alieus Δημοσιεύτηκε May 4, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 4, 2013 Γεια σας. Νέος στα θέματα των υπολογιστών εδώ. Έχω ένα desktop με δυο εσωτερικούς σκληρούς. Στον C από χρόνια έχω τα XP, και πρόσφατα από περιέργεια πέρασα και τα 7αρια, 64αρια στον D και δουλεψαν μια χαρά. Τα απεγκατέστησα με τρόπο μάλλον ανορθόδοξο. Από τα ΧΡ έκανα quick format στον D, έλα όμως που όταν εκκινώ τον υπολογιστή μου ζητά... ποιά έκδοση windows να επιλέξω! Τα 7 ή τα ΧΡ! Μήπως πρέπει να μπω στο BIOS; Σημειώστε ότι και η εγκατάσταση των 7ριων έγινε κάπως ανορθόδοξα. Δηλαδή, απο περιβάλλον ΧΡ 32bit, στον D. Δεν ξέρω πώς, αλλά το DVD της εγκατάστασης μου έδωσε την επιλογή. Το ζητούμενο είναι να μην έχω ειδοποίηση για επιλογή έκδοσης κατά την εκκίνηση.. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. May 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2013 @alieus Control Panel > System > Advance tab > Startup and Recovery > Settings > Default operating system, στη λίστα επιλέγεις το "Widows XP" και αποεπιλέγεις το "Time to display list of operating systems". screenshot Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alieus Δημ. May 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2013 (edited) @alieus Control Panel > System > Advance tab > Startup and Recovery > Settings > Default operating system, στη λίστα επιλέγεις το "Widows XP" και αποεπιλέγεις το "Time to display list of operating systems". screenshot Το αποεπέλεξα αλλά δεν άλλαξε η εκκίνηση. Πάλι ρωτάει το ίδιο. Στη λίστα υπάρχει μόνο το winxp Στον σταθερό στο σπίτι μου έχω τα 7 αφού πρώτα είχα τα σβιστα, θα δεις τεράστια διάφορα, ο υπολογιστής σου θα πετάει! Τώρα 8 ή7 εγώ θα διάλεγα πλέον τα 8, τα εγκατέστησα πρόσφατα στον υπολογιστή του θείου μου και μου άρεσαν παρά πολύ, βέβαια θα πρέπει να εξοικειωθείς με το νέο περιβάλλον, αλλά αξίζει. ;) (σημειωτέον ο υπολογιστής του θείου μου είναι σελερον με 512 μνήμη και τα 8 πάνε πολύ καλύτερα από τα χπ ;) ) Πράγματι τα 7αρια είναι πολύ καλά και θα τα ξαναπεράσω λίγο αργότερα. Τα 8αρια εκπλήσσομαι που τρέχουν με celeron. Μπράβο. Δεν θέλω να χάσω χρόνο με το νέο περιβάλλον των 8 γιατί προς το παρόν έχω κάτι εργασίες που τρέχουν και που πρέπει να τελειώσω. Τα 7άρια έχουν aero; Το σύστημά μου είναι παληό. Intel core 2 duo και μνημη 4gb (τα ΧΡ βλέπουν 3.25) στα 800. Edited May 5, 2013 by mcde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
empathis Δημ. May 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2013 @alieus Πάτα το start button και μετά το "εκτέλεση" (φαντάζομαι έχεις ελληνικά xp). Στο παραθυράκι που θα ανοίξει γράψε "msconfig" και πάτα οκ. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Στην καρτέλα "boot.ini" (4η από αριστερά), κάτω από εκεί που γράφει [operating systems] θα δεις τη διαδρομή εκκίνησης των xp και (πιθανότατα) τη διαδρομή εκκίνησης των 7. Επέλεξε τα xp και πάτα το κουμπί set as default (προεπιλεγμένο). Ύστερα επέλεξε τα 7 και διέγραψε τη διαδρομή. Έπειτα στα δεξιά που λέει timeout, βάλε μηδέν. Λογικά το πρόβλημα θα λυθεί. Παράθεση I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alieus Δημ. May 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2013 @alieus Πάτα το start button και μετά το "εκτέλεση" (φαντάζομαι έχεις ελληνικά xp). Στο παραθυράκι που θα ανοίξει γράψε "msconfig" και πάτα οκ. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Στην καρτέλα "boot.ini" (4η από αριστερά), κάτω από εκεί που γράφει [operating systems] θα δεις τη διαδρομή εκκίνησης των xp και (πιθανότατα) τη διαδρομή εκκίνησης των 7. Επέλεξε τα xp και πάτα το κουμπί set as default (προεπιλεγμένο). Ύστερα επέλεξε τα 7 και διέγραψε τη διαδρομή. Έπειτα στα δεξιά που λέει timeout, βάλε μηδέν. Λογικά το πρόβλημα θα λυθεί. Δυστυχώς παραμένει. Δεν υπάρχει διαδρομή εκκίνησης 7ριών, μόνο των ΧΡ στο operating systems. Στο timeout ήδη έχει 3 και δεν δέχεται μηδέν, μόνο λέει τιμές από 3 έως 999 αν πας να το αλλάξεις με μηδέν. Το "ορισμός ως προεπιλογή" δεν είναι επιλέξιμο. Ευχαριστώ πάντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts