Jump to content

Ποντίκι λέιζερ και επιφάνειες εργασίας.

bouss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγόρασα το Logitech M510. Με τη χρήση (μόλις μιας ημέρας) έμεινα πολύ απογοητευμένος αφού το ποντίκι πολλές φορές δεν ακολουθεί την κίνηση με αποτέλεσμα συχνά να καθυστερεί σε γρήγορες κινήσεις (ό δείκτης δεν ακολουθεί την κίνηση είτε απλά καθυστερεί τραγικά). Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν προσπαθώ να παίξω παιχνίδια που απαιτούν γρήγορη κίνηση. Οι απορίες μου είναι πρώτον αν αυτά τα ποντίκια απαιτούν διαφορετικά mousepad από τα συνηθισμένα (χρησιμοποιώ αυτό που είχα με το παλιό optical ποντίκι της Microsoft). Δεύτερον αν κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό κι απλά αυτού του είδους τα ποντίκια δεν κάνουν για τέτοια χρήση ή απλά έπεσα σε ελαττωματικό προϊόν.

Υ. Γ. Δοκιμές σε mousepad, χαρτί, ξύλινο γραφείο είχαν όλες το ίδιο αποτέλεσμα.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Δεν είναι φυσιολογικό. Μάλλον έπεσες σε ελατωμματικό προϊόν. Τα laser ποντίκια δεν θέλουν mousepad (ή τουλάχιστον δεν το χρειάζονται απαραίτητα). Εγώ έχω το Logitech lx8 και εδώ και 4 χρόνια που το έχω (χωρίς mousepad), δεν κόλλησε ποτέ και σε οποιοδήποτε έδαφος (πάνω στο γραφείο, στον καναπέ, στη μοκέτα, στο παντελόνι μου κτλ).

Δες πρώτα τις ρυθμίσεις του setpoint μήπως υπάρχει κάτι λάθος. Αν οι ρυθμίσεις είναι οκ, απεγκατέστησε το λογισμικό και ξαναεγκατέστησέ το. Αν δε λυθεί το πρόβλημα, δώστο πίσω.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

Έψαξα λίγο και στο ίντερνετ και βρήκα κάτι που στην αρχή δε μου γέμισε το μάτι. Μιλούσαν για καθαρισμό του "ματιού" του λέιζερ. Αφού δεν είχα σπρέι αέρα δοκίμασα να το φυσήξω με δύναμη κατευθείαν στην τρύπα. Περίεργως έπιασε αφού είδα θεαματική βελτίωση. Θα ψάξω να βρω και σπρέι αυτές τις μέρες για να το κάνω σωστά. Ελπίζω αυτό να λύσει το πρόβλημα. Καμιά φορά οι πιο χαζές λύσεις φαίνεται να είναι και οι πιο αποδοτικές.
You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Έψαξα λίγο και στο ίντερνετ και βρήκα κάτι που στην αρχή δε μου γέμισε το μάτι. Μιλούσαν για καθαρισμό του "ματιού" του λέιζερ. Αφού δεν είχα σπρέι αέρα δοκίμασα να το φυσήξω με δύναμη κατευθείαν στην τρύπα. Περίεργως έπιασε αφού είδα θεαματική βελτίωση. Θα ψάξω να βρω και σπρέι αυτές τις μέρες για να το κάνω σωστά. Ελπίζω αυτό να λύσει το πρόβλημα. Καμιά φορά οι πιο χαζές λύσεις φαίνεται να είναι και οι πιο αποδοτικές.

Πάνε σε ένα γειτονικό βενζιναδικο χαμηλοσε τον αέρα κ οκ :D

Ακόμη καλύτερα αν βρεις κοφλερ με φίλτρο για την υγρασία εκεί όλο τον υπολογιστή κ είσαι οκ :)

Edited by TSAKALI2
Galaxy SII