Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έβαλα προχθες την multi 26, όλα Οκ σε σχέση με τη παλιά που είχα απο minideal. Έχει όμως κάτι που δεν βόλευει όταν τραβας πολλές φωτογραφίες. Ετσι όπως τι ονομάζει δεν στοιχίζονται καλά στον εχπλορερ όταν τις μεταφέρω στο πισι. Π.χ. IMG_03122014_192117.jpg ενω παλιά θα έγραφε IMG_20141203_192117.jpg

Πρωτα ο χρονος, μετα ο μήνας μετα η ημερα και τέλος η ωρα (πρωτα ώρες και μετα λεπτα). Δεν ξέρω αν είναι εγγενής ρύθμιση στο πρόγραμμα η αλλάζει απο αλλου. Πάντως έβαλα την ημερομξνια να εμφανιζεται στο κινητό αναποδα π.χ. 2014.12.03 και δεν άλλαξε , ακόμα και μετα απο ρεσταρτ.

Καμια ιδέα ?

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το camera mx που το δοκιμασία μόλις το δείχνει όπως το θελω: PHOTO_20141203_192855.jpg

Αλλά η στοκ βγάζει καλυτερες φωτο, το camera mx το προτιμώ στα video γιατί βγάζει αρχεία mp4, με λογικό μέγεθος ακόμα και ,fullhd σε σχέση με τα περίεργα και βαριά 3gp της στοκ.

Λοιπον, λεω να αλλαξω Ρομ (απο Ultimate /TWRP) γιατι θέλω περισσοτερη ελεύθερη μνημη. Ανοιγω μια εφαρμογή και κλεινει κάθε προηγούμενη, δεν κρατάει ούτε 2 μαζι... Δεν ξερω αν το εχετε και με την ελληνικη και τη stable.

Να περιμένω μήπως ποτέ βγει η V6 ή να βαλω αλλη;

Ως εχει τωρα δεν εχει κανενα προβλημα ή bug, ούτε με καμερα, ουτε μηνύματα και ολα πανε στην καρτα...

Τα ελληνικα δε με ενδιαφέρουν αλλα ακουσα ότι εχει αρκετη ελεύθερη μνημη. Άλλοι λενε για προβλήματα με τη μουλτι και άλλοι με τη stock..

Αν παω σε αλλη (ελληνική) τη φλασαρω μεσω TWRP και μετά θα εχει παραμείνει το TWRP και θα ειναι rooted?

Edited by Roid_rage

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Λοιπον, λεω να αλλαξω Ρομ (απο Ultimate /TWRP) γιατι θέλω περισσοτερη ελεύθερη μνημη. Ανοιγω μια εφαρμογή και κλεινει κάθε προηγούμενη, δεν κρατάει ούτε 2 μαζι... Δεν ξερω αν το εχετε και με την ελληνικη και τη stable.

Να περιμένω μήπως ποτέ βγει η V6 ή να βαλω αλλη;

Ως εχει τωρα δεν εχει κανενα προβλημα ή bug, ούτε με καμερα, ουτε μηνύματα και ολα πανε στην καρτα...

Τα ελληνικα δε με ενδιαφέρουν αλλα ακουσα ότι εχει αρκετη ελεύθερη μνημη. Άλλοι λενε για προβλήματα με τη μουλτι και άλλοι με τη stock..

Αν παω σε αλλη (ελληνική) τη φλασαρω μεσω TWRP και μετά θα εχει παραμείνει το TWRP και θα ειναι rooted?

θα παραμεινει το TWRP και θα ειναι rooted. Την περασα σε ενα φιλο λιγο καιρο πριν.

εχει ~400 ram ενω εγω με την ultimate ~300 αλλα δεν νομιζω να ειναι λογος να μπεις στην διαδικασια...

θα παραμεινει το TWRP και θα ειναι rooted. Την περασα σε ενα φιλο λιγο καιρο πριν.

εχει ~400 ram ενω εγω με την ultimate ~300 αλλα δεν νομιζω να ειναι λογος να μπεις στην διαδικασια...

Θελει να μπει fastboot πρωτα?

Ποια εκδοση εχεις, την τελευταια (4.8.30)? Εμενα ειναι με 100MB ελευθερα..! Και αμα βαλω κατι σαν το Autokiller δεν ξερω αν θα εχει νοημα, γιατι παλι θα κλεινει εφαρμογες..

Επαναφορα NAND backup με TWRP απο otg εχετε κανει;

Μια πλήρης φόρτιση.

ναι την τελευταια εχω.

του παιδιου του ειχε κολησει, γιατι ειχε κανει update πανω απο 100mb.

ειχα ακολουθησει τα βηματα για την εγκατασταση της ultimate αλλα περασα την gtv...

Ποια εφαρμογη προτιματε για καμερα ? που να ταιριαζει με το hardware του συγκεκριμενου κινητου, να ειναι γρηγορη και να σωζει γρηγορα αρχεια ?

δεν ξερω πως μπορω να επαναφερω συη stock miui camera την παλια ονοματοδοσια αρχειων που ειχα στην v4 (ετος μηνας ημερα) π.χ. 20141206, οπως εγραφα σε προηγουμενο ποστ, με αποτελεσμα να δειχνει ανακατεμενα τα αρχεια στον windows explorer.

Ποια εφαρμογη προτιματε για καμερα ? που να ταιριαζει με το hardware του συγκεκριμενου κινητου, να ειναι γρηγορη και να σωζει γρηγορα αρχεια ?

δεν ξερω πως μπορω να επαναφερω συη stock miui camera την παλια ονοματοδοσια αρχειων που ειχα στην v4 (ετος μηνας ημερα) π.χ. 20141206, οπως εγραφα σε προηγουμενο ποστ, με αποτελεσμα να δειχνει ανακατεμενα τα αρχεια στον windows explorer.

μα και στην v.5(original) έτσι τα έχει(πχ IMG_20141206).

με snap camera το ίδιο,με camera zoom FX το φτιάχνεις όπως θέλεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά έτσι είναι δυστυχώς στη συσκευή μου.

Ανεβάζω δύο screenshots για την κατάσταση στο file manager και στο τηλέφωνό μου:

http://www.mediafire.com/view/4yy3qo8a041qj13/Screenshot_2014-12-11-08-40-55.png

http://www.mediafire.com/view/k6r4mbzd84kzuqb/Screenshot_2014-12-11-08-54-56.png

Η αναβάθμιση που έκανα από v4 (όπως το πήρα από minideal Feb 2014) σε v5 (1 Dec 2014) ήταν αυτό το αρχείο:

xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_26.0.0_v5-4.2.zip

και το έβαλα σύμφωνα με τις οδηγίες σto forum μέσω TWRP Recovery. Είχα κάνει wipe data/dalvik, πριν και μετά.

πριν από όλα αυξησα τον εσωτερικό χώρο σε 2.77gb μέσω meteos για να βάζω όλες τις εφαρμογές στην εσωτ. μνήμη.

όλες τις φωτο τις σώζει αυτόματα στην κάρτα sd (32gb). Δεν έχω δει να ρωτάει να τις σώσει κάπου αλλού (custom path), μήπως εκεί έχει επιλογή για ονόματα.

Δεν έχω κολλήματα, ή κλεισίματα εφαρμογών, μόνο έχω διαπιστώσει λίγο αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας, αλλά έχω data, wifi, gps συνεχώς ανοικτά. (μερικές φορές αργεί απελπιστικά να μπει στο my f2g και στο myQ app, αλλά δεν με νοιάζει, άμα κάνω καθαρισμό μνήμης μπαίνει).

ΑΣΧΕΤΟ - Αξίζει να ξανακάνω wipe data/dalvik μέσω recovery, Γενικά είναι κάτι που συστήνεται να γίνεται που και που ?

Καλημέρα! Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιο πληκτρολόγιο που να έχει φωνητικό γράψιμο? Δηλαδή όπως στα iPhone που πατάς ένα μικροφο νο και λες τι θες να γράψεις στο μήνυμα !

Στο θεμα των πληκτρολογιων που ειναι αρμοδιο, αναφερεται εκτενως

Μια πλήρης φόρτιση.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά έτσι είναι δυστυχώς στη συσκευή μου.

Ανεβάζω δύο screenshots για την κατάσταση στο file manager και στο τηλέφωνό μου:

http://www.mediafire.com/view/4yy3qo8a041qj13/Screenshot_2014-12-11-08-40-55.png

http://www.mediafire.com/view/k6r4mbzd84kzuqb/Screenshot_2014-12-11-08-54-56.png

Η αναβάθμιση που έκανα από v4 (όπως το πήρα από minideal Feb 2014) σε v5 (1 Dec 2014) ήταν αυτό το αρχείο:

xiaomi.eu_multi_HM2013023_WCDMA_26.0.0_v5-4.2.zip

και το έβαλα σύμφωνα με τις οδηγίες σto forum μέσω TWRP Recovery. Είχα κάνει wipe data/dalvik, πριν και μετά.

πριν από όλα αυξησα τον εσωτερικό χώρο σε 2.77gb μέσω meteos για να βάζω όλες τις εφαρμογές στην εσωτ. μνήμη.

όλες τις φωτο τις σώζει αυτόματα στην κάρτα sd (32gb). Δεν έχω δει να ρωτάει να τις σώσει κάπου αλλού (custom path), μήπως εκεί έχει επιλογή για ονόματα.

Δεν έχω κολλήματα, ή κλεισίματα εφαρμογών, μόνο έχω διαπιστώσει λίγο αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας, αλλά έχω data, wifi, gps συνεχώς ανοικτά. (μερικές φορές αργεί απελπιστικά να μπει στο my f2g και στο myQ app, αλλά δεν με νοιάζει, άμα κάνω καθαρισμό μνήμης μπαίνει).

ΑΣΧΕΤΟ - Αξίζει να ξανακάνω wipe data/dalvik μέσω recovery, Γενικά είναι κάτι που συστήνεται να γίνεται που και που ?

μόλις έβγαλα τελείως το facebook app και το κινητό έστρωσε τελείως ! πλέον θα μπαίνω μόνο από chrome - mobile version. Μάλλον το facebook θέλει και άλλη μνήμη από ότι βλέπω και στα σχόλια στο play store. Πάντως από chrome είναι ΟΚ.

Στην καρτέλα αναβάθμιση έβγαλε κάτι μόλις πατάω έλεγχο για αναβαθμίσεις :

http://www.mediafire.com/view/rmwb6qfszzujc85/Screenshot_2014-12-13-10-17-06.png

http://www.mediafire.com/view/cm7dsmyjiddcya3/Screenshot_2014-12-13-10-17-15.png

αλλά μόλις πατήσω : "Διαμοιρασμός πληροφοριών αναβάθμισης συστήματος" , μου λέει ότι η καρτέλλα αναβάθμιση έχει σταματήσει, και βγάζει δύο κουμπιά για "Αποστολή αναφοράς" και "Ακύρωση". Εντάξει τη στέλνω αλλά μετά ?

Καλημέρα! Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιο πληκτρολόγιο που να έχει φωνητικό γράψιμο? Δηλαδή όπως στα iPhone που πατάς ένα μικροφο νο και λες τι θες να γράψεις στο μήνυμα !

Για ελληνική γλώσσα το πιο καλό είναι το Swype, σχεδόν άψογο στη φωνητική πληκτρολόγηση.

Για ελληνική γλώσσα το πιο καλό είναι το Swype, σχεδόν άψογο στη φωνητική πληκτρολόγηση.

Φίλε ευχαριστώ με έφτιαξες! Τέλειο το Swype σε όλους τους τομής!!!

Απλά παρατήρησα ότι για να γράψω με την φωνητική πληκτρολόγηση πρέπει να είμαι συνδεδεμένος με το internet αυτό με χάλασε !

Edited by GEOKART

Πως να το αφήσεις αυτό το κινητο και με 4 μερες μπαταρία; (χρηση ως τηλεφωνο, ίντερνετ μονο για τα update play store, λίγο παιχνιδι)

Μια πλήρης φόρτιση.

αυτη την καρτελλα για την μπαταρια δεν την εχει το δικο μου τηλεφωνο, εχει κατι ποιο απλο χωρις επιλογη αποδοσης, και εχω την μουλτι 26, φιλε Roid_rage, τι ρομ εχεις ?

Την Ultimate έχω, αλλά νομίζω πολλοί έχουν ποσταΡει κάτι αντίστοιχο..

Μια πλήρης φόρτιση.

Αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα..

Μου ήρθε πριν απο καμία 15 μέρες έκανε μονο 10 ημέρες να έρθει από Σιγκαπούρη το αγόρασα απο το minideals. Είμαι μεσα στα νεύρα θα το πετάξω σας παρακαλώ βοηθήστε δεν ξέρω τι να κανω..!!!!

Τα προβλήματα ειναι τα εξής:

1)Δεν ξεκλειδώνει, το κάνει οταν θυμηθεί ειναι σαν νεκρή η οθόνη

2)Δονείται ασταμάτητα

3)Ανεβοκατεβαίνει η μπάρα πάνελ απο μόνη της

4)Το πέρασμα απο την μια οθόνη στην άλλη ( εναλλαγή οθόνης ) γινεται πολυ αργά σαν σε slow motion

5)Μπαίνει οταν θυμηθεί σε προγράμματα που ουτε κάν έχω πατήσει να μπει.

Μπορεις να τσεκαρεις τι rom εχει ?

Δοκιμασες να κανεις update απο το τηλ ( ΟΤΑ ) ?

Οδηγός για αγορές από Aliexpress

Xiaomi Mi Max 2 , Xiaomi redmi note 4 pro , Xiaomi redmi note 5 , Teclast T98 4G MT8735P ,

Xiaomi Mibox S , Mecool M8s Pro , Roku express

Μου ήρθε πριν απο καμία 15 μέρες έκανε μονο 10 ημέρες να έρθει από Σιγκαπούρη το αγόρασα απο το minideals. Είμαι μεσα στα νεύρα θα το πετάξω σας παρακαλώ βοηθήστε δεν ξέρω τι να κανω..!!!!

2)Δονείται ασταμάτητα

4)Το πέρασμα απο την μια οθόνη στην άλλη ( εναλλαγή οθόνης ) γινεται πολυ αργά σαν σε slow motion

Δυστυχώς το πιο πιθανό είναι digitizer και πρέπει να το στείλεις πίσω. Δοκίμασε αυτά που λένε οι παραπάνω πρώτα. Μακάρι να βγω ψεύτης.

2)Δονείται ασταμάτητα

αν είναι θέμα ROM(που πιστεύω),δεν θα διορθωθεί απλά με επαναφορά.

πρέπει να φλασάρεις την original για να δεις πως πάει,και ακόμη καλύτερα μέσω του παρακάτω οδηγού να το επαναφέρεις σε εργοστασιακή κατάσταση.

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5877-Hongmi-WCDMA-Unbrick-Tool/

Γεια σας παιδιά. Μιας κ δεν ξέρω πολλά απο rom κ τέτοια θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχω την 26.0.0 σταθερή ελληνική κ έχω κάποια lag στο τηλ.θα το δώσω σε εναν φιλο να περάσει αλλη.ποια προτινετε ώστε το τηλ να ειναι με ελληνικά, καλη διαχείρηση ram,καλη κατανάλωση μπαταρίας κ γενικά καλη λειτουργία.

Γεια σας παιδιά. Μιας κ δεν ξέρω πολλά απο rom κ τέτοια θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχω την 26.0.0 σταθερή ελληνική κ έχω κάποια lag στο τηλ.θα το δώσω σε εναν φιλο να περάσει αλλη.ποια προτινετε ώστε το τηλ να ειναι με ελληνικά, καλη διαχείρηση ram,καλη κατανάλωση μπαταρίας κ γενικά καλη λειτουργία.

τα lag μπορεί να οφείλονται σε κακή εγκατάσταση της ROM.(αν δεν έγιναν όλα τα wipes)

αφού θες ελληνικά,καλύτερα την ίδια (υποθέτω?)

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Category/372-XIAOMI-Hongmi-Red-Rice-RedMi-1/

αλλά εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις απλώς όλα τα wipes μέσω της recovery.

Με αφορμή αυτό, έριξα ένα wipe cache/ dalvik cache και μου έχασε κάτι ρυθμίσεις, αυτές των θεμάτων/ lockscreen.. Πάντως ξαλαφρωσε και έγινε πιο σβέλτο..

Μια πλήρης φόρτιση.