Jump to content

Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε παλαιότερη απάντηση είχε αναφερθεί πως αν μετά από φόρτιση δεν δείχνει τη μπαταρία να είναι στο 100%(π.χ στη περίπτωση μου 97%), καλό είναι ένα reboot της συσκευής, μόνο που μετά από το reboot, η μπαταρία εξακολούθησε να δείχνει 97% συν ότι εδώ και 2-3 μέρες πέφτει η μπαταρία πιο εύκολα σε σχέση με άλλες μέρες... μήπως να το πήγαινα στο service να δω τι παίζει; Έχω τη συσκευή 4 μήνες και ποτέ δε με έχει κρατήσει πάνω από 1.5 μέρα. Όταν λέω μέχρι 1.5 μέρα, εννοώ να φτάνει το ποσοστό το πολύ στο 30%.
Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195 White Frost 4.2.2

• Απαντήσεις 4,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε παλαιότερη απάντηση είχε αναφερθεί πως αν μετά από φόρτιση δεν δείχνει τη μπαταρία να είναι στο 100%(π.χ στη περίπτωση μου 97%), καλό είναι ένα reboot της συσκευής, μόνο που μετά από το reboot, η μπαταρία εξακολούθησε να δείχνει 97% συν ότι εδώ και 2-3 μέρες πέφτει η μπαταρία πιο εύκολα σε σχέση με άλλες μέρες... μήπως να το πήγαινα στο service να δω τι παίζει; Έχω τη συσκευή 4 μήνες και ποτέ δε με έχει κρατήσει πάνω από 1.5 μέρα. Όταν λέω μέχρι 1.5 μέρα, εννοώ να φτάνει το ποσοστό το πολύ στο 30%.

Δεν νομίζω ότι το κατάλαβες καλά.Μολις σταματήσει η φόρτιση στο 100% του κανεις reboot.Aν είναι πιο χαμηλά θα φορτίσει μονο του στο reboot ?:lol:

πάντως εγώ που του κάνω ιδιαίτερα χαλαρή χρήση -θα έλεγα το χρησιμοποιώ περισσότερο σαν τηλέφωνο παλιάς γενιάς- μου έβγαλε 24 ώρες με μόλις 20% κατανάλωση και το βράδυ το είχα ανοικτό! Δεν έχω όμως ποτέ ανοικτά δεδομένα, wifi,bt παρά μόνο αν τα χρειαστω! Δεν είναι σωστή μέτρηση αυτή αφού εσείς το χρησιμοποιείτε περισσότερο απλά το αναφέρω ως παράδειγμα μικρής κατανάλωσης σε ήπια χρήση!

Γειά σας εχω ενα s4 9195 france με την 4.2.2. Οταν το αφήσω να κλεισει μονο του απο μπαταρια (να αδειάσει εντελώς). Κάνει δύο με τρείς ώρες για να αρχίσει να φορτίζει.Άλλαξα και μπαταρία αλλα τίποτα ????? τι παίζεται

εχω ενα προβλημα, οταν ανοιγω το bluetooth απο samsung δεν μου βρισκει το laptop, και το laptop δεν βρισκει το samsung τι μπωρει να φταιει;

το laptop βρισκει αλλα κινητα, και το samsung βρισκει αλλα κινητα.

δηλαδη δεν υπαρχει επικοινωνια laptop με samsung για να μεταφερο εικονες και video

Δεν νομίζω ότι το κατάλαβες καλά.Μολις σταματήσει η φόρτιση στο 100% του κανεις reboot.Aν είναι πιο χαμηλά θα φορτίσει μονο του στο reboot ?:lol:

Εμ αυτό εξηγώ πως έκανα...το έβγαλα από τη πρίζα, πήγε αμέσως 97% και του έκανα reboot, εκτός αν λες πως θέλει την επανεκκίνηση ενώ είναι στη πρίζα και 100% φορτισμένο

Γειά σας εχω ενα s4 9195 france με την 4.2.2. Οταν το αφήσω να κλεισει μονο του απο μπαταρια (να αδειάσει εντελώς). Κάνει δύο με τρείς ώρες για να αρχίσει να φορτίζει.Άλλαξα και μπαταρία αλλα τίποτα ????? τι παίζεται

Δεν υπάρχει λόγος να το στραγγίζεις ,φορτισε το όταν φτάνει στο 20% .

Εμ αυτό εξηγώ πως έκανα...το έβγαλα από τη πρίζα, πήγε αμέσως 97% και του έκανα reboot, εκτός αν λες πως θέλει την επανεκκίνηση ενώ είναι στη πρίζα και 100% φορτισμένο

Αμέσως;Δεν μου αρέσει αυτό.

Σήμερα μου κατέβασε μια αναβάθμιση,δεν εχω δει κάτι διαφορετικό μέχρι στιγμής.

εχω ενα προβλημα, οταν ανοιγω το bluetooth απο samsung δεν μου βρισκει το laptop, και το laptop δεν βρισκει το samsung τι μπωρει να φταιει;

το laptop βρισκει αλλα κινητα, και το samsung βρισκει αλλα κινητα.

δηλαδη δεν υπαρχει επικοινωνια laptop με samsung για να μεταφερο εικονες και video

Τσεκαρε τους οδηγους του λαπτοπ

Επειδη συμβαινει και στο δικο μου κινητο αυτο πιστευω οτι ειναι ειναι bug που δειχνει πληρη φορτιση οταν φτανει στο 98% Αρα το ποσοστο που δειχνει οταν γραφει πληρη φορτιση και το βγαζω απο την πριζα (98) ειναι σωστο. Η λυση που βρηκα ειναι να το αφηνω στην πριζα λιγη ωρα παραπανω ωστε να κανει πραγματικα πληρη φορτιση και οταν το βγαζω δειχνει 100% ;)

Καλησπέρα παίδες.

Να σας κάνω μια ερώτηση. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο 9190 και στο 9195; 200 Ευρώ κάτω το 9195, γιατί;

:D

Άρης

Follow me

...έκανε και σε μένα την πρώτη του αναβάθμιση χθες!

Αναβάθμισε παράλληλα πολλά προγράμματα αλλά δεν ασχολήθηκα να δω αν έχει κάποια πρόοδο σε κάτι!

Η διαφορά ανάμεσα στο 9190-9195 είναι το 4g και νομίζω το nfc

Καλησπέρα παίδες.

Να σας κάνω μια ερώτηση. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο 9190 και στο 9195; 200 Ευρώ κάτω το 9195, γιατί;

...έκανε και σε μένα την πρώτη του αναβάθμιση χθες!

Αναβάθμισε παράλληλα πολλά προγράμματα αλλά δεν ασχολήθηκα να δω αν έχει κάποια πρόοδο σε κάτι!

Η διαφορά ανάμεσα στο 9190-9195 είναι το 4g και νομίζω το nfc

καλημέρα

δηλαδή το Samsung I9190 Galaxy S4 mini που είναι το 3G έχει 400 ευρώ γιατί δεν το εμπορεύονται τα μικρά καταστήματα και το Samsung Galaxy S4 mini i9195 είναι το 4G και έχει 190 ευρώ;;;

θα μας τρελάνει ο ελληνικός ανταγωνισμός…

Καλησπέρα,

η κοπέλα μου έχει ένα S4 γαλλικό εδώ και κανένα 10μηνο.. δεν θυμάμαι τι έκδοση έχει (θα το ψάξω μόλις το δώ).

Υπάρχει κανένα "κόλπο" να φαίνονται τα emoji κανονικά έγρωμα σε instagram/fb/κλπ....; Στο Νexus 5 μου και στο Νexus 4 του αδερφού μου είναι έγχρωμα... :rolleyes:

Παιδια, η ευκρινεια της οθονης σε συνθηκες ηλιοφανειας δεν ειναι καθολου καλη. Εσεις τι γνωμη εχετε; με το παλιο galaxy s καπως μπορουσα να δω οταν ημουν εξω. Τωρα ειναι παρα παρα πολυ δυσκολο.

καλημέρα

δηλαδή το Samsung I9190 Galaxy S4 mini που είναι το 3G έχει 400 ευρώ γιατί δεν το εμπορεύονται τα μικρά καταστήματα και το Samsung Galaxy S4 mini i9195 είναι το 4G και έχει 190 ευρώ;;;

θα μας τρελάνει ο ελληνικός ανταγωνισμός…

είναι απλό:το 4g εισαγεται σε όλη την Ευρώπη ενώ το 3g σε συγκεκριμένες αγορές. Το σπάνιο έχει ανώτερη τιμολόγηση και εν τέλει τιμή λιανικής αφού το 4g μπορούμε να το εισαγουμε από πολλές χωρες της E.E.

------------------------

Χτες το βράδυ έκανε και το δικό μου όπως εγραψα παραπάνωτην αναβαθμιση σε nb3! Πρώτη φορά ήταν και παρακολούθησα την διαδικασία για να μάθω. Πράγματι αφού την ολοκλήρωσε άρχισε να αναβαθμίζει και σχετικε΄ς με την google και όχι μόνο εφαρμογές...μόλις τελείωσε το άφησα έτσι και πήγα για ύπνο...

Το πρωί ξύπνησα και είχε καταναλώσει το 20% της μπαταρίας χωρίς να έχω κάνει καθόλου χρήση!

Έψαξα λοιπόν τις εφαρμογές που έτρεχαν από "κάτω" και παρατήρησα 5 διεργασίες στο google services καθώς και την διαδικασία αναβάθμισης ενεργή ακόμα! Απλά έκλεισα όσες μπορούσα και έκανα επανεκκίνηση της συσκευής! Αποτέλεσμα: κατανάλωσε από το πρωί μόλις 5% με ελάχιστα τηλέφωνα και μηδαμινή χρήση!

Συμπέρασμα: πράγματι υπάρχουν εφαρμογές που εύκολα αδειάζουν την μπαταρία του κινητού μας οπότε δεν ήταν τρελοί ούτε είχαν παθητική συσκευή όσοι τα έγραψαν στο παρελθόν! Το μυστικό είναι να διακόπτουμε εκείνες τις διεργασίες που δεν χρειαζόμαστε ώστε το κινητό να έχει πάντα μικρή και διαχειρίσιμη κατανάλωση δίχως να χάνουμε βασικές λειτουργίες! Με τον καιρό που θα το παρακολουθώ σε εντονότερη χρήση θα επανέλθω στο θέμα μπαταρία για να το συζητήσουμε.

Edited by spyros_s

είναι απλό:το 4g εισαγεται σε όλη την Ευρώπη ενώ το 3g σε συγκεκριμένες αγορές. Το σπάνιο έχει ανώτερη τιμολόγηση και εν τέλει τιμή λιανικής αφού το 4g μπορούμε να το εισαγουμε από πολλές χωρες της E.E.

------------------------

Χτες το βράδυ έκανε και το δικό μου όπως εγραψα παραπάνωτην αναβαθμιση σε nb3! Πρώτη φορά ήταν και παρακολούθησα την διαδικασία για να μάθω. Πράγματι αφού την ολοκλήρωσε άρχισε να αναβαθμίζει και σχετικε΄ς με την google και όχι μόνο εφαρμογές...μόλις τελείωσε το άφησα έτσι και πήγα για ύπνο...

Το πρωί ξύπνησα και είχε καταναλώσει το 20% της μπαταρίας χωρίς να έχω κάνει καθόλου χρήση!

Έψαξα λοιπόν τις εφαρμογές που έτρεχαν από "κάτω" και παρατήρησα 5 διεργασίες στο google services καθώς και την διαδικασία αναβάθμισης ενεργή ακόμα! Απλά έκλεισα όσες μπορούσα και έκανα επανεκκίνηση της συσκευής! Αποτέλεσμα: κατανάλωσε από το πρωί μόλις 5% με ελάχιστα τηλέφωνα και μηδαμινή χρήση!

Συμπέρασμα: πράγματι υπάρχουν εφαρμογές που εύκολα αδειάζουν την μπαταρία του κινητού μας οπότε δεν ήταν τρελοί ούτε είχαν παθητική συσκευή όσοι τα έγραψαν στο παρελθόν! Το μυστικό είναι να διακόπτουμε εκείνες τις διεργασίες που δεν χρειαζόμαστε ώστε το κινητό να έχει πάντα μικρή και διαχειρίσιμη κατανάλωση δίχως να χάνουμε βασικές λειτουργίες! Με τον καιρό που θα το παρακολουθώ σε εντονότερη χρήση θα επανέλθω στο θέμα μπαταρία για να το συζητήσουμε.

Επειδή το 2ο σκέλος της απάντησης είναι πραγματικά ενδιαφέρον, μήπως μπορείς να αναφέρεις ποιες εφαρμογές έκλεισες;

ξερει κανεις πως να εχω την αναπαραγωγη μουσικης στην οθονη(οπως εμφανιζετε και οταν εχουμε ενεργοποιημενο τα widget οθονης κλειδωματος)

οταν ειναι κλειδωμενο με μοτιβο ?

το ειχα ετσι πριν αλλα κατι εκανα κ το εβγαλα ..

tool

καλησπερα,

γνωριζει κανεις γιατι στο s4mini ενω βαζω τον ηχο κλησης στο πιο δυνατο εκεινο χαμηλωνει αυτοματα με αποτελεσμα να χανω τις κλησεις μου?

ευχαριστω!

Σε Γερμανικο μοντελο της βονταφον (λογικα αφου εχει εφαρμογες της βονταφον) με την 4.2 μεσα, πηγαινω στην αναβαθμιση λογισμικου αλλα δεν μου βγαζει νεα ενημερωση. Ειναι δυνατον να μην εχει παρει εστω την 4.3? Κανω καποιο λαθος?

Κανένα λαθος δεν κάνεις,απλα δεν εχει βγει αναβάθμιση.Ολοι την ίδια έκδοση εχουμε,θα το έβλεπες αν διάβαζες μερικές σελίδες πιο πισω.

Σημερα μου καταβασε και μενα πακετο ενημερωσης λογισμικου, επειδη δεν εχω ξανακανει, να το κανω?

Απλα διστασα γιατι κατι γραφει για επαναφορα ρυθμισεων κτλ...

Να την κανω την αναβαθμιση?

Και αν θελω να κανω αντιγραφο ασφαλειας που λεει πως το κανω?

Επί της ευκαιρίας του τελευταίου update για τα S4 Mini/LTE/DUOS (March 2014) φαίνεται ότι η αναβάθμιση του Kit-Kat προς το παρόν δεν θα έρθει σύντομα (και ίσως και καθόλου) εάν η Samsung αποφασίσει να κάνει την επιθυμητή κίνηση (προς πολλούς) του μικρότερου αδερφού του S5, ίσως του νέου S5 Mini ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί. Το “Gaunt Chart” της Samsung είναι ήδη επιβαρυμένο με τα τελευταία minor-bugs S5, πρόσφατα έγινε ενημέρωση, τα γνωστά της wearable’s τα οποία από τα πρώτα κιόλας Reviews δεν δείχνουν να στέκονται πολύ καλά (price & compatibility) και μάλλον όπως πολύ καλά σημειώσαμε και κάποια στιγμή στο XDA σύντομα θα δούμε ένα νέο Build i.e. –NA4,MK4,NB4 e.t.c. (ή όπως αλλιώς ονομαστεί από τον “Debugger” εκείνη την στιγμή) αρχές καλοκαιριού για να σερβίρουν κάποια στιγμή ένα μήνα αργότερα το "φρέσκο" 4.3 σαν τελική έκδοση αναβάθμισης. Ακόμα και στα Tablets η Samsung προωθεί προς το παρόν Kit-Kat μόνο στις 10+inch συσκευές με προοπτική αναβάθμισης μόνο στις μετέπειτα αγορές τον νέων Pro-Tablets. Μπορεί φυσικά να υπάρχει και μια “λογική” marketing για την πλήρη υποστήριξη των νέων μοντέλων, ωστόσο εάν η ίδια η Google μπορέσει και καθιερώσει την πάγια εντολή για αναβάθμιση των συσκευών που τρέχουν Android και πιέζει τις αντίστοιχες εταιρίες να παρέχουν πλήρη υποστήριξη τουλάχιστον για ένα Major-Based Update, πιστεύω ότι θα είναι μια καλή αρχή. Κλείνοντας δεν μπορώ να πω πως η 4.2.2 δεν καλύπτει μια επιθυμητή σταθερότητα ή ότι δεν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την 4.4 (CY.MOD) απλά αυτή την στιγμή μιλάω βάση της επίσημης τεχνικής υποστήριξης λογισμικού/υλικολογισμικού από την κατασκευαστική εταιρία. Ευχαριστώ όλους για την προσοχή και τον χρόνο σας.

Happy Easter Everyone!

:!: Όλα τα παραπάνω βασίζονται στην προσωπική πληροφόρηση και γνώση, καθώς και συζητήσεων μου στο XDA και ίσως κάποιες πληροφορίες μπορεί να φανούν ανακριβής ή εσφαλμένες. Εννοείται ότι κύριος στόχος μου δεν είναι αυτός αλλά η συνέχιση της ομαλής συζήτησης στο forum.

ξερει κανεις πως να εχω την αναπαραγωγη μουσικης στην οθονη(οπως εμφανιζετε και οταν εχουμε ενεργοποιημενο τα widget οθονης κλειδωματος)

οταν ειναι κλειδωμενο με μοτιβο ?

το ειχα ετσι πριν αλλα κατι εκανα κ το εβγαλα ..

Το default player με το που ξεκινήσει η διαδικασία αναπαραγωγής μουσικής αύτοματα κάνει flag τιμή και ενεργοποιεί το widget κλειδώματος. Αν αναφέρεσαι σε άλλα players i.e. PowerAmp, PlayerPro e.t.c. πρέπει να τα ενεργοποιήσεις εσύ. Επίσης κάτι τελευταίο, εάν χρησημοποιέις άλλο Launcher τσέκαρε τα widgets κλειδώματος. Αν απλά ενοείς το widget στην κύρια οθόνη απλά απο app Menu > Tab >> Widgets και βρισκεις της μουσικής/προγραμμάτος που χρησημοποιείς.

καλησπερα,

γνωριζει κανεις γιατι στο s4mini ενω βαζω τον ηχο κλησης στο πιο δυνατο εκεινο χαμηλωνει αυτοματα με αποτελεσμα να χανω τις κλησεις μου?

ευχαριστω!

Αν δεν έχει εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή για διαχείριση ήχου/Boost Sound ή κάτι παρόμοιο, τσέκαρε το Adapt Sound ή καποια προγραμματισμένη λειτουργία (i.e. Driving Mode). Συμπεραίνω ότι δεν έχεις επιλέξει κάποιο αρχείου ήχου .mp3 σαν ήχος κλήσης και το δοκιμάζεις με τα default sounds. Αν συνεχίζει να στο κάνει δοκίμασε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αν έχει προκληθεί απο κάποιο app conflict, φυσικά αφού κάνεις backup αρχεία και δεδομένα .

Edited by Programmer
Added Add.Text

Εδω και λιγη ωρα βλεπω τα εισερχομενα μηνυματα μονο στο παραθυρο που ανοιγει στην αρχικη οθονη οταν μου ερχονται δηλαδη, δεν τα βλεπω στη μπαρα ειδοποιησεων, ή και εντος των συζητησεων με τις εκαστοτε επαφες, ουτε στην εφαρμογη του κινητου, ουτε σε αυτη που εχω εγκαταστησει εγω. Εκανα μια επανεκκινηση και τιποτα ακομη. Καποια ιδεα;

problem solved

Edited by john90

έκανα ένα δώρο στο ...κινητό μου, μία τέτοια sd card:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.576899

Έβαλα στη συνέχεια το sd tools όπου η κάρτα αυτή αποδείχθηκε πολύ καλή μην πω θηρίο.

441mb/s read και 88 write! (εμένα πολύ μου φάνηκε αυτό αλλά τέλος πάντων...)(edit: λογικό αφού μετρούσε την εσωτερική μνήμη...):)

Λύθηκε και το πρόβλημα της χαμηλής χωρητικότητας του κινητού!:)

Edited by spyros_s

• The title was changed to Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)