Jump to content

giwrgosth

Members
  • Δημοσιεύσεις

    77
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by giwrgosth

  1. Να σας πω την εμπειρία μου με το τελωνείο. Δέμα με ένα Redmi Note 3 SE έφυγε από Κίνα 14/11 και έφτασε 23/11. 24/11 πήγε τελωνείο, έφυγε από εκεί 9/12 και το παρέλαβα χθες. Μικρό δεματάκι, το κουτί του κινητού τυλιγμένο σε αφρολέξ, όχι κάτι ογκώδες. Το είχα αγοράσει 133 ευρώ (προσφορά 11/11) και το κοστολόγησαν 150, οπότε πλήρωσα το ΦΠΑ (36 ευρώ) και τα έξοδα (12 ευρώ), σύνολο 48 ευρώ. Ρώτησα τον υπάλληλο στα ΕΛΤΑ αν συμφέρει να το δώσω πίσω για επανεξέταση, καθώς είχα τιμολόγιο κλπ (μαϊμουδεμένα ο πονηρός! :p ) 110$, αλλά μου είπε πως δεν θα βγάλω άκρη, δεν θα τα δεχθούν και θα χάσω και κανένα δεκάρικο για τα έξοδα. Επίσης μου είπε ότι πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες βλέπει να περνούν τελωνείο και να πληρώνουν τόσο μικρά δέματα. Οπότε προσοχή πλέον, δυστυχώς είναι πολιτική και είναι πολύ πιθανόν ότι έρχεται από Κίνα να πάει τελωνείο και να πέσει τσεκούρι σύμφωνα με το τι θα κρίνει σαν αξία ο τελωνειακός. Υπόψιν πως μέχρι 150 ευρώ πληρώνεις μόνο ΦΠΑ, ενώ από 151 και πάνω ΦΠΑ συν δασμούς, οπότε για ένα δέμα που θα το κοστολογήσουν στα 160 ευρώ φτάνεις σχεδόν στα 100 τέλη κλπ!
  2. Το έχω εδώ και 2-3 βδομάδες πλέον και έχω να πω πως το τηλέφωνο πραγματικά αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά του! Πολύ καλή συσκευή, από κάθε άποψη. Η μπαταρία του μια χαρά, με νορμάλ χρήση 3 μέρες άνετα. Μόνο πρόβλημα με την πυξίδα. Αν θυμάμαι καλά έχει, αλλά δε με δουλεύει. Να φταίει η rom? Έχω την Lambda 2.3.2 Τώρα είδα ότι βγήκαν και δύο νέες σε 4.2.1 Έχει δοκιμάσει κανείς?
  3. Το αγόρασα και εγώ από τον aliexpress, στα 140$. Αναμονή μέχρι να έρθει να δούμε τι λέει.
  4. Δεν είναι και άσχημο τελικά για τα λεφτά του... Να το χτυπήσω? http://www.aliexpress.com/item/Android4-1-4-5-Amoi-N828-Quad-Core-Phone-Wcdma-3G-Dual-Sim-mtk6589-1GB-RAM/821301170.html
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το aliexpress. Έχω κάνει αρκετές αγορές, ποτέ δεν είχα πρόβλημα και μια φορά που κάποιος μου είπε πως δεν έχει πλέον σε στοκ αυτό που πλήρωσα πήρα πίσω τα χρήματά μου χωρίς πολλά πολλά. Απλά βλέπω κάποιους τύπους, χωρίς αξιολόγηση, να πουλάνε φτηνά. Και δε μιλάω για περιπτώσεις επωνύμων λάπτοπ πχ που από 1000$ τα πουλάνε 200$ και κάνει μπαμ πως γράφουν στο κούτελό τους "απατεώνας", αλλά κάποια κινητά των 250$ να τα πουλάνε 200$ ή και χαμηλότερα. Πχ αυτός εδώ ο τύπος http://www.aliexpress.com/store/432659 που μάλιστα έχει δεκάδες πωλήσεις την τελευταία εβδόμαδα, ακόμη και από συμπατριώτες μας. Πουλάει λέει φτηνά γιατί είναι κατ΄ ευθείαν από το εργοστάσιο. Αν δεν παραλάβεις τίποτα, ή παραλάβεις κάτι άλλο πιο φθηνό φυσικά, σε καλύπτει το aliexpress? Έχει κανείς κάποια (κακή!) εμπειρία που να χρειάστηκε να καταφύγει σε αυτούς? Ξέρω πως ο πωλητής δε θα πάρει τα χρήματά του αν δεν δηλώσεις πως παρέλαβες και είναι όλα οκ, αλλά αν αυτός από την πλευρά του αποδείξει με το tracking no πως έχεις παραλάβει και αυτό που πλήρωσες, μπορείς αν αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας?
  6. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Την έβαλες στη σωστή θέση? Στην αριστερή όπως την κοιτάζουμε από πίσω. Σε μένα η Cosmote παίζει μια χαρά.
  7. Έχει ελληνικά η συγκεκριμένη? Τι παραπάνω έχει από του Gommer? Από τη στιγμή που υπάρχει η αυθεντική στα 1700 mAh σε πιο χαμηλή τιμή στο pandawill δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο. Να κάνω και μια ερώτηση, ψιλοofftopic, σαν σχετικά καινούριος στο χώρο του Android? Υπάρχει τρόπος όταν βάζουμε κάποια καινούρια rom να κρατήσουμε τις εφαρμογές που έχουμε φορτώσει, ή θα πρέπει κάθε φορά να τις ξαναπερνάμε?
  8. Εδώ http://www.merimobiles.com/star-b92m-4-7-inch-android-4-0-4-mtk6577-1-0ghz-12-0mp-dual-core-dual-sim-3g-smartphone_p/meri6795.htm και εδώ http://www.minideal.net/star-b92m-smart-phone-android-4-0-mtk6577-dual-core-3g-gps-with-12-0mp-camera-4-7-inch-screen.html το έχουν 190$ με μεταφορικά. Το βρήκες πιο φθηνά στο Aliexpress?
  9. Στο Aliexpress είτε με skrill (κάτι σαν το paypal είναι), είτε με προπληρωμένη mastercard. Αν και το συγκεκριμένο δεν έχει πρόβλημα, μπορείς να δώσεις και visa άφοβα, δεν τη βλέπει ο πωλητής αλλά μόνο το site και για να απελευθερώσει τα χρήματα προς τον πωλητή θα πρέπει να επιβεβαιώσεις πως έλαβες το αντικείμενο και ήταν οκ.
  10. 100% αξιόπιστο, αν και δεν έχει paypal, έχει όμως Skrill. Έχω πάρει αρκετά πράγματα από εκεί και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ψάξε όμως μήπως το βρεις πουθενά αλλού πιο φθηνά, γιατί τώρα τελευταία οι τιμές εκεί είναι λίγο τσιμπημένες. Για το κινητό δεν το ξέρω, αλλά γιατί δεν κοιτάς κανένα Newman N1 που έχει υποστήριξη?
  11. Έχεις tracking no? Σου λέει ότι έχει φύγει από Κίνα? Υπάρχει περίπτωση να μην έχει φύγει ακόμη, γιατί διαβαζω πως δεν έχει διαθεσιμότητα και πολλές φορές δίνουν tracking no χωρίς καν να το έχουν συσκευάσει. Αν έχει φύγει σίγουρα δώσε το tracking στα ΕΛΤΑ να δεις μήπως έφτασε. Αν και πλέον τον μήνα θα τον φας στα σίγουρα μέχρι να έρθει.
  12. Όταν πήρα το κινητό από το merimobiles ζήτησα αποστολή με απλό ταχυδρομείο (chinapost) και μετά από 2-3 μέρες μου απάντησαν πως δεν δέχονται συσκευές που έχουν μπαταρία! Επίσης στο buyincoins πριν κάποιες μέρες που πήρα κάποια πράγματα έγραφε πάνω πάνω πως από 21/11 δεν θα γίνονται δεκτές αποστολές με απλό ταχυδρομείο συσκευές με μπαταρίες. To merimobiles μου πρότεινε εναλλακτικά την yanwn express. Να υποθέσω πως θα τα στέλνουν πια με courier? Ή ότι αυτό αφορά μόνο απλά δέματα και όχι συστημένα? To email από merimobiles: Hi GIORGOS Sorry to trouble you again,your parcel has been sent back by Customs,because of the device contains battery cannot ship by airmail,so would you like to upgrade to yanwen shipping method,and only need you pay $10 shipping fee,we affrod the rest and the tax,it will takes to you about 6-8 working days Please advise Have a nice day Best regards, Crystal http://www.merimobiles.com
  13. Το αντίθετο θα έλεγα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην πάει τελωνείο, αφού πάει μέσω Αγγλίας και έχει tracking number σε GB, οπότε τα ΕΛΤΑ courier το βλέπουν σαν αποστολή από Αγγλία. Σε 10 μέρες το πολύ θα είναι εδώ. Επίσης όποιος άλλος έχει παραγγείλει από merimobiles θα του πουν να το στείλουν με αυτόν τον τρόπο, καθώς από 21/11 τα απλά ταχυδρομεία της Κίνας δε δέχονται μπαταρίες!
  14. Στείλε ένα email και ρώτησέ τους γιατί είναι πολλές οι μέρες και λογικά θα έπρεπε να έχει φτάσει.
