Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aντί να πούν ότι όλοι όσοι αντμετωπίζουν πρόβλημα διάχυσης φωτός από το φλάς να περάσουν από τα service-centers για δωρεάν αντικατάσταση της πλάτης, αυτοί κάνουν τον...Γιαπωνέζο! :angry:

http://www.phonearena.com/news/Sony-acknowledges-Xperia-Z1-Compact-LED-flash-problem-says-the-issue-affected-only-a-small-number-of-phones_id54869

ΣΩΣΤΟΣ!!!! Λες να συμβεί αυτό που λες? Υπάρχει τέτοια περίπτωση?

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή θέλει να το πάρει ένας γνωστός μου ..., υπάρχει τρόπος από τον σειριακό αριθμό να καταλάβουμε αν θα είναι παρτίδα με τις διορθωμένες κάμερες?

Επειδή θέλει να το πάρει ένας γνωστός μου ..., υπάρχει τρόπος από τον σειριακό αριθμό να καταλάβουμε αν θα είναι παρτίδα με τις διορθωμένες κάμερες?

Δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής. Πάντως αν θες τη γνώμη μου, όσο πιο αργά το πάρει, π.χ. μετά το Πάσχα, τόσο πιο καλά. Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι, εκτός κι αν βγει κάποιος σίγουρος τρόπος. Πάντως όσο περισσότερο αργήσει να το αγοράσει, τόσο καλύτερα και για την τιμή που θα πετύχει. Ήδη είναι στα 385 ευρώπουλα. Θεωρώ ότι μέσα στις γιορτές θα πέσει ακόμα 10-15 ευρώ. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Μεγάλα ξεφτιλίκια από την SONY που την κράζουν στο επίσημο site τους και αυτή δεν έχει βγει να πάρει επίσημη θέση! Δείτε από κάτω πατέντες που κάνουν μερικοί για να διορθωθούν οι φωτογραφίες! Προσωπικά το θεωρώ ανεπίτρεπτο να δώσει κάποιος 400 ευρώ και να το ζωγραφίζει με μαρκαδόρους ή να κολλάει ταινίες! :p

http://talk.sonymobile.com/t5/image/serverpage/image-id/10021i6BF06F4FDBD2425A/image-size/medium?v=mpbl-1&px=-1

Πάντως στο XDA, πόσταρε κάποιος φωτογραφίες με την "διορθωμένη έκδοση" (αυτό που έβαλε ο Haki από πάνω) , αλλά δεν φαίνεται να διορθώθηκε και τελείως το πρόβλημα! ---> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2671795&page=10

Πιστεύω χρειάζεται και ένα software update που σίγουρα θα τα διορθώσει όλα! Για να δούμε αν θα φιλοτιμηθούν εκεί στην Sony! Κρίμα πάντως γιατί μιλάμε για κινητάρα!

Edited by hasiotis_john

Μεγάλα ξεφτιλίκια από την SONY που την κράζουν στο επίσημο site τους και αυτή δεν έχει βγει να πάρει επίσημη θέση! Δείτε από κάτω πατέντες που κάνουν μερικοί για να διορθωθούν οι φωτογραφίες! Προσωπικά το θεωρώ ανεπίτρεπτο να δώσει κάποιος 400 ευρώ και να το ζωγραφίζει με μαρκαδόρους ή να κολλάει ταινίες! :p

http://talk.sonymobile.com/t5/image/serverpage/image-id/10021i6BF06F4FDBD2425A/image-size/medium?v=mpbl-1&px=-1

Πάντως στο XDA, πόσταρε κάποιος φωτογραφίες με την "διορθωμένη έκδοση" (αυτό που έβαλε ο Haki από πάνω) , αλλά δεν φαίνεται να διορθώθηκε και τελείως το πρόβλημα! ---> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2671795&page=10

Πιστεύω χρειάζεται και ένα software update που σίγουρα θα τα διορθώσει όλα! Για να δούμε αν θα φιλοτιμηθούν εκεί στην Sony! Κρίμα πάντως γιατί μιλάμε για κινητάρα!

Όντως πρόκειται για ξεφτιλίκι, κι όντως πρόκειται για κινητάρα. Προσωπικά πάντως θα πάρω τη μαύρη έκδοση (κάποια στιγμή μετά το Πάσχα), γι' αυτό και ακόμα και η "παλιά" να μου τύχει, ένα μαρκαδοράκι και είμαι κομπλέ. :p

Έτσι κι αλλιώς όμως δεν ψάχνομαι για φωτοκινητό, καθώς έχω ακόμα (και θα έχω για πολύ καιρό ακόμα απ' ό,τι φαίνεται, έστω και μόνο για φωτογραφίες) το Ν8. Άλλα πράγματα ψάχνει κάποιος που έρχεται στο Android από Symbian, και ειδικά σε οποιαδήποτε εταιρία, όταν έχει ήδη ένα πολύ καλό φωτογραφικό που ακούει στο όνομα Ν8. Πάντως προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να κράξω όποια εταιρία κάνει καραγκιοζιλίκια. Από τη στιγμή που εμένα προσωπικά με πούλησε η Nokia, δεν περιμένω αγαθοεργίες από καμία εταιρία. ;)

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Σωστός φίλε Πάνο! Πάντως θα δεις πως θα βγει σύντομα software update που θα το διορθώσει!

Μετά το Πάσχα που θα το πάρεις, μπορεί να έχει πέσει στα 360 ευρώ περίπου, οπότε σε βλέπω μια χαρά!:)

Σωστός φίλε Πάνο! Πάντως θα δεις πως θα βγει σύντομα software update που θα το διορθώσει!

Μετά το Πάσχα που θα το πάρεις, μπορεί να έχει πέσει στα 360 ευρώ περίπου, οπότε σε βλέπω μια χαρά!:)

Δεν ξέρω αν θα βγει διορθωμένη έκδοση λογισμικού γι' αυτό το θέμα. Πιο σημαντικό θεωρώ το ότι αναγνώρισε και θα διορθώσει εντός της εβδομάδας το θέμα με το bug του ήχου στην KitKat.

Όσο για την τιμούλα, σαφώς εκεί κοντά στα 350-360 είναι σούπερ. Το θέμα είναι όμως ότι άρχισα να στερεύω από υπομονή και με τρώει το χέρι μου να πάω να το παραγγείλω! :)

Περιμένουμε από αύριο update που να λύνει αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις. Το έχουμε αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά ο ήχος ακούγεται από το ακουστικό αντί για το ηχείο. Αν κάνεις restart διορθώνεται προσωρινά το πρόβλημα.

Μου ήρθε μια ειδοποίηση για update, το έκανα, αλλά δεν διορθώθηκε...

Μην μας λες τώρα τέτοια. Το περιμένουμε πως και πως.

Μεγέθους 0,2 ΜΒ;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σύμφωνα με αυτό εδώ, πιθανότατα η αναβάθμιση που πήρατε αφορά τον task manager και όχι το bug με τον ήχο.

Προσωπικά θεωρώ ότι εφόσον το πρόβλημα το έχει αναγνωρίσει η Sony, κι έχει υποσχεθεί να το διορθώσει, θα το διορθώσει.

14.3.A.0.757 είναι η έκδοση που άρχισε πριν λίγο να γίνεται roll out, οπότε θα έρθει και σε μας

Και ανεβάσανε και το .ftf. Μια χαρά αν και ακόμα δεν έχουμε feedback

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φίλε Haki, καλύτερα να το επαναφέρεις εκεί που το είχες γιατί δεν είναι καλές οι εντυπώσεις από την έκδοση αυτή! Πέρα του ότι δεν διόρθωσε τίποτα από τα θέματα με τον ήχο, έφερε και λαγκαρίσματα στο κινητό που πριν δεν τα είχε! --> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2710848&page=5 :(

Χαχαχαχα!! Μ' αρέσεις! Γι' αυτό ήθελα την γνώμη σου γιατί ο κάθε φιόγκος στο ίντερνετ γράφει το μακρύ και το κοντό του ...

Αν βρεις χρόνο, δες και αν διόρθωσαν κάπως το θέμα με την κάμερα!

Όλα καλά τότε με την έκδοση αυτή! :)

Τα 1-2 άτομα που αναφέρουν προβλήματα στο scrolling είπαν ότι δεν έκαναν clean install. Θεωρώ ότι αυτό φταίει. Εσείς που έχετε τη συσκευή και κάνατε κανονικά την αναβάθμιση, θα μας πείτε αν διορθώθηκε το bug του ήχου. ;)

Ας το γραψω και εδω...:p

Clean install.

Ακόμα και εγώ ο σούπερ νουμπάς του Android το έχω εμπεδώσει. :p

Προσωπικά δεν το αποδίδω σε άγνοια, αλλά σε βαρεμάρα. Αν βαριέσαι να περάσεις μια αναβάθμιση σωστά και όπως πρέπει, μην την κάνεις ρε αδερφέ καθόλου καλύτερα. :)

Εγώ δεν είχα πρόβλημα ούτε με την προηγούμενη έκδοση αλλά είχα κάνεις super-clean install όπως πάντα συνοδευόμενο με φορμάτ της συσκευής μετά την αναβάθμιση. Μέχρι και την κάρτα μνήμης κάνω φορμάτ και ξαναμεταφέρω τους 3-4 φακέλους των προσωπικών μου αρχείων. Την καινούργι αέκδοση την περάσα ολόκληρη από πάνω από την προηγούμενη όπως την κάνει το PC Companion.

Mε το φλάς πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο ότι η κατασκευή της πλάτης επιτρέπει κάποια διαρροή φωτός από το φλάς προς τον φακό. Παρατήρησα όμως ότι αν ο φακός είναι ιδιαίτερα καθαρός (τον σκουπίζω με χαρτί με μιά σταγόνα ΑΖΑΞ για τα τζάμια) τότε δεν υπάρχει καμία αντανάκλαση φωτός. Με το παραμικρό πασάλειμμα, ειδικά λιπαρότητα δακτύλων, και...τσαφ...κίτρινη ομίχλη.

Ίσως φταίει το στεφάνι γύρω απ' το φακό, ίσως και το κακής ποιότητας πλαστικό κάλυμμα της πλάτης που προκαλεί αυτή τη διάχυση του φωτός απ' το φλας. Κάποιος στο XDA το αντικατέστησε με αυτό του Ζ1f (ιαπωνική έκδοση του Ζ1c), που είναι γυάλινο όπως το μπροστινό:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2710603

Δεν βλέπω από τα σχόλια να έχει διορθωθεί τίποτα μέχρι στιγμής. Να δούμε το bug του ήχου από το ακουστικό αν έχει φτιαχτεί γιατί θέλει λίγο χρόνο να δουλευτεί το κινητό μιας και είναι random.

Το ΕU σημαίνει ότι είναι εισαγωγής από χώρα της ΕΕ οπότε είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να παρέχει σέρβις η εδώ αντιπροσωπεία...είτε γουστάρει...είτε δε γουστάρει!

Μάλλον έχουν γίνει βελτιώσεις στην πλάτη της συσκευής αλλά θα πρέπει να γίνει οπτικός έλεγχος της συσκευής. Τα εισαγώμενα κουτιά της Sony δεν είναι σφραρισμένα αλλά θα πρέπει να παραβρίσκεσαι εσύ στο κατάστημα για να το δείς.

Δηλαδή όποια συσκευή που βλέπουμε σε κάποια μαγαζιά του σκρουτζ λένε EU τα ανοίγουνε πριν μας τα στείλουν; Τότε κατά την παράδοσή τους σε εμάς όταν μας το φέρει ο courier, μπορώ να επικαλεστώ ότι δεν έχει ταινία ασφαλείας και να μην το δεχτώ;

Αυτό εγώ το ήξερα για τα Nokia παραεισαγωγής, που τα ανοίγανε για να τους περάσουν ελληνικά.

Ποιος ο λόγος να ανοίξεις ένα "ευρωπαϊκό" Android πριν το πουλήσεις; :wacko:

Αρχίσατε να μιζεριάζετε και δεν μπορώ να βοηθήσω. Αν σας πιάνει η υστερία ότι μπορεί να σας πουλάνε μεταχειρισμένα...πάλι δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Μιά συσκευή που έχει χρησιμοποιηθεί έστω και πέντε λεπτά βγάζει μάτι. Τα γνωστα μαγαζιά δεν πασάρουν μεταχειρισμένες συσκευές. Για το αν υπάρχει μονή ή διπλή ταινία ασφαλείας ή δεν υπάρχει καθόλου και το ποιός την τοποθέτησε (αν υπάρχει) εμένα δεν μου καίγεται καρφί. Μεταχειρισμένη συσκευή δεν μου έχει στείλει κανένας...είτε σε κουτί με ζελατίνες/αυτοκόλλητα, είτε χωρίς! Δεν ξέρω πως αντιδράτε όταν παραλαμβάνετε το καινούργιο σας αυτοκίνητο με...80 χιλιόμετρα στο οδόμετρο γιατί δεν ξέρω κανέναν που να το έχει παραλάβει με μηδέν χιλόμετρα! :wacko: Άλλα πήγα να πω και μας προέκυψε ξανά αυτή η ιστορία με τια ζελατίνες, τα αυτοκόλλητα, τις ταινίες ασφαλείας....! Εγώ την απεχθάνομαι και δεν συμμετέχω!

Νομίζω ότι υπερβάλλεις και κακώς αρπάζεσαι. Κανένας δεν άνοιξε κουβέντα για μεταχειρισμένα και λοιπά.

Προσωπικά προσπαθώ να καταλάβω τι εννοούσες με αυτό το ποστ:

Τα εισαγώμενα κουτιά της Sony δεν είναι σφραγισμένα αλλά θα πρέπει να παραβρίσκεσαι εσύ στο κατάστημα για να το δείς.

Αν με διαφώτιζες τι σημαίνει αυτό (επειδή πρώτη φορά ακούω/διαβάζω κάτι τέτοιο), θα σου ήμουν προσωπικά υπόχρεος.

Τι σημαίνει δεν είναι σφραγισμένα και τι σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβρίσκομαι στο κατάστημα για να το δω;

Εγώ που μένω στην επαρχία και θα παραγγείλω μία συσκευή από την Αθήνα για να γλιτώσω 150-200 Ευρώ, θα πρέπει να κάνω τον κατάσκοπο στο σκρουτζομάγαζο, αν άνοιξε τη συσκευασία πριν μου στείλει τη συσκευή; Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό; Μήπως για να αφαιρέσει κανένα αξεσουάρ που έχουν συνήθως τα ευρωπαϊκά μοντέλα (π.χ. καλώδιο USB otg για την περίπτωση του Ζ1c; ). Λέω εγώ τώρα... :rolleyes:

Edited by panosz75

Δεν θυμάμαι κανένα από τα άπειρα σκρουτζοsony που έχω αγοράσει να είχε κάποια "ασφάλεια" στο κουτί, ούτε όμως και κανένα ήταν μεταχειρισμένο. Το πώς θα διασφαλείσετε ότι έχει το καινούργιο υπερυψωμένο δαχτυλίδι γύρω από την κάμερα εξαρτάται από την "σχέση" σας με τον σκρουτζομαγαζάτορα! ;)

Τρέχα γύρευε. Από το Βόλο που είμαι, δεν έχω και πολλές επιλογές. Ή αγορά από σκρουτζομάγαζο ή άλλο online μαγαζί (π.χ. Amazon) ή το καπέλο των μεγάλων αλυσίδων, τουτέστιν 550 Ευρώπουλα... Δε νομίζω να το ψάξω ιδιαίτερα. Θα καθυστερήσω ακόμα λίγο την αγορά του για μετά τις γιορτές, κι ό,τι γίνει. Αν πέσουμε στο "καλό", έχει καλώς, ειδάλλως τα μαρκαδοράκια να 'ναι καλά! :lol:

Πάντως και σε μένα που το πήρα βρισκόμενος στην Ελβετία, δεν υπήρχε ταινία ασφαλείας

Βέβαια μέσα ήταν όλα στα σακουλάκια τους και όλες οι ζελατίνες βρισκόντουσαν

κανονικά στη θέση τους

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact