Jump to content

Οδηγός επιβίωσης για Flashing

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν δεν μπορείς να βγάλεις τη μπαταρία, το κλείνεις έχοντας απενεργοποιημένη την γρήγορη εκκίνηση (αν υπάρχει) και το συνδέεις έτσι.

• Απαντήσεις 856
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όταν δεν μπορείς να βγάλεις τη μπαταρία, το κλείνεις έχοντας απενεργοποιημένη την γρήγορη εκκίνηση (αν υπάρχει) και το συνδέεις έτσι.

Παραδόξως αφού επέστρεψα από την δουλεία δοκίμασα να το βάλω για άλλη μια φορά πρώτα να δω αν φορτίζει και δια μαγείας άρχισε δείχνοντας ότι είναι στο μηδέν.

Δεν έκαναν καν το κόπο να το ανοίξω και το άφησα να συνεχίσει.

Πιθανόν είχε φάει σφαλιάρα το λειτουργικό και ενώ ήταν ίσως ανοιχτό δεν είχα καμία ένδειξη ότι δούλευε, γιαυτό και δεν το έβλεπε το εργαλείο εγκατάστασης. Όταν τελειώσει με την μπαταρία θα συνεχίσω.

Θέλω μόνο μια χάρη αν έχει χρόνο, δοκίμασε αν μπορείς και συ τα link που έχω πιο πάνω αν είναι ok, αν διαβάζει το σκατερ δηλαδή γιατί πάλι στο netbook που το έχω για αυτή τη δουλεία και μόνο με Xp μου πετάει σφάλμα ενώ πριν μέρες σε ένας φίλου μου που το έφτιαξα τα διαβάζει ακόμα και τώρα όλα τα αρχεία σωστά.

Να δω αν κάνω δουλειά με αυτό η να κοιτάξω να βρω κάνα άλλο (καθαρο) γιατί το μεγάλο που έχω έχει ανάγκη από φορμαρισμα και δεν το εμπιστεύομαι.

Μόνο αυτό σε παρακαλώ και πες μου.

Ευχαριστήσω.

Παραδόξως αφού επέστρεψα από την δουλεία δοκίμασα να το βάλω για άλλη μια φορά πρώτα να δω αν φορτίζει και δια μαγείας άρχισε δείχνοντας ότι είναι στο μηδέν.

Δεν έκαναν καν το κόπο να το ανοίξω και το άφησα να συνεχίσει.

Πιθανόν είχε φάει σφαλιάρα το λειτουργικό και ενώ ήταν ίσως ανοιχτό δεν είχα καμία ένδειξη ότι δούλευε, γιαυτό και δεν το έβλεπε το εργαλείο εγκατάστασης. Όταν τελειώσει με την μπαταρία θα συνεχίσω.

Θέλω μόνο μια χάρη αν έχει χρόνο, δοκίμασε αν μπορείς και συ τα link που έχω πιο πάνω αν είναι ok, αν διαβάζει το σκατερ δηλαδή γιατί πάλι στο netbook που το έχω για αυτή τη δουλεία και μόνο με Xp μου πετάει σφάλμα ενώ πριν μέρες σε ένας φίλου μου που το έφτιαξα τα διαβάζει ακόμα και τώρα όλα τα αρχεία σωστά.

Να δω αν κάνω δουλειά με αυτό η να κοιτάξω να βρω κάνα άλλο (καθαρο) γιατί το μεγάλο που έχω έχει ανάγκη από φορμαρισμα και δεν το εμπιστεύομαι.

Μόνο αυτό σε παρακαλώ και πες μου.

Ευχαριστήσω.

Λοιπόν φίλε μου κατέβασα αυτήν απο το needrom και όντως μου έβγαζε πρόβλημα. Βρήκα όως τη λύση.Άκου τι θα κάνεις. Θα την ξεζιπάρεις τελείως σε έναν φάκελο που θα τον ονομάσεις MT8127. Μετά θα φορτώσεις κανονικά το scatter και θα είναι ok. Αν δε σου δουλέψει και έτσι. Τότε τρέξε και μία φορά το αρχείο CheckSum_Generate που θα υπάρχει στην rom που ξεζίπαρες.Θα σου ανοίξει ένα μάυρο παράθυρο με διάφορα και στο τέλος θα σου λέει πάτα ένα πλήκτρο για συνέχεια.Πάτα enter και μετά ξαναδοκίμασε να φορτώσεις το scatter. Πες μου αν πέτυχε.

Λοιπόν φίλε μου κατέβασα αυτήν απο το needrom και όντως μου έβγαζε πρόβλημα. Βρήκα όως τη λύση.Άκου τι θα κάνεις. Θα την ξεζιπάρεις τελείως σε έναν φάκελο που θα τον ονομάσεις MT8127. Μετά θα φορτώσεις κανονικά το scatter και θα είναι ok. Αν δε σου δουλέψει και έτσι. Τότε τρέξε και μία φορά το αρχείο CheckSum_Generate που θα υπάρχει στην rom που ξεζίπαρες.Θα σου ανοίξει ένα μάυρο παράθυρο με διάφορα και στο τέλος θα σου λέει πάτα ένα πλήκτρο για συνέχεια.Πάτα enter και μετά ξαναδοκίμασε να φορτώσεις το scatter. Πες μου αν πέτυχε.

OK, δοκιμάζω ότι μου είπες και θα στείλω απαντήσω.. Ευχαριστήσω για το κόπο σου. :D

Μια φορά την ρομ που έχουν βάλει δεν την έχω δει πουθενά, πιστεύω έχει θέμα γιαυτό και θέλω να την αλλάξω, αν και άνοιξε κανονικά.

Λοιπόν σηκώνω τα χέρια, τέτοιο λουκι δεν έχω φάει πάλι!

Έχουμε και λέμε, στο Netbook με Windows xp, εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το αρχείο έτσι αυτό το άφησα στην άκρη. Είχα πάρει ένα άλλο καθαρό νέτ από φίλο εκεί όλα τα διάβαζε μια χαρά αλλά πριν κάνει καν την αρχή πέταγε σφάλμα σύνδεση και έχανε το tablet.

Το αποτέλεσμα ξανά να μου κάνει τα χθεσινά, να μην ανάβει ούτε να φορτίζει, και ενώ έχω σωστή σύνδεση pc-tablet να μην τη βλέπει το flash tool για να αρχίσει να γίνεται η εγκατάσταση :(, τώρα ή εγώ είμαι κάπου λάθος ή η ρομ που έχουν κάνει νερά. Θα δω πάλι αύριο αν γίνει κάτι..

από 2μερες τρέλας και αρκετου διάβασμα του, μαζί με τις οδηγίες που μου δώσατε, επανήλθα χωρίς ακόμα να καταφέρω να φλασαρω το tablet .Τα καλά νέα είναι ότι άναψε, μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά επέστρεψα και με την πρώτη δοκιμή πήρε μπρος. Για την ώρα δεν πρόκειται να το σκαλισω μια και δεν είμαι σίγουρος του αποτελεσματος, γιατί κόλλησε μια κόλλησε δύο την τριτη δε θα χει.

Όσο αφορά το flash tool και τη rom βρήκα άκρη εν μέρη, λοιπόν όπως είπες ήθελε όλη την διαδρομή της ονομασίας κυρίως σε Αγγλικά, έτσι δούλεψε. Πέρασε την rom κανονικά χωρίς παρατραγουδα. Δοκίμασα όμως την πιο παλιά έκδοση flash tool, που δούλευα περισσότερο με επιτυχία, αλλά όταν την περνούσε πετούσε σφάλμα που δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σημαίνει. http://s7.postimg.org/ow6twx7dz/flash_tool.jpg

( έχω φορμαρει το Netbook ξανά για να είναι καθαρό από μπερδεμένους drivers)

Θεωρώ αναγκαία την εγκατάσταση ξανά της rom άσχετα αν για την ώρα δουλεύει. Χρειάζομαι όμως πληροφορίες για το σφάλμα αυτό, μιας αυτή η ιστορία με ανησύχησε.

Γεια σας παιδια, χρειαζομαι βοηθεια! εχω το 4.4 και θελω να γυρισω στο 4.2 τι χρειαζεται στο flashing?

Να ακολουθήσεις τον οδηγό στο πρώτο ποστ

Aν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις.

Να ακολουθήσεις τον οδηγό στο πρώτο ποστ

Ναι τον διαβασα... αλλα μηπως επειδη απο αναβαθμισμενη stock παω στην προηγουμενη χρειαζεται κατι αλλο? καπου ειδα οτι πρεπει να φλασαρω και preloader

Ναι τον διαβασα... αλλα μηπως επειδη απο αναβαθμισμενη stock παω στην προηγουμενη χρειαζεται κατι αλλο? καπου ειδα οτι πρεπει να φλασαρω και preloader

Τίποτε άλλο, μόνο τον οδηγό

Aν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις.

Καλησπέρα,

Ωραία όλα αυτά αλλά δεν μας έχετε διαφωτήσει αν τελικά κάνουμε format με το SP Flash (που κάναμε βέβαια!!!!) υπάρχει λύση;

Πως μπορεί να αναγνωριστεί το κινητό ξανά;

Ευχαριστώ,

Το τηλέφωνο ξαναεπαναφερεται.Κάποιος είχε κανει την ίδια μπουρδιτσα πριν μερικές σελίδες και τον βοήθησαν κ το επανέφερε. Διάβασε τα προηγούμενα posts κ θα το βρεις. Αλλιώς στείλε pm στον χρήστη του πρώτου post να σε βοηθήσει.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρω κι εγώ να σώσω ένα τηλέφωνο.

Είναι το lenovo a369i με τον mediatek mtk 6572.

Μετά από ένα φλασάρισμα με flash tool με ένα επίσημο update τo κινητό μπρίκαρε.

Είχα κρατήσει όμως backup με MTKdroidtools.

Κατάφερα να το επαναφέρω με το SP_Flash_Tool_v3.1316.0.150.

Με όλα τα άλλα έβγαζε error. Αρχικά το έκανα format και μετά του έβαλα μόνο τον preloader.

Μετά έβαλα και όλα τα άλλα. Ξαναξεκίνησε αλλά έβγαλε στο ξεκίνημα εβγαλε αυτό το data encryption failed.

Φλασάροντας κενά userdata από άλλο update κολλάει στο boot logo.

Στη recovery δεν μπαίνει, δεν ξέρω γιατί.

Υπάρχει τρόπος να το κάνω hard reset μέσω εργαλείου από τον υπολογιστή μήπως και επανέλθει;

Edited by dchatz

Καλησπερα παιδια πριν λιγο καιρο αγορασα ενα cubot x9 k δυστυχώς εχω προβλημα δεν μπορω να ακουσω ραδιο γιατι δεν βρισκει καλα τα ακουστικα κ δεν δουλευει κ το ακουστικο μπορω να ακουσω οταν περνω η με περνουν τηλ μονο μεσω ανοιχτεις ακροασεις η με μπλουτουθ εστειλα μαιλ για να το στειλω πισω κ μου ειπαν να κανω πρωτα ενα hard reset κ μου εστειλε μαιλ με δυο αρχεια κ προφανως πρεπει να το κανω φλας λετε να διορθωθει το προβλημα η ειναι προβλημα hardware? Επεισης μπορει καπιος να μου δωσει πιο αναλυτικες πρηροφοριες πως να το κανω γιατι προσπαθησα αλλα τιποτα

Μάλλον Για hardware μου μοιάζει....κάνε πρώτα μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αν δεν τότε κάνε φλας.

Ευχαριστω για την απαντηση εκανα reset τιποτα να κατεβασω απο εδω τα δυο αρχεια http://blog.geekbuying.com/index.php/2015/01/15/cubot-x9-smartphone-latest-firmware-released-20150115/ κ μετα να ακολουθησω τον οδηγο?

Ναι φίλε...

Μπορεις αν δεν σου ειναι δυσκολο λιγο πιο αναλυτικες οδηγιες γιατι δεν τα καταφερνω κ πολυ με αυτα τα πραγματα...ας πουμε ξεκιναω κατεβαζοντας δυο αρχεια τι τα κανω αυτα κτλ ευχαριστω εκ τον προτέρων

Τώρα είδα το μήνυμα σου.Θα στα περιγράψω.Απλά δε μπορω αυτή τη στιγμη,δεν έχω χρόνο.Κατέβασε εσύ αυτά τα 2 αρχεία και κατέβασε και τους adb drivers.

Τώρα είδα το μήνυμα σου.Θα στα περιγράψω.Απλά δε μπορω αυτή τη στιγμη,δεν έχω χρόνο.Κατέβασε εσύ αυτά τα 2 αρχεία και κατέβασε και τους adb drivers.

Τελικα μετα απο ζορια το εκανα το προβλημα δεν λυθηκε δυστυχώς....ευχαριστω πολυ παντος φιλε που με βοηθησες

Edited by tom222

• 2 weeks later...
Στην τελευταία έκδοση βλέπω δεν υπάρχει η επιλογή MOTA SIU Like. Μήπως δεν ήταν αποδοτική αυτή η λειτουργία και την αφαίρεσαν?

καλησπερα, ακουστε το τρελο!!!!

εχω ενα elephone p2000 του αδερφου μου!!!

με καπιο τροπο το κλειδωσε και δεν μπωρει να μπει μεσα στο κινητο!!!

το εκανα εργοστασιακες ρυθμισεις, και ζηταει ξανα κωδικο!!!

περασα ξανα την oficial rom περιμενω να μπουταρη και ως διαμαγειας ξανα βλεπω να ζηταει κωδικο!!!

εχω τρελαθει δεν ξερω τι αλλο να κανω!!!

να σημειωσο οτι πατησα εκει που λεει firmware update!!!

πως θα μπορεσω να το κανω γενικο format χωρις να το διαλησω?

δεν με ενδιαφερει να κρατησω καπια δεδομενα!!!

ευχαριστω

:p

kathe kinito einai oraio an antapokrinete stis prosdokies sou

Ναι φίλε μου αφού το έγραψα, αλλά δεν είναι η ρομ αφού την ξαναπεράσω, έκανε ώρα να φορτίσει αλλά με το που με έβαλε μέσα στο μενού νασου ξανά να ζητάει κωδικό δεν ξέρω τι να το κάνω!!!!!!
kathe kinito einai oraio an antapokrinete stis prosdokies sou