Jump to content

MLS NAVIGATOR or DESTINATOR3

petrakish
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkp ( 2 Νοέ. 2004 , 20:25)

Προς maximi01 :ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΓΙΚΑ...

Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς από μεταμόρφωση προς οποιαδήποτε περιοχή...Η Αττική οδός δεν βγαίνει με τίποτα όταν η δρομολόγηση είναι η συντομότερη...

Επίσης να επισημάνω κάτι.

Κατέβασα και πάλι τους χάρτες από την NGI και παρατήρησα ότι στο ιστορικό κάποιος από εσάς στην εταιρία έχει βάλει το σπίτι του σε μια δρομολόγηση και μάλιστα το έχει ονομάσει σπίτι...

Καλό θα ήταν για τον άνθρωπο αυτόν να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένοι χάρτες από το site και να ανεβούνε αγνοί πάλι...

Έχεις δίκιο, είμαι πλέον βέβαιος ότι η έκδοση που έχετε δεν είναι καθαρή και μάλλον σ’ αυτό οφείλονται τα προβλήματα. Θα φροντίσω αύριο να αντικατασταθεί για να μπορέσετε να την δοκιμάσετε πριν κυκλοφορήσει η νέα έκδοση.

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Demon ( 2 Νοέ. 2004 , 23:17)

1) Όσον αφορά το πρόβλημα όταν είσαι στάσιμος, αυτό παρουσιάζεται

..........................................................

Πολλές φορές ενώ είναι συνδεδεμένο λέει ότι δεν είναι ή κολλάει...

Αρκετές φορές επίσης ενώ δεν κάνει σύνδεση το bluetooth GPS στην com που του έχω ορίσει, πάω στις επιλογές του GPS και πατάω την επιλογή ορισμός GPS για να το δει. Αν γινόνταν όταν δεν βλέπει GPS να κάνει refresh μόνο του και να το ορίζει στην δηλωμένη com.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στον καταιγισμό παρατηρήσεων.

Γενική αρχική παρατήρηση: πρέπει να γνωρίζει κανείς τα όρια τις τεχνολογίας και να προσαρμόζεται ανάλογα. Ειδικότερα:

1. Όλα τα GPS χρειάζονται κάποιο χρόνο για να σταθεροποιηθεί το στίγμα τους. Επομένως στο ξεκίνημα χρειάζεται λίγη υπομονή και κυρίως δεν πρέπει να βιαστεί κανείς να βάλει προορισμό πριν από την σταθεροποίηση του σήματος.

2. Υπάρχει αντικειμενικά το πρόβλημα «απόφασης» από το πρόγραμμα για το πότε μία απόκλιση στίγματος οφείλεται σε αλλαγή διαδρομής ή σε ανακριβές στίγμα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι με τα σημερινά δεδομένα το Destinator κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση της αβεβαιότητας αυτής.

3. Τα οικοδομικά τετράγωνα στην Αθήνα (και στην Ελλάδα γενικότερα) είναι σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικά μικρά και επομένως η έγκαιρη προειδοποίηση εγκυμονεί τον κίνδυνο της σύγχυσης που αναφέρεις. Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να οδηγεί κανείς αποκλειστικά με φωνητικές εντολές. Σε «δύσκολες διασταυρώσεις» πρέπει πάντα να βλέπει και την «γεωμετρία» του χώρου και της διαδρομής. Εξάλλου ήδη κυκλοφορούν ειδικά cradle για μοτοσικλέτες.

4. Το Destinator για να μπορεί να κάνει γρήγορη δρομολόγηση και επανα -δρομολόγηση χρειάζεται ελεύθερη μνήμη ram. Τα συμπτώματα που περιγράφεις δείχνουν ότι δεν του αφήνεις αρκετή μνήμη. Επίσης φθάνοντας κανείς στον προορισμό του, ειδικά μετά από μεγάλη διαδρομή, καλό είναι να κάνει soft-reset. Διαφορετικά η διαδικασία του «garbage collection” της μνήμης, μπορεί να δημιουργήσει τις καθυστερήσεις που περιγράφεις. Δεν ξέρω πια είναι η εμπειρία σου στην πληροφορική αλλά εγώ προσωπικά είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις ενός συστήματος με τόσο μικρή υπολογιστική ισχύ και μνήμη.

Εν κατακλείδι κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι το Destinator είναι το πρόγραμμα πανάκια!

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320))

Αρχικό Μήνυμα από maximi01

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkp ( 2 Νοέ. 2004 , 20:25)

Προς maximi01 :ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΓΙΚΑ...

Δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς από μεταμόρφωση προς οποιαδήποτε περιοχή...Η Αττική οδός δεν βγαίνει με τίποτα όταν η δρομολόγηση είναι η συντομότερη...

Επίσης να επισημάνω κάτι.

Κατέβασα και πάλι τους χάρτες από την NGI και παρατήρησα ότι στο ιστορικό κάποιος από εσάς στην εταιρία έχει βάλει το σπίτι του σε μια δρομολόγηση και μάλιστα το έχει ονομάσει σπίτι...

Καλό θα ήταν για τον άνθρωπο αυτόν να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένοι χάρτες από το site και να ανεβούνε αγνοί πάλι...

Έχεις δίκιο, είμαι πλέον βέβαιος ότι η έκδοση που έχετε δεν είναι καθαρή και μάλλον σ’ αυτό οφείλονται τα προβλήματα. Θα φροντίσω αύριο να αντικατασταθεί για να μπορέσετε να την δοκιμάσετε πριν κυκλοφορήσει η νέα έκδοση.

ti ennois den ine kathari? :eek:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος maximi01 ( 2 Νοέ. 2004 , 23:41)

Μακάρι γιατί είναι πραγματικά μεγάλο bug...

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke ( 2 Νοέ. 2004 , 16:43)

Λίγη βοήθεια ρε παιδιά....τι δεν κάνω σωστά? Μου ήρθε το FALCON NAVI 1 σήμερα αλλά δεν μπορώ να έχω ακόμα σωστή επικοινωνία με το QTEK μου...Αν του δώσω να ψάξει το DESTINATOR κολλάει στην COM 4 και κάνω reset...Αν ορίσω την COM 5 χωρίς να ψάξω για GPS και ξαναμπώ στο DESTINATOR, έχω επικοινωνία...αλλά μόλις δώσω πλοήγηση για κάποια οδό...χάνει το GPS !!!!!

Κανείς help ???

Έχω παρόμοιο πρόβλημα. Βρήκες άκρη?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας 420Χ150

Το πρόβλημα του λάθος στίγματος είναι καθαρά για μένα θέμα GPS. Στο FOrtuna που έχω στο XT mode μου το έκανα παλιά συχνά. Μετά την ανβάθμιση σπάνια ακόμα και σε δύσκολες περιοχές όπως κέντρο Αθήνας Κολωνάκι Παγκράτι. Εξαρτάται και που το τοποθετείς στο αμάξι Με εξωτερική κεραία μάλιστα κανένα πρόβλημα. Στο Destinator καμιά φορά αργεί στο rerouting αν δεν ακολουθήσεις την επιλεγμένη διαδρομή αλλά αυτό είναι θέμα προγράμματος και θα ήθελα να έιχα το COpilot ή το TOMTOM με Ελληνικό χάρτη που θεωρούνται καλύτερα να τα τεστάρω

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος neriano ( 2 Νοέ. 2004 , 10:42)

Όπως εχω αναφερει κ στο παρελθον, σε μενα η επιλογη αυτη ποτε δεν λειτουργησε, ιδιαιτερα οταν το προγραμμα δεν εβρισκε εναλλακτικες δρομολογήσεις. Είναι πολύ εκνευριστικό να του λες να μη χρησιμοποιήσει καποιο δρόμο κ αυτό να επιμένει να το κάνει. (Το χρειάστηκα διότι έχει λάθος μονοδρομισεις στους δρόμους της Πλάκαςκαι για να πας πχ από την οδό Ποικίλης στην οδό Επαμεινώντα (απόσταση 100 μέτρων) σε βάζει να κάνεις ολόκληρο γύρο 2 χιλιομέτρων...

Θα ηθελα κι εγω μιαν απαντηση γιατι προσπαθω επανειλημμένα να αναγκάσω το πρόγραμμα να αποφύγει κάποιους δρόμους (που κακώς θεωρεί κανονικούς ενώ είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ) και είναι απλώς αδύνατον. Ενδιαφέρεται κανείς? Στην Πλάκα κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι, ιδιως Σαββατοκύριακο, σκέψου να τους στέλνει μέσα από την Αδριανού όπυ απαγορεύονται τα αυτοκίνητα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke ( 3 Νοέ. 2004 , 10:47)

Τίποτα απλά κάνω δρομολόγηση πριν και μετά διαλέγω την COM 7, ος ορισμός GPS, και δουλεύει...αλλά αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια !!!!

Εμένα δεν βρίσκει com7 το destinator. Από την 6 πάει στην 8. Ο μόνος τρόπος που μου έχει δουλέψει είναι ανοιγοντας πρώτα το utility tomtom GPS και μετά από πάνω το Destinator, και αυτό όχι πάντα. Εμενα το Falcom το βλέπει στην Com5 πάντως, αλλά ούτε και εκεί δεν το βρίσκει από μόνο του το Destinator...

Έχει καταφέρει κανείς να δουλέψει απροβλημάτιστα οσυνδιασμός Falcom-destinator-xda2/Qtek?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geovass ( 3 Νοέ. 2004 , 00:35)

Τελικα, ποτε θα κυκλοφορισει η νεα εκδοση ? :wacko:

Θα κυκλοφορήσει σίγουρα μέσα στον Νοέμβριο αλλά θα σας ενημερώσω έγκαιρα όταν θα είμαι βέβαιος για την ακριβή ημερομηνία.

Αντικαταστήσαμε τους χάρτες στο site ( www.ngi.gr ). Αν έχετε όρεξη και κουράγιο δοκιμάστε τους κυρίως για το πρόβλημα αποφυγής δρόμων («Αττική οδός» κλπ).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος maximi01 ( 3 Νοέ. 2004 , 14:07)

Αντικαταστήσαμε τους χάρτες στο site ( www.ngi.gr ). Αν έχετε όρεξη και κουράγιο δοκιμάστε τους κυρίως για το πρόβλημα αποφυγής δρόμων («Αττική οδός» κλπ).

Τους κατεβαζω...

Καλο θα ειναι να αλλαξετε και το "Νέα έκδοση αναμένεται στις 30 Οκτωβρίου 2004" απο την σελιδα.

Αυτη η εκδοση εκτος απο την Αττικη οδο, τι αλλα φτιαχνει ? ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jazzedout ( 3 Νοέ. 2004 , 11:49)

Έχει καταφέρει κανείς να δουλέψει απροβλημάτιστα οσυνδιασμός Falcom-destinator-xda2/Qtek?

Εγώ πάντως όχι.

Έχει κανείς εμπειρίες με Qtek - Teletype;

Κάτι άλλο που παρατήρησα: Στην Νέα Κηφισιά, για να βγείς στην Εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα από την οδό Ιλισίων σε αφήνει κανονικά, αλλά το φανάρι εκεί έχει καταργηθεί αρκετά πρίν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (αν θυμάμαι καλά κανα δίμηνο...). Κανονικά πρέπει από την πλατεία της Ελαιών να πέράσεις κάτω από τη γέφυρα στην οδό ερμιόνης στις Αδάμες και να βγείς στο Λαινόπουλο στο ρεύμα προς Αθήνα. Δεν έβαλα το σημερινό χάρτη να δώ αν έχει αλλάξει κάτι...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Demon ( 3 Νοέ. 2004 , 16:53)

Εγώ πάντως όχι.

Εγω !

Παιζει αψογα ρε παιδια ! :D

Εγώ πάντως όχι.

Το Teletype δουλεύει άψογα με το Qtek και σε μένα

Εγώ πάντως όχι.

Κοίτα στο thread αυτό στα τελευταία posts:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=622646#post622646

Ο ΡΡΡ12 έδωσε μάλλον την οριστική λύση...

προς maxim01

Μια παρατήρηση σχετικά με το Destinator..

Μπορείτε να γράψετε το κείμενο της μετάφρασης του προγράμματος σε Unicode ώστε να λειτουργεί και με English (οποιοδήποτε μη greek δηλαδή ) Regional Settings?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ssarl ( 3 Νοέ. 2004 , 17:05)

Το Teletype δουλεύει άψογα με το Qtek και σε μένα

Με ποιο πρόγραμμα;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος maximi01 ( 3 Νοέ. 2004 , 14:07)

Τα ίδια ακριβώς και σήμερα με τους χάρτες που έβαλα στο μηχάνημα

Πέρα από το ιστορικό που είναι κενό δεν παρατήρησα άλλη διαφορά...

Δυστυχώς το πρόβλημα με την Αττική οδό παραμένει...

Δοκιμάζω δρομολόγηση από Μεταμόρφωση ----> Χαλάνδρι και δεν μπορώ να αποφύγο την καταραμμένη Αττική οδό με τίποτα...

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkp ( 3 Νοέ. 2004 , 21:11)

Τα ίδια ακριβώς και σήμερα με τους χάρτες που έβαλα στο μηχάνημα

Πέρα από το ιστορικό που είναι κενό δεν παρατήρησα άλλη διαφορά...

Δυστυχώς το πρόβλημα με την Αττική οδό παραμένει...

Δοκιμάζω δρομολόγηση από Μεταμόρφωση ----> Χαλάνδρι και δεν μπορώ να αποφύγο την καταραμμένη Αττική οδό με τίποτα...

Καμμία διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Πάλι η Αττική οδός είναι αναπόφευκτη...

Πράγματι με τους καινούργιους χάρτες καμία διαφορά (δεν αποφεύγεις την Αττική οδό με τίποτα) εγώ εγκατέστησα τους πρώτους χάρτες με τα όπια προβλήματα γιατί το θέμα αποφυγής δρόμων είναι πολύ σημαντικό για μένα και για όλους νομίζω, @maximi01 δυστυχώς το πρόβλημα δεν λύθηκε.

My mobiles so far: Ericsson T28, T320s, T68i, P800, P900, Siemens SL45, Nokia 7650, Qtek S100, Qtek 9100

My PDAs : HP 620LX, Handspring Visor Prism , iPAQ h3950 , iPAQ h5550, Qtek S100, Qtek 9100

Now using: Smartphone:ETEN X500 (WM™ 6.0) PDA:iPAQ h4700 (WM™ 6.0)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...