Jump to content

Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005)


StratosGR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια ασχετο που θα το ρωτησω εδω αλλα αυτο το greenify τι κανει; πως δουλευει. Πως το ρυθμιζω;

 

Βάλτο δες το και ότι απορία έχεις μας ρωτάς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι προγραμματιστής αλλά κρίνοντας εμπειρικά στο θεμα διαχείρισης της ram παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις που δίνει ο κατασκευαστης στο σύστημα και στις δικές του OEM εφαρμογές.

Για παράδειγμα η εφαρμογή samsung link, είναι εξαιρετική για όποιον έχει 2-3 συσκευές Samsung αλλά τρέχει συνεχώς, κάνει ανανεώσεις των όσων μπορεί να χρειαστείς να μοιράσεις κλπ.

Γενικά όλες οι εφαρμογές της samsung είναι φτιαγμένες για να υποστηρίζουν το οικοσύστημα της. Επικοινωνούν με διάφορους τρόπους μεταξύ τους, συνδέονται με το S-Cloud, κανουν περισσότερα πράγματα απ όσα χρειαζόμαστε.

Μετά η samsung απο την πρώτη android συσκευή της, κρατά ενα μεγάλο μέρος ram για τις λειτουργίες της κάμερας κλπ.

Με λίγα λόγια ειναι θέμα τακτικής και οχι κώδικα όπως νομίζουμε. Ουσιαστικά έχει ενα άλλο λειτουργικό μέσα στο λειτουργικό της Google.

Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να κάνει τις εφαρμογές της πιο απλές και όχι τόσο αγκιστρωμενες στο οικοσύστημα που πάει να καθιερώσει.

Προσωπικά όσο δεν μου δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας δεν με απασχολεί.

 

Ειχα βάλει οταν πρωτοβγηκε το clean muster. Μάλιστα ημουν root τότε και είχα greenify, είχα πετάξει τα πάντα απο samsung εφαρμογές κλπ.

Έκανα άπειρες δοκιμές. Το συμπέρασμα ήταν οτι δεν υπήρχε καμία διαφορά στην καθημερινή λειτουργία αλλά και στην αυτονομία.

Δεν παράτησα το root αβασάνιστα. Είδα εμπράκτως ότι αυτα που γλυτωνα τα έχανα απο τις root apps που οι περισσότερες τρέχουν apis συνεχώς στο background για να μπορούν να παρακολουθουν και να κοντρολάρουν το σύστημα.

Τα εχω πετάξει όλα αυτά και χαίρομαι τις συσκευές μου, εφόσον δεν μου δημιουργούν προβλήματα.

Τα είπες όλα στην τελευταία σου πρόταση! Όπως εσύ έτσι κι εγώ έχω σταματήσει πλέον να ασχολούμαι και να κάνω babysitting στο λειτουργικό. Δεν έχει νόημα να καταναλώνω φαιά ουσία και χρόνο απ' την πραγματική μου ζωή για να ψάχνω από δω κι από κει τι να παγώσω και τι να αφαιρέσω. Η αυτονομία μου είναι κορυφαία και δεν έχω βγάλει τίποτα απ' τις built-in εφαρμογές. Δεν υπάρχει λόγος. Αν αρχίσω να βγάζω θα αρχίσουν τα προβλήματα, δεν θα δουλεύουν πράγματα και στο τέλος θα μου σπάσει τα νεύρα και θα φταίω εγώ. Για τη RAM απ' ό,τι γνωρίζω είναι λάθος να βλέπουμε την ελεύθερη RAM γιατί το λειτουργικό τη γεμίζει μέχρι τέλος και μετά κλείνει πράγματα όποτε χρειάζεται. Είναι θέμα Android. Αν καθαρίσεις τη RAM το σύστημα ξαναφορτώνει τα processes που πρέπει να τρέχουν, οπότε το καθάρισμα χάνει το νόημά του. Γενικά πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα είναι "σε δουλειά να βρισκόμαστε". Αν βλέπετε βελτίωση τότε OK, αλλιώς νομίζω είναι χάσιμο χρόνου.

 

Το μόνο που με πλήγωσε με το Note II και ειδικά με τη Samsung είναι το θέμα του SDS. Σκεφτόμουν να σκοτώσω τη μητρική επίτηδες και να το πάω στο service, αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν το θεωρώ σωστό κι ας μας δούλεψε η Samsung. Θα το πάω στη Smartec και θα τους κάνω demo το πρόβλημα μπροστά τους και ελπίζω να το δεχτούν. Μετά απ' αυτό πάντως θα αργήσω να ξαναπάρω Samsung συσκευή, εκτός αν βγάλει καμιά super duper συσκευή που δεν μπορώ να αντισταθώ. Βέβαια δεν ξέρω και πού αλλού να πάω γιατί στα phablets παίζει μόνη της. Καλοβλέπω το Σονάκι το Z1 Compact (νοστάλγησα τη φορητότητα που είχα με το iPhone). Θα περιμένω μέχρι το καλοκαίρι να δω τι καινούριο θα υπάρχει μέχρι τότε και πράττω ανάλογα.

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Δε λέω ούτε για σκονη ουτε για βαρέα μεταλλα! Μιλάω για μαχαίρι πολύ αιχμηρό! και δεν αφησε εμφανή με γυμνό μάτι σημάδια! εγώ εκανα το τεστ και μπορώ να σου στειλω και φωτό ή βίντεο!

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

 

Δε το ψηρίζω! Πριν λιγο να φανταστεις έμαθα με σιγουρια απο ποια χώρα είναι! απλά ήξερα απο τον εισαγωγέα ότι ειναι γαλλικο! Κάτι διάβασα οτι φέρνουν απο ασία κλπ και μας τα πλασάρουν για ευρωπαικά! γι'αυτο!

 

Εγώ σου μιλαω και σου λέω ότι η οθόνη χαράσεται ακόμα και με έναν κόκκο άμμου, και εσύ μου λες να μου στείλεις βίντεο που την κόβεις με μαχαίρι... Τι να σου πω! Δεν συννενοούμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Τα είπες όλα στην τελευταία σου πρόταση! Όπως εσύ έτσι κι εγώ έχω σταματήσει πλέον να ασχολούμαι και να κάνω babysitting στο λειτουργικό. Δεν έχει νόημα να καταναλώνω φαιά ουσία και χρόνο απ' την πραγματική μου ζωή για να ψάχνω από δω κι από κει τι να παγώσω και τι να αφαιρέσω. Η αυτονομία μου είναι κορυφαία και δεν έχω βγάλει τίποτα απ' τις built-in εφαρμογές. Δεν υπάρχει λόγος.

 

Γιατρέ μια απ τα ίδια και εδώ.

Κάποτε με είχε πιάσει το άγχος της ελεύθερης RAM.

Πλέον όχι!!

Μέσα απ τα πολλά τεστς που έκανα μόνος μου το είδα αυτό.

Εντάξει να δεχτώ ότι κινητά με 512 και άντε και 1 giga έχουν θέμα, αλλά με παραπάνω ram δε μπορώ να δικαιολογήσω να ασχολησαι με τη free Ram.

Αποκορύφωμα ήταν το S4 mini της γυναίκας μου το οποίο έχει 1.5 ram k free 1.35 περίπου(σχεδόν ότι και το mega 6.3 που είχα). Ξεκινούν δε αμφότερα γύρω στα 600 mbps και τα 2 δεσμευμένα.

Το mega το καθάριζα συνέχεια ενώ το έκλεινα κάθε 2-3 μέρες.

Το ίδιο έκανα και στις γυναίκα μου το mini.

Έως μια εποχή ξέχασα να τις το καθαρίσω και δε το είχε κλείσει κοντά εβδομάδα.

Μπαίνω να δω και κλασικά είχε ότι μπορείς να σκεφτείς και έτρεχε, Facebook, κάμερα, αναπαραγωγή βίντεο, έκθεση, Opera με καμιά 10αρια tabs hangout, τέλος πάντων.

Κοιτάω τη free Ram και περίμενα να έχει φτάσει ταβάνι(1.35).

Ε, λοιπόν ήταν λιγότερο απ τα μισά!!!!!!!!!!

Λέω δε πάει καλά, το αφήνω ξανά πόσες μέρες (χωρίς να ξέρει καν τι είναι καθαρισμός ram αυτή)το βλέπω πάλι τα ίδια σχεδόν!

Το τράβηξα βίντεο(θα το βρω και θα το ανεβάσω)και κατάλαβα ότι το λειτουργικό μαθαίνει από το πως το δουλεύεις και προσαρμόζει μετά από λίγες μέρες τη ram του σε αυτό.

Δηλαδή βλέπει ότι ανοίγεις το FB,το ένα το άλλο και τα κρατάει με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία τους ώστε κ να ανοίξουν πιο γρήγορα αλλά και να μη πιάνουν χώρο.

Αντίθετα δηλαδή με ότι κάνουμε εμείς οι περισσότεροι που όλο το τσιγκλαμε με καθαρισμούς και δε το αφήνουμε να βρει τα πατήματά του μόνο του.

Από τότε έπαψα να ασχολούμαι με τη free ram και μόνο που και που(ή συνήθεια δε κόβετε εύκολα)τη κοιτάω στο νότε 3.

Και το Μηχάνημα δουλεύει πιο σταθερά και σωστά.

Αρκει να μη του έχεις βάλει και τρέχει από πίσω καμιά σαβούρα εφαρμογή!

Εκεί θα έχει θέμα.

Αυτά και από μένα

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα αλλά βοηθάει στο να παγώσει η και να σβήσει κάποιες εφαρμογές που σου είναι άχρηστες και τρέχουν χωρίς λόγο. Η να δουλεύεις πχ το greenify για συγκεκριμένα app που δεν θες να τρέχουν συνέχεια θέλω να πω δλδ ότι με μετρο μπορείς να βελτιώσεις το κινητό και να το φέρει στα μέτρα σου.

Σε αυτό που συμφωνούμε όσοι το έχουμε ψάξει είναι ο χρόνος που χάναμε για να καθαρίσουμε κάνα μεγαμπαιτ με την εκκαθάριση χαχαχα πραγματικά σαν εξαρτημένοι με το που έπιανα το κινητό έβλεπα ώρα ξεκλείδωμα ραμ έκανα αυτό που ήθελα κλείσιμο όλες τις εφαρμογές γουιτζετ για να σβήνει την ραμ γουιτζετ greenify για να παγώνει ότι πρέπει κλείδωμα και αυτά πάλι από την αρχή

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το δικό του?

 

Δεν το χρησιμοποιεί γιατί ΔΕΝ το έχει.

Άλλη συσκευή μάλλον έχεις εσύ.

ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]
Link to comment
Share on other sites

Δεν το διευκρίνισες. Νόμιζα ήσουν με 4.3

Γιατί άραγε να το έχουν βγάλει από την 4.4??

 

 

Δεν το χρησιμοποιεί γιατί ΔΕΝ το έχει.

Άλλη συσκευή μάλλον έχεις εσύ.

 

Note 3 λέει όταν το ανοίγω.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Δεν το διευκρίνισες. Νόμιζα ήσουν με 4.3

Γιατί άραγε να το έχουν βγάλει από την 4.4??

 

 

 

 

Note 3 λέει όταν το ανοίγω.

 

Oυτε στην 4.3 υπάρχει εκτός και αν έχω εγώ άλλη συσκευή :p

 

screen shot

ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]
Link to comment
Share on other sites

ουτε στην 4.3 φιλε μου το ειχε....τουλαχιστον ετσι νομιζω μετα την τελευταια αναβαθμιση της 4.3....υπαρχει ομως κανενα προγραμμα να κανει αυτη την δουλεια;
Link to comment
Share on other sites

Note 3 λέει όταν το ανοίγω.

 

OK αφού λέει Νοτε3 όταν το ανοίγεις για δώσε ένα σκρεινσοτ να δούμε αφού το έχεις εσύ.

Γιατί και εγώ με 4.3 δεν το έχω.

 

⬇⬇Χαχαχα ⬇⬇

Edited by araditsas
Link to comment
Share on other sites

Πω πω...! Έχετε δίκιο παιδιά!

 

στο s2 μου το είχα χρησιμοποιήσει και η ανάμνηση ήταν τόσο έντονη που πίστευα πραγματικά ότι το είχα δει στο note :(

 

Εντάξει ... τι να πω? :(

Θα έκοβα το χέρι μου ότι το είχα δει στο note...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται αδιανόητο το ότι η Samsung δεν έχει διορθώσει από το s3 μέχρι το Note 3 το πρόβλημα με τον κέρσορα που παει μόνος του αριστερά δεξιά και δεν μπορείς να κάνεις σωστή επιλογή σε κείμενο η να γράψεις σαν άνθρωπος σε φόρουμ. Σημαδεύεις με το δάχτυλο το σημείο στο κείμενο και αυτό πηδαει στο ξεκίνημα της πρότασης πχ. Έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει μόνο στον stock browser. Όπως και να χει είναι ντροπή μετά από 3 συσκευές να το κάνει. (ίσως το έκανε και πιο πριν το s2).

 

Α επισης αλλη διαπιστωση. Το Skype πρεπει να ειναι το πιο άθλιο battery draining application που εχει υπάρξει. Κοιμηθηκα 6 ωρες και από 100 πήγε 20% επειδή είχα ξεχάσει να το σβήσω από το multitasking window και να κανω logout. Αμα μεινω μεσα συνδεδεμένος έφυγε η μπαταρία εξαφανίστηκε... Τραγικό.

Edited by General_lee
Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλησπερα απο βδομαδα θα παραγγειλω το note 3 σε black ......Ειχα ρωτησει παλιοτερα πως μια αναφορα που ειχε γινει για το region της συσκευης οτι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε αλλη ηπειρο δεν ισχυει η ετσι καταλαβα τουλαχιστον οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις παντου και παντα ισχυει αυτο??? Υπαρχει καποια αλλη αναφορα για το τηλεφωνο καποιο προβλημα ??? Ακουσα πως βγαινει ενα ποιο εξελιγμενο Νοτε γνωριζουμε ποτε θα ρθει ? αξιζει η αναμονη? Εχει μεγαλες διαφορες ???? Ελπιζω οι ερωτησεις μου να μην σας κουρασαν οι ερωτησεις οποιος γνωριζει και θελει ας μου απαντησει. Καλο σαββατοκυριακο σε ολους
Link to comment
Share on other sites

Greenify? Root?

Ρε παιδια, ασχολειστε ακομα με αυτό το σπορ? Εγω το εγκατελειψα ένα χρονο περιπου τωρα. Ουτε ρουτ, ουτε μουτ, σουτ κλπ

Χασιμο χρονου και φαιας ουσιας, ΚΑΜΙΑ απολυτως διαφορα (μονο εξτρα πρόβληματα) και τιποτα παραπανω.

Γενικα, πλεον, η υποθεση root είναι για να παιρνεις backup (αν κι αυτό ακομα το εχω λυσει), να παιζεις με καποια πραγματάκια στο κινητο και -γενικα- να σκοτώνεις το χρονο σου.-

Επισης μια παρατηρηση, για αυτους που κυνηγάνε ακομα και σημερα (αγνωστο γιατι) Γερμανικες και Γαλλικες συσκευες. Εχουν ηδη περασει από τα χερια μου 5 note 3 (και μπολικα φιλων και γνωστων που εχω δει) και ως δια μαγειας και η συσκευη αυτή (csc: Hungary) εχει αψογο λευκο, σε συγκριση με τα "χλωμα προσωπα" Γερμανικα και Γαλλικα που περασαν τις προηγούμενες φορες από τα χερια μου. Ξεκάθαρα ανωτερο λευκο, όπως ακριβως στο προηγουμενο Πολωνικο που ειχα στα χερια μου. Συμπερασμα: καθαρα θεμα τυχης το τι κομματι θα σου κατσει (κι εσχάτως γκρεμιστηκε και το ψευτοκαστρο των αναβαθμισεων με την 4.4.2 day 1 στα Πολωνικα κινητα), αγοραστε οπου βρειτε φθηνοτερα και αφήστε το κυνηγι μαγισσων...

Edited by v@gelis
Link to comment
Share on other sites

Greenify? Root?

Ρε παιδια, ασχολειστε ακομα με αυτό το σπορ? Εγω το εγκατελειψα ένα χρονο περιπου τωρα. Ουτε ρουτ, ουτε μουτ, σουτ κλπ

Χασιμο χρονου και φαιας ουσιας, ΚΑΜΙΑ απολυτως διαφορα (μονο εξτρα πρόβληματα) και τιποτα παραπανω.

 

 

 

Περιττό δεν είναι καθόλου.

Είναι τι θέλει ο καθένας και πως του αρέσει να ασχολείται.

Εγώ για παράδειγμα δεν γουστάρω στο κινητό μου να έχει μέσα σαβούρες της σαμι δεν θέλω να τις βλέπω καν.

Όπως δεν θέλω να μου έρχονται στην νοτιφικατιον ενημερώσεις από εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο δεν διανοούμενοι τις διαφημίσεις.

Σε όλα τα παραπάνω μπαίνει και το χόμπι ας πούμε του να φλασαρα να βλέπω τι βγάζει στο xda κτλ.

Ένα ακόμα είναι η εμφάνιση θέλω να διαλέγω τα χρώματα που μου αρέσουν.

Προσθέτω ότι δεν έχεις κανένα έξτρα πρόβλημα και ότι αν ξέρεις μπορείς να βελτιώσεις πολύ την συσκευή και σε ταχύτητα αλλά και σε μπαταρία.

Καμία περίπτωση να έχει καλύτερη μπαταρία οφισιαλ από σωστά σεταρισμενη ρομ μη λέμε ότι θέλουμε.

Αυτά όλα είναι πως το βλέπω εγώ και δεν επιμένω να ρουταρουν οι άλλοι αλλά για μένα το κινητό ξεκινάει από το ρουτ και τις ρομ και εμένα μου χρειάζεται δεν μου είναι καθόλου περιττό.

Edited by araditsas
Link to comment
Share on other sites

Περιττό δεν είναι καθόλου.

Είναι τι θέλει ο καθένας και πως του αρέσει να ασχολείται.

Εγώ για παράδειγμα δεν γουστάρω στο κινητό μου να έχει μέσα σαβούρες της σαμι δεν θέλω να τις βλέπω καν.

Όπως δεν θέλω να μου έρχονται στην νοτιφικατιον ενημερώσεις από εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο δεν διανοούμενοι τις διαφημίσεις.

Σε όλα τα παραπάνω μπαίνει και το χόμπι ας πούμε του να φλασαρα να βλέπω τι βγάζει στο xda κτλ.

Ένα ακόμα είναι η εμφάνιση θέλω να διαλέγω τα χρώματα που μου αρέσουν.

Προσθέτω ότι δεν έχεις κανένα έξτρα πρόβλημα και ότι αν ξέρεις μπορείς να βελτιώσεις πολύ την συσκευή και σε ταχύτητα αλλά και σε μπαταρία.

Καμία περίπτωση να έχει καλύτερη μπαταρία οφισιαλ από σωστά σεταρισμενη ρομ μη λέμε ότι θέλουμε.

Αυτά όλα είναι πως το βλέπω εγώ και δεν επιμένω να ρουταρουν οι άλλοι αλλά για μένα το κινητό ξεκινάει από το ρουτ και τις ρομ και εμένα μου χρειάζεται δεν μου είναι καθόλου περιττό.

 

Μετα από καμια χιλιαδα φλασαρισματα (μπορει και αρκετα παραπανω τωρα που το ξανασκέφτομαι) τα τελευταια χρονια μπορω να σε διαβεβαιωσω ότι δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα σε αυτονομια. Το μονο που κερδίζεις είναι ανεξήγητα κολληματα με πειραγμα του voltage των kernels κλπ κλπ και φυσικα ότι συντηρείς ένα- ωραιο αδιαμφισβήτητα- χομπι.

Δε θα συνεχισω την κουβεντα ,γιατι ξερω πολύ καλα ότι οι περισσοτεροι που ασχολούνται με το σπορ θα εχουν απολυτως αντιθετη αποψη με αυτό που γραφω, αλλα η εμπειρια μου (κι είναι πραγματικα μεγαλη) μου εδειξε αλλα.

Συνεπως απολαμβανω τα σκουπίδια της σαμμυ (ελεω απουσιας αλλης σοβαρης εναλλακτικης με Wacom digitizer) και συνεχιζω...

Edited by v@gelis
Link to comment
Share on other sites

Πάντως νομίζω ότι πρέπει να περάσει και κάποιος από το στάδιο του μανιωδους φλασαρίσματος. Αναφέρομαι βέβαια στους τρελούς σαν κι εμάς,. Αν δεν το περάσεις δεν ηρεμείς.

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Link to comment
Share on other sites

Πάντως νομίζω ότι πρέπει να περάσει και κάποιος από το στάδιο του μανιωδους φλασαρίσματος. Αναφέρομαι βέβαια στους τρελούς σαν κι εμάς,. Αν δεν το περάσεις δεν ηρεμείς.

 

Φυσικα Αντωνη, αν δεν περασει καποιος από αυτό το τρελο σταδιο των απανωτων φλασαρισματων (καμια 20αρια μεσα σε ένα ΣΚ, που υπαρχει και χρονος, τα περασμένα χρονια) δε μπορει να καταλαβει ότι τελικα όλα γινονται απλα για το χομπι. Πλεον, ο,τι συσκευη χρησιμοποιω (κινητο, ταμπλετα κλπ) είναι παντα απολυτως stock, όπως τη "γεννησε" ο κατασκευαστης.

Link to comment
Share on other sites

τελικα παιδια προγραμμα για ξεκλειδωμα μεσω προσωπου υπαρχει?

 

Ερωτήσεις σχετικές με εφαρμογές στην ενότητα Android.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...