bomber21 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Θα σου μεταφερω κατι που μου ειπε ο λογιστης μου , νεαρος σε ηλικια οπως και εγω (κατω των 35) 6 φιλοι του μαζευτηκαν και εβαλαν απο 3.000€ ο καθενας και ανοιξαν ενα καφε στα Πευκακια (Αθηνα) παρολο που ηταν φιλοι , στην δουλεια δεν ειχε πολλα πολλα , εβγαλαν προγραμμα με βαρδιες και συμφωνησαν πως τον πρωτο χρονο , κανενας δεν θα βγαζει μεροκαματο. Με επιμονη πανω σε αυτη την συμφωνια , πλεον πρεπει να εχεις υπομονη για να βρεις να κατσεις εκει , και επιπλεον , ολοι βγαζουν ενα αξιοπρεπεστατο μεροκαματο. Κάποια στιγμή δε θα βγάζουν. Είναι αδύνατο να βγάζουν 6 άτομα (συν τις οικογένειες τους...) χρήματα από μια επιχείρηση μακροπρόθεσμα. Να ήταν δύο, να πω εντάξει... Άσε που όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει... Ο συνεταιρισμός τόσων ατόμων είναι συνταγή αποτυχίας. Όσο για το εξωτερικό, βεβαίως και αξίζει. Για αυτούς που έχουν τις κατάλληλες σπουδές και θα εργαστούν αμέσως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Ειναι 6 ατομα , αν πουμε οτι δουλευουν το μαγαζι ανα 3 ταυροχρονα απο 8 ωρες κανοντας μια απλη υποθεση. Να εχουν 10 τραπεζια με μεσο ορο 6€ το καθε ενα (2 ατομα επι 3€ ο καθενας ) αν πουμε οτι απασχολει ο καθενας το καθε τραπεζι για 2 ωρες , κανουν 4 αλλαγες. οποτε 60€ ολα τα τραπεζια επι 4 αλλαγες 240€ οποτε αναλογει 80€ στο ατομο , να τολμησω να πω οτι τα 30 πανε στην τσεπη του καθενος , αν αφαιρεσουμε τα εξοδα αναλωσιμων , ασφαλιστικων φορεων , δημοτικων τελων και λοιπων λογαριασμων... Λογικα θα λειτουργει το καταστημα καθε μερα οποτε επι 30 ειναι 900€ στον καθενα . Δεν ξερω πως σου φαινεται εσενα αλλα εμενα για 8ωρη εργασια και οχι τοσο κοπιαστικη (για εμενα) μιας και δουλευουν για τους ιδιους και οχι για αλλο εργοδοτη , μια χαρα θα μου καθονταν οταν βλεπεις οτι σε αγγελιες εργασιας ζητανε ατομα για 6ωρο με αποδοχες 250-300 καθαρα. Σκεψου μετα να μην εχουν μονο 10 τραπεζια , να μην καθονται ολοι 2 ωρες....και να μην παιρνουν απο τον τζιρο το 40% αλλα το 50 η 60 ο καθενας. Δεν ξερω τιποτα , απλα υποθετω με ψιλοτραβηγμενες απο τα μαλια αυτες τις παραμετρους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros55 Δημ. August 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Αν με επένδυση 18.000 ευρώ μπορεί κανείς να καθαρίζει 5-6.000 το μήνα, τότε είναι μονόδρομος, με βάση το παραπάνω παράδειγμα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Aφού σου αρέσουν τα σκυλιά γιατί δεν ανοίγεις εκεί κοντά στο χώρο σου ένα pet city κι από πίσω ένα μικρό πάρκο για τα σκυλιά κτλ και σιγά σιγά να δεις πως θα πάει ο κόσμος κι ανοίγεις ένα αναψυκτήριο Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Αν με επένδυση 18.000 ευρώ μπορεί κανείς να καθαρίζει 5-6.000 το μήνα, τότε είναι μονόδρομος, με βάση το παραπάνω παράδειγμα.. Για εμένα ο Έλληνας το ξενύχτι και τον καφέ δεν τον κόβει τίποτα.