Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες πήρε φωτιά το thread απ' ό,τι φαίνεται! Όποιος έχει όρεξη για επίλυση μυστηρίου ας διαβάσει παρακάτω.

Η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής στο N5 μου δούλευε κανονικότατα από την πρώτη μέρα που το πήρα. Από την πρώτη μέρα είμαι με ό,τι βλέπετε στην υπογραφή χωρίς να αλλάξω κάτι (εκτός από τα xposed modules). Εδώ και μέρες δεν έχω πειράξει τίποτα (όπως update σε module, mods, φλασαρίσματα κλπ). Το τελευταίο πείραγμα που έκανα ήταν πριν 4-5 μέρες που έκανα update τον kernel που φοράω από r36 σε r37. Σήμερα το πρωί, πατάω να ανοίξω την φωτογραφική μηχανή και έφαγα force close. Με λίγα λόγια, ακόμα προσπαθώ να την ανοίξω χωρίς να φάω force close!! Να σημειώσω ότι δεν ανοίγει μέσω άλλης εφαρμογής π.χ. Facebook και updates σε εφαρμογές μέσω Play έκανα μόλις τώρα (είχα να κάνω μια βδομάδα περίπου).

Δοκίμασα τα εξής:

1. Έκκαθάριση δεδομένων στην φωτογραφική μηχανή.

2. Εκκαθάριση δεδομένων στη Συλλογή.

3. Πάρα πολλά reboot.

4. Απενεργοποίηση ΟΛΩΝ των Xposed modules.

5. Διαγραφή του apk της κάμερας και εγκατάσταση άλλου.

6. Wipe cache + dalvik cache 4-5 φορές.

Τα ερωτήματα είναι δύο: γιατί το έπαθε αυτό; και τι άλλο έχετε να προτείνετε να δοκιμάσω για να έχω ξανά λειτουργική κάμερα;

Υ.Γ. Μην προτείνει κανείς factory reset ή εγκατάσταση άλλης ROM. Ξέρω ότι θα λυθεί έτσι. Το θέμα είναι ότι βαριέμαι να μπω στη διαδικασία μόνο και μόνο για μια εφαρμογή.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

[ATTACH]43240[/ATTACH][ATTACH]43241[/ATTACH]

Εδώ τα τελικά με kangakat +nin kernel. Χρήση Facebook, rss, instagram, tapatalk, μόνιμα ανοιχτό wifi και δεδομένα και γενικά όλα τα sync.

Edited by gesvts

@MaXAiRO

Εχει να κανει με την rom ή τον kernel το πρόβλημα σου ,δοκίμασε για αρχή με την προηγούμενη έκδοση του kernel που είσαι κάνοντας wipe cache /dalvik .

Samsung galaxy s21+

@MaXAiRO

Εχει να κανει με την rom ή τον kernel το πρόβλημα σου ,δοκίμασε για αρχή με την προηγούμενη έκδοση του kernel που είσαι κάνοντας wipe cache /dalvik .

Δε νομίζω να επηρεάζει ο kernel την κάμερα. Αλλά, όπως και να 'χει, επειδή το είπες εσύ, έκανα εκκαθάριση δεδομένων στο franco kernel updater και πέρασα τον r36 με wipe cache + dalvik πριν και μετά την εγκατάσταση. Ακόμα δεν ανοίγει. Έτσι κι αλλιώς δούλευε η κάμερα με τον r37 για 3-4 μέρες οπότε κάτι άλλο φταίει.

spacer.png

Δε νομίζω να επηρεάζει ο kernel την κάμερα. Αλλά, όπως και να 'χει, επειδή το είπες εσύ, έκανα εκκαθάριση δεδομένων στο franco kernel updater και πέρασα τον r36 με wipe cache + dalvik πριν και μετά την εγκατάσταση. Ακόμα δεν ανοίγει. Έτσι κι αλλιώς δούλευε η κάμερα με τον r37 για 3-4 μέρες οπότε κάτι άλλο φταίει.

Μήπως τελευταία εγκατέστησες κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα? (πχ. Google goggles)

Κώστας

Μήπως τελευταία εγκατέστησες κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα? (πχ. Google goggles)

Όχι. Έχω να βάλω καινούρια εφαρμογή από αρχές Μαρτίου.

spacer.png

Όχι. Έχω να βάλω καινούρια εφαρμογή από αρχές Μαρτίου.

Με κάποιο αλλο camera app απο το play ανοίγει η κάμερα ?

Samsung galaxy s21+

Προφανώς θα έχουμε τίποτα διαφορετικές ρυθμίσεις συστήματος ρε, πχ εγώ έχω κλειστό NFC, Day Dream, Caller ID by Google και

Nearby places στα settings του dialer, κλειστή τη δόνηση σχεδόν παντού ( σε όλα μου τα κινητά από εποχής Siemens S25 :lol:)

και συνήθως κλειστό το screen rotation γιατί εκτός από video σε όλα τα άλλα με πιάνει ναυτία να βλέπω την οθόνη να γυρίζει γύρω γύρω :p

( οπότε κάποιοι σένσορες κλειστοί )

Είδες που τελικά δεν είμαστε μπακάλικο ? :D

Καλορίζικο το Ν5 :)

ΤΑ views αλλάζουν συνέχεια, το πιο δημοφιλής είναι σχετικό, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Έχεις προτίμηση σε AOSP based, σε AOKP , σε CM ή σε λίγο από όλα?

Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις πρώτα ένα MultiRom ( έγινα βαρετός να το λέω συνέχεια το ξέρω :rolleyes: ) και μετά ξεκίνα να φλασάρεις ότι τραβά η ψυχή σου μέχρι να βρεις αυτό που σου κάνει εσένα. Ένα Nandroid και κυρίως ένα EFS Backup πρώτα δια παν ενδεχόμενο.

Στανταρ είναι το 370 DPI στη Slim ( default 480 ) αλλά μπορείς να το αλλάξεις εύκολα.

Όμορφο είναι μεν αλλά για μένα που είμαι λίγο παππούς είναι κουραστικό για τα μάτια :O

Αγαπητέ συμφορουμιτη, μπήκα στη διαδικασία να παιξω με το multirom. Πριν ξεκίνησω, μια ερώτηση... Οι απανωτές αλλαγές στη ρομ δε δημιουργούν θέμα με την εκτίμηση της απόδοσης του εκάστοτε kernel ? Εννοώ οτι για παράδειγμα για να δω την απόδοση ενος kernel ως προς την μπαταρία πρεπει να τον κρατήσω μερικές μέρες. Μετα απο κάθε αλλαγή Ρομ και αρα kernel αυτός ο χρονος εκτίμησης της αποδοσης πρεπει να επαναληφθεί?

Με κάποιο αλλο camera app απο το play ανοίγει η κάμερα ?

Όχι... Το είπα και στο αρχικό post.

spacer.png

@MaXAiRO

Αν δεν είναι κάποια εφαρμογή το πρόβλημα όπως λες, τότε είναι ή rom ή kernel.

Τώρα βέβαια με stock ρομ τέτοιο κόλλημα κουφό μου φαίνεται.

1) Δε ξέρω με ποια εφαρμογή χειρίζεσαι τον Kernel, φαντάζομαι του ίδιου του franco, να υποθέσω ότι δεν έχει πειραχτεί τίποτα από τα settings, κυρίως κάτι σε undervoltage κλπ?

2 ) Dirty flash τη rom που χρησιμοποιείς, ώστε να επανέλθει και ο stock kernel, χωρίς να ξαναστήνεις εφαρμογές και να χάσεις δεδομένα.

Δε μπορώ τώρα να σκεφτώ κάτι άλλο :O

@sikad

Μπερδεύτηκα!

Με το MultiRom, βάζεις μια κύρια και διάφορες δευτερεύουσες rom.

Κάθε rom μπορεί να έχει ( και συνήθως θα έχει από τη μάνα της ) εντελώς διαφορετικό kernel,

υπάρχει και η επιλογή share kernel αλλα για αρχή θα σου έλεγα να το αφήσεις.

Απλά όταν θα κάνεις πειράματα με kernel ακολουθείς και τις γενικές αρχές, AOSP kernel σε AOSP rom / CAF kernel σε CM rom κλπ.

Rom μπορείς να φλασάρεις και 5 σε μια μέρα για να δεις έστω τα χαρακτηριστικά τους, για τη σταθερότητά προφανώς χρειάζεσαι παραπάνω χρόνο.

Για να δοκιμάσεις όμως τον Χ kernel στη Ψ rom, δεν μπορείς να το κάνεις 5 φορές τη μέρα, αφού κάθε φορά χρειάζεται δοκιμή του kernel τουλάχιστον 1-2 μέρες, τουλάχιστον 1-2 κύκλοι φόρτισης.

