Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αντε να τον δοκιμασω και τι κανω τον φλασαρω πανω απο τον franco η πρεπει να ξαναπερασω στοκ ρομ ? :wacko:

Ποτέ μα ποτέ δεν φλασάρουμε custom kernel πάνω από άλλον custom kernel.

Κάνεις πρώτα dirty flash την rom σου και μετά.

Νομίζω πριν δύο περίπου σελίδες αναφέρθηκε ο τρόπος για την stock rom συγκεκριμένα.

Ευκαιρία όμως να βάλεις και καμία custom rom.:lol:

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

αντε να τον δοκιμασω και τι κανω τον φλασαρω πανω απο τον franco η πρεπει να ξαναπερασω στοκ ρομ ? και αν ναι που βρησκω την official rom :wacko:

κατεβασε των stock 4.4.4 kernel απο εδω http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/kernel-t2518816 κανε wipe dalvik/cashe φλασαρε των stock kernel,rebοot system,ξανα recovery wipe dalvik/cashe και φλασαρεις οποιον αλλο θελεις.....Αυτα για stock rom ετσι....:)

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

Μπα μην ορκίζεσαι. Μόνο αν προέρχεσαι από κανέναν περίεργο κερνελ χρειάζεται

Βασικά δεν ορκίστηκα κάπου.

Αλλά από την στιγμή που ο νέος kernel δεν έχει την ευελιξία ή αλλιώς την δυνατότητα να καταλαμβάνει ή να τροποποιεί το υπάρχον ramdisk όπως επίσης και να "καθαρίζει" 100% ότι θα μπορούσε να είχε "αφήσει" ο προηγούμενος custom kernel τότε θα υπάρχουν θέματα.

Επίσης ισχύει πάντα και ο αγραφος νόμος του xda: "Read the OP".

Αν το λέει ο developer στο OP θα έχει τους λόγους του.

Αν δεν το λέει, τότε ή είναι dev της πλάκας ή πολύ απλά εμπιστεύεται τις δυνατότητες του kernel του και των script με τα οποία φλασάρεται ο kernel.

Πέρα από όλα αυτά, μερικοί kernels έχουν και uninstaller όπου σε επαναφέρουν στην προηγούμενη κατάσταση από άποψη kernel διαγράφοντας ότι έχουν "περάσει" οι ίδιοι.

Σε αυτή την περίπτωση τρέχεις uninstaller και μετά περνάς τον νέο kernel.

Edited by gtctsiamp

Μπα μην ορκίζεσαι. Μόνο αν προέρχεσαι από κανέναν περίεργο κερνελ χρειάζεται

Καλο ειναι γινεται φλασαρισμα τις rom και μετα νεο kernel,ειναι βεβαια καποιοι οπου ειναι dirtyflash maniac και δεν εχουν ενδοιασμούς!!! :lol:

Nexus 5 red 16GB

κατεβασε των stock 4.4.4 kernel απο εδω http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/kernel-t2518816 κανε wipe dalvik/cashe φλασαρε των stock kernel,rebοot system,ξανα recovery wipe dalvik/cashe και φλασαρεις οποιον αλλο θελεις.....Αυτα για stock rom ετσι....:)

Φίλε αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος, διότι τα συγκεκριμένα zip περιέχουν σκέτο και καθαρό το stock boot.img και δεν καθαρίζουν από αλλού αρχεία. Συνεπώς αν είχες πριν έναν kernel με init.d scripts όπως π.χ. Uber, ElementalX κτλ κατά το boot θα πήγαινε η rom να "τρέξει" ρυθμίσεις που δεν γίνεται να κάνει πλεόν και το πιο πιθανό είναι να κατέληγες σε bootloop.

----- προσθήκη μηνύματος 33 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλο ειναι γινεται φλασαρισμα τις rom και μετα νεο kernel,ειναι βεβαια καποιοι οπου ειναι dirtyflash maniac και δεν εχουν ενδοιασμούς!!! :lol:

Και χωρίς nandroid και με 5% μπαταρία.:lol::lol::lol:

Φίλε αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος, διότι τα συγκεκριμένα zip περιέχουν σκέτο και καθαρό το stock boot.img και δεν καθαρίζουν από αλλού αρχεία. Συνεπώς αν είχες πριν έναν kernel με init.d scripts όπως π.χ. Uber, ElementalX κτλ κατά το boot θα πήγαινε η rom να "τρέξει" ρυθμίσεις που δεν γίνεται να κάνει πλεόν και το πιο πιθανό είναι να κατέληγες σε bootloop.

----- προσθήκη μηνύματος 33 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και χωρίς nandroid και με 5% μπαταρία.:lol::lol::lol:

Το έχω κανει άπειρες φορες σε stock και δεν είχα ποτε πρόβλημα...ιδίως με elementalx,ο flar πάντως έχει προτείνει πολλές φορες αυτό τον τροπο...Το λάθος και το σωστό είναι παντα σχετικό...

Nexus 5 red 16GB

Το έχω κανει άπειρες φορες σε stock και δεν είχα ποτε πρόβλημα...ιδίως με elementalx,ο flar πάντως έχει προτείνει πολλές φορες αυτό τον τροπο...Το λάθος και το σωστό είναι παντα σχετικό...

Μήπως ο flar2 πρότεινε φλασάρισμα stock kernel & στα καπάκια φλασάρισμα του δικού του χωρίς ενδιάμεσο reboot στην rom?

Απλά και μόνο για να επαναφέρεις το ramdisk και να καθαρίζει το zip του ElementalX ότι είχε "αφήσει" ο προηγούμενος kernel?

Πάντως στο OP ο flar2 προτείνει φλασάρισμα της rom πριν το φλασάρισμα του ElementalX αν έχεις άλλον custom kernel.

Μήπως ο flar2 πρότεινε φλασάρισμα stock kernel & στα καπάκια φλασάρισμα του δικού του χωρίς ενδιάμεσο reboot στην rom?

Αυτο ακριβως!!!

Nexus 5 red 16GB

Πιάσαμε ίδια συχνότητα πάλι.:p

χαχαχα ναι οντως.....:)

Nexus 5 red 16GB

Καλησπερα παιδια, πως κανουμε dirty flash με Recovery : Clockworkmod 6.0.4.7 touch

Ευχαριστω πολυ.

Καλησπερα παιδια, πως κανουμε dirty flash με Recovery : Clockworkmod 6.0.4.7 touch

Ευχαριστω πολυ.

Τι θες να κάνεις dirty flash? rom ή kernel?

Πάντως θα σου πρότεινα ένα πιο "σύγχρονο" custom recovery γιατι με το cwm μπορεί να έχεις πρόβλημα με μερικά update scripts.

TWRP & Philz είναι κορυφή και στο Ν5 είναι εξίσου καλά και τα δύο.

Διάλεξε το Philz αν είσαι συνηθισμένος στο menu του cwm και σου αρέσει.

Τι θες να κάνεις dirty flash? rom ή kernel?

Πάντως θα σου πρότεινα ένα πιο "σύγχρονο" custom recovery γιατι με το cwm μπορεί να έχεις πρόβλημα με μερικά update scripts.

TWRP & Philz είναι κορυφή και στο Ν5 είναι εξίσου καλά και τα δύο.

Διάλεξε το Philz αν είσαι συνηθισμένος στο menu του cwm και σου αρέσει.

οταν θελουμε να αλλαξουμε στοκ ρομ μας φτανει να περασουμε το νεο image?

μολις περασα Philz.

Ευχαριστω πολυ

Δηλαδή έχω που είμαι με LS και uber εαν θέλω να βάλω code blue πρεπει να φλασαρω παλι την LS και μετα τον code blue. Αυτό εννοεις;

Και εαν θέλω να αλλάξω custom ROM και kernel; Ας πούμε να πάω απο LS/uber σε slim/code blue τι κάνω;

Δηλαδή έχω που είμαι με LS και uber εαν θέλω να βάλω code blue πρεπει να φλασαρω παλι την LS και μετα τον code blue. Αυτό εννοεις;

Και εαν θέλω να αλλάξω custom ROM και kernel; Ας πούμε να πάω απο LS/uber σε slim/code blue τι κάνω;

Αυτό εννοώ ναι...πρωτα φλασαρουμε την Ρομ κανοντας μονο wipe dalvik/cashe και μετά των kernel.Αμα θέλεις να βάλεις αλλη Ρομ κανεις wipe data/system/dalvik/Cashe φλασαρεις Ρομ και καπάκι kernel,αυτά :)

Nexus 5 red 16GB

Έβαλα τελικά τον code blue αλλά προσπάθησα να γυρίσω σε αρτ και Τζιφος ξέρετε τον λογο?

Μήπως έχεις xposed framework ενεργοποιημένο?

Σωστός...ειδες αμα είσαι noob :Ρ αρα δεν μπορω με xposed να γυρίσω art έτσι?

Όχι, δεν είναι συμβατό με ART.:)

Πραγματικά δεν περίμενα ποτέ να επιστρέψω σε Franco. Ειδικά μετά την εμπειρία μου στο N4. Δεν εκτιμούσα ιδιαίτερα τη δουλειά του.

Εκ πρώτης όψεως ο τελευταίος με κάνει να νιώθω πολύ καλά την συσκευή. Φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά και με την μπαταρία, αλλά θα το δούμε στην πορεία.

Νέα LS-KK-Blood-v3.2-2014-07-31 & Purity-Hammerhead-Opticharged-07-31-2014 σήμερα από τον Kener.

Η LS εδώ και 2 builds έχει λύσει και τα θέματα με τα wake on & pocket mode στα Lockscreen Notifications (@souliar ακούς?:D) καθώς επίσης και μερικά ακόμη conflicts που είχαν κάποια features της ενώ και η LS-KK-v3.2 πλέον γίνεται compile με το νέο Sabermod 4.8.4 (July) toolchain.

Η Purity του Kener είναι με holo blue και πάλι.

Edited by gtctsiamp

Νέα LS-KK-Blood-v3.2-2014-07-31 & Purity-Hammerhead-Opticharged-07-31-2014 σήμερα από τον Kener.

Η LS εδώ και 2 builds έχει λύσει και τα θέματα με τα wake on & pocket mode στα Lockscreen Notifications (@souliar ακούς?:D) καθώς επίσης και μερικά ακόμη conflicts που είχαν κάποια features της ενώ και η LS-KK-v3.2 πλέον γίνεται compile με το νέο Sabermod 4.8.4 (July) toolchain.

Η Purity του Kener είναι με holo blue και πάλι.

Πλεον για νεο sabermod και LS του kener κοιταμε εδω http://uber.oceighty.co/HAMMERHEAD/ ?? γιατι βλεπω οτι στο dev-host δεν το ανανεωνει

Και μια ερωτηση..Αν εχεις π.χ. sabermod 18-7-2014 και θες να πας σε νεοτερη 29-7-2014 τον κανεις dirty flash τον kernel η θελει παλι να περασεις την ρομ πρωτα???

Edited by Dalaz

Dalas - Mi-4c

Rom - sMiui

Kernel - Stock

Root SuperSU | TWRP

Πλεον για νεο sabermod και LS του kener κοιταμε εδω http://uber.oceighty.co/HAMMERHEAD/ ?? γιατι βλεπω οτι στο dev-host δεν το ανανεωνει

Και μια ερωτηση..Αν εχεις π.χ. sabermod 18-7-2014 και θες να πας σε νεοτερη 29-7-2014 τον κανεις dirty flash τον kernel η θελει παλι να περασεις την ρομ πρωτα???

Τώρα τελευταία ανεβάζει εκεί και το goo γιατι είχε πρόβλημα με το dev-host.

Για την ερώτηση, ναι τον UBER ειδικά αν βάζεις την ίδια έκδοση κάθε φορά μπορείς απλά να τον φλασάρεις πάνω στον προηγούμενο.

Προσπαθώ να ακολουθήσω τον οδηγό για root και custom recovery και ειλικρινά δε καταλαβαίνω πως να κάνω τη διαδικασία. Πρώτη φορά συναντάω τόση δυσκολία σε android τηλέφωνο. Θέλω μόνο root να κάνω μέχρι στιγμής έχω ξεκλειδώσει τον bootloader.

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)