφυριγμα στο ηχο δεν εχει φτιαχτει λενε

Δεν ενημερώνονται. Πρέπει να τα φλασαρεις ή με fastboot ή να βρεις τα zip για να τα βάλεις από custom recovery. Ο MaXAiRO έδωσε λινκ για το radio.

Οπότε εγώ που είμαι σε Purity μέχρι να βγει η νέα ενημερωμένη, τί πρέπει να περάσω για να είμαι "έτοιμος";

system.img και boot.img; Το system όμως δε θα "σπάει" το system.img της custom ROM; Έχω ψιλομπερδευτεί σε αυτό το κομμάτι.

Οπότε εγώ που είμαι σε Purity μέχρι να βγει η νέα ενημερωμένη, τί πρέπει να περάσω για να είμαι "έτοιμος";

system.img και boot.img; Το system όμως δε θα "σπάει" το system.img της custom ROM; Έχω ψιλομπερδευτεί σε αυτό το κομμάτι.

Περιμενε να βγαλει update η Purity,φλασαρεις και εισαι ετοιμος......:)

O bootloader δεν εχει αλαξει,οποτε φλασαρουμε κατευθειαν!!!

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

ΤΙΠΟΤΑ δεν χρειάζεται να κάνεις !

Φυσικά και ΔΕΝ θα περάσεις αυτά που λες !

Απλά περιμένεις το update της Purity. Μια χαρά " έτοιμος " είσαι.

Ο bootloader είναι ο ίδιος, μόνο το νέο radio αν θες πέρνα, αν και δεν είναι απαραίτητο, και δες αν έχεις βελτίωση στο σήμα κλπ.

@souliar

Τι σου είναι 1 λεπτό στο myphone... :p

Το changelog είναι τεράστιο. Οι πρώτες αναφορές μιλούν με θετικά λόγια για το νέο radio.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Περιμενε να βγαλει update η Purity,φλασαρεις και εισαι ετοιμος......:)

O bootloader δεν εχει αλαξει,οποτε φλασαρουμε κατευθειαν!!!

ΤΙΠΟΤΑ δεν χρειάζεται να κάνεις !

Φυσικά και ΔΕΝ θα περάσεις αυτά που λες !

Απλά περιμένεις το update της Purity. Μια χαρά " έτοιμος " είσαι.

Ο bootloader είναι ο ίδιος, μόνο το νέο radio αν θες πέρνα, αν και δεν είναι απαραίτητο, και δες αν έχεις βελτίωση στο σήμα κλπ.

@souliar

Τι σου είναι 1 λεπτό στο myphone... :p

Συνεπώς η νεα Purity (και η καθε νεα custom Rom) συμπεριμβανουν και το νεο radio.

Μονο ο bootloader, που το αναφερετε κι εσεις ξεχωριστα ("ο bootloader δεν εχει αλλαξει"), αν αλλαζε δε θα υπηρχε στην εκαστοτε custom rom και θα επρεπε να τον περασουμε μεσω fastboot, σωστα καταλαβα;

Άς βάλουμε και τις οδηγίες γι'αυτούς που προτιμούν να κάνουν το update με τα χεράκια τους ;)

NOTE: Bootloader should be unlocked for this method to work. Root not required.

1) Download the factory image relevant to your Nexus from the below page.
2) Unzip the .tgz file and keep it under, say C:\
3) Edit the "flash-all.bat" and remove the "-w" parameter from "fastboot -w update image-takju-jwr66v.zip"
4) Delete "userdata.img" from "image-******-*******.zip".
5) Copy fastboot.exe file into the “******-*******” directory.
6) Reboot and keep the phone in fastboot mode. [ a) Turn on USB Debugging b) Turn off your Phone c) Hold down Volume UP + Volume Down + Power buttons ]
7) Issue the command "flash-all.bat".
8) Wait for the process to finish, and then the Galaxy Nexus will reboot upgraded with stock Android 4.4.x
9) Cheers and enjoy !!!

ΥΓ. Προσοχή, με αυτήν την μέθοδο δεν κάνει wipe και χάνεις τυχόν root και custom recovery.

Edited by Stinger

Δηλαδή ρε παιδιά αν θέλω να βάλω την 4.3 και είμαι με custom rom τι πρεπει να κάνω;Βασικά όχι με τον χειροκίνητο τροπο αλλά ota. Επίσης αν κατάλαβα καλά έχει η εκδοση αυτή καλύτερη ποιότητα κλήσης;
EVERYTHING YOU KNOW IS WRONG!

Δηλαδή ρε παιδιά αν θέλω να βάλω την 4.3 και είμαι με custom rom τι πρεπει να κάνω;Βασικά όχι με τον χειροκίνητο τροπο αλλά ota. Επίσης αν κατάλαβα καλά έχει η εκδοση αυτή καλύτερη ποιότητα κλήσης;

Αμα εχεις custom πωs θα βαλεις OTA???επισης δεν μπορεις να φλασαρεις 4.4.3 πανω σε custom.............αν εχεις nanadroid την stock τοτε μπορεις να φλασαρεις αυτο...http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/flashable-stock-4-4-3-supersu-t2771010 μαζι με το supersu http://download.chainfire.eu/446/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.99r3.zip και εισαι ετοιμος

Nexus 5 red 16GB

Εννοω οτι μόλις σκάσει η ΟΤΑ να γυρίσω σε στον στοκ χωρίς να κλειδωσω bootloader και να χάσω το Ρουτ.Αλλά θέλω να το κάνω αν βελτιώνεται η ποιότητα κλήσης..Τι εννοεις αν έχω nandroind την στον; Edited by navouxodonosoras

Εννοω οτι μόλις σκάσει η ΟΤΑ να γυρίσω σε στον στοκ χωρίς να κλειδωσω bootloader και να χάσω το Ρουτ.Αλλά θέλω να το κάνω αν βελτιώνεται η ποιότητα κλήσης..Τι εννοεις αν έχω nandroind την στον;

Μην κουραζεις το μυαλο σου με των bootloader....δεν υπαρχει λογως να κλειδωσεις,απλα κανεις unroot,μετα ξανα root,και παιρνεις τo OTA update.!

Nexus 5 red 16GB

Μην κουραζεις το μυαλο σου με των bootloader....δεν υπαρχει λογως να κλειδωσεις,απλα κανεις unroot,μετα ξανα root,και παιρνεις τo OTA update.!

Και ποιο είναι το σωστο zip για στοκ για να φλασαρω;

Και ποιο είναι το σωστο zip για στοκ για να φλασαρω;

καλα ρε φιλε στο εστειλα δεν το βλεπεις........http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358541440 λιγο διαβασνα δεν βλαπτει πουθενα!!!

Nexus 5 red 16GB

καλα ρε φιλε στο εστειλα δεν το βλεπεις........http://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358541440 λιγο διαβασνα δεν βλαπτει πουθενα!!!

Χαρά στην υπομονή σου φιλέ μου.Και δεν το λέω ειρωνικά.Απλα μου ανεφερες κάτι για nandroid και χάθηκα.Αν το κατεβασω και το φλασαρω με twrp είμαι οκ δηλαδη.;Χάνεται το root μαύτο ε;Έσυ την εχεις βάλει;

Χαρά στην υπομονή σου φιλέ μου.Και δεν το λέω ειρωνικά.Απλα μου ανεφερες κάτι για nandroid και χάθηκα.Αν το κατεβασω και το φλασαρω με twrp είμαι οκ δηλαδη.;Χάνεται το root μαύτο ε;Έσυ την εχεις βάλει;

Λοιπον στα ξαναλεω...θα κανεις flash stock + unroot μετα θα κανεις root & flash recovery,μολις τα κανεις αυτα θα κατεβασεις το zip τις 4.4.3 και θα την φλασαρεις μεσω recovery TWRP,μολις τελειωσει το φλασαρισμα δεν κανεις reboot,πας πισω και φλασαρεις το zip του supersu,μολις τελειωσει κανεις reboot system,και εχεις την 4.4.3 ρουταρισμενη και ετοιμη για χρηση!!!

Nexus 5 red 16GB

Λοιπον στα ξαναλεω...θα κανεις flash stock + unroot μετα θα κανεις root & flash recovery,μολις τα κανεις αυτα θα κατεβασεις το zip τις 4.4.3 και θα την φλασαρεις μεσω recovery TWRP,μολις τελειωσει το φλασαρισμα δεν κανεις reboot,πας πισω και φλασαρεις το zip του supersu,μολις τελειωσει κανεις reboot system,και εχεις την 4.4.3 ρουταρισμενη και ετοιμη για χρηση!!!

Σευχαριστω πολύ...Αρα ξηλωμα και στήσιμο...Τεσπα μόλις μάθω οτι σκάει η ΟΤΑ θα το δοκιμασω

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)