Jump to content

Επιχείρηση με 30.000, βοηθάτε γιατί χανόμαστε!


Spyros55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Βρίσκομαι σε μια πολύ κρίσιμη φάση της ζωής μου, καθώς είμαι άνεργος - και η γυναίκα μου - και τα έξοδα τρέχουν. Εδώ και ένα χρόνο δε μπορώ να βρώ τίποτα πέρα από δουλειές του ποδαριού, τύπου 100 ευρώ, 300 ευρώ, τσάμπα για μέχρι να μάθεις τη δουλεια και άλλες τέτοιες ομορφιές που πιστεύω πως βιώνετε πολλοί.

 

Υπάρχει όμως ένα διαθέσιμο κεφάλαιο,γύρω στις 30.000 ευρώ ( το οποίο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο), και ψάχνομαι πολύ έντονα στον κλάδο των επιχειρήσεων, να κάνω δηλαδή κάτι δικό μου μαζί με τη γυναίκα μου. Οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι είναι πάρα πολλές, αλλά ο φόβος της αποτυχίας μας κάνει να διστάζουμε.

 

Ο λόγος που γράφω εδώ δεν είναι για να μου δώσει κάποιος τη λύση στο πιάτο - κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατο. Απλώς και μόνο θα ήθελα να πάρω μια γεύση για το τι σκέφτονται άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται ίσως στην ίδια θέση ή έχουν βρεθεί παλιότερα, ενώ και η άποψη των υπολοίπων θα ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα.

 

Κάποιες από τις ιδέες που έχουμε θα ήθελα να τις συζητήσουμε και μαζί, αλλά για την ώρα δε θέλω να επηρρεάσω κανέναν,

 

ΥΓ: Η εξειδίκευσή που έχουμε είναι στο χώρο των ΜΜΕ, κλάδος που μαστίζεται από τερατώδη ανεργία και ...αλητεία.

 

ΥΓ2: Πριν μερικούς μήνες αποκτήσαμε και νέο μέλος στην οικογένειά μας πράγμα που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 64
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν αξίζει να κανείς τίποτα δικό σου στην Ελλάδα. Η θα μπεις δημόσιο σαν υπάλληλος να πληρωνεσαι σιγουρα αλλιώς εξωτερικό. Εγώ έχω ψησταριά και σου βγαίνει ο πατος για να βγάλεις τα έξοδα και τους φόρους.
Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε ψάχτηκα ακόμα και για να πάρω το κεφάλαιο μου και να πάω να το επενδύσω στη Γερμανία, όμως όσα έμαθα (καθαρά επιχειρηματικά και όχι σε επίπεδο και τρόπο ζωής στη Γερμανία) με απογοήτευσαν.

 

Δημόσιο δε μπορώ να μπω ούτως ή άλλως, διότι μπαίνεις μόνο με βίσμα το οποίο δε διαθέτω - χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν διέθετα θα το εκμεταλλευόμουν.

 

Η λύση του εξωτερικού, ειδικά με ένα μικρό παιδί είναι Γολγοθάς...

Link to comment
Share on other sites

Ο κλάδος των μμε είναι μυστήρια υπόθεσή και σίγουρα όχι κάτι ελπιδοφόρο και που να αποφέρει χρήμα.λίγοι επιβιώνουν και λίγοι βγάζουν...κυρίως με μπουγάδα.

Από κει και πέρα τι άλλο να κάνεις στην ελλάδα...σαν επιχείρησή...eshop?μαγαζί με φαγητό?δύσκολα τα πράγματά και το κεφάλαιό μικρό.

Εγώ θα εξέταζα στην θέση σού την λύση του εξωτερικού.Γερμανία ειδικά έχει πολλούς Έλληνες που έχουν στεριώσει.

Ο τρόπος Ζωής μπορεί να είναι παράξενος εκεί και σίγουρα διαφορετικός από την ελλάδα,όμως οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ καλύτερες και σίγουρα θα κοιτούσα να κάνω το καλύτερό για το παιδί μου.εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς να γνωρίζουν το αύριο πιο θα ναι...

Το κράτος κοιτάει πως να τα φάει όλα,πως να φτάσει μέχρι το μεδούλι μας...

Σκέψου το χωρίς να απογοητεύεστε η να έρχεστε σε αδιέξοδο.

Δεν πρέπει,πολύ απλά.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Ταξιδιώτη, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

 

Ακριβώς αυτό που είπες περί παιδιού, το καλύτερο μέλλον του δηλαδή και ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μεγαλώσει με έβαλαν σε σκέψεις περί Γερμανίας, αλλά φίλοι Έλληνες που ζουν εκεί μου λένε πως δεν αξίζει να πας.

 

Τώρα δεν ξέρω παραμέσα, δεν έχω πάει και ποτέ αλλά για να αναγκαστείς να παρατήσεις τη ζωή σου εδώ (οικογένεια, φίλοι, κτλ) πρέπει το κίνητρο να είναι πραγματικά τεράστιο.

 

Μια ιδέα που έχω είναι η εξής.

 

Διαθέτω ένα σπίτι σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, με έκταση γύρω στο 1 στρέμα γύρω από το ίδιο το κτήριο.

 

Με δεδομένη την τεράστια αύξηση των σκύλων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την έντονη ερασιτεχνική μου ενασχόληση με αυτούς, σκεφτόμουν να έκανα κάτι σε σκυλο-πάρκο-καφέ σε αυτό τον ιδιώκτητο χώρο.

 

Υπολογίζω πως με 20.000 ο χώρος θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ονειρευτεί. Στην Ελλάδα υπάρχει 2-3 παρόμοια σκηνικά, αλλά στην πόλη μου κανένα, και μάλιστα οι περιφραγμένοι χώροι είναι ελάχιστοι ως καθόλου..

 

Δεν ξέρω πως φαίνεται σε σας κάτι τέτοιο, καθώς είναι και εντελώς άσχετο από τα συνηθισμένα, αλλά τα μηνιαία μου έξοδα δε θα ξεπερνούν τα 600 ευρώ.. Μιλάω για ΤΕΒΕ, ΔΕΗ κτλ.

 

Ακούω απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Περίεργη ιδέα για επιχείρηση. Πάρκινγκ παίζει να το κάνεις, αν είναι κεντρικό το σημείο.
Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κεντρικό, είναι απλώς κοντά στο κέντρο για μετακίνηση με το αυτοκίνητο, και έχω και πολύ μεγάλο χώρο για πάρκιν των πελατών.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις τα 30.000 που έχεις κάνει να φύγεις εξωτερικό. Είμαι Γερμανία εδώ και ένα χρόνο περίπου και αυτά που έχω δει στην Ελλάδα δεν θα τα έβλεπα ούτε σε 100 χρόνια. Μίλησες για τρόπο ζωής και θα σου πω κάτι. Είσαι οικογενειαρχης πλέον... Χρειάζεσαι ξενύχτια και ποτά; όχι. Εδώ η ζωή κυλάει πολύ ήρεμα και με μια λέξη θα σου πω (ζεις) και δεν τρέχεις για να ζουν οι άλλοι. Κράτα τα λεφτά σου και φύγε έξω
Link to comment
Share on other sites

@ggazas, είμαι στην Πάτρα φίλε μου.

 

@stylatos, είναι μια προοπτική που την έχω στο μυαλό μου πολύ δυνατά, αλλά στη Γερμανία θα έρθω σαν ανειδίκευτος εργάτης, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο θα με βοηθήσει να σταθώ στα πόδια μου, και με τρομάζει.Οι δουλειές δηλαδή που θα μπορώ να κάνω θα είναι σερβιτοριλίκια κτλ.. Πιστεύεις πως αξίζει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Αν μπλεξεις με ελληνικά εστιατόρια κτλ θα είσαι λίγο δύσκολα και περισσότερο στο λέω αυτό από θέμα χρόνου γιατί από θέμα χρημάτων είναι τι θα σου τύχει. Ο τομέας εργασίας μου δεν έχει καμία σχέση με εστιατόρια και είμαι πολύ καλύτερα. Εξάλλου τα χρήματα που έχεις θα σε βοηθήσουν να στειθεις στον πρώτο χρόνο και σίγουρα δεν θα πάνε χαμένα. Αν μου εδειναν εμένα αυτό το κεφάλαιο που έχεις για να στρωθώ Ελλάδα... Δεν θα το έκανα με τίποτα.
Link to comment
Share on other sites

Παιδια το να φυγεις ειναι μια λεξη ενω στην πραξη ειναι δυσκολο. Ενα παραδειγμα ειναι και η γλωσσα. Αν δεν εχεις καποιον δικο σου να σε βοηθησει στην αρχη ειναι πολυ δυσκολο.

Λογο του οτι και εγω οπως και αρκετοι βεβαια στις μερες μας ειναι στην ιδια θεση, σκεφτομουν να φυγω αλλα δεν ειναι απλο. (εγω εχω 3 παιδια)

Να μην ξεφυγω απο το θεμα ομως εγω θα προτεινα λογο του οτι υπαρχει καποιο κεφαλαιο στην ακρη καποια ελαχιστη υπομονη, να την ''βγαλεις'' λιγο απο εδω και κει για το προς το ζην και το ξαναβλεπεις, οχι οτι κατι θα αλλαξει αλλα ποτε δεν ξερεις.

Με τιποτα ομως να διαθεσεις αυτο που εχεις σε κατι που απλα θα το παιξεις κορονα γραμματα λες και παιζεις στην ρουλετα. Τουλαχιστον οχι στις μερες που διανυουμε :(

Link to comment
Share on other sites

Πριν 2.5 χρονια επεστρεψα απο εξω με τις οικονομιες μου.

 

Εψαχνα και εγω σαν εσενα τι να κανω. Ανοιξα φροντιστηριο με franchise (το μεγαλυτερο λαθος της ζωης μου ηταν το franchise). Το κεφαλαιο μου το εφαγα ολο. Την πρωτη χρονια μπηκα μεσα χοντρα, περσι απλα εβγαζα τα εξοδα μου. Φετος δεν ξερω τι θα γινει.

 

Το μονο σιγουρο? Λαθος μου που γυρισα ελλαδα. Μακαρι να ειχα παρει την αποφαση να ανοιξω κατι γερμανια. Δικο μου... Οχι να δουλευω για αλλους.

 

Λαθος που γυρισα εδω το λεω γιατι δεν ξερω τι θα μου ξημερωσει αυριο και πως θα μεγαλωσουν τα παιδια μου.

 

Καλη τυχη οτι και να κανεις

Link to comment
Share on other sites

Η θα μπεις δημόσιο σαν υπάλληλος να πληρωνεσαι σιγουρα αλλιώς εξωτερικό.

Με όλο το σεβασμό αλλά....:

Πως??? Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ξεστομίζουν τέτοιες προτάσεις??

Link to comment
Share on other sites

Με όλο το σεβασμό αλλά....:

Πως??? Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ξεστομίζουν τέτοιες προτάσεις??

 

Χαχαχ. Εννοείται φίλε μου. Δημόσιο είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αγγίζουν στην Ελλάδα και έχεις τον μισθό σου σίγουρα και πολύ ψηλότερο από τον μέσο όρο , κάθε αρχή του μήνα. + ότι σαββατοκύριακο,αργίες,3ημερα και απογεύματα δεν δουλεύουν. Στον ιδιωτικό τομέα δεν αξίζει καν να μπεις. Σε ξεσκιζουν.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά με όλο το σεβασμό, να ρωτήσω κάτι ορισμένους από σας που με την πρώτη ευκαιρία και αβίαστα προτείνετε την εύκολη λύση του εξωτερικού, και που σίγουρα θα σας φανεί εξωγήινο και κόντρα στα μικροσυμφέροντα του καθενός, κοινώς στην πεποίθηση του "εγώ να βολευτώ, να βρω μια λύση για την πάρτη μου και να σωθώ, και οι υπόλοιποι στα @@ μου": το ενδεχόμενο να στρώσουμε τον απαυτό μας κάτω και να μείνουμε εδώ στη χώρα μας και να ξελασπώσουμε όλοι μαζί, το έχει σκεφτεί κανένας σας;

Συγνώμη για τους υψηλούς τόνους και για το οφτοπικ. :X

 

Χαχαχ. Εννοείται φίλε μου. Δημόσιο είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αγγίζουν στην Ελλάδα και έχεις τον μισθό σου σίγουρα και πολύ ψηλότερο από τον μέσο όρο , κάθε αρχή του μήνα. + ότι σαββατοκύριακο,αργίες,3ημερα και απογεύματα δεν δουλεύουν. Στον ιδιωτικό τομέα δεν αξίζει καν να μπεις. Σε ξεσκιζουν.

 

Με τη διάφορα ότι δεν υπάρχει καμία σιγουριά ούτε στο δημόσιο. Εν μία νυκτί καταργούνται φορείς, έχει μπει ήδη χέρι στους δημοτικούς υπαλλήλους, καταργήθηκαν ειδικότητες στα τεχνικά λύκεια (ΕΠΑΛ), το φθινόπωρο έρχεται λαίλαπα σε πανεπιστήμια, μέση εκπαίδευση κλπ. Κι έπεται συνέχεια όσο καθόμαστε στον καναπέ. ;)

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Απλά να υπενθυμίσω ότι,

 

Όπως και στα υπόλοιπα forums του myphone.gr, έτσι και στο Chat and Fun απαγορεύεται η δημιουργία και η συμμετοχή σε συζητήσεις με αθλητικό, πολιτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο. Μηνύματα αυτού του είδους θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση, ενώ ίσως χρειαστεί να ληφθούν και πιο αυστηρά... μέτρα.

 

Συνεχίστε με προσοχή. Σας ευχαριστώ.

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε παιδιά, το ζήτημα του εξωτερικού είναι κάτι το οποίο εμένα δε θα με χαλούσε καθόλου, και ειδικά μιλώντας για Ευρώπη είσαι κοντά. Απλώς και η γυναίκα μου δε γουστάρει να φύγουμε, και θέλει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν εδώ.

 

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα σας παρακαλώ, μιας και ειλικρινά περιμένω να κερδίσω έστω και κάτι μικρό από αυτόν το διάλογο.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε παιδιά, το ζήτημα του εξωτερικού είναι κάτι το οποίο εμένα δε θα με χαλούσε καθόλου, και ειδικά μιλώντας για Ευρώπη είσαι κοντά. Απλώς και η γυναίκα μου δε γουστάρει να φύγουμε, και θέλει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν εδώ.

 

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα σας παρακαλώ, μιας και ειλικρινά περιμένω να κερδίσω έστω και κάτι μικρό από αυτόν το διάλογο.

 

Αφού έχεις εξειδίκευση στον χώρο των ΜΜΕ, θα μπορούσες να φτιάξεις μια ιστοσελίδα. Το πώς θα την κάνεις διαφορετική, ελκυστική και κερδοφόρα είναι δική σου δουλειά. ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ο κάθε άνθρωπος έχει.διαμορφώσει τη ζωή του και δεν μπορεί να.Είναι αρεστή σε όλους ή ίδια λύση ΕΕγώ αν και άνεργη που παλεύει να τελειώσει το μεταπτυχιακό δεν θα έβγαινα έξω. Δεν είναι μονόδρομος ούτε η Γερμανία είναι όπως ήταν κάποτε. Επίσης δεν είναι το δημόσιο ή μόνη λύση λυπάμαι. Εχω φίλες διορισμένος σε διάφορα νησιά που πληρώνουν νοίκι μετακινήσεις κτλ με 70Π ευρώ. Βέβαια σε σχέση με εμένα που είμαι άνεργη πάλι καλά αλλά όχι δεν είναι η σωτηρία το δημόσιο. Κάποτε ήταν. Μπορείς να ψάξεις το δρόμο σου και να το τολμήσεις. Εχω παραδείγματα αυτοδημιουργητων ανθρώπων αλλά και ανθρώπων που έπαιξαν κι έχασα.

Σχετικά με την ιδέα σ επειδή δεν έχω ιδέα από Πάτρα, θα πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ιδιοκτητών σκύλων οι οποίοι να είναι έτοιμοι να διαθέσουν αυτό το ποσό. Μπορείς να συνεργαστείς εννοώ να βάλεις κάποιο άτομο που έχει ήδη πελατεία στο grooming πχ έτσι ώστε να συνδυάζεται στο χώρο σ. Από κει και έπειτα δεν ξέρω τι σχέση έχεις με το αντικείμενο αλλά θα πρέπει να προμηθευτείς εξοπλισμό για agility άσκηση και να έχεις κάτι σαν καφέ Για τους ιδιοκτήτες. Πάρε πληροφορίες από φόρουμ σκύλων, πετ σοπ η γνωστούς για το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στη συγκεκριμένη πόλη. Για μένα πολύ έξυπνο καθώς όλοι θέλουν κάτι τέτοιο απλά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει Πάτρα.

Link to comment
Share on other sites

Φτιάξε ένα χοιροστάσιο για παραγωγή χοιρινού κρέατος. Η πιο σίγουρη και κερδοφόρα επένδυση σήμερα στην Ελλάδα.
Link to comment
Share on other sites

φίλε δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορείς πλέων να ανοίξεις τπτ κάνεις δεν έχεις μια και σε συνδυασμό με διαστημικός φόρους κατα 99.9% θα σου φύγει και ότι έχεις και θα χρωστάς στο καπάκι. το μόνο που θα προσφέρει λεφτά στην Ελλάδα είναι να είσαι βουλευτής κλπ όλα τα άλλα νόμιμα από την αρχή είναι καταδικασμενα να αποτύχουν. φύγε εξωτερικό και ζήσε των πρώτο καιρώ με τα λεφτά που έχεις μαθαίνοντας την γλώσσα σε κάποια σχολή και ταυτόχρονα να κάνεις μια δουλειά του καλου κάνα 4 ωρο σιγά σιγά θα κυλήσουν τα πράγματα και αν πας Γερμανία απέφευγε όσο μπορεί τα ελληνικά εστιατόρια η κόλαση μετά από αυτά θα σου φανεί σαν μέρος για διακοπές....

 

αν είχα έστω 5 χιλιάρικα θα την είχα κάνει και εγώ αλλά δυστυχώς άφραγκος και με κανέναν συγγενή έξω καταδικασμενος να ψηφίσω σε αυτών των βοθρο φύγε όσο μπορείς γιατί τα πράγματα θα χειροτερεψουν πολύ και πολύ σύντομα

Edited by egodemis
Link to comment
Share on other sites

Ταξιδιώτη, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

 

Ακριβώς αυτό που είπες περί παιδιού, το καλύτερο μέλλον του δηλαδή και ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μεγαλώσει με έβαλαν σε σκέψεις περί Γερμανίας, αλλά φίλοι Έλληνες που ζουν εκεί μου λένε πως δεν αξίζει να πας.

 

Τώρα δεν ξέρω παραμέσα, δεν έχω πάει και ποτέ αλλά για να αναγκαστείς να παρατήσεις τη ζωή σου εδώ (οικογένεια, φίλοι, κτλ) πρέπει το κίνητρο να είναι πραγματικά τεράστιο.

 

Μια ιδέα που έχω είναι η εξής.

 

Διαθέτω ένα σπίτι σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, με έκταση γύρω στο 1 στρέμα γύρω από το ίδιο το κτήριο.

 

Με δεδομένη την τεράστια αύξηση των σκύλων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την έντονη ερασιτεχνική μου ενασχόληση με αυτούς, σκεφτόμουν να έκανα κάτι σε σκυλο-πάρκο-καφέ σε αυτό τον ιδιώκτητο χώρο.

 

Υπολογίζω πως με 20.000 ο χώρος θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ονειρευτεί. Στην Ελλάδα υπάρχει 2-3 παρόμοια σκηνικά, αλλά στην πόλη μου κανένα, και μάλιστα οι περιφραγμένοι χώροι είναι ελάχιστοι ως καθόλου..

 

Δεν ξέρω πως φαίνεται σε σας κάτι τέτοιο, καθώς είναι και εντελώς άσχετο από τα συνηθισμένα, αλλά τα μηνιαία μου έξοδα δε θα ξεπερνούν τα 600 ευρώ.. Μιλάω για ΤΕΒΕ, ΔΕΗ κτλ.

 

Ακούω απόψεις.

 

Το ιδιο πραγμα σκεφτοταν ο αδερφος μου να εκανε.τρελος με τα σκυλια.απο οτι μου ειχε πει τετοιο σκηνικο υπαρχει μονο στη θεσσαλονικη.αν θυμαμαι καλα βεβαια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ την δουλεία με τους σκύλους δε θα την έκανα...δύσκολα θα πιάσει.

Επιμένω στην λύση του εξωτερικού.

Και προς τον φίλο που λέει να κάτσουμε κάτω και να δουλέψουμε και να δούμε τι θα κάνουμε απαντώ.

Η χώρα αυτή θέλει ξεκαθάρισμα...το να στρωθουμε απλά δε θα βγάλει κάπου.

Θέλει ένα καλό ξεκαθάρισμα,ένα format και στήσιμο εξ αρχής.γιατί αυτοί οι κάποιοι πάνε να μας ρημαξουν,που πάμε λοιπόν και τι κάνουμε....φόροι από δω φόροι από κει και τι μένει???

Απλά δυστυχώς φταίξαμε και οι ίδιοι κι έχουμε μερίδιό ευθύνης.κι αν όχι εμείς,οι γονείς μας,κι αν όχι οι γονείς μας,οι γονείς τους....

Ας αναλογιστούμε λοιπόν κι ας πράξουμε ανάλογα,εκτός πορείες και διαμαρτυρίες...λες και ιδρώνει το αυτί τους με όλα αυτά...και δε θα μείνει έτσι,θα έρθουν και χειρότερα μαντάτα στην ελλάδα,χειρότερες καταστάσεις...

Ποιος όμως θα βγει να πει τέλος....ο λαός???υπομένει κι αυτό μου φαίνεται περίεργο...

Έξω λοιπόν τα μεγάλα κεφάλια,έξω και κάθε αλλού είδους βλαβερής ανθρωπότητας και τότε πάμε από την αρχή για μία νέα Ελλάδα...

Το θέμα σηκώνει συζήτησή και σίγουρα δεν μπορώ να γράψω αναλυτικά τι πρέπει να μείνει μέσα κι έξω στην χώρα,καθώς υπάρχουν και οι κανόνες.

Κρίμα πάντως για μας...αρχή του πολιτισμού κάποτε...με τεραστία ιστορία.και τώρα??????τώρα τίποτα.

Edited by ταξιδιωτης22

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου μεταφερω κατι που μου ειπε ο λογιστης μου , νεαρος σε ηλικια οπως και εγω (κατω των 35) 6 φιλοι του μαζευτηκαν και εβαλαν απο 3.000€ ο καθενας και ανοιξαν ενα καφε στα Πευκακια (Αθηνα) παρολο που ηταν φιλοι , στην δουλεια δεν ειχε πολλα πολλα , εβγαλαν προγραμμα με βαρδιες και συμφωνησαν πως τον πρωτο χρονο , κανενας δεν θα βγαζει μεροκαματο. Με επιμονη πανω σε αυτη την συμφωνια , πλεον πρεπει να εχεις υπομονη για να βρεις να κατσεις εκει , και επιπλεον , ολοι βγαζουν ενα αξιοπρεπεστατο μεροκαματο.

 

Δε σου λεω ανοιξε καφε κλπ... αλλα αν καποιος εχει την βουληση και τον τσαμπουκα , πεισμα , πες το οπως θες μπορει να κανει πραγματα...

Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω , αν δεν βοηθηθουμε απο μονοι μας και να βοηθησουμε αλλους τιποτα δεν προκειται να αλλαξει εδω. Συμφωνω με την λυση του εξωτερικου αλλα για ατομα που εχουν το οικονομικο υποβαθρο αλλα και τις σπουδες που χρειαζονται για την βεβαιαη αποκατασταση εκει.

 

Οντας και εγω ανειδικευτος σαν και εσενα (εγγαμος με ανεργη συζηγο και αγορακι 17 μηνων) και ακομα (ευτυχως) επιδοτουμενος απο τον ΟΑΕΔ ,καταλαβαινω το αδιεξοδο σου μια διαφορα εχουμε μονο .Εσυ εχεις ενα κεφαλαιο 30.000 και εγω εχω μονο 2 κοκκινα δανεια υψους 13.500€ :lol: :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...