Jump to content

Tι είναι το Samsung KNOX και γιατί μας νοιάζει;

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

‘Serious vulnerability’ discovered in Samsung KNOX

http://www.sammobile.com/2013/12/24/serious-vulnerability-discovered-in-samsung-knox/

Θα υπάρξουν τρύπες στην αρχή. Θα τις κλείσουν όμως σιγά σιγα.

Δεν βλέπω όμως να είναι τρύπες που μπορεί να εκμεταλευτει οποιοσδήποτε χακερ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 587
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά καλησπέρα πήρα σήμερα ένα καινούριο ι9505 και ήρθε με το pre-installed φιρμγουεαρ με knox το οποίο επιβεβαίωσα από το download mode. Έχω κάποια γνώση περι android, root, firmware flash custom rom custom kernels κτλ. Είχα μέχρι τώρα το i9300 και του έχω κάνει τα flash της ζωής του.

Η ερώτηση μου είναι: Βρήκα ότι υπάρχει τρόπος να κάνω root χωρίς να πέσει το κνοχ αλλά μπορώ επίσης να βάλω custom recovery rom kernel? Ή μόνο το root για την official μπορώ;

Παιδιά καλησπέρα πήρα σήμερα ένα καινούριο ι9505 και ήρθε με το pre-installed φιρμγουεαρ με knox το οποίο επιβεβαίωσα από το download mode. Έχω κάποια γνώση περι android, root, firmware flash custom rom custom kernels κτλ. Είχα μέχρι τώρα το i9300 και του έχω κάνει τα flash της ζωής του.

Η ερώτηση μου είναι: Βρήκα ότι υπάρχει τρόπος να κάνω root χωρίς να πέσει το κνοχ αλλά μπορώ επίσης να βάλω custom recovery rom kernel? Ή μόνο το root για την official μπορώ;

Custom recovery χωρίς να πέσει το knox δε γίνεται.

Ωραία άρα τώρα τίθεται η ερώτηση αν δέχομαι να χάσω την εγγύηση για να ικανοποιώ τις φλασαριστικές μου περιέργεις.:wacko:

Παιδιά συγνώμη ξανά ερώτηση. Διάβασα στο χδα ότι τελικά δεν είναι καλή λύση το root de la vega για να κανεις ρουτ χωρίς να πέσει το κνοχ. Αλλά δεν κατάλαβα εάν υπάρχει τελικά τρόπος να κάνω απλό root χωρίς custom recovery που να μη να ρίχνει το κνοχ.

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Παιδιά συγνώμη ξανά ερώτηση. Διάβασα στο χδα ότι τελικά δεν είναι καλή λύση το root de la vega για να κανεις ρουτ χωρίς να πέσει το κνοχ. Αλλά δεν κατάλαβα εάν υπάρχει τελικά τρόπος να κάνω απλό root χωρίς custom recovery που να μη να ρίχνει το κνοχ.

Δες στην πρώτη σελίδα του παρόντος θέματος.

Το έχει κανείς υπόψη του αυτό το

περί knox;

Ακόμα και σε sleep mode η εφαρμογή χρησιμοποιεί το 20-25% του επεξεργαστή και ουσιαστικά "τρώει" τη μπαταρία.

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

Παιδιά έχετε ακούσει για την πολιτική της Ευρώπης για το κνοχ. Διάβασα ότι δεν χάνεται η εγγύηση με την αλλαγή του κνοχ σε κάποιες ευρωπαϊκές αντιπροσωπίες. Τι ξέρετε για αυτό?

Ξέρω ότι αν κάποιος έχει όρεξη να τους κυνηγήσει δικαστικα θα δικαιωθεί διότι θα πρέπει η εταιρία να αποδείξει ότι την βλάβη την προκάλεσε το αλλαγμένο λογισμικό, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αν κάποιος δεν έχει πείραξει συχνότητα επεξεργαστή κλπ. Αλλά δεν έχουμε ισχυρούς συλλόγους καταναλωτών και μεμονωμένα κανείς δεν έχει όρεξη να τρέχει για 100 ή 200€ που θα ζητήσουν για μια βλάβη

Παιδιά έχετε ακούσει για την πολιτική της Ευρώπης για το κνοχ. Διάβασα ότι δεν χάνεται η εγγύηση με την αλλαγή του κνοχ σε κάποιες ευρωπαϊκές αντιπροσωπίες. Τι ξέρετε για αυτό?

Ξεκίνα να διαβάζεις το θέμα από την αρχή. Έχει εξαντληθεί το ζήτημα και το συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι εάν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη Samsung ότι δεν χάνεται η εγγύηση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Από κει και πέρα οι αναφορές ότι στο τάδε και στο δείνα service το κάλυψαν ή κάναν τα στραβά μάτια είναι ενθαρρυντικές αλλά μέχρι εκεί.

Ξέρω ότι αν κάποιος έχει όρεξη να τους κυνηγήσει δικαστικα θα δικαιωθεί διότι θα πρέπει η εταιρία να αποδείξει ότι την βλάβη την προκάλεσε το αλλαγμένο λογισμικό, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο αν κάποιος δεν έχει πείραξει συχνότητα επεξεργαστή κλπ. Αλλά δεν έχουμε ισχυρούς συλλόγους καταναλωτών και μεμονωμένα κανείς δεν έχει όρεξη να τρέχει για 100 ή 200€ που θα ζητήσουν για μια βλάβη

Βασικά η εταιρία δεν θα πρέπει να κάνει τίποτα. Στο λέει ρητά στους όρους εγγύησης. Αν παραποιήσεις το λογισμικό χάνεις την εγγύηση. Σκέψου το σαν συμβόλαιο. Δεν έχει σημασία ποιος προκαλεί τη ζημιά μετά εφόσον έχεις παραβεί πλέον αυτόν τον όρο. Δε πα να φέρεις και το CSI να αποδείξεις ότι δεν φταις εσύ.

Edited by super_f

Βασικά η εταιρία δεν θα πρέπει να κάνει τίποτα. Στο λέει ρητά στους όρους εγγύησης. Αν παραποιήσεις το λογισμικό χάνεις την εγγύηση. Σκέψου το σαν συμβόλαιο. Δε έχει σημασία ποιος προκαλεί τη ζημιά μετά εφόσον έχεις παραβεί πλέον αυτόν τον όρο. Δε πα να φέρεις και το CSI να αποδείξεις ότι δεν φταις εσύ.

1) "καταχρηστικοί όροι" (ψαξε το) δεν έχουν ισχύ. Ένας όρος που γνωστοποιείται στον καταναλωτή μετά την αγορά (την στιγμή που θα ανοίξεις το κινητό και θα τον αποδεχτείς) είναι καταχρηστικος διότι επιβάλλεται μονομερώς μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του προϊόντος, ενώ για να είχε ισχύ θα έπρεπε μαζί με την πληρωμή και την παραλαβή της απόδειξης να ζητείται η υπογραφή του αγοραστή στην αποδοχή των όρων εγγύησης του κατασκευαστή.

2)...κάποιος που θα εγκαταστήσει λογισμικό απευθείας χωρίς ποτέ να ξεκινήσει την συσκευή με το προεγκατεστημένο λογισμικό ποτέ δεν θα αποδεχτεί κανέναν ότι, ούτε εκ των υστέρων, ούτε αναγράφεται πουθενά ότι απαγορεύεται.

1) "καταχρηστικοί όροι" (ψαξε το) δεν έχουν ισχύ. Ένας όρος που γνωστοποιείται στον καταναλωτή μετά την αγορά (την στιγμή που θα ανοίξεις το κινητό και θα τον αποδεχτείς) είναι καταχρηστικος διότι επιβάλλεται μονομερώς μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του προϊόντος, ενώ για να είχε ισχύ θα έπρεπε μαζί με την πληρωμή και την παραλαβή της απόδειξης να ζητείται η υπογραφή του αγοραστή στην αποδοχή των όρων εγγύησης του κατασκευαστή.

2)...κάποιος που θα εγκαταστήσει λογισμικό απευθείας χωρίς ποτέ να ξεκινήσει την συσκευή με το προεγκατεστημένο λογισμικό ποτέ δεν θα αποδεχτεί κανέναν ότι, ούτε εκ των υστέρων, ούτε αναγράφεται πουθενά ότι απαγορεύεται.

Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει κανένας καταχρηστικός όρος.

Αναφέρεται ρητά στους όρους εγγύησης ότι τροποποίηση της συσκευής από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, διακόπτει την εγγύηση.

Το ν2 που γράφεις μάλιστα είναι παντελώς αυθαίρετο.

StratosGR την αυθαιρεσία την έχουμε όλοι βιώσει γιατί είμαστε μόνοι ή λίγοι ή αδύναμοι για να την πολεμήσουμε. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι καλύτερος σε αυτό.

Αυτό που λέω είναι ότι τους όρους της εγγύησης τους πληροφορείται ο αγοραστής μετά την αγορά, αφού πριν δεν επιτρέπεται να ανοίξει την συσκευασία, συνεπώς εξαναγκάζεται να αποδεχτεί ότι επιβάλλει η εταιρία, και αυτό στο δικαστήριο είναι μαχητο ως καταχρηστικος όρος, ιδίως αν δεν είναι ο όρος σύμφωνος με τα κοινώς αποδεκτα συναλλακτικα ήθη! Τυπικό παράδειγμα το service των αυτοκινήτων που εδώ και χρόνια έχει καταπέσει πανευρωπαϊκά ο ισχυρισμός "δεν σε καλύπτει η εγγύηση διότι έκανες service σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο" και μάλιστα όλοι οι κατασκευές υποχρεούνται σε κοινή διεπαφή για να διαβάζουν τις ενδείξεις όλων των μοντέλων με ένα διαγνωστικό όλοι οι μηχανικοί οχημάτων.

Edited by ilpara

StratosGR την αυθαιρεσία την έχουμε όλοι βιώσει γιατί είμαστε μόνοι ή λίγοι ή αδύναμοι για να την πολεμήσουμε. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι καλύτερος σε αυτό.

Αυτό που λέω είναι ότι τους όρους της εγγύησης τους πληροφορείται ο αγοραστής μετά την αγορά, αφού πριν δεν επιτρέπεται να ανοίξει την συσκευασία, συνεπώς εξαναγκάζεται να αποδεχτεί ότι επιβάλλει η εταιρία, και αυτό στο δικαστήριο είναι μαχητο ως καταχρηστικος όρος, ιδίως αν δεν είναι ο όρος σύμφωνος με τα κοινώς αποδεκτα συναλλακτικα ήθη! Τυπικό παράδειγμα το service των αυτοκινήτων που εδώ και χρόνια έχει καταπέσει πανευρωπαϊκά ο ισχυρισμός "δεν σε καλύπτει η εγγύηση διότι έκανες service σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο" και μάλιστα όλοι οι κατασκευές υποχρεούνται σε κοινή διεπαφή για να διαβάζουν τις ενδείξεις όλων των μοντέλων με ένα διαγνωστικό όλοι οι μηχανικοί οχημάτων.

Ναι ρε Ilpara αλλά με την ίδια λογική μπορείς να περάσεις και με μπουλντόζα πάνω από το κινητό και μετά να πας στο δικαστήριο και ναι πεις ότι οι όροι είναι καταχρηστικοί!

Η εταιρία δεν έχει καμία υποχρέωση να συμφωνήσεις και εσύ με τους όρους εγγύησης. Βασικά δεν έχει την υποχρέωση να σου παρέχει καν εγγύηση! Η εγγύηση είναι ένα τέχνασμα για τη δημιουργία καλής εικόνας της εταιρίας και σχέσης εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή. Από κει και πέρα όμως η εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει τους όρους και τα πλαίσια της ισχύος της.

Τέλος πάντων μην αναλωνόμαστε πάλι στα ίδια. Άμα γράψει ο KNOX η εγγύηση παύει να ισχύει τελεία και παύλα είτε το θεωρούμε δίκαιο είτε άδικο.

Την εγγύηση ΔΕΝ στην δίνει η εταιρεία αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οποιαδήποτε εταιρεία πουλάει κινητό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να παρέχει το λιγότερο 2 έτη. Όπως και σύμφωνα με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οποιαδήποτε τροποποίηση του κινητού σε επίπεδο software δεν ακυρώνει την εγγύηση. Επειδή ο συγκεκριμένος όρος δεν είναι τόσο διαδεδομένος και ξεκάθαρος η κάθε εταιρεία τον αρνητε. Μπορείς όμως νομικά να κερδίσεις

Όποιος έχει λίγο υπομονή ας το διαβάσει.

http://matija.suklje.name/rooting-and-flashing-your-device-does-not-void-the-warranty-in-eu

Edited by dimkit

Περί ΕΓΓΎΗΣΗΣ, φιλε dimkit ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για το εξαιρετικό άρθρο που τεκμηριώνει με επίσημες ευρωπαϊκές οδηγίες την άποψη που είχα διαμορφώσει με απλή λογική χωρίς να είμαι νομικός.

Παρότι τυπικά οι ευρωπαϊκές οδηγίες δεν συνιστούν υποχρέωση αν δεν έχουν κυρωθεί με εγχώρια νομική διάταξη (υπό διερεύνηση οι εν λόγω), ελάχιστες εταιρίες θα αρνηθούν την εγγύηση αν γίνει γραπτή επίκληση των επιχειρημάτων του άρθρου.

Θα επιμείνω και εγώ να το διαβάσουμε προσεχτικά όλοι :-)

Eχω κανει εγκατασταση το knox μπορει καποιος να μου πει αν υπαρχει καποια ρυθμιση να μην εμφανιζετε στην μπαρα ειδοποιησεων.

Eχω κανει εγκατασταση το knox μπορει καποιος να μου πει αν υπαρχει καποια ρυθμιση να μην εμφανιζετε στην μπαρα ειδοποιησεων.

Screen shot

ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]

Screen shot

Φίλε το έχω ξετσεκαρει αλλά μόλις λήξει ο χρόνος του κωδικού πρόσβασης ξανά εμφανίζεται.

Καλησπέρα παιδιά. Με λίγο διάβασμα που έχω κάνει στο ίντερνετ βλέπω αναφορές ότι κάποιες αντιπροσωπείες Samsung μηδενίζουν knox counters. Διάβασα επίσης ότι αυτό πιθανόν να συμβαίνει και στην Ελλάδα :D. Έχετε ακούσει κάτι. Ήδη διερευνάται το θέμα και από τους xda developers και αν ισχύει πολύ πιθανόν να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα.

Καλησπέρα παιδιά. Με λίγο διάβασμα που έχω κάνει στο ίντερνετ βλέπω αναφορές ότι κάποιες αντιπροσωπείες Samsung μηδενίζουν knox counters. Διάβασα επίσης ότι αυτό πιθανόν να συμβαίνει και στην Ελλάδα :D. Έχετε ακούσει κάτι. Ήδη διερευνάται το θέμα και από τους xda developers και αν ισχύει πολύ πιθανόν να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα.

Καιρό είναι που ακούγεται αλλά είναι λίγο θολό ακόμα. Πρώτον πιστεύω ότι άμα ίσχυε θα είχε διαρρεύσει ο τρόπος εδώ και καιρό. Τι διάολο, ένα τεχνικός από ένα service ανά την υφήλιο δεν θα το είχε πει πουθενά? Κατά δεύτερον όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τους μηδένισαν τον Counter στο service δεν διευκρινίζουν αν αυτό έγινε παράλληλα με αλλαγή πλακέτας ή όχι. Γιατί αν σου αλλάξουν μητρική τότε λογικό είναι να μηδενίζει. Anyway, κοντεύουμε τον έναν χρόνο πλέον από την κυκλοφορία του S4 και ακόμα λύση για το μηδενισμό του Counter δεν έχει βρεθεί οπότε εγώ προσωπικά γίνομαι ολοένα και πιο απαισιόδοξος...

Μπορείς όμως να κάνεις root χωρίς να γράψει ο knox counter ... αλλά και αυτό είναι ριψοκίνδυνο γιατί αν εδώ καταλάβει καλά υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν trigger τον knox counter ακόμα και μετά το root

Για εμένα το σημαντικό δεν είναι απλά να κάνεις root τη συσκευή αλλά να να βάλεις κάποια custom rom, κερνελ κτλ.

Custom ROM, kernel, Custom Recovery κτλ χωρίς να γράψει ο KNOX δεν γίνεται με τίποτα ακόμα.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω να κάνω μία ερώτηση ίσως χαζή.Καταρχήν ζητάω συγνώμη διότι έχω διαβάσει μόνο το αρχικό ποστ του θέματος.

Πέρασα στο κινητό μου ένα παιχνίδι κατεβάζοντας το από τον υπολογιστή απ όπου και το πέρασα, εκτός δηλαδή google play το οποίο και έπαιξε κανονικά φαντάζομαι καταλαβαίνετε.... υπάρχει περίπτωση να έχει γράψει o counter ή να έχω πρόβλημα με την εγγύηση του κινητού μου; Διάβασα φυσικά ότι ο counter γράφει μόνο με αλλαγή ρομ η κέρνελ απλά θέλω να είμαι σίγουρος. αν το ποστ μου αναφέρει κάτι που δεν πρέπει παρακαλώ όπως διαγραφεί. Eυχαριστώ εκ των προταίρων.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω να κάνω μία ερώτηση ίσως χαζή.Καταρχήν ζητάω συγνώμη διότι έχω διαβάσει μόνο το αρχικό ποστ του θέματος.

Πέρασα στο κινητό μου ένα παιχνίδι κατεβάζοντας το από τον υπολογιστή απ όπου και το πέρασα, εκτός δηλαδή google play το οποίο και έπαιξε κανονικά φαντάζομαι καταλαβαίνετε.... υπάρχει περίπτωση να έχει γράψει o counter ή να έχω πρόβλημα με την εγγύηση του κινητού μου; Διάβασα φυσικά ότι ο counter γράφει μόνο με αλλαγή ρομ η κέρνελ απλά θέλω να είμαι σίγουρος. αν το ποστ μου αναφέρει κάτι που δεν πρέπει παρακαλώ όπως διαγραφεί. Eυχαριστώ εκ των προταίρων.

Μπες σε download mode και δες.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

• The topic was unpinned