Jump to content

Λαπτοπ χωρις το cd windows 8 little help...

MANCHESTERUTD
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα, προσφατα αγορασα αυτο το λαπτοπ http://www.skroutz.gr/s/2894343/Sony-Vaio-SV-E1513B1E-2020M-4GB-500GB.html?keyphrase=SVE1513B1EW με τα 8αρια μεσα,ειδα cd δε μου δωσανε για να κανω φορματ αμα χρειαστει, με λιγο ψαξιμο διαβασα οτι ή υπαρχει σε καμια μπαταρια απο πισω ή μεσα στο σκληρο δισκο ετοιμα.....

Οπως και αν εχει,εγω πρωτη φορα δεν εχω cd και δεν εχω ιδεα τι να κανω...... τωρα που τον εχω ακομα φρεσκο το λαπτοπ,τι να κανω που δεν εχω το cd και συχνα πυκνα κανω φορματ? Θα φτιαξω κανα cd δικο μου με τα 8αρια μεσα? Little help.... :worry:

Υ.Γ Δεν ηξερα αν επρεπε να ανοιξω νεο θεμα η να τα βαλω στο θεμα που ειναι γενικα για τα window 8 οποτε να με με συγχωρειται αν εκανα λαθος που ανοιξα νεο θεμα...

Παιδια καλησπερα, προσφατα αγορασα αυτο το λαπτοπ http://www.skroutz.gr/s/2894343/Sony-Vaio-SV-E1513B1E-2020M-4GB-500GB.html?keyphrase=SVE1513B1EW με τα 8αρια μεσα,ειδα cd δε μου δωσανε για να κανω φορματ αμα χρειαστει, με λιγο ψαξιμο διαβασα οτι ή υπαρχει σε καμια μπαταρια απο πισω ή μεσα στο σκληρο δισκο ετοιμα.....

Οπως και αν εχει,εγω πρωτη φορα δεν εχω cd και δεν εχω ιδεα τι να κανω...... τωρα που τον εχω ακομα φρεσκο το λαπτοπ,τι να κανω που δεν εχω το cd και συχνα πυκνα κανω φορματ? Θα φτιαξω κανα cd δικο μου με τα 8αρια μεσα? Little help.... :worry:

Υ.Γ Δεν ηξερα αν επρεπε να ανοιξω νεο θεμα η να τα βαλω στο θεμα που ειναι γενικα για τα window 8 οποτε να με με συγχωρειται αν εκανα λαθος που ανοιξα νεο θεμα...

Φιλε μου τα cd τα εχουν κοψει εδω και καιρο στα περισσοτερα μηχανηματα.Αντιγραφο των windows που εχεις υπαρχουν στο recovery,σε ενα κρυφο partition στον σκληρο σου και οδηγιες για το πως θα κανεις επαναφορα θα υπαρχουν λογικα στο βιβλιατακι που συνοδευε το λαπτοπ σου,καπου στις τελευταιες σελιδες.Λογικα υπαρχει και προγραμμσ της sony στο λαπτοπ σου για να κανεις και αντιγραφα του λειτουργικου σου σε dvd,πραγμα που σου προτεινω να το κανεις αμμεσα!!!

εχουν επιλογη τα win8 για format και επανεγκατασταση απο την αρχη . Βεβαια θα επρεπε να σου δωσουν και DVD αν στην τιμη του laptop συμπεριλαμβανοταν το λειτουργικο

εχουν επιλογη τα win8 για format και επανεγκατασταση απο την αρχη . Βεβαια θα επρεπε να σου δωσουν και DVD αν στην τιμη του laptop συμπεριλαμβανοταν το λειτουργικο
Δεν εχουν.Πηρα κι εγω ενα asus προσφατα και ειχε προγραμμα για να τα κανω μονος μου,dvd δεν υπηρχαν (ακομη και τα dvd τσιγκουνευονται οι γυφτοι) Ειπα στο παληκαρι να φιαξει οπωσδηποτε γιατι στην περιπτωση που φρικαρουν τα windows και δεν μπουταρουν,χωρις dvd δεν γινεται να γινει επαναφορα.(μου ετυχε περιπτωση να φρικαρουν τα windows και να μην βλεπει το partition με το recovery) Edited by truckman

Eυχαριστω πολυ....

και εγω αυτο λεω,να το κανω αμεσα γιατι ποτε δε ξες τι θα γινει.....ας εχω το κεφαλι μου ησυχο τουλαχιστον....αργοτερα που θα παω σπιτι θα το ψαξω στο σκληρο και στο βιβλιαρακι να δω τι παιζει γιατι δεν εχω ξανακανει κατι τετοιο....αν και λογικα αν εχω καποιο προβλημα ολο και καποιο βιντεακι θα υπαρχει σε κανενα youtube να με βοηθησει.... :happy:

Επίσης, μπορείτε να "κατεβάσετε" μια retail έκδοση των Windows από τα γνωστά "μαγαζιά", να την γράψετε σε dvd και να'χετε το κεφάλι σας ήσυχο. :happy:

όχι να πας να το ζητήσεις γιατί είχες windows όταν το αγόρασες και αν σου πουν όχι πες ότι θα τους καταγγείλεις για πειρατικό υλικό

Προσφατα ειχα και εγω ενα παρομοιο θεμα και εκατσα και εφτιαξα recovery disks,για να μη βρεθουμε προ εκπληξεως.

Μπορει ο φιλος να καλεσει την υποστηριξη της εταιριας για να τον καθοδηγησουν βημα βημα.

Αλλιως μπορει να γραψει απλα recovery στην αναζητηση και να βρει το προγραμμα που ειναι υπευθυνο ,λογικα θα λεγεται asus recovery/toshiba recovery/sony recovery και ουτω καθεξης.

Στη δικη μου περιπτωση ζητουσε 3 δισκακια και το ενα απετυχε,οποτε εβαλα αλλο και συνεχιστηκε κανονικα η διαδικασια.

Edited by webassasin

δεν γινεται να μας δωσουν το σεριαλ η να το βρουμε καπως εμεις ετσι ωστε αν χρειαστει ποτε να κανουμε φορματ να βαλουμε το ιδιο?

οχι,εχει μονο το λογοτυπο των windows8.

πηρα στη ντελ και μου ειπαν οτι ειναι πανω στη μητρικη ο κωδικος και δεν μπορω να τον κανω ανακτηση και οτι η μονη λυση ειναι το recovery.

Edited by kostakiss

Από τη στιγμή που ισχύει αυτό

[...] So if you need to reset or reinstall Windows 8, you don't need to hunt for the product key. It's automatically applied and activated. [...]

δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για να βρεις το κλειδί. :)