  15. Η πυξίδα σας δουλεύει? Αν ναι με ποιο πρόγραμμα και ποια ρομ? Πρώτα δοκίμασε το tracking στο site της εταιρείας που το έστειλε (Chinapost?) και στα ΕΛΤΑ να δεις μήπως είναι εδώ. Να ξέρεις όμως πως πολλές φορές στέλνουν tracking χωρίς να έχει φύγει το δέμα. Είναι πολλές οι μέρες και λογικά αν έχει φύγει κάπου θα το δεις. -Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.
  16. Μια χαρά είναι, ειδικά στην επικοινωνία τους απαντάνε αμέσως σε ότι τους ρωτήσεις και σε ότι πρόβλημα υπάρξει. Για αποστολή πέρα από τη δωρεάν που έχουν, μπορείς να τους πεις να σου το στείλουν με μια κινέζικη, yanwen ή κάπως έτσι, που στο χρεώνουν 10$, είναι γρήγορη, 7-10 μέρες για να έρθει με ΕΛΤΑ courier και δεν πάει τελωνείο με τίποτα, αφού πάει μέσω Αγγλίας. Λεφτά γενικά δε χάνεις από πουθενά, ειδικά αν έχουν Paypal, αλλά μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν αργώντας να απαντήσουν σε email, λέγοντας πως το έστειλαν και ακόμη να είναι στην αποθήκη κλπ.
  17. Αν κάποιος το πάρει από εκεί έχει -5% για νέους πελάτες με κωδικό pandaforyou5.
  18. Το φόρτισα με ένα φορτιστή της Samsung που είναι μικρός και βολικός, μια χαρά! 2 μέρες με 7-8 τηλεφωνήματα κλπ η μπαταρία στο 30%. @vagosfron μια χαρά είναι και χωρίς root, απλά δεν μπορείς να εκμεταλευτείς το 100% των δυνατοτήτων του και να "παίξεις" με αυτό. Αλλά και το root εύκολο είναι να γίνει, πάρτο όπως θες. @sakis0547 δες μια σελίδα πίσω, έχει οδηγίες.
  19. Πολύ καλό το κινητό, ταχύτατο! Σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα (προς το παρόν τουλάχιστον) για την αγορά του. Η μπαταρία του μετά από 2 μέρες και με αρκετά τηλεφωνήματα χθες είναι στο 30%.
  20. Ευχαριστώ, το έχω δοκιμάσει, αλλά τώρα είδα στο video του ρώσσου πως έχει και drivers για 7, αυτό που έχω εγώ δεν είχε. Θα το κατεβάσω να δω.
  21. Το πήρα χθες και το εξετάζω! Καλό δείχνει, τουλάχιστον κατασκευαστικά, θα δούμε... Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να περάσω τους drivers για win7. Ξέρει κανείς πως? Δοκίμασα διάφορους τρόπους που διάβασα, αλλά τίποτα!
  22. Ψάχνοντας κάποια στιγμή για το συγκεκριμένο τηλέφωνο βρήκα τον κατασκευαστή και από ότι κατάλαβα είναι το ίδιο τηλέφωνο και άλλοι το πουλάνε σαν One X και άλλοι σαν One S. Και τα δύο με 6577. Αυτός το ένα το έχει με 6575. Δύσκολο να βρεις άκρη με τους κινέζους και τις ονομασίες και ειδικά με το συγκεκριμένο κατάστημα που τα κάνει αχταρμά! Σε κάποια κινητά βλέπεις Χ χαρακτηριστικά και πας σε άλλο κατάστημα και βλέπεις τελείως διαφορετικά.
  23. DHL πάει κατά 99% τελωνείο, EMS εξαρτάτε, airmail κατά 99% όχι. Επίσης δες και τη λύση του merimobiles που μπορεί να στο στείλει (εκτός από airmail) με μια κινέζικη courrier μέσω Αγγλίας που δεν έχει τελωνείο (ελπίζω!). Το δικό μου πέρασε σήμερα από το εγγλέζικο τελωνείο και λογικά εδώ δε θα έχει πρόβλημα, αφού η αποστολή πια είναι από Αγγλία και επίσης το έχει και πιο φτηνό νομίζω. Τώρα το κουτί αν γράφει κινητό, ή ναρκωτικά, ή χρυσός, ή πέτρες, το ίδιο είναι για τους τελωνειακούς. Αν είναι να το ανοίξουν θα το ανοίξουν.
  24. Θέλουν 2-3 μέρες για να το στείλουν, μπορεί και παραπάνω καμιά φορά. Καμιά φορά σου στέλνουν και tracking code, χωρίς καν να το έχουν στείλει. Οπότε λογικό να μην έχεις ακόμη καμιά ενημέρωση. Αν δεν το στείλουν και αύριο στείλτους ένα email να ρωτήσεις τι γίνετε. Πάντως μη σε ανησυχεί κάτι, paypal πλήρωσες, αξιόπιστο site είναι, όλα θα πάνε καλά!
  25. Ουπς! Έχεις δίκιο! Τα μισά διάβασα :wacko:
×
×
  • Create New...