Δεν ξέρω αν ο χώρος του μαγαζιού είναι κάποιου εκ των συνεταίρων ή ενοίκιο πάντως για την εποχή καλά πάει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Πάρε το πουγκί σου και φύγε όπως είσαι έξω χθες μην σου πω. Το να επενδύσεις σε επιχείρηση αυτή την στιγμή είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα. Όσο για τα παιδιά σου,θα προσαρμοστούν μια χαρά. Προτιμάς να είσαι Ελλάδα και να μην μπορείς να τους προσφέρεις τίποτα; Να βγαίνεις έξω και να μην μπορείς να τα πάρεις ρούχα και τρόφιμα καλής ποιότητος επειδή δεν θα σου φτάνουν; Να μην σου φτάνουν να τα στείλεις φροντιστήριο ή μεθαύριο όταν μεγαλώσουν με το καλό να γυρίζουν όλη μέρα άνεργα σε netcafe και να λένε "omg και lol" ; Καλή επιτυχία από εμένα στην νέα σου ζωή.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Πάρε το πουγκί σου και φύγε όπως είσαι έξω χθες μην σου πω. Το να επενδύσεις σε επιχείρηση αυτή την στιγμή είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα. Όσο για τα παιδιά σου,θα προσαρμοστούν μια χαρά. Προτιμάς να είσαι Ελλάδα και να μην μπορείς να τους προσφέρεις τίποτα; Να βγαίνεις έξω και να μην μπορείς να τα πάρεις ρούχα και τρόφιμα καλής ποιότητος επειδή δεν θα σου φτάνουν; Να μην σου φτάνουν να τα στείλεις φροντιστήριο ή μεθαύριο όταν μεγαλώσουν με το καλό να γυρίζουν όλη μέρα άνεργα σε netcafe και να λένε "omg και lol" ; Καλή επιτυχία από εμένα στην νέα σου ζωή.:) Καλά, μην πιάσουμε τώρα το πού θα μεγαλώσουν καλύτερα... Υπάρχουν γειτονιές της Γερμανίας και άλλων ευρωπαικών χωρών (αλλά και της Αμερικής) που τα παιδιά μας θα παρακαλάγανε να μη βρίσκονται εκεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros55 Δημ. August 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Η διαφορετικότητα των απαντήσεων όλων σας είναι ακριβώς το χάος που επικρατεί μέσα στο κεφάλι μου... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nfeel Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Δεν συμφωνώ ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να ανοίξεις μια αξιοπρεπή βιώσιμη επιχείρηση. Ίσως να χρειαστεί μια επιπλέον ευελιξία αλλά σίγουρα αν βαδίσεις με προσοχή, έχεις καλές πιθανότητες να μείνεις ευχαριστημένος. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι το εξής. Να κάτσεις κάτω και να σκεφτείς τι τομείς γνωρίζεις σε βάθος, με ενδελέχεια. Λύσεις γενικές του τύπου "να ανοίξω καφέ, εστιατόριο κλπ" χωρίς να έχεις ουσιαστικά ιδέα από το αντικείμενο, έχουν μεγάλες πιθανότητες να οδηγήσουν σε αποτυχία. Θα μπορούσες φερ ειπείν με ένα μικρό ποσό, 2-5 χιλιάρικα να ανοίξεις ένα site ειδησεογραφικό. Υπάρχουν πολλά ήδη, θα μπορούσες όμως να σκεφτείς τι συνεργασίες μπορείς να κάνεις για να το ανεβάσεις η τι προωθητικές ενέργειες (διαγωνισμούς κλ). Αυτό θα το κάνεις παράλληλα με την κυρία επιχείρησή σου. Μετά από λίγο θα βγάζει τα έξοδα μόνο από τις διαφημίσεις. Αν το χεις μπορεί να σου βγάζει και λεφτά, αν όχι δε θα μπαίνεις μέσα και θα κάνεις και το γούστο σου να γραφεις(φαντάζομαι σου αρέσει να γράφεις και να εκθέτεις την άποψή σου). Σαν κύρια επιχείρηση τώρα θα κάνεις κάτι που θα περιμένεις έσοδα. Δεν θα σου πω εγώ τι είναι, πρέπει σίγουρα όμως να είναι κάτι που έχεις μελετήσει διεξοδικά. Όχι κάτι που έπεσε από τον ουρανό. Να σου σχολιάσω λιγάκι και την ιδέα για το σκύλο πάρκο επειδή ασχολούμαι και πηγαίνω κιόλας. Καταρχάς θεωρώ ότι για μια τέτοια επιχείρηση, χρειάζεται να έχεις κυνολογικές γνώσεις. Δεν φτάνει σε καμία περίπτωση να έχεις αν ένα σκύλο. Τι θα κάνεις αν μπροστά σου πχ αρχίζουν να παίζουν ξύλο 2 σωματώδη σκυλιά? Θα έχεις να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που ενδεχομένως δεν έχεις σκεφτεί. Απο μηνύσεις επειδή ο σκύλος τραυματιστεί, δαγκωθηκε κλπ, μέχρι απώλειες, θανάτους ίσως κλπ Στο πάρκο που πάω έχουν συμβεί όλα αυτά, η τουλάχιστον έχει κατηγορηθεί το πάρκο, για να είμαι πιο σωστός στην τοποθέτηση. Πέραν αυτού θα πρέπει σίγουρα να συνδυάσεις υπηρεσίες. Να έχεις πχ σεμινάρια εκπαίδευσης σκύλων,να έχεις χώρο για agility όπως είπε μια κοπέλα, να παρέχεις υπηρεσία μεταφοράς σκύλων (σκύλο ταξί), υπηρεσίες grooming και ότι άλλο ίσως σκεφτείς.. Πρέπει να έχεις γνώσεις από σκύλους γενικά γατί υπάρχει και η πιθανότητα να κάνεις κάτι που από την κοινότητα να θεωρηθεί ως ηθικά μεμπτό και από κει που δεν το περιμένεις να αρχίσουν να σε μποϋκοτάρουν τίποτα φιλοζωικές, σε forums κλπ Αυτά από εμένα :-) Παράθεση me > you Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Επειδη ο κοσμος ειναι απελπισμενος, οχι γιατι οι συνθηκες ειναι δυσκολες, αλλα γιατι υπαρχει αγνοια του τι γινεται γυρω μας. Ο καθενας ακουει κατι στην τηλεοραση η στη καφετερεια και αποκτα αποψη. Χωρις να φταιει βεβαια γιατι και οι αποπανω ξερουν τα ιδια μ αυτον. Η Ελλαδα οπως ολες οι χωρες μαστιζονται απο ελλειψη εκπαιδευσης σε πολλα πραγματα. Με λιγα λογια, η Ελλαδα ειναι μια ευκαιρια για επιχειρησεις. Για να εκτιμηθει μια ιδεα ομως, πρεπει να γνωριζει αυτος που θα την εκτιμησει. Οποιος ξερει κολυμπι θα κορφιασει και θα επιβιωσει στην φουρτουνα. Οι υπολοιποι που δεν ξερουν, χρειαζονται πολυ τυχη. Αν πραγματικα θελεις να κανεις κατι, αυτος ο τροπος θυμιζει τρολαρισμα και επιπολαιοτητα. Καλη σου τυχη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros55 Δημ. August 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Για εμένα ο Έλληνας το ξενύχτι και τον καφέ δεν τον κόβει τίποτα. Φίλε μου κατά την άποψή μου αυτό ακριβώς είναι το επιστέγασμα της λανθασμένης νοοτροπίας. Εγώ το ξενύχτι και τον καφέ τα έχω κόψει, και όταν πηγαίνω για καφέ πηγαίνω στο καφενείο της πλατείας κοντά στο σπίτι μου που είναι φθηνός. Άρα μια χαρά κόβονται, και πιστεύω πως όλοι όσοι έχουν επενδύσει στην εστίαση τα τελευταία 10 χρόνια, στηριζόμενοι στο επιχείρημά σου θα την πατήσουν πολλοί άσχημα όταν ο κόσμος καταλάβει ότι πρέπει να ζει σύμφωνα με τα όριά του και πως δε μπορεί να τα ξεχυλώνει διαρκώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Καλά, μην πιάσουμε τώρα το πού θα μεγαλώσουν καλύτερα... Υπάρχουν γειτονιές της Γερμανίας και άλλων ευρωπαικών χωρών (αλλά και της Αμερικής) που τα παιδιά μας θα παρακαλάγανε να μη βρίσκονται εκεί. Σωστά. Φαντάζομαι τα παιδιά σου είναι ασφαλέστερα στο κέντρο κάποιας μεγαλούπολης πχ Θεσσαλονίκη ή Αθήνα όπου η εγκληματικότητα, η βία και τα ναρκωτικά έχουν βαρέσει κόκκινο ε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stylatos Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 2.500 και οι 2 και δεν τους μένουν φράγκο; στο καζίνο τα παίζουν; Έλεος.. Μην ακούω ότι να ναι. Όσο για ελεύθερο χρόνο αυτό εξαρτάται από την δουλειά που κάνουν. Για το λαιμό σταιλ εξαρτάται πάλι που μένουν. Αν ζουν σε χωριό με 300 κατοίκους ας αλλάξουν. Είμαστε εκτός θέματος αλλά εγώ γνώρισα άτομα που είτε ήρθαν πρόσφατα είτε είναι πολλά χρόνια και μόνο θετικά λένε. Μην τρομάζετε τον κόσμο λοιπόν. Προτιμώ να βγαίνω ένα Σάββατο βράδυ για 2 ώρες και να μπορώ να μεγαλώσω οικογένεια σωστά εδώ που βρίσκομαι πάρα να λιμοκτονω και να πληρώνω από πάνω στην Ελλάδα. Δεν βγάζω πολλά.. Αλλά ζω αξιοπρεπεστατα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros55 Δημ. August 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Η ουσία περί μετανάστευσης είναι στη φράση του haki "άτομα με πολύ υψηλή επιστημονική κατάρτιση που επιζητούν να κάνουν συγκεκριμένη καριέρα", και πιστεύω πως πλην αυτών δεν αξίζει κανείς να φύγει έτσι χωρίς να εξαντλήσει τα πάντα εδώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 (edited) Ένα μόνο έχω να τονίσω! Μακριά από ξεκάρφωτες μετοικίσεις στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες όπου επικρατεί τετράγωνη, τευτονική νοοτροπία (σαφώς κυριαρχεί η Γερμανία σ' αυτό τον όμιλο μιζέριας). Όσους ξέρω που πήγαν είναι στα πρόθυρα σοβαρής κατάθλιψης και απόγνωσης! Ούτε τα οικονομικά είναι ανθηρά, ούτε το εργασιακό περιβάλλον, ούτε ο τρόπος ζωής που δεν έχει σχέση με τον δικό μας "παράδεισο". Προχθές μου το (ξανα)επιβεβαίωσε ζευγάρι γνωστών που επέστρεψαν για διακοπές. Βγάζουν μαζί 2500 ευρώ το μήνα, δεν τους μένει ούτε δεκάρα τσακιστή, έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και αυτόν δεν ξέρουν τι να τον κάνουν λόγω του άθλιου lifestyle! Aυτήν την "τραγωδία" μου την έχουν επιβεβαιώσει πολλοί. Υπομονή στον τόπο μας και πολύ ακόνισμα του μυαλού για το τι μπορούμε να κάνουμε. Ενδείκνυνται μετακομίσεις εντός της χώρας μας, ανάλογα με την φαεινή ιδέα που κατεβάσαμε, παρά η μετανάστευση σε χώρες Οστρογότθων και Βησιγότθων που ούτε τη γλώσσα τους γνωρίζουμε, ούτε τις συνήθειες και τη νοοτροπία τους ασπαζόμαστε! Σας το εγγυώμαι ότι θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο. Εξαίρεση ίσως αποτελούν τα άτομα με πολύ υψηλή επιστημονική κατάρτιση που επιζητούν να κάνουν συγκεκριμένη καριέρα και που αποτελεί πρωταρχικό σκοπό στη ζωή τους. Πες τα ρε χρυσόστομε. Επιτέλους η φωνή της λογικής. :up: Αυτό με την εσωτερική μετανάστευση το επιβεβαιώνω κι εγώ. Υπάρχουν ουκ ολίγα παραδείγματα ανθρώπων από τα μεγάλα αστικά κέντρα που τα παράτησαν όλα και πήγαν στην "επαρχία" (ό,τι πιο ρατσιστικό σαν χαρακτηρισμός), άνοιξαν επιχειρήσεις σχετικές ακόμα και με τη γη (π.χ. αγροτικές εργασίες, κτηνοτροφία κλπ), και μάλιστα δραστηριοποιήθηκαν σε αντικείμενα στα οποία δεν είχαν καν ιδέα. Και φυσικά λόγω του ότι ζουν στην εξοχή, και πιο ήρεμοι και πιο υγιείς είναι, και σαφώς νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Το να πας στη Γερμανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ευρωπαϊκού βορρά δε σου εξασφαλίζει απολύτως τίποτα, απλά θα βιώσεις πιο καθυστερημένα την κατάσταση την οποία βιώνουμε εδώ, και που λόγω φιλοσοφίας θα τη ζήσουν πολύ χειρότερα, γιατί ούτε διεξόδους έχουν (εξοχή, ήλιο, θάλασσα, όμορφο περιβάλλον, και όλα όσα κακώς θεωρούμε δεδομένα και τετριμμένα). Και φυσικά στις χώρες του βορρά τα ποσοστά αυτοκτονίας ακόμα και σε εποχές ευημερίας είναι υψηλότατα. Πώς ένας Έλληνας που έχει συνηθίσει να το ρίχνει έξω με όποιον τρόπο μπορεί, θα μπορέσει σε μία "ψυχρή" χώρα όπως η Γερμανία, η Γαλλία ή Αγγλία, θα μπορέσει να προσαρμοστεί; Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας, το πόσα χρήματα θα μπορέσεις να βάλεις στην άκρη. Είναι και τι θα σου μείνει από την όλη ιστορία. Αν είναι να αλλάξεις νοοτροπία και να αρχίσεις και τα χάπια, τότε να το βράσω. Καλύτερα στην Ελλαδάρα μας και πιο φτωχικά. Επομένως συνιστώ υπομονή και σύνεση στις αποφάσεις ζωής, ιδίως όταν από αυτές εξαρτώνται και τα τυχόν άτομα που έχουμε στην ευθύνη μας (σύζυγος, παιδιά κλπ). ;) Edited August 5, 2013 by panosz75 Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Αφου ειναι ολα τοσο ροδινα γιατι δεν φευγετε και εσεις Γερμανια ακομα και χωρις κεφαλαιο; πρωτο αρνητικο για εμενα ειναι η γλωσσα. Δςυτερο οτι οι δουλειες δεν ηταν οπως το 60-70 που πηγαιναν οι γονεις μας. Πλεον στη Γερμανια κλεινουν εργοστασια πχ AEG. ,σιφγουρα λογω οικονομιας θεωρουνται πιο ευκολα αλλα αυτο παιζει αναλοηως το τι θα κανεις. Ο κολλητος μου εφυγε περσι χωρις να ξερει γερμανικα αλλα με ετοιμη δουλεια και τα βγαζει περα πολυ δυσκολα με μισθο 1200€ καθαρα. Ψυχολογικα ειναι πολυ χαλια αλλα προσπαθει. Εγω ισως να καταληξω αυστραλια αλλα μονο η αποσταση τρομαζει. Μιλαμε για ξεριζωμω! Και αν εχετε δεο καποια παλια ελληνικη ταινια ή αν εχετε διαβασει την ελληνικη λογοτεχνια θα παρετε μια ιδεα τι σημαινει ξενιτια... Γνωμη μου, χρειαζεταο οπωσδηποτε επιχειρηματικο σχεδιο να δειςε λεφτα αν θα σε συμφερει η επιχειρηση που θελεις να ανοιξεις. Απο την στιγμη που εχεις κατι τοσο ειδικο στο μυαλο σου σημαινει πως το εχεις σκεφτει. μην βασιστεις ομως στα λεγομενα των φορουμ για το αν πρεπει να ανοιξεις την επιχειρηση. Μια σβουλευτικη υπηρεσια θα ηταν προτιμοτερο. Στα φορουμ πολλες φορες απανταμε ελαφρα την καρδια σε δημοσκοπησεις Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
prioxxx Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Λοιπον διάβασα οτι απόψεις είχε ο καθένας κ μου άρεσε γτ ο καθένας είχε την δικιά του ματιά στα γεγονότα.Κ γω απο Πάτρα είμαι και σαφως ειδικα εδώ ζούμε τον ορο της ανεργιας παρα πολύ στο πετσί μας.Συμφωνώ με κάποιους οτι το να φύγεις εξω είναι δύσκολο ειδικα αν δεν εχεις κάποιον να σε βοήθησει κ δεύτερον οτάν εχεις ηδη οικογενεια.άλλο να πας μόνος σου και άλλο να εχεις οικογένεια.Τα πράγματα στην Ευρώπη δεν είναι τόσο ανθηρά όσο ισχυρίζονται καποιοι ,ποσο μάλλον οταν είσαι ανειδικευτος.Επισης η ζωη εξω κακα τα ψεμματα δεν συνηθιζεται ,αλλες νοοτροπιες κλπ.Για μένα θα κοιταγα να μετακομισω ειτε σε νησί όχι μονο τουριστικό αλλά να έχει κ κοσμο ντοπιο το χειμωνα(Ζάκυνθος Κεφαλονιά Χίος κλπ) φτιάχνοντας μια επιχείρηση που θα δεις οτι λειπει ή να το κανεις εσυ καλυτερο απο κάποιον εκεί.Ειτε να ασχοληθεις με αγροτικά ξεκινώντας ενοικιάζοντας χωράφια (δεν χρειαζεται να αγορασεις)κ να σπειρεις κάτι βιολογικό ώστε να κανεις συμφωνία με εταιρία να σου παίρνει την παραγωγή.Βέβαια αυτά τα λέμε εκ του ασφαλούς εμείς ,ΕΣΥ θα κρινεις αφού τα βάλεις στο μυαλό σου.Εύχομαι οτι καλύτερο Παράθεση Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Το θέμα με το νησί πάντως σκέψου το,δεν είναι κάτι άσχημο...ειδικά Κρήτη υπάρχει χώρος για νέα δουλειά.το κακό είναι οι φόροι όμως.... Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesvts Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Το κακό με τα νησιά είναι πως πανε όλοι κλεισμένοι, τρώνε μόνο μέσα στα ξενοδοχεία τους με τα κλασσικά βραχιολια στα χέρια και κουβαλάνε μια βαλίτσα ο καθένας με κονσέρβες μέσα να περάσουν τις διακοπές τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Σωστά. Φαντάζομαι τα παιδιά σου είναι ασφαλέστερα στο κέντρο κάποιας μεγαλούπολης πχ Θεσσαλονίκη ή Αθήνα όπου η εγκληματικότητα, η βία και τα ναρκωτικά έχουν βαρέσει κόκκινο ε; Μια από τα ίδια είναι και στα γκέτο των άλλων χωρών... Μην πιστεύεις σε εξωτερικούς παραδείσους. Δεν υπάρχουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Το κακό με τα νησιά είναι πως πανε όλοι κλεισμένοι, τρώνε μόνο μέσα στα ξενοδοχεία τους με τα κλασσικά βραχιολια στα χέρια και κουβαλάνε μια βαλίτσα ο καθένας με κονσέρβες μέσα να περάσουν τις διακοπές τους. Δεν τα ξερεις καλα φιλε. Ραδιο αρβυλα ειναι αυτα. Στα all inclusive δεν κουβαλανε κονσερβες, γιατι ολα ειναι ελευθερα στους χωρους του ξενοδοχειου. Επισης νοικιαζουν ολοι σχεδον αυτοκινητο, με την καταναλωση των φαγητων/ποτων δινουν χρηματα στους προμηθευτες, εργασια στο προσωπικο εξυπηρετησης, αμοιβη στους μεταφορεις τους, κινουν (οχι πολυ) τις τοπικες αγορες, ακομα κι αυτοι που πετανε τα σκουπιδια τους πληρωνονται. Δεν ειναι καταστροφη για τη χωρα αλλα ζωη. Μακαρι να αφηνανε περισσοτερα χρηματα, αλλα στο χερι μας ειναι να τον κανουμε να δψσει οσα εχει. Οταν ολοι τους λενε ''φτωχομπινεδιαρηδες'' ''μπατιροτουριστες'' , για να μην πω τι αλλο, τι περιμενεις; Να τρωνε τα σκουπιδια που τους σερβιρουν και να τα πληρωνουν χρυσα δεν γινεται. Ειναι πλεον ενημερωμενοι και ξερουν τι γινεται και τι θελουν. Τα λεω γιατι ζω μεσα στον τουρισμο τα τελευταια 25 χρονια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Σωστά. Φαντάζομαι τα παιδιά σου είναι ασφαλέστερα στο κέντρο κάποιας μεγαλούπολης πχ Θεσσαλονίκη ή Αθήνα όπου η εγκληματικότητα, η βία και τα ναρκωτικά έχουν βαρέσει κόκκινο ε; Όποιος θέλει ντε και καλά τα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να τα λουστεί μια χαρούλα. Για όσους από μας ζούμε σε πιο μικρές πόλεις, με ανέσεις μεν αλλά πιο ανθρώπινες, είμαστε μια χαρούλα σε πληροφορώ. ;) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Παράθεση: πχ Θεσσαλονίκη ή Αθήνα όπου η εγκληματικότητα, η βία και τα ναρκωτικά έχουν βαρέσει κόκκινο Επειδη προσβαλετε την Πολη μου..:p Οταν λετε εγκληματικοτητα τι εννοειτε ακριβως? Μονο στις μεγαλουπολεις τα βλεπετε αυτα? Προχτες ο 13χρονος που επνιξε τα ανιψια του πρωτευουσιανος ηταν? Ο 40αρης στην Σαντορινη, επισης? Ληστειες πλεον γινονται και στα πιο απομωνομενα χωρια. Επισης αν ο ορος εγκλημα συνδεεται με την λεξη μεταναστης για καποιους, να μην ξεχναμε οτι η πρωτη αφιξη των μεταναστων στην Ελλαδα βρισκεται στην παραμεθοριο. Εκει ειναι που κανουν τα στραβα ματια οι κατοικοι των ταδε νομων, και μαζευονται μετα ολοι στην Αθηνα. Η βια προερχεται πρωτα απο τον τροπο ανατροφης των παιδιων. Η βια υπαρχει παντου, και ισως και μεσω της τηλεορασης διαδιδεται και διαφημιζεται παντου. Βια στην Αθηνα εγω προσωπικα δεν εχω δει. Μονο πολιτικη βια σε δρομους κτλ. Βια με τσαμπουκαληδες εφηβους υπαρχει σε ολα τα μερη της Ελλαδος. Ναρκωτικα τελος, δεν παραγει η Αθηνα και η Θεσσαλονικη. Αλλοι εχουν το ονομα..! Και το αν θα δοκιμασει το παιδι μου, αυτο δεν θα εχει να κανει με την πολη που ζει. Εχει να κανει με τα 2 πρωτα σκελη των εγκληματων και βιας που θα μπει στον πειρασμο να διαπραξει. Ειναι αναλογως πως εχει μεγαλωσει. Οποτε ελπιζω να τελλιωσει αυτη η καραμελα οτι στην Αθηνα η βια το εγκλημα και τα ναρκωτικα εχουν βαρεσει κοκκινο. Στο θεμα μας, ειμαι της αποψης οτι αν καποιος ξερει καλα αγγλικα μπορει να φυγει εξω. Μπορει να μην πληρωνεται καλα, αλλα απο το τιποτα καλα ειναι. Και επισης να ειναι καλος σε κατι, σε κατι που εχει σπουδασει, ενασχοληθει, κτλ. Οχι ως ανειδικευτος! Πχ τοσος τουρισμος στην Ελλαδα και θα πας να δουλεψεις σερβιτορος στην Γερμανια; Δεν λεει. Επιχειρηση με 30000 ευρω, ναι. Ισως ειναι ρισκο. Ισως σε 1 χρονο βγαλεις τα διπλασια, ισως σε δυο χρονια θα πρωταγωνιστεις στην εκπομπη "Για λογαριασμο σας". Το τι επιχειρηση να κανεις που να εχει σχεση με τα ΜΜΕ, δεν μπορω να ξερω γιατι δεν ξερω τις επαγγελματικες σας προοπτικες. Μια ιδεα που μου ηρθε μολις. Επενδυσε μερος των χιλιαδων ευρω σε μια εταιρια καναλιου, αγορασε μετοχες πχ. Βρες συναιτερους και αγορασε το καναλι alter που ειναι κλεισμενο εδω και καιρο.:cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 (edited) Παράθεση: πχ Θεσσαλονίκη ή Αθήνα όπου η εγκληματικότητα, η βία και τα ναρκωτικά έχουν βαρέσει κόκκινο Επειδη προσβαλετε την Πολη μου..:p Οταν λετε εγκληματικοτητα τι εννοειτε ακριβως? Μονο στις μεγαλουπολεις τα βλεπετε αυτα? Προχτες ο 13χρονος που επνιξε τα ανιψια του πρωτευουσιανος ηταν? Ο 40αρης στην Σαντορινη, επισης? Ληστειες πλεον γινονται και στα πιο απομωνομενα χωρια. Επισης αν ο ορος εγκλημα συνδεεται με την λεξη μεταναστης για καποιους, να μην ξεχναμε οτι η πρωτη αφιξη των μεταναστων στην Ελλαδα βρισκεται στην παραμεθοριο. Εκει ειναι που κανουν τα στραβα ματια οι κατοικοι των ταδε νομων, και μαζευονται μετα ολοι στην Αθηνα. Η βια προερχεται πρωτα απο τον τροπο ανατροφης των παιδιων. Η βια υπαρχει παντου, και ισως και μεσω της τηλεορασης διαδιδεται και διαφημιζεται παντου. Βια στην Αθηνα εγω προσωπικα δεν εχω δει. Μονο πολιτικη βια σε δρομους κτλ. Βια με τσαμπουκαληδες εφηβους υπαρχει σε ολα τα μερη της Ελλαδος. Ναρκωτικα τελος, δεν παραγει η Αθηνα και η Θεσσαλονικη. Αλλοι εχουν το ονομα..! Και το αν θα δοκιμασει το παιδι μου, αυτο δεν θα εχει να κανει με την πολη που ζει. Εχει να κανει με τα 2 πρωτα σκελη των εγκληματων και βιας που θα μπει στον πειρασμο να διαπραξει. Ειναι αναλογως πως εχει μεγαλωσει. Οποτε ελπιζω να τελλιωσει αυτη η καραμελα οτι στην Αθηνα η βια το εγκλημα και τα ναρκωτικα εχουν βαρεσει κοκκινο. Απαντώ σε εσένα προσωπικά μιας και έκανες παράθεση το ποστ μου. Δεν ήθελα να θίξω την πανέμορφη Θεσσαλονίκη στην οποία μένω κιόλας εάν και δεν είμαι Θεσσαλονικιός, είναι έρωτας η άτιμη.:) Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω που ανέφερα δεν συμβαίνουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επαρχία έχω μεγαλώσει σε μικρή πόλη ή χωριό, όπως θες πες το και το πρόβλημα είναι και εδώ εμφανές. Αν λάβω υπόψιν σου το πως ήμασταν πριν λίγα χρόνια και το πως τώρα, άσε Τέξας. Παράδειγμα έδωσα τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα διότι: 1) το πρόβλημα είναι εντονότερο εκεί ή πιο εμφανές εάν θες λόγω μεγαλύτερου πληθυσμού 2) οι περισσότεροι ψάχνονται για δουλεία σε μεγαλουπόλεις εφόσον δεν πρόκειται για δουλειά που αφορά τον πρωτογενή τομέα. Όσο αναφορά την ανατροφή των παιδιών, ανοίγεις θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση αλλά δεν είναι το κατάλληλο μέρος να συζητηθεί. Προσωπικά με κάλυψες απόλυτα και εκεί ήθελα να καταλήξω και εγώ. Εγκληματικότητα,βία και τα σχετικά υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα καθώς επίσης κακόφημες και καλόφημες γειτονιές. Το ίδιο συμβαίνει και στο εξωτερικό. Αυτό προς απάντηση του συμφουρίτη bomber που είπε πως υπάρχουν μέρη στο εξωτερικό που δε θα ήθελες να μεγαλώσουν τα παιδιά σου λες και στην Ελλάδα είναι όλα άψογα και δεν κινδυνεύουν από τίποτα. Οπότε μάλλον άλλος πιστεύει σε φανταστικούς παραδείσους. Αυτά, φιλικά πάντα. Καλό βράδυ:) Edited August 5, 2013 by KostasGre Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asta_La_Vista Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Αδερφέ εγω πιστεύω οτι είμαστε μέσα στα σκ@τά αυτή την εποχή θα σε συμβούλευα να μην κάνεις τίποτα... κράτα το κεφάλαιό σου, αν γίνεται αβγάτισε το και βλέπεις. Με το που ανοίξεις επιχ/ση θα εξαφανιστεί & αν δεν πας καλά θα βρεθείς χρεωμένος κιόλας. Για το θέμα του παιδιού που αναφέρεις μην αγχώνεσαι, αυτή είναι η χαρά της ζωής, πιο παλιά έκαναν από 3 παιδιά κι επάνω χωρίς να έχουν ρετίνα οθόνες, hdmi θύρες και τέτοια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts