aegeanblue Δημοσιεύτηκε May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 12, 2013 (edited) Παιδιά ότι λέει ο τίτλος. Θα αγοράσω νόμιμα από το εξωτερικό γιατί είναι πιο φτηνά τα windows 7 professional 32bit γιατί αυτά σηκώνει το μηχάνημα (netbook) ή τα windows 8 πάλι 32bit. Το βασικό ερώτημα είναι αν το CD που θα έρθει θα έχει μέσα τα Ελληνικά για να τα επιλέξω κατά την εγκατάσταση. Κάτι φωτογραφίες που είδα έχουν επιλογή να επιλέξεις γλώσσα εγκατάστασης αλλά α) Δεν ξέρω αν τα Ελληνικά είναι μέσα σε αυτές, β) Αν όλα τα CD εγκατάστασης έχουν αυτή την επιλογή. π.χ. ΟΕΜ κλπ. Αν δεν τα έχει θα πρέπει να βρω ένα CD με Ελληνικά windows 7 professional 32bit ή windows 8 32bit και να τα εγκαταστήσω. Από ότι διάβασα τα κλειδιά παίζουν νόμιμα. Δηλ. από αγγλικά windows σε Ελληνικά και από 32bit σε 64bit χωρίς πρόβλημα αν βέβαια πρόκειται για την ίδια έκδοση. (professional σε professional) Τα ερωτήματα λοιπόν είναι δυο 1) αν όλα τα CD εγκατάστασης δίνουν επιλογή να εγκαταστήσεις τα Ελληνικά 2) αν όχι τότε από που μπορώ να κατεβάσω νόμιμα ένα ελληνικό CD εγκατάστασης και να χρησιμοποιήσω το κλειδί που θα έρθει με τα αγγλικά windows Δυστυχώς δεν έχω κάποιο γνωστό που να έχει ένα windows 7 professional 32bit ή με windows 8 32bit. Επίσης δε με ενδιαφέρει να κάνω χακιές (υπάρχει διαδικασία) για να περάσω εκ των υστέρων τα Ελληνικά. Θα πληρώσω το λειτουργικό, και θέλω να μπει από την αρχή στα Ελληνικά. Edited May 12, 2013 by aegeanblue Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 (edited) Γενικώς τα Windows έχουν μόνο μια γλώσσα από μόνα τους. Όσον αφορά τα 7, νομίζω μόνο στα Ultimate έχεις επισήμως την δυνατότητα να βάλεις ότι γλώσσα θες. Αν θυμάμαι καλά στα πρώτα updates που κάνει πας στο update center και σου δίνει επιλογές για language packs. Αλλιώς πας εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/411676-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-windows-7vista-non-ultimate/ και είσαι έτοιμος ;) Δεν είναι τόσο τρομερή διαδικασία για την πεις και "χακιά". Edited May 12, 2013 by johnnytifosi Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alieus Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Κι εγώ θέλω να αγοράσω απο ξένα sites win 7αρια γιατί φαίνονται ή "φαίνονται" πολύ φτηνά αλλά διστάζω γιατί οι αξιολογήσεις στα fora είναι γενικά αρνητικές. Απατεωνίες με ψεύτικα κλειδιά κλπ. Ξέρει κανείς αξιόπιστο πωλητή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DonJuan Δημ. May 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2013 Τα ερωτήματα λοιπόν είναι δυο 1) αν όλα τα CD εγκατάστασης δίνουν επιλογή να εγκαταστήσεις τα Ελληνικά 2) αν όχι τότε από που μπορώ να κατεβάσω νόμιμα ένα ελληνικό CD εγκατάστασης και να χρησιμοποιήσω το κλειδί που θα έρθει με τα αγγλικά windows 1) Τα Windows έχουν μία γλώσσα ως προεπιλεγμένη, οπότε το πιο πιθανόν αν αγοράσεις το λειτουργικό από το εξωτερικό είναι να λάβεις την αγγλική έκδοση. 2) Το ελληνικό cd δε μπορείς να το "κατεβάσεις" νόμιμα μιας και η νόμιμη αγορά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Microsoft προϋποθέτει την αγορά του λειτουργικού, οπότε η λύση είναι να "κατεβάσεις" την ελληνική έκδοση από τα γνωστά "μέρη" και να περάσεις το κλειδί προϊόντος της αγγλικής έκδοσης. Το κλειδί θα λειτουργήσει κανονικά μιας και δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας μεταξύ κλειδιού και γλώσσας λειτουργικού και από τη στιγμή που θα διαθέτεις γνήσιο κλειδί και κατά συνέπειαν γνήσια Windows, δε θα έχεις θέμα νομιμοποίησης εκτός κι αν πρόκειται για επιχείρηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aegeanblue Δημ. May 13, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 (edited) Γενικώς τα Windows έχουν μόνο μια γλώσσα από μόνα τους. Όσον αφορά τα 7, νομίζω μόνο στα Ultimate έχεις επισήμως την δυνατότητα να βάλεις ότι γλώσσα θες. Αν θυμάμαι καλά στα πρώτα updates που κάνει πας στο update center και σου δίνει επιλογές για language packs. Αλλιώς πας εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/411676-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-windows-7vista-non-ultimate/ και είσαι έτοιμος ;) Δεν είναι τόσο τρομερή διαδικασία για την πεις και "χακιά". 1) Τα Windows έχουν μία γλώσσα ως προεπιλεγμένη, οπότε το πιο πιθανόν αν αγοράσεις το λειτουργικό από το εξωτερικό είναι να λάβεις την αγγλική έκδοση. Μετά από ψάξιμο ανακάλυψα ότι υπάρχουν ΟΕΜ εκδόσεις, νόμιμες καθ όλα, που περιέχουν ως γλώσσα εγκατάστασης ΚΑΙ τα ελληνικά. Αυτό που γράφεις για τα Ultimate σημαίνει ότι στα Ultimate έχεις τη δυνατότητα να έχεις πολλές γλώσσες εγκατεστημένες και να αλλάζεις τη γλώσσα κατά το δοκούν. Όποια σε βολεύει, ή π.χ. αν έχεις ξένη γυναίκα μια γλώσσα στο λογαριασμό της αυτή, και μια εσύ στο δικό σου λογαριασμό. Αυτό που εγώ βρήκα είναι ότι κατά την εγκατάσταση επιλέγεις γλώσσα και εγκαθίσταται σε αυτή που επέλεξες. Αλλαγή ή για την ακρίβεια εναλλαγή γλωσσών αργότερα δεν είναι δυνατή. Εξαιρείται φυσικά η μέθοδος που υπέδειξες. 2) Το ελληνικό cd δε μπορείς να το "κατεβάσεις" νόμιμα μιας και η νόμιμη αγορά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Microsoft προϋποθέτει την αγορά του λειτουργικού, οπότε η λύση είναι να "κατεβάσεις" την ελληνική έκδοση από τα γνωστά "μέρη" και να περάσεις το κλειδί προϊόντος της αγγλικής έκδοσης. Το κλειδί θα λειτουργήσει κανονικά μιας και δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας μεταξύ κλειδιού και γλώσσας λειτουργικού και από τη στιγμή που θα διαθέτεις γνήσιο κλειδί και κατά συνέπειαν γνήσια Windows, δε θα έχεις θέμα νομιμοποίησης εκτός κι αν πρόκειται για επιχείρηση. Τα γνωστά μέρη ενέχουν τον κίνδυνο ότι το λειτουργικό μπορεί να είναι πειραγμένο. Δε θέλω να ξεκινήσω με πειραγμένο λειτουργικό τη στιγμή που θα το πληρώσω. Από την άλλη τα 100 Ευρώ που ζητάνε για ένα λειτουργικό σχετικά παλιό είναι ληστεία. 35 και πολλά τους είναι. Edited May 13, 2013 by aegeanblue Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 Αν αγοράσεις τα 8, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί για το πως θα εγκαταστήσεις τα ελληνικά. Όλες οι εκδόσεις των Windows 8, έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης MUI Language Packs. Δυστυχώς, το ίδιο δεν ισχύει για τα Windows 7. Το ΟΕΜ σημαίνει Original Equipment Manufacturer. Τέτοιες εκδόσεις των Windows "δένονται" με τον υπολογιστή που θα ενεργοποιηθούν την πρώτη φορά. Δεν είναι retail εκδόσεις. Γι' αυτό και είναι τόσο φθηνές. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bandi650 Δημ. May 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2013 εγω εκανα προσφατα αναβαθμιση απο χπ σε 7 32αρια. εβαλα και τη ελληνικη γλωσα ολα κομπλε. και το πισιπαει καλυτερα απο καινουργιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aegeanblue Δημ. May 14, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2013 Αν αγοράσεις τα 8, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί για το πως θα εγκαταστήσεις τα ελληνικά. Όλες οι εκδόσεις των Windows 8, έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης MUI Language Packs. Δυστυχώς, το ίδιο δεν ισχύει για τα Windows 7. Το ΟΕΜ σημαίνει Original Equipment Manufacturer. Τέτοιες εκδόσεις των Windows "δένονται" με τον υπολογιστή που θα ενεργοποιηθούν την πρώτη φορά. Δεν είναι retail εκδόσεις. Γι' αυτό και είναι τόσο φθηνές. Ευχαριστώ για την πληροφορία για τα 8. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη διότι δεν ξέρω τι ακριβώς σηκώνει το ένα μηχάνημα. Όσο για τα OEM μου είναι γνωστοί οι περιορισμοί. Αφενός όμως δεν έχω σκοπό να τα βάλω σε άλλον υπολογιστή αργότερα και αφετέρου ο σχετικός όρος έχει κριθεί ως μη δεσμευτικός από γερμ. δικαστήρια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DonJuan Δημ. May 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2013 Ευχαριστώ για την πληροφορία για τα 8. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη διότι δεν ξέρω τι ακριβώς σηκώνει το ένα μηχάνημα. Όσο για τα OEM μου είναι γνωστοί οι περιορισμοί. Αφενός όμως δεν έχω σκοπό να τα βάλω σε άλλον υπολογιστή αργότερα και αφετέρου ο σχετικός όρος έχει κριθεί ως μη δεσμευτικός από γερμ. δικαστήρια. Αν μπορεί ο υπολογιστής σου να "τρέξει" τα 7, τότε μπορεί να "τρέξει" και τα 8, έχουν τις ίδιες απαιτήσεις. Όσον αφορά τα "μαγαζιά", αν ψάξεις για retail εκδόσεις, θα βρεις τις εκδόσεις ακριβώς όπως είναι στο dvd της Microsoft. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts