Jump to content

Πρόβλημα Οθόνης

intelx86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν 2.5 χρόνια αγόρασα μια CRT οθόνη της Philips 17''. Συγκεκριμένα το μοντέλο 107Ε4.

Χθες λοιπόν την ώρα που δούλευα στην Access παρατήρησα κάποια γράμματα να παίρνουν διάφορους χρωματισμούς. Λέω: "Μπα, ιδέα μου είναι. Μάλλον επειδή είναι 4:30 ώρα το πρωί και μου τη βάρεσαι ύστερα από κοντά 8 ώρες στον υπολογιστή." Έτσι κι αλλιώς με πονούσαν τα μάτια μου. Κανώ Degauss, δηλαδή απομαγνητισμό στην οθόνη αλλά τίποτα. Τα γράμματα συνέχιζαν να έχουν περίεργα χρωματάκια κυρίως στις άκρες. Προσπάθησα να παίξω και με τα χρώματα της οθόνης αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα λοιπόν ανοίγω μια εφαρμογή Visual Basic και βλέπω πως στο μενού File υπήρχαν κόκκινες και φούξια γραμμές αριστερά των γραμάτων F, i και l. Στο διπλανό ακριβώς μενού, το Edit αριστερά του E και του i και στο στρογγυλό τμήμα του d ανακάλυψα ανάλογους χρωματισμούς.

Επειδή και με τα μάτια μου δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά έφερα τον πατέρα μου και την αδερφή μου και είδαν και αυτοί τα περίεργα χρώματα.

Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό σε τόσο καινούργια οθόνη;

Σκέφτομαι να πάρω LCD αλλά φοβάμαι τρία πράγματα.

1) Μην της δώσω καμιά σφαλιάρα και σπάσει!!! :D

2) Τα καμένα pixel.

3) Παρόμοια προβλήματα αν και πιστεύω πως μόνο οι CRT το παθαίνουν.

Υπάρχει ίσως καμιά εταιρία που να σου δίνει 19" LCD με συμφωνία ότι τη φτιάχνουν αν καεί έστω και ένα pixel. Μην την πάθω σαν τις οθόνες των 6600 όπως διάβαζα προηγουμένως!!!

Ευχαριστώ

Μόνο στο συγκεκριμένο σημείο το εμφανίζει και σε όλες τις εφαρμογές που ανοίγεις;

Δοκίμασε να μεταφέρεις την οθόνη σε κάποιο άλλο σημείο (γύρνα την λίγο), μήπως και αλλάξει κάτι.

Αν στο κάνει σε όλες τις εφαρμογές, τότε πρέπει να δεις τους drivers, και τις ρυθμίσεις της οθόνης. Δεν πιστεύω να φταίει κάτι από την κάρτα γραφικών ή την τροφοδοσία. Υποθέτω... δηλαδή.

Για οθόνες:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=475095#post475095 (η Lg δίνει εγγύηση έστω και για ένα pixel καμμένο - ίσως και κάποια άλλη, αλλά μόνο την Lg γνωρίζω για την ώρα).

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Emena h sony multiscan e220 crt 17'' pou exw parousiase kati paromoio alla poly xeirotero. Ebgae ayta ta xrwmatakia opoudhpote eixe grammata an epaiza ligo me to scroll. Otan dhladh anoiga px ena website htan ola kala. An arxiza na kanw scroll sth selida emfanizontan aytes oi telitses. To problhma de lythike oyte me degauss, oute me drivers. Kseperasthike apo mono toy meta apo 3-4 meres afoy eixa to pc kleisto. Den to exei emfanisei ksana apo tote.

Μήπως ήταν πρόβλημα της κάρτας γραφικών; Γιατί και μένα μου χε σπάσει ενα πτερύγιο από το ανεμιστηράκι της κάρτας και ανέβαζε θερμοκρασίες και μου έκανε κάτι τέτοια.

Μήπως έχεις κανένα ηχείο δίπλα στην οθόνη; Οι CRT δεν τα πάνε πολύ καλά με τους μαγνήτες....

Divide by cucumber error

http://dtsomp.blogspot.com

Κοιτάξτε. Χρόνια τώρα έχω τα ίδια ηχεία δίπλα στην οθόνη και ποτέ δεν μου είχε εμφανίσει πρόβλημα. Σχετικά με την κάρτα γραφικών έχω την MSI GeForce FX 9500 128Mb με τους τελευταίους drivers και με άψογη ψύξη. Τώρα, γι' αυτό που κάποιος με ρώτησε, το πρόβλημα εμφανίζεται σε όλη την οθόνη όταν μετακινώ το παράθυρο. Όπως είπα τη χρησιμοποιώ 2,5 χρόνια πάντα με τα ηχεία δίπλα και μόνο τώρα άρχισε να κάνει τα δικά της. Θα τι δοκιμάσω και με το φορητό του πατέρα μου και θα σας πω αποτελέσματα.

Πλέον η LG από την 1/9/2004 δίνει 0 pixel εγγύηση μόνο για οθόνες 15" και 17". :(

Το λέει με πολύ μικρά γράμματα( :mad: ) στην διαφήμιση που έχει στο RAM....

• 5 months later...
Έχω κι εγώ κάποιο πρόβλημα με την SONY E220 (CRT). Το πρόβλημα έχει ως εξής: Κάποιες φορές (συνήθως όταν ανοίγω τον Η/Υ) στιγμιαία κλείνει και ξανανοίγει (σαν να χάνει το σήμα). Τη στιγμή εκείνη ακούγεται και ένας ήχος (τσάφ) από το πίσω μέρος της οθόνης. Αν δουλέψει για λίγη ώρα δεν παρατηρείται το πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως μπορεί να οφείλεται στη κάρτα γραφικών. Ποιά η άποψή σας; Δε θέλω να πιστέψω ότι έχει βλάβη η οθόνη...

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Έχω κι εγώ κάποιο πρόβλημα με την SONY E220 (CRT). Το πρόβλημα έχει ως εξής: Κάποιες φορές (συνήθως όταν ανοίγω τον Η/Υ) στιγμιαία κλείνει και ξανανοίγει (σαν να χάνει το σήμα). Τη στιγμή εκείνη ακούγεται και ένας ήχος (τσάφ) από το πίσω μέρος της οθόνης. Αν δουλέψει για λίγη ώρα δεν παρατηρείται το πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως μπορεί να οφείλεται στη κάρτα γραφικών. Ποιά η άποψή σας; Δε θέλω να πιστέψω ότι έχει βλάβη η οθόνη...

Αυτό που παρουσιάζει η οθόνη σου φίλε t300 είναι εντελώς φυσιολογικό. Την ώρα εκείνη η οθόνη προσπαθεί να δείξει στην ανάλυση που έχεις δηλώσει. Τώρα όσο για το πρόβλημα του φίλου intelx86 και σε εμένα έτυχε αλλά είχα κάνει την εξής μ@#$% :X . Είχα βάλει την κάρτα μου να δείχνει και στην οθόνη αλλά και στην τηλεόραση. Clone δηλαδή ( η κάρτα μου είναι μια ταπεινή RADEON 9200 με 128 MB RAM). Κάπου τα είχα μπερδέψει λίγο με τον ρυθμό ανανέωσης, γιατί εγώ ο ''μάγκας'' ήθελα να παίζει η tv μου 100 ΗZ και η οθόνη 85 HZ. Βάλε, βγάλε λοιπόν το RCA από την κάρτα μου κατάφερα όχι μόνο να κάνει διάφορους χρωματισμούς η οθόνη και να κόβει γράμματα αλλά να μαγνητιστή τόσο πολύ που ούτε με degauss απομαγνητίζονταν. Ετσι έκανα ένα καλώδιο για απομαγνητισμό και τα κατάφερα. Μου είχε χάσει ακόμα και την γεωμετρία αλλά και στις τέσσερις άκρες της ήταν πιο έντονα, αλλά η καημένη δεν έφταιγε σε τίποτα. Η κάρτα έφταιγε.Πάτα λοιπόν, σαν πρώτο βήμα να δεις τον ρυθμό ανανέωσης της κάρτας σου. Είναι στην επιφάνεια εργασίας, δεξί κλικ., ιδιότητες, ρυθμίσεις, για προχωρημένους, προσαρμογέας και κάτω αριστερά γράφει λίστα καταστάσεων λειτουργίας. Επέλεξε 1024Χ768, φυσικά χρώματα 32bit, 75Hz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Αυτό που παρουσιάζει η οθόνη σου φίλε t300 είναι εντελώς φυσιολογικό. Την ώρα εκείνη η οθόνη προσπαθεί να δείξει στην ανάλυση που έχεις δηλώσει....

... Η κάρτα έφταιγε.Πάτα λοιπόν, σαν πρώτο βήμα να δεις τον ρυθμό ανανέωσης της κάρτας σου. Είναι στην επιφάνεια εργασίας, δεξί κλικ., ιδιότητες, ρυθμίσεις, για προχωρημένους, προσαρμογέας και κάτω αριστερά γράφει λίστα καταστάσεων λειτουργίας. Επέλεξε 1024Χ768, φυσικά χρώματα 32bit, 75Hz.

Έχω 1024*768 @ 100Hz. Το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει το ρυθμό αυτό.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.