Σε γενικές γραμμές, ή Rom θα δοκιμάζεις ή kernel ( σίγουρα πιο χρονοβόρο ).

Δε ξέρω αν σε κάλυψα.

@MaXAiRO

@sikad

Rom μπορείς να φλασάρεις και 5 σε μια μέρα για να δεις έστω τα χαρακτηριστικά τους, για τη σταθερότητά προφανώς χρειάζεσαι παραπάνω χρόνο.

Για να δοκιμάσεις όμως τον Χ kernel στη Ψ rom, δεν μπορείς να το κάνεις 5 φορές τη μέρα, αφού κάθε φορά χρειάζεται δοκιμή του kernel τουλάχιστον 1-2 μέρες, τουλάχιστον 1-2 κύκλοι φόρτισης.

Σε γενικές γραμμές, ή Rom θα δοκιμάζεις ή kernel ( σίγουρα πιο χρονοβόρο ).

Δε ξέρω αν σε κάλυψα.

Με καλυψες και σε ευχαριστω. Ουσιαστικά όταν επανελθω στη βασική Ρομ που χρησιμοποιω ως κύρια, θα πρεπει να της δώσω χρόνο και κύκλους φόρτισης για να συμπεριφερθεί οπως μπορεί.

Παιδιά έχω δύο βασικές απορίες για το installation custom rom και ήλπιζα σε βοήθεια.:D

Βασικά ήθελα να περάσω στην Slimkat.

Η rom που κάνουμε install περνάει και τον custom kernel της slim ή πρέπει να τον περάσουμε ξεχωριστά?

Η δεύτερη απορία μου έχει να κάνει με την διαδικασία του install. Όπως αναφέρει και στο site της slim εδώ αντιγράφουμε πρώτα στην sd card την rom και τα gapps, και μετά κάνουμε wipe dalvik cache, cache, system and data και μετά install.

Με το wipe data δεν θα διαγραφούν η rom και τα gapps από την sd card? Και αν όχι, ποιο "wipe" θα διέγραφε όλα τα δεδομένα της sd card? To "Format data" φέρνει το κινητό σε πλήρη εργοστασιακή κατάσταση?

Edited by gtctsiamp

Τις τελευταίες μέρες πήρε φωτιά το thread απ' ό,τι φαίνεται! Όποιος έχει όρεξη για επίλυση μυστηρίου ας διαβάσει παρακάτω.

Η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής στο N5 μου δούλευε κανονικότατα από την πρώτη μέρα που το πήρα. Από την πρώτη μέρα είμαι με ό,τι βλέπετε στην υπογραφή χωρίς να αλλάξω κάτι (εκτός από τα xposed modules). Εδώ και μέρες δεν έχω πειράξει τίποτα (όπως update σε module, mods, φλασαρίσματα κλπ). Το τελευταίο πείραγμα που έκανα ήταν πριν 4-5 μέρες που έκανα update τον kernel που φοράω από r36 σε r37. Σήμερα το πρωί, πατάω να ανοίξω την φωτογραφική μηχανή και έφαγα force close. Με λίγα λόγια, ακόμα προσπαθώ να την ανοίξω χωρίς να φάω force close!! Να σημειώσω ότι δεν ανοίγει μέσω άλλης εφαρμογής π.χ. Facebook και updates σε εφαρμογές μέσω Play έκανα μόλις τώρα (είχα να κάνω μια βδομάδα περίπου).

Δοκίμασα τα εξής:

1. Έκκαθάριση δεδομένων στην φωτογραφική μηχανή.

2. Εκκαθάριση δεδομένων στη Συλλογή.

3. Πάρα πολλά reboot.

4. Απενεργοποίηση ΟΛΩΝ των Xposed modules.

5. Διαγραφή του apk της κάμερας και εγκατάσταση άλλου.

6. Wipe cache + dalvik cache 4-5 φορές.

Τα ερωτήματα είναι δύο: γιατί το έπαθε αυτό; και τι άλλο έχετε να προτείνετε να δοκιμάσω για να έχω ξανά λειτουργική κάμερα;

Υ.Γ. Μην προτείνει κανείς factory reset ή εγκατάσταση άλλης ROM. Ξέρω ότι θα λυθεί έτσι. Το θέμα είναι ότι βαριέμαι να μπω στη διαδικασία μόνο και μόνο για μια εφαρμογή.

Καλημέρα φιλέ μου....εγώ το κινητό το έχω ακόμη στοκ και μου το έχει κανει δυο φορες αυτό...αλλά το πρόβλημα λύθηκε απλα με ενα ρεμπουτ..απαράδεκτα πραγματα...

@MaXAiRO

Αν δεν είναι κάποια εφαρμογή το πρόβλημα όπως λες, τότε είναι ή rom ή kernel.

Τώρα βέβαια με stock ρομ τέτοιο κόλλημα κουφό μου φαίνεται.

1) Δε ξέρω με ποια εφαρμογή χειρίζεσαι τον Kernel, φαντάζομαι του ίδιου του franco, να υποθέσω ότι δεν έχει πειραχτεί τίποτα από τα settings, κυρίως κάτι σε undervoltage κλπ?

2 ) Dirty flash τη rom που χρησιμοποιείς, ώστε να επανέλθει και ο stock kernel, χωρίς να ξαναστήνεις εφαρμογές και να χάσεις δεδομένα.

Δε μπορώ τώρα να σκεφτώ κάτι άλλο :O

Τελικά, φλάσαρα από εδώ το 1.5 κι έφτιαξε. Ο kernel δε νομίζω να έφταιγε μιας και δε νομίζω να πειράζουν κάτι σχετικά με τους drivers της κάμερας. Είχα r37 όταν το έπαθα, καθάρισα ρυθμίσεις, δεν έφτιαξε, γύρισα σε r36, δεν έφτιαξε, ξαναγύρισα σε r37, δεν έφτιαξε. Και ROM είχα την stock 4.4.2.

έβγαλες το skype?

Δεν έχω καν Skype. Αλλά και πάλι δε νομίζω να έπαιζε κάτι τέτοιο ρόλο.

Καλημέρα φιλέ μου....εγώ το κινητό το έχω ακόμη στοκ και μου το έχει κανει δυο φορες αυτό...αλλά το πρόβλημα λύθηκε απλα με ενα ρεμπουτ..απαράδεκτα πραγματα...

Εγώ έκανα περίπου 20 reboot. Πάντως, δε νομίζω να έφταιγε η συσκευή αλλά εγώ μιας και δεν είναι full stock. Απλά με προβληματίζει το ότι δε θυμάμαι να πείραξα απολύτως τίποτα.

spacer.png

Μπορείτε να στείλετε link για carbon rom, μην κατεβασω και φλασαρω τίποτα άλλο!!!

-Αγγελίες επιτρέπονται μόνο στο Buy&Sell.

-οκ, δεν θα το ξανακανω !!!

Μπορείτε να στείλετε link για carbon rom, μην κατεβασω και φλασαρω τίποτα άλλο!!!

Κατεβασε το τελευταιο nightly

https://carbon-rom.com/downloads/?device=hammerhead&type=nightly

και εδω ειναι τα google apps,κατεβασετα και αυτα να μην τα κατεβαζεις ενα ενα απο το google play

http://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=10238

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

Παιδιά έχω δύο βασικές απορίες για το installation custom rom και ήλπιζα σε βοήθεια.:D

Βασικά ήθελα να περάσω στην Slimkat.

Η rom που κάνουμε install περνάει και τον custom kernel της slim ή πρέπει να τον περάσουμε ξεχωριστά?

Η δεύτερη απορία μου έχει να κάνει με την διαδικασία του install. Όπως αναφέρει και στο site της slim εδώ αντιγράφουμε πρώτα στην sd card την rom και τα gapps, και μετά κάνουμε wipe dalvik cache, cache, system and data και μετά install.

Με το wipe data δεν θα διαγραφούν η rom και τα gapps από την sd card? Και αν όχι, ποιο "wipe" θα διέγραφε όλα τα δεδομένα της sd card? To "Format data" φέρνει το κινητό σε πλήρη εργοστασιακή κατάσταση?

Έχει δικό της kernel δεν χρειαζεται να τον περάσεις ξεχωριστά ,εκτός και αν θελεις να δοκιμάσεις αυτούς που υπαρχουν .

Με wipe dalvik cache, cache, system and data δεν διαγράφεται τιποτα απο sd .

Samsung galaxy s21+

Εγώ για αρχή, σήμερα ξεκλείδωσα bootloader, έκανα root και κι έβαλα Gravity Βox. Νομίζω το Gravity Box δίνει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Δε χρειάζομαι και περισσότερα, εκτός να προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα/σταθερότητα (πόση πια ακόμη) οι custom Roms. :confused:

Για kernel το σκέφτομαι, αλλά βλέπω ακόμα δεν έχει καταλήξει κάποιος - κάπου, που να πει "αμάν παίδες, εδώ είμαστε", σωστά;

Εγώ για αρχή, σήμερα ξεκλείδωσα bootloader, έκανα root και κι έβαλα Gravity Βox. Νομίζω το Gravity Box δίνει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Δε χρειάζομαι και περισσότερα, εκτός να προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα/σταθερότητα (πόση πια ακόμη) οι custom Roms. :confused:

Για kernel το σκέφτομαι, αλλά βλέπω ακόμα δεν έχει καταλήξει κάποιος - κάπου, που να πει "αμάν παίδες, εδώ είμαστε", σωστά;

Ο chaos με διαφορά. Αλλά σταμάτησε την υποστήριξη... Όμως ακόμα και έτσι με καλύπτει πλήρως.

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Με καλυψες και σε ευχαριστω. Ουσιαστικά όταν επανελθω στη βασική Ρομ που χρησιμοποιω ως κύρια, θα πρεπει να της δώσω χρόνο και κύκλους φόρτισης για να συμπεριφερθεί οπως μπορεί.

Από τη στιγμή που θα σετάρεις πλήρως λειτουργικά μια rom και όλα θα δουλεύουν ρολόι, δε χρειάζεται να δίνεις πλέον κάποιο χρόνο, όλα θα δουλεύουν κανονικά κάθε φορά που bootαρεις σε αυτή. Μόνο όταν κάνεις ριζικές αλλαγές, πχ κάποιο update της rom ή του kernel κλπ.

Κάνε πρώτα από τη κύρια ενα TiBackup των εφαρμογών σου ώστε να μπορείς να τις επαναφέρεις γρήγορα σε κάθε rom που βάζεις και

ένα backup του launcher ώστε στη συνέχεια να μη χρειάζεται να στήνεις τις επιφάνειες εργασίας από την αρχή σε κάθε rom.

Χονδρικά, το system διαγράφει τη rom που έχεις, το data τα δεδομένα εφαρμογών σου, το wipe internal sd είναι που διαγράφει τον αποθηκευτικό σου χώρο ( φώτο, μουσική, ringtones κλπ ) Αυτό δε χρειάζεται ποτέ αφού εκεί θα έχεις και τα backup σου για κάθε ενδεχόμενο, Nandroid, EFS, κλπ κλπ. Για TWRP μιλάω αλλά και σε CWM που έχω να χρησιμοποιήσω χρόνια φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει.

Ο chaos με διαφορά. Αλλά σταμάτησε την υποστήριξη... Όμως ακόμα και έτσι με καλύπτει πλήρως.

Σε λίγες μέρες δεν θα σε καλύπτει...:p

Τόσο για rom όσο και για kernel, η επιλογή δεν είναι "κατάληξη" αλλά επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Πολύ περισσότερο για τον kernel αφου κάθε φορά χρειάζεται και το "δέσιμο" με κάποια rom.

Δε "ταιριάζουν" το ίδιο καλά όλοι οι kernel με όλες τις rom.

2 ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω. Στο gravity box, το smart radio τι κάνει?

Αν απο xposed κατεβασω το module του app ops, μετα πρέπει να διαγραψω την κανονική εφαρμογή τοu app ops που έχω??

2 ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω. Στο gravity box, το smart radio τι κάνει?

Όταν ανοίγεις τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, γυρνάει αυτόματα το δίκτυο σε 3G/4G. Όταν τα έχεις κλειστά ή χρησιμοποιείς WiFi γυρνάει αυτόματα σε 2G.

Αν απο xposed κατεβασω το module του app ops, μετα πρέπει να διαγραψω την κανονική εφαρμογή τοu app ops που έχω??

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και εκτός Xposed. Και προφανώς τη μία θα πρέπει να τη σβήσεις γιατί δε χρειάζεται να έχεις δύο. :p

spacer.png

Όταν ανοίγεις τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, γυρνάει αυτόματα το δίκτυο σε 3G/4G. Όταν τα έχεις κλειστά ή χρησιμοποιείς WiFi γυρνάει αυτόματα σε 2G.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και εκτός Xposed. Και προφανώς τη μία θα πρέπει να τη σβήσεις γιατί δε χρειάζεται να έχεις δύο. :p

Οκ σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)