gclito Δημοσιεύτηκε June 28, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 28, 2013 Καλησπέρα! Έχω ένα πολυμηχάνημα Lexmark Intuition S505. Συμπαθητικός εκτυπωτής και scanner, ασύρματο και με σύστημα εκτύπωσης μπρος-πίσω. Το πήρα φτηνά, αλλά έκανα ένα μεγάλο λάθος. Δεν έλεγξα και μόνη μου πόσο στοιχίζουν τα μελάνια του, αλλά έμεινα στα λόγια της πωλήτριας στο πολυκατάστημα απ' όπου το αγόρασα. Όπως διαπίστωσα την πρώτη φορά που χρειάστηκα μελάνια, οι τιμές που μου είπε η κοπέλα καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα. Η αγορά αυθεντικών μελανιών στοιχίζει πάνω-κάτω όσο πήρα το μηχάνημα, ανάλογα από πού θα τα πάρεις! Στράφηκα λοιπόν στην αναγόμωση. Στην περιοχή μου οι μόνοι που ξαναγεμίζουν τα συγκεκριμένα cartridge είναι υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας του είδους. Οι υπόλοιποι λόγω chip μου είπαν ότι δεν ασχολούνται με τα lexmark 100. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που, μετά το τελευταίο γέμισμα του μαύρου πριν δύο μήνες, βούλωσε η κεφαλή εκτύπωσης. Στην αρχή έβγαιναν κανονικά οι εκτυπώσεις αλλά μετά από τρεις εβδομάδες άρχισε να μην εκτυπώνει μαύρο ή να εκτυπώνει αχνά μία στο τόσο. Και το ίδιο μετά από λίγο άρχισε να συμβαίνει στο κίτρινο και το magenta. Το πήγα στην αντιπροσωπεία στην Παλλήνη, μου αντικατέστησαν την κεφαλή χωρίς να πληρώσω, αλλά μου είπαν ότι την επόμενη φορά θα μου στοιχίσει τουλάχιστον 40 ευρώ. Χώρια το πηγαινέλα δυο φορές Παλλήνη που για μένα δεν είναι και δίπλα! Δεν επέμειναν ότι σώνει και καλά φταίει το μελάνι, μπορεί να ήταν και εργοστασιακό το πρόβλημα της κεφαλής, αλλά μου είπαν ότι υπήρχε και μια μεγάλη πιθανότητα να φταίει το συμβατό μελάνι. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν με συμφέρει να πληρώνω αυθεντικά, αλλά ούτε να κάνω άλλα πειράματα και μετά να τρέχω πάλι στην Παλλήνη για σέρβις, η ερώτησή μου είναι η εξής: Υπάρχει κάποιος που να έχει το ίδιο πολυμηχάνημα ή κάποιο που παίρνει μελάνια lexmark 100 και να έχει χρησιμοποιήσει συμβατά ή ανακατασκευασμένα χωρίς προβλήματα; Και αν ναι, από πού τα αγόρασε; Ξέρω ότι ουσιαστικά αυτό που με συμφέρει είναι να πάρω άλλο μηχάνημα αφού πρώτα τσεκάρω πολύ καλά τις τιμές των μελανιών, αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Οπότε υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ προκαταβολικά και σόρι για το κατεβατό! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. June 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2013 (edited) Να μεινεις στην αναγομωση εστω κι αν χρειαστει ν αλλαξεις κεφαλη. Να μην αφηνεις το εκτυπωτη πολυ καιρο χωρις λειτουργια ειδικα το καλοκαιρι. Αν βουλωσει να κανεις καθαρισμο αλλα οχι συνεχομενους γιατι υπερθερμαινεται η κεφαλη και καταστρεφεται. 1 καθαρισμος ....2ος μετα απο 15 λεπτα....3ος την αλλη μερα και μετα 1ας/ημ....να μουλιαζουν τα ξερα μελανια. Καλο θα ειναι να χρησιμοποιεις τις δικες σου κεφαλες,για να ξερεις την ποιοτητα τους. Αν κανεις καθαρισμους τον εναν πισω απ τον αλλο ....την εκαψες τη κεφαλη ανεξαρτητως μελανιων. Υπαρχουν παντως πολλες εναλλακτικες λυσεις. Προτιμησε να κανεις μονος σου τις αλλαγες γιατι οοοολες οι αλυσιδες υπερχρεωνουν. ΥΓ. Υπαρχει λυση εκτυπωτη επσον με μελανια συνεχους ροης....πως την πατησες με τη ζιροξ; οτι χειροτερο. Edited June 28, 2013 by pavlitakis1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gclito Δημ. June 28, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2013 Το ότι την έχω πατήσει άσχημα το έχω καταλάβει προ πολλού! Ας όψεται η αφραγκία μου, αλλιώς θα το είχα σουτάρει! Τέλος πάντων! Πολύ χρήσιμη η συμβουλή για τους καθαρισμούς, αν και δεν κινδύνεψα ποτέ να κάψω την κεφαλή λόγω απανωτών καθαρισμών. Ο λόγος απλός. Κάθε καθαρισμός στο συγκεκριμένο μηχάνημα τρώει πολύ μελάνι! Ειδικά ο βαθύς καθαρισμός τσακίζει τα μελάνια κυριολεκτικά! Οπότε δεν έχω κάνει ποτέ απανωτούς καθαρισμούς. Και επίσης ποτέ δεν τον άφησα για μεγάλο διάστημα εκτός λειτουργίας. Ακόμα και σε φάσεις που δεν είχα κάτι να εκτυπώσω, πατούσα μια δοκιμαστική εκτύπωση. Έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο για την προμήθεια μελανιού; Επίσης πρέπει φαντάζομαι να αλλάζεις και το chip κάθε φορά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. June 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2013 (edited) Ψαξε να βρεις δοχεια που δε χρειαζονται αλλαγη τα τσιπακια.autoreset λεγονται. Στην αθηνα ξερω....στη στουρναρη 23. Euro-jet λεγεται η εταιρια. Ψωνιζω χρονια αλλα δεν ξερω τι παιζει με λεξμαρκ....φτου μακρια. Παρτους τηλ. και τωρα αν μπορεις. euro-jet.gr ρωτα να σου πουν αλλα πριν κανεις οτιδηποτε ζητα βοηθεια πριν. Οι βλαβες ειναι συνδυασμος πολλων παραμετρων. Edited Ζητα σετ ωστε να κανεις την αλλαγη μονος σου. Λιγο μανουρα αλλα ελεγχεις τα παντα. Ποτε μην τον αφηνεις με αδεια δοχεια Edited June 28, 2013 by pavlitakis1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. June 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 Ψάξε να βρείς αντίστοιχους οδηγούς http://www.adslgr.com/content/606-%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-Canon-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CF%82 για το πως καθαρίζεις τις κεφαλές του εκτυπωτή σου, ειναι σχετικά εύκολη διαδικασία!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gclito Δημ. June 30, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 (edited) Ψαξε να βρεις δοχεια που δε χρειαζονται αλλαγη τα τσιπακια.autoreset λεγονται. Στην αθηνα ξερω....στη στουρναρη 23. Euro-jet λεγεται η εταιρια. Ψωνιζω χρονια αλλα δεν ξερω τι παιζει με λεξμαρκ....φτου μακρια. Παρτους τηλ. και τωρα αν μπορεις. euro-jet.gr ρωτα να σου πουν αλλα πριν κανεις οτιδηποτε ζητα βοηθεια πριν. Οι βλαβες ειναι συνδυασμος πολλων παραμετρων. Edited Ζητα σετ ωστε να κανεις την αλλαγη μονος σου. Λιγο μανουρα αλλα ελεγχεις τα παντα. Ποτε μην τον αφηνεις με αδεια δοχεια Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Απ' ότι είδα στην σελίδα τους, έχουν συμβατά για το δικό μου μελάνι. Θα περάσω από κει μέσα στην εβδομάδα να ρωτήσω και γι' αυτά και για το σετ που λες. Έτσι κι αλλιώς κινούμαι συχνά στην περιοχή. Ψάξε να βρείς αντίστοιχους οδηγούς http://www.adslgr.com/content/606-%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-Canon-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CF%82 για το πως καθαρίζεις τις κεφαλές του εκτυπωτή σου, ειναι σχετικά εύκολη διαδικασία!:) Σ' ευχαριστώ πολύ! Ναι, φαίνεται αρκετά εύκολο. Αν ξανασυμβεί θα το έχω υπόψη μου. Στο κάτω-κάτω δεν θα έχω να χάσω κάτι να προσπαθήσω. Edited June 30, 2013 by zxr Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts