Jump to content

[Note 3] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν δεν ξέρω γιατί αλλά μόνο με την AryaMod δεν μπορώ να περάσω σωστά επόμενη έκδοση χωρίς full reset. Έκανα wipe cache davlik format system Και πέρασα την 4.1 ενώ περίμενα να βρω τις εφαρμογές μου στη θέση τους σχεδόν όλες είχαν διαγραφεί. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ευτυχώς έχω μάθει το μάθημα μου και περνω back up

• Απαντήσεις 14,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπόν δεν ξέρω γιατί αλλά μόνο με την AryaMod δεν μπορώ να περάσω σωστά επόμενη έκδοση χωρίς full reset. Έκανα wipe cache davlik format system Και πέρασα την 4.1 ενώ περίμενα να βρω τις εφαρμογές μου στη θέση τους σχεδόν όλες είχαν διαγραφεί. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ευτυχώς έχω μάθει το μάθημα μου και περνω back up

Επειδή προσθέτει διάφορα mods στη ρομ του, προτείνεται και από τον ίδιο τον dev να γίνεται full wipe πριν την εγκατάσταση κάθε νέας βερσιόν. Αν όλα όμως πηγαίνουν καλά στην βερσιόν που έχεις και αν δεν βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον στη νέα βερσιόν (κοιτάζοντας το changelog), δεν είναι απαραίτητο να την εγκαταστήσεις.

Αν και παίρνοντας ένα backup με titanium των εφαρμογών και των δεδομένων σου, τότε δεν σου μένει παρά μόνο το βασικό setup που δεν παίρνει πολύ ώρα. :)

Edited by kouros17

Μετά από πολλές ώρες προσπάθειας κατάφερα να περάσω την AryaModV4.1 η οποία κόλλησε σε μια φάση και τωρα τη περνάω ξανά. Το πρόβλημα έγινε από όταν φλάσαρα το pit μαζί με την οφισιαλ ρομ. Δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Και τώρα κάθε φορά μπαίνω σε download mode και πατάω restart phone για να ξεκινήσει αλλιώς μένει στο logo της samsung. Γενικά αποτυχία το όλο concept. Αν κάποιος ξέρει και μπορεί να μου δώσει το κατάλληλο pit μήπως και στρώσει θα του ήμουν υπόχρεος!

Μετά από πολλές ώρες προσπάθειας κατάφερα να περάσω την AryaModV4.1 η οποία κόλλησε σε μια φάση και τωρα τη περνάω ξανά. Το πρόβλημα έγινε από όταν φλάσαρα το pit μαζί με την οφισιαλ ρομ. Δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Και τώρα κάθε φορά μπαίνω σε download mode και πατάω restart phone για να ξεκινήσει αλλιώς μένει στο logo της samsung. Γενικά αποτυχία το όλο concept. Αν κάποιος ξέρει και μπορεί να μου δώσει το κατάλληλο pit μήπως και στρώσει θα του ήμουν υπόχρεος!

Δοκίμασε να φλασάρεις την επίσημη lolipop ξανά μέσω odin χωρίς το pit κάνοντας πιο πριν wipe/format data από το stock recovery ή full wipe αν έχεις custom recovery.

Το pit file (LL) πάντως θα το βρεις εδώ.

Και μην ξεχνάς. Το πρώτο bootάρισμα στην lolipop αργεί αρκετά.

Edited by kouros17

Οταν λες αργει αρκετα; Ποσο εννοεις; Γιατι περιμενα κανα 20λεπτο και δεν ειχε γινει τιποτα.. Μετα μπηκα σε download mode και πατησα restart phone και ανοιξε αμεσως. Επισης εβαλα twrp και οταν φλασαρα οφισιαλ μεσω odin μου εσβησε το twrp. Το περασα ξανα, πηρα backup της οφισιαλ, μου ζητησε να περασει το supersu και οταν μπουταρε μου κρασαρε το system. Οποτε εκανα restore. Γενικα προβληματα που δεν καταλαβαινα γιατι εγιναν. Το ιδιο εγινε και οταν περασα custom rom. Να υπενθυμισω οτι καθε φορα που εβγαινα απο twrp επρεπε να μπω σε download mode και να πατησω restart phone. Διαφορετικα δεν ανοιγε το τηλ.. Αυτα..οποια βοηθεια, ευπροσδεκτη.

Οταν λες αργει αρκετα; Ποσο εννοεις; Γιατι περιμενα κανα 20λεπτο και δεν ειχε γινει τιποτα.. Μετα μπηκα σε download mode και πατησα restart phone και ανοιξε αμεσως. Επισης εβαλα twrp και οταν φλασαρα οφισιαλ μεσω odin μου εσβησε το twrp. Το περασα ξανα, πηρα backup της οφισιαλ, μου ζητησε να περασει το supersu και οταν μπουταρε μου κρασαρε το system. Οποτε εκανα restore. Γενικα προβληματα που δεν καταλαβαινα γιατι εγιναν. Το ιδιο εγινε και οταν περασα custom rom. Να υπενθυμισω οτι καθε φορα που εβγαινα απο twrp επρεπε να μπω σε download mode και να πατησω restart phone. Διαφορετικα δεν ανοιγε το τηλ.. Αυτα..οποια βοηθεια, ευπροσδεκτη.

Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot από την εφαρμογή Phone INFO , εκεί που λέει "Firmware info";

H εγκατάσταση δηλαδή με το odin κύλησε κανονικά και απλώς δεν μπούταρε το τηλέφωνο;

Εντάξει, το ότι όταν φλάσαρες την επίσημη σου άλλαξε το custom recovery σε stock και έχασες το roor, δεν είναι σφάλμα, είναι φυσιολογικό. Γι'αυτό πρέπει να τα εγκαταστήσεις ξανά μετά.

Full wipe ή wipe data από recovery έκανες πριν την εγκατάσταση της official;

Ξαναπροσπάθησες να φλασάρεις την επίσημη χωρίς το pit file;

Χρησιμοποίησε το pit file μόνο αν το odin σου βγάλει "size error".

Τώρα με ποια ρομ εισαι;

Αν δεν μπουτάρει το τηλέφωνο κάνε ένα wipe data/cache/dalvik cache από recovery και αν σου βγάζει "system error" όταν πας να το ανοίξεις, βγάλε για λίγο την μπαταρία.

Edited by kouros17

H εγκατάσταση δηλαδή με το odin κύλησε κανονικά και απλώς δεν μπούταρε το τηλέφωνο;

Εντάξει, το ότι όταν φλάσαρες την επίσημη σου άλλαξε το custom recovery σε stock και έχασες το roor, δεν είναι σφάλμα, είναι φυσιολογικό. Γι'αυτό πρέπει να τα εγκαταστήσεις ξανά μετά.

Full wipe ή wipe data από recovery έκανες πριν την εγκατάσταση της official;

Ξαναπροσπάθησες να φλασάρεις την επίσημη χωρίς το pit file;

Χρησιμοποίησε το pit file μόνο αν το odin σου βγάλει "size error".

Τώρα με ποια ρομ εισαι;

Αν δεν μπουτάρει το τηλέφωνο κάνε ένα wipe data/cache/dalvik cache από recovery και αν σου βγάζει "system error" όταν πας να το ανοίξεις, βγάλε για λίγο την μπαταρία.

Ναι κανονικα εγινε η εγκατασταση ολες τις φορες και παντα εμενε στο λογκο τις samsung για 20λεπτο+.

Full wipe πριν φλασαρω με odin? Οχι δεν εκανα. Αφου εκανε resize partion εκανε αυτοματα θεωρω. Κ μου ειχε σβησει τα παντα σα να ειχα κανει φορματ το χωρο αποθηκευσης.

Ναι φλασαρα χωρις το pit. Ειλικρινα δεν θυμαμαι ποια φορα ανοιξε. Αν ειχα φλασαρει με pit η χωρις εννοω γιατι φλασαρα 5-6 φορες την οφισιαλ.

Τωρα ειμαι aryamod και δεν μπαινω ουτε recovery για να μη κολλησει παλι μιας κ προς το παρον φαινεται ενταξει.

Καθε φορα που μου εβγαζε system error και ανοιγα ξανα το τηλ, εκανε το ιδιο. Οποτε φτου κ απ την αρχη φλασαρισμα.

Επισης οσες φορες κολλαγε να σημειωσω οτι ηταν μολις εβγαινα απο twrp. Το οποιο κ φλασαρα 5-6 φορες με wipe ολα τα σχετικα καθε φορα..

Edited by giannis_ps
Προσθηκη screenshot

Ναι κανονικα εγινε η εγκατασταση ολες τις φορες και παντα εμενε στο λογκο τις samsung για 20λεπτο+.

Τωρα ειμαι aryamod και δεν μπαινω ουτε recovery για να μη κολλησει παλι μιας κ προς το παρον φαινεται ενταξει.

Καθε φορα που μου εβγαζε system error και ανοιγα ξανα το τηλ, εκανε το ιδιο. Οποτε φτου κ απ την αρχη φλασαρισμα.

Επισης οσες φορες κολλαγε να σημειωσω οτι ηταν μολις εβγαινα απο twrp. Το οποιο κ φλασαρα 5-6 φορες με wipe ολα τα σχετικα καθε φορα..

Οπότε τώρα αν κατάλαβα καλά είσαι εντάξει, απλώς φοβάσαι να μπεις recovery μην ξανακολλήσει;

Από το screenshot βλέπω πάντως, ότι τόσο το μόντεμ όσο και ο bootloader της lolipop περάστηκαν κανονικά, οπότε η εγκατάσταση έγινε σωστά. Επομένως δεν χρειάζεται να ξαναφλασάρεις την επίσημη από odin.

Το να βγάζει μήνυμα για "system error" ή να μην μπουτάρει το τηλέφωνο όταν πρωτοβάζεις την lolipop είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, μέχρι το τηλέφωνο να "συνηθίσει" το καινούριο λειτουργικό και συνήθως λύνεται με το να αφαιρέσεις για λίγο την μπαταρία, ή να κάνεις wipe cache και wipe dalvik cache από recovery, αλλά κυρίως με το πρώτο (να αφαιρέσεις δηλαδή για λίγο την μπαταρία).

Edited by kouros17

Οπότε τώρα αν κατάλαβα καλά είσαι εντάξει, απλώς φοβάσαι να μπεις recovery μην ξανακολλήσει;

Από το screenshot βλέπω πάντως, ότι τόσο το μόντεμ όσο και ο bootloader της lolipop περάστηκαν κανονικά, οπότε η εγκατάσταση έγινε σωστά. Επομένως δεν χρειάζεται να ξαναφλασάρεις την επίσημη από odin.

Ακριβως οπως τα λες! Προς το παρον λεω να μη το πειραξω καν αφου δεν εχω προβλημα και εφοσον μου λες οτι μοντεμ & bootloader ειναι ενταξει. Μενω ετσι κ οτιδηποτε αλλο χρειαστω θα ενημερωσω εδω. Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη πολυτιμη βοηθεια σου και το χρονο σου!

Παιδια εγω προσπαθω να περασω μεσω odin το twrp που μου ειπατε ολα ο.κ αλλα σε recovery mode να περασω το supersu τιποτα δεν μπαινει . To odin pass μου λεει .... κανω κατι λαθος ?

Παιδια εγω προσπαθω να περασω μεσω odin το twrp που μου ειπατε ολα ο.κ αλλα σε recovery mode να περασω το supersu τιποτα δεν μπαινει . To odin pass μου λεει .... κανω κατι λαθος ?

Μπαινεις σε recovery mode (όχι σε download mode) βρίσκεις το αρχείο zip που σου έδωσα πιο πριν (superSu) και το εγκαθιστάς. Δεν χρειαζεσαι το Odin γι αυτό.

ναι απο τον οδηγο που βρηλα στο google μου βγαζει τελειως αλλο recovery mode απο του τυπου εκει.. δεν εχω τις ιδιες εντολες να διαλεξω !! ( o αλλος παταει install κτλ εμενα μου βγαζει τελειως διαφορετικο μενου. επισης κατεβασα το quick boot και δεν μπαινει σε recovery απο εκει... ) κατι κανω λαθος

ναι απο τον οδηγο που βρηλα στο google μου βγαζει τελειως αλλο recovery mode απο του τυπου εκει.. δεν εχω τις ιδιες εντολες να διαλεξω !! ( o αλλος παταει install κτλ εμενα μου βγαζει τελειως διαφορετικο μενου. επισης κατεβασα το quick boot και δεν μπαινει σε recovery απο εκει... ) κατι κανω λαθος

Έχεις ή δεν έχεις αυτό εδώ το recovery; Αν ναι, επιλέγεις το πρώτο κουμπί που είναι install και μετά βρίσκεις το superSu που σου έδωσα πιο πριν και το κάνεις εγκατάσταση. Στο recovery μπαίνεις πατώντας ταυτόχρονα τα τρία κουμπια Home + Power + Volume Up. Δεν καταλαβαίνω που έχεις κολλήσει. Ακολούθησες τα βήματα που σου έδωσα στην προηγούμενη σελίδα, ή μήπως δεν είδες το post;

Edited by kouros17

Κανονικά όλα. το odin μου λεει pass (με πρασινα γραμματα ) παταω κανονικα τα κουμπια για να μπω recovery και δεν μου βγαζει το menu που μου εβαλες αλλα ενα αλλο :P ... το εκανα 3 φορες τιποτα !!! ξέρω γω θα το ξαναδοκιμάσω :P

edit: το ξαναέκανα τίποτα. τα βήματα μου :

1) ανοιγω odin 2) κλεινω το κινητο και το βαζω σε download mode ( home , power και volume down ) και μετα πάλι volume up 3)μεσω odin βαζω στο ap το αρχειο που μου είχες στο προηγουμενο ποστ το περνάει κανει restart το κινητο και μετα απο κανα 3λεπτο μου λεει στο odin pass . 4 ) πατάω homu volume up και power και μου βγάζει ενα recovery οχι σαν αυτό εδω που μου ανεφέρεις πιο πάνω . πριν βεβαια μπει βγαζει κάτι σαν σφάλμα για λιγο και μπαίνει σε αυτό το μενού. Αλήθεια δεν ξέρω τι λάθος μπορώ να κάνω είναι απλή η διαδικασία ....

στοιχεία κινητού : κωδικός μοντέλου :sm-n9005 , Eκδοση android 5.0 , knox 2.3 , Kernel 3.4.0-3643614

Edited by Chris1993

Έχω θέμα με την κάμερα. Όταν πατάω για εγγραφή βίντεο έχει κάτι παγώματα... και όταν πατάω να παίξει το βίντεο μετά φαίνονται οι παύσεις.

Χθες, που το χρησιμοποίησα πρώτη φορά μετά το φλασάρισμα και το ρουτ, μπήκα συλλογή να δω το βίντεο, και όταν επέστρεψα στην κάμερα η μισή οθόνη είχε πράσινο φλασάρισμα σαν φίλτρο! Τι φάση?

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

τα βήματα μου :

1) ανοιγω odin 2) κλεινω το κινητο και το βαζω σε download mode ( home , power και volume down ) και μετα πάλι volume up 3)μεσω odin βαζω στο ap το αρχειο που μου είχες στο προηγουμενο ποστ το περνάει κανει restart το κινητο και μετα απο κανα 3λεπτο μου λεει στο odin pass . 4 ) πατάω homu volume up και power και μου βγάζει ενα recovery οχι σαν αυτό εδω που μου ανεφέρεις πιο πάνω . πριν βεβαια μπει βγαζει κάτι σαν σφάλμα για λιγο και μπαίνει σε αυτό το μενού. Αλήθεια δεν ξέρω τι λάθος μπορώ να κάνω είναι απλή η διαδικασία ....

στοιχεία κινητού : κωδικός μοντέλου :sm-n9005 , Eκδοση android 5.0 , knox 2.3 , Kernel 3.4.0-3643614

Εντάξει, τώρα ήσουν σαφής. :)

Πες μου μόνο τι βάζεις στο Odin και πιο μήνυμα λάθους σου βγάζει μετά.

Έχω θέμα με την κάμερα. Όταν πατάω για εγγραφή βίντεο έχει κάτι παγώματα... και όταν πατάω να παίξει το βίντεο μετά φαίνονται οι παύσεις.

Χθες, που το χρησιμοποίησα πρώτη φορά μετά το φλασάρισμα και το ρουτ, μπήκα συλλογή να δω το βίντεο, και όταν επέστρεψα στην κάμερα η μισή οθόνη είχε πράσινο φλασάρισμα σαν φίλτρο! Τι φάση?

Έχεις lollipop rom;

Edited by kouros17

Παιδιά στην aryamod 4.1 δεν μου ανάβουν τα φωτάκια των hardware buttons.

Καμιά ιδέα κανείς τι μπορεί να φταιει;

Παιδιά στην aryamod 4.1 δεν μου ανάβουν τα φωτάκια των hardware buttons.

Καμιά ιδέα κανείς τι μπορεί να φταιει;

Απενεργοποιησε την εξοικονομηση ενεργειας

T68 N95 i900 i8000 HTC HD2 GT-I9300 Note3 s6 s7edge

Δηλαδή με ενεργοποίημενη την εξοικονόμηση ενέργειας δεν δουλεύει με τίποτα ο φωτισμός των πληκτρων;

Θα την σουτάρω μου φαίνεται.

Τώρα μόλις είδα ότι δεν μου λειτουργεί και η έξυπνη πληκτρολογηση στο πληκτρολόγιο samsung.

Τελικά η aryamod δεν με θέλει. Πάντα κάτι θα με χαλάσει. Θα δοκιμασω το πληκτρολόγιο Google που λειτουργεί η έξυπνη πληκτρολόγηση.

Θα της δώσω μια ευκαιρία γιατί είναι ταχύτατη

Edited by christou

Δηλαδή με ενεργοποίημενη την εξοικονόμηση ενέργειας δεν δουλεύει με τίποτα ο φωτισμός των πληκτρων;

Τώρα μόλις είδα ότι δεν μου λειτουργεί και η έξυπνη πληκτρολογηση στο πληκτρολόγιο samsung.

Τελικά η aryamod δεν με θέλει. Πάντα κάτι θα με χαλάσει. Θα δοκιμασω το πληκτρολόγιο Google που λειτουργεί η έξυπνη πληκτρολόγηση.

Αυτός είναι ο σκοπός της εξοικονόμησης ενέργειας. Να εξοικονομεί ενέργεια. Της έχεις ενεργοποιημένη την έξυπνη πληκτρολόγηση από τις ρυθμίσεις? Σε εμένα δουλεύει κανονικά. Εγώ την είχα περάσει με dirty flash πάνω από την 4 και ενώ στην αρχή όλα φαινόταν οκ μετά από λίγο καιρό άρχισαν Fcs και reboots. Οπότε την πέρασα με clean install και από τότε όλα οκ. Έναν καλό kernel περιμένω (καταραμένη Sammy δώσε τα sources επιτέλους) και δεν το κουνάω από δω.

Μα έχεις κάνει root το κινητό έχεις περάσει custom rom και λογικά περιμένεις και εσύ όπως όλοι να βγουν kernel και ασχολείσαι με την εξοικονόμηση ενέργειας που κάνει το κινητό από τούμπανο - τύμπανο ????

Αλλα ακόμα και αν εσύ θες την εξοικονόμηση ενέργειας πως να αποδίδει αν δουλεύουν όλα? κάτι δεν πρέπει να κόβει για να έχει λογική?:)

Η rom είναι φοβερή σίγουρα μια από τις 2 καλύτερες.

στο odin βαζω το αρχειο openrecovery-twrp-2.8.5.0-hlte-4.4.img.tar στο ap . Δεν το κανω extract βεβαια (νομιζω δεν χρειαζεται ! ) . το odin δεν μου βγαζει καποιο σφαλμα success 1/0 μου λεει !

Έχεις lollipop rom;

official οχι custom. Δεν περασα καποια αλλη!

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

στο odin βαζω το αρχειο openrecovery-twrp-2.8.5.0-hlte-4.4.img.tar στο ap . Δεν το κανω extract βεβαια (νομιζω δεν χρειαζεται ! ) . το odin δεν μου βγαζει καποιο σφαλμα success 1/0 μου λεει !

Ωραία και όταν μπαίνεις recovery δεν βλέπεις αυτό εδώ;

Ποιο recovery έχεις; Τι γράφει επάνω; Αν μπορείς να του τραβήξεις μία φωτο και να την ανεβάσεις καλό θα ήταν.

Είσαι root τελικά ή δεν είσαι;

Edited by kouros17

• The title was changed to [Note 3] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις