Jump to content

Jiayu G2F

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια ποιο cwm να βάλω για backup πέρασμα ρομ κλπ? Αυτο απο jiayu.es δεν ειναι σωστό? Να βάλω αυτο από το ρώσικο http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=584280&st=0#entry32498369 ή υπάρχει κατι αλλο?
No root->No problem

• Απαντήσεις 968
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για το GPS:

• Τελικά η κεραία του ψιλοκαλή είναι. Εγώ του έχω βάλει και την θήκη σιλικόνης.
  • Το συνημμένο έχει το gps.conf που χρησιμοποιώ, και το έχω χρησιμοποιήσει και σε άλλα Android smartphones/tablets. Σε rooted κινητό, αντιγράφω το gps.conf στο /etc. Στο g2f δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο, εκτός αν έχει τρέξει κάποιος το GPSFix και έχει δώσει Location. Αν το ανοίξεις το αρχείο με notepad θα δεις στο τέλος NTP_SERVER δηλώνω της Ελλάδας και μετά της Ευρώπης.
  • Από Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chxdev.mtgps για να κατεβάσω EPO Data
  • Με mobileuncle tools, πηγαίνω engineering mode->Engineering Mode(MTK)->Location->Location Based service. Στο AGPS->Enable A-GPS (checked) το SLP Address το άλλαξα σε supl.nokia.com, SLP Port->7275
  • Στην συνέχεια στο YGPS για να βρει δορυφόρους, με κλειστό data & wifi, στο μπαλκόνι... τώρα που έχει και ήλιο :)... ή σε ανοιχτό χώρο. Μετά από κάνα 5-10 λεπτό βρίσκει και κλειδώνει δορυφόρους. Την 1η φορά είναι αργό.
  • Μετά με GPS Test, κλειστά data & wifi, μπορείς να δεις In View/In Use δορυφόρους και SNR.

Εδώ και 3 ημέρες έχω δοκιμάσει να κάνω διαδρομές με το Sygic, ενω ταυτόχρονα τεστάρω δουρφόρου. Με τα πόδια, με αυτοκίνητο, στο κέντρο Αθήνα, σε δρομάκια.... Κάποιες φορές κάνει πάλι 1-2 λεπτά να κλειδώσει δορυφόρους, αλλά μετά δεν χάνει. Κάποιες φορές με δίχνει 2-3 μέτρα μακριά. Πάντως βλέπω 12/9 δορυφόρους με 25-40 SNR. Κάπως έτσι δουλεύει και το tablet μου και έχω κάνει άπειρες διαδρομές, με Google Navigation

ROM 0.2.6

Software Dev

Smartphone: HTC Wildfire -> Star W007 -> Jiauy G2FW -> Xiaomi Redmi 2 2GB

Tablet: Ramos i9

Τελικα απο vickmall μου εστειλαν αλλη μια rom, την 0.5.5 αλλα καμια προκοπη με το σημα. Αυριο παω ΕΛΤΑ να το στειλω πισω :angry:

Με την 0.8.5 είχε έρθει το δικό μου, αλλά δεν την κράτησα πολύ. Δεν μπορώ να αντισταθώ όταν υπάρχει νεότερη έκδοση!

Αλλά προβλήματα με WiFi ή κατά την ομιλία δεν έχω. Οπότε δοκιμάστε την 0.3.4 για την οποίο έχουμε επίσημο σύνδεσμο από την JiaYu Ισπανίας: http://www.jiayu.es/desarrollo/ROMS/SPFLASH/4.2.2/SM219_W_FWVGA_JY_REDUCE_V0.3.4_S0924.rar

Συστήνω:

α) Εγκατάσταση οδηγών (drivers).

β) Hard reset (power+Volume up) για wipe και factory reset.

γ) Αναβάθμιση με SPFlashTools (Επιλογή του αρχείου scatter, πάτημα του Download, σύνδεση του κινητού και βγάλε-βάλε μπαταρίας αν δεν το δει).

Προβλήματα κατά την διάρκεια της φόρτισης, δεν έχω. Ο δικός του είναι ακόμα στο σακουλάκι του και το φορτίζω με ενός HTC.

Μία φορά που χρησιμοποίησα ενός Huawei Honor 3C 4G, δεν ξυπνούσε.

Κανένα πρόβλημα και όταν δοκίμασα φορτιστή των 0,55 αμπέρ από Νόκια 220. Μου είχε κάνει και εντύπωση γιατί υπέθετα θα χρειαστεί πολλές ώρες, αλλά δεν άργησε.

s2117, δεν υπάρχει πρόβλημα και με φορτιστή 2 αμπέρ.

Πρόσεξα ότι στα ξένα φόρουμ για το G2F αναφέρεται ένα αρχείο «G2F_to_G2FW.zip». Τα Ρώσικα και τα Ιταλικά του Google δεν είναι τα καλύτερα, αλλά μάλλον βρήκαν τρόπο να μετατρέπουν την έκδοση του G2F για κινέζικο 3G (TD-SCDMA) που έχει HD οθόνη, σε συμβατό με το 3G του υπόλοιπου κόσμου (WCDMA).

Αυτά που λες συστήνεται, σε μένα προτείνεις να τα κάνω?

εν τω μεταξή, η έκδοση 0.3.4 που λες είναι πιο καινούρια από την 0.8.5??

Ναι είναι νεότερη. Φαίνεται από την ημερομηνία στο «Αριθμός έκδοσης» ;)

Αυτή είναι η μέθοδος που συστήνω σε όσους θέλουν βάλουν άλλο λογισμικό.

Τελικα απο vickmall μου εστειλαν αλλη μια rom, την 0.5.5 αλλα καμια προκοπη με το σημα. Αυριο παω ΕΛΤΑ να το στειλω πισω :angry:

Θέλουμε κι εμείς το λινκ! :)

Τη 0.5.5 πρώτη φορά την ακούω, ίσως είναι καινούρια.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Ναι είναι νεότερη. Φαίνεται από την ημερομηνία στο «Αριθμός έκδοσης» ;)

Αυτή είναι η μέθοδος που συστήνω σε όσους θέλουν βάλουν άλλο λογισμικό.

Θέλουμε κι εμείς το λινκ! :)

Τη 0.5.5 πρώτη φορά την ακούω, ίσως είναι καινούρια.

Οριστε το link που μου εστειλαν https://mega.co.nz/#!Kok2wA6Q!zMv4nv0bMcR69Cb_B5oa96anWquzqGjyqYcQ8JEhB-Y

Εμενα με αυτη τη rom δεν δουλευει καλα η οθονη, ουτε τα κουμπια απο κατω και παρολο που λεει οτι ειναι reduced εχει τα κινεζικα μεσα

Οριστε το link που μου εστειλαν https://mega.co.nz/#!Kok2wA6Q!zMv4nv0bMcR69Cb_B5oa96anWquzqGjyqYcQ8JEhB-Y

Εμενα με αυτη τη rom δεν δουλευει καλα η οθονη, ουτε τα κουμπια απο κατω και παρολο που λεει οτι ειναι reduced εχει τα κινεζικα μεσα

Τα αρχεία που περιέχονται μέσα σε αυτή την ROM είναι από 09/05/2014 οπότε υποθέτω ότι δεν είναι η πλέον νεότερη αφού υπάρχουν ROM με νεότερη έκδοση. Επίσης υποθέτω ότι η version της official ROM φαίνεται από το Sxxx για παράδειγμα:

SM219_W_FWVGA_JY_CN_REDUCE_V0.5.5_S0509

SM219_W_FWVGA_JY_REDUCE_V0.3.4_S0924

SM219_W_FWVGA_JY_CN_REDUCE_V0.2.6_S1024

Τώρα βέβαια προκύπτει το ερώτημα τι σημαίνει το v0.5.5 , v0.3.4 , v.02.6 :blink:

Τελικά εδώ την είχα βρει την ROM 0.2.6

Έχει και όλες τις άλλες official ROM της JIAYU

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

Software Dev

Το reduce δεν σημαίνει οτι δεν θα έχει κινέζικα. Και σε παλιότερες κινέζικες εκδόσεις των ρομ υπήρξε.

Αν και μάλλον δεν θα δουλέψει, δοκίμασε να βάλεις «χεράτα» το δίκτυο της εταιρία (αν το δει εκεί).

Settings -> More ->Mobile networs -> Network operators -> "Όνομα δικτύου της sim" -> Select manually.

Επεξεργασία (μη γεμίζω τον τόπο): Η 0.3.6 δεν μου απενεργοποιεί την οθόνη όταν μιλάω. Ο αισθητήρας εγγύτητας λειτουργεί, αφού την σβήνει βάζοντας το χέρι, αλλά βάζοντας το κινητό στο κεφάλι δεν την σβήνει. Απ'ότι συμπεραίνω, όταν αγγίζεται η οθόνη αγνοεί το σήμα του αισθητήρα, ενώ για ακριβώς αυτή την δουλειά τον χρειαζόμαστε. (Και αναρωτιόμουνα γιατί όλο άνοιγε το μενού ρυθμίσεων της ώρας...)

Ας ελέγξει όποιος μπορεί αν συμβαίνει και στο δικό του κινητό.

Edited by talos_2002

Φορητότητα προς Frog

Παιδια ποιο cwm να βάλω για backup πέρασμα ρομ κλπ? Αυτο απο jiayu.es δεν ειναι σωστό? Να βάλω αυτο από το ρώσικο http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=584280&st=0#entry32498369 ή υπάρχει κατι αλλο?

Eδώ κανεις? Να βαλώ τη cwm που ειναι στο πρώτο ποστ?

No root->No problem

Το reduce δεν σημαίνει οτι δεν θα έχει κινέζικα. Και σε παλιότερες κινέζικες εκδόσεις των ρομ υπήρξε.

Αν και μάλλον δεν θα δουλέψει, δοκίμασε να βάλεις «χεράτα» το δίκτυο της εταιρία (αν το δει εκεί).

Settings -> More ->Mobile networs -> Network operators -> "Όνομα δικτύου της sim" -> Select manually.

Το εχω κανει και αυτο χωρις αποτελεσμα οπως προεβλεψες!

Επεξεργασία (μη γεμίζω τον τόπο): Η 0.3.6 δεν μου απενεργοποιεί την οθόνη όταν μιλάω. Ο αισθητήρας εγγύτητας λειτουργεί, αφού την σβήνει βάζοντας το χέρι, αλλά βάζοντας το κινητό στο κεφάλι δεν την σβήνει. Απ'ότι συμπεραίνω, όταν αγγίζεται η οθόνη αγνοεί το σήμα του αισθητήρα, ενώ για ακριβώς αυτή την δουλειά τον χρειαζόμαστε. (Και αναρωτιόμουνα γιατί όλο άνοιγε το μενού ρυθμίσεων της ώρας...)

Με 0.2.6 εμενα απενεργοποιειται η οθονη οταν μιλαω και το φερνω στο αυτι μου.

Software Dev

Σε ευχαριστώ. Μάλλον δεν του είχα κάνει hard reset, επειδή του έκανα τώρα και διορθώθηκε.

Φορητότητα προς Frog

Η 0.3.6 δεν μου απενεργοποιεί την οθόνη όταν μιλάω. Ο αισθητήρας εγγύτητας λειτουργεί, αφού την σβήνει βάζοντας το χέρι, αλλά βάζοντας το κινητό στο κεφάλι δεν την σβήνει. Απ'ότι συμπεραίνω, όταν αγγίζεται η οθόνη αγνοεί το σήμα του αισθητήρα, ενώ για ακριβώς αυτή την δουλειά τον χρειαζόμαστε. (Και αναρωτιόμουνα γιατί όλο άνοιγε το μενού ρυθμίσεων της ώρας...)

Συμβαίνει και στο Amoi n828 που έχω. Όχι ότι βοηθάω, απλά το αναφέρω.

ROM:0.2.6

Αντιμετωπιζω το εξης, βαζω FM Radio, δεχομαιν μια κληση, μιλαω, οταν κλεινω τη γραμμη, το ραδιο συνεχιζει κανονικα. Μετα κλεινω το ραδιο. Την επομενη φορα που ανοιγω το ραδιο, βγαζει μηνυμα οτι δεν εχω τα ακουστικα ενω τα εχω, παταω το πληκτρο εναρξη για να παιξει, και οταν σβηνει η οθονη, κλεινει και το ραδιο.

Μονο με επανεκκινηση του κινητου ξαναδουλευει το ραδιο.

ROM:0.2.6

Αντιμετωπιζω το εξης, βαζω FM Radio, δεχομαιν μια κληση, μιλαω, οταν κλεινω τη γραμμη, το ραδιο συνεχιζει κανονικα. Μετα κλεινω το ραδιο. Την επομενη φορα που ανοιγω το ραδιο, βγαζει μηνυμα οτι δεν εχω τα ακουστικα ενω τα εχω, παταω το πληκτρο εναρξη για να παιξει, και οταν σβηνει η οθονη, κλεινει και το ραδιο.

Μονο με επανεκκινηση του κινητου ξαναδουλευει το ραδιο.

Με την χρήση του logcat βρήκα το πρόβλημα. Έχω εγκατεστημένο TuneIn Pro. Mετά την εισερχόμενη κλήση, όταν έκλεινα το ράδιο και έβγαζα τα ακουστικά πετούσε error:

library "/system/lib/libtunein.oem.so" not found

Την επόμενη φορά το ράδιο δεν δουλεύει. Έβγαλα το ΤuneIn και είναι OK.

Edited by athanaso77
Συνεχόμενα μηνύματα

Software Dev

Άκυρο, ας διαγραφεί παρακαλώ. Edited by talos_2002

Φορητότητα προς Frog

Καλησπέρα και καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ όλα.

Micro SD 16gb υποστηρίζει το κινητό μας?

Καλή χρονιά. Μέχρι 32GB υποστηρίζει. Εγώ έχω βάλει μια 32GB class 10.

Software Dev

Από το επίσημο site της Jiayu.

SPFLASH

http://www.jiayu.es/desarrollo/ROMS/SPFLASH/4.2.2/SPG2F-20141027_W-0.3.6.rar

Και σε CWM.

http://www.jiayu.es/desarrollo/ROMS/CWM/4.2.2/signed_G2F-20141027-W-R-V0.3.6.zip

Edited by koukoukoukou

Καλή χρονιά. Μέχρι 32GB υποστηρίζει. Εγώ έχω βάλει μια 32GB class 10.

Και 64GB υποστηρίζει, σε fat32

Την έχει δοκιμάσει κανείς; Φτιάχνει τίποτα; Ειδικά στο θέμα των αποσυνδέσεων από το ίντερνετ;;;; Είναι ροοτ ή θέλει με κάποιο άλλο τρόπο για να ροοταριστει;

Σαν τα Xiaomi τίποτα!!! :lol:

Την έχει δοκιμάσει κανείς; Φτιάχνει τίποτα; Ειδικά στο θέμα των αποσυνδέσεων από το ίντερνετ;;;; Είναι ροοτ ή θέλει με κάποιο άλλο τρόπο για να ροοταριστει;

Την έχω βάλει εγώ, είχα 0.2.6 και έβαλα 0.3.6. Δεν βλέπω καμία διαφορά, το internet μου δούλευε μια χαρά και στην 0.2.6, και τώρα. Η μπαταρία έχει φτιάξει επίσης και στην 0.2.6 και τώρα. Crash δεν μου έχει κάνει ποτέ.

Το GPS παίζει δεν παίζει. Θέλει πολλά λεπτά για GPS Fix. Νομίζω ότι είναι και θέμα κεραίας.

Η πυξίδα και το γυροσκόπιο δεν νομίζω ότι παίζουν καθόλου, δείχνουν ότι θέλουν.

----- προσθήκη μηνύματος 30 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και 64GB υποστηρίζει, σε fat32

Δεν το ήξερα, thanks

Software Dev

Έχω ένα θέμα παιδιά. Μερικές φορές, το κινητό δεν ανάβει μετά από σβήσιμο της οθόνης ή deep sleep. Πρέπει να βγάλω την μπαταρία και να τη ξαναβάλω.

Έχω ένα θέμα παιδιά. Μερικές φορές, το κινητό δεν ανάβει μετά από σβήσιμο της οθόνης ή deep sleep. Πρέπει να βγάλω την μπαταρία και να τη ξαναβάλω.

Τι ROM Version? Το έχω διαβάσει και σε άλλα forum, εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ.

ROM 0.3.6

Software Dev

Το θέμα είναι ότι είναι φρέσκια και την δίνει η jiayu.