Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

διοτι η φταιει οτι το βουτηξα στη θαλασσα, η φταιει που πηγα να περασω recovery. αλλα οταν το εχω κλειστο και το συνδεω με το usb φορτιζει για μιση ωρα και μετα τιποτα! σκεφτομαι να το ξερουταρω και να το στειλω στο service. αλλα νομιζω οτι φταιει το recovery.

Δε μπορείς να του κάνεις μία επιδιόρθωση λογισμικού μέσω SUS, με κλειστή τη συσκευή; Φαντάζομαι έτσι περνάει την τελευταία ROM, και φεύγουν ρουταρίσματα και recovery. Αν δεν απατώμαι και δεν κάνω κάπου λάθος βέβαια... :what:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δε μπορείς να του κάνεις μία επιδιόρθωση λογισμικού μέσω SUS, με κλειστή τη συσκευή; Φαντάζομαι έτσι περνάει την τελευταία ROM, και φεύγουν ρουταρίσματα και recovery. Αν δεν απατώμαι και δεν κάνω κάπου λάθος βέβαια... :what:

Σωστά τα λες αλλά με USB δεν γίνεται! Να φανταστεις με το dock το φορτίζω, δεν ξέρω αν κάνω επαναφορά εργοστάσιακων ρυθμίσεων αν γίνει κάτι

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σωστά τα λες αλλά με USB δεν γίνεται! Να φανταστεις με το dock το φορτίζω, δεν ξέρω αν κάνω επαναφορά εργοστάσιακων ρυθμίσεων αν γίνει κάτι

Ναι, αυτό να δοκιμάσεις. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

διοτι η φταιει οτι το βουτηξα στη θαλασσα, η φταιει που πηγα να περασω recovery. αλλα οταν το εχω κλειστο και το συνδεω με το usb φορτιζει για μιση ωρα και μετα τιποτα! σκεφτομαι να το ξερουταρω και να το στειλω στο service. αλλα νομιζω οτι φταιει το recovery.

στη θαλασσα που το βουτηξες, πατησες και το κουμπι της καμερας? ή απλα το εβαλες και το εβγαλες? (προσπαθω να καταλαβω γιατι χαλανε τοσα κινητα τελευταια με το που βραχουν και οχι μετα απο καιρο, και πιθανολογω οτι φταιει το γεγονος οτι πατανε το κουμπι της καμερας ενω ειναι μες το νερο..)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Ξεκίνα από κει μιας και δεν βλέπω να έχεις άλλες επιλογές και στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

στη θαλασσα που το βουτηξες, πατησες και το κουμπι της καμερας? ή απλα το εβαλες και το εβγαλες? (προσπαθω να καταλαβω γιατι χαλανε τοσα κινητα τελευταια με το που βραχουν και οχι μετα απο καιρο, και πιθανολογω οτι φταιει το γεγονος οτι πατανε το κουμπι της καμερας ενω ειναι μες το νερο..)

Το έβαλα μια μέσα, το είδα και το έβγαλα. Όχι κουμπιά δεν πάτησα καθόλου. Ούτε 10 δευτερόλεπτα δεν το άφησα. Μετά? Κανονικά λειτουργούσε. Ότι έπαθε το έπαθε μετά από 2 μέρες. Το περίεργο είναι ότι όταν κλείνω το κηνιτο και το βαζω με το καλώδιο να φορτίζει, το φορτίζει κανονικά για μισή ώρα αλλά το εικονίδιο που βγάζει δεν είναι το ίδιο όταν το φορτίζω κλειστό στο dock! Γιαυτο νομίζω ότι πρέπει να εκανα πατάτα με το recovery. Και θέλω να το στείλω για service αλλά είμαι και root. Σε ξένο forum διάβασα ότι κάποιος το βούτηξε μέσα στο νερό με όλα τα καπάκια ανοιχτά και μετά από τρεις μέρες λειτουργούσε κανονικά, και εγω μια φορά το έβαλα για να δω και με κάνει νούμερα. Να χάλασε το usb αποκλείεται γιατί και στο υπολογιστή που το βαζω κάνει τον ήχο που συνδέεται αλλά δεν το αναγνωρίζει. Αν χάλασε κάτι από το νερό αυτό μπορώ να πω ότι είναι το κουμπί αύξησης έντασης.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το έβαλα μια μέσα, το είδα και το έβγαλα. Όχι κουμπιά δεν πάτησα καθόλου. Ούτε 10 δευτερόλεπτα δεν το άφησα. Μετά? Κανονικά λειτουργούσε. Ότι έπαθε το έπαθε μετά από 2 μέρες. Το περίεργο είναι ότι όταν κλείνω το κηνιτο και το βαζω με το καλώδιο να φορτίζει, το φορτίζει κανονικά για μισή ώρα αλλά το εικονίδιο που βγάζει δεν είναι το ίδιο όταν το φορτίζω κλειστό στο dock! Γιαυτο νομίζω ότι πρέπει να εκανα πατάτα με το recovery. Και θέλω να το στείλω για service αλλά είμαι και root. Σε ξένο forum διάβασα ότι κάποιος το βούτηξε μέσα στο νερό με όλα τα καπάκια ανοιχτά και μετά από τρεις μέρες λειτουργούσε κανονικά, και εγω μια φορά το έβαλα για να δω και με κάνει νούμερα. Να χάλασε το usb αποκλείεται γιατί και στο υπολογιστή που το βαζω κάνει τον ήχο που συνδέεται αλλά δεν το αναγνωρίζει. Αν χάλασε κάτι από το νερό αυτό μπορώ να πω ότι είναι το κουμπί αύξησης έντασης.

αρα μαλλον δε φταιει το νερο..

επισης αυτος που το εβαλε με ανοιχτα καπακια αποκλειεται να λειτουργει. Δεν γινεται και δεν πιστευω ο,τι βλακεια γραφουν στα φορουμ.

Απο εκει και περα, με το flashtool δοκιμασες να φλασαρεις?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Χαιρετώ και γω, κάτοχος του κινητού 1 μήνα και κάτι ικανοποιημένος στο μέγιστο .

Με πρόλαβε ένας φίλος πιο πάνω ήθελα να σας ρωτήσω τι ποσοστό απώλειας βλέπετε στη μπαταρία το βράδυ.

Εμένα χάνει σταθερά 7% έχοντας δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Κλειστά δεδομένα πάντα, στάμινα, wi-fi off κτλ.

αρα μαλλον δε φταιει το νερο..

επισης αυτος που το εβαλε με ανοιχτα καπακια αποκλειεται να λειτουργει. Δεν γινεται και δεν πιστευω ο,τι βλακεια γραφουν στα φορουμ.

Απο εκει και περα, με το flashtool δοκιμασες να φλασαρεις?

Φλασαρισμα δεν θέλει usb?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χαιρετώ και γω, κάτοχος του κινητού 1 μήνα και κάτι ικανοποιημένος στο μέγιστο .

Με πρόλαβε ένας φίλος πιο πάνω ήθελα να σας ρωτήσω τι ποσοστό απώλειας βλέπετε στη μπαταρία το βράδυ.

Εμένα χάνει σταθερά 7% έχοντας δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Κλειστά δεδομένα πάντα, στάμινα, wi-fi off κτλ.

Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα ποσοστά, εγώ το φόρτιζα όλο το βράδυ κλειστό, το άνοιξα (εκτός πρίζας) στις 8:30 το πρωί, έκανε update 2 εφαρμογές με wifi, μίλησα κανά 10λεπτο και ελάχιστη χρήση σε 3g (εμαιλ, εφαρμογή f2g και κατι άλλα ψιλά). Όλη την υπόλοιπη ώρα σε σταμινα (χωρίς εξαιρέσεις) και μετά από 4 ώρες είναι 98%.

Δείτε μήπως κάποια εφαρμογή σας τρώει μπαταρία το βράδυ, δεν δικαιολογείται 8 ώρες να μην το αγγίζετε και να χάνετε 7 και 10%.

Βλεπω παντως και απο το xda οτι παρουσιαζει καποια προβληματα ακομα και σε γλυκο νερο. Ξερει κανεις τι γινεται με αυτο το θεμα απο αποψη εγγυησης? Γιατι αντε να τους πεισεις οτι δεν ειχες ξεχασει ανοιχτα τα καπακια

Βλεπω παντως και απο το xda οτι παρουσιαζει καποια προβληματα ακομα και σε γλυκο νερο. Ξερει κανεις τι γινεται με αυτο το θεμα απο αποψη εγγυησης? Γιατι αντε να τους πεισεις οτι δεν ειχες ξεχασει ανοιχτα τα καπακια

Δες λίγο πιο πίσω τι λέω, πήρα στη Sony και ρώτησα.. Μου είπαν εδώ ολίγοις ότι ελέγχεται αν υπάρχει πρόβλημα στη μόνωση και αναλόγως σε καλύπτουν. Τώρα αυτό κατά πόσο ισχύει στην πράξω δεν ξέρω..

----- προσθήκη μηνύματος 82 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μήπως έχεις ανοιχτό τον αυτόματο συγχρονισμό σε κάνα fb email κτλ?? Και εγώ έχω δει τέτοιες πτώσεις αλλά με όλα αυτά ανοιχτά. Εσύ που τα κλείνεις όλα δε θα έπρεπε να δεις πάνω από 3-4%

----- προσθήκη μηνύματος 31 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φλασαρισμα δεν θέλει usb?

Θέλει αλλά μήπως λειτουργήσει..

Θεωρώ σχεδόν αδύνατο να πείσεις ειδικά την αρβάτο ότι δεν ήταν δικιά σου παράβλεψη, ας μην επεκταθώ ξανά για το θέμα αρβάτο.

Επίσης, όπως είπε ο Νίκος μην αποδέχεστε τα πάντα που διαβάζετε στα φορουμ, ο ένας λέει ότι το βούτηξε με όλα τα καπάκια ανοικτά και ο άλλος ότι ίσα που μπήκε στο νερό και χάλασε.

Και στο κάτω κάτω κινητό είναι, όχι το βαθυσκάφος του Κουστώ. Μην τα παρακάνουμε. Μακάρι να αντέχει 100% σε βροχή, πιτσιλιές και μπουγέλωμα από χυμένα ποτήρια πάνω στο τραπέζι και όποιος θέλει να τεστάρει τις προδιαγραφές αδιαβροχοποίησης της SONY, ας το ρισκάρει.

Έχετε υπόψη και αυτό:

For optimum performance, the product should not be operated in temperatures below -10°C(+14°F) or above +45°C(+113°F). Do not expose Do not expose the battery to temperatures above +60°C(+140°F).

Οι θερμοκρασίες αυτές προφανώς είναι υπό σκιά, αν το κτυπάει ο ήλιος Ιούλιο μήνα για κάμποση ώρα και μετά πάνε και το βουτάνε σε θάλασσα ή ακόμα και πισίνα, προφανώς θα μπάσει νερά. Τα υλικά διαστέλλονται και η κόλλα στο καπάκι ξεκολλάει και δεν σφραγίζει τέλεια, μην πω ότι και να κρυώσει, παίζει να μην ξανασφραγίσει τέλεια.

Καλα και γω στην θαλασσα δεν σκοπευω να το βαζω, θα εχω το defy για αυτην την δουλεια :P. Αλλα ενα πλυσιματακι στην βρυση αν βρωμισει η πεσει κατι πανω ειναι χρησιμο να μπορεις να το κανεις αφοβα.

Επρεπε η sony να εχει μια 'προβλεψη' και μια 'ανοχη' στον μαγνητικο της φορτιστη.

Να μην απαιτει γυμνο τηλεφωνο για να φορτίσει.

Λιγο ακομη και θα μας πει οτι δεν χωράει στην βαση λογω του παχους του tempered glass!

Μηπως υπαρχει αλλος εναλλακτικος συμβατός φορτιστης από άλλον κατασκευαστή, που να 'δυναται' να φορτισει και με θήκη;

(με την αντιστοιχη τρύπα στο σημειο της θηκης που ειναι οι μαγνητικες επαφες)

Edited by karib

Επρεπε η sony να εχει μια 'προβλεψη' και μια 'ανοχη' στον μαγνητικο της φορτιστη.

Λιγο ακομη και θα μας πει οτι δεν χωράει στην βαση λογω του παχους του tempered glass!

Μηπως υπαρχει αλλος εναλλακτικος συμβατός φορτιστης από άλλον κατασκευαστή, που να 'δυναται' να φορτισει και με θήκη;

Στη μαγνητική βάση πρέπει να σφηνώνει και να παραμένει ακούνητο, οπότε δεν θα ήταν δυνατόν να προβλέψει διαστάσεις για όλες τις θήκες που κυκλοφορούν...

Εμένα με έχει καταβολέψει το σκέτο μαγνητικό καλώδιο, αλλά καλύτερα μην ασχοληθείς γιατί είναι κάτι ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ και εσύ έχεις σκαλώσει σε πολύ πιο απλά και αδιαμφισβήτητα θέματα.

Αν το πάρεις και άν πάρεις τη βάση και αν δε σε βολέψει να το βγάζεις από τη θήκη μπορείς με λίγο αλουμινοχαρτο να "επεκτείνεις" τις επαφές της βάσης και να φτάνει να πατήσει, γινεται αρκεί να ξέρεις τι κάνεις..

Κατά τα άλλα ισχύει ότι σου λέει ο tegeatis..από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη θήκη σιλικόνης γιατί να μπουν στη διαδικασία αυτή ? Να προβλέψουν τι και για ποια ?

Η βάση φόρτισης προορίζεται κατά τη γνώμη μου για όταν έχεις το κινητό κάπου σταθερό, π.χ. στη δουλειά, στο σπίτι, οπότε και γυμνό να είναι, δεν τίθεται θέμα. Άλλωστε όλοι λίγο πολύ βάζουμε έστω και απλές μεμβράνες μπρος-πίσω. Πάντως με το tempered glass που έχω, το κινητό θέλει προσπάθεια για να εφαρμόσει στη βάση. Με απλές μεμβράνες μπαίνει πολύ εύκολα κι απλά.

Παρεμπιπτόντως, μόλις παρέλαβα από Κίνα δύο καλωδιάκια μαγνητικής φόρτισης, στο αυθεντικό κουτί της Sony, με τα λογότυπα και όλα κομπλέ. Άλλη υπόθεση το καλωδιάκι παιδιά. Μπαίνει μια χαρά χωρίς να βγάλεις τη θήκη σιλικόνης, απλούστατα, χωρίς σούξου μούξου και τα ρέστα. Απλά δε θέλει να πολυπαίζεις με το κινητό, όπως ήδη έχει αναφερθεί από παιδιά που το έχουν δοκιμάσει, γιατί αποσυνδέεται. Ο μαγνήτης είναι μια χαρά, όχι πάρα πολύ δυνατός, αλλά όπως πρέπει για να διατηρεί μια σταθερή σύνδεση. Για το αμάξι με μια βάση που αφήνει περιθώριο στη θέση της μαγνητικής υποδοχής, είναι μια χαρά.

Edited by panosz75

Σχετικα με την βαση φορτισης, αποτι ειδα δεν περιεχει καλωδιο, δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι εξτρα ετσι? Συνδεεις απλα τον φορτιστη στην βαση?

Σχετικα με την βαση φορτισης, αποτι ειδα δεν περιεχει καλωδιο, δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι εξτρα ετσι? Συνδεεις απλα τον φορτιστη στην βαση?

Ακριβώς. Η γνήσια βάση φόρτισης στο πίσω μέρος της έχει υποδοχή microUSΒ, οπότε εκεί συνδέεις το φορτιστή της αρεσκείας σου.

Δωστε μου λινκ στο ebay για μαγνητικο καλωδιο φορτισης.

Αυτό που πήρα εγώ είναι αυτό:

http://m.ebay.com/itm?itemId=271436679259

Αυτό που πήρα εγώ είναι αυτό:

http://m.ebay.com/itm?itemId=271436679259

Καλυτερα αυθεντικο; Καλα, δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα βεβαια. Τι 1,70 ευρω το μη-genuine, τι 6,5 ευρω το genuine.

Αλλα ετσι για να ξερω...

Καλυτερα αυθεντικο; Καλα, δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα βεβαια. Τι 1,70 ευρω το μη-genuine, τι 6,5 ευρω το genuine.

Αλλα ετσι για να ξερω...

δεν υπαρχει αυθεντικο..και ακομα και αυτο με το λογοτυπο της σονυ, δεν ειναι αυθεντικο. απο εκει και περα, εχει αλλα 50 αξεσουαρ η σονυ? θα τα μελετησεις και αυτα για να το παρεις? πιστεψε με, η απολαυση ειναι να το παρεις οχι να σκεφτεσαι αν θα παταει καλα στη βαση οταν και αν την παρεις.

Εγώ πάντως τώρα που το φορτίζω, μια χαρά φορτίζει, και μια χαρά κάθεται στη συσκευή χωρίς να βγάλω τη θήκη σιλικόνης. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και στο αμάξι εν κινήσει, κι εκεί θα φανεί αν αξίζει τον κόπο. Πάντως και μόνο που δε χρειάζεται το βάλε-βγάλε της θήκης σιλικόνης, μια χαρά είναι. Βέβαια, σε κανονικές συνθήκες, δηλαδή σε σπίτι/γραφείο/whatever, προσωπικά επιλέγω φόρτιση μόνο με τη γνήσια βάση φόρτισης.

Και με διάφορους τρόπους που έχω βρει για μεταφορά αρχείων από και προς υπολογιστή, κυρίως μέσω WiFi, πλέον τη microUSB την ανοίγω σπανιότατα, κι ακόμα πιο σπάνια έως καθόλου την θύρα της microSD.

Edited by panosz75

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact