Lord_Sidius Δημοσιεύτηκε July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 23, 2004 Προσανατολίζομαι να αγοράσω το HP iPaq 1930 ή το 1710 που βγαίνει σε κάνα μήνα Ελλάδα από ότι έμαθα.Θα ήθελα να γνωρίζα αν μπορώ να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο με usb στο Palmtop;Επίσης μπορώ να συνδέσω ένα Palmtop με στερεοφωνικό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zoros Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 :) Καλά νέα: PDA σε στερεοφωνικό ναι! Χρειάζεται να πάρεις ένα adaptor για την έξοδο ακουστικών του PDA που να βγάζει στερεοφωνικό καρφί, και στη συνέχεια καλώδιο στερεοφωνικό καρφί->διπλό RCA. :( Κακά νέα: Δεν νομίζω να μπορείς να συνδέσεις USB δίσκο στο PDA. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποιο software που να κάνει το PDA να διαβάσει storage περιοχή που να συνδέεται με αυτό μέσω USB... Δεν παίρνω και όρκο πάντως Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. July 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2004 Και εμένα θα με ενδιέφερε πολύ η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού δίσκου σε PDA. Θέλω να το χρησιμοποιήσω για preview των φωτογραφιών που αποθηκεύω σε ένα X-Drive II (εξωτερικός δίσκος για backup μνημών από ψηφιακές μηχανές-συνδέεται σαν εξωτερικός δίσκος σε PC). Η δυνατότητα αυτή (μάλλον) ονομάζεται "Mass Storage Host". Για πρώτη φορά είδα αναφορά στο: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1031&message=9648105 Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. July 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2004 Για να γίνει αυτό, πρέπει το PPC να υποστηρίζει USB Host, δηλαδή η θύρα usb που έχει να μπορεί και να δεχτεί περιφεριακά εκτός από το να το συνδέει με τον Η/Υ. Λίγα PDAs έχουν αυτή την δυνατότητα και συνήθως είναι ακριβά μοντέλα (όπως πχ Toshiba E800) Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atsouch Δημ. July 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2004 ... ή να αγοράσεις μια κάρτα CF (εφόσον το PPC υποστηρίζει CF) με USB host θύρες. Έρχονται με drivers που βλέπουν USB storage devices όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Παράθεση Andreas Tsouchlaris autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers! Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giv1999 Δημ. July 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2004 παίζει τέτοιο πράγμα atsouch? στο expansys? σε τι ταχύτητα δουλεύει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tranquillity Δημ. August 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 api ti eixa dei se ena site ipirxe ke idikos driver gia eksoterikous sklirous! Παράθεση i am back at last ..... Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. August 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Η σύνδεση εξωτερικού σκληρού με τον τρόπο αυτό δε συμφέρει για λόγους αυτονομίας.. Τόσο το usb host όσο και κάρτα cf θα καταναλώσουν την μπαταρία σε χρόνο dt. Επίσης ο εξωτερικός usb σκληρός χρειάζεται ρεύμα και είναι ογκώδης.. Το γεγονός αυτό περιορίζει τη λύση αυτή για μέσα στο σπίτι.. Όμως για μέσα στο σπίτι υπάρχει πολύ καλύτερος και εύχρηστος τρόπος.. Το wifi. Ένα wifi pda (ή ένα pda με cf/sdio wlan κάρτα) και μια καρτούλα ή wlan router για το pc και μπορείς να έχεις στο pda σου τον/τους σκληρό/σκληρούς δίσκους του pc σου με ένα προγραμματάκι το PocketLan στο ppc ή το FilePoint σε palm .. Με τον τρόπο αυτό προσωπικά έχω μέσα στο σπίτι μου 200gb μουσικής στο Loox μου και στο Tungsten C.. Αν θέλει κανείς περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη λύση ας ρωτήσει ό,τι θέλει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. August 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Παρ' όλα τα προβλήματα που ανέφερες σχετικά με την αυτονομία, με ενδιαφέρει η σύνδεση μέσω USB2 με PDA. Έχω μια συσκευή με δίσκο και ενσωματωμένου card readers (Χ-Drive II) που την χρησιμοποιώ για να αδειάζω τις κάρτες της ψηφιακής μου μηχανής όταν είμαι σε διακοπές. Το κακό είναι ότι δεν έχει οθόνη για preview και επιβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά κατά τη μεταφορά. Γι' αυτό θέλω το PDA, για να βλέπω τι έχω αντιγράψει. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. August 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Γιατί δεν παίρνεις το x-drive pro? Νομίζω ότι αυτό έχει οθόνη και δείχνει τις photo που μεταφέρονται.. Χωρίς δίσκο έχει γύρω στα 100-120$ , κόστος που είναι πολύ μικρότερο από το να πάρεις το e800 ή το Loox 720 (που θα βγει) και υποστηρίζουν usb host. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτή η σύνδεση με το x-drive.. Φαίνεται σαν εξωτερικός σκληρός όταν το συνδέεις με το pc ή χρειάζεται ειδικό driver (κάτι σαν το nomad) ? Στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστείς ειδικό driver για το ppc πράγμα που δε νομίζω να υπάρχει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. August 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2004 Και το Pro και το ΙΙ που έχω, έχουν οθόνη, αλλά όχι για preview. :( Απλά εμφανίζονται κάποιες πληροφορίες, πολύ λιγότερες στο ΙΙ. Δεν χρειάζεται driver για τα Xp/2000. Tο βλέπουν κανονικά ως εξωτερικό δίσκο. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2004 για hdd θες το Ppc να έχει θύρα usb (Κάποιαέχουν). ή να έχειθύρα cf και να αγοράσεις κάποια κάρτα με usb (αν και δεν το έχω τεστάρει). Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts