Kevin4 Δημοσιεύτηκε June 1, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 1, 2013 Εχω εναν υπολογιστη 7ετιας ο οποιος πλεον ειναι αρκετα ξεπερασμενος . Προσφατα εκανα format και εγκατασταση των Windows 7 Ultimate αλλα μου προεκυψε ενα προβλημα με την καρτα γραφικων καθως δεν την εντοπιζει καθολου . Ειδικοτερα στο τεστ που κανουν τα Windows βαθμολογοντας τον υπολογιστη ενω ο επεξεργαστης παιρνει 5.1/7 και η RAM 4.5/7, στο Graphics αλλα και στο Gaming Graphics παιρνουν βαθμολογια 1/7 που ειναι και ο κατωτερος βαθμος !. Η καρτα γραφικων που εχω ειναι ιδιαιτερα ξεπερασμενη και με μνημη 256mb (Nvidia GeForce FX 5500) αλλα παρολα αυτα στα Windows XP μπορουσε και επαιζε αρκετα παιχνιδια μπορω να πω . Πλεον ομως κολλαει ακομα και στα παιχνιδια του facebook ! . Σκοπευω να φτιαξω εναν υπολογιστη σε λιγο καιρο ομως μεχρι τοτε δεν μπορω να συνεχισω σε αυτην την κατασταση καθως το PC ειναι βασανιστικα αργο και κολλαει πολυ ευκολα. Απο επεξεργαστη εχει εναν Intel Pentium D στα 3.4 Ghz , Ram 1 GB , και motherboard την ASRock 775i65G . Αξιζει τον κοπο να αγορασω μια καρτα γραφικων οπως αυτη π.χ. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516466 ή δεν θα δω μεγαλη διαφορα στην αποδοση του υπολογιστη ? Αν οχι χρειαζεται μηπως και κατι ακομα γιατι προσωπικα πιστευω πως ο επεξεργαστης , η μητρικη και η RAM ειναι μια χαρα απο αποψη αποδοσης και πως η καρτα γραφικων χαλαει ουσιαστικα τον υπολογιστη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. June 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2013 Μήπως θέλει drivers? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kevin4 Δημ. June 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2013 Μήπως θέλει drivers? Οχι φιλε γιατι μπηκα στο site της Nvidia και εκανα το τεστ και μου εβγαλε οτι ειναι πληρως ενημερωμενο.... Αυτο ειναι που με παραξενευει πιο πολυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. June 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2013 Είναι απλό. Έψαξα στο site της nvidia και δεν υπάρχουν drivers της FX 5500 για τα windows 7, αλλά μόνο μέχρι τα Vista. Οπότε αναγκαστικά επιστρέφεις στα XP, όχι μόνο για τους drivers, αλλά και γιατί τα Windows 7 σέρνονται με 1gb ram (χρειάζονται 2gb το λιγότερο για απλή χρήση). Όπως καταλαβαίνεις δεν αξίζει να πετάς λεφτά σε αυτό το PC, ειδικά όταν σκοπεύεις να φτιάξεις καινούριο όπως λες. Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. June 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2013 Πάρε μια μεταχειρισμένη nvidia 8600 στα 30 ή 9600 στα 40, 9800 στα 50 ή ακόμα καλύτερα μια ατι 4850 γύρω στο 50/ευρώ και θα είσαι σούπερ αφού βολευόσουν με την 5500! Τώρα για την 430 νομίζω είναι πεταμένα λεφτά αφού παίζουν στην αγορά μεταχειρισμένες πάντα 650 στα 70-80 ευρώ και 7770 στα 80-100 ευρώ που είναι πολύ ανώτερες.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kevin4 Δημ. June 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2013 (edited) Είναι απλό. Έψαξα στο site της nvidia και δεν υπάρχουν drivers της FX 5500 για τα windows 7, αλλά μόνο μέχρι τα Vista. Οπότε αναγκαστικά επιστρέφεις στα XP, όχι μόνο για τους drivers, αλλά και γιατί τα Windows 7 σέρνονται με 1gb ram (χρειάζονται 2gb το λιγότερο για απλή χρήση). Όπως καταλαβαίνεις δεν αξίζει να πετάς λεφτά σε αυτό το PC, ειδικά όταν σκοπεύεις να φτιάξεις καινούριο όπως λες. Εγινε φιλε σε ευχαριστω για την βοηθεια σου μαλλον θα του ριξω ενα 100αρι για μια καρτα καινουργια και λιγη RAM και ολα κομπλε . Αλλωστε θελω να το κρατησω ως backup pc . :D Πάρε μια μεταχειρισμένη nvidia 8600 στα 30 ή 9600 στα 40, 9800 στα 50 ή ακόμα καλύτερα μια ατι 4850 γύρω στο 50/ευρώ και θα είσαι σούπερ αφού βολευόσουν με την 5500! Τώρα για την 430 νομίζω είναι πεταμένα λεφτά αφού παίζουν στην αγορά μεταχειρισμένες πάντα 650 στα 70-80 ευρώ και 7770 στα 80-100 ευρώ που είναι πολύ ανώτερες.:) Θεμα συμβατοτητας αυτων των 2 προιοντων (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516466 και http://www.e-shop.gr/product?id=PER.553461) με την motherboard που ανεφερα υπαρχει ? Edited June 2, 2013 by mcde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. June 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2013 Θεμα συμβατοτητας αυτων των 2 προιοντων (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516466 και http://www.e-shop.gr/product?id=PER.553461) με την motherboard που ανεφερα υπαρχει ? Tωρά πραγματικά σκέφτεσαι να δώσεις 104 ευρώ για να πάρεις αυτά τα ''παλαιολιθικά'' κομμάτια; Τράβα πάρε άνθρωπέ μου http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558379 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526929 http://www.cosmodata.gr/product/77383/ στα 113 ευρώ και παίζε παιχνιδάκια (χωρίς απαιτήσεις βέβαια) με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. June 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2013 Μια χαρά είναι η καρτούλα που προτείνεις, αγόρασέ την !!!!!!!!! Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sledgehammer93 Δημ. June 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2013 Κατά τη γνώμη μου τόσο παλιό PC δεν αξίζει να το αναβαθμίσεις. Γιατί μετά θα αναβαθμίσεις και κάτι άλλο, και κάτι άλλο, και κάτι άλλο... Τελικά θα έχεις δώσει λεφτά για καινούριο PC! Άσε που θα έχεις θέματα bottleneck μεταξύ καινούριων-παλιών εξαρτημάτων και θέματα ασυμβατότητας... Εγώ έφτιαξα το δικό μου τον Ιανουάριο και μου κόστισε κάτι πιο κάτω από 900 ευρώ: Case: Thermaltake Overseer RX-I Mobo: Asus P8Z77-V CPU: Intel i5 3570k GPU: Asus Radeon HD7770-DC-1GD5-V2 RAM Corsair Vengeance 8GB CL8 HDD: Western Digital Blue 1TB PSU: Corsair GS700 2013 Edition, 700W, 80+ Bronze Σκέψου το! Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και κάτι λιγότερο ακριβό, αν το budget είναι χαμηλότερο! Παράθεση Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kevin4 Δημ. June 7, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2013 (edited) Κατά τη γνώμη μου τόσο παλιό PC δεν αξίζει να το αναβαθμίσεις. Γιατί μετά θα αναβαθμίσεις και κάτι άλλο, και κάτι άλλο, και κάτι άλλο... Τελικά θα έχεις δώσει λεφτά για καινούριο PC! Άσε που θα έχεις θέματα bottleneck μεταξύ καινούριων-παλιών εξαρτημάτων και θέματα ασυμβατότητας... Εγώ έφτιαξα το δικό μου τον Ιανουάριο και μου κόστισε κάτι πιο κάτω από 900 ευρώ: Case: Thermaltake Overseer RX-I Mobo: Asus P8Z77-V CPU: Intel i5 3570k GPU: Asus Radeon HD7770-DC-1GD5-V2 RAM Corsair Vengeance 8GB CL8 HDD: Western Digital Blue 1TB PSU: Corsair GS700 2013 Edition, 700W, 80+ Bronze Σκέψου το! Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και κάτι λιγότερο ακριβό, αν το budget είναι χαμηλότερο! Πραγματι φιλε καθισα και το σκεφτηκα και κατεληξα οτι δεν αξιζει να δωσω 100-150 ευρω για μολις 3 μηνες καθως μετα θα φτιαξω το καινουργιο PC . Ουτως ή αλλως το καλοκαιρι θα λειπω και ετσι δεν θα το χρησιμοποιησω και πολυ... Οσον αφορα το καινουργιο PC το budget ειναι γυρω στα 1200 ευρω και παω οπως καταλαβαινεις για ενα high-end pc. ΜΟΒΟ: ASUS SABERTOOTH Z87 CPU:INTEL I5 4670K GPU:SAPPHIRE HD 7950 VAPOR-X OC 2GB RAM:CORSAIR VENGEANCE 8 GB HDD:WD WD10EZRX 1TB CAVIAR GREEN SDD:SAMSUNG 840 PRO 128GB PSU:SEASONIC G550 550W COOLER:CORSAIR H100i Για το μονο που εχω τις αμφιβολιες μου ειναι η ψυξη , καθως απο ερευνα που εκανα προκυπτει οτι με τις haswell cpu overclocked σε αντιθεση με παλαιοτερες γενιες τωρα υπαρχει κερδος μονο σε editing και σχεδον καθολου σε gaming ή σε γενικη χρηση . Οποτε σκεφτομαι σε πρωτη φαση να μην τον κανω overclock και οποτε να γλυτωσω και τα 100 του cooler χρησιμοποιωντας την custom που εχει αφου δεν θα ανεβασει θερμοκρασια. Edited June 7, 2013 by Kevin4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sledgehammer93 Δημ. June 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2013 Πραγματι φιλε καθισα και το σκεφτηκα και κατεληξα οτι δεν αξιζει να δωσω 100-150 ευρω για μολις 3 μηνες καθως μετα θα φτιαξω το καινουργιο PC . Ουτως ή αλλως το καλοκαιρι θα λειπω και ετσι δεν θα το χρησιμοποιησω και πολυ... Οσον αφορα το καινουργιο PC το budget ειναι γυρω στα 1200 ευρω και παω οπως καταλαβαινεις για ενα high-end pc. ΜΟΒΟ: ASUS SABERTOOTH Z87 CPU:INTEL I5 4670K GPU:SAPPHIRE HD 7950 VAPOR-X OC 2GB RAM:CORSAIR VENGEANCE 8 GB HDD:WD WD10EZRX 1TB CAVIAR GREEN SDD:SAMSUNG 840 PRO 128GB PSU:SEASONIC G550 550W COOLER:CORSAIR H100i Για το μονο που εχω τις αμφιβολιες μου ειναι η ψυξη , καθως απο ερευνα που εκανα προκυπτει οτι με τις haswell cpu overclocked σε αντιθεση με παλαιοτερες γενιες τωρα υπαρχει κερδος μονο σε editing και σχεδον καθολου σε gaming ή σε γενικη χρηση . Οποτε σκεφτομαι σε πρωτη φαση να μην τον κανω overclock και οποτε να γλυτωσω και τα 100 του cooler χρησιμοποιωντας την custom που εχει αφου δεν θα ανεβασει θερμοκρασια. Με 1200 είσαι τούμπανο! Μόνο κάνε μου μια χάρη και μην πάρεις τον Caviar Green! Όλες η "πράσινες" σαχλαμαρίτσες που έχει τον καθιστούν αργό! Όσο για το τροφοδοτικό... Θέλεις σίγουρα κάτι από 700 W και πάνω! Ένα 800ρι σίγουρα ώστε να μπορεί να δώσει άνετα ρεύμα και να δουλεύει πιο χαλαρά. Και σίγουρα κάτι πιο αξιόπιστο. Προτείνω ανεπιφύλακτα Corsair. Α και για τις μνημούλες σου δες μήπως πάρεις CL8 και όχι CL9;) Όσο για τον Haswell δεν ξέρω, εγώ που τον σύγκρινα με τον δικό μου τα ίδια πράγματα είναι σχεδόν... Συν του να τσεκάρεις αν το H100i είναι συμβατό με socket 1150 αν τελικά πας εκεί. Sapphire έχω ακούσει οτι δεν είναι πια καλές, και όπως είδες και στο δικό μου προτίμησα mobo + cpu ίδιου κατασκευαστή, για να είναι σίγουρα και 100% συμβατές.. Απλά η γνώμη μου... Συγγνώμη για το μεγάλο post! Παράθεση Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marras Δημ. June 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2013 Επειδή τον έχω και εγώ, συμφωνώ με τον Sledgehammer93 για τον green. Μην τον προτιμήσεις... Για τον παλιό υπολογιστή σου, αν είχες σκοπό να τον κρατήσεις, τότε να τον αναβάθμιζες. Έτσι όπως τα λες όμως, απλά θα πετάξεις λεφτά και δεν αξίζει. Βάλε τα xp πάλι και αξιοποίησε τον για ελαφριές δουλειές. Αν έχεις όρεξη να μάθεις κάτι καινούριο, βάλε μια διανομή linux και θα πετάει. :) Παράθεση http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sledgehammer93 Δημ. June 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2013 Επειδή τον έχω και εγώ, συμφωνώ με τον Sledgehammer93 για τον green. Μην τον προτιμήσεις... Για τον παλιό υπολογιστή σου, αν είχες σκοπό να τον κρατήσεις, τότε να τον αναβάθμιζες. Έτσι όπως τα λες όμως, απλά θα πετάξεις λεφτά και δεν αξίζει. Βάλε τα xp πάλι και αξιοποίησε τον για ελαφριές δουλειές. Αν έχεις όρεξη να μάθεις κάτι καινούριο, βάλε μια διανομή linux και θα πετάει. :) Ξέρεις πόσες φορές έχω πει και γω να μάθω Linuxάκια; Αλλά δεν έχω χρόνο! Και όταν έχω δεν έχω όρεξη:D Παράθεση Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kevin4 Δημ. June 10, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2013 Με 1200 είσαι τούμπανο! Μόνο κάνε μου μια χάρη και μην πάρεις τον Caviar Green! Όλες η "πράσινες" σαχλαμαρίτσες που έχει τον καθιστούν αργό! Όσο για το τροφοδοτικό... Θέλεις σίγουρα κάτι από 700 W και πάνω! Ένα 800ρι σίγουρα ώστε να μπορεί να δώσει άνετα ρεύμα και να δουλεύει πιο χαλαρά. Και σίγουρα κάτι πιο αξιόπιστο. Προτείνω ανεπιφύλακτα Corsair. Α και για τις μνημούλες σου δες μήπως πάρεις CL8 και όχι CL9;) Όσο για τον Haswell δεν ξέρω, εγώ που τον σύγκρινα με τον δικό μου τα ίδια πράγματα είναι σχεδόν... Συν του να τσεκάρεις αν το H100i είναι συμβατό με socket 1150 αν τελικά πας εκεί. Sapphire έχω ακούσει οτι δεν είναι πια καλές, και όπως είδες και στο δικό μου προτίμησα mobo + cpu ίδιου κατασκευαστή, για να είναι σίγουρα και 100% συμβατές.. Απλά η γνώμη μου... Συγγνώμη για το μεγάλο post! Οσον αφορα τον Caviar Green επειδη δεν εχω προσωπικη εμπειρια θα συμφωνησω με εσενα και τον αλλο φιλο και θα παω προς τον Caviar Black . Αν και για να σου πω την αληθεια απο την στιγμη που θα εχω SSD οι ταχυτητες του HDD παιρνανε σε δευτερη μοιρα καθως εκει θα εχω μονο ταινιες , τραγουδια κτλ. Οσον αφορα το τροφοδοτικο μιλαμε για μια εταιρια οπως η Seasonic που για μενα ειναι απο τις κορυφαιες που υπαρχουν στην αγορα των τροφοδοτικων . Ενα συνηθες λαθος που κανουν ολοι (οπως εκανα και εγω αρχικα ) ειναι να νομιζουν πως χρειαζονται 700 και 800 Watt για το συστημα τους . Οταν ομως εχεις την ποιοτητα της Seasonic , την πιστοποιηση 80+ Gold , καθως και την νεα γενια επεξεργαστων με ακομα πιο χαμηλη καταναλωση , τοτε δεν προκειται το συστημα ακομα και under load να απαιτησει πανω απο 400-450 Watt . Σε παραπεμπω σε ενα computer build απο ενα καναλι στο youtube που παρακολουθω , στο οποιο ο ανθρωπος φτιαχνει PC αξιας 2000+ ευρω ( Με GTX 780 , 4770k κτλ) και χρησιμοποιει το τροφοδοτικο της Seasonic των 550 Watt :D ( ) . 700 kai 800 Watt για συστηματα οπως το δικο σου ή το δικο μου ειναι καθαρο overkill και εχουν λογικη μονο αν σκοπευεις να παρεις 2η καρτα γραφικων σε SLI ή Crossfire διαταξη. Πραγμα που προσωπικα δεν προκειται να κανω ;) . Για μενα το συγκεκριμενο τροφοδοτικο δεν εχει αντιπαλο στην κατηγορια των 100 ευρω :p. Για τον επεξεργαστη θα συμφωνησω μαζι σου καθως απο tests που εγιναν η διαφορα αποδοσης μεταξυ ενος 3770k και ενος 4770k , οπως επισης και μεταξυ 3570k και ενος 4670k ειναι 10-15%. Αρα αν εχεις εναν ivy bridge επεξεργαστη δεν αξιζει να πας στον haswell . Για μενα ομως που χτιζω ενα pc απο την αρχη , συμφερει να παω στον τελευταιας γενιας για να εχει διαρκεια στον χρονο . Αλλωστε αυτην την στιγμη η διαφορα τιμης μεταξυ 3570k και 4670k ειναι μολις 20 ευρω :p. Και θεμα συμβατοτητας του h100i (και εγω αυτο φοβομουν στην αρχη) δεν υπαρχει απολυτως κανενα γιατι χρησιμοποιουν το ιδιο mounting socket οπως οι 1155 . Τωρα οσον αφορα τις μνημες ουσιαστικα αν παρεις καλη μαρκα , οτι και να παρεις , η διαφορα αποδοσαης θα ειναι μηδαμινη . Εχει να κανει καθαρα με τις ταχυτητες που θες και μπορει να σηκωσει το συστημα σου . Ας πουμε π.χ. ακομα και αν εχεις μνημες που χτυπανε ταχυτητες 2400 Mhz , αν κανεις overclock την 4670k προκυπτει απο tests που εγιναν οτι οι ταχυτητες των ram πεφτουν αναγκαστικα γυρω στα 1866 Mhz με την ιδανικη τιμη να εντοπιζεται στα 1600Mhz . Τουλαχιστον αυτο ισχυει οσον αφορα τους Haswell επεξεργαστες . Τελος για καρτα γραφικων ακομα δεν εχω καταληξει να σου πω την αληθεια . Παντως την δεδομενη στιγμη η AMD στις μεσαιες τιμες γυρω στα 200-300 ευρω δειχνει να εχει το πανω χερι . Οσο ανεβαινουμε στις τιμες η Nvidia δεν εχει αντιπαλο με καρτες οπως την Titan , την GTX 780 ή την GTX 770. Οποτε μαλλον θα περιμενω λιγο γιατι η 770 θα βγει γυρω στα 400 ευρω , οποτε μεχρι τον Σεπτεμβριο , Οκτωβριο θα εχουμε σιγουρα προσφορες γυρω στα 300 ευρω που θα ειναι οτι πρεπει :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sledgehammer93 Δημ. June 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2013 (edited) Τι να σου πω φίλε.. Εγώ το τροφοδοτικό προτείνω να είναι λίγο μεγαλύτερο για δύο λόγους. 1) Για να δουλεύει στα μεσαία του και όχι κοντά στο peak του (σκέψου οτι το δικό μου είναι 700ρι και ούτε καν με Crysis 3 δεν έχει ξεκινήσει να δουλεύει το ανεμηστιράκι του!) Και 2) Να μην αλλάζεις αν κάνεις αναβάθμιση! Όσο για κάρτα γραφικών θα συμφωνήσω μαζί σου οτι στις πιο "φθηνές λύσεις" η AMD κερδίζει την Nvidia. Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος με την 7770 μου!:D:D:D Ίσως προσθέσω και μια δεύτερη στην επικείμενη αναβάθμιση που είδες στο άλλο μου post ;) Edited June 11, 2013 by Sledgehammer93 Παράθεση Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marras Δημ. June 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2013 (edited) Ξέρεις πόσες φορές έχω πει και γω να μάθω Linuxάκια; Αλλά δεν έχω χρόνο! Και όταν έχω δεν έχω όρεξη:D Try it σε live cd/usb η ακόμη και online (βάλτο fullscreen). Aν έχεις και κανένα παλιό pc που κάθεται, όπως ο φίλος που θα πάρει καινούριο, δε χάνεις τίποτα απολύτως. Για απλή καθημερινή χρήση, το ubuntu είναι πολύ πιο εύκολο από τα windows. Ειδικά αν έχεις κάποιο unix/linux κινητό (ios/android), δεν θα σε "ξενίσει" σχεδόν τίποτα. :) Edited June 11, 2013 by marras Παράθεση http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts