Jump to content

Γενικά περί Power Bank

xrhstos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά άλλη η χωρητικότητα στο input και άλλη στο output; Στον xiaomi 20000 λέει για παράδειγμα:

Input: DC 5V/2A 9V/2A 12V/1.5A

Output: 2*DC 5.1V/2A MAX 3.6A

Τελικά τι μετράει;Αυτά είναι καλά χαρακτηριστικά;

Δεν λέω οτι έχει σχέση η χωρητικότητα με την τάση.Εγώ ρώτησα για τα input και output και το πρέπει να προσέξουμε.Η χωρητικότητα είναι 20000,τα υπόλοιπα;

Το σχέση έχει η χωρητικότητα με το ρεύμα που δέχεται και βγάζει ανά τάση?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Δεν λέω οτι έχει σχέση η χωρητικότητα με την τάση.Εγώ ρώτησα για τα input και output και το πρέπει να προσέξουμε.Η χωρητικότητα είναι 20000,τα υπόλοιπα;

Το input αφορά την ταχύτητα που φορτίζεται & το output την ταχύτητα που φορτίζει.

Μπορεί κάποιος να προτείνει ένα καλό φορτιστή αυτοκινήτου με διπλή θύρα, απο bangood. Και ένα καλώδιο για τον φορτιστή , μαζί ή χώρια.

Ο τετραπλος της BlitzWolf σε τιμή χώμα

http://m.banggood.com/BlitzWolf-9_6A-48W-4-Port-USB-Car-Charger-With-Power3S-Technology-BW-C1-for-iPhone-iPad-p-986684.html

Επισης και ένα από τα καλύτερα reversible καλώδια που μπορεί να πάρει κάποιος:

http://m.banggood.com/BlitzWolf-2_1A-Reversible-Braided-Micro-USB-Cable-Double-Sided-USB-A-Male-to-Double-Sided-Micro-1m-p-1028519.html

Έχει αρκετά χρώματα και είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και η τιμή τους πολύ λογική για αυτά που έχουν.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 61 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολύ καλή επιλογή φαίνεται το Blitzwolf, σε εξαιρετική τιμή αν αναλογιστεί κανείς το QC3.0 και τις 2 usb.

Οι κριτικές του είναι πολύ καλές.

Προφανώς θα μπορώ να έχω γρήγορη φόρτιση σε S7 Edge;

Ναι το s7 edge έχει Quick charge 2 και φορτιστής με Quick charge 3 υποστηρίζει κανονικά και Quick charge 2

----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Απλα ελεγα να παω για το turbo x λογο χωρητικοτητας! Αρκετα καλο το xiaomi βεβαια. Τωρα το blitzwolf δε το ξερω καν σαν ονομα..

http://www.banggood.com/Original-Xiaomi-20000mAh-18W-Quick-Charge-2_0-Power-Bank-p-1011289.html

Αυτο δεν ειναι προτιμοτερο απο το 10αρι? Υποστηριζει Quick charge 2.0 οπως και το 10αρι απλα δεν εχει type c. Λετε να φορτιζει πιο αργα το κινητο?

H BlitzWolf είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο των κινέζικων. Έχω φορτιστη τους αρκετά καλώδια τους vr headset και όλα είναι εξαιρετικα. Το xiaomi 20000 υποστηρίζει Quick charge 2 όταν το φορτιζεις στην έξοδο δίνει 5.1v 2a που είναι η βασική φόρτιση χωρίς Quick charge.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το xiaomi φορτίζει με Quick charge 2 κάτι που είναι πάρα πολύ καλό μιας και 20000ma αν φορτιζε με 2a θα εκανε πολλές ωρες(πάνω από 15) αλλά φορτίζει με 2a το κινητό. Αυτό δεν είναι μεγάλο break deal για αυτούς που έχουν κινητό χωρίς Quick charge η δεν τους νοιάζει τόσο η πολύ γρήγορη φόρτιση. Εγώ με 2a φορτιζω το Note 3 σε 1.35 λεπτά με το 10ari της xiaomi. Το Note 4 με ίδια μπαταρία φορτίζει στη μία ώρα με Quick charge 2 αλλά η μπαταρία δέχεται αρκετά μεγαλύτερα volt και θερμοκρασίες με ότι αυτό συνεπάγεται. 2.5 χρόνια έχω την ίδια μπαταρία με πάνω από 2000 φορτισεις χωρίς κανένα θέμα ακόμα. Με Quick charge η μπαταρία θα είχε πέσει πολύ πιο γρήγορα.

Το input αφορά την ταχύτητα που φορτίζεται & το output την ταχύτητα που φορτίζει.

Το αυτό.

Πρακτικά σου λέει ότι ότι στην είσοδο υποστηρίζει τα στοιχεία(τάσεις-ρεύμα) του QC 2.0 και άρα ένας φορτιστής αυτής της ισχύος θα βοηθήσει να φορτίσεις το battery pack σου γρήγορα. Αλλά στην έξοδο δεν υποστηρίζει το μόνο 5v/2,1A και άρα όχι QC 2.0 όπως καταλαβαίνω από τα νούμερα που γράφεις.! Επίσης σου αναφέρει το 3,6Α max και λογικά αναφέρεται σε παράλληλη επειδή έχει δύο θύρες. Δλδ αν βάλεις 2 κινητά πάνω τότε δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα 3,6Α συνολικά και στα 2. Και κατά συνέπεια αν υποθέσουμε ότι θα κάνει split θα έχεις 1.8 στο κάθε ένα.

Edited by djkostas20

Google Pixel 9 Pro XL

Το xiaomi φορτίζει με Quick charge 2 κάτι που είναι πάρα πολύ καλό μιας και 20000ma αν φορτιζε με 2a θα εκανε πολλές ωρες(πάνω από 15) αλλά φορτίζει με 2a το κινητό. Αυτό δεν είναι μεγάλο break deal για αυτούς που έχουν κινητό χωρίς Quick charge η δεν τους νοιάζει τόσο η πολύ γρήγορη φόρτιση. Εγώ με 2a φορτιζω το Note 3 σε 1.35 λεπτά με το 10ari της xiaomi. Το Note 4 με ίδια μπαταρία φορτίζει στη μία ώρα με Quick charge 2 αλλά η μπαταρία δέχεται αρκετά μεγαλύτερα volt και θερμοκρασίες με ότι αυτό συνεπάγεται. 2.5 χρόνια έχω την ίδια μπαταρία με πάνω από 2000 φορτισεις χωρίς κανένα θέμα ακόμα. Με Quick charge η μπαταρία θα είχε πέσει πολύ πιο γρήγορα.

Ετσι ειναι (περίπου).

Τη γρηγορη φόρτιση την θες οταν βιάζεσαι & δεν την θες οταν εισαι χαλαρος και το αφήνεις να φορτίσει με την ησυχία του.

Το θεμα ειναι οτι με το power bank φορτιζεις κατα κανονα οταν βιαζεσαι & αρα η γρήγορη φορτιση ειναι μεγαλο συν, εκτός και αν κάθεστε σπιτι σας & φορτιζετε με power bank :blink:

Ε στο μπάνιο βολεύει πάντως..

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ετσι ειναι (περίπου).

Τη γρηγορη φόρτιση την θες οταν βιάζεσαι & δεν την θες οταν εισαι χαλαρος και το αφήνεις να φορτίσει με την ησυχία του.

Το θεμα ειναι οτι με το power bank φορτιζεις κατα κανονα οταν βιαζεσαι & αρα η γρήγορη φορτιση ειναι μεγαλο συν, εκτός και αν κάθεστε σπιτι σας & φορτιζετε με power bank :blink:

Κοίτα προσωπικά παντού περνω Power bank όπου και αν πάω. Στην μια τσέπη το κινητό στην άλλη το Power bank ετοιμοπόλεμο. Δεν με πείραξε που δεν έχει γρήγορη φόρτιση το κινητό αφού σε κανα μισαωρο έχω ένα 35% εύκολα. Δύσκολα μέσα στη μέρα να χρειαστεί παραπάνω κάποιος αλλιώς φτιάχνει πατέντα με 2μετρο καλώδιο το τυλιγει στη μέση και το Power bank στο τσαντάκι μέση και μόνιμη φόρτιση του κινητού. :p

Παρελαβα σήμερα το 20αρι της xiaomi, το μόνο που δεν είχα. Δεν το προτείνω λόγω μεγέθους..

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Παρελαβα σήμερα το 20αρι της xiaomi, το μόνο που δεν είχα. Δεν το προτείνω λόγω μεγέθους..

Δύσκολα να βγάλουν 20αρι σε μέγεθος 10αριου όμως. Ίσως στο μέλλον. Και πάλι 2 10αρια είναι 440γρ ενώ ένα 20αρι 338. Παίζει ρόλο και το πλαστικό όμως στο βάρος έναντι του αλουμινίου.

Ναι και το πλαστικό χάνει λίγο σε σχέση με το αλουμίνιο, αλλά θα ήταν και υπέρβαρο και μεγάλο..

Για τη γρηγορη φορτιση που λέγατε πριν, εγώ με το Xiaomi 10000 pro φόρτισα το mi4s και φορτιζε αργά, αλλά με διαφορετικό καλώδιο (δεν ξερω πόσο ρόλο παίζει). Οπότε δεν πιστεύω ότι η quick charge 2 είναι ακόμα κάτι που μπορούμε ακόμα να βασιζόμαστε..

Μια πλήρης φόρτιση.

Κοίτα προσωπικά παντού περνω Power bank όπου και αν πάω. Στην μια τσέπη το κινητό στην άλλη το Power bank ετοιμοπόλεμο. Δεν με πείραξε που δεν έχει γρήγορη φόρτιση το κινητό αφού σε κανα μισαωρο έχω ένα 35% εύκολα. Δύσκολα μέσα στη μέρα να χρειαστεί παραπάνω κάποιος αλλιώς φτιάχνει πατέντα με 2μετρο καλώδιο το τυλιγει στη μέση και το Power bank στο τσαντάκι μέση και μόνιμη φόρτιση του κινητού. :p

Μ'αυτό ακριβώς σου λέω, το 35% αυτό στο δικό σου ή και στο δικό μου προς το παρόν κινητό(μιας και είμαι με το απλό 10άρι της xiaomi), θέλει περίπου 30', ε, με fast charge θέλει max15'. Γιατί να μην το γλιτώσω το υπόλοιπο 15λεπτο?

Ο καθένας κάνει διαφορετική χρήση, για έμενα π.χ. έχει αξία σε ταξίδια (πλοίο, λεωφορείο, αμάξι). Διαφορετικά κάπου θα βρω πρίζα αν χρειαστεί. Ειδικά αν έχω και συσκευή με καλή μπαταρία, δεν μου χρειάζεται πουθενά αλλού. (Αυτή τη στιγμή δεν έχω :p )

Καλησπερα σε ολους.Εχω το power bank Romoss το 10ρι.Οταν το βαζω για να φορτισω το κινητο φορτιζει κανονικα αλλα μετα απο 25-35 λεπτα σταματαει να δινει ρευμα με αποτελεσμα να σταματαει η φορτιση και να χρειαζεται να βγαζω το usb και να το ξαναβαζω για να συνεχηζει να φορτιζει.Ειναι ελατωματικο το καλωδιο,Το power bank η ειναι φυσιολογικο?

Στάλθηκε από το S308 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάλλον δίνει 0,5Α ενώ το κινητό τραβάει με 1-2Α και κόβει το ρεύμα γιατί το αντιλαμβάνεται σαν τέλος της φόρτισης στο 100%

Μια πλήρης φόρτιση.

το ζι5 της χιαομι πως σας φαινεται σαν προϊόν?

το θελω πιο πολυ για να φορτιζω ΑΑ και ΑΑΑ

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Το πήρα ενθουσιασμενος, νόμιζα ότι βρήκα το χρυσό αυγό, αλλά... Φορτιζει πολύ αργά, με 0,5Α με αποτέλεσμα να κόβει τη φόρτιση σαν το φίλο παραπάνω. Το άφηνα το βράδυ, το κινητό είχε γεμίσει 10% και οι μπαταρίες ζεμάταγαν, πρώτη φορά φοβήθηκα μη σκάσουν.

Και για φορτιστή που το θελεις, είναι πολύ αργό. Τώρα το έχω μόνο για το LED και το ανεμιστήρακι της Xiaomi

Ίσως με παλιά κινητά και με μικρές μπαταρίες να δουλεύει

Edited by Roid_rage

Μια πλήρης φόρτιση.

αν ειναι ετσι καλύτερα να παρω φορτιστή μπαταριών. κυρίως για αυτη τη χρήση το θελω

power bank εχω το 10400

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

αν ειναι ετσι καλύτερα να παρω φορτιστή μπαταριών. κυρίως για αυτη τη χρήση το θελω

power bank εχω το 10400

Ναι φορτιστή θέλεις, πάρε και κανέναν να κάνει για 18650 μπαταρίες..

Μια πλήρης φόρτιση.

Smartphones:Sony Ericsson Xperia X10 mini,Sony Ericsson Xperia mini,Sony Xperia M,Samsung Galaxy A5 2016,Samsung Galaxy S10

Νομίζω αξιζει πιο πολυ αυτο :

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_trust-primo-powerbank-8800-portable-charger-black-21227-1180529.html

Αλλα ισως και αυτό λογο μαρκας!

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-tl-pb5200-5200mah-1-usb-port-5v-2-4a-1169983.html

Ριξε μια ματια στο media markt γενικα.

Νομίζω public είναι πιο ακριβά!

Νομίζω αξιζει πιο πολυ αυτο :

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_trust-primo-powerbank-8800-portable-charger-black-21227-1180529.html

Αλλα ισως και αυτό λογο μαρκας!

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-tl-pb5200-5200mah-1-usb-port-5v-2-4a-1169983.html

Ριξε μια ματια στο media markt γενικα.

Νομίζω public είναι πιο ακριβά!

η 8800αρα με εβαλε σε σκεψεις.μηπως ομως ειναι λιγο μεγαλη και δεν βολευει?το λεω γιατι η αλλη απο το Public ειναι μικρη σαν μεγεθος γενικα.

Smartphones:Sony Ericsson Xperia X10 mini,Sony Ericsson Xperia mini,Sony Xperia M,Samsung Galaxy A5 2016,Samsung Galaxy S10

η 8800αρα με εβαλε σε σκεψεις.μηπως ομως ειναι λιγο μεγαλη και δεν βολευει?το λεω γιατι η αλλη απο το Public ειναι μικρη σαν μεγεθος γενικα.

Δε νομιζω να ειναι πολυ μεγαλο. Δε το λεω με σιγουριά βεβαια γιατί δε το εχω δει απο κοντα. Παντως αν θες να δώσεις μεχρι 20ευρω νομιζω είναι καλο για αγορα απο ελλαδα. Μετα εχει και καλύτερα στα 25-30

Δε νομιζω να ειναι πολυ μεγαλο. Δε το λεω με σιγουριά βεβαια γιατί δε το εχω δει απο κοντα. Παντως αν θες να δώσεις μεχρι 20ευρω νομιζω είναι καλο για αγορα απο ελλαδα. Μετα εχει και καλύτερα στα 25-30

οκ σε ευχαριστω πολυ φιλε :)

Καλημερα σας.Θα ηθελα μια προταση για αγορα Powerbank απο Ελληνικο καταστημα αν εχει δοκιμασει καποιος καποιο μοντελο.Απλα θελω να κανω δυο φορτισεις σε κινητο samsung και αν μεινει μερικες μερες ανενεργο να μην χανει την ενεργεια του και ναναι ετοιμοπολεμο οταν χρειαστει και οχι ναναι αδειο.

Ευχαριστω

Καλημερα σας.Θα ηθελα μια προταση για αγορα Powerbank απο Ελληνικο καταστημα αν εχει δοκιμασει καποιος καποιο μοντελο.Απλα θελω να κανω δυο φορτισεις σε κινητο samsung και αν μεινει μερικες μερες ανενεργο να μην χανει την ενεργεια του και ναναι ετοιμοπολεμο οταν χρειαστει και οχι ναναι αδειο.

Ευχαριστω

Τι μπαταρία έχει το κινητο samsung που λες ; 2000mah,3000 ;;

• The title was changed to Γενικά περί Power Bank