Jump to content

softwareas

Members
  • Δημοσιεύσεις

    50
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About softwareas

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 22

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

softwareas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλησπέρα, σκέφτομαι για αγορά του πρώτου μου smartwatch. Με ενδιαφέρει πιο πολύ fitness watch με χρήση σε ποδηλασία (gps, navigation, HR) και γυμναστήριο. Έχω δει το pace από κοντά και έχω διαβάσει το stratos. Στο stratos με φοβίζει ο όγκος του, πιθανά μεγάλο για άθληματα, αλλά με ενδιαφέρουν και τα κουμπιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με γάντια. Στο pace με φοβίζει το κουμπί του που είναι καλά κρυμμένο, αλλά μου αρέσει ο όγκος του. Έχω διαβάσει και διάφορα θέματα με το HR, είδα όμως ότι θα πάρει WOS 2 αναβάθμιση. Έχει κανείς πάρει το statos για να συγκρίνει το όγκο του, ευκολία χρήσης, κλπ? Χρησιμοποιεί κανείς το gpx import navigation σε ποδηλασία, hicking? Όταν βγαίνεις εκτός route σου κάνει δόνηση? Πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσεις το route? Σκέφτομαι από Ελλάδα μιας και η τιμή του pace έχει πέσει και εδώ, και το statos το βρίσκω κάνα 15-20€ ακριβότερο από ότι εξωτερικό.
  2. Οι τρεις τελίτσες σημαίνουν ότι έχει notifications στο status bar. Κάποιες φορές εμφανίζει τις τρεις τελίτσες, και όταν κατεβάζεις στο status bar δεν βλέπεις κάποιο notification, αυτό το έχω δει και εγώ, συνήθως μετά από τηλεφωνική κλήση. Ενδέχεται να υπήρχε κάποιο notification (η εισερχόμενη κλήση) και μόλις κλείνεις την γραμμή, εξαφανίζεται ορθώς το notification, αλλά δεν κρύβονται οι τελίτσες. Νομίζω ότι δεν είναι πρόβλημα.
  3. Πρέπει να δεις ποιο firmware έχεις, και αν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση μιας καθαρής, Ελληνικής ROM. Συνήθως αυτά που έρχονται από Κίνα "φορούν" ένα κακορυθμισμένο firmware που έχει πάνω και αρκετό bloatware από το μαγαζί που σου το έχει στείλει. Για παράδειγμα εγώ όταν το παρέλαβα (Redmi 2 2GB) είχε εφαρμογές για μηνύματα στα Κινέζικα, εφαρμογές που μου πετούσαν μηνύματα όταν ήμουν στο Internet, κ.λπ. Με μια καθαρή εγκατάσταση με Ελληνική ROM από https://xiaomi-miui.gr νομίζω θα είσαι ΟΚ.
  4. Καλορίζικο, αν μπορείς άλλαξε ROM και βάλε dev ή stable από εδώ https://xiaomi-miui.gr
  5. dev->stable ή stable->dev θέλει wipe all data, wipe cache Από dev->dev ή stable->stable είναι ΟΚ, εκτός αν η ROM αναφέρει αλλιώς. Υποθέτω δηλαδή τώρα που εμφανίζεται η 5.0, 5.1 σε κάποιες συσκευές, αν πας από dev 4.4 -> dev 5.0, θα χρεαιστείς wipes. Σε κάθε περίπτωση wipe cache δεν σβήνει user data, και στο επόμενο reboot το Android ξαναφτιάχνει την απαραίτητη dalvik cache.
  6. Λοιπόν, μου ήρθε και μένα εχθές. Αρκετά γρήγορη αποστολή ήταν. Είδα λίγο την rom που είχε. Κάποια bloatware, μερικές Κινεζιές αν και είχα ζητήσει να την καθαρίσουν. Τελος πάντων δεν έχει νόημα γιατί στην συνέχεια έκανα Update στην dev από xiaomi-miui.gr και είναι ΟΚ. Το Update γίνεται εύκολα, αν και υπάρχει ένα θέμα με την έκδοση του κινητού και το firmware που φοράει ο πωλητής. Εμένα ενώ το κινητό είναι το 2014813, είχαν "πειράξει" το firmware να δίχνει 2014811 (build.prop) Οπότε εντάξει έχεις ένα ψιλοφόβο μην το διαλύσεις με την νέα rom, αλλά υπάρχει ακρετή βοήθεια στην Ελληνική κοινότητα. Πάντως η συσκευή είναι πολύ καλή, το MIUI, αυτό που περάσει από xiaomi-miui.gr, είναι κουκλί... Ταχύτητατη στο browsing, WiFi τέλειο, στις κλήσεις δεν είδα κάποιο πρόβλημα σήμερα που μίλησα, έχω Pin στην κάρτα, και ΔΕΝ έχω το γνωστο θεμα με την SIM reset.. (σημείωση, άλλαξα την SIM μου εχθές σε microSIM (Cosmote) γιατί είχα την παλιά). 3G μπήκα σφαίρα, 4G δεν έχω στο πακέτο μου να δοκιμάσω. Τώρα δεν έχω κάνει άλλες δοκιμές, ξέρεις GPS, ράδιο και τέτοια. Αλλά δείχνει ότι η συσκευή είναι πολύ καλή. Χάρηκα που το πήρα...
  7. Ευχαριστώ, και εγώ αυτό σκέφτομαι... και έχω πολύ καιρό που ζαχαρώνω το Xiaomi 2/16GB Ποιό μοντέλο παίρνεις για να παίζει 4G στην Ελλάδα? Εγώ με Cosmote νομίζω αυτό 2G: GSM(900/1800MHz) 3G: WCDMA(850/1900/2100MHz) 4G: FDD-LTE(B3/B7), TDD-LTE(B38/B39/B40/B41:2555-2655MHz) Επίσης, συνήθως αγοράζω από Ali, αλλά τώρα θέλω να αγοράσω με Paypal. Μπορείς να μου στείλεις PM με κάποιο μαγαζί?
  8. Ευχαριστω. Ειμαι στην Cosmote, και βλεπω 4g στους 800/2600, το 3g στους 2100 υποθετω για ολους. Οποτε αυτο http://www.minideal.net/xiaomi-redmi-2-red-rice-2-4g-fdd-lte-msm8916-quad-core-2gb-ram-16gb-rom-dual-sim-white.html πιστευω οτι ειναι ΟΚ? Ειδα το link στην απαντηση του aeras78. Ενταξει, υποθετω οτι η συσκευη μπορει να παει σε 5.0 ή 5.1 αφου παρομοιες συσκευες με τον snapdragon 410 διαθετουν 5.1 Απλα υποθετω οτι ειναι θεμα του MIUI αφου αυτο βρισκεται ακομη σε 4.4
  9. Καλησπερα, Εχω αγορασει αρκετα απο Κινα. Το Redmi το σκεφτομαι να το παρω για μενα. Εσεις που το εχετε παρει, αξιζει τον κοπο. Ειναι stable η ROM του. Gps παιζει ΟΚ? Αν και ο snapdragon εχει αποδειξει οτι ειναι ΟΚ. Το γεγονος οτι εχει Android 4.4 (32bit) ενω παμε σε 6, ενοχλει? Αν προχωρησω το WCDMA-FDD ειναι καταλληλο για Ελλαδα? Επισης συνηθως αγοραζα απο Ali, αλλα τωρα με τα CC λεω να παρω απο αλλου για να χρησιμοποοιησω Paypal. Το minideal ειναι οκ? Τελος ειδα προχθες το Lenovo a2010 (Mtk6735, 64bit, 1/8Gb Android 5.1). Σαφως αλλα χαρακτηριστικα, μικροτερη μνημη, αλλα φοραει 5.1. εχω δει και το Lg leon με snapdragon. Τα προτεινει κανεις αντι του Xiaomi?
  10. softwareas

    Jiayu G2F

    Ιδέες για λειτουργία χωρίς on/off button εδώ http://www.phonearena.com/news/Heres-what-to-do-if-the-power-button-on-your-Android-phone-breaks_id59811
  11. softwareas

    Jiayu G2F

    Άστα, εμένα έχει χαλάσει η επαφή που έχει από μέσα. Έχει ένα μεταλικό που λειτουργεί για την επαφή και σαν ελλατήριο για την επιστροφή του κουμπιού. Ανταλακτικό δεν νομίζω ότι μπορώ να βάλω, έστω και από άλλο τηλέφωνο, γιατί η επαφή είναι σε μια μικρή πλακετούλα, και είναι κολημένη στο mainboard με κόληση. Θέλει πολύ σταθερό χέρι στο κολητήρι για να ξανακολήσεις μια καινούργια επαφή, χωρίς να κάνεις βραχυκύκλωμα. Δεν έχω σκοπό να το προσπαθήσω :cry: ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Στην θήκη σιλικόνης το είχα, αλλά έπεσε στον πάγκο κάθετα με το κουμπί να είναι προς τα κάτω. Προφανώς πιέστηκε αρκετά το κουμπί, ίσως και να μην είναι πολύ καλής ποιότητας η επαφή που έχει από κάτω. Το κουμπί δεν έχει σπάσει, γιατί το άνοιξα για να το φτιάξω. Η επαφή έχει καταστραφεί και βραχυκυκλώνει με το παραμικρό άγκιγμα.
  12. softwareas

    Jiayu G2F

    Άστα, το έχω πάθει και εγώ εδώ και 1,5 μήνα. Πολύ σπαστικό. Το άνοιξα μήπως και μπορούσα να το φτιάξω, αλλά τίποτα, έχει χαλάσει η επαφή του on/off από μέσα.
  13. softwareas

    Jiayu G2F

    Μιχάλη, εγώ έχω αλλάξει οθόνες σε HTC, σε GooPhone. Επίσης έχω ανοίξει το Jiayu μου για να δοκιμάσω να φτιάξω το GPS του. Όλα και όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι είναι ένα σετ μικρά κατσαβίδια και βεντουζάκι. Τώρα για την οθόνη, θα χρειαστεί να πάρεις το digitizer (μπροστινό γυαλί με αφή) και καλού κακού και το LCD (το panel πίσω από το γυαλί που απεικονίζει τα δεδομένα). Μια φορά μου έτυχε να ανοίξω το κινητό για αλλαγή του digitizer και είχε σπάσει κάτω και το LCD και δεν φαινόταν. Επίσης υπάρχει μια κόλλα (φλάτζα) μεταξύ του digitizer και του καπακιού, για να μην περνάει σκόνη. Θα την χρειαστείς και αυτή. Δες πόσο κάνουν αυτά original και αποφάσισε. Το Jiayu έχει αρκετά στιβαρή κατασκευή, οπότε μην το φοβάσαι. Στο youtube μπορείς να δεις διάφορα video ακόμη και για άλλα κινητά, πως τα ανοίγουν, και θα καταλάβεις. Τώρα αν δεν το "κατέχεις" θα χρειαστείς τεχνικό.
  14. softwareas

    Jiayu G2F

    Εγώ έμεινα στην 0.2.6. Το πρόβλημα με το κόλημα στην φόρτιση δεν διορθώνεται. Τώρα πια φροντίζω και το βγάζω από την φόρτιση μόλις φτάσεις το 100% και δεν μου κολάει. Συνήθως κολάει αν το αφήσω μετά το 100% και συνήθως όλη την νύχτα. Αλλού δεν μου έχει κολήσει.
×
×
  • Create New...