Jump to content

LG Optimus L9 II (D605)

LotusEater
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ευχαριστω !!! τελικα το βρηκα !!!

(το android το ξερω αρκετα καλα απλα με τα samsung που ειχα εως τωρα απλα εβαζα το καλωδιο usb και ειχε επιλογη mass storage

κατι που εδω δεν βρισκω!!!)

:thanks:

RIDE HARD_LIVE FREE

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ευχαριστω !!! τελικα το βρηκα !!!

(το android το ξερω αρκετα καλα απλα με τα samsung που ειχα εως τωρα απλα εβαζα το καλωδιο usb και ειχε επιλογη mass storage

κατι που εδω δεν βρισκω!!!)

Υπαρχει και εδω, ειναι το media sync (MTP). Οταν συνδεεις το USB βγαινει επιλογη πως θελεις να συνδεθει με το PC, επιλεγεις MTP και ετοιμος.

παιδια ροοτ μπορουμε να κανουμε?

Ναι, με αυτό:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2448085

Έχε υπόψη σου ότι μετά το root, δεν μπορείς να επαναφέρεις το κινητό σε "καθαρή" un-root κατάσταση, ακόμη κι αν εγκαταστήσεις stock rom με το LGMobile Support Tool (υπάρχει κάποιο partition που κρατά τις πληροφορίες για το root)

Ναι, με αυτό:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2448085

Έχε υπόψη σου ότι μετά το root, δεν μπορείς να επαναφέρεις το κινητό σε "καθαρή" un-root κατάσταση, ακόμη κι αν εγκαταστήσεις stock rom με το LGMobile Support Tool (υπάρχει κάποιο partition που κρατά τις πληροφορίες για το root)

οποτε χανεται η εγγυηση....το αφηνουμε ετσι δηλαδη....τα ιδια κλειδωματα με samsung....

Δεν ξέρω αν χάνεται η εγγύηση:

http://piana.eu/root

Εγώ πάντως το root-αρα.

Πολύ μεγαλύτερη άνεση στο τι μπορείς να κάνεις στο κινητό.

Δεν ξέρω αν χάνεται η εγγύηση:

http://piana.eu/root

Εγώ πάντως το root-αρα.

Πολύ μεγαλύτερη άνεση στο τι μπορείς να κάνεις στο κινητό.

Με root χάνεται η εγγύηση. Το λέει καθαρά στο άρθρο αν το διαβάσεις όλο, ότι η αλλαγή software μπορεί να δημιουργήσει φθορές στο hardware (πχ. υπερχρονισμός CPU) γιαυτό και σχεδόν όλες οι εταιρείες το δηλώνουν ρητά στο manual.

Μπορείς να αναφέρεις μερικά παραδείγματα από την "μεγαλύτερη άνεση" που σου προσέφερε το root? (πέραν από τις δωρεάν εφαρμογές)

http://s4.postimg.org/kul22odml/420x150.jpg

Με roor ΔΕΝ χάνεται η εγγύηση. Αυτό λέει καθαρά το άρθρο.

Ναι, η αλλαγή software μπορεί να δημιουργήσει φθορές στο hardware.

Όπως λέει και στο άρθρο "There are very few hardware defects that are caused by software — e.g. overriding the speaker volume above the safe level could blow the speaker" και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις χάνεται η εγγύηση (είναι αντίστοιχο με τη μή χρηστή χρήση της συσκευής).

Το ότι όλες οι εταιρείες δηλώνουν ρητά στο manual σχετικά με το root (όπως και οτιδήποτε άλλο μπορεί να γράφουν), δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να υπερκαλύψει/αναιρέσει τα δύο χρόνια εγγύηση στην EU.

Με άλλα λόγια, μια εταιρία μπορεί να γράψει: "Αν χρησιμοποιείται το κινητό πάνω από δύο (2) ώρες την ημέρα, χάνεται η εγγύση". Ε, αυτό δεν ισχύει.

Τώρα όσον αφορά την "μεγαλύτερη άνεση", απλά με root μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στο κινητό σου. Άλλωστε οι σημαντικότερες αλλαγές (με χρήση ή όχι app) γίνονται μόνο με πρόσβαση root.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά "πράγματα" που έχω κάνει εγώ:

1. Αφαίρεσα ότι stock app δεν ήθελα (δεν μιλώ για "πάγωμα" αλλά για διαγραφή). Το κινητό ξεκινά με ~ 500 MB μνήμη σε χρήση.
  2. Transparent status bar. Ακόμη και στον stock launcher (LGHome3a). Παρεπιπτόντως τον θεωρώ πολύ καλό launcher.
    Εγώ τον έχω αλλάξει με την έκδοση 4 της LG. Επίσης πρόσθεσα 5 στήλες και 5 γραμμές.
  3. Αλλαγή των LG app (alarm, calc, contacts, LGEIME/πληκτρολόγιο, favorite-contacts widget, gallery/άλμπουμ) με αυτές από το LG G2.
  4. Αλλαγές LGSystemUI.
  5. Advanced Power menu.
  6. Παρατεταμένο πάτημα back key -> κλείσιμο εφαρμογής.

7js4y.jpg r4we.jpg jr7f.jpg

Edited by UserXP

Όπως λέει και στο άρθρο "There are very few hardware defects that are caused by software — e.g. overriding the speaker volume above the safe level could blow the speaker" και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις χάνεται η εγγύηση (είναι αντίστοιχο με τη μή χρηστή χρήση της συσκευής).

Το ότι όλες οι εταιρείες δηλώνουν ρητά στο manual σχετικά με το root (όπως και οτιδήποτε άλλο μπορεί να γράφουν), δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να υπερκαλύψει/αναιρέσει τα δύο χρόνια εγγύηση στην EU.

Με άλλα λόγια, μια εταιρία μπορεί να γράψει: "Αν χρησιμοποιείται το κινητό πάνω από δύο (2) ώρες την ημέρα, χάνεται η εγγύση". Ε, αυτό δεν ισχύει.

Τώρα όσον αφορά την "μεγαλύτερη άνεση", απλά με root μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στο κινητό σου. Άλλωστε οι σημαντικότερες αλλαγές (με χρήση ή όχι app) γίνονται μόνο με πρόσβαση root.

1. Αφαίρεσα ότι stock app δεν ήθελα (δεν μιλώ για "πάγωμα" αλλά για διαγραφή). Το κινητό ξεκινά με ~ 500 MB μνήμη σε χρήση.
  2. Transparent status bar. Ακόμη και στον stock launcher (LGHome3a). Παρεπιπτόντως τον θεωρώ πολύ καλό launcher.
    Εγώ τον έχω αλλάξει με την έκδοση 4 της LG. Επίσης πρόσθεσα 5 στήλες και 5 γραμμές.
  3. Αλλαγή των LG app (alarm, calc, contacts, LGEIME/πληκτρολόγιο, favorite-contacts widget, gallery/άλμπουμ) με αυτές από το LG G2.
  4. Αλλαγές LGSystemUI.
  5. Advanced Power menu.

φιλε ποιος launcher ειναι αυτος? πολυ ωραιο το εκανες! και το widget καιρου ποιο ειναι?

Ο launcher είναι αυτός που "φοράει" το κινητό μας (LG Home).

Αυτός βέβαια είναι η επόμενη έκδοσή του, η 4.1. (από το LG G2), "φτιαγμένη" λίγο από εμένα (5 στήλες κι αλλαγή στα μεγέθη)

Το widget καιρού είναι κι αυτό της LG (αυτό που έρχεται με το κινητό μας) σε μέγεθος 4x1.

Φαίνεται έτσι βέβαια, λόγω των 5 στηλών του launcher (νομίζω δείχνει ομορφότερο όταν δεν καλύπτει όλο το πλάτος της οθόνης).

Αν θες μπορώ να το ψάξω λίγο, αν γίνεται με αλλαγή υπογραφής να εγκατασταθεί ο launcher (LGHome) και σε un-root κινητό (είσαι un-root, αν κατάλαβα καλά).

Αραγε υπαρχει η δυνατοτητα να επαναφερουμε με καποιο τροπο σμς που εχουν σβηστει ?

αν μπορει να βοηθησει καποιος , ειναι αναγκη.

Ο launcher είναι αυτός που "φοράει" το κινητό μας (LG Home).

Αυτός βέβαια είναι η επόμενη έκδοσή του, η 4.1. (από το LG G2), "φτιαγμένη" λίγο από εμένα (5 στήλες κι αλλαγή στα μεγέθη)

Το widget καιρού είναι κι αυτό της LG (αυτό που έρχεται με το κινητό μας) σε μέγεθος 4x1.

Φαίνεται έτσι βέβαια, λόγω των 5 στηλών του launcher (νομίζω δείχνει ομορφότερο όταν δεν καλύπτει όλο το πλάτος της οθόνης).

Αν θες μπορώ να το ψάξω λίγο, αν γίνεται με αλλαγή υπογραφής να εγκατασταθεί ο launcher (LGHome) και σε un-root κινητό (είσαι un-root, αν κατάλαβα καλά).

τελικα το εκανα ροοτ:) απο που κατεβασες τον lancher για το g2?και τις εφαρμογες απο το g2 ειναι? το εκανες πολυ ωραιο μπραβο!:p

Αραγε υπαρχει η δυνατοτητα να επαναφερουμε με καποιο τροπο σμς που εχουν σβηστει ?

αν μπορει να βοηθησει καποιος , ειναι αναγκη.

https://play.google.com/store/search?q=SMS%20Recovery&c=apps&hl=el

(δεν ξέρω αν δουλεύουν και σε ποιο ποσοστό επιτυχίας)

τελικα το εκανα ροοτ:) απο που κατεβασες τον lancher για το g2?και τις εφαρμογες απο το g2 ειναι? το εκανες πολυ ωραιο μπραβο!:p

Τις app από το G2 μπορείς να τις βρεις εδώ:

https://drive.google.com/folderview?id=0B32H6sdaxXfJVXItcldVdlp3M1U&usp=sharing

Ο launcher του G2 δεν έχει 5 στήλες. Αυτός που έχω είναι αλλαγμένος από μένα και είναι εδώ :p:

https://drive.google.com/file/d/0BwGIiIqc6aSpNmdqaV9Qc1NfT2M/edit?usp=sharing

(υπάρχει κι ένα hidden menu για τον launcher, με πολλές επιλογές κι extra - θα ποστάρω οδηγίες σε λίγο)

Έχω πάρει εφαρμογές από το G2 (αυτές που ανέφερα πιο πάνω). Κάποιες θέλουν "πείραγμα" για να δουλέψουν και στο L9-II.

https://play.google.com/store/search?q=SMS%20Recovery&c=apps&hl=el

(δεν ξέρω αν δουλεύουν και σε ποιο ποσοστό επιτυχίας)

Τις app από το G2 μπορείς να τις βρεις εδώ:

https://drive.google.com/folderview?id=0B32H6sdaxXfJVXItcldVdlp3M1U&usp=sharing

Ο launcher του G2 δεν έχει 5 στήλες. Αυτός που έχω είναι αλλαγμένος από μένα και είναι εδώ :p:

https://drive.google.com/file/d/0BwGIiIqc6aSpNmdqaV9Qc1NfT2M/edit?usp=sharing

(υπάρχει κι ένα hidden menu για τον launcher, με πολλές επιλογές κι extra - θα ποστάρω οδηγίες σε λίγο)

Έχω πάρει εφαρμογές από το G2 (αυτές που ανέφερα πιο πάνω). Κάποιες θέλουν "πείραγμα" για να δουλέψουν και στο L9-II.

για δωσε τα φωτα σου:)ποιες απο τις εφαρμογες του g2 δουλευουν?αξιζει να βαλουμε καμια?το widget καιρου ειναι το ιδιο?

4. Αλλαγές LGSystemUI.
  5. Advanced Power menu.

Για δωσε περισσοτερα στοιχεια???? Πως τον περασες και που τον βρηκες????

Το widget καιρού είναι το ίδιο.

Από το G2 έχω βάλει (οι γνώμες είναι προσωπικές):

• LGCalculator.apk (ομορφότερο - καλύτερο)
  • LGContacts.apk μαζί με LGContactsProvider.apk (οι επαφές, o dialer κλπ - καλύτερο)
  • LGEIME.apk (το πληκτρολόγιο - καλύτερο αλλά θα το ήθελα με μεγαλύτερα γράμματα)
  • LGFavoriteContactsWidget.apk (καλύτερο/ομορφότερο - Link για να τον launcher με τις 5 στήλες)
  • LGGallery.apk (δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερες διαφορές από τον "μανίσιο")
  • LGAlarmClock.apk (δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερες διαφορές από τον "μανίσιο")

Για να "δοκιμάσεις" όποια εφαρμογή θέλεις:

[BACKUP πρώτα ότι διαγράφεις]

1. Κάποιον Root file manager
  2. Στο φάκελλο /system/app σβήσε την εφαρμογή που θες
    Π.χ. AlarmClockbin.apk ΜΑΖΙ και AlarmClockbin.odex
  3. Βάλε στο ίδιο folder (/system/app) την "καινούργια" από το G2 (χωρίς .odex - δεν χρειάζεται)
  4. Reboot
  5. Αν η εφαρμογή φανεί στη λίστα των εφαρμογών, δοκιμασέ την και είσαι οκ. Αν όχι, ε δεν δουλεύει (βάλε πίσω την αρχική)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μήν "παίζεις" με μυστήριες εφαρμογές. Εννοώ διέγραφε μόνο εφαρμογές που προφανώς δεν θα "χαλάσουν" το κινητό

Για δωσε περισσοτερα στοιχεια???? Πως τον περασες και που τον βρηκες????

Παιδιά, για τον launcher:

[Καλό είναι να έχουμε εγκατεστημένο και δεύτερο launcher σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά]

Α. Για root κινητό

1. Με κάποιον root file manager πάμε στο φάκελλο /system/app και διαγράφουμε τα LGHome3a.apk και LGHome3a.odex
  2. Βάζουμε/copy τον LGHome3b.apk (δεν χρειάζεται LGHome3b.odex) στον ίδιο φάκελλο και reboot
    LGHome από το LG G2 (4 στήλες)
    LGHome3b "πειραγμένο" από μένα (με 5 στήλες) [extract το LGHome3b.apk - μην βάλετε to rar αρχείο :p]

B. Για unroot κινητό

[Δεν ξέρω αν δουλεύει - δοκιμάστε το - ΔΕΝ υπάρχει κανένας κίνδυνος]

• Κατεβάστε αυτό LGHome3b
    Extract το LGHome3b.apk, βάλτε το στην κάρτα SD και δοκιμάστε αν γίνεται εγκατάσταση [μάλον όχι]
    ή
  • Κατεβάστε αυτό LGHome3b_signed
    Extract το LGHome3b_signed.apk, βάλτε το στην κάρτα SD και δοκιμάστε αν γίνεται εγκατάσταση

Hidden Menu για τον launcher (έχει πολλές επιλογές)

Εγκαταστήστε το "Any Shortcut" (free):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oboenikui.anyshortcut

Τρέξτε το και δώστε [case sensitive]

Application: com.lge.launcher2

Activity: com.lge.launcher2.hiddenmenu.LGHomeHiddenMenuActivity

Πατήστε Create

Ένα link θα δημιουργηθεί στην αρχική οθόνη με τα hidden settings.

Μπορείτε να διαγράψετε το "Any Shortcut" μετά.

Edited by UserXP
Hidden Menu

μπραβο φιλε γαι την αναλυση. αν μπορουσαμε να φτιαξουμε και το βιντεο σε εσωτερικο χωρο με τα χαμηλα fps που τραβαει, το τηλεφωνακι θα ηταν σχεδον αριστο!

εχουμε νεα για καμια αναβαθμιση μπας και το διορθωσουνε?

Εγω εβαλα αυτην την θηκη και τα σπαει μου αρεσει παρα πολυ... 5,60 ευρο απο ebay!!!!!!κλεινει με μαγνητακι και ειναι εντελως αναλαφρο και πανεμορφο...ερχεται απο Σεβιλη Ισπανια και σε διαφορα χρωματα... πολυ πολυ καλο... Edited by dimitris_origina

οριστε τα λινκς για την θηκη, σε μαυρο ασπρο μπλε και σε ροζ... ολα εχουν μαζι με τα μεταφορικα 5,60 ευρο.. το μαυρο γραφει οτι εχει 4,50ευρο αλλα εχει 1,20 ευρο μεταφορικα οποτε το ιδιο ειναι σε συνολο δλδ 5,70ευρο (εε δεκα λεπτα ακριβοτερο χε χε)... απο την στιγμη παραγγελιας να υπολογιζετε περιπου 1,5 εβδομαδα... με εχει βολεψει παντως πολυ, και εφαρμοζει τελεια...το αστειο ειναι οτι το ροζ εχει πουλησει τα πιο πολλα κομματια χεχε 40... παντως και το μπλε τα σπαει....

http://www.ebay.com/itm/Funda-Blanca-Libro-Tapa-Flip-Cover-Iman-For-LG-Optimus-L9-2-L-9-II-D605-605-Case-/400645117813?pt=ES_Tel%C3%A9fonos_m%C3%B3viles&hash=item5d484f5775

http://www.ebay.com/itm/Funda-Negra-Libro-Tapa-Flip-Cover-Cierre-Iman-Para-LG-Optimus-L9-2-L-9-II-D605-/251425320071?pt=ES_Tel%C3%A9fonos_m%C3%B3viles&hash=item3a8a1dec87

http://www.ebay.com/itm/Funda-Azul-Libro-Tapa-Flip-Cover-Cierre-Iman-For-LG-Optimus-L9-2-L-9-II-D605-605-/251422315293?pt=ES_Tel%C3%A9fonos_m%C3%B3viles&hash=item3a89f0131d

http://www.ebay.com/itm/Funda-Rosa-Libro-Tapa-Flip-Cover-Iman-For-LG-Optimus-L9-2-L-9-II-D605-605-Case-/251425321905?pt=ES_Tel%C3%A9fonos_m%C3%B3viles&hash=item3a8a1df3b1

Edited by dimitris_origina

Παιδιά έχω πρόβλημα, δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει και σβήνει στο μπουτάρισμα και κάνει επανεκκίνηση. Πήρα backup τις εργασίες στην κάρτα μνήμης αλλά έχω πολλά στο ημερολόγιο που δεν μπορώ να τα πάρω αν δεν ανοίξει. Καμιά ιδέα ή βοήθεια;

Χειροτερεύει η κατάσταση. Δείχνει τελείως νεκρό. Έβγαλα την μπαταρία και θα την βάλω σε κανένα δεκάλεπτο.

Τραβάω 10-15 αρχεία και κλείνει. Βγάζω μπαταρία περιμένω 5 λεπτά και ξανά τα ίδια.

Edited by john_who

Παιδιά έχω πρόβλημα, δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει και σβήνει στο μπουτάρισμα και κάνει επανεκκίνηση. Πήρα backup τις εργασίες στην κάρτα μνήμης αλλά έχω πολλά στο ημερολόγιο που δεν μπορώ να τα πάρω αν δεν ανοίξει. Καμιά ιδέα ή βοήθεια;

Χειροτερεύει η κατάσταση. Δείχνει τελείως νεκρό. Έβγαλα την μπαταρία και θα την βάλω σε κανένα δεκάλεπτο.

Τραβάω 10-15 αρχεία και κλείνει. Βγάζω μπαταρία περιμένω 5 λεπτά και ξανά τα ίδια.

Το έχεις rootάρει το εργαλείο ή είναι stock? Επειδή είναι στην εγγύηση δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αν προλαβαίνεις έστω να ανοίξει το κινητό, το backup του ημερολογίου γίνεται άμεσα (διαρκεί 1 sec) μέσω συγχρονισμού account (πχ gmail).

http://s4.postimg.org/kul22odml/420x150.jpg

Παιδιά καλησπέρα....σήμερα πήρε η κοπέλα μου το lg optimus l9 II και ήθελα να ρωτήσω το εξής...βιντεοκλήση δεν έχει ενώ υπάρχει μπροστινή κάμερα?

Ευχαριστώ.

Video κλήση εγω προσωπικά έχω κάνει μόνο μέσω skype. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει επιλογή video κλήσης στο μενού των κλήσεων. Ισως πρέπει να ρυθμίσεις τα mms settings πρώτα; Δεν ξέρω πραγματικά.

• The title was changed to LG Optimus L9 II (D605)