Jump to content

MLS NAVIGATOR or DESTINATOR3

petrakish
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επισης σε δρομολογιση απο Γλυφαδα - Αλιμο (καλαμακι) καποια στιγμη σου λεει (ηχητικο) να στριψεις δεξια στην Αθ. Διακου (απο παραλιακη) και μετα στο τερμα της (Θουκιδιδου) να στριψεις (παλι ηχιτικο) αριστερα - μονο που δρομος ειναι μονοδρομος και παει μονο δεξια (που ομως εαν βλεπεις τον χαρτι και την πορεια σου, οντως πρεπει να κανεις δεξια) !!

Αυτα !

κατα τα αλλα, το συστημα πεταει ! :D

edit: επισης στη νεα εκδοση θα πρεπει να συμπεριληφθει και το νεο κοματι απο τα βλαχικα στη Βαρη (ο δρομος που συνδεει την χασαπια με την Βαρης Κορωπιου) μεχρι την βαρης Κορωπιου, γιατι χανει λιγο το φως του εκει το συστημα ! :p

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το πρόβλημα στη Κηφισίας με το παράδρομο δεν έχει εχει σχέση με ΕΩΑ. Σου λεέι να στρίψεις 3 χιλ. πρίν και μου το κάνει κάθε μέρα που την κατεβαίνω ασχέτως της κίνησης. Τέσταρε το αν θές με το Σχεδιασμό Δρομολόγησης σου λέει στρίψε δεξιά στη Λεωφ. Μαραθανοδρόμων και στα 200μ αριστερά στη χωρίς όνομα για να ξαναβγείς στη Κηφισίας. Ελπίζω να μπεί στη νέα έκδοση και ο καινούργιος δρόμος για Ραφήνα από Αττική Οδό γιατί χθές που ήμουνα τα έπαιξε έκανε rerouting κάθε λίγο

Λάθος (το μοναδικό σημαντικό μέχρι στιγμής) βρήκα στον Κηφισό στο ύψος του Ρέντη όπου το Destinator έχει ακόμη τη γέφυρα Αγ. Ι. Ρέντη-Παπανδρέου, από πλατεία Ρέντη-Λαχαναγορά δηλαδή, η οποία όμως έχει γκρεμιστεί εδώ και μήνες!

Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη, ενώ έχουν προστεθεί τα υπόλοιπα κομάτια του Κηφισού στο Φάληρο που φτιάχτηκαν πολύ αργότερα.

Είναι σημαντικό αυτό το λάθος γιατί στην ουσία μιλάμε για την εθνική οδό και όχι για συνοικιακό δρόμο.

Ελπίζω στην επόμενη έκδοση να γκρεμίσουν τη γέφυρα ;)

Επειδή έχουν γίνει αναφορές σε αρκετά προγράμματα παραπάνω, θα πρότεινα στην αρχή κάθε μηνύματος να γράφουμε (κωδικοποιημένα?) σε ποιό πρόγραμμα περιγράφουμε το πρόβλημα ή το προτέρημα.

Έχω ήδη χάσει το μπούσουλα (και εδώ δεν βοηθάει το GPS ;) )...

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

να ρωτήσω άλλη μια φορά κάτι:

1) τιμές

2) χρόνους παράδοσης

3) ανανεώσεις ανά?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (24 Σεπ. 2004 , 16:41)

να ρωτήσω άλλη μια φορά κάτι:

1) τιμές

2) χρόνους παράδοσης

3) ανανεώσεις ανά?

Μιλάμε για το Destinator?

1) 140 € σπίτι σου

2) 3 εργάσιμες (σπίτι σου πάντα)

3) ?

χαιρετε.

μια ερωτηση και απο μενα.

Απο που μπορω να αγορασω το Bluetooth Gps της Teletype? θελω να παρω μοναχα το receiver ωστε να αγορασω μετα το destinator 3.

Εναλλακτικα, μπορω να παρω καποιον αλλο gps bluetooth receiver & να δουλεψω το destinator και αν ναι ποιοι receivers ειναι αυτοι?

ευχαριστω.

φιλικα

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (25 Σεπ. 2004 , 14:26)

χαιρετε.

μια ερωτηση και απο μενα.

Απο που μπορω να αγορασω το Bluetooth Gps της Teletype? θελω να παρω μοναχα το receiver ωστε να αγορασω μετα το destinator 3.

Εναλλακτικα, μπορω να παρω καποιον αλλο gps bluetooth receiver & να δουλεψω το destinator και αν ναι ποιοι receivers ειναι αυτοι?

ευχαριστω.

φιλικα

Μπορείς να πάρεις όποιο ΒΤGPS θέλεις δες στην http://www.expansys.com/gr/ η http://www.globalpositioningsystems.co.uk η και αλλού

φιλε nkaratha σε ευχαριστω, σκοπος μου ειναι να μην παρω κατι απο καναδα και ερθει και εκτελωνιστει...

σε ευχαριστω.

μεταξυ teletype,fortuna emtac τι προτεινετε?

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke (25 Σεπ. 2004 , 12:14)

Λάθος ....

1) 165 €

Σωστό, 140 € είναι, το 165 είναι σε $.

Το είδα και στην κάρτα μου, ούτε καν 140, 135 αν θυμάμαι καλά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimosl (24 Σεπ. 2004 , 14:39)

gia sas

eimai apo kriti exo ena pda+mobile eten p700 ti gps mou protinete to opoia na exei kai xarti kritis

euxaristo

nomizo oti xarti apo to irakleio prepei exei to mlsnaviagator

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (25 Σεπ. 2004 , 21:26)

φιλε nkaratha σε ευχαριστω, σκοπος μου ειναι να μην παρω κατι απο καναδα και ερθει και εκτελωνιστει...

σε ευχαριστω.

αφού ΔΕΝ πληρώνεις παραπάνω το έχουμε πει 1000άδες φορές... :blink: :eek: ;)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PPP12 (23 Σεπ. 2004 , 16:49)

Λοιπόν....

Ολοι έχετε παρατηρήσει ότι το "αποκοπή χάρτη/cut map" της κονσόλας

του destinator δεν δουλεύει.

Η λύση και εδώ βρέθηκε..

Στο σκληρό δίσκο του PC ανοίγουμε διαδοχικά τα folders

DestinatorApps/Installer/Console. Εκεί υπάρχει ένα αρχείο MapsGreece

το ανοίγουμε με το notepad και αλλάζουμε την τιμή από 0 σε 1 στο

cutting (υπάρχει σε δύο σημεία) κάνουμε save και όταν ξανανοίξουμε

την κονσόλα και επιλέξουμε έναν χάρτη η "αποκοπή χάρτη" είναι πλέον

ενεργή για να δουλεψουμε

Πολύ χρήσιμη πληροφορία. Όταν όμως ανοίγουμε τον χάρτη, τα ελληνικά ονόματα των οδών τα βγάζει "κινέζικα". Καμμιά ιδέα πώς θα μπορούσαμε να το διορθώσουμε αυτό?

Λοιπόν ένα ακόμα λάθος και μια παράληψη στον χάρτη του Destinator...

Λάθος: Η ζωοδόχου πηγής στο χαλάνδρι (μεγάλος δρόμος που οδηγεί στην Μεσογείων) έχει πλέον μονοδρομηθεί και μπορείς να κινηθείς μόνο προς μεσογείων αλλά το destinator την έχει ως δρόμο διπλής κυκλοφορίας...

Παράληψη:Στα χρήσιμα στις τράπεζες ήμουν έξω από μια τράπεζα Αττικής στην Πανεπιστημίου (από τα πιο παλιά καταστήματα) και με έκπληξη ανακάλυψα ότι το destinator δεν την έχει καταχωρημένη...

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (25 Σεπ. 2004 , 21:26)

σε ευχαριστω.

Εγώ έχω και τον Emtac και τον fortuna δες και αυτό για πληροφορίες

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=41111

Εmtac ποιό φθηνός και ελαφρύς Fortuna για ποιό δύσκολες περιοχές

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (25 Σεπ. 2004 , 14:26)

......Απο που μπορω να αγορασω το Bluetooth Gps της Teletype? θελω να παρω μοναχα το receiver ωστε να αγορασω μετα το destinator 3.....

Δυστυχώς η εδώ αντιπροσωπεία (CAT Hellas) , δεν το δίνει μόνο του. Το ξέρω γιατί πριν 10 μέρες αγόρασα και το SW , tτο οποίο δεν με ενθουσίασε και τόσο . Πάντως το GPS/BT δουλεύει άψογα !!!
"Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια"

Έχω το εξής πρόβλημα το destinator3 και το Bluetooth gps...

Όταν είναι ανοιχτό το destinator και έχω κάνει σύνδεση με το gps αν κλείσω από το κουμπάκι το ipaq τότε δεν μπορώ να το ξανανοίξω παρά μόνο με soft reset...Η μόνη λύση που έχω βρει είναι πριν κλείσω το ppc να κλείνω το destinator...Αν κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα ας γράψει...

Σημειώνω ότι σίγουρα δεν φταίει το ipaq μιας και το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε ένα ipaq 5550...

Κάποια εμπλοκή του bluetooth γίνεται με το software...

Σε όποιον έχει gps bluetooth ας αναφέρει αν εχει αντίστοιχο πρόβλημα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkp (27 Σεπ. 2004 , 00:11)

Έχω το εξής πρόβλημα το destinator3 και το Bluetooth gps...

Όταν είναι ανοιχτό το destinator και έχω κάνει σύνδεση με το gps αν κλείσω από το κουμπάκι το ipaq τότε δεν μπορώ να το ξανανοίξω παρά μόνο με soft reset...Η μόνη λύση που έχω βρει είναι πριν κλείσω το ppc να κλείνω το destinator...Αν κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα ας γράψει...

Σημειώνω ότι σίγουρα δεν φταίει το ipaq μιας και το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε ένα ipaq 5550...

Κάποια εμπλοκή του bluetooth γίνεται με το software...

Σε όποιον έχει gps bluetooth ας αναφέρει αν εχει αντίστοιχο πρόβλημα...

Είχα και γώ το ίδιο πρόβλημα με το Teletype GPS/BT και το έλυσα ως εξής : όταν τελεώσεις με τη δουλειά σου κλεόσε το Destinator3 απο το File-->Exit program(ή κάτι αντίστοιχο) και ΟΧΙ από το σύμβολο Χ, επάνω δεξιά.Ύστερα απενεργοποίησε το BT Manager και ΜΕΤΑ κλείσε την συσσκευή GPS που έχεις.

Όταν το έκανα αυτό , δεν χρειάστηκε ποτέ soft reset ξανά. ;)

"Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια"

Επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να απαντήσω νωρίτερα στις παρατηρήσεις σας, οι οποίες είναι αρκετές και εύστοχες. Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να επαναλάβω ότι, εάν εκ παραδρομής αφήσω κανένα ερώτημα αναπάντητο, θα σας παρακαλούσα να μου το επαναλάβετε.

Στις απαντήσεις, με την φράση «έχει ήδη διορθωθεί», εννοώ ότι η διόρθωση έχει ήδη συμπεριληφθεί στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και την οποία θα μπορείτε να ανακτήσετε (download) από τα site που έχω ήδη αναφέρει.

«Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PPP12 (23 Σεπ. 2004 , 14:01)

Το πρόβλημα στην Κηφισίας προφανώς παρουσιάστηκε γιατί

είχες επιλεγμένη την εντολή "εκτιμ.ωρα άφιξης" και όπως έχω

ξαναγράψει σε αυτή την περίπτωση είτε λόγω διαφορετικής ταχ.

του αυτοκ.είτε λόγω μεγάλου μποτιλ/τος ο αλγόριθμος ενεργοποιεί

την διαδικασία rerouting για να συμπέσει όσον το δυνατόν η ΕΩΑ στον

προορισμό.

Η λύση είναι είτε απενεργοποίση της εντολής είτε οργάνωση της διαδρομής με ορισμό waypoints»

Το πρόβλημα αυτό το διαπιστώσαμε και εμείς και πιστεύουμε οφείλετε σε ένα ασύνδετο διάνυσμα που μας διέφυγε. Έχει ήδη διορθωθεί.

«Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ssarl (23 Σεπ. 2004 , 19:00

Παρεπιπτόντως πολύ καλό το tip σου για το κόψιμο του χάρτη της Ελλάδας. Στόν ελληνικό χάρτη δεν υποστηρίζει όμως ελληνικά (φαίνονται σαν να είναι 8bit character set σε άλλο codepage από το ISO8859-7)»

Το πρόβλημα αυτό το έχουμε διαπιστώσει και εμείς και το έχουμε αναφέρει στους τεχνικούς της HSTC (Destinator) ελπίζοντας ότι θα το διορθώσουν σε επόμενη έκδοση

«Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Aris3 (24 Σεπ. 2004 , 01:10)

Xrisiopoio to destinator3 stin thess kai diapistosa ena xontro lathos apo auta pou se vazoun se skepseis stin diadromi pou mou protine me evaze na stripso aristera stin Ag Sofias eno eimoun stin Egnatia..... otan to epsaksa ligo parapano eida oti to ekane kai se alla simeia tis Egnatias (stin egnatia apagorevontge oles oi aristeres strofes toulaxiston sto ipsos tis kamaras dia ropalou) kai tora den jero an einai provlima tis etaireias pou eftiaje xartes (den to nomizo an einai enas dromos simantikos stin thessaloniki einai i egnatia) h einai provlima tou destinator3 .Paratirise allos tetoio provlima stis aristeres strofes..?»

Πρόκειται για το σοβαρότερο πρόβλημα που έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής. Ένα συγκεκριμένο συνεργείο το οποίο δούλεψε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέλειψε εκ παραδρομής σε δρόμους μονής ψηφιοποίησης να καταχωρίσει στην βάση την απαγόρευση αριστερής στροφής. Γνωρίζουμε τις περιοχές και επανελέγχονται. Εκτός απροόπτου η διόρθωση θα συμπεριληφθεί άμεσα στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει.

«Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geovass (24 Σεπ. 2004 , 09:56)

Επίσης σε δρομολογιση απο Γλυφαδα - Αλιμο (καλαμακι) καποια στιγμη σου λεει (ηχητικο) να στριψεις δεξια στην Αθ. Διακου (απο παραλιακη) και μετα στο τερμα της (Θουκιδιδου) να στριψεις (παλι ηχιτικο) αριστερα - μονο που δρομος ειναι μονοδρομος και παει μονο δεξια (που ομως εαν βλεπεις τον χαρτι και την πορεια σου, οντως πρεπει να κανεις δεξια) !!

Αυτα !

κατα τα αλλα, το συστημα πεταει !

edit: επισης στη νεα εκδοση θα πρεπει να συμπεριληφθει και το νεο κοματι απο τα βλαχικα στη Βαρη (ο δρομος που συνδεει την χασαπια με την Βαρης Κορωπιου) μεχρι την βαρης Κορωπιου, γιατι χανει λιγο το φως του εκει το συστημα !»

Δέν είαμαι σίγουρος ότι έχουμε καταλάβει το πρόβλημα αλλά θα ήθελα να επαναλάβω κάποιες παρατηρήσεις τις οποίες ενδεχομένως ήδη ξέρετε.

1. Το Destinator δεν ανακοινώνει στροφές οι οποίες είναι υποχρεωτικές. Μπορεί να βλέπει κανείς μπροστά του μία δεξιά στροφή πχ, και να ακούει φωνητική οδηγία για μία αριστερή που ακολουθεί μετά.

2. Μερικές φορές ανακοινώνει στροφή η οποία φαινομενικά είναι λάθος (οδηγεί σε μονόδρομο) αλλά αν προσέξετε την πορεία στον χάρτη πρόκειται για τον επόμενο δρόμο, απλά την ανακοινώνει σχετικά νωρίς

3. Όταν βρεθεί σε περιοχή που δεν έχει υπόβαθρο πράγματι χάνει το φως του.

Φυσικά δεν αποκλείουμε την περίπτωση λάθους το οποίο θα διερευνήσουμε.

Σχετικά με την Βάρης- Κορωπίου έχει ήδη προστεθεί

[i]«Αρχικό Μήνυμα από το μέλος giwrgosth (24 Σεπ. 2004 , 11:23)

Λάθος (το μοναδικό σημαντικό μέχρι στιγμής) βρήκα στον Κηφισό στο ύψος του Ρέντη όπου το Destinator έχει ακόμη τη γέφυρα Αγ. Ι. Ρέντη-Παπανδρέου, από πλατεία Ρέντη-Λαχαναγορά δηλαδή, η οποία όμως έχει γκρεμιστεί εδώ και μήνες!

Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη, ενώ έχουν προστεθεί τα υπόλοιπα κομάτια του Κηφισού στο Φάληρο που φτιάχτηκαν πολύ αργότερα.

Είναι σημαντικό αυτό το λάθος γιατί στην ουσία μιλάμε για την εθνική οδό και όχι για συνοικιακό δρόμο.

Ελπίζω στην επόμενη έκδοση να γκρεμίσουν τη γέφυρα» [/i]

Έχει διορθωθεί. Την γκρεμίσαμε !!

Και ορισμένες γενικές απαντήσεις

Ενημερωμένες εκδόσεις θα κυκλοφορούν κάθε εξάμηνο. Σε όσες από αυτές διορθώνονται λάθη ή περιέχουν αλλαγές στο ήδη υπάρχον υπόβαθρο θα διατίθενται δωρεάν.

Οι εκδόσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν νέες πόλεις σε σημαντική έκταση θα διατίθενται στους παλαιούς χρήστες με ειδική ευνοϊκή τιμή αναβάθμισης.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο εκδόσεις που ακολουθούν θα διατεθούν σε όλους τους χρήστες χωρίς καμία επιβάρυνση.

Επίσης ήδη από την επόμενη έκδοση το λογισμικό με τους χάρτες θα διατίθεται και στην Ελλάδα. Η τιμή διάθεσης θα είναι περίπου η ίδια με αυτή που το προμηθεύατε από το site http://www.olympicnavigation.com δεν είμαι όμως σε θέση να σας την προσδιορίσω ακριβώς διότι την τιμολογιακή πολιτική την καθορίζει η Telematix.

Για την Κρήτη διαθέτουμε ήδη αρκετά δεδομένα αλλά δεν έχει αποφασισθεί αν θα την συμπεριλάβουμε στις δύο επόμενες εκδόσεις.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην τήρηση κάποιον προθεσμιών οφείλονται σε οργανωτικές παιδικές ασθένειες. Μην ξεχνάτε όμως ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα το οποίο έχει και πολύ μεγάλο κόστος.

Η νέα έκδοση του site http://www.ngi.gr που είχα αναγγείλει θα καθυστερήσει δύο με τρεις ημέρες λόγω αναβάθμισης της τηλεπικοινωνιακής γραμμής.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και το ενδιαφέρον σας

Νίκος Σπανίδης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo (27 Σεπ. 2004 , 08:39)

Είχα και γώ το ίδιο πρόβλημα με το Teletype GPS/BT και το έλυσα ως εξής : όταν τελεώσεις με τη δουλειά σου κλεόσε το Destinator3 απο το File-->Exit program(ή κάτι αντίστοιχο) και ΟΧΙ από το σύμβολο Χ, επάνω δεξιά.Ύστερα απενεργοποίησε το BT Manager και ΜΕΤΑ κλείσε την συσσκευή GPS που έχεις.

Όταν το έκανα αυτό , δεν χρειάστηκε ποτέ soft reset ξανά. ;)

Αν παρατηρήσεις το μήνυμα μου και έγω έτσι έχω επιλύσει το πρόβλημα.Είναι το μοναδικό που μπορώ να κάνω για να αποφύγω το soft reset αλλά δεν είναι ολοκληρωτική λύση αλλά ημίμετρο...

Επομένως το πρόβλημα αυτό παρατηρήθηκε και σε δεύτερο άτομο με bluetooth gps...

Κανείς άλλος με το ίδιο πρόβλημα

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...