Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εγω απο μπουζουκια μια χαρα ηχο ειχα, ασχετως τι τεχνολογια χρησιμοποιει..

Απο εκει και περα το Ζ1 που εχω γραφει πολυ καλα,το Ζ1c δε μπορω να πιστεψω οτι ειναι τοσο χαλια, αλλα θα το δοκιμασω οταν θα τυχει..

Ας δουλεύει υποδειγματικά στα πολύ σημαντικά, κι ας μη γράφει τέλειο βίντεο.

Να σε ρωτήσω μιας και το έχετε στην οικογένειά σου το Ζ1c, πώς το βλέπεις από άποψη πομποδέκτη, καθαρότητας και ισχύος σήματος, ποιότητας συνομιλίας, καθώς και ισχύ σήματος και ταχύτητας στο WiFi; Αν δουλεύει όπως πρέπει σ' αυτούς τους τομείς, δε με νοιάζει πραγματικά τίποτα άλλο.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Guest bossgs3
οπως και το Ν8, θυμαμαι ειχα παει Παολα και οταν το εβαλα στο Pc νομιζα πως ημουν στα μπουζουκια παλι!! :lol::lol:

Παρολα αυτα, θα προσπαθησω να δοκιμασω με το Ζ1c αν τυχει τετοια περιπτωση, να δω τι κανει.

Εννοείτε Νίκο και πανο... Ότι με το iPhone 5 το βίντεο είναι τέλειο από ήχο και δέχεται όλα τα decibel.. Αυτό είναι το θέμα που βάζω τα δύο μαζί με ίδια λήψη και το Ζ1c απλά γίνετε ένας ψηλό χαμός...

Καλησπέρα,

Έχοντας κάνει από το πρωί στις 8:00 περίπου 50 τηλ, γύρω στη μία ώρα ανταλλαγή δεδομένων, ανοιχτό το wifi για περίπου 8 ώρες, κάποια λίγα sms και χρήση του calculator η μπαταρία είναι τώρα στις 19:15 στο 52%.

Συνήθως το βράδυ είναι γύρω στο 20% με παρόμοια χρήση καθημερινά.

Πως το βλέπετε; Είναι καλή η απόδοση της μπαταρίας;

Ας δουλεύει υποδειγματικά στα πολύ σημαντικά, κι ας μη γράφει τέλειο βίντεο.

Να σε ρωτήσω μιας και το έχετε στην οικογένειά σου το Ζ1c, πώς το βλέπεις από άποψη πομποδέκτη, καθαρότητας και ισχύος σήματος, ποιότητας συνομιλίας, καθώς και ισχύ σήματος και ταχύτητας στο WiFi; Αν δουλεύει όπως πρέπει σ' αυτούς τους τομείς, δε με νοιάζει πραγματικά τίποτα άλλο.

δεν το εχω δουλεψει εγω τοσο οσο ο πατερας μου που το εχει. Στο θεμα wifi εχει πολυ καλη εμβελεια και συγκριτικα με παλιοτερα σονυ αλλα και με ενα S3 Που εχω δοκιμασει ειναι πολυ δυνατο. Το ιδιο και το σημα.. Στη συνομιλια αν βαλεις το ακουστικο τερμα εχει εναν τριγμο τον οποιο τον παρατηρησα αφου το διαβασα εδω μεσα, τον πατερα μου που τον ρωτησα μιας και μιλαει παρα πολυ λογω δουλειων δεν το ειχε καταλαβει. Δεν το θεωρω τοσο προβλημα μιας και δεν με ενοχλουσε, αλλα σιγουρα ειναι φαουλ!Στο Ζ1 μου πχ δεν το κανει.

Γενικα εχω καταλαβει οτι ακομα και στην ποιοτητα ολα τα κινητα καπου πασχουν, ακομα και το iphone, κινηταρα αλλα η μπαταρια βγαζει ακριβως τη μιση μερα. Δεν μπορεις να τα εχεις ολα σε αυτη τη ζωη, εγω αυτο βλεπω, μπαινοντας σε καθε τοπικ και βλεποντας τι αντιμετωπιζει ο καθε ενας με τη συσκευη του και απλα ευχομαι ειτε να μην μου κατσει καποια προβληματικη ειτε να ειναι υπερβολες ο,τι διαβαζω.

Σταθερες συσκευες ηταν μονο οι παλιες που εκανες μονο κλησεις, απο τοτε εχω να δω πραγματικη σταθεροτητα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Λοιπόν παιδιά χωρίς να θέλω να σας κουράσω και να βγω off topic σας λέω οτι,

καταρχάς είμαι νέο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα,

με έβγαλε το google στο search που έκανα για την βελτιστοποίηση της κάμερας του Z1c.(οχι οτι δεν με ικανοποιεί,αλλά έτσι για κανα εξτρά trick & hint)

Το κινητό το είχε ο κουμπαρος μου.Πέρασε ΚΙΤΚΑΤ -....681 και δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

Εγώ σήμερα το αγόρασα,και από 4.3 -14.2.A.1.114- πέρασα ΚΙΤΚΑΤ -....757 .Το κινητό όχι μόνο δεν παρουσιάζει κανένα απ'τα προβλήματα που διάβασα σε ορισμένα σχόλια,αλλά έγινε πολύ πιο ευχάριστο και πάει 'μπάλα'.Δεν παύω φυσικά να αναγνωρίζω οτι σε κάποιους τα προβλήματα υφίστανται.

Αγορασμένο απο σκρουτζομάγαζο unbranded Ελληνικό.

Ρε παιδιά, τί κινητάρα είναι αυτή!Είναι πανάκριβο αλλά

-σαν φωτογραφική δεν παίζεται(Ρίχνει ελάχιστα στο samsung s5.Τσεκαρισμένο δίπλα δίπλα σε manual mode και 2-3 φτιαξίματα.Εχει και μεγαλύτερο wide angle lens.OK, ίσως τα μόνα που με εντυπωσιάζουν περισσότερο φωφτογραφικά,είναι το iphone 5s και το note III.Προσωπικά γούστα είναι αυτά)

-ΕΙΝΑΙ COMPACT!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑ!!(Αλλά και πάλι προσωπικά γούστα είναι αυτά)

-Τέλεια οθόνη,τέλειες γωνίες,σχεδόν τέλεια φωτεινότητα

-Αριστη συνδεσιμότητα

-Κανένα σημείο κούρασης,laggαρίσματος,και έλλειψης ταχύτητας με πολλά βαριά και απαιτητικά apps στο background

-Εντάξει..καλά είναι και τα 16g για εφαρμογές.Για τα υπόλοιπα με sd ,και συννεφάκια γίνεται δουλειά

-Water-Dust ιστορίες

-Μπαταρία.. Χαιλέ Γκεμπρεσιλασιέ!!!!

Τέλος πάντων,είναι όλο το σύνολο και είναι πολλά ακόμα!

Μην κουράζω άλλο,η γυναίκα μου -που θέλει παντόφλα(κινητό)και πέρνει χοντρή επιδότηση εξ εργασίας- δεν της αρέσει το samsung s5 ούτε το xperia Z2.Πάει για HTC One M8.Αν το χτυπήσει θα σας κάνω hands on comparison!

Είχα sam.sIII,iphone 4,Sony Er.Ray,Sony Er.Vivaz,Sony Er.C902,Nokia N73,Ericcsson 800 κτλ...Χαίρομαι που πάντα μένω ικανοποιημένος από την καινούργια μου συσκευή!

Ρε φίλε! Μας ...πριζώνεις τώρα και συ να το πάρουμε το ρημάδι! Σαν πουκάμισα τ' αλλάζουμε τα ρημάδια! Έχω βαρεθεί ν' αλλάζω το Άβαταρ μου !!:lol: Μπράβο πάντως για τις αναλυτικές εντυπώσεις!

Να σε ρωτήσω, έχει την "διορθωμένη" κάμερα? Εννοώ αυτή που προεξέχει λίγο στην πλάτη? (Ακόμα ψάχνω κάποιον στην Ελλάδα που να βρήκε ένα τέτοιο μοντέλο! Αν ήμουν σίγουρος πως κάποιο κατάστημα τα είχε, θα το τσίμπαγα αμέσως! Δοκιμές όμως, δεν κάνω με τίποτα!)

Πάντως και η Sony Hellas το "παραδέχτηκε" κάπως το πρόβλημα --->>> http://techingreek.com/provlimata-sti-kamera-tou-sony-xperia-z1-compact-milisame-me-sony-mobile/ !!

Edited by hasiotis_john

αχαχααα αχα..Μην σπας Τζωνυ!!Δεν ήταν πρόθεση μου να πριζώσω.

Οσον αφορά την κάμερα έχει την "αδιόρθωτη"!Δεν προεξέχει!Η οποία όμως (και με 4.3 και με 4.4- 681>κουμπάρου< και φυσικά με 4.4- 757)είναι εντελώς απροβλημάτιστη.Την έχω ξεπατώσει ποικιλοτρόπως.

Δεν ξέρω,και ούτε θέλω να σχολιάσω.Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα,και δεν θα ήθελα να παιζει κανείς με τον πόνο μου αν το πρόβλημα το είχα εγώ.Πιθανόν να το έφτανα στα άκρα και πήγαινα για άμεση αντ/ση.Τεσπα..εύχομαι στους κατόχους με πρόβλημα υπομονή και γρήγορη λύση στο πρόβλημά τους.

Λοιπόν,Το κινητό με μισή 16άρα sd γεμάτη,emails και αχόρταγα μέσα κοιν.δικτ. στο background,φωτεινότητα σχεδόν στο μάξιμουμ,και με ξελίγωμα κάμερας , ούτε λαγκάρει ούτε αδειάζει νεράκι την μπαταρία!

Επίσης στο γρήγορο συγκριτικό που σας είπα οτι έκανα στο πλαίσιο με το s5,μάλλον το είχα στο manual στα 8mp 16:9 είτε με HDR on ή στα SCN με επιλεγμένο την διόρθωση οπίσθιου φωτισμού με HDR.Γιατί να μην παίξεις με το κινητό?Με μια DSLR δεν παίζεις?Δεν συγκρίνονται φυσικά,αλλά αν θες κάτι καλύτερο από μια γρήγορη φώτο για το φέις (που έτσι κι αλλιώς το sup.auto σου προσφέρει την ποιότητα και με το παραπάνω), το σκαλίζεις.

ΟΚ κινητό δεν είναι μόνο φώτο.

Πομποδέκτης, καθαρότητα και ισχύς σήματος, ποιότητας συνομιλίας, καθώς και ισχύ σήματος και ταχύτητας στο WiFi , άπαιχτα.Ισως ήθελα λίγο δυνατότερο ήχο από εξωτερικό ηχείο,αλλά μάλλον τρέφω υψηλές προσδοκίες.Δεν είναι κακό έτσι.Γούστα είναι αυτά.

Τζώνυ έχεις την κινητάρα το G2 και πας για αλλαγή?Σε Ζ1c?

Φίλε μου,δεν κατευθύνω, αλλά πάρε και το κινητό σου μαζί και πήγαινε σε κατάστημα να τα συγκρίνεις.Παίξε για ώρα το Ζ1c!

Ο λόγος που στο λέω είναι οτι πας από 5,2" σε 4,3".

(Μια καλή αναβάσμιση συσκευής θα ήταν να πας σε Ζ2...!!!!!Ορίστε κατευθύνω..αχα αχαααα)

@stradivarious: Προσωπικά σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές απόψεις. Είχα κάποιες αμφιβολίες, αλλά τείνουν να εξαλειφθούν όλες. Η συσκευούλα είναι τούμπανο και αν ισχύουν ειδικά τα όσα αναφέρεις κι εσύ περί πομποδέκτη, καθαρότητας ήχου και έντασης σημάτων GSM/3G/4G/WiFi, είμαι απόλυτα καλυμμένος. Για τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος (δηλαδή ταχύτητα, έλλειψη lags κλπ) ότι προσφέρει όσα λέει η Sony, αλλά μερικές φορές χάνουμε την ουσία, δηλαδή η συσκευή μας να είναι πρώτα και κύρια ένα καλό τηλέφωνο. ;)

Για την ένταση του ήχου από το εξωτερικό ηχείο, υπάρχει mod για όλα τα Xperia που τον ανεβάζει σε ένταση, αρκεί να είσαι rooted φυσικά. Αν σε ενδιαφέρει, είναι εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2476498&__utma=248941774.353102274.1395050683.1395614118.1397551554.5&__utmb=248941774.1.10.1397551554&__utmc=248941774&__utmx=-&__utmz=248941774.1397551554.5.4.utmcsr=google|utmccn=%28organic%29|utmcmd=organic|utmctr=%28not%20provided%29&__utmv=-&__utmk=227585182

Αν το δοκιμάσεις, πες μας τις εντυπώσεις σου, αν ανέβηκε η μέγιστη ένταση και μέχρι ποιο σημείο.

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

ΩΩωω..ευχαριστώ Πάνο.Ωραία τα modακια αυτά,και καινούργια.Ισως αρχίσω τα πειράγματα μετά το Πάσχα.

Δεν είναι οτι δεν είναι δυνατό,απλά σαν μουσικος προσωπικά θα ήθελα λίγο ένταση και ποιότητα στα μεσαία.Μπάσα κ πρίμα δίνει αρκετά.Θα μου πεις τί λέει το άτομο τώρα και τί νομίζει οτι πήρε , και θα έχεις δίκιο.Μπορεί να μην πειράξω τίποτα...

(Επ'ευκαιρίας ήρθε και το πρώτο λαγκ.Ηταν χοντρό κόλλημα.Αλλά μάλλον δεν αφορά τον πολύ κόσμο,διότι ενώ το maximoum που θα έχετε να τρέχει είναι συγχρονισμοί μέσων κοιν.δικτ. και emails και παιχνιδια τύπου real racing , εγώ είχα ταυτόχρονα πρόγραμμα σύνθεσης μουσικής με 8 όργανα να προσπαθώ να περάσω vst plugins.Το κουφό είναι οτι κόλλησε στην επεξεργασία εικόνας για κατάσταση κλειδώματος προερχόμενη από το ensemple composer.Ισως όμως είναι bug της εφαρμογής.Δεν αφορά τον πολύ τον κόσμο.Το μόνο παιχνίδι που είχα από πίσω ήταν το riptide GP)

(Παρατήρησα επίσης οτί υπερθερμένεται όταν αγγίζω την τελειότητα στο ζόρισμα,αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα.Οπως έκανε και το SGSIII.Επανέρχεται γρήγορα μετά από ολιγόλεπτη παύση)

ΩΩωω..ευχαριστώ Πάνο.Ωραία τα modακια αυτά,και καινούργια.Ισως αρχίσω τα πειράγματα μετά το Πάσχα.

Δεν είναι οτι δεν είναι δυνατό,απλά σαν μουσικος προσωπικά θα ήθελα λίγο ένταση και ποιότητα στα μεσαία.Μπάσα κ πρίμα δίνει αρκετά.Θα μου πεις τί λέει το άτομο τώρα και τί νομίζει οτι πήρε , και θα έχεις δίκιο.Μπορεί να μην πειράξω τίποτα...

(Επ'ευκαιρίας ήρθε και το πρώτο λαγκ.Ηταν χοντρό κόλλημα.Αλλά μάλλον δεν αφορά τον πολύ κόσμο,διότι ενώ το maximoum που θα έχετε να τρέχει είναι συγχρονισμοί μέσων κοιν.δικτ. και emails και παιχνιδια τύπου real racing , εγώ είχα ταυτόχρονα πρόγραμμα σύνθεσης μουσικής με 8 όργανα να προσπαθώ να περάσω vst plugins.Το κουφό είναι οτι κόλλησε στην επεξεργασία εικόνας για κατάσταση κλειδώματος προερχόμενη από το ensemple composer.Ισως όμως είναι bug της εφαρμογής.Δεν αφορά τον πολύ τον κόσμο.Το μόνο παιχνίδι που είχα από πίσω ήταν το riptide GP)

(Παρατήρησα επίσης οτί υπερθερμένεται όταν αγγίζω την τελειότητα στο ζόρισμα,αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα.Οπως έκανε και το SGSIII.Επανέρχεται γρήγορα μετά από ολιγόλεπτη παύση)

Έλα, κι άλλος συναδέλφος μουσικός; :)

Πες μου ότι υπάρχει στο Android και σουίτα ηχογράφησης με VST και τα ρέστα, να παλαβώσουμε εντελώς. Πάντως απορώ, τι του έβαλες ρε αδερφέ και κόλλησε, καμιά Symphobia με streaming των δειγμάτων απ' τη microSD; Παίζει λες να του κουμπώσω τη Focusrite μου όταν το πάρω, να ηχογραφώ εκεί αντί για το laptop μου; :p

Edited by panosz75

αχα αχααα αααα...Για σου Πάνο συμπολεμιστή!

Πέρα από την πλάκα,να δεις που κάποτε θα φτάσουμε να έχουμε στην διάθεση μας στα smartphones εφαρμογές είτε τύπου cubase είτε τύπου finale-sibelious.

(Οχι,δεν έχει ανεξάρτητη σουίτα vst το Android ακόμα που να κολλάει όπου θέλουμε.Ούτε symphobia streaming από sd έκανα..!!!!.Προσπάθησα να δω αν περνάει ένα converted kontact player στο ens.comp...Οτι να'ναι.Γι'αυτό λέω οτι το κόλλημα της συσκευής μου -το μοναδικό ως τώρα- δεν αφορά μάλλον κανέναν.Δεν ήταν σκόπιμο ίσως ούτε καν να αναφερθώ.

Κόλλησε όταν προσπάθησα να κάνω περικοπή φωτογραφίας για κλειδώμα οθόνης,ένα screenshot μέρους σύνθεσής μου από την εφαρμογή!!!!

Μην βγούμε άλλο off topic)

Φίλος μου -μεγάλος GadjetoTechnoMανιακός- ξενέρωσε και διαφώνησε με την αγορά μου.

Μου επισήμανε οτί είναι ακριβό ακόμα κ από σκρουτζομάγαζο, γι'αυτά που προσφέρει.

Δεν έχει διπλό χτύπημα οθόνης ανοιγοκλεισίματος και από ένα μοναδικό πλαινό κουμπί τα κάνεις συνέχεια,

Δεν έχει εξελιγμένο software κάμερας,

Δεν έχει ικανοποιητικό UI,

Δεν έχει διαχείρηση ενεργειών με χειρονομίες, κα...

Τα τηλέφωνα που μου αναφέρει συγκριτικά είναι του τύπου OPPO,ONEPLUS ONE,VIVO..!!!!!

Εμπλεξα άσχημα ε?China fever έχει πάθει..χα ααα.

Τεσπα..κάτι τελευταίο.Υπάρχει σε κατάστημα -Αθήνα , μην περιμένω- καλώδιο με απόληξη για μαγνητική φόρτιση?Βολεύει πολύ.Δεν θέλω dock.

αχα αχααα αααα...Για σου Πάνο συμπολεμιστή!

Πέρα από την πλάκα,να δεις που κάποτε θα φτάσουμε να έχουμε στην διάθεση μας στα smartphones εφαρμογές είτε τύπου cubase είτε τύπου finale-sibelious.

(Οχι,δεν έχει ανεξάρτητη σουίτα vst το Android ακόμα που να κολλάει όπου θέλουμε.Ούτε symphobia streaming από sd έκανα..!!!!.Προσπάθησα να δω αν περνάει ένα converted kontact player στο ens.comp...Οτι να'ναι.Γι'αυτό λέω οτι το κόλλημα της συσκευής μου -το μοναδικό ως τώρα- δεν αφορά μάλλον κανέναν.Δεν ήταν σκόπιμο ίσως ούτε καν να αναφερθώ.

Κόλλησε όταν προσπάθησα να κάνω περικοπή φωτογραφίας για κλειδώμα οθόνης,ένα screenshot μέρους σύνθεσής μου από την εφαρμογή!!!!

Μην βγούμε άλλο off topic)

Φίλος μου -μεγάλος GadjetoTechnoMανιακός- ξενέρωσε και διαφώνησε με την αγορά μου.

Μου επισήμανε οτί είναι ακριβό ακόμα κ από σκρουτζομάγαζο, γι'αυτά που προσφέρει.

Δεν έχει διπλό χτύπημα οθόνης ανοιγοκλεισίματος και από ένα μοναδικό πλαινό κουμπί τα κάνεις συνέχεια,

Δεν έχει εξελιγμένο software κάμερας,

Δεν έχει ικανοποιητικό UI,

Δεν έχει διαχείρηση ενεργειών με χειρονομίες, κα...

Τα τηλέφωνα που μου αναφέρει συγκριτικά είναι του τύπου OPPO,ONEPLUS ONE,VIVO..!!!!!

Εμπλεξα άσχημα ε?China fever έχει πάθει..χα ααα.

Τεσπα..κάτι τελευταίο.Υπάρχει σε κατάστημα -Αθήνα , μην περιμένω- καλώδιο με απόληξη για μαγνητική φόρτιση?Βολεύει πολύ.Δεν θέλω dock.

Φίλε μου, με όλη την καλή διάθεση, ο σχετικός φίλος σου μήπως είναι άσχετος ??

Γίνεται να συγκρίνει ανόμοια πράγματα ???

Το compact είναι άλλη κατηγορία και αν θέλει ας προτείνει ένα αντίστοιχο όπως το G2 mini, S4 mini κτλ..

Επίσης αν είναι να λες μάπα ένα κινητό που πρέπει να κάνεις τον καρναβαλο (gestures) για να λειτουργήσει, το θεωρώ αστείο.

Ομοίως το ξεκλείδωμα με double tap!! Έλεος, σιγά την απώλεια. Ασχέτως αν μπορεί να την πάρει με update, δε νομίζω ότι είναικριτήριο..

Για το λογισμικό της κάμερας θα συμφωνήσω, θέλει βελτίωση αλλά δεν είναι κακές οι φωτογραφίες του..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Φίλε μου, με όλη την καλή διάθεση, ο σχετικός φίλος σου μήπως είναι άσχετος ??

Γίνεται να συγκρίνει ανόμοια πράγματα ???

Το compact είναι άλλη κατηγορία και αν θέλει ας προτείνει ένα αντίστοιχο όπως το G2 mini, S4 mini κτλ..

Επίσης αν είναι να λες μάπα ένα κινητό που πρέπει να κάνεις τον καρναβαλο (gestures) για να λειτουργήσει, το θεωρώ αστείο.

Ομοίως το ξεκλείδωμα με double tap!! Έλεος, σιγά την απώλεια. Ασχέτως αν μπορεί να την πάρει με update, δε νομίζω ότι είναικριτήριο..

Για το λογισμικό της κάμερας θα συμφωνήσω, θέλει βελτίωση αλλά δεν είναι κακές οι φωτογραφίες του..

Το περιεργο ειναι οτι μιλαει για την καμερα συγκρινοντας το με κινεζικα τα οποια ειναι καρα-αθλια στον συγκεριμενο τομεα! :p

Τα gestures παντως μπαινουν με nova launcher.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκο συμφωνώ με όλα όσα λες!Και για μένα η κάμερα είναι παραπάνω από καλή.Gesture προεγκατεστημένο-όπως σίγαση με αναποδογύρισμα-δεν έχει, πρέπει να βάλεις launcher και αυτό το έβαλε στα μείον.Ναι είναι αστείο.Και η έλλειψη double tap δεν κάνει το κινητό μάπα.

Κωνσταντίνε , τα παραδείγματα ήταν οτι το ένα έχει aperture 1.8 που δεν έχει ξαναυπάρξει σε κινητό,το άλλο έχει QHD οθόνη και οτί με τα ίδια λεφτά ή και λιγότερα θα μπορούσα να πάρω κάποια απ'αυτές τις κινέζικες παντόφλες..

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.Παιδιά δεν είναι κακό να ακούμε απόψεις.Κριτικό πνεύμα να έχεις και από κει και πέρα αξιολογείς ανάλογα.Καμιά φορά μαθαίνεις κιόλας.Το μανιφέστο του υπέρ κινεζικών ,ας πούμε, μου έλυσε και εμένα πολλές απορίες ..μέχρι που μου κατέρριψε το μέχρι σήμερα αναπάντητο ερώτημα "Από που κλάνει το μπαρμπούνι;", και εις το οποίο ίσχυε το "Δεν κλάνει γι' αυτό και είναι κόκκινο"...

Μειονέκτημα ότι δεν το φέρνεις τούμπα για να μπει σε σίγαση; Νομίζω ότι πλέον μπορώ να αποσυρθώ από mod μιας και τα έχω δει όλα πλέον.

Λες και αν θες μια τέτοια λειτουργία δεν μπορείς να βάλεις μια εφαρμογή που να το κάνει.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Το θεμα δεν ειναι να μην εχουμε αποψη ή να μην ακουγονται ολες οι αποψεις αλλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα..

Οπως μερικα παιδια που το εκμηδενιζαν λογω καμερας στις αρχες επειδη δε τραβαει οπως οι dslr και ειχαν κανει ανω κατω το thread..και μαλιστα καποιοι απο αυτους αγορασανε το νεο one. φαινεται λοιπον ποσ τους ενοιαζε η καμερα......;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το θεμα δεν ειναι να μην εχουμε αποψη ή να μην ακουγονται ολες οι αποψεις αλλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα..

Οπως μερικα παιδια που το εκμηδενιζαν λογω καμερας στις αρχες επειδη δε τραβαει οπως οι dslr και ειχαν κανει ανω κατω το thread..και μαλιστα καποιοι απο αυτους αγορασανε το νεο one. φαινεται λοιπον ποσ τους ενοιαζε η καμερα......;)

Κωνσταντίνε, προσωπικά μπορεί να διαβάζω απόψεις πολλών εδώ μέσα. Και παρόλο που σέβομαι όλες τις απόψεις όταν εκφράζονται με επιχειρήματα, την τελική απόφαση περί του τι θα αγοράσω τη λαμβάνω εγώ, και σαφώς δε θα πάρω πολύ στα σοβαρά ένα άτομο που αγοράζει μία συσκευή σήμερα και την πουλάει μεθαύριο, αγοράζει τη μία ναυαρχίδα μετά την άλλη και πριν κλείσουν βδομάδα τις πουλάει, μόνο και μόνο για να έχει να λέει ότι τις δοκίμασε όλες. ;)

Υπάρχει σε κατάστημα -Αθήνα , μην περιμένω- καλώδιο με απόληξη για μαγνητική φόρτιση?Βολεύει πολύ.Δεν θέλω dock.

Δυστυχώς το καλώδιο αυτή τη στιγμή μόνο απ' έξω, και μάλιστα θα σου συνιστούσα να πάρεις αυτό που κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά καταστήματα σε κουτί με το λογότυπο της Sony. Κυκλοφορεί πολύ ιμιτασιόν και προσωπικά δεν πρόκειται να πάρω κάτι τέτοιο ούτε με σφαίρες. Δεν το ρισκάρω. Επίσης και το dock βολεύει για μένα προσωπικά, ιδίως όταν μπαίνεις σπίτι και θες να φορτίσεις, το ρίχνεις επάνω και είναι και ασφαλές το κούμπωμά του λόγω του μαγνήτη.

Edited by panosz75

Γνώμη μου πάντως είναι πως η έλλειψη του double tap to wake ειναι σοβαρό μειονέκτημα αν αναλογιστεί κανείς πόσα πατήματα την ημέρα δέχεται το ένα και μοναδικό κουμπί της συσκευής, ξέχωρα από την όλη ευκολία που θα είχαμε σε διαφορετική περίπτωση . Πόσο μάλιστα όταν το Z1c είναι μοντέλο του 2014 και λίγους μήνες μετά το Ζ2 το έχει κανονικά αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν λέω ότι ειναι deal breaker , το Ζ1c είναι καταπληκτικό . Αλλά είναι κρίμα .

Ένα άλλο μεγάλο κακό είναι η έλλειψη υποστήριξης από τους developers , η έλλειψη mods καθώς και η δυσκολία/κόπος για να γίνει root και unlock bootloader. Η Sony θέλει να περάσει προφιλ φιλικό προς του developers, αλλά μόνο αυτό δεν ειναι.

Edited by ackel

Κωνσταντίνε, προσωπικά μπορεί να διαβάζω απόψεις πολλών εδώ μέσα. Και παρόλο που σέβομαι όλες τις απόψεις όταν εκφράζονται με επιχειρήματα, την τελική απόφαση περί του τι θα αγοράσω τη λαμβάνω εγώ, και σαφώς δε θα πάρω πολύ στα σοβαρά ένα άτομο που αγοράζει μία συσκευή σήμερα και την πουλάει μεθαύριο, αγοράζει τη μία ναυαρχίδα μετά την άλλη και πριν κλείσουν βδομάδα τις πουλάει, μόνο και μόνο για να έχει να λέει ότι τις δοκίμασε όλες

Πολλοί από μας πού αγοράζουμε νέες συσκευές έχουμε και κάποια απαραίτητα θέλω.δεν τα παίρνουμε απλά και μόνο για να λέμε ότι έχουμε αλλάξει τα πάντα.

Άσε πού προσωπικά από τα καινούρια δεν μου αρέσει κανένα,κι εννοώ τις ναυαρχίδες.

Z1 compact πιστεύω θα ξαναπάρω,όπως έχω γράψει όμως επανειλημμένα,όχι με την τιμή πού πουλάει τώρα.

Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα για την συσκευή αυτή.στα χαρακτηριστικά είναι τούμπανο σε όλα,στην πράξη η εμπειρία χρήσης δεν με τρέλανε κιόλας.

Ρολαρει ωραία βέβαια,λίγο lag θα δει ο χρήστης,αλλά στην ουσία,μόνο σε nexus δεν πρόκειται να δει κάποιος lag.

Η οθόνη του αποδεκτή,τουλάχιστον καλύτερή από των υπόλοιπων sony.

Το ηχείο εντάξει,ενώ στην αρχή μου φάνηκε ok έχασα κλήσεις.αλλά εντάξει παλεύεται.

Η ποιότητα συνομιλίας είναι μέτρια.

Περίμενα καλύτερή απόδοσή αλλά ας δούμε με κάποια νέα αναβάθμιση τι θα γίνει.

Η κάμερα τώρα.έτυχαν φορές πού έβγαλα πολύ καλή φώτο αλλά και πολύ χάλια φώτο.bleeding υπάρχει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Γνώμη μου πάντως είναι πως η έλλειψη του double tap to wake ειναι σοβαρό μειονέκτημα αν αναλογιστεί κανείς πόσα πατήματα την ημέρα δέχεται το ένα και μοναδικό κουμπί της συσκευής, ξέχωρα από την όλη ευκολία που θα είχαμε σε διαφορετική περίπτωση . Πόσο μάλιστα όταν το Z1c είναι μοντέλο του 2014 και λίγους μήνες μετά το Ζ2 το έχει κανονικά αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν λέω ότι ειναι deal breaker , το Ζ1c είναι καταπληκτικό . Αλλά είναι κρίμα .

Ένα άλλο μεγάλο κακό είναι η έλλειψη υποστήριξης από τους developers , η έλλειψη mods καθώς και η δυσκολία/κόπος για να γίνει root και unlock bootloader. Η Sony θέλει να περάσει προφιλ φιλικό προς του developers, αλλά μόνο αυτό δεν ειναι.

Για το διπλό πάτημα στην οθόνη ως επιχείρημα για την υπερβολική χρήση του πλήκτρου λειτουργίας, θα ήταν κάτι τέτοιο:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ndtsoft.sensor

Κι αυτό το προτείνω μόνο σαν συμβιβασμό κατά την αναμονή μέχρι να έρθει το διπλό χτύπημα στην οθόνη σαν λειτουργία επίσημα από τη Sony, που θα έρθει εγγυημένα.

Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα έχω να παρατηρήσω ότι πολλές φορές ο κόσμος δεν επιθυμεί μία λειτουργία επειδή του είναι πραγματικά χρήσιμη, αλλά επειδή την προσφέρει ο ανταγωνισμός, και την έχουν στις συσκευές τους οι γνωστοί και οι φίλοι, όχι απαραίτητα επειδή τους εξυπηρετεί. Πάω στοίχημα ότι το ίδιο συμβαίνει και με το double tap. ;)

Προσωπικά ούτε το θεωρώ έλλειψη, ούτε θα παρεξηγηθώ αν δεν προσθέσει τη συγκεκριμένη λειτουργία η Sony στο Ζ1c, ότι και καλά θέτει στο περιθώριο τη δική μου συσκευή και τη θεωρεί παρακατιανή. Ποσώς με ενδιαφέρει αν ξεκλειδώνω την οθόνη με διπλό, τριπλό ή με δεκαπλό χτύπημα. Και πλήκτρο λειτουργίας έχει η συσκευή, και εναλλακτικοί τρόποι ξεκλειδώματος υπάρχουν. Γιατί για το κλείδωμα, αρκεί ένα widgetάκι στην οθόνη και ξεμπέρδεψες.

Τα θετικά και τα αρνητικά που βρίσκει ο καθένας σύμφωνα με τα γούστα του, είναι τουλάχιστον υποκειμενικά. Το οτι δεν βρήκες κάτι που θέλεις σε μια συσκευή σημαίνει οτι δεν έψαξες καλά πριν αγοράσεις συσκευή.

Αν παραγγείλεις "ριγκατόνι 4 τυριά" δε μπορεις να κατηγορήσεις το μάγειρα οτι δεν έβαλε 5. Επίσης, αν σου πουν οτι μπορείς κάλλιστα να βάλεις εσύ το 5ο τυρί, δε μπορείς να λες οτι ειναι φάουλ που δεν το βάζουν απο την πιτσαρία χωρίς να το ζητήσεις.

Τα πραγματικά ελαττώματα μιας συσκευής είναι αυτά που την αναγκάζουν να μην κάνει αυτά που υπόσχεται.

Ισχυρίζεται η sony οτι το με το z1c θα βγάζεις τις καλύτερες φωτό που έβγαλες ποτέ με κινητό. Ισχύει? Οχι. Άρα στα μείον. Οχι γιατί δεν βγάζει καλες φωτό, αλλά γιατί δεν βγάζει τις φωτό που αγοράσαμε.

Απο εκει και πέρα, το οτι δεν έχει double tap wake ενώ θα μπορούσε, δεν είναι μείον, είναι κρίμα. Οπως είναι κρίμα το HTC one να έχει 4ΜΡ κάμερα, το galaxy να έχει την αίσθηση φθηνής πλαστικούρας και το iphone να μην παιρνει sd και να έχει κλειδωμένο bluetooth και να έχει μικρή οθόνη (και πολλά άλλα).

Κάθε συσκευή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δίνει βαρύτητα σε διαφορετικά πράγματα. Όπως μια καφετιέρα κάνει μάπα ελληνικό και το μπρύκι που τον πετυχαίνει δεν κάνει γαλλικό. Όλα λοιπόν εξαρτόνται απο το τι καφέ πίνεις. Αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα κινητό και θα το είχαμε όλοι. Και οι "φραπέδες" και οι "φρέντοι".

καταρχην να πω για το μαγνητικο καλωδιο που το ανεφεραν 2 φιλοι παραπανω, απο προσωπικη εμπειρια το θεωρω αχρηστο..

Αν και με δυνατο μαγνητη, ειναι δυσκολο να μεινει σταθερο με αποτελεσμα να διακοπτεται η φορτιση.

Δεν το συζηταμε οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιεις το κινητο καθως φορτιζει (στο dock μπορεις πολυ περισσοτερο), θεωρω οτι πολλες φορες που δεν παταει καλα και η φορτιση ανοιγοκλεινει συνεχως (μια φορτιζει μια δε φορτιζει) σου ξεσκιζει την μπαταρια..

Εγω 3 φορες το δοκιμασα. μια βρηκα το κινητο αδειο το πρωι,γιατι εχει χασει επαφη, μια ανοιγκλεινε και μια καταφερε και φορτισε, οποτε το παρατησα..

Ειδικα σε ενα κινητο που δεν αλλαζει η μπαταρια, δεν ρισκαρεις να τη χαλασεις.. και τοσο ασταθης φορτιση σιγουρα την χαλαει οσο λιθιου και να ειναι.

Οσο για τα πλεονεκτηματα του κινητου..Καταρχην το θεμα με την καλυτερη φωτογραφια, παντα λεει "η καλυτερη φωτογραφικη σε αδιαβροχο κινητο"( The World's Best Camera In A Waterproof Smartphone), οποτε 1ον δεν σου λεει οτι ειναι η καλυτερη γενικα, 2ον ειναι η καλυτερη σε αδιαβροχο κινητο (εστω μεχρι να βγει το S5), επομενως δεν λεει και ψεμματα..

Τελος για τα double tap κτλ, ισως ειναι μια μικρη ευκολια..αλλα ρε παιδια ελεος, σε λιγο θα θελουμε να καταλαβαινει τι σκεφτομαστε και να το κανει. Ας μην ειμαστε τοσο τεμπεληδες. Πραγματικα το θεωρω τεμπελια..

Ειδικα τα gestures, θα για μια 5ετια θα ειναι οπως τα bluetooth handsfree Που μιλουσε καποιος στο δρομο και τον περνουσαν για τρελλο..θα κουνας τα χερια και θα σε εχουν για δαφνι.

ΠΕρα απο την πλακα, ειναι αστειο να ειναι αυτο κριτηριο κατα την γνωμη μου.

Συμφωνω με τον theiosbill, και το ειχα πει πολλες φορες παλιοτερα, τελειο κινητο δεν υπαρχει...

ολοι θελουμε ενα iphone, με καμερα Nokia, απλοτητα symbian, Ποικιλια android, σταθεροτητα και smoothness ios, ελευθερια android, παχος 5s, κτλ κτλ κτλ..

Ο καθενας πρεπει να ξερει τι θελει και να επιλεγει σωστα..χωρις να τον παρασυρουν αλλοι που απλα εχουν αλλες προτεραιοτητες.

καταρχην να πω για το μαγνητικο καλωδιο που το ανεφεραν 2 φιλοι παραπανω, απο προσωπικη εμπειρια το θεωρω αχρηστο..

Αν και με δυνατο μαγνητη, ειναι δυσκολο να μεινει σταθερο με αποτελεσμα να διακοπτεται η φορτιση.

Δεν το συζηταμε οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιεις το κινητο καθως φορτιζει (στο dock μπορεις πολυ περισσοτερο), θεωρω οτι πολλες φορες που δεν παταει καλα και η φορτιση ανοιγοκλεινει συνεχως (μια φορτιζει μια δε φορτιζει) σου ξεσκιζει την μπαταρια..

Εγω 3 φορες το δοκιμασα. μια βρηκα το κινητο αδειο το πρωι,γιατι εχει χασει επαφη, μια ανοιγκλεινε και μια καταφερε και φορτισε, οποτε το παρατησα..

Ειδικα σε ενα κινητο που δεν αλλαζει η μπαταρια, δεν ρισκαρεις να τη χαλασεις.. και τοσο ασταθης φορτιση σιγουρα την χαλαει οσο λιθιου και να ειναι.

Ποιο καλώδιο έχεις;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ποιο καλώδιο έχεις;

δε θυμαμαι μαρκα, δεν ειναι το γνησιο αλλα ειναι ολοιδιο με το γνησιο, πραγματικα αν τα βαλεις διπλα διπλα δεν καταλαβαινεις διαφορα.

Εχει παρα πολυ δυνατο μαγνητη, αλλα δεν βολευει, εκτος αν εχεις χερι διαβητη και το βαζεις με τη μια ακριβως σωστα στα πινακια και δεν το κουνας. εγω ειδα οτι δεν ειναι πρακτικο, δεν ειπα οτι δεν λειτουργει..

Εγώ πάντως χωρίς να έχω δοκιμάσει κανένα από τα δύο, θα πρότεινα το dock για το σπίτι ή οποιοδήποτε "σταθερό" χώρο, και το καλώδιο για το αυτοκίνητο ή να έχω μαζί μου για μια ώρα ανάγκης. Φόρτιση από microUSB σε εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο, π.χ. αν θέλω να φορτίσω και δεν έχω κάτι άλλο διαθέσιμο. ;)